PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL december 2021 | Kerstmaand en/of Kretinskymaand?

4.095 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 ... 201 202 203 204 205 » | Laatste
JohnDeHond
2
quote:

gpjf schreef op 17 december 2021 09:56:

[...]

Ja hier moeën wendt van hebben, echt goede bijdrage. Wat een werk om je hiervoor aan te melden. Top hoor !
Mogen er alleen positieve dingen of complottheorieën worden besproken in de PostNL IEX cult?
No-nonsense
4
quote:

JohnDeHond schreef op 17 december 2021 09:29:

Bpost, DHL, CTT, Österreichische Post, Poste Italiana, UPS, FedEx worden allemaal gemanipuleerd om PostNL over te nemen voor een habbekrats. Het is totaal niet mogelijk dat PostNL wordt geshort omdat het een te klein en slecht gerund bedrijf is! Hier moet sprake zijn van manipulatie. KOEKOEK!
Precies, shorters komen af op slecht geleide bedrijven als vliegen op stont. En verdomd, stront is het. Niet de mensen van de werkvloer, die hun werk zo goed mogelijk doen, maar het hemeltergende en inconsequente gepruts van HV en consorten. Wat een farce is dat zootje.
keffertje
4
quote:

Dick Schipper schreef op 17 december 2021 09:08:

Wij hebben bij De Ondernemingskamer het verzoek ingediend om een dossiernummer aan te maken.
Afhankelijk van wat er 'op tafel komt' zullen wij nader bezien of een procedure 'onbehoorlijk bestuur'
enige kans van slagen zou kunnen maken.

Hiermee laat je zien een amateur te zijn, die geen kaas heeft gegeten van hoe juridische procedures werken.

'Het aanmaken van een dossiernummer' is een niet bestaande rechtshandeling, want een procedure bij de ondernemingskamer begint met het indienen van een verzoekschrift of een dagvaarding (afhankelijk van de aard van de procedure).

Mocht je dit betwisten, post dan maar een kopie van dit verzoek alsmede de reactie van de Ondernemingskamer hierop in deze babbelbox, maar elke advocaat kan je uitleggen dat het zo niet werkt.
Klaus
0
En TA is aan zijde shorters, maar bijna niemand hier die naar die enge parabolische grafiek kijkt die rijp is voor versnelling down nu. Fibo 0.50 bij 3.00 gaat trekken nu, vomgekeerde vlag richting 3.20. In die regio 3.00-3.20 zou er een leuk bodempje moeten zijn.
Mr_Market
1
Een mede-forum lid heeft ooit de link gepost van een interview met Rob Brakenhoff ruim na de overname van Postnl.
Ik kan dat helaas niet meer vinden maar ik zie wel dat Dhr. Brakenhoff woorden van gelijke strekking heeft gebruikt in een ander interview:
www.consultancy.nl/nieuws/35241/boer-...

'In 2017 promoveerde hij tot CEO. Twee jaar later begon de overname door PostNL. “Dat is best ingewikkeld”, blikt hij terug. “We hebben ook interesse voor overname gehad uit het buitenland. Van partijen die ons aanboden miljoenen te investeren om de concurrentie op te voeren. Maar wat ze eigenlijk wilden bereiken, is door de concurrentiekracht op te voeren de beurswaarde van PostNL te laten zakken. Om vervolgens deze onderneming voor een appel en een ei over te nemen. Het ging ze om pakketten en niet om het postbedrijf. En dat was uiteindelijk niet onze intentie.'

Ik persoonlijk geloof dat dit dus wel degelijk een van de belangrijkste redenen is geweest voor Postnl om Sandd over te nemen. Nu met het tekort aan bezorgers en een 'tijdelijke' stijging van de corona- en kerstpost, heeft het ons ook geen windeieren gelegd.
De daadwerkelijke schuldige van het hele debacle, vooral ook ACM AMM uitspraak, is uiteraard de overheid welke als 1 van de weinigen in Europa direkt op de 'liberalisering' van de Postmarkt is gedoken en laat de aandeelhouder maar de 'tering' krijgen.

Het is op zich niet zo vreemd dat HV een nogal sociale insteek lijkt te hebben soms waar het Postnl medewerkers betreft. Logisch als je bedrijf compleet afhankelijk is van mensenhandjes. Het vage blijft echter waarom ze zich niet harder naar de politiek durft op te stellen, en eens een paar kletsen terug gaat uitdelen voor de puinhoop waarin ze ons hebben gestort in de jaren voor 2019.
United We Stand
1
quote:

JohnDeHond schreef op 17 december 2021 10:00:

[...]

Mogen er alleen positieve dingen of complottheorieën worden besproken in de PostNL IEX cult?
Neen, maar negatieve enkel wanneer het groen staat, maar zorg er wel voor dat je de woorden Belg en Bpost dan niet gebruikt in je post.
Bossche marktkoopman
0
quote:

SEVA_ schreef op 17 december 2021 09:23:

[...]

Leg dat spelletje eens uit? Svp.
Cursus shorten volgen , is hier meerdere keren uitgelegd, werkt prima is legaal
Jeffryv
4
quote:

JohnDeHond schreef op 17 december 2021 10:00:

[...]

Mogen er alleen positieve dingen of complottheorieën worden besproken in de PostNL IEX cult?
Zeker niet! In tegendeel zelfs, een goede discussie kan lijden toe nieuwe inzichten en daardoor juist een enorme bijdrage leveren.

Heb de hele situatie nog eens bekeken en vind de complotten ook wel erg ver gaan!

MT/Directie zou wel echt extreem dom zijn om hun vingers te branden aan een stukje koersmanipulatie.
Als dit zo lucratief was had HV er niet nog een bijbaantje bij hoeven te nemen denk ik dan maar.

Een organisatie als MW gaat echt niet 2.5% short in PNL als ze er niet zeker van zijn hier een flinke bak met geld aan kunnen verdienen. Dat de koers 30% zakt in 6 maanden tijd terwijl er een koper is die 20% van de aandelen heeft weten te kopen blijf ik bijzonder vinden maar bewijs maar eens dat hier iets niet aan de haak is?

Wat ze hier boven ook zeggen, een bedrijf met een goed management heeft geen last van deze praktijken.
Als het binnen de top van een bedrijf rommelt komen de MW van deze wereld er op af om een snee brood te verdienen! Koers zakt flink in elkaar, onduidelijke investeringen, directieleden die opstappen, risico van hogere kosten en daarmee minder winstgevendheid en dan nu ook nog het Dick Schipper dossier waarvan ik toch sterk de twijfel heb of dit iets goed gaat doen voor de beurskoers.

Waar ik mezelf wel aan stoor zijn van die berichten van mensen die lid zijn geworden om een niet zeggend bericht te posten en verder geen actieve bijdragen wensen te leveren aan dit forum en daarmee dus niets toevoegen.

Zelf post ik ook wel eens iets uit frustratie, puur omdat ik er zo enorm van baal dat we in dit schuitje zitten.
Dat reken ik mezelf ook aan en verder niemand, ik zie het als leermomenten voor de toekomst.

Les die ik geleerd heb, is dat al short zich gaat melden je heel hard naar de uitgang moet rennen en je positie geheel of deels moet verkopen om vervolgens mee te kijken hoe je hier je voordeel mee kan doen door bijvoorbeeld zo als onze vriend Piet af en toe wat "Plukkies" te verhandelen en je verlies te beperken.

Zelf zit ik beetje bij beetje ingestapt toen we inkakte vanaf de 5,- en momenteel met een veel te groot deel op een GAK zit van 4.42 en dus ongeveer 20% onder water sta.

Les geleerd, op de blaren zitten en nadenken hoe mijn situatie eind januari eruit ziet als ik dit ongewijzigd laat staan. Het aandeel is afgelopen 6 maanden ruim 30% gezakt maar YOY 30% in de plus.

Ik hoop dus op een positieve ommekeer begin januari en we voorzichtig weer naar de 4+ klimmen.
[verwijderd]
0
quote:

Bosche marktkoopman schreef op 17 december 2021 10:26:

[...]
Cursus shorten volgen , is hier meerdere keren uitgelegd, werkt prima is legaal
Zit je short dan?
Even voor de check: Shorten is aandelen lenen (dus geen bezit) en dan dumpen op de markt om ze daarna goedkoper terug te kopen. Ja?

En vervolgens gebruik je alle smerige tactieken om het aandeel kapot te maken. Legaal? Wiet wordt ook gedoogd…
hhhhh
0
Ik geloof best dat we helaas nog wel een maand lang wat kunnen zakken. Alleen ik kan je wel vertellen dat ze prachtige cijfers gaan halen. Bij ons is het echt niet normaal wat er aan online bestellingen doorgaat. Zowel naar Nederland als naar België en was net bij het afgifte punt en ze wisten echt niet meer waar ze het moesten zoeken. Dit zowel met het aannemen van pakketten als het uitgeven van pakketten aan de particulieren. En wij versturen ook veel met brievenbus post en de postzakken zetten bijna iedere keer bomvol. Dus nog even geduld hebben mensen en ga nu niet je aandelen verkopen. Want daar ga je zeker spijt van krijgen misschien kun je op de eventuele dip nog wat bij kopen. Succes iedereen.
Gordon gekko
0
quote:

Bosche marktkoopman schreef op 17 december 2021 10:26:

[...]
Cursus shorten volgen , is hier meerdere keren uitgelegd, werkt prima is legaal
haha zegt de prof
[verwijderd]
0
quote:

Jeffryv schreef op 17 december 2021 10:26:

[...]

Les die ik geleerd heb, is dat al short zich gaat melden je heel hard naar de uitgang moet rennen en je positie geheel of deels moet verkopen om vervolgens mee te kijken hoe je hier je voordeel mee kan doen door bijvoorbeeld zo als onze vriend Piet af en toe wat "Plukkies" te verhandelen en je verlies te beperken.

Ook mijn les. Short opbouw = wegwezen.

Door K bleef ik zitten. Echter noem ik hem tegenwoordig het paard van Troje.
Dicky
1
quote:

SAHR-0310 schreef op 17 december 2021 08:26:

[...]

Mooi, had liever gezien dat ze iets over Q4 hadden gecommuniceerd. Want de boodschap dat geen rekening wordt gehouden met 'covid' inkomsten, staat natuurlijk niet meer.
Ik vermoed dat hier niets te melden was. Dat betekent dat Postnl binnen de verwachte ebit blijft, ondanks hogere omzetten. De verklaring daarvoor is m.i. dat de marge is afgenomen door hogere bedrijfskosten. Zie ook Fedex cijfers van gisteren. Het gaat dus kennelijk niet zo goed, als wij hier steeds denken of hopen.
Bikkel
1
Eerst de koers slopen,en daarna een waardeloos overname bod doen van een schamele 4,00 euro.
Schipper
2
quote:

Dicky schreef op 17 december 2021 10:40:

[...]

Ik vermoed dat hier niets te melden was. Dat betekent dat Postnl binnen de verwachte ebit blijft, ondanks hogere omzetten. De verklaring daarvoor is m.i. dat de marge is afgenomen door hogere bedrijfskosten. Zie ook Fedex cijfers van gisteren. Het gaat dus kennelijk niet zo goed, als wij hier steeds denken of hopen.
Je verhaal klopt niet. Vorig jaar exact hetzelfde. Toen 21 jan pas update.
MaantjeBovenHavanna
0
Geen paniek, onderliggende waarde komt altijd een keer bovendrijven. Of dat nou door dividend, aandeleninkoop, overname of bedrijfsinvesteringen is. Het komt. Ik koop nog een hampel bij! Gr
GéGé
0
quote:

SEVA_ schreef op 17 december 2021 09:44:

[...]

Eens. Geen stock div is het devies. Div per kwartaal lijkt mij ook wel wat.
Stock dividend afschaffen heeft ook mijn goedkeuring, alleen kun je dan geen 40 cent meer uitkeren, want dat zou PNL een extra 100 mln kosten.

Mijn advies: stockdividend afschaffen, dividend terug naar 20 cent en minstens 20 miljoen aandelen terugkopen ... zodra ze dit bekend zouden maken vliegt de koers met minstens 20 cent omhoog, dus word je als aandeelhouder automatisch gecompenseerd.
[verwijderd]
0
quote:

GéGé schreef op 17 december 2021 10:52:

[...]
Stock dividend afschaffen heeft ook mijn goedkeuring, alleen kun je dan geen 40 cent meer uitkeren, want dat zou PNL een extra 100 mln kosten.

Mijn advies: stockdividend afschaffen, dividend terug naar 20 cent en minstens 20 miljoen aandelen terugkopen ... zodra ze dit bekend zouden maken vliegt de koers met minstens 20 cent omhoog, dus word je als aandeelhouder automatisch gecompenseerd.
Ik kan hier mee leven. Zolang het maar structureel is.
4.095 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 ... 201 202 203 204 205 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 1,241
Verschil +0,016 (+1,31%)
Hoog 1,248
Laag 1,226
Volume 949.579
Volume gemiddeld 2.208.942
Volume gisteren 810.436

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront