TomTom « Terug naar discussie overzicht

off-topic

23.298 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 ... 1161 1162 1163 1164 1165 » | Laatste
Unimog
0
Inpost gaat van vorige week 9euro naar 10,40 terug naar 9,30
Toch maar weer wat opgepikt
ketchup
0
watch BAYER today - weer een overwinning (tje) in de never-ending Roundup saga
mag allemaal thans niet veel voorstellen, maar BAYER heeft zo ongelofelijk veel gereserveerd en reeds betaald voor mogelijke aanklachten in totaal nu 16 miljard $
dat elke win in court hoe klein ook op papier grote gevolgen kan hebben over tijd op het aandeel

Bayer noteert thans @ 45 euro en kan mi makkelijk op 2 jaar terug naar 75 euro

BAYER
beurswaarde: 45 miljard euro
12 maand low-high : 44 - 58 euro, thans @ 45 euro
dividend : 4,25%

Moneyball
0
@vopak aangeschaft. Normaliter defensief en thans onder 10 jaar low, met dividend, langjarige contracten en bezetting van opslag bij laatste cijfers 88%. Speculatie mijnerzijds is combi hoge grondstofprijzen en grote vraag waardoor vraag naar opslag minder is. Grondstofprijzen dalen echter weer. Sowieso geen 100% verklaring
ketchup
0
ik probeer niet teveel dubbele posities op te bouwen
zit al zwaar in HAL Trust, dus dan laat ik verder de individuele noteringen van bepaalde fondsen waar asset Managers die ik long zit al een belang in hebben aan mij voorbij gaan

Moneyball
0
Begrijpelijk. HAL zit al flink in Vopak. Zouden ze met de cash geen move willen maken naar groter belang of van de beurs halen?
sniklaas
0
Elon Musk „denkt erover na” om al zijn banen op te zeggen en influencer te worden. Dat zei de topman van autofabrikant Tesla op Twitter. Het is niet duidelijk hoe serieus de rijkste man ter wereld dat meent omdat hij verder weinig losliet.
ketchup
0
quote:

Moneyball schreef op 10 december 2021 09:28:

Begrijpelijk. HAL zit al flink in Vopak. Zouden ze met de cash geen move willen maken naar groter belang of van de beurs halen?
HAL is cash rich, dus aan geld geen gebrek, zeker als volgend jaar Coolblue ook nog naar de beurs gaat

HAL is echter niet uit op vol eigendom , zolang het bestuur naar behoren functioneert en de beurswaarde in lijn met een normale discount of premie ( naargelang ) noteert

zit er een enorme onderwaardering op de beursnotering en is het bestuur niet bij machte dit dichter bij de intrinsieke waarde te krijgen dan kan het zomaar dat HAL het eerst in volledige eigendom neemt en later weer afsplitst voor een notering

HAL zijn uiteindelijk gewoon ( net als wij ) investeerders, met dat verschil dat zij en een team van zeer deskundige analisten hebben die bedrijven doorlichten en dat zij het kapitaal hebben een belang te nemen wat hen recht geeft van een zitje op de board en dan weten ze van de hoed en de rand

als HAL aan je deur klopt dan luister je als bedrijf toch wat ze te vertellen hebben
Moneyball
1
Klinkt logisch Ketchup. Volledig eigendom zal het ook wel niet worden. Maar Vopak is de afgelopen jaren een stabiele cash generator geweest voor HAL. Als het vertrouwen in die markt er is, en olie is het zeker niet meer alleen, dan kan ik me uitbreiding van het belang op de huidige niveaus goed voorstellen. Maar dat is de investeerder in mij die (zonder analistenteam) oppervlakkig naar de fundamentals kijkt en weinig zicht heeft op de markt.
Unimog
0
quote:

Moneyball schreef op 10 december 2021 10:01:

Klinkt logisch Ketchup. Volledig eigendom zal het ook wel niet worden. Maar Vopak is de afgelopen jaren een stabiele cash generator geweest voor HAL. Als het vertrouwen in die markt er is, en olie is het zeker niet meer alleen, dan kan ik me uitbreiding van het belang op de huidige niveaus goed voorstellen. Maar dat is de investeerder in mij die (zonder analistenteam) oppervlakkig naar de fundamentals kijkt en weinig zicht heeft op de markt.
Voor stabiliteit zou je misschien Unicredit in Italie interessant vinden. Deze kondigde gister een meerjarig monster inkoopprogramma aan. Koers terug aan voor de crisis nu 13 euro.
ketchup
0
wat als er escalerende conflicten komen tussen China - US en in de Oekraïne met Rusland ?

dan kan je toch maar beter de Nestlé's & Unilever's en commodity handelaren @ la Glencore , Shell enz ... van deze wereld long zitten
wereldwijd toch vervelende spanningen die oplopen
mocht China Taiwan annexeren en de Russen Oekraïne binnenvallen dan gaan we daar hopelijk geen wereldoorlog over beginnen

hoe was vraag en antwoord ook alweer begin jaren 50 vd vorige eeuw van een journalist aan Einstein

Reporter : hoe gaat een nucleair conflict eruit zien ?
Einstein: geen idee, maar ik weet wel hoe de daarop volgende oorlog eruit zal zien
Reporter : hoe dan ?
Einstein: gewoon met een stuk hout en stenen gooien

zo nu mijn booster-prik halen van Pfizer
gd wknd
en Go Max

sniklaas
0
@ORCL, prima cijfers en laten vandaag het aandeel ruiken aan de $100 zal Larry Ellison blij van worden…

@ORCL op $100 is vandaag een opsteker voor TECH maar ook een SHORT kandidaat..
ketchup
0
APPLE laat zien dat hun geldboom tot aan de hemel kan reiken :)
in 5 jaar X5 voor beurswaardering, nu echt op een zucht van 3 triljoen $ beurswaarde, op haar eentje meer dan totaliteit van sommige indexen ( Russel 2000 )

wat heb ik een spijt dat ik die op 130$ heb laten gaan , iedereen dacht die staan over-priced en komen wel terug naar 110-115$ , nou mooi niet
Apple dendert door , nu aan 178 $ voor 2.920 miljard $ beurswaarde , nog een 2,5% up-weekje en de kaap van 3.000 miljard staat op het scherm

nou de auto industrie kan zich maar beter voorbereiden op wat komen gaat , want als Tesla Car Inc al pijn doet dan kan Apple met zakken dieper dan de Oceaan dadelijk aan de traditionele automakers een mokerslag uitdelen, vandaar dat iedereen binnen Car Inc nu draait naar Tech on Wheels , echter Apple met haar uiterts geheimzinnig 10 jaren project komt pas als ze per direct een game-changer zijn , en aangezien er niet veel is waar Apple in faalt gaan we nog wat meemaken

ALIBABA , ook IEX draait positief - wel een hoger risico aandeel, maar wel eentje met héél véél upside
ga de positie verder uitbreiden
Unimog
0
Apple en Microsoft outperformen de indexen en dankzij hun zware wegingen blijven de VS Indexen hun hoge standen volhouden.
In de jacht naar 3T marketcap voor Apple worden er enorme hoeveelheden opties verhandeld. De 177,5 call 10dec gister alleen al 388k keer verhandeld. Wil het bedrijf zeker niet vergelijken met Tesla maar dit lijkt steeds meer op de jacht van Tesla naar 1T marketcap. Voor volgende week ligt het hoogste volume op de call 180 17dec. Wat te doen als het doel behaald is ?
Saibee
4
Even een update van de porto:

Ongeveer 200 posities verdeeld over 60 aandelen/etf's en 140 verschillende optie-series (uitsluitend geschreven opties).

Aandelen/etf's: 60%
Edelmetalen: 15%
Cash en staatsobligaties: 25%

De grootste aandelenposities zijn:
- Vopak 6.6%
- Unilever 5.2%
- JDE Peets 5.2%
- Henkel 2.8%
- Boskalis 2.6%
- Bpost 1.8%

Porto bevat vrijwel uitsluitend defensieve/value aandelen die dividend uitkeren.
Zo goed als geen tech/groei aandelen in de porto.

De grootste posities staan (op Boskalis na) onder de beginstand van 2021 (en soms ook fors).
Veel posities zijn pas in de loop van 2021 opgebouwd en door regelmatig opties te schrijven is veel premie binnen gehaald.

De grote successen van dit jaar zijn Royal Dutch, Ahold en Pfizer; al deze posities zijn voor een groot deel of volledig afgebouwd.

Netto rendement 2021: 7.2%

Vergeleken met de AEX (en ook veel andere posters ;-) ) blijf ik behoorlijk achter.
Als value-belegger is dat eigenlijk al een jaar of tien het geval.
Ik heb de hele FAANG-hausse gemist; met de kennis van nu natuurlijk niet erg handig; maar goed, je kiest voor een bepaalde strategie en daar hou je dan aan vast.
Momentumbeleggen heeft mede door de algo's de koersen van aandelen een bepaalde richting op geduwd.
Daarnaast is ESG een (sterke) rol gaan in het beleid van veel institutionele beleggers gaan spelen en dat heeft bepaalde waarde-aandelen (met name in de olie-sector) geen goed gedaan.

Er zal echt wel weer een periode komen dat value aandelen de groei-aandelen outperformen; de vraag is alleen wanneer.....
Saibee
1
Ik ben ook geïnteresseerd in 'fallen angels'; bedrijven/bedrijfstakken waarvan ik verwacht dat na een flinke koersdaling de bodem in zicht is (bottom-fishing).
Ik ben de eerste om toe te geven dat het soms best wel lastig is om daar de value-traps van value-aandelen te onderscheiden.

Hierbij een rijtje van, naar mijn inschatting, de meest riskante posities in de porto:
- Philips: 1.2%
- Bayer : 0.9%
- Forfarmers: 0.8%
- TUR (etf Turkse aandelen): 0.6%
- AMG: 0.5%
- Ontex: 0.4%
- EWZ (etf Braziliaanse aandelen): 0.3%
- Organon: 0.3%
- Atos: 0.2%

Dit rijtje met 'riskante' aandelen neemt bij elkaar 5.2% van de porto in.

Verder nog een paar Chinese aandelen in de porto.
De prestaties van de bedrijven zijn goed , de balans solide en hebben ook een hoog dividendrendement (6 a 8 procent) maar het zijn Chinese bedrijven en daar heeft winstmaximalisatie (zeker als de staat grootaandeelhouder is) niet altijd de hoogste prioriteit.
Mijn porto bevat China Mobile (0.8%), Bank of China (0.5%) en China Petroleum and Chemical Coporation (0.4%).

Favoriete value sectoren zijn Big Pharma (Bristol Myers, Sanofi en Novartis) en voeding (Unilever, Danone en JDE Peets); had, wat betreft voeding, ook graag Nestle in de porto gehad maar vind die actueel wat aan de prijs.
leonardus65
0
Duitse minister van Buitenlandse Zaken waarschuwt: “Geen toelating voor Nord Stream 2 als situatie in Oekraïne escaleert”

Ben benieuwd voor de komende 2 maanden
ketchup
0
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

Saibee schreef op 11 december 2021 13:02:

Even een update van de porto:

Netto rendement 2021: 7.2%

Bedankt voor je openheid.

Het is mij opgevallen dat wij veel dezelfde voorkeuren hebben, dus ik lees je berichten graag voor ideeen of ter confirmatie.

Gezien je rendement YTD maak je me overigens wel nieuwsgierig; hoe heeft 2020 voor jou uitgepakt?

Fwiw, ik heb dit jaar een dikke plus staan, hoewel daar de laatste tijd wel een hapje van af is gegaan (nog steeds >20% up YTD). Vorig jaar was echter "minder leuk" met een hele dikke tussentijdse min (maart 2020) die pas goed werd ingelopen na de injectie van Pfizer (november), toen mijn value aandelen enigszins uit hun coma ontwaakten. Per saldo 2020 afgesloten met een minnetje van een kleine 5%.

Ik sla mijn rendementen overigens om over totaal beschikbare middelen, ook als de kaspositie 50% is. Een vergelijking met 100% MSCI World (vol met opgestegen luchtballonnen) vind ik voor mezelf dan ook niet helemaal eerlijk, maar als ik per 1-1-20 alles in een wereldwijde tracker had gegooid en op het strand was gaan liggen was ik beter af geweest. Beetje wrang is dat wel, maar zo gaat het zeker niet ieder jaar. Heb gewoon te weinig fantasie om mee te gaan in hypes en dan kan het gebeuren dat je in euforische markten underperformed.

Momenteel overigens te weinig liquide naar mijn smaak (gegeven de omstandigheden), maar daar wordt aan gewerkt ;-)
Saibee
1
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 13 december 2021 09:49:

[...]

....

Gezien je rendement YTD maak je me overigens wel nieuwsgierig; hoe heeft 2020 voor jou uitgepakt?

Fwiw, ik heb dit jaar een dikke plus staan, hoewel daar de laatste tijd wel een hapje van af is gegaan (nog steeds >20% up YTD). Vorig jaar was echter "minder leuk" met een hele dikke tussentijdse min (maart 2020) die pas goed werd ingelopen na de injectie van Pfizer (november), toen mijn value aandelen enigszins uit hun coma ontwaakten. Per saldo 2020 afgesloten met een minnetje van een kleine 5%.

Ik sla mijn rendementen overigens om over totaal beschikbare middelen, ook als de kaspositie 50% is. Een vergelijking met 100% MSCI World (vol met opgestegen luchtballonnen) vind ik voor mezelf dan ook niet helemaal eerlijk, maar als ik per 1-1-20 alles in een wereldwijde tracker had gegooid en op het strand was gaan liggen was ik beter af geweest. Beetje wrang is dat wel, maar zo gaat het zeker niet ieder jaar. Heb gewoon te weinig fantasie om mee te gaan in hypes en dan kan het gebeuren dat je in euforische markten underperformed.

Momenteel overigens te weinig liquide naar mijn smaak (gegeven de omstandigheden), maar daar wordt aan gewerkt ;-)
Vorig jaar waren de eerste drie maanden beroerd.

Ik ging gelijk al met een behoorlijke positie in Postnl onderuit en werd na de jaarcijfers eind februari op 1.42 uit het aandeel gedrukt (covid-19 dook op en ik kon toen absoluut de gevolgen niet inschatten en heb een behoorlijk kaspositie opgebouwd (40%)).
Postnl stond een paar weken later zelfs onder de euro en die verkoop was in eerste instantie briljant.
(later in het jaar was er een fenomenaal herstel bij het postbedrijf en had ik achteraf gezien beter kunnen blijven zitten).

Eind maart een deel van de kaspositie aan het werk gezet, leuke rit met RD Shell gemaakt en op tijd weer afgebouwd.
Halverwege het jaar ging zilver er vandoor en ook daar flink gecasht.
Eind oktober nog wat posities in achtergebleven value aandelen opgebouwd (TKH, CCEP,..) en de positie in RD Shell weer uitgebreid.
Die timing was wel goed; kort daarna kwam het bericht van Pfizer.

Uiteindelijk het jaar 2020 met een plus van 5.3% afgesloten.
De rendementen die ik geef zijn over de hele portefeuille (inclusief kaspositie).

Ik heb eerder dit jaar ook hoger gestaan (op het hoogste punt zelfs een plus van ruim 12%).
Door dalende koersen van edelmetalen (met name zilver) en verliezen bij Vopak en JDE Peets toch een flink deel van de eerder opgebouwde winst moeten prijsgeven.

Het was me overigens ook al opgevallen dat we, wat beleggingen betreft, vaak in dezelfde hoek zitten.
Saibee
0
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 13 december 2021 09:49:

[...]
Heb gewoon te weinig fantasie om mee te gaan in hypes en dan kan het gebeuren dat je in euforische markten underperformed.
Voor mij geldt dat ik eind jaren 90 de TMT (Telecom, Media en Technologie)-hype met als extreme uitwas de internet aandelen als belegger bewust meegemaakt heb; koersen in die sectoren werden tot in de stratosfeer omhoog gekocht.

Ik stond erbij en keek er naar; iedereen stapte in aandelen als KPN, UPC, Versatel en Worldonline.
Het aantal klanten was alles bepalend; of er ook winst gemaakt werd, dat was niet belangrijk.
Hoe groter het verlies hoe beter.

Ik heb met Draka, NKF en Twentse Kabel meegeprofiteerd; dat waren tenminste nog bedrijven die winst maakten maar in de tweede helft van 1999 de switch richting value gemaakt en daarna ook in dat soort aandelen blijven beleggen.

We weten hoe het met TMT-hausse afgelopen is.
Rond maart 2000 klapte de bubbel en daarna ging in die sectoren een bearmarkt van start die maar liefst drie jaar duurde en de Nasdaq bijna 80% van haar waarde verloor.

Zelfs een kwaliteitsaandeel als Amazon verloor in die bearmarkt meer dan 90%.
Dat heeft mij, zo ongeveer permanent, huiverig gemaakt voor hype-aandelen.
23.298 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 ... 1161 1162 1163 1164 1165 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 5,700
Verschil -0,280 (-4,68%)
Hoog 5,925
Laag 5,700
Volume 569.243
Volume gemiddeld 304.081
Volume gisteren 668.949

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront