DGB Group « Terug naar discussie overzicht

DGB Group - 2021: to tree or not to tree

442 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Ron Kerstens
0
quote:

Hammer schreef op 24 november 2021 16:51:

Het neerwaarts risico is inmiddels nog iets verder afgenomen, dus dat is uitermate positief. :)
Als ik nu instap, God verhoedde het, heb ik nog steeds een neerwaarts risico van 100%.
Pitmans
0
quote:

Ron Kerstens schreef op 24 november 2021 17:18:

[...]

Als ik nu instap, God verhoedde het, heb ik nog steeds een neerwaarts risico van 100%.
Hoho, niet overdrijven.

Het maximale neerwaartse risico bij dit soort fondsen is 99,99%.

100% zou faillissement betekenen en dat is nou juist niet de bedoeling van de lieden die hier achter zitten.

Er is niet voor niks een Stichting tot Behoud van Beursnoteringen in Europa en Stichting Vrienden van Op- en Doorstartende Beursfondsen
Ron Kerstens
0
Het blijft wel stil rondom Mark Logtenberg en zijn DGB energie. Klanten zijn de deur gewezen, er lopen rechtszaken en meer dan 1000 klachten tegen dit bedrijf. Ik denk dat de groei er wel uit is bij deze boeven :-) De gasprijzen staan niet meer op de top maar zijn nog wel ruim 4 keer zo hoog als een half jaar geleden. Dat moet toch pijn doen daar. Zoals iedereen weet heeft de DGB Group nog een vordering op hem lopen van 5,7mln euro.
ramptoerist
0
denk toch eerder dat zodra het allergrootste NL beurstalent ooit zn gezicht weer liet zien bij kwailteitsjourno Mens, men niet wist hoe snel men op sell moest drukken.
Stel daarom ook voor er een wekelijks praatje van te maken.
ramptoerist
1
en ja hoor, de Engelse verkoop meneer in de herhaling. En nu het allergrootste beurstalent ooit. Geen woord over het feit dat ze niet eens een accountant hebben, op t euronext strafbankje zitten, en resultaten uit het verleden in dit geval weldegelijk relevant kunnen zijn voor de toekomst. Het heeft geen gecontroleerde jaarcijfers. Dat is wat je namelijk koopt.
Haha! oh gelukkig, het is gecertificeerd! En als bonusklapper Oblies! Gelukkig koopt u wel buiten AFM toezicht (?)
Bluescreen
2
Alles doet me weer terugdenken aan die fantast-ische investeringsmogelijkheden in teakhoutplantages in Costa Rica, maar ja, l'histoire se répète.......

Roep maar iets over multinationals en CO2 compensatie, ..Nigel Farage -met 1miljoen opties DGB- die bomen wil planten in UK en DGB die 'plannen' heeft om bomen te planten in verre landen Kameroen en Kenia....................... en milieubegane beleggers met een groen hart zien de bomen al tot in de hemel groeien... met een rendement van 6% op de obligaties en een mega-rendement op de aandelen DGB in de verrekijker !
Amanecer
0
NIEUWS

Standard Chartered ruilt eigen CO2-uitstoot tegen bomen in Afrika, via Rabobank-project

De grote Britse bank Standard Chartered gaat via een nieuw Rabo-platform de eigen CO2-uitstoot compenseren. De bank betaalt voor de aanplant van bomen op het land van kleine Afrikaanse boeren. De Rabobank wil zo het inkomen van de boeren verbeteren, en honderdduizenden bomen planten om de CO2–uitstoot te verminderen.

Pieter Hotse Smit6 december 2021, 05:00 uit de Volkskrant

In Afrika worden al bomen geplant. . De Rabobank wil verder gaan en kleine boeren bomen laten planten die ze extra inkomen kunnen bezorgen.

Het nieuwe project van de Rabobank, de Rabo Carbon Bank, wordt toegejuicht, maar ontmoet ook scepsis. Chris Reij, expert op het gebied van agroforestry bij World Resources Institute, noemt het idee dat er vele miljoenen bomen geplant zullen worden, en 15 miljoen boeren zullen worden geholpen, een luchtkasteel. ‘Geen enkel project in Afrika is daar tot nu toe in geslaagd.’

Rabobank ziet echter wel degelijk een markt in organisaties en bedrijven die hun eigen uitstoot willen wegstrepen tegen boscompensatie. De Britse bank Standard Chartered is de eerste grote klant van het Rabobankproject. Standard Chartered maakt vandaag bekend dat het bij de Rabo Carbon Bank 16 duizend zogenoemde carbon removal units koopt. Daarmee compenseert het via de Rabobank-dochter een deel van de eigen CO2-uitstoot die vrijkomt bij het verwarmen van kantoren en vliegreizen van medewerkers.

Herbebossing was een belangrijk thema tijdens de recente klimaattop in Glasgow. Het initiatief van Rabobank gaat verder, doordat het de aanplant van bomen ook nog eens koppelt aan het inkomen van arme boeren.
Met de eerste transactie gaan in totaal vierduizend kleinschalige boeren (tot 10 hectare grond) in Oeganda, Tanzania en Ivoorkust samen honderdduizenden bomen aanplanten op hun land. Per ton CO2 die ze daarmee ieder jaar opslaan, krijgen ze via Rabobank een gegarandeerde prijs van 20 euro per jaar.

Geld lenen
‘Met onze certificaten ontstaat een wereldwijde geldstroom van grote bedrijven rechtstreeks naar kleinschalige boeren in ontwikkelingslanden’, zegt Rabo-projectleider Jelmer van de Mortel. Met de gegarandeerde opbrengst uit de CO2-credits in het vooruitzicht, is het op termijn mogelijk dat boeren geld kunnen lenen om de benodigde compensatiebomen te kopen en aan te planten.

Naast koffie of maïs kunnen ze dan bijvoorbeeld citrusvruchten of avocado’s gaan kweken, wat hun inkomen verhoogt, is de gedachte. ‘Meer beplanting beschermt bovendien hun primaire oogst tegen de gevolgen van klimaatverandering’, zegt Van de Mortel, ‘doordat bomen schaduw geven, en doordat de grond beter water vasthoudt.’

Dat zijn inderdaad allemaal voordelen van boslandbouw, beaamt expert Chris Reij van World Resources Institute. Toch is hij niet onmiddellijk enthousiast. ‘Miljoenen kleinschalige boeren investeren al in vormen van agrobosbouw’, zegt hij. ‘Niet vanwege carbon credits, maar omdat ze nu al de baten ervan zien. Het betalen van boeren voor CO2-opslag kan hierdoor als pervers effect hebben dat ze geen bomen meer aanplanten als ze er niet voor worden betaald.’

Met Rabo’s ambitie 15 miljoen boeren te bereiken, lijkt er plek voor iedere kleine boer die zich meldt. Maar van Reij noemt het een ‘godswonder’ als dit soort aantallen wordt bereikt. Toch gelooft ontwikkelingsorganisatie Solidaridad dat het kan.

Solidaridad is een van de partners die Rabobank in het contact met boeren in Afrika en ook Zuid-Amerika. Heske Verburg, directeur van de ontwikkelingsorganisatie is ‘extreem enthousiast’ over het platform. Rabobank maakt namelijk gebruik van een systeem dat op grote schaal de CO2-opslag bij kleine boeren kan meten.

De bank werkt daarvoor samen met techbedrijven die aan de hand van satellietgegevens kunnen meten hoe hard de nieuwe aanplant groeit, en hoeveel CO2-opslag daarmee gepaard gaat.

Verburg: ‘Met deze aanpak is goed te controleren of bomen blijven staan en wat de CO2-opbrengst is. Voorheen was dit altijd het lastigst.’ Rabobank heeft voor haar manier van meten en de verkoop van carbon credits, die het aanbiedt onder de naam Acorn, het goedkeuringsstempel gekregen van de internationale Plan Vivo Foundation.

‘Geen aflaat’
Het verwijt dat carbon credits uit bosbouw een goedkope manier is voor grote bedrijven hun CO2-uitstoot af te kopen, vindt Verburg van Solidaridad niet terecht. ‘Het is geen aflaat, bedrijven moeten eerst zelf hun CO2–uitstoot reduceren’, zegt ze. ‘Deze credits zijn voor het deel waar ze niet onderuit kunnen.’

Dat het in de praktijk ook echt zo zal werken, kunnen de initiatiefnemers niet garanderen.

In de ogen van Verburg doet Rabobank wel een serieuze poging de abominabele omstandigheden te verbeteren waaronder veel van de 500 miljoen kleinschalige boeren wereldwijd leven. De bank houdt zelf maar 10 procent van het geld uit de CO2-credits.

Haar eigen organisatie Solidaridad krijgt ook 10 procent, voor het vinden, helpen en uitbetalen van de kleine boeren. ‘80 procent van wat de bedrijven betalen gaat dus rechtstreeks naar de boer’, zegt Verburg. ‘Vergeleken met andere initiatieven is dit echt heel veel.

Wij hebben berekend dat dit voor een arme boer, die moet rondkomen van minder dan 2 dollar per dag, een inkomensgroei van 20 tot 60 procent kan betekenen.’
Gaasp
0
De koers loopt in ieder geval weer lekker op.
Mijn advies: Als je ze donderdag voor €1,- hebt gekocht dan kun je nu beter winst nemen want later vandaag stort het vast weer in.
Hammer
2
Pitmans
0
De kosten voor het pluggen van dat itempje bij Harry zijn weer makkelijk goedgemaakt.
Hammer
0
Och ja, bij Harry moet men betalen om in de uitzending te komen in plaats van andersom. Ik begrijp dat wel: zo'n uit de kluiten gewassen onderzoeksredactie kost natuurlijk bakken met geld. Dat moet ergens vandaan komen...
ramptoerist
0
quote:

Pitmans schreef op 6 december 2021 17:56:

De kosten voor het pluggen van dat itempje bij Harry zijn weer makkelijk goedgemaakt.
ja, das wel grappig, ervoor heb je een gap of spread van 8 %, dan komt het optreden, en daarna zie je weer verkopen. T blijft 1 grote accountantsloze grap dit.
En dan maar komen met de klassieke oblies. Soort Vivenda V.2
[verwijderd]
0
Prachtig om dit allemaal te volgen en het is ook nogeens legaal. Wat er allemaal in de kelders van de beurs gebeurt wil je niet weten.
De beurs is toch zo'n netjes gereguleerde instantie !
voda
0
DGB ziet momentum aanhouden
Eerste grote koopovereenkomst in vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Dutch Green Business Group heeft in het vierde kwartaal geprofiteerd van een aanhoudend momentum. Dit maakte de onderneming met een notering in Amsterdam donderdagochtend bekend.

DGB heeft nu meer dan 13 miljoen ton geverifieerde emissiereducties (VER's) in haar projectenpijplijn en is daarmee naar eigen zeggen de grootste projectontwikkelaar van verhandelbare VER's in Nederland. Elke geverifieerde emissiereductie credit vertegenwoordigt één ton CO2-reductie.

"De prijzen voor CO2-compensatie stegen dit jaar en de vooruitzichten blijven uitzonderlijk optimistisch met een steeds groeiend aantal toezeggingen van bedrijven om netto nul te stellen en de vraag naar koolstofneutrale grondstoffen", aldus CEO Melissa Lindsay van Emstream die transacties voor DGB faciliteert.

In het vierde kwartaal ondertekende DGB overeenkomsten voor 128.000 ton geverifieerde emissiereductie tegen een gemiddelde prijs van 8,84 euro per ton. De totale bindende afnameovereenkomsten voor 2021 bedragen 136,841 tegen een gemiddelde prijs van 9,37 euro per VER.

In het vierde kwartaal tekende DGB haar eerste grote koopovereenkomst voor VER's ter waarde van 1,1 miljoen euro met een internationaal energiebedrijf. De VER's zijn allemaal gegenereerd uit het investeringsproject voor herbebossing van DGB in Sierra Leone, aldus DGB.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
abbl
0
Weer even een berichtje de lucht in, en koers gaat omhoog. Bestuur kan weer even adem halen, want koers was wel erg weggezakt. Dit wordt nooit wat evenals alumexx , wat zelfde bestuurders/ grootaandeelhouders heeft. Dat dit allemaal mag.
Diede
0
quote:

abbl schreef op 30 december 2021 09:19:

Weer even een berichtje de lucht in, en koers gaat omhoog. Bestuur kan weer even adem halen, want koers was wel erg weggezakt. Dit wordt nooit wat evenals alumexx , wat zelfde bestuurders/ grootaandeelhouders heeft. Dat dit allemaal mag.
Alumexx en DGB hebben echt helemaal niks met elkaar te maken.
Gaasp
1
Wel een mooi verhaal natuurlijk.
DGB heeft nu meer dan 13 miljoen ton geverifieerde emissiereducties (VER's) in haar projectenpijplijn Wat is dat nou, in ieder geval is dat niet gelijk aan de emissierechten die vervuilers moeten kopen. Het lijkt meer op de aflaten die in de middeleeuwen zijn verkocht aan goedgelovige mensen die zo in de hemel dachten te komen. Met de opbrengsten heeft de paus toen toch mooi die grote kerk in Vaticaanstad kunnen bouwen.
We moeten maar zien hoe dit afloopt. Sierra Leone is in ieder geval lekker ver weg voor degenen die het verhaal willen controleren. En dat doet weer denken aan eerdere hout-gerelateerde projecten die op de zondagochtend zijn aangeprezen.
442 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 16:27
Koers 0,510
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,516
Laag 0,480
Volume 12.900
Volume gemiddeld 9.647
Volume gisteren 12.900

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront