Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

Pineapple
0
Wat zijn momenteel de belangrijkste parameters om.in de gaten the houden voor stijging of daling... Want na Q3 ben ik een beetje.lost....
clearfederer
10
quote:

Pineapple schreef op 29 oktober 2021 22:22:

Wat zijn momenteel de belangrijkste parameters om.in de gaten the houden voor stijging of daling...
De koers
bp5ah
1
quote:

Pineapple schreef op 29 oktober 2021 22:22:

Wat zijn momenteel de belangrijkste parameters om.in de gaten the houden voor stijging of daling... Want na Q3 ben ik een beetje.lost....
Volgens mij die twee parameters bij de tradingdivisie van Shell, die kosten nog weleens een miljardje of wat ;)
Koffiezondersuiker
0
quote:

Pineapple schreef op 29 oktober 2021 22:22:

Wat zijn momenteel de belangrijkste parameters om.in de gaten the houden voor stijging of daling... Want na Q3 ben ik een beetje.lost....
1. Dat het dividend toch of alsnog verder wordt verhoogd.
2. Dat Royal Dutch Shell zich toegankelijker opstelt voor kritische geluiden -niet alleen klimaatgerelateerd- en dat de huidige
CEO gaat aangeven dat hij terug gaat treden.
1337n00b
0
quote:

nine_inch_nerd schreef op 29 oktober 2021 20:43:

[...]

Ook vandaag bericht gekregen dat ze gaan stoppen en je evt met je portefeuille naar DeGiro kan/moet?
Draadje is aangemaakt hier:
www.iex.nl/Forum/Topic/1385957/Koffie...
Ja dat bericht krijg ik nu ook, heb het nog niet in detail bekeken overigens.
[verwijderd]
0
quote:

meneer Euro schreef op 29 oktober 2021 21:45:

[...] dan kan ie over 2 avonden dus ook weer op de 50,74 staan. Ze verkopen volgende week de eilanden in golf van Mexico wellicht.
Ja , klopt. Dat gerucht heb ik ook gehoord. Dat is ook weer een paar dubbeltjes extra superdividend in Q1 !
Eagle1959
1
Tov de precorona tijden staat Shell er nu toch veel beter voor? Men heeft een goede basis gecreeerd om volgend jaar dividend te verhogen evenals het aandelen inkoop programma. Een schuldenreductie van 20 tot 25 miljard in 2021 betekent minder financieringskosten. Gauw 500 miljoen structurele extra winst. Een beetje meer vet kweken in deze top kwartalen is niks mee en zal een betere winstgevendheid betekenen en meer ruimte in de transitie. 5% nu even naar beneden is geen probleem. Waar ik me wel aan erger zijn die ABP ambtenaren die de energie transitie de nek aan het omdraaien zijn, maar wel zeuren over het niet indexeren. Wat een salon geleuter.. en funest voor de gewenste transitie.
Koffiezondersuiker
1
Ja, en bij de eerstvolgende crisis hebben ze weer nieuwe excuses waarom eea niet in balans is (letterlijk zelfs!). Hoe naief ben ij? Ben jij een beginnend belegger? Deze topmensen krijgen miljoenen betaald, maar of ze dat ook waard zijn...in een aantal gevallen mag je daar serieus aan twijfelen! Geloof die hele RvB niet, Shell moet gewoon beter presteren en leveren en dat laten ze na. Weg met die CEO, ik meen het. Misschien helpt dat.
cash is king
17
Ik heb zojuist nog een keer de kwartaalpresentatie van/door Jessica Uhl bekeken vanuit het idee/gevoel, dat ik wellicht iets gemist had de 1e keer en heb daarbij in het bijzonder gelet op de gezichtsmimiek.

