Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

Arcelor Mittal - december 202l

983 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Peter Markus
0
quote:

Worff schreef op 14 december 2021 16:57:

ik geloof daar niet in PM. het is gewoon een kwestie van vraag en aanbod en van sentiment.
Zo sta ik er ook in maar net name bepaalt door het sentiment dat zeer positief lijkt op dut moment.
PM
staalfreak2
0
quote:

JTTT schreef op 14 december 2021 17:34:

net geen 10 miljoen aandelen en 8% eindigen. Mooi.
Bijna 12,3 miljoen..
Gotcha70
0
quote:

mvliex 1 schreef op 14 december 2021 15:57:

[...]Zat je voor vandaag erg short?
Eerlijk gezegd: ik zou niet weten hoe ik daar aan moet beginnen.
Vandaag een mooie stijging en ik heb geprofiteerd om een gedeelte te verkopen.
What goes up also comes down.

Ik heb niet alles verkocht aan 24,xx maar wel gefaseerd verkocht bij elke stijging.
Het omicroneffect op de beurs zal er wel komen. De eerste paniekreactie is weg, maar als het aantal besmettingen van deze "milde" variant begint toe te nemen zal je dat wel zien op de beurs.

Ook Poetin in het oog houden binnen een paar weken.
voda
0
Mittal koploper in rode AEX
Beleggers wachten op duidelijkheid van centrale banken.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag lager geëindigd. Bij een slot van 775,75 punten verloor de AEX 0,9 procent.

"Hogere volatiliteit weergeeft de onrust en nervositeit onder beleggers. Die onzekerheden worden mogelijk later deze week weggenomen wanneer centrale banken meer duidelijkheid zullen verschaffen over het monetaire beleid", zei Justin Blekemolen van Lynx.

Als de AEX de komende tijd terugvalt tot onder 769 punten, dan wordt volgens de beleggingsspecialist de steunzone rond 750 punten belangrijk. "Een eventuele doorbraak kan een grotere daling richting de 700 punten uitlokken", waarschuwt Blekemolen.

Een doorbraak boven de 809 punten is nu noodzakelijk om te kunnen spreken van een nieuwe technische verbetering van de AEX, volgens de marktkenner van Lynx. Als dat lukt, dan "lijkt een aanval op de all-time high waarschijnlijk."

Op macro-economisch vlak was er dinsdag aandacht voor de Amerikaanse producentenprijzen in de maand november. Die stegen met 0,8 procent op maandbasis, terwijl de kernprijzen met 0,7 procent stegen. Geraadpleegde economen rekenden vooraf op een stijging van de producentenprijzenindex met 0,5 procent op maandbasis en een kerncijfer van 0,4 procent.

Op jaarbasis steeg het prijspeil in november met 9,6 procent. De kerninflatie op jaarbasis steeg van 6,3 naar 6,9 procent.

"Een stijging van de producentenprijzen zal de opvatting van de Fed om zijn stimulus sneller af te bouwen, ondersteunen", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

De Federal Reserve is dinsdag begonnen aan zijn tweedaagse beleidsvergadering en woensdagavond volgt het rentebesluit. Verwacht wordt dat de Fed sneller zijn monetaire steun zal gaan afbouwen en dat de rente volgend jaar mogelijk drie keer wordt verhoogd.

De euro/dollar noteerde rond het slot in Amsterdam op 1,1270.

De WTI-olieprijs noteerde ruim een procent lager, net boven de 70 dollar. Het Internationaal Energieagentschap rekent dit en volgend jaar op een iets minder sterke groei van de vraag naar olie, bleek dinsdag uit het maandrapport.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen ging staalconcern ArcelorMittal aan kop met een winst van ruim 8 procent. Philips en Heineken wonnen 2 tot 3 procent. Berenberg verhoogde het koersdoel voor Heineken licht.

Techaandelen stonden onder druk in de AEX. ASMI en Adyen verloren 4 tot 5 procent. IMCD daalde ook bijna 4 procent.

In de AMX won roestvaststaalconcern Aperam 3,5 procent en koploper Eurocommercial zelfs bijna 4 procent. PostNL sloot de rij met een verlies van meer dan 2 procent.

In de AScX won CM.com bijna een procent. Het bedrijf verwacht dat de omzet dit jaar aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte zal uitkomen. Verder liet CM.com weten in onderhandeling te zijn over de overname van Building Blocks, een bedrijf dat zich richt op kunstmatige intelligentie voor de consumentenmarkt.

Wereldhave en Vastned gingen aan kop, met winsten van 2,5 tot zo'n 3 procent. Avantium, recent een grote stijger, leverde dinsdag ruim 14 procent in.

BAM verloor 2 procent. De kosten voor de renovatie van de Afsluitdijk lopen op richting de 400 miljoen euro, nadat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat eerder dit jaar nog gewag maakten van 120 miljoen euro, zo schreef De Telegraaf dinsdag op basis van bronnen. BAM is samen met Van Oord verantwoordelijk voor het project.

Het lokaal genoteerde Dutch Star Companies Two is in vergevorderde onderhandelingen over een overname van Cabka. De ondernemingswaarde van Cabka wordt geschat op ongeveer 250 miljoen euro. Het aandeel Dutch Star Companies Two won bijna 6 procent.

Ebusco zou een grote opdracht in Duitsland hebben binnengehaald. Dit meldde analist David Kerstens van Jefferies dinsdag. Het betreft een opdracht voor 90 elektrische bussen voor de stad Berlijn. Aan ABM Financial News liet Ebusco weten dat het Berlijnse stadsvervoerbedrijf nog niet bekend heeft gemaakt aan wie de order is vergeven. Het aandeel eindigde dinsdag bijna een procent hoger.

Wall Street

Rond het slot in Amsterdam noteerden de Amerikaanse beurzen duidelijk lager, met een verlies van 1,8 procent voor de Nasdaq.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Eye Catcher
0
quote:

comodoro schreef op 14 december 2021 16:40:

[...]

Ik hoop niet dat je die MM gelooft want die zoekt regelmatig een fonds
uit om op te hemelen en als het niet gaat zoals hij/zij wil dan wordt het
met de grond gelijk gemaakt.
Lijkt een beetje op het gedrag van meneer/mevrouw I..k?
izak
0
quote:

Eye Catcher schreef op 14 december 2021 18:24:

[...]

Lijkt een beetje op het gedrag van meneer/mevrouw Izak?
Sinds wanneer hemel ik AM op, of kraak ik het af?

Ik heb het alleen niet zo op betweters en moraalridders.
Eye Catcher
0
quote:

izak schreef op 14 december 2021 18:36:

[...]

Sinds wanneer hemel ik AM op, of kraak ik het af?

Ik heb het alleen niet zo op betweters en moraalridders.
Wie de schoen past...........
arnoldus
0
quote:

Peter Markus schreef op 14 december 2021 17:19:

[...]Zo sta ik er ook in maar net name bepaalt door het sentiment dat zeer positief lijkt op dut moment.
PM
Sentiment positief??
mvliex 1
0
quote:

Gotcha70 schreef op 14 december 2021 17:43:

[...]
Eerlijk gezegd: ik zou niet weten hoe ik daar aan moet beginnen.
Vandaag een mooie stijging en ik heb geprofiteerd om een gedeelte te verkopen.
What goes up also comes down.

Ik heb niet alles verkocht aan 24,xx maar wel gefaseerd verkocht bij elke stijging.
Het omicroneffect op de beurs zal er wel komen. De eerste paniekreactie is weg, maar als het aantal besmettingen van deze "milde" variant begint toe te nemen zal je dat wel zien op de beurs.

Ook Poetin in het oog houden binnen een paar weken.
Je waarschuwt al een tijdje voor de Omicronvariant en de Oekraïne maar hebt nog niet alles verkocht. Hoe handel je dan naar je eigen waarschuwingen?

A3aan
0
Niet te vroeg juichen, maar vandaag mooie stijging. We zijn er natuurlijk nog lang niet. Komt er deze maand nog wat meer bij? Het is te hopen.
Gotcha70
0
quote:

mvliex 1 schreef op 14 december 2021 20:03:

[...]Je waarschuwt al een tijdje voor de Omicronvariant en de Oekraïne maar hebt nog niet alles verkocht. Hoe handel je dan naar je eigen waarschuwingen?

Op dezelfde manier als PM maar dan andersom. Up naar de € 32 maar verkoopt wel aandelen aan €26,xx en heeft wel reserve klaarstaan om bij te kopen aan € 22 die hij wel met een paar euro per aandeel zal verkopen indien het aandeel zou zakken tot €22. Iemand die 100% overtuigd is dat het aandeel de € 32 gaat halen verkoopt niet aan € 26. Met dit weet je nooit wat er gaat gebeuren. Vandaag +8%. Morgen kunnen er nog een paar procenten bijkomen maar kan even goed de helft van de winst van vandaag verdampen.

De gevolgen van omicron komen er nog wel. Wat er in Oekraïne gebeurt hangt volledig af van Poetin. Pokeren op hoog niveau of het begin van een (gedeeltelijke) invasie van Oekraïne.
Goudmijn64
1
quote:

Goudmijn64 schreef op 14 december 2021 14:16:

[...]

Breken we dan toch uit????

We zijn er nog niet. Eerst maar eens kijken wat de koers doet tegen sluiting.
Maar ...waarom zou de koers niet verder omhoog kunnen als de VS opengaat?
Als je kijkt naar het huidige stijgingspercentage (nu 6,3%) dan denk je van .....dat zal vast weer wat terugzakken....dat komt omdat we allemaal nog afgelopen vrijdag en maandag in ons hoofd hebben.

Ik zou al heel tevreden zijn als we vandaag boven de 27,00 sluiten en dan aan het einde van het jaar een koers van 29+ euro op de borden hebben.

Gelukkig kan de koers dus inderdaad verder omhoog als de VS opengaat.
Als we morgen verder omhoog gaan dan kunnen we stellen dat de koers verder uitbreekt.

Wauw wat een heerlijke beloning voor het gestelde vertrouwen.

Ik heb wel een gedeelte aan het einde van de dag verkocht om wat asmi bij te kopen.
Waarom? ik gok de komende dagen op een sterkere stijging van ASMI dan AM.
Zeker niet alles verkocht....spreiding en ik blijf veel vertrouwen houden in Arcelor.
Rainman
4
Het terugkopen van deze obligaties en verminderen van de schuld is een goede zaak maar verandert weinig aan de waardering van ArcelorMittal.
ik denk dat wat we vandaag gezien hebben, vooral opwaartse druk van de verkopers van die obligaties is.
Veel van die converteerbare obligatiehouders coveren hun posities met short-posities in Arcelormittal en speculeren zo op een harde koersdaling of -stijging.
Nu ze hun long-posities (conv. Obligaties) verkocht hebben, hebben ze enkel nog short-posities open staan. Om dit eenzijdig risico te beperken moeten zij dus ook Asap hun short-posities verkopen, wat opwaartse druk op het aandeel zet.
Eye Catcher
0
quote:

A3aan schreef op 14 december 2021 20:08:

Niet te vroeg juichen, maar vandaag mooie stijging. We zijn er natuurlijk nog lang niet. Komt er deze maand nog wat meer bij? Het is te hopen.
Als er tenminste géén verder maatregelen komen betreffende de lockdown zoals sluiting van winkels zoals kapsalons etc, etc
Ikzelf denk dat er zeker gevolgen gaan ontstaan vanwege de omikron variant
voda
1
Beursupdate: AEX op Wall Street

Door ABM Financial News op dinsdag 14 december 2021
Views: 4.113

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn dinsdag vijf van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten. Zwaargewicht ASML steeg het sterkst.

Aegon (-0,13%)
ArcelorMittal (+0,17%)
ASML (+1,38%)
ING Groep (-0,16%)
Philips (-0,06%)
RELX (+0,37%)
Royal Dutch Shell (+0,64%)
Unilever (-0,31%)

Euro/dollar: 1,1258

Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 775,75 punten, zijn geëindigd op 775,03 punten.

Bron: ABM Financial News
Service
1
Keurig slot in de VS gisteren nl. €27,75
Is dit vandaag de opmaat naar een verdere stijging boven de €28
Succes
Hopper58
1
Ik denk dat MT nu ook zeer gewild is door de oplopende inflatie. MT heeft duidelijke een hoge winst en FCF. Je zag gisteren dat Tech met winsten in de toekomst duidelijk verloren op de Nasdaq. Ikzelf zag het met mijn Elastic en AbCellera.
koersdumper
0
de Arcelor Mittal trein is nu echt vertrokken. Vandaag sluiten op 28+ zou mooi zijn. Meestal gaat het in de middag wel naar beneden dus weer billen knijpen vandaag
uitzender
0
quote:

koersdumper schreef op 15 december 2021 09:05:

de Arcelor Mittal trein is nu echt vertrokken. Vandaag sluiten op 28+ zou mooi zijn. Meestal gaat het in de middag wel naar beneden dus weer billen knijpen vandaag
gisteren bleef de koers ook goed liggen koersdumper wellicht vandaag ook steun van de USA. ik zie geen reden waarom we niet een korte tijd in een rechte lijn omhoog gaan naar 33 tot 34 euro.
983 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 23,830
Verschil +0,030 (+0,13%)
Hoog 23,880
Laag 23,440
Volume 2.845.773
Volume gemiddeld 2.411.545
Volume gisteren 2.676.573

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront