Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wilt u bij PostNL op de blaren gaan zitten en niet om u heen slaan? Dank u

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

41 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Abandoned baby 15 december 2021 14:28
    Rigged, dat is wat 't is. Maar als je denkt dat PostNL de enige is......wat te denken van JET bv? Ook daar is Piet Particulier de Sjaak door schimmige shorters-spelletjes op de achtergrond.

    "Zelf"beleggen waar je tegenwoordig mee om de oren wordt geslagen in de reclames van ING, De Giro etc is identiek aan online-poker boom van 10/20 jaar geleden: mss heb je een keertje een klapper, maar in the long run gaat je geld naar met name de Brokers (!), de Banken als BNP Paribas met hun walgelijke turbo-gokhandel en de Hedgefundsen.
  2. [verwijderd] 15 december 2021 14:36
    AJ, neem jij jouw woorden terug als er toch iets gevonden zal worden?

    Dick Schipper schreef op 15 december 2021 14:29:

    De zaak loopt en als er nieuwe en relevante informatie is: wij zullen op dit forum de melding doen.

    Voorts: wij zijn thans in gesprek met specialisten op het gebied van financieel-/forensisch onderzoek.
    Het betreft een inventarisatie inzake de overname van SANDD. Hierbij wordt in het bijzonder
    gekeken of er sprake is geweest van conflicts of interest met
    als speerpunt: de tripartite verhouding PostNL, SANDD en ING inclusief de bankrelatie SANDD/ING
    en commissariaat CEO PostNL/ING.
  3. forum rang 4 boll 15 december 2021 14:44
    quote:

    KooptNederlandscheWaar schreef op 15 december 2021 13:49:

    Genoeg idioten op forum voorbij zien gaan die all-in postnl zijn gegaan. Eigen schuld, als je nu verlies hebt ook gewoon te duur gekocht.
    En dan nog, als je denkt dat het aandeel te laag staat is het gewoon een kwestie van geduld.
    Empathie is u vreemd?
    Niks eigen schuld als je alle informatie tot je neemt en daar naar handelt. Bedrijf ligt nog steeds op afgegeven prognose voor 2021 en daar hebben vele analisten koersdoelen op losgelaten van dik boven de 5 euro.
    Wat is er veranderd? Niets!!
    Suggestief gedachtegoed van dezelfde analisten rechtvaardigt een koersdaling van 5 naar 3,50 met de nadruk op suggestief.
    Iedere Jodokus Kwak weet dat Post. nl nu draait als een tierelier en dat 100 miljoen ebit de ondergrens is voor Q4.
    Hou je prietpraat voor je en stempel mensen niet af als idioten, zegt meer over jou dan over hen.
  4. HJ deTuinman 15 december 2021 15:08
    quote:

    Beursvolger_1976 schreef op 15 december 2021 14:15:

    AJK is een clown die iets teveel in zichzelf is gaan geloven sinds de podcast hype. Al deze signalen wegzetten als klagende particulieren zegt alles over het niveau van deze man zelf. Hopelijk doet het vele net als mij besluiten hun premium abonnement op te zeggen! #AJKOUT
    Daar zit ik dus ook over te denken.. Dat premium abonnement stelt ook weinig voor. De (koop)adviezen welke daar gegeven worden, die kun je meestal het best als contra indicator gebruiken. En ik hou ook niet van belerende vingertjes.
  5. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 15 december 2021 15:16
    quote:

    win some... schreef op 15 december 2021 14:20:

    Koersmanipulatie hoeft niet het geval te zijn, maar het kan wel.

    Feit: Op 11-8-2021 meldt Kretinsky een 10% belang in Postnl
    Feit: Op 1-11-2021 meldt Kretinsky een 20% belang in Postnl
    Conclusie: in krap 3 maanden tijd heeft Kretinsky 10% van de aandelen ingekocht.

    Feit: Op 11-8-2021 stond de koers van Postnl op 4,26 euro.
    Feit: Op 1-11-2021 stond de koers van Postnl op 3.84 euro.
    Conclusie: in krap 3 maanden tijd is de koers met 10% gedaald.

    Nu zijn er beleggers die zeggen: he, wat vreemd. Er wordt 10% ingekocht, dan zou je toch een stijgende koers verwachten in plaats van een dalende koers? En die beleggers proberen dit vervolgens te duiden.

    Zijn er mogelijk andere grootaandeelhouders die hebben verkocht in deze periode? Kan zijn, maar dit heeft dan niet geleid tot mutaties in het AFM-register die dit kunnen verklaren.

    Is de daling dan sectorgedreven? In dezelfde periode daalde Bpost ook 10%, maar daar heeft voorzover bekend niemand een 10% belang opgebouwd. Deutsche Post met 5% daling idem dito. Dan is er nog Royal Mail waar in dezelfde periode een grotere daling van 15% is geweest. Maar juist daar heeft diezelfde Kretinsky ook een belang opgebouwd.

    Daarnaast is het opbouwen van een shortpositie gelijktijdig met het opbouwen van een 20% longpositie door Kretinsky ook opmerkelijk te noemen. Logischer zou zijn om even te wachten tot Kretinsky is uitgekocht en om dan short te gaan.

    Dit zijn enkele zaken waar beleggers een verklaring voor zoeken. Wat niet meer dan logisch is als je in individuele aandelen belegt. Het hoeft helemaal geen koersmanipulatie te zijn, maar categorisch uitsluiten dat het mogelijk is lijkt me weer het andere uiterste.
    Bij alle fondsen worden koersen gemanipuleerd door grote spelers, het is pas verkeerd als het management mee gaat doen met het spelletje. Waarderingen kunnen zonder reden 30-50% fluctueren. Als je dat vervelend vind moet je bij ETF's blijven.
  6. Beursvolger_1976 15 december 2021 15:38
    quote:

    HJ deTuinman schreef op 15 december 2021 15:08:

    [...]
    Daar zit ik dus ook over te denken.. Dat premium abonnement stelt ook weinig voor. De (koop)adviezen welke daar gegeven worden, die kun je meestal het best als contra indicator gebruiken. En ik hou ook niet van belerende vingertjes.
    Gewoon doen! Ik zojuist gedaan Check v

    Bevestiging beëindiging IEX Premium lidmaatschap

  7. donrudol 15 december 2021 15:38
    Arend-Jan heeft natuurlijk een punt. Gefrustreerde aandeelhouders halen heel graag het manipulatie argument van stal. Echter, hij weet evenmin zeker of er manipulatie plaats vindt of niet. En net als onlangs bij TomTom doet hij zelfs geen poging om dieper op de relevante issues rond het aandeel in te gaan. Het verwijt dat hij de onrust arrogant van tafel veegt, is daarom terecht. Arend-Jan, als je inhoudelijk niets te melden hebt, schrijf er dan niet over.
  8. forum rang 6 win some... 15 december 2021 16:13
    quote:

    KooptNederlandscheWaar schreef op 15 december 2021 15:16:

    [...]

    Bij alle fondsen worden koersen gemanipuleerd door grote spelers, het is pas verkeerd als het management mee gaat doen met het spelletje. Waarderingen kunnen zonder reden 30-50% fluctueren. Als je dat vervelend vind moet je bij ETF's blijven.
    Wat valt voor jou dan onder manipulatie? Het long of short gaan bij een aandeel is natuurlijk geen manipulatie. Voorwaarde is daarbij wel dat de wettelijke meldplicht in acht wordt genomen. En dat er geen afspraken met derden worden gemaakt waarin aan- en verkoopgedrag met elkaar worden afgestemd.

    Bij 30-50% fluctuatie is er toch meestal wel iets van een oorzaak aan te wijzen. Hetzij macro-economisch, sectorgebonden of bedrijfsspecifiek. Als er door koop of verkoopgedrag een onverklaarbare stijging of daling ontstaat dan zou er normaal gesproken altijd wel weer een andere partij moeten zijn die hier een kans in ziet.
  9. France 22 15 december 2021 16:52
    Waar kan ik Short gaan op die Arend Jan Kamp?

    Iemand?

    ( Senor, graag inzicht en uitleg, niet simpelweg ons wegzetten als slechte verliezers, er is daar duidelijk iets aan de hand )

    Ik vind ook dat het bedrijf Post.nl zo langzamerhand wel eens met een reactie mag komen, zeker nu de AFM zich ermee bemoeit
  10. forum rang 5 Jason Voorhees 15 december 2021 18:16
    Als ik er nu nog eens naar kijk weliswaar met een wijntje achter de kiezen, vind ik het een totaal onwaardig IEX artikel, zomaar geschreven zonder enig argument, zo van ach het kan vriezen en dooien. Jullie zijn een stel jankerds.
    Ik denk dat er heel wat premium abonnementen gesloten worden de komende dagen. Wellicht had je ook kunnen zeggen, apart dat de AFM onderzoek gaat doe naar koersmanipulatie inzake Post NL, ipv. van een heleboel particulieren afzeiken.
  11. forum rang 7 jan de vakman 15 december 2021 19:49
    Ik behoor ook bij de verliezers, voor mij staat het als een paal boven water, dat de schijnhandel, tegenwoordig veel meer invloed op de koers heeft, dan de echte handel, de komst van algo ritmes trekt de boel nog krommer, je gaat steeds meer vaste patronen op de beurs zien, die veroorzaakt worden door schijnhandel!!
    Wat premium betreft, merk ik op, dat ik nog altijd geen abonnement heb genomen, omdat ik het nivo van de info, in veel gevallen te laag vind, value jagers, slim beleggen, beursbrink en jack hoogland doen hun huiswerk 10x beter dan iex, kom arend, opschakelen naar een hoger nivo zou je zeer sieren als 1 van de woordvoerders van iex, je kan je nivo alvast verhogen, door ons het ideale instapmoment te melden bij tante post, als deze sloop voor bij is,lukt je dit, dan ga je bij mij weer van een 3 naar een 7!!
  12. forum rang 6 effegenoeg 15 december 2021 20:03
    quote:

    jan de vakman schreef op 15 december 2021 19:49:

    Ik behoor ook bij de verliezers, voor mij staat het als een paal boven water, dat de schijnhandel, tegenwoordig veel meer invloed op de koers heeft, dan de echte handel, de komst van algo ritmes trekt de boel nog krommer, je gaat steeds meer vaste patronen op de beurs zien, die veroorzaakt worden door schijnhandel!!
    Wat premium betreft, merk ik op, dat ik nog altijd geen abonnement heb genomen, omdat ik het nivo van de info, in veel gevallen te laag vind, value jagers, slim beleggen, beursbrink en jack hoogland doen hun huiswerk 10x beter dan iex, kom arend, opschakelen naar een hoger nivo zou je zeer sieren als 1 van de woordvoerders van iex, je kan je nivo alvast verhogen, door ons het ideale instapmoment te melden bij tante post, als deze sloop voor bij is,lukt je dit, dan ga je bij mij weer van een 3 naar een 7!!
    Ik ben met mezelf aan het evalueren hoe nu verder met dit abonnement.
  13. KWW1 15 december 2021 20:05
    AJK, dit is wel een grote minachting van jouw premium leden. Ik denk dat ze hier bij IEX niet blij mee zijn. Dit gaat IEX abonnees kosten. De podcast heeft AJK wel te veel zelfvertrouwen gegeven. Kwaliteit wordt mijn inziens niet beter, maar dat is mijn mening. Ik ben wel benieuwd of er een lijst is van de afgegeven IEX adviezen en de koersontwikkeling daarna. Er zijn vorig jaar strong buys afgegeven voor bijv Prosus en JET. Blijkt wel weer dat het belangrijk is om je eigen koers te varen.
  14. forum rang 6 SAHR-0310 15 december 2021 20:29
    quote:

    Jason Voorhees schreef op 15 december 2021 13:26:

    Wat een blabla k@tartikel Arend Jan, sorry man ik beleg al 30 jaar en weet echt wel hoe het werkt. Dat jullie niet bepaald fan zijn van Post NL kan, maar ik heb nog nooit iemand een 25% belang op zien bouwen tegen een 25% dalende koers in al die jaren niet.
    En dat ook nog eens in een booming markt voor Post NL nu en door e-commerce ook voor de langere termijn.
    En nee ik ben zeker geen complotgekkie, maar dit stinkt aan alle kanten.
    Blijkt maar weer dat de meeste analisten uit hetzelfde hout gesneden zijn....wel weer goed voor de hits zo'n blogje. Schouderklopje van de IEX baas denk ik dan maar.
  15. Pluisje 16 december 2021 13:27
    quote:

    jan de vakman schreef op 15 december 2021 19:49:

    Ik behoor ook bij de verliezers, voor mij staat het als een paal boven water, dat de schijnhandel, tegenwoordig veel meer invloed op de koers heeft, dan de echte handel, de komst van algo ritmes trekt de boel nog krommer, je gaat steeds meer vaste patronen op de beurs zien, die veroorzaakt worden door schijnhandel!!
    Wat premium betreft, merk ik op, dat ik nog altijd geen abonnement heb genomen, omdat ik het nivo van de info, in veel gevallen te laag vind, value jagers, slim beleggen, beursbrink en jack hoogland doen hun huiswerk 10x beter dan iex, kom arend, opschakelen naar een hoger nivo zou je zeer sieren als 1 van de woordvoerders van iex, je kan je nivo alvast verhogen, door ons het ideale instapmoment te melden bij tante post, als deze sloop voor bij is,lukt je dit, dan ga je bij mij weer van een 3 naar een 7!!
    Dus ajk kan niks, maar uw verwachtingen door een juist instapmoment te wensen zijn reëel. Belegt u reeds langer dan twee jaar?
41 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links