Allereerst de constatering dat deze mevrouw heel goed kan presenteren, c.q. een verhaal over het voetlicht kan brengen. Een 2e constatering mijnerzijds is, dat zij gedurende de gehele presentatie recht in de camera keek, dus geen enkele keer naar boven of naar beneden. Ergo, zij had niets te verbergen. Daarbij speelde gedurende de gehele presentatie een glimlach rond haar lippen. En daarbij had ik het gevoel, dat ze zich moest bedwingen om geen juichkreet te slaken met woorden als "Yes we did it". of om met Obama te spreken "Yes we can".
Zij en met haar de hele board van Shell is (of was) ervan overtuigd, dat ze uitstekende resultaten hebben geboekt in het 3e kwartaal. De bijgeleverde slides bevestigen dat beeld nog eens overduidelijk. Een (powerpoint)-presentatie, die begint met: QUALITY PORTFOLIO DELIVERING RECORD CASH getuigt in ieder geval niet van valse bescheidenheid.
Nog één een paar slides verder: Growing Mobility business, delivering its best-ever YTD earnings.
En nog één om het af te leren: Highest ever CFFO excluding working capital of $17.5 billion and Adjusted Earnings of $4.1 billion

Kortom, ik had niets gemist. Jessica Uhl is als CFO is mijn ogen geloofwaardig, wanneer zij uiteenzet hoe Shell de komende jaren zijn strategie gaat uitwerken. Als zij zegt, dat er 15.000 shell shops komen waar naast energie ook gebruiks-/gemaksartikelen en niet te vergeten koffie wordt verkocht, neem ik onmiddelijk aan, dat die er ook gaan komen. Idem t.a.v. de ombouw van de 12 thans nog bestaande raffinaderijen tot 5 geïntegreerde energie annex chemische complexen, waar Shell Rotterdam/Moerdijk er één van wordt. En Idem t.a.v. de 500.000 laadpunten voor EV's en zo verder.
Wanneer Jessica Uhl zegt dat die ook rendement gaan opleveren (en niet zo'n beetje ook), dan neem ik dat ook meteen aan. En dat daarbij naast de klanten van Shell ook de aandeelhouders niet worden vergeten, klinkt dat voor mij als een geruststelling.

Wat er daarna - de presentatie stond al op shell global - is gebeurd met het 'gezanik' over de tegenvallende winst en de derivaten en de (zgn. incompetente) trade jongens en meisjes en de vermeende 'slechte' prestaties van IG, dat verandert helemaal niets aan de 'feiten' en de door Jessica Uhl geschetste toekomst voor/van Shell. Die ziet er nl. (volgens mij) rooskleurig uit. En wie daar twijfels over heeft - en dat mag uiteraard - luister zelf naar Jessica en laat tot je doordringen wat zij vertelt en pak er de slides vervolgens bij. En ga na of er een speld tussen te krijgen is. Ik verneem het graag.

En natuurlijk kunnen er andere oil majors zijn, die het nog beter doen. Als je nog geld over hebt, koop dan aandelen in die bedrijven; dat kan dan moeilijk mis gaan.

De markt kan langer irrationeel zijn, dan je zakken diep zijn, of woorden van gelijke strekking. Ik ben - mede door de recente koersontwikkeling - al zwaar overwogen in Shell, maar als Shell ooit een no-brainer was, dan is het nu wel met een koers onder de 20 euro en de gegeven/geschetste vooruitzichten. Gratis geld zegt carl daar geloof ik over en gelijk heeft hij.

En tenslotte heeft iemand op dit draadje al een idee, wat Shell gaat doen met de 6 tot 10 miljard dollar per kwartaal, wanneer alle schulden volledig afgelost zijn? En dat zou ultimo 2023 al zover kunnen zijn. voor een day trader is dat nog heel ver weg, maar voor een (serieuze) belegger is dat zo.
De vader van Juul
2
Heeft nou niemand in de gaten dat Dividendbelegger een mol is in diens van milieidefensie?
Former glory
1
Zou het niet verrekte cool zijn als Shell inzakt naar €16, bijkopen en dan Q4 en Q1 weer €24. Wegens belachelijke winsten. Schuldreductie gaat zo ontiegelijk snel.
[verwijderd]
5
Zo, ik denk dat Juul het scherpst was met zijn analyse over de trade jongens, de spot aankopen en de schuldreductie.
Maar dat laten we achter ons, ik ben van vooruit kijken.
De afgelopen kwartalen daalde shell altijd na de cijfers een paar dagen om daarna flink door te stijgen!
Exact een jaar geleden stonden we onder de 10 euro, meer dan 100% stijging van het aandeel.

Vooruitkijkend zie ik
A. De verkoop van eilanden
B. De afronding van de verkoop in de USA
C. Een nog veel hogere cashflow dan in Q3
D. Ben die lessons learned heeft
E. Het afscheid van de zeikerds van het ABP
F. De aanwinst van de heer Loeb die druk gaat uitoefenen
G. Vedere verlaging van de schuld
H. De ruimte en terugkeer van een superdividend van minstens 1 euro.

Dit zijn allemaal positieve zaken die ervoor zorgen dat we de komende maanden ruim boven de 23 euro gaan uitkomen.
Shell is op de weg terug en ik geef geen advies maar dit aandeel gaat dus de komende tijd 7 x UP UP UP UP UP UP UP.

Ik ga maandag FLINK aandelen shell bijkopen!!!!

ff_relativeren
0
Dat is een prachtig betoog @ Maria Geertruida. Heb je voor de Q4 cijfers ook de risico's van de Indonesische Adabi-exit meegenomen ? Neem me niet kwalijk dat ik naar een moeilijk onderwerp vraag, maar jouw betoog is zo enthousiast dat ik graag wil weten of dat enthousiasme inclusief Adabi-probleem is , of (?gemakshalve?) exclusief Adabi.

Want dat verandert niet alleen de hele perceptie over de Q4 cijfers, maar het verandert ook de perceptie over de CFO als ze hier misschien niets ? over gezegd heeft. Het verandert zelfs de hele perceptie over wat Shell nog wel en niet kan doen met de $ 9 miljard uit de schalie-verkoopdeal ; Please, als ik dat verkeerd zie, leg het me dan svp uit. Daar kan ik alleen maar mee leren ..

De voorgenomen divestment van $ 2,2 miljard uit 2020 : www.energyvoice.com/oilandgas/asia/25... ;

En het opgelegde datumprobleem (exit 31 december 2021 maar er zijn nog geen kopers) volgens het persbericht in 2021 : www.energyvoice.com/oilandgas/asia/33... .

Hoe keek de CFO tijdens dat onderwerp ? Of is er over gezwegen ? Het uitgangspunt van 2020 was ongetwijfeld dat er een mooie vraagprijs op tafel zou komen zodat een impairment mee ging vallen. Maar de situatie is nu heel anders, is het niet ? Indonesie dwingt Shell om per 31 december a.s. exit te zijn uit het offshore gasveld, maar er zijn geen kopers -dus ook geen vraagprijs die de exit kan verzachten. En nu ? Wat gaat de echte pijn zijn op de Q4 cijfers ?

Welke ruimte heeft Shell nog na de Adabi-afboeking , op de eerdere plannen met de $ 9 miljard schalieverkoop-opbrengst ? Gaat er nog eenzelfde deel naar schuldaflossing ? En wat gaat er nu nog naar aandelen-inkoop en superdividend ?

Ik vraag het omdat jij volledig overtuigd bent van de CFO en van de hele Board. Maar blijf je zo enthousiast als de Board hierover in alle talen gezwegen heeft ?

@ Maria Geertruida, en @ allen, met deze kritische vragen moet ik ook heel eerlijk zijn over mijn eigen perceptie. Toch ?
Ik vind dat het management het bijzonder goed doet. Ook als ze in alle stilte een oplossing zoeken voor het Adabi-probleem.
Want het oud-hollandse spreekwoord geldt nog steeds heden ten dage :

"Nooit gaan wrijven in een olievlek. Daar wordt de vlek alleen maar groter en lelijker door."

Ik heb dus alle vertrouwen in de Board of Directors. Maar ik ben geen aandeelhouder. En vanaf de zijlijn lijkt het me , dat de aandeelhouders wél rekening moeten houden met onvoorziene tegenvallers in miljarden-grootte. Maandag is het namelijk al 1 november. En 31 december komt wel heel snel dichterbij ..

@ Maria Geertruida, ik zie jouw antwoorden graag tegemoet. Zeker als ik met jouw antwoorden weer iets kan leren.
Fons
1
quote:

De moeder van Juul schreef op 29 oktober 2021 23:25:

Zo, ik denk dat Juul het scherpst was met zijn analyse over de trade jongens, de spot aankopen en de schuldreductie.
Maar dat laten we achter ons, ik ben van vooruit kijken.
De afgelopen kwartalen daalde shell altijd na de cijfers een paar dagen om daarna flink door te stijgen!
Exact een jaar geleden stonden we onder de 10 euro, meer dan 100% stijging van het aandeel.

Vooruitkijkend zie ik
A. De verkoop van eilanden
B. De afronding van de verkoop in de USA
C. Een nog veel hogere cashflow dan in Q3
D. Ben die lessons learned heeft
E. Het afscheid van de zeikerds van het ABP
F. De aanwinst van de heer Loeb die druk gaat uitoefenen
G. Vedere verlaging van de schuld
H. De ruimte en terugkeer van een superdividend van minstens 1 euro.

Dit zijn allemaal positieve zaken die ervoor zorgen dat we de komende maanden ruim boven de 23 euro gaan uitkomen.
Shell is op de weg terug en ik geef geen advies maar dit aandeel gaat dus de komende tijd 7 x UP UP UP UP UP UP UP.

Ik ga maandag FLINK aandelen shell bijkopen!!!!

Jij blijft maar bijkopen :)
[verwijderd]
0
quote:

ff_relativeren schreef op 29 oktober 2021 23:28:

een oplossing zoeken voor het Adabi-probleem.
Dit is geen enkel probleem, shell heeft een omzet van 240 miljard dollar per jaar.
Abudabi gaat nergens over.
Opgelet
0
quote:

Maria Geertruida schreef op 29 oktober 2021 23:03:

Ik heb zojuist nog een keer de kwartaalpresentatie van/door Jessica Uhl bekeken vanuit het idee/gevoel, dat ik wellicht iets gemist had de 1e keer en heb daarbij in het bijzonder gelet op de gezichtsmimiek.

Allereerst de constatering dat deze mevrouw heel goed kan presenteren, c.q. een verhaal over het voetlicht kan brengen. Een 2e constatering mijnerzijds is, dat zij gedurende de gehele presentatie recht in de camera keek, dus geen enkele keer naar boven of naar beneden. Ergo, zij had niets te verbergen. Daarbij speelde gedurende de gehele presentatie een glimlach rond haar lippen. En daarbij had ik het gevoel, dat ze zich moest bedwingen om geen juichkreet te slaken met woorden als "Yes we did it". of om met Obama te spreken "Yes we can".
Zij en met haar de hele board van Shell is (of was) ervan overtuigd, dat ze uitstekende resultaten hebben geboekt in het 3e kwartaal. De bijgeleverde slides bevestigen dat beeld nog eens overduidelijk. Een (powerpoint)-presentatie, die begint met: QUALITY PORTFOLIO DELIVERING RECORD CASH getuigt in ieder geval niet van valse bescheidenheid.
Nog één een paar slides verder: Growing Mobility business, delivering its best-ever YTD earnings.
En nog één om het af te leren: Highest ever CFFO excluding working capital of $17.5 billion and Adjusted Earnings of $4.1 billion

Kortom, ik had niets gemist. Jessica Uhl is als CFO is mijn ogen geloofwaardig, wanneer zij uiteenzet hoe Shell de komende jaren zijn strategie gaat uitwerken. Als zij zegt, dat er 15.000 shell shops komen waar naast energie ook gebruiks-/gemaksartikelen en niet te vergeten koffie wordt verkocht, neem ik onmiddelijk aan, dat die er ook gaan komen. Idem t.a.v. de ombouw van de 12 thans nog bestaande raffinaderijen tot 5 geïntegreerde energie annex chemische complexen, waar Shell Rotterdam/Moerdijk er één van wordt. En Idem t.a.v. de 500.000 laadpunten voor EV's en zo verder.
Wanneer Jessica Uhl zegt dat die ook rendement gaan opleveren (en niet zo'n beetje ook), dan neem ik dat ook meteen aan. En dat daarbij naast de klanten van Shell ook de aandeelhouders niet worden vergeten, klinkt dat voor mij als een geruststelling.

Wat er daarna - de presentatie stond al op shell global - is gebeurd met het 'gezanik' over de tegenvallende winst en de derivaten en de (zgn. incompetente) trade jongens en meisjes en de vermeende 'slechte' prestaties van IG, dat verandert helemaal niets aan de 'feiten' en de door Jessica Uhl geschetste toekomst voor/van Shell. Die ziet er nl. (volgens mij) rooskleurig uit. En wie daar twijfels over heeft - en dat mag uiteraard - luister zelf naar Jessica en laat tot je doordringen wat zij vertelt en pak er de slides vervolgens bij. En ga na of er een speld tussen te krijgen is. Ik verneem het graag.

En natuurlijk kunnen er andere oil majors zijn, die het nog beter doen. Als je nog geld over hebt, koop dan aandelen in die bedrijven; dat kan dan moeilijk mis gaan.

De markt kan langer irrationeel zijn, dan je zakken diep zijn, of woorden van gelijke strekking. Ik ben - mede door de recente koersontwikkeling - al zwaar overwogen in Shell, maar als Shell ooit een no-brainer was, dan is het nu wel met een koers onder de 20 euro en de gegeven/geschetste vooruitzichten. Gratis geld zegt carl daar geloof ik over en gelijk heeft hij.

En tenslotte heeft iemand op dit draadje al een idee, wat Shell gaat doen met de 6 tot 10 miljard dollar per kwartaal, wanneer alle schulden volledig afgelost zijn? En dat zou ultimo 2023 al zover kunnen zijn. voor een day trader is dat nog heel ver weg, maar voor een (serieuze) belegger is dat zo.

Hahaha gaan we nu beleggen op basis van gezichtsuitdrukking. Miami en Wall Street doen niet mee, in Wall Street zitten we short en in Amerika is Shell lager gesloten. Maandag kan het dus rood openen.
Former glory
1
Binnen 1 jaar schuldenvrij met huidige olieprijzen. Dividend 4% tegenover 5.5% van Exxon, niet slecht, dit gaat ten kosten van prijs van aandeel maar who cares (schuldenreductie $10 miljard tegen $4 miljard per kwartaal). Waar gaat al dat geld straks heen?

Kopen. Kopen. Kopen. De enige vraag is tegen welke prijs.
Tippie
1
quote:

De moeder van Juul schreef op 29 oktober 2021 23:25:

Zo, ik denk dat Juul het scherpst was met zijn analyse over de trade jongens, de spot aankopen en de schuldreductie.
Maar dat laten we achter ons, ik ben van vooruit kijken.
De afgelopen kwartalen daalde shell altijd na de cijfers een paar dagen om daarna flink door te stijgen!
Exact een jaar geleden stonden we onder de 10 euro, meer dan 100% stijging van het aandeel.

Vooruitkijkend zie ik
A. De verkoop van eilanden
B. De afronding van de verkoop in de USA
C. Een nog veel hogere cashflow dan in Q3
D. Ben die lessons learned heeft
E. Het afscheid van de zeikerds van het ABP
F. De aanwinst van de heer Loeb die druk gaat uitoefenen
G. Vedere verlaging van de schuld
H. De ruimte en terugkeer van een superdividend van minstens 1 euro.

Dit zijn allemaal positieve zaken die ervoor zorgen dat we de komende maanden ruim boven de 23 euro gaan uitkomen.
Shell is op de weg terug en ik geef geen advies maar dit aandeel gaat dus de komende tijd 7 x UP UP UP UP UP UP UP.

Ik ga maandag FLINK aandelen shell bijkopen!!!!

De laatste twee kwartalen waren een echte cash-cow ( 27 miljard !) en ik las ook dat volgend jaar voor 7 miljard aan aandelen worden ingekocht uit de Texaanse opbrengst.
[verwijderd]
0
quote:

Tippie schreef op 30 oktober 2021 01:19:

[...]

De laatste twee kwartalen waren een echte cash-cow ( 27 miljard !) en ik las ook dat volgend jaar voor 7 miljard aan aandelen worden ingekocht uit de Texaanse opbrengst.
Ja, het ziet er allemaal super positief uit voor shell!

De schuld is erg laag, de cashflow is gigantiisch, alle potentiële verliezen zijn al genomen.
Shell aandeel kan maar 1 kant uit en dat is 7 x up up up up up up up !
Maandag gaan we ruim boven de 20 euro sluiten!
200.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 7243 7244 7245 7246 7247 7248 7249 7250 7251 7252 7253 ... 9998 9999 10000 10001 10002 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:37
Koers 33,470
Verschil -0,060 (-0,18%)
Hoog 33,555
Laag 33,180
Volume 6.212.668
Volume gemiddeld 7.488.665
Volume gisteren 5.990.833

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront