Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Biedt een bloedrode beursdag kansen?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Coen Grutters

Coen Grutters is redacteur van IEX.

Meer over Coen Grutters

Recente artikelen van Coen Grutters

  1. jan '23 Slotcall: Arbeidscontracten in techsector massaal door de shredder 24
  2. jan '23 Slotcall: ‘Cryptobeleggers zetten Accsys per ongeluk 7% hoger’ 18
  3. jan '23 Slotcall: Lagarde adviseert beleggers hun posities te herzien 29

Reacties

33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 DeWalt 26 november 2021 16:26
    Hamvraag is natuurlijk waarom stijgt het aandeel Pfizer zo sterk (7%!) vandaag ….

    Is het omdat het vaccin van Pfizer ook tegen de Zuid Afrikaanse variant werkt! (Denk het niet)

    Of is het omdat de covid pil van Pfizer tegen covid19 ook tegen de Zuid Afrikaanse variant werkt? (Denk het wel omdat het werkingsmechanisme niet via het muterende spike eiwit gaat)

    Dus, slim geld weet dat dit voor EU en VS niet zo bedreigend zal zijn als we mogen geloven van de Twitter pers. Ook Hugo slaat even op de angst trommel omdat dat het verkopen van de lockdownmaatregelen vanavond wat makkelijker maakt.
  2. T.overdose 26 november 2021 16:43
    Heren, allereerst bedankt voor de vermakelijke podcast vandaag. Persoonlijk denk ik niet aan een "buy the dip" scenario of koopkansen voor eventuele individuele aandelen, oblies, fondsen etc. Ik heb vandaag mijn posities gehalveerd. Er is simpelweg veel onzekerheid , ook over de groeiramingen in Europe, US, Asia etc. en indirect voor beursgenoteerde ondernemingen. Omdenken naar short kansen kan ook voor de korte termijn....
  3. forum rang 4 Jelle Trader 26 november 2021 17:30
    Voor Koopjes is het nog veel te vroeg! Er is nog bitter weinig bekend over de nieuwe Covid variant maar dat het gevolgen zal hebben op de toekomstige bedrijfswinsten en het meer economische schade in het vooruitzicht geeft moge duidelijk zijn. Daarnaast daalt in rap tempo het ondernemersvertrouwen, het consumentenvertrouwen en last but not least het beleggersvertrouwen. De 'nieuwe' beleggers kunnen in paniek voor aanbod zorgen terwijl kopers nog even de kat uit de boom kijken. Aanbod zonder kopers geeft lagere koersen. Buy the dip vlak voor een weekend is geen handige strategie...

    Komende weken komen er mooiere kansen met fors lagere koersen in het vooruitzicht. Rest mij u allen een mooi weekend te wensen,...


  4. forum rang 4 Stephanus1987 26 november 2021 17:33
    Ik verwacht geen crash, pas ergens eind 2022 wellicht. Tuurlijk elke nieuwe variant is eng, maar volgensmij is het middels een kleine aanpassing in het MRNA vaccin van Pfizer goed te bestrijden, kan gelijk mee in de geplande booster shots. Nu even wat zuur, straks de euforie dat we een werkend vaccin hebben en dat de Fed gezien de omstandigheden de rente toch nog even wat langer laag houdt. Ik heb heb paar plukjes bijgekocht.
  5. forum rang 4 Mijn Vriend 26 november 2021 18:18
    Een fin-crash en een ath-corona lijkt mij geen strak plan, dus maandag weer in het groen. Verder heb ik zo mijn twijfels bij 10 tot 30 mutaties in het covid genoom in een kort tijdsbestek. Of is er zoveel radio actief materiaal uit de mijnen in Gauteng naar boven gehaald.?
  6. Portoscanner 27 november 2021 01:17
    quote:

    cor 47 schreef op 26 november 2021 16:38:

    Hoe dom kan je zijn om Basicfit bij te kopen !!!!!
    Dit aandeel komt door de avond lockdown en het opzeggen van vele leden in een vrije val terecht.
    Minstens 20 a 30% van de leden heeft al opgezegd en daar komt nog minimaal 20 % bij.
    Tel uit je verlies.
    Hoe dom kan je zijn om Basicfit bij te kopen !!!

    Hoe dom kun je zijn om Basic Fit bij te kopen????

    Dus, hoe dom ben jij???
  7. forum rang 7 jan de vakman 27 november 2021 12:31
    Ja, wie haalt de steen der wijzen boven??
    Ik neig er naar, dat de mensen met een voorzichtige visie het wijste zijn, nu biergiganten kopen lijkt me heel erg gedurfd, nu de horeca feitelijk weer op slot gaat en voor alle sport geldt hetzelfde en wat je van het rente verhaal moet denken, weet ik echt niet, het lijkt wel een pingpong spel, als de afrikaanse variant echt zo gevaarlijk wordt, zoals de eerste berichten ons deden geloven, dan zullen ze wel niet zeggen; laat het nu maar eens op een natuurlijke manier uitwoeden, nee we zullen de ziekte wel weer opnieuw op gaan rekken, met volledige lock down's, dat zal het beursje zeker geen goed doen, zeer strenge vorst verwacht ik dan zeker wel; -20, maar ja,ik ben ook maar een profeet die brood eet!!
    Wat de beurs betreft, stel ik een 4 daagse werkweek voor, vorige week, kwam de vroege black fryday, slecht uit de bocht, de echte, was voor mij tranen met tuiten, nog niet eerder leed ik zo'n giga dagverlies, topfondsen die -6 en -7% schrijven, daar ga je niet van fluiten, zoals Erik, onze altijd vrolijke papagaai!!
    Chip leek aardig stand te houden, maar nee, het laatste uur vielen zij, naar de laagste plaats in de weekstaat, alleen voor dat vroegere licht aandeel eindigde de week nog duisterder!
    Kpn behoort niet bij de wildste aandelen op de beurs, maar de opgaande trend keerde toch weer richting de koeienstaart -1,17% naar beneden!
    Ook de vuilboeren vielen gisteren, compleet van hun voetstuk, waardoor het week resultaat -4,5% werd!!
    Er was maar 1 blijmaker bij mij en dat was het geplaagde post nl, bpost en de vakbonden, bij de zuiderburen, doen hun uiterste best om tante Pos zo zwart mogelijk af te schilderen, toch trok het bericht, dat postje een topeindejaars tegemoet gaat, in de vrijdagkranten, postje royaal in het groen, op weekbasis was het flinterdun +0,1%, door die belgenmop!!
    Omdat Mark en Hugo de coronastrijd dik aan het verliezen zijn, zal ik maar uit een ander vaatje tappen; we moeten terug naar onze vrienden in de Schepping, breed veelzijdig gebruik van groente en fruit, liefst ook veel rauwkost, helpt ons 10x beter in die strijd dan prikjes, toch schiet het niet op, ook op dat punt ben je een roepende in de woestijn, Rutje en Hugo noemen deze meest belangrijke vrienden nooit, vandaar hun steeds grotere verliezen!!
    Morgen mogen we gelukkig wel naar de onderlinge samenkomst, het is 1e advendszondag, terugkijken, in blijde verwondering, naar de alle liefde wegschenkende HEILAND, GOD met ons; IMMANUEL, ook blij heenzien naar ZIJN spoedige wederkomst, van de week Eiland Urk maar eens aangeklikt, ze zongen op de mooiste zangavond van mijn leven, in Zaltbommel, zo schitterend op de bovenstem; ook voor mij ,hebt GE UW rijkdom ontzegd!!
    Maandag hoop ik dat aperammetje gaat profiteren, van zijn mooie, goedgekeurde recykling aankoop, ook hoop ik dat postje zijn pakjes winst op de beurs gaat verzilveren, topdrukte en topdividend rechtvaardigen een veel hogere koers, het was mijn koopje, vrijdag, want historisch staat hij best laag, hij kan profiteren, ook van tegenvallers in de coronastrijd!!SJALOOM!!!
  8. forum rang 4 greenback 27 november 2021 12:55
    quote:

    LLinssen schreef op 26 november 2021 16:41:

    Waarom Pfizer stijgt?
    Zolang er meer paniek is rondom de pandemie worden er meer vaccins verkocht, meer boosters en misschien ook wel weer een nieuw vaccin tegen nieuwere varianten.
    Ik denk dat Pfizer stijgt omdat de coronapil van concurrent Merck minder effectief blijkt. Aangezien Pfizer ook aan zo'n pil werkt zouden ze als winnaar uit de bus kunnen komen.
  9. [verwijderd] 27 november 2021 15:01
    Als het mee blijkt te vallen krijg je op zeker een eindejaar rit die ruim door de AEX 830 gaat.

    Gaat het vies tegenvallen! dan gaat de komende week de AEX -100 punten doen, op zich is dan het jaar rendement nog steeds over 2021 sterk boven gemiddeld, niet klagen dus!

    Maandag gaat wel Bloedrood worden, Wallstreet was daar duidelijk in: onzekerheid is niet gewenst.
  10. forum rang 5 Porscheknakker 27 november 2021 15:20
    Drooglegging zegt "Maandag gaat wel Bloedrood worden, Wallstreet was daar duidelijk in: onzekerheid is niet gewenst". Dat is de vraag. Zie hieronder.

    (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn vrijdag zeven van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten.

    Aegon (+0,95%)
    ArcelorMittal (+1,71%)
    ASML (+0,92%)
    ING Groep (+0,65%)
    Philips (+0,11%)
    RELX (+0,12%)
    Royal Dutch Shell (+1,36%)
    Unilever (-0,87%)

    Euro/dollar: 1,1302

    Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 781,63 punten, zijn geëindigd op 784,49 punten.
    Bron: ABM Financial News
33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links