Deceuninck « Terug naar discussie overzicht

Forum Deceunink geopend

220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
voda
0
Advies van KBC Securities over Deceuninck
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Deceuninck
Datum 07 september 2021
Advies Opbouwen
Koersdoel 4,20 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 7 september 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Deceuninck (DECB; ISIN: BE0003789063) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Deceuninck blijft "opbouwen".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 3,60 EUR naar 4,20 EUR.

Op 25 februari 2021 publiceerde Deceuninck zijn jaarresultaten.
Leefloon
0
Voor de koers in de lage landen een non-event, maar Deceunick wordt per maandag 20 september opgenomen in de BEL Mid-index.
Biobert
1
Alle aandelen zijn nog niet geplaatst want er is nog geen persbericht en geen handel. Dat betekent straks een mooie koopkans voor een aanzienlijk lagere koers.
Biobert
1
Aandelen van de familie Deceuninck geplaatst voor 3,50. Dat is 8% korting op de laatste koers.
suskewiet
0
Ongelooflijke blunder van de familie .
Vaneckhout heb ik nooit vertrouwen in gehad .
Die man is alleen met zijn eigen belangen bezig .
Goed dat de sponsoring stop gezet word .
41 miljoen is in feite een laag bedrag voor de uitstap .
voda
0
Advies van KBC Securities over Deceuninck
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Deceuninck
Datum 13 september 2021
Advies Opbouwen
Koersdoel 4,20 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 13 september 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Deceuninck (DECB; ISIN: BE0003789063) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Deceuninck blijft "opbouwen".

De analisten behouden hun koersdoel van 4,20 EUR.

Op 25 februari 2021 publiceerde Deceuninck zijn jaarresultaten.
voda
1
07:08
Deceuninck wordt co-sponsor Alpecin-Fenix

Groot sportief nieuws was er dinsdagavond ook van Deceuninck DECB 0,00% . In mei trok de West-Vlaamse producent van pvc-profielen zich terug als medehoofdsponsor van de wielerploeg Deceuninck-Quick-Step. Deceuninck laat de wielersport echter niet links liggen: het wordt vanaf volgend jaar co-sponsor van het Alpecin-Fenix-team.

‘Met dit nieuwe engagement bevestigt Deceuninck zijn sterk geloof in de kracht van de wielersport’, klinkt het in een persbericht.

De grootste naam in de ploeg Alpecin-Fenix is Mathieu van der Poel, maar ook de sprinters Jasper Philipsen en Tim Merlier maken er deel van uit.

Deceuninck gaat niet alleen de profwielerploeg bij de mannen sponsoren, maar ook de mountainbike-, cyclocross- en vrouwenelitewielerploeg van het team.

twitter.com/tijd/status/1465738424283...

www.tijd.be/markten-live/live-blog/az...
voda
1
Kepler Cheuvreux knipt stukje van koersdoel Deceuninck

En neen, dat heeft niets met de koers – in de Vlaamse betekenis van het woord - te maken. Wel met de koers van de Turkse lira. In twee weken tijd verzwakte de Turkse munt met circa 25 procent tegenover de euro. Kepler Cheuvreux verwacht dat daardoor het Turkse consumentenvertrouwen zal verslechteren, wat op de resultaten van Deceuninck
DECB -0,58% in 2022 en 2023 zal wegen.

De analist verlaagt zijn koersdoel van 4,50 naar 4,20 euro, wat zijn nieuwe ramingen en het verhoogde risicoprofiel weerspiegelt. Hij blijft geloven dat Deceuninck ondergewaardeerd is: het bedrijf noteert tegen 4,8 keer de brutobedrijfswinst en met een koers-winstverhouding van 12. Het advies blijft ‘kopen’.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
suskewiet
0
Was blij dat ze uit de sponsoring bij Lefevre weg gingen .
Nu gaan ze hun geld elders verkwanselen ten nadelen van de aandeelhouder .
Hoeveel weten we nog niet .
De onzekerheden blijven verrassen .
voda
0
Advies van KBC Securities over Deceuninck
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Deceuninck
Datum 01 december 2021
Advies Opbouwen
Koersdoel 4,20 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 1 december 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Deceuninck (DECB; ISIN: BE0003789063) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Deceuninck blijft "opbouwen".

De analisten behouden hun koersdoel van 4,20 EUR.

Op 25 februari 2021 publiceerde Deceuninck zijn jaarresultaten.
voda
1
CEO-wissel bij Deceuninck: een dubbelinterview

De Tijd voelde Francis Van Eeckhout, ex-CEO van de producent van pvc-profielen Deceuninck DECB -2,02% , en zijn opvolger Bruno Humblet aan de tand. Een onstuimige ondernemer versus een beredeneerde topmanager.

‘Ik heb geprobeerd ruzie te maken met Bruno, maar dat lukte niet’

JAN DE SCHAMPHELAERE TOM MICHIELSEN
Vandaag om 02:00

Het contrast in stijl tussen de onstuimige ondernemer Francis Van Eeckhout en de beredeneerde topmanager Bruno Humblet kan moeilijk groter zijn. Toch ruimt die eerste nu de baan voor de tweede als CEO van Deceuninck. ‘Het klikt. Een autorit naar Polen, met mayonaiseplekken op de zetel. Slechte wijn drinken in een truckershotel. Zo leer je elkaar wel kennen.’

‘Jullie, journalisten, zullen me missen, hè, met wat ik er soms uit smijt? Je zal het nu met een echte manager moeten doen.’ Wanneer Francis Van Eeckhout ons na een gesprek van 1,5 uur uitgeleide doet op het hoofdkwartier van Deceuninck in Hooglede, geeft hij blijk van een verrassend grote dosis zelfkennis.

De man die zes jaar geleden bijna een kwart van de beursgenoteerde producent van pvc-ramen en -deuren kocht en die tijdens zijn ‘tijdelijk’ CEO-schap wakkerschudde uit een diepe slaap zegt inderdaad graag vierkant zijn gedacht. Hij is ook de onstuimige ondernemer, met weinig geduld. Het moet vooruitgaan. Nog voor het gesprek halfweg is, spat het contrast tussen hem en Bruno Humblet, ex-topper van Bekaert en de nieuwe CEO van Deceuninck, ervan af.

Ik ben nog niet weg, hè. Ik zal me bezighouden met mijn twee speelgoedjes: pvc-recyclage en onze aluminiumactiviteiten.
FRANCIS VAN EECKHOUT
UITVOEREND VOORZITTER DECEUNINCK

Humblet straalt rustige vastheid uit, praat traag en beredeneerd, maar geeft ook aan dat hij zijn aandeelhouder durft tegen te spreken. Dat er duidelijk is afgesproken dat de aandeelhouder zich koest houdt om niet als een schoonmoeder over te komen blijkt als onze eerste vraag, gericht aan Van Eeckhout, ostentatief beantwoord wordt door Humblet.

In februari zei u: ‘Ik kan hier nog 15 jaar CEO zijn.’ Zes maanden later stelt u plots een nieuwe CEO aan. Wat is er gebeurd?
Bruno Humblet: ‘Eigenlijk was Francis op zoek naar een nieuwe financieel directeur. Toen hij me daarvoor contacteerde, zei ik dat ik alleen geïnteresseerd was in zijn functie, het CEO-schap. Ik ben uiteindelijk bestuurder geworden, en door nauw samen te werken is bij Francis de knop omgedraaid: plots zag hij het wel zitten om de kapitein op dit schip te vervangen.’

Wat heeft die klik precies veroorzaakt, meneer Van Eeckhout?
Francis Van Eeckhout: ‘De persoon Bruno. What you see is what you get. Zo zijn we beiden. En als de mayonaise pakt, kan je veel bereiken. Ondernemerschap is goed, maar iedereen heeft beperkingen. Bruno kan dingen die ik niet kan. Ik denk dat ik de voorbije zes jaar goed werk geleverd heb. Er is geïnvesteerd in nieuwe fabrieken in Turkije, de VS en Colombia en we hebben de recyclage van pvc-ramen op poten gezet. De schulden zijn afgebouwd en de brutobedrijfswinst (ebitda) is verdubbeld. Ook over dit jaar zullen de cijfers goed zijn. Nu is het bedrijf aanbeland op een punt dat het een andere aanpak nodig heeft.’

Humblet: ‘Zes jaar geleden had dit bedrijf een ondernemer nodig die hier de boel weer aanzwengelde. Dat is goed gelukt. Er is weer groei. Ik wil die betonneren en erop voortbouwen. Vanuit mijn ervaring bij grotere ondernemingen (Bekaert, Procter & Gamble, red.), denk en handel ik meer gestructureerd. Deceuninck is niet klein, maar ook niet groot. Voor de omzet die we hebben, zit het hier toch vrij complex in elkaar: we zijn aanwezig in veel regio’s, met verschillende marktposities en fabrieken. Daar wil ik meer structuur en standaardisering in brengen.’

Van Eeckhout: ‘Ik ga ook niet weg, hè. Ik ben nog uitvoerend CEO. Euh, sorry Bruno. Uitvoerend voorzitter. Ik moet nog wat wennen aan de nieuwe nomenclatuur. Ik zal me bezighouden met de uitbouw van twee kleinere activiteiten: de pvc-recyclage, en aluminiumramen in een joint venture die zo’n 40 miljoen omzet haalt. Dat zijn mijn twee speelgoedjes, waarbij mijn ondernemerschap goed van pas komt.’

De recyclage van pvc-ramen en -deuren past in de trend van circulariteit en duurzaamheid. Draait die fabriek al?
Humblet: ‘Pvc is heel moeilijk te recycleren. Wil je een product dat er goed uitziet, dan heb je heel zuiver recyclaat nodig. We hebben al ramen geleverd uit 100 procent gerecycleerd pvc op kleinere werven in België en Nederland. Maar als je dat op grote schaal wil, is er veel nodig.’

In de clash tussen ons beiden zal ik de buffer zijn voor de organisatie.
BRUNO HUMBLET
CEO DECEUNINCK

Van Eeckhout: ‘We maken in onze fabriek in Diksmuide 20.000 ton gerecycleerd pvc per jaar. Veel hangt af van het materiaal dat we binnenkrijgen. Er zit soms veel rommel tussen: een blok metaal, een paraplu... Maar het is de richting die we uit moeten. Niet alleen om de planeet, maar ook om onszelf te redden. We moeten minder afhankelijk worden van de prijzen van grondstoffen. Die zijn bijna verdubbeld. We rekenen die door, maar dat is niet overal gemakkelijk. Ik denk dat we binnen enkele jaren meer zullen recycleren dan we zelf verwerken. We worden een pvc-producent, ook voor anderen.’

Wat zijn de andere prioriteiten de komende jaren?
Humblet: ‘Groei in alle regio’s, ook in de winstmarges. Voorts liggen de uitdagingen overal anders. In de VS is de vraag zo hoog dat onze fabrieken niet kunnen volgen. Het ergste is dat we genoeg machines hebben, maar de mensen niet vinden om ze te bemannen. Dat heeft veel oorzaken. De regio rond Cincinnati, een stad in de staat Ohio, groeit sterk. Amazon en Kruger hebben er grote distributiecentra. Door covid zijn ook veel mensen uit de arbeidsmarkt gestapt. Wie moest thuisblijven of ziek was, kreeg een uitkering van 700 dollar per week. Dan gaat een Amerikaan niet meer werken. We hebben daar dit jaar 500 mensen aangeworven, maar er zijn er ook 450 vertrokken. Zo gaat het niet snel vooruit.’

‘We hebben de lonen met ruim 10 procent opgetrokken, maar ook dat lost niet alles op. Er zijn gewoon niet voldoende werkkrachten. Burger King is er nog maar drie dagen per week open omdat het geen mensen vindt. We zetten nu onze nieuwe fabriek in Colombia in om de Amerikaanse markt te bevoorraden. Dat zat al in de plannen, maar we versnellen dat wegens de arbeidskrapte in de VS.’

Turkije, waar Deceuninck twee fabrieken heeft, is allicht het grootste zorgenkind. Door de val van de lira, de hyperinflatie en de hoge grondstoffenprijzen die jullie in dollar moeten aankopen. Kopen de Turken uw dure ramen nog, nu de prijs van het brood er elke dag oploopt?
Van Eeckhout: ‘Zolang de economie daar redelijk blijft draaien, lukt het nog wel voor ons. We staan daar sterk met onze merken en kunnen de duurdere grondstoffen doorrekenen. De markt zal misschien wat krimpen, waardoor kleinere concurrenten met een zwakkere balans in de problemen raken. Wij kunnen daardoor meer marktaandeel pakken.’

We blijven ervan overtuigd dat de koers een goed marketingmedium is voor ons, zeker in Europa, waar we het moeten hebben van ons sterk merk.
FRANCIS VAN EECKHOUT
voda
1
deel 2:

Humblet: ‘Het is niet de eerste crisis daar. We kunnen tegen een stootje. We hebben er een moderne fabriek, een goede financiële balans, en een manager die daar al 20 jaar ervaring heeft. In januari zal mijn eerste trip naar Turkije zijn, om eens echt te voelen wat er gaande is.’

Jullie blijven de wielerwereld sponsoren, maar jullie hebben de ploeg van Patrick Lefevere ingeruild voor die van Alpecin-Fenix met Mathieu van der Poel als uithangbord. Waarom?
Van Eeckhout: ‘Het werd te duur. Patrick (Lefevere, de baas van de wielerploeg Quickstep, red.) wilde een ploeg bouwen voor de grote rondes. Maar dat is binair. Kijk naar vorig jaar. Er was een hele ploeg gebouwd rond Primoz Roglic. Er staat één madam met een bord met ‘bonjour mama’ langs de kant, Roglic valt en de Tour de France is voorbij. Niemand die nog ziet dat hij een maand later voor de derde keer de Vuelta wint. Dan wordt een ploeg van 20 miljoen euro heel duur.’

‘We blijven ervan overtuigd dat de koers een goed marketingmedium is voor ons, zeker in Europa, waar we het moeten hebben van ons sterk merk. Dat is belangrijk om zo veel mogelijk van de markt in te palmen. Zeker nu die, door de Europese Green Deal en het belang van goede isolatie van gebouwen, elk jaar zal groeien. In Duitsland zijn we het nummer vier of vijf. Dat kan beter.’

Een jaar geleden klonk het dat Deceuninck toe is aan een kwantumsprong, met een grote overname. Komt die er binnenkort?
Humblet: ‘We moeten een goede reden hebben om dat te doen, bijvoorbeeld om nieuwe technologie rond recyclage of een extra stukje van de markt in een land te verwerven.’

Ik heb al geprobeerd ruzie te maken met Bruno, maar dat is nog niet gelukt.
FRANCIS VAN EECKHOUT

Van Eeckhout: ‘Over die grote overname heb ik altijd gezegd dat we ons niet gaan laten opjagen. We hebben ons trauma (de dure overname van het Duitse Thyssen Polymer veroorzaakte een hoge schuldenberg, red.). Onze schulden zijn laag, dus we kunnen iets doen. Maar het moet zin hebben: een plus een moet niet 1,5 worden. Geografisch zijn er genoeg lacunes: de VS, Turkije, Zuid-Amerika. Of iets in de recyclagetechnologie.’

Een ploeg met twee trainers, is dat om problemen vragen? Er is een groot contrast in jullie stijl: de voorzichtig-rationele manager versus de spontane ondernemer die zich schijnbaar moet inhouden.
Humblet: ‘In die clash tussen ons beiden zal ik de buffer zijn voor de organisatie. Tegelijk zal Francis me scherp houden zodat het bedrijf niet meer zo log of bureaucratisch wordt als voorheen. Gelukkig zijn we beiden recht voor de raap. Ik ben het al enkele keren grondig oneens geweest met Francis. Bij de budgetbepaling heeft het wat gewrongen. Francis is ongeduldig en wil dat alles snel gaat. Maar ik ga niet plots toegeven op zaken die niet stroken met de plannen in mijn hoofd.’

Van Eeckhout: ‘Ik heb al geprobeerd ruzie te maken met Bruno, maar dat is nog niet gelukt (lacht). In volle coronatijd zijn we samen met de auto naar Polen gereden, al rijdend aten we een sandwichke, met kruimels en mayonaise op de zetel en al. We hebben in een truckershotel geslapen, en ’s avonds slechte wijn gedronken. Dan leer je elkaar wel kennen. Ik heb er een goed gevoel bij.’

Met Evelyn Deceuninck is dit jaar de laatste telg van de familie uit de raad van bestuur verdwenen. U vindt de band met de familie belangrijk, hebt u altijd gezegd. Van Frank Deceuninck, die nog altijd 5 procent van de aandelen heeft, is geweten dat hij graag een bestuurszitje zou krijgen. Maar daar lijkt u niet zo happig op?
Ik ben het al enkele keren grondig oneens geweest met Francis.
BRUNO HUMBLET

Van Eeckhout: ‘Dan moet hij zich kandidaat stellen. We hebben in de raad van bestuur drie vertegenwoordigers van het kapitaal. Mij lijkt dat al veel. Paul Van Hoyen, die als CEO van Etex het ‘asbestbedrijf’ van weleer heeft getransformeerd tot de mooie bouwmaterialengroep, is een zwaargewicht aan wie we echt iets hebben. Evelyn heeft goed werk geleverd, maar zat er niet om onze strategie te bepalen, wel als vertegenwoordiger van het familiaal kapitaal. Die functie valt weg als de familie van 30 procent naar bijna niets terugvalt. We kunnen niet iedereen die 5 procent heeft een zitje geven, of we gaan moeten bijbouwen.’ (proest het uit)

Humblet: (lachend) ‘Dat zit niet in ons budget.’

U was ooit aandeelhouder van Recticel. Hoe kijkt u naar het verhaal dat zich bij de schuimrubberfabrikant het voorbije jaar heeft afgespeeld?
Van Eeckhout: ‘Chapeau voor CEO Olivier Chapelle. Ik heb hem tien jaar geleden gezegd dat hij naar één divisie moest gaan, maar lange tijd was het van: ‘We moeten vier poten hebben, anders kan een dier niet lopen.’ Olivier is het nu toch naar één poot aan het terugbrengen. Ik vind het mooi dat hij erin slaagt waarde te creëren, onder grote druk. Binnen enkele jaren zal hij erkend worden als een groot manager.’

www.tijd.be/ondernemen/bouw/Ik-heb-ge...
voda
1
09:15
Deceuninck stevig uit de startblokken

Eén van de sterren van beursjaar 2021 zet 2022 het sterkst in: Deceuninck DECB 8,33% . De fabrikant van pvc-bouwprofielen koerst bij een vrij stevige handel 7,7 procent hoger naar 3,62 euro.

Afgelopen weekend kon u in De Tijd het dubbelinterview lezen met de nieuwe CEO Bruno Humblet, die grootaandeelhouder en afscheidnemend CEO Francis Van Eeckhout. 'Slechte wijn drinken in een truckershotel, zo leer je elkaar wel kennen'.

Van Eeckhout laat zich niet opjagen om snel voor een grote deal de gezonde balans in te zetten. We citeren:

Onze schulden zijn laag, dus we kunnen iets doen. Maar het moet zin hebben: een plus een moet niet 1,5 worden. Geografisch zijn er genoeg lacunes: de VS, Turkije, Zuid-Amerika. Of iets in de recyclagetechnologie
FRANCIS VAN EECKHOUT
DECEUNINCK-GROOTAANDEELHOUDER

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ch...
JTTT
1
Daardoor 9% hoger schieten is wel wat vreemd... stond natuurlijk ook op 5 in de top 5 geldenquete met aandelen van Paul D'hoore, maar dan nog...
SKL Doorslaar
1
quote:

JTTT schreef op 3 januari 2022 09:54:

Daardoor 9% hoger schieten is wel wat vreemd... stond natuurlijk ook op 5 in de top 5 geldenquete met aandelen van Paul D'hoore, maar dan nog...
De kudde heeft Paul D'Hoore bezig gezien op VTM en volgt blind... Zijn theoretisch rendement van 20% in 2021 zal er niet vreemd aan zijn.
JTTT
2
quote:

SKL Doorslaar schreef op 3 januari 2022 10:31:

[...]

De kudde heeft Paul D'Hoore bezig gezien op VTM en volgt blind... Zijn theoretisch rendement van 20% in 2021 zal er niet vreemd aan zijn.
was ook al hetzelfde aan het denken, want bekaert stond op 1 en vliegt ook meer dan 3% omhoog.
objectief
1
quote:

SKL Doorslaar schreef op 3 januari 2022 10:31:

[...]

De kudde heeft Paul D'Hoore bezig gezien op VTM en volgt blind... Zijn theoretisch rendement van 20% in 2021 zal er niet vreemd aan zijn.
Deuren en ramen zijn erg gewild, die velen tegen elke prijs willen inslaan.
De vraag is wat de marge is voor dit bedrijf want de inkoop zal ook prijzig zijn.
SKL Doorslaar
1
quote:

objectief schreef op 3 januari 2022 10:41:

[...]

Deuren en ramen zijn erg gewild, die velen tegen elke prijs willen inslaan.
De vraag is wat de marge is voor dit bedrijf want de inkoop zal ook prijzig zijn.
De grondstoffen zijn en worden veel duurder. Midden januari volgt al een verhoging van de prijzen bij de producenten van ramen en deuren. Doorrekening van de prijzen is in de bouwsector, volgens mijn bescheiden opinie, nooit een probleem geweest.
Leefloon
0
quote:

SKL Doorslaar schreef op 3 januari 2022 12:32:

Doorrekening van de prijzen is in de bouwsector, volgens mijn bescheiden opinie, nooit een probleem geweest.
Ter illustratie: de meest recente keer dat ik een raam nodig had, in 2021, "moest" ik een raam conform de specificaties van de bouwsector zelf bestellen. Buiten de offerte om. Een soort dagprijzen, maar dan anders.
voda
1
Kepler knipt in Deceuninck wegens margedruk

Vooruitlopend op de jaarresultaten die Deceuninck DECB -4,19% op 24 februari publiceert, verlaagt Kepler Cheuvreux zijn ramingen voor de fabrikant van pvc-profielen voor ramen en deuren. Op basis van de hoge pvc-prijzen verwacht de analist nu een iets sterkere omzetgroei in de tweede jaarhelft van 2021. Hij verlaagt echter zijn ramingen voor de aangepaste brutobedrijfswinst (ebitda) in zowel de tweede helft van 2021 als voor 2022. De reden hiervoor is margedruk in de ‘downstream supply chain’, de toelevering aan kmo’s die deuren en ramen maken en plaatsen.

Tegen 5 keer de voor 2023 verwachte brutobedrijfswinst blijft Deceuninck goedkoop, zegt Kepler Cheuvreux. Wegens het verzwakkend consumentenvertrouwen in de VS, margedruk en toenemende donkere wolken in Turkije is het beurshuis toch een stuk negatiever geworden. Het koersdoel zakt van 4,20 tot 3,60 euro, het advies gaat van ‘kopen’ naar ‘houden’.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/am...

220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 2,510
Verschil +0,050 (+2,03%)
Hoog 2,520
Laag 2,445
Volume 182.860
Volume gemiddeld 110.774
Volume gisteren 256.876

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront