Biocartis « Terug naar discussie overzicht

Biocartis forum geopend

6.444 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 ... 319 320 321 322 323 » | Laatste
Stockbrood
1
Tweet van BCART vandaag

Great results for the Idylla™ MSI Assay vs standard methodologies incl #Bethesda panel & #IHC for #MSIdetection in a study by the Journal of Clinical Pathology!
??Overall concordance 98.35%
??#Idylla very low failure rate of 1.2% (vs IHC 21%) t.co/GFZDZLoau8

Link:
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34583948/#aff...
Flatlander
1
[quote alias=Stockbrood id=13929072 date=202201051831]
Tweet van BCART vandaag

Great results for the Idylla™ MSI Assay vs standard methodologies incl #Bethesda panel & #IHC for #MSIdetection in a study by the Journal of Clinical Pathology!
??Overall concordance 98.35%
??#Idylla very low failure rate of 1.2% (vs IHC 21%) t.co/GFZDZLoau8

Link:
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34583948/#aff...
[/quote

Thanks Stock Bread

I've been hopeful for rapid approval of the FDA 510K precisely because of the results showing these kind of head to head comparisons supporting Idylla MSI approval. If septycyte rapid was any sort of indication of the review timeline, we should see approval toward the end of Q1 or the start of Q2. I think the case is more clear cut so hopefully even sooner.

FL
Stockbrood
0
Press news: BIOCARTIS MEETS 2021 KEY OBJECTIVES ?? Sold 323k commercial cartridges (+40%) in 2021 and ended the year with an installed base of 1,912 instruments (+331) ??
More on t.co/b8U9Uzmzmg
FilipVanderAa
0
Als je het aantal testen deelt door het aantal labo's, kom je op afgerond 169 testen per toestel. Dat is minder dan 1 test om de 2 dagen. Of zie ik dat verkeerd?
En dit in tijden van een wereldwijde pandemie, waarin labo's handen te kort komen. Dit zijn absoluut geen cijfers om euforisch over te doen.
Thole
0
Niet alle toestellen zijn al een heel jaar geïnstalleerd, dus daar moet je al rekening mee houden. Ik zou ook geen rekening houden met het feit dat er 7/7 gewerkt wordt, bovendien zijn er ook wel wat toestellen voor onderzoek (indien ik juist geïnformeerd ben).

Langs de andere kant kan je per toestel meerdere cartridges tegelijk testen. Zou wel eens interessant zijn om te weten hoeveel een normaal "gelijkaardig" toestel (niet van Biocartis) gebruikt wordt in een lab en dan zien hoe goed Idylla het hiermee doet in vergelijking.
Wilfro
0
quote:

FilipVanderAa schreef op 10 januari 2022 11:39:

Als je het aantal testen deelt door het aantal labo's, kom je op afgerond 169 testen per toestel. Dat is minder dan 1 test om de 2 dagen. Of zie ik dat verkeerd?
En dit in tijden van een wereldwijde pandemie, waarin labo's handen te kort komen. Dit zijn absoluut geen cijfers om euforisch over te doen.
Je vergeet daarbij wel dat veel van die toestellen (hoeveel exact dat publiceren ze niet) enkel voor research mogen worden gebruik. In Amerika is er tot op heden enkel FDA clearance voor de scepticide rapid test, al de rest mag niet commercieel gebruikt worden. Van die test weten we ook dat ze door immunexpress wordt verdeeld en daar hebben al gemeld dat ze daar pas in 2022 mee zouden starten.

Ik vind het al bij al dus erg bemoedigend dat ze ondanks de brand toch 40% groei hebben weten te realiseren. Ook met nog steeds erg moeilijke toegang tot ziekenhuizen zijn ze er in geslaagd om 331 nieuwe toestellen te plaatsen. We zijn er nog niet, maar het gaat op z'n minst steeds sneller de goede richting uit. Dat is voor mij toch al een hele tijd om vast te houden aan m'n aandelen.
Bonsjoer
0
PERSBERICHT: GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE
10 januari 2022, 07:00 CET

BIOCARTIS BEHAALT BELANGRIJKSTE 2021 DOELSTELLINGEN

Mechelen, België, 10 januari 2022 – Biocartis Group NV (de ‘Vennootschap’ of ‘Biocartis’), een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek (Euronext Brussels: BCART), kondigde aan dat de Vennootschap zijn belangrijkste 2021 doelstellingen heeft behaald. Deze waren gericht op drie performantie-indicatoren: de uitbreiding van de installed base van zijn snel en makkelijk te gebruiken Idylla™ platform voor moleculaire diagnostiek, de groei van zijn Idylla™ commercieel cartridgevolume en zijn kaspositie op het einde van het jaar.

Gebaseerd op niet-geauditeerde cijfers rapporteert Biocartis vandaag:

Installed base – In 2021 heeft Biocartis 331 netto nieuwe Idylla™ instrumenten geplaatst, in lijn met de meest recente doelstelling van 300-350 nieuwe instrumentplaatsingen. Biocartis’ installed base is per 31 december 2021 gestegen tot 1.912 Idylla™ instrumenten.
Cartridgevolume – In 2021 heeft Biocartis 323k commerciële cartridges verkocht, 40% meer dan in 2020 en in lijn met de laatste doelstelling. Voortgezette sterke groei in oncologie werd aangevuld met een consistente bijdrage van de Idylla™ SARS-CoV-2 Test1 en initiële verkopen van de SeptiCyte® RAPID op Idylla™.
Kaspositie – Op 31 december 2021 bedroeg de kaspositie2 van Biocartis EUR 53,5 miljoen (niet-geauditeerd bedrag), terwijl de meest recente doelstelling EUR 50 miljoen bedroeg. De kaspositie was inclusief EUR 6,0 miljoen opgenomen kredietfaciliteiten op korte termijn. De cash-burn voor het jaar was in lijn met de verwachtingen, behalve de verzekeringsclaim voor brandschade die nog niet volledig geïnd is.

Herman Verrelst, Chief Executive Officer van Biocartis, gaf volgend commentaar:" We hebben onze groeidoelstellingen voor 2021 gehaald en zouden nog sneller gegroeid zijn als de productie op onze hoogvolume cartridge productielijn niet zou zijn onderbroken gedurende 2 maanden ten gevolge van de brand. Het team heeft geweldig werk geleverd om de productiestop en het tijdelijke tekort aan grondstoffen te overwinnen, en de achterstand van klantenorders is bijna volledig ingehaald. In nauwe samenwerking met onze klanten hebben we onze missie voortgezet om patiënten over de hele wereld toegang te geven tot gepersonaliseerde geneeskunde door middel van meer, betere en snellere moleculaire diagnostiek. We behielden onze strategische focus op de ontwikkeling, samen met partners, van hoogwaardige Idylla™ testinhoud voor oncologie, in combinatie met een groeiend testmenu voor infectieziekten voor acute settings waar patiënten vandaag essentiële informatie missen voor snelle behandelingsbeslissingen. We zijn 2021 als bedrijf sterker en veerkrachtiger uitgekomen, en vooruitkijkend streven we naar het vermenigvuldigen van de groei en het aanboren van bijkomende waardecreërende opportuniteiten naarmate we een toenemende inzet van onze transformerende platformtechnologie bewerkstelligen in de komende maanden en jaren."

In 2021 maakte Biocartis aanzienlijke vooruitgang in de uitbreiding van zijn testmenu, een belangrijke drijfveer voor wintsgevende groei. Realisaties omvatten onder andere:

Oncologie:
In maart 2021 lanceerde Biocartis de Idylla™ GeneFusion Assay (RUO3) als snelle laboratorium-workflowoplossing voor genfusie testing op ALK, ROS1, RET, NTRK 1/2/3, alsook MET exon 14 skipping, die steeds meer wordt gebruikt in onderzoek naar diverse soorten kanker, waaronder longkanker, schildklierkanker en andere;
In april 2021 kondigde Biocartis zijn eerste US FDA indiening aan van een oncologietest met de 510(k) indiening4 van zijn Idylla™ MSI Test voor gebruik als in vitro diagnostisch hulpmiddel gericht op de identificatie van ‘microsatellite instability’ (MSI) status in colorectale (darm)kanker om te helpen bij de differentiatie tussen sporadische colorectale (darm)kanker en potentieel Lynch syndroom;
Ook in april 2021 kondigde Biocartis de ondertekening aan van een partnershipovereenkomst met SkylineDx voor de ontwikkeling van hun nieuwe eigen test, de Merlin Assay, op het Idylla™ platform. Deze assay is gericht op het voorspellen van het risico van een patiënt op nodale metastase bij melanoom;
In mei 2021 kondigde Biocartis de uitbreiding van zijn partnership met AstraZeneca aan om de toegang tot snelle en gebruiksvriendelijke Idylla™ EGFR testing producten op geselecteerde ziekenhuislocaties in Europese en wereldwijde distributiemarkten5 te verbeteren;
Ook in mei 2021 kondigde Biocartis aan dat het een subsidie van 1,4 miljoen euro ontvangen had van VLAIO, de Vlaamse organisatie voor Innovatie & Ondernemerschap, voor de verdere ontwikkeling van een zeer innovatieve technologie die zal worden ingezet op het Idylla™ platform en die de off-line personalisatie van de Idylla™ cartridge mogelijk moet maken.
Infectieziekten:
In september 2021 kondigde Biocartis de lancering aan van zijn Idylla™ SARS-CoV2/Flu/RSV Panel (CE-IVD) waarmee in één enkele cartridge nucleïnezuren van SARS-CoV-2, griep A/B en RSV6 kunnen worden opgespoord, met resultaten in ongeveer 90 minuten;
In november 2021 kondigde Biocartis aan dat de US FDA 510(k) clearance heeft verleend voor de SeptiCyte® RAPID7 (CE-IVD, US FDA 510(k)) die werkt op het Idylla™ platform8 en die werd ontwikkeld in samenwerking met Immunexpress9. De SeptiCyte® RAPID is een volledig geautomatiseerde, snelle gastheer-response test10 die sepsis onderscheidt van infectie-negatieve systemische ontsteking bij patiënten die verdacht worden van sepsis, en die binnen ongeveer 1 uur bruikbare resultaten oplevert zodat artsen hun beslissingen over het beheer van de patiënt kunnen optimaliseren;
In december 2021 kondigde Biocartis de succesvolle uitvoering aan van een in-silico analyse die concludeerde dat zowel de Idylla™ SARS-CoV-2 Test (CE-IVD) als het Idylla™ SARS-CoV-2/Flu/RSV Panel (CE-IVD) de B.1.1.529/Omicron sequenties kunnen opsporen, de meest recente zorgwekkende variant die de COVID-19-ziekte veroorzaakt.
Idylla™ publicaties – In 2021 werd de excellentie van Idylla™ samen met de performantie van Idylla™’s EGFR11 testing oplossingen benadrukt door verschillende studies en abstracts:
In februari 2021 kondigde Biocartis de publicatie aan van twee studies12 door Memorial Sloan Kettering Cancer Center (‘MSKCC’, New York, US) over het gebruik van Biocartis’ Idylla™ EGFR Mutation Assay (RUO) als snelle eerstelijns testmethode vóór het gebruik van next-generation sequencing (NGS). In beide studies werd geconcludeerd dat Idylla™ EGFR testing een snelle beoordeling van de meest voorkomende EGFR-mutaties mogelijk maakt met een geringe staalinput, zelfs op verschillende staaltypes, zonder dat dit ten koste gaat van daaropvolgende uitgebreidere NGS testing13;
In november 2021 kondigde Biocartis de publicatie aan van een studie14 waarin werd geconcludeerd dat het Idylla™ platform bijdraagt tot betere beslissingen over het patiëntenbeheer voor patiënten met niet-kleincellige longkanker door snellere screening van EGFR-mutaties.

Biocartis zal op 24 februari 2022 zijn volledige jaarresultaten van 2021 en de nieuwe doelstellingen voor 2022 publiceren.

--- EINDE ---
Bonsjoer
0
...Het team heeft geweldig werk geleverd om de productiestop en het tijdelijke tekort aan grondstoffen te overwinnen, en de achterstand van klantenorders is bijna volledig ingehaald....

Vooral deze zinsnede viel me op , .., het tijdelijke tekort aan grondstoffen te overwinnen.., dat suggereert dat daar nu geen sprake meer van is.., dat is heel erg goed nieuws !
Bonsjoer
0
(ABM FN) Met de voortdurende uitbreiding van het testmenu en de toenemende vraag naar nieuwe inhoud op de langere termijn, waardeert de markt de huidige positie van Biocartis niet volledig. Dat is de conclusie van analist Thomas Vranken van KBC Securities maandag, in een reactie op de update van het diagnosticabedrijf.

Biocartis kondigde vanochtend aan dat het aantal cartridges in 2021 met 40 procent is gestegen, ondanks vertragingen als gevolg van de brand van afgelopen zomer, terwijl 331 nieuwe Idylla-systemen werden geïnstalleerd.

"Een solide prestatie voor 2021”, vindt Vranken.

De kaspositie bedroeg ruim 53 miljoen euro. Dit is echter zonder de vergoeding van de brandverzekering, merkte Vranken op.

De analist schat de cash burn van Biocartis in 2021 op 70 miljoen euro, hetgeen conform verwachting is.

Volgens Vranken heeft Biocartis met 53 miljoen euro genoeg geld om het tot het vierde kwartaal van 2022 uit te houden. Dit jaar zal de cash burn tussen de 60 en 65 miljoen euro uitkomen, is de verwachting.

Dit betekent wel dat beleggers in de loop van dit jaar een kapitaalronde mogen verwachten, aldus de analist.

KBC Securities handhaaft het koopadvies voor Biocartis met een koersdoel van 7,00 euro, omdat de analist gelooft dat het groeipotentieel van Biocartis solide is.

Voor 2022 verwacht Vranken een groei van 40 tot 50 procent op jaarbasis, terwijl ook de brutomarges geleidelijk zouden moeten verbeteren tot 60 procent.

Biocartis zal zijn eigen vooruitzichten voor het jaar bekendmaken op 24 februari, wanneer de definitieve resultaten voor 2021 gepubliceerd worden.

Het aandeel Biocartis steeg maandag 3,1 procent op 3,64 euro.

Bron: ABM Financial News
Flatlander
0
"This phrase in particular struck me, .., the temporary shortage of raw materials too overcoming.., which suggests that that is no longer the case.., that is very good news!"

Bonsjoer

That is also the phrase I keyed in on. I'm not certain it means that the reagent availability situation has been fully resolved but it does sound like it is close to over and they have the visibility to call it a "temporary" condition. The fact that they have resolved most of the backlogged orders suggests that it will not be a problem going forward.

The point about RUO vs full IVD usage is a good one. It is the reason I've often wanted to see the numbers from RUO markets (US, China and Japan) broken out separately from the EU where BCART has several IVD approvals.

All in all the numbers were very much what I expected, squarely hitting the revised post fire guidance but like we have discussed previously we will have to wait to Sept to see numbers reflecting the growth in this environment unconstrained by the fire impacts. I'm anxious to to see the gross margin improvement that demonstrate progress on the road to profitability. I suspect that we will see conservative 2022 guidance that can be easily met and exceeded.

FL
Greenhorn
0
Thole
0
En iemand een idee wanneer ze hun cashburn zien stoppen? Eens een deftige update van hun plan zou geen kwaad kunnen.
Kojo
0
Al bij al noteert Biocartis op een all-time laag niveau. En dat terwijl er uiterlijk in het 3e kwartaal een kapitaalronde komt. Ik verwacht dan ook dat de koers via positieve berichten naar omhoog zal geduwd worden met het oog op die kapitaalronde. En dus mogelijk interessant voor een rit van enkele maanden. Of zie ik het verkeerd?
Stockbrood
0
"
Biocartis zal zijn eigen vooruitzichten voor het jaar bekendmaken op 24 februari, wanneer de definitieve resultaten voor 2021 gepubliceerd worden.
"

I am very curious about their 2022 guidance. For sure they will have to give us something on how they plan to raise money. I always tought they were just going to issue new shares, but recently some forum members stated that it would be a possibility to list on a foreign Stock exchange.
to be honest i like that idea.
Maybe they are targetting some (US) registrations in H1 2022 towards a nasdaq listing in H2 2022. Seems about the best option. as long as they grow at a decent rate ( with a substantial margin ) i see no reason not to hold.
Kojo
0
quote:

Stefzele1 schreef op 10 januari 2022 19:55:

@Kojo2, ik ben hier vandaag ingestapt aan €3,625…
@ Stefzele,

We zijn collega's... ik heb vandaag mijn Balta's verkocht aan € 3,16 (gekocht in december 2020 aan € 2,00) en heb de opbrengst geïnvesteerd in Biocartis aan ... € 3,625. Vermoedelijk voor een ritje van hoogstens een half jaar.
Stefzele1
0
@Kojo2, mooi zo…, ik heb nog één pakketje Philips, Inpost(vandaag aan €8,20) en Just Eat Takeaway in portefeuille…
Kojo
0
@ Stefzele,

Wat denk je van Azelis Group? Naar de beurs gekomen aan € 26,00 en de laatste dagen -samen met farma- en chemiebedrijven- in een neerwaartse spiraal terecht gekomen. En dat terwijl er enkel positiefs te vinden is over Azelis. Lijkt me koopwaardig.
Stefzele1
0
@Kojo2, was ik ook aan het bekijken/volgen maar was te laat om in te stappen aan €22…trading waard me dunkt…
6.444 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 ... 319 320 321 322 323 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 sep 2023
Koers 0,290
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 112.228

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront