Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

JP Samosa
3
quote:

A Mao schreef op 26 november 2021 19:24:

Dat valt reuze mee, ben met weinig tevreden.

Dat laatste hoor je nog maar weinig tegenwoordig

Slimme vent!
rationeel
2
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 26 november 2021 15:55:

[...]
Ik hoop van niet, ik hoop dat ratio van zijn schorsing geleerd heeft.

Inhoudelijk heb ik weinig op hem tegen - nou ja, behalve zijn adoratie voor de populistische chaoot Baudet dan.

Die narcist begint steeds idioter te doen. Ik hen medelijden met de mensen die op zijn lijsten verkozen werden. Zij doen o.a. in NB en ook hier in ZH goed hun werk, overeenkomstig met wat zij in Baudet's woorden geloofden.

Ga zo door mensen, ook jullie tuinders in het Westland, met jullie steun aan FvD was niks mis. Met landelijke gehannes daarna wel, ook met het gekoketteer met fascistische geluiden.
Bij de volgende verkiezingen zal er een goed alternatief zijn.


Hoe kan iemand die zich in veel opzichten laat kennen als feitelijke onderbouwer van zijn standpunten, een genuanceerd mens in het kort, tegelijkertijd zich zo laten misleiden, door de kletsmajoren die zo in overmaat het publieke debat overheersen.

De mens blijft een raadsel.
rationeel
0
Wie wind zaait, zal storm oogsten.

Het is weer zaterdag en Wynia's week levert trouw, inzichten en meningen van mensen die daar voor gestudeerd hebben;)

Toch altijd prettig om KENNIS te verzamelen:)
rene l
12
Gisteren deden de beurzen mee aan de Black Friday gekte en op bijna elk aandeel werden de nodige percentages aan korting gegeven.
Het kwam totaal onverwacht, een nieuwe Corona variant heeft zich de kop opgestoken.
Hoe het zich verder ontwikkeld, ik heb geen idee, maar ik heb niet het idee dat de positief geteste mensen ernstig ziek zijn en acuut na de landing opgenomen zijn op de IC.

Op zich vind ik het wel logisch dat de beurs wat lucht laat ontsnappen, bepaalde waarderingen zijn wel heel erg extreem en totaal uit het lood geschoten en ver van realistisch.
Hoe het maandag verder gaat, ligt er een verdere daling op de loer, paniek, wachten op de echte paniekprikker, we hebben tenslotte al tijden geen echte daling gehad van zo'n procent of 15.
Moet je nu blindelings bestens kopen, of in porties, maar ik moet zeggen, ik ben gisteren wel voorzichtig in de koopgoot gaan liggen en heb wat lage puts verkocht aan gretige kopers.
En mocht het maandag weer flink dalen dan waag ik het er nog een keer op.

Het was ook een rare week, Rutte schijnt afgelopen donderdagavond ook een paniekaanval gehad te hebben en de gordijnen ingevlogen te zijn, tja, onze Oosterburen hebben het inmiddels wel voor elkaar, ze hebben daar een Stoplichtkabinet opgetuigd, nagenoeg volledig links, de Deutsche Grundlichtkeit is daar nu weg.
Het zal mij benieuwen hoe dit af gaat lopen.

Over Duitsers gesproken, is moest deze week wel lachen.
Prinses Amalia, de dochter van Koning Pils had een uitspraak gedaan, ze vind Duitse jongens veel eleganter dan Nederlandse jongens.
Dit werd voorgelegd aan wat Delftse studenten, deze corpsballen voelden zich overduidelijk op hun pik getrapt en reageerden schamper, wij zijn best wel elegant tegen vrouwen, wij zijn tenslotte geen boeren.
Ik dacht nog, dat is aan jullie stem wel te horen, maar van wat ik zo hoor, bij jullie circuleren toch lijstjes met namen van vrouwelijke studentes waarbij bepaalde eigenschappen in rapportcijfers uitgedrukt worden.

Gehaktbal Bruls was gisteravond ook weer aanwezige op onze provinciale tv-zender.
Er stelden wat mensen vragen aan hem m.b.t. tot alle corona perikelen.
Deze man is een meester in het ontwijken van lastige vragen en brulde maar door het direct over een andere boeg te gooien.
De presentator zit overduidelijk ook in het complot en vond ik het prima, persoonlijk had ik tegen Bruls gezegd, geef nu eens een echt antwoord op de vragen die gesteld worden.

Wel heel opvallend, er zat ook een soort van psycholoog bij die blijkbaar veel kennis had van onderliggende zaken.
Hij gaf wel aan, de jeugd loop enorme achterstanden op, zeker op het gebied van onderwijs, en daarnaast loopt de jeugd ook flink wat psychische schade op die zich nooit volledig zal herstellen.
Grote zorgen volgens hem, want door alles wat er momenteel gaande is zal de levensverwachting voor onze jeugd met ongeveer 7 jaar dalen.
Maar ik denk dan ook, velen hebben onder Mark Rutte en zijn bewind ook al geen leven meer en zijn de wanhoop nabij.
En wat doet het met mijn levensverachting, het wordt steeds minder leuk, en vanavond mis ik al weer een verjaardag waar ik naar uitgezien had, gewoon lekker zuipen, opmerkingen maken die tegenwoordig niet meer kunnen, wat mag je nog wel, er toch niks meer aan.

Eergisteren zijn de nieuwe coronaregels gepresenteerd, we worden minimaal voor 3 weken gemangeld maar daar geloof ik helemaal niks van, dit gaat veel langer duren.
Toch apart, de horeca moet om 5 uur sluiten, net het moment dat het er een beetje op gang begint te komen en er serieus geld verdiend gaat worden.
De horeca had na vele problemen het personeelsbestand weer redelijk op sterkte en het begon weer te lopen.
En nu dit, velen werken in de horeca op basis van een nul-uren contract, geen arbeidsverleden, nu weer op straat, en dus geen inkomsten.
Logisch toch dat ze allemaal aankloppen bij de GGD, het is een gewaardeerde werkgever die beter betaalt dan vele andere sectoren.
Net zoals de spuitjesfabrieken die massaal uit de grond gestampt worden, het nieuwe goud, het zwarte goud is in de ban gedaan, en het grote geld moet toch ergens grof geld aan kunnen verdienen om zichzelf te blijven verrijken.

Het profvoetbal gaat door, maar het amateurvoetbal ligt weer stil, lekker toch voor de jeugd, 's avonds niet meer op het veld om een uurtje te trainen.
Maar ja, de ouders op het veld hadden ze al verboden, ik zag het bij ons ook, ze staan samengeschoold achter het hek een uurtje naar hun koters te kijken, op en neer rijden naar huis loont niet.
Ik denk dan, waarom hebben ze in vredesnaam niet wat kantinestoelen ruim uit elkaar langs de zijlijn gezet, maar ja, pragmatisch denken kan niet meer, alle maatregelen worden bedacht door figuren die niks met de realiteit hebben.
Al die regels die ze nu weer bedacht hebben, ik snap de logica niet, maar de mensen zijn de wanhoop nabij.
Vanavond verwacht ik overal in Nederland het nodige tumult, Flodderachtige toestanden, wijken die als Zonnedael in de hens zullen gaan, de mensen zijn er doorheen.

Koning Winter komt er aan, nu regent het nog bij ons, maar kijk eens naar Noorwegen, op bepaalde plaatsen in het noorden komt de temperatuur al niet meer boven de -20 graden overdag, het hele Noordelijk halfrond gaat gebukt onder diepvriestemperaturen die met de straalstromen onze kant uit zullen komen.
Ik heb het de afgelopen zomer ook al gemerkt, normaal gesproken heb je over het algemeen een zuid-westelijke wind die altijd aangenaam is.
Maar deze zomer, heel opvallend, regelmatig een wind pal uit het Noorden die guur aanvoelde.

De milieu-kikkers hebben nu weer wat nieuws bedacht, een klap van de molenwiek, die molens zullen er komen, en wat hebben die vogels nu bedacht om te voorkomen dat de langsvliegende vogels geen klap van de wiek krijgen en morsdood uit de lucht vallen, je gelooft het niet.
Ze gaan nu molens met zwarte wieken plaatsen.
Als die dingen nu maar hard genoeg gaan draaien dan krijg je een zwart vlak waar de vogels omheen zullen gaan vliegen.

En de mensen in de omgeving, die wordt het dus zwart voor de ogen, knettergek, hoe ver kun je gaan, de mensheid wordt totaal gestoord.
Aan gekken geen gebrek in Nederland.

www.youtube.com/watch?v=8SbUC-UaAxE
ffff
2
Hoe mensen toch totaal anders tegen ontwikkelingen aan kunnen kijken....Meer dan tien jaar geleden bezocht op de Noordzee het allereerste windmolenpark. Cadeautje van een secretaresse die bij mij patiënte was, Had overigens een heel naar gevolg: De grote initiator van dat park pleegde zelfmoord. Maar sinds die tijd ben ik de ontwikkeling van windmolenparken in Europa, in de USA, in China redelijk goed blijven volgen en uiteraard vooral al die bedrijven die die parken ontwikkelen, de broodnodige kabels leggen naar elkaar toe en dan weer naar het vaste land.

Een geweldige ontwikkeling. Adembenemend. Zowel op de vele zeeën als op het land. Reis wat door Spanje, Frankrijk, Duitsland, belgië en waarschijnlijk ook wel in nederland en overal zie je ze opgericht worden.

NU zijn er de ontwikkelingen om uit die energie waterstofgas te produceren en daarmee complete industrieën, complete hoogovens, en vrachtauto-bus vervoer om te switchen.

Kortom: De ene ontwikkeling is nog fantastischer dan de andere.......

En dan lees je Rene en dan denk je....... Hoe kunnen mensen toch verschillen. Ik heb zeker al minimaal 5 miljoen Euro in die groene ontwikkeling gestoken. En dat doe ik doordacht, gesteund door 5 mudvolle ordners vol rapporten en ontwikkelingen.

Tja..... gelukkig dat het grootkapitaal het toch anders dan Rene ziet.....

En dan de geweldenaar Rutte..... Hoe leg je dat domme volk uit, dat virussen kunnen muteren en dat je als Regering dus , eigenlijk iedere dag, de vinger aan de pols moet houden en op grond van die allernieuwste ontwikkelingen, alweer vervelende maatregelen moet nemen.
Enkel en alleen om de zorg te ontlasten zodat men niet en masse crepeert in het ziekenhuis. Men snapt het maar niet, men wil het gewoon niet snappen: Dat doen al die Europese regeringen om hun bevolking te beschermen. Ieder op zijn eigen wijze. Hier en daar een beetje anders, maar het doel is al anderhalf jaar steeds hetzelfde: Mogelijkheid van infecties verminderen.

En dan toch klagen en dwarsliggen en zelfs vernielen en rotzooi schoppen.....

Overal die mensen die het snappen en de ellende accepteren omdat het niet anders kan en overal die mensen die het gewoonweg niet willen snappen.

En maar uitleggen door al die politici, onderbouwd door hun specialisten.... En maar tegen die mensen aanschoppen.....

Peter
A Mao
7
Peter, als ze allemaal zo goed hadden geregeld dan,
Hadden we geen zorg infarct
Hadden we geen toestroom van gelukkig zoekers
Hadden we voor de echte (politieke) vluchtelingen een huis
Hadden voor onze eigen kinderen een huis
Was het in Groningen al opgelost
Was er geen voedselbodem voor Baudet en Wilders
En hoefden we niet de belachelijke maximum snelheid van 100 aan te houden

Moet ik nog door gaan?

Ps . Dan vind ik nog dat Nederland een van de beste landen om in te wonen;-)
Maar dat komt niet door het beleid van de afgelopen 20 jaar.
rationeel
3
quote:

A Mao schreef op 27 november 2021 17:00:

Peter, als ze allemaal zo goed hadden geregeld dan,
Hadden we geen zorg infarct
Hadden we geen toestroom van gelukkig zoekers
Hadden we voor de echte (politieke) vluchtelingen een huis
Hadden voor onze eigen kinderen een huis
Was het in Groningen al opgelost
Was er geen voedselbodem voor Baudet en Wilders
En hoefden we niet de belachelijke maximum snelheid van 100 aan te houden

Moet ik nog door gaan?

Ps . Dan vind ik nog dat Nederland een van de beste landen om in te wonen;-)
Maar dat komt niet door het beleid van de afgelopen 20 jaar.
De enige reden om nog in dit land te willen wonen zijn de mannen en vrouw van stavast die samen FVD:) de partij maken die ziet waar alle anderen een blinddoek voor hebben.

Hoop dat zij samen met steeds meer wakkeren ons zullen vrij weten te houden van de totale slavernij.
A Mao
1
[verwijderd]
1
quote:

rationeel schreef op 27 november 2021 17:24:

[...]
De enige reden om nog in dit land te willen wonen zijn de mannen en vrouw van stavast die samen FVD:) de partij maken die ziet waar alle anderen een blinddoek voor hebben.

Hoop dat zij samen met steeds meer wakkeren ons zullen vrij weten te houden van de totale slavernij.
Uitslag verkiezingen Purmerend

Stadspartij boekte in totaal negen zetels, drie meer dan haar huidige aantal. De PvdA krijgt vijf zetels, twee meer dan ze nu heeft.
De definitieve zetelverdeling:

Stadspartij 9
PvdA 5
VVD 4
AOV 3
D66 3
CDA 3
GroenLinks 3
PVV 2
FVD 2
Leefbaar Purmerend 1
GBP 1
PB21 1

De mannen en vrouwen van stavast hebben nog wat te doen.

www.nhnieuws.nl/nieuws/295228/stemmen...
JP Samosa
0
quote:

rationeel schreef op 27 november 2021 17:24:

[...]
De enige reden om nog in dit land te willen wonen zijn de mannen en vrouw van stavast die samen FVD:) de partij maken die ziet waar alle anderen een blinddoek voor hebben.

Hoop dat zij samen met steeds meer wakkeren ons zullen vrij weten te houden van de totale slavernij.
Je overdrijvingen zijn weer even grotesk en potsierlijk als voor je schorsing.
Fvd komt niet meer verder dan zinloze en onjuiste oorlogsvergelijkingen. Het is bijna meelijwekkend aan het worden.

JP Samosa
0
quote:

A Mao schreef op 27 november 2021 17:00:

Peter, als ze allemaal zo goed hadden geregeld dan,

En hoefden we niet de belachelijke maximum snelheid van 100 aan te houden

Moet ik nog door gaan?

Ps . Dan vind ik nog dat Nederland een van de beste landen om in te wonen;-)
Maar dat komt niet door het beleid van de afgelopen 20 jaar.
100km is een hele goede maatregel. die 100 km moet blijven. ( savonds naar 120 kan..)
Veel Minder stress!, minder doden, veiliger. Tijdverlies is te verwaarlozen
Relaxed rijden is veel fijner met de korte lontjes van nu op de weg.

Waarom vind je 100 belachelijk ?
A3aan
1
quote:

rationeel schreef op 27 november 2021 17:24:

[...]
De enige reden om nog in dit land te willen wonen zijn de mannen en vrouw van stavast die samen FVD:) de partij maken die ziet waar alle anderen een blinddoek voor hebben.

Hoop dat zij samen met steeds meer wakkeren ons zullen vrij weten te houden van de totale slavernij.
Het is gewoon een onfatsoenlijk zooitje die brallers van FVD. Een schande dat zulke gasten een geluid mogen laten horen. Doen zich voor als de bovenkant van de maatschappij maar het is de onderkant door hun gedrag en uitspraken.
A Mao
1
@jp
De reden waarom het was ingevoerd was natuurlijk kul.
Ook qua verkeersveiligheid maakt het geen ruk uit , snelwegen zijn sowieso niet heel gevaarlijk.
Wat mij betreft is het zelfs gevaarlijker, iedereen zit zich te vervelen en gaat om zich heen kijken. Bellen/appen enz…
Ik wil wel opbiechten dat ik me structureel niet aan de maximale snelheid hou, tja ook ik ben niet volmaakt.
Laatste 2 bekeuringen waren parkeerboetes, 1x Herengracht Amsterdam….was aan het lossen en 1x op een bouwplaats Utrecht, ik had ook geen idee dat je daar moest betalen.

rationeel
0
quote:

A Mao schreef op 27 november 2021 17:27:

Rationeel vind je een aardige gozer, maar met FVD gaan we zeker de oorlog niet winnen.

Wat zie je als de oorlog, AM:)
rationeel
0
quote:

A3aan schreef op 27 november 2021 17:56:

[...]

Het is gewoon een onfatsoenlijk zooitje die brallers van FVD. Een schande dat zulke gasten een geluid mogen laten horen. Doen zich voor als de bovenkant van de maatschappij maar het is de onderkant door hun gedrag en uitspraken.
Het zijn meningen die je naar voren brengt, maar waar zijn ze op gebaseerd?
Benoem eens de feiten.
rationeel
1
quote:

JP Samosa schreef op 27 november 2021 17:37:

[...]

Je overdrijvingen zijn weer even grotesk en potsierlijk als voor je schorsing.
Fvd komt niet meer verder dan zinloze en onjuiste oorlogsvergelijkingen. Het is bijna meelijwekkend aan het worden.

Welke oorlogsvergelijkingen heb je het over?

Wat bedoel je met dat jij het meelijwekkend vindt?

Wat is er grotesk aan mijn bewering?
A Mao
0
quote:

rationeel schreef op 27 november 2021 18:07:

[...]
Wat zie je als de oorlog, AM:)
Een beter en verstandigere beleid wat beter aansluit op wat de ( wat mij betreft de meerderheid) bevolking wil…
DeZwarteRidder
0
quote:

A3aan schreef op 27 november 2021 17:56:

[...]
Het is gewoon een onfatsoenlijk zooitje die brallers van FVD. Een schande dat zulke gasten een geluid mogen laten horen. Doen zich voor als de bovenkant van de maatschappij maar het is de onderkant door hun gedrag en uitspraken.
De FvD gedraagt zich als de [...]

[Modbreak IEX: Gelieve op uw taalgebruik te letten, bericht is bij dezen aangepast.]
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2617 2618 2619 2620 2621 2622 2623 2624 2625 2626 2627 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 874,67 -9,40 -1,06% 16 apr
AMX 920,06 -11,23 -1,21% 16 apr
ASCX 1.216,87 -12,72 -1,03% 16 apr
BEL 20 3.796,92 -56,82 -1,47% 16 apr
Germany40^ 17.760,40 -5,83 -0,03% 16 apr
US30^ 37.794,75 0,00 0,00% 16 apr
US500^ 5.049,49 0,00 0,00% 16 apr
Nasd100^ 17.714,17 0,00 0,00% 16 apr
Japan225^ 38.426,12 0,00 0,00% 16 apr
WTI 84,74 -0,32 -0,38% 16 apr
Brent 89,88 -0,38 -0,42% 16 apr
EUR/USD 1,0623 -0,0002 -0,02% 01:21
BTC/USD 63.881,4061 -2.331,5040 -3,52% 01:21
Gold spot 2.384,17 +1,72 +0,07% 01:21
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
DSM FIRMENICH AG 102,650 +1,850 +1,84% 16 apr
BESI 143,600 +1,000 +0,70% 16 apr
ASML 913,400 +2,500 +0,27% 16 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ArcelorMittal 23,760 -1,760 -6,90% 16 apr
RANDSTAD NV 46,740 -1,790 -3,69% 16 apr
NN Group 42,390 -1,040 -2,39% 16 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront