Philips « Terug naar discussie overzicht

Philips 2022

7.913 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 392 393 394 395 396 » | Laatste
Drs P.
0
quote:

Take a sisi schreef op 21 januari 2022 06:00:

Slot Dow gisteren om 17.30 ongeveer 35450
en om 22.00 34700
Is al een daling van de
Dow t.o.v. slot AEX gisteren van 2.15%
Hier komen zoals gevreesd de negatieve futures zo meteen nog bij , ik veronderstel nog eens 0.3% in mindering .
Samengevat zit er vandaag een koersval van rond 2.5% voor de AEX in het vat , wat mogelijk bij slecht sentiment uit de US nog verder uit kan lopen , verder doet ook de Nikkei een flinke stap terug .
( vandaag dus mogelijk bijltjesdag op de Europese beurzen )

Mogelijk koopkansen maar rekening houdend met het weekend niet vrij van risico .

Omikron US besmettingen lijken nu terug te lopen echter in tegenstelling hierop stijgen de ziekenhuisopnames daar nog steeds .

Dan ander wereldnieuws Rusland heeft de focus op de Oekraïne liggen en heeft plannen om daar de regering over te nemen , en de US dreigt met hard optreden .

Annalena Baerbock meeting with Sergei Lavrov
At stake nothing less than the attempt to stop the outbreak of war between Russia and the west.

www.theguardian.com/politics/2022/jan...
deze "dreiging" is een mooie koopkans dan, want een ieder weldenkend mensen weet dat de soep heet wordt opgediend, maar daarna koud word gegeten, zeker door een seniele Biden..
Take a sisi
0
Ruud 71 en Drs P.

Beide gelijk , enkel weergave van de feiten , ik ben wakker en wacht op de kansen ;-)
Blub
0
bp5ah
0
quote:

Drs P. schreef op 21 januari 2022 07:54:

[...]
deze "dreiging" is een mooie koopkans dan, want een ieder weldenkend mensen weet dat de soep heet wordt opgediend, maar daarna koud word gegeten, zeker door een seniele Biden..
Typisch, een oordeel hebben over iemand die je niet kent, daar moet je wel Drs. voor zijn .... Wat een opmerking ....
craasie
1
ING analisten zijn ook toppers....dag voor de cijfers zich even indekken! dit noem ik de krant van gisteren lezen. En ze worden er ook nog voor betaald.
optiejunky
0
is het Koersdoel v.ING voor een dag?
zal als eerste gehaald worden, misschien vandaag al.
wel zo realistisch.
[verwijderd]
5
Hi allen, ik ben uit Philips nadat ik wat research heb gedaan, ik ben een beetje een nerd wat dat betreft en ga dan conference calls luisteren etc.

2022 wordt een jaar met twee helften, waarbij de eerste helft Philips zich door een aantal dingen moet worstelen die deels binnen en deels buiten haar invloedsfeer liggen. Dit zijn omicron die zorgt voor veel ziekteverzuim bij oa ziekenhuizen die philips spullen in beheer moeten nemen maar ook in transport. De tweede is chiptekorten die volgens Philips tot medio 2022 duren. Ik herken dat, ik volg tomtom nauwgezet en in de autobranche hoor je ook medio 2022 als kantelpunt en 2023 pas echt volledig weg. Tenslotte natuurlijk de zoek en vervang activiteiten bij beademingsapparatuur en in Q2 komen ook de verdere testresultaten binnen.

Q1 wordt een moeilijk kwartaal door omzetverschuiving (omicron). Vanaf Q2 zal al verbetering te zien zijn doordat omicron zowel implementaties van Q4 2021 en Q1 2022 doorschuift naar Q2. Dan komt honderden miljoenen van gemiste Q4 omzet die nog in de boeken zit de cijfers inlopen.

De tweede jaarhelft zie ik als de positieve, waarbij issues achtergelaten worden en bovendien de omzet sterk positief zal afsteken tegen 2021 toen er nog volop issues waren. Om vervolgens gewoon het volle jaar 2022 met 5-6 procent omzetgroei af te sluiten.

Ik begrijp geen reedt van het weer opwarmen in de magnetron van de downgrade van ING. Die hadden we al lang gezien. Die vond ik sowieso mosterd na de maaltijd, echt absurd om op de bodem ineens te waarschuwen voor covid, chips en respironics dat al lang en breed in de bodemkoers verwerkt zit.

Waarom ik toch nog even wacht is omdat markten opportunistisch zijn. Als men weet dat 2022 op zich een goed jaar wordt en Philips ook spot on in langdurige groeimarkten zit als marktleider, maar ook weet dat het begin van het jaar moeilijk is, dan zullen ze altijd nog net iets lager willen instappen of een hoop lawaai maken over een issue dat niet zo groot is als het lijkt.

Ik hoop voor iedereen die long zit een goede maandag (pech voor mij dan) en ik denk dat ik na de Q1 cijfers instap. Dat worden drama cijfers (gaf van Houten zelf al aan). Of misschien wacht ik tot verdere uitslagen.

Afgelopen week had ik een optie trade waar ik zonder kleerscheuren uit ben gekomen maar bij betere timing veel had kunnen opleveren, ik was dus ook gewoon een opportunist die afkwam op een aandeel dat 15% gezakt was. Na wat onderzoek weet ik dat het een mooi aandeel is en gaat op de kooplijst van 2022.

Ik heb ook wat analisten rapporten gelezen (mag ik niet delen) en die zien ook dondersgoed dat Philips vrijwel in al haar markten een leidende positie heeft, groeit in orders en in een sweetspot zit met vergrijzing en andere demografische ontwikkelingen. Alleen iedereen wil ze hebben voor zo laag mogelijke prijs en nog even afwachten tot Philips nog wat meer van de pijn heeft geabsorbeerd.

Good luck all
[verwijderd]
1
quote:

craasie schreef op 21 januari 2022 09:45:

ING analisten zijn ook toppers....dag voor de cijfers zich even indekken! dit noem ik de krant van gisteren lezen. En ze worden er ook nog voor betaald.
Advies was al geweest en mosterd na de maaltijd. Heb dezelfde analist bij tomtom meegemaakt die op 6 euro ineens zijn buy advies introk vanwege chiptekorten die al lang en breed bekend waren, inmiddels noteert TT 50% hoger. Ik zou die adviezen dus gewoon negeren.

Wel denk ik dat (zie vorige post) timing essentieel wordt. Ik denk dat Philips een goed jaar zal hebben en zomaar weer naar de 50 kan. Alle analisten zien een dikke discount ook en hebben vertrouwen in het management en de gekozen marktposities. Alleen weten ze ook dat het misschien nog wat lager kan door ofwel een marktcorrectie of door drama Q1 cijfers, waarna Philips in de ligt gaat. Een reddingsboei maandag kan zijn een goede outlook voor heel 2022, de optelsom van een lastige eerste jaarhelft en een goede tweede.
voda
0
Beursblik: terugroepactie en aanvoerproblemen zetten resultaten Philips onder druk
Kwam al met omzetwaarschuwing.

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het vierde kwartaal van 2021 de resultaten onder druk zien staan, vanwege terugroepacties en problemen in de aanvoerketen. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

In het afgelopen kwartaal boekte Philips volgens de analisten vermoedelijk een omzet van krap 5,2 miljard euro, ruim minder dan de 6,0 miljard euro een jaar eerder. De divisie Diagnosis & Treatment droeg met krap 2,7 miljard euro flink bij aan de omzet, terwijl Connected Care 1,3 miljard euro bijdroeg. De omzet uit Personal Health kwam vermoedelijk uit op 1,1 miljard euro. De consensusdata zijn verzameld voor 11 januari.

Philips waarschuwde vervolgens op 12 januari zelf dat de omzet flink onder druk stond in het vierde kwartaal. Philips gaat nu uit van een omzet van ongeveer 4,9 miljard euro, 350 miljoen euro minder dan eerder verwacht. Reden voor de lagere prognose is volgend Philips vooral de verstoring in de aanvoerketen wereldwijd, waardoor tekorten optreden. Daarnaast spelen uitgestelde installaties bij klanten een rol.

Analisten schatten dat de daling bij Connected Care het grootst was. Diagnosis & Treatment liet volgens de consensus juist een groei op vergelijkbare basis zien, terwijl er bij Personal Health een krimp van enkele procenten wordt verwacht.

Naar schatting van Philips zelf liep de vergelijkbare omzet met 10 procent terug als gevolg van de verstoringen in de aanvoerketen en uitgestelde installaties, maar ook door de terugroepactie van beademingsapparatuur.

Voor het laatste kwartaal van 2021 wordt een voorziening verwacht van circa 420 miljoen euro, 315 miljoen euro meer dan eerder door Philips ingeschat. Dit is inclusief een verhoging voor de terugroepactie van beademingsapparatuur met circa 225 miljoen euro. Philips mikt op een aangepaste EBITA van circa 650 miljoen euro.

Jaarcijfers

Voor het gehele boekjaar wordt door Philips dan een omzet verwacht van circa 17,2 miljard euro, een daling van de vergelijkbare omzet van ongeveer 1 procent op jaarbasis, terwijl de verstoringen in aanvoer en de genoemde terugroepactie naar verwachting een effect van ongeveer 5 procentpunt op de vergelijkbare groepsomzet hebben.

Voor het aangepaste EBITA wordt voor het gehele boekjaar 2,1 miljard euro verwacht, circa 12 procent van de omzet.

De orderintake bleef in het vierde kwartaal van het afgelopen boekjaar volgens Philips robuust met een groei van 4 procent, een percentage dat ook voor het gehele boekjaar wordt verwacht. ING noemde het orderboek over het vierde kwartaal het enige pluspunt. "Opnieuw staat het orderboek op een recordniveau", aldus analist Marc Hesselink.

Outlook

Voor het lopende jaar mikt de consensus op respectievelijk een groei van 5,3 procent en een marge van 13,6 procent. Jefferies gaat uit van een voorzichtige outlook voor het lopende boekjaar bij de publicatie van de jaarcijfers op maandag en sluit niet uit dat er een nieuwe waarschuwing komt. Beleggers lijken ondertussen niet gerust op de juridische afloop van de gehele kwestie rond de beademingsapparatuur, aldus Jefferies.

ING spreekt van een relatief aantrekkelijke waardering voor het aandeel Philips, maar dat neemt niet de hoge risico's rond het aandeel weg. Het aandeel zal naar verwachting van de bank nog minstens een jaar onder invloed blijven van die onzekerheid.

Philips opent de boeken maandag voorbeurs.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Gadus morhua
0
quote:

aandeeltje! schreef op 21 januari 2022 12:58:

In een rode omgeving doet Ph het helemaal niet zo slecht.
Dat zei mijn vrouw vanacht ook ;) ;) ;)
kooning
0
quote:

aandeeltje! schreef op 21 januari 2022 12:58:

In een rode omgeving doet Ph het helemaal niet zo slecht.
Ze dalen meer dan de AEX hoor...
Pensioenpot
3
Nog maar een pluk bijgekocht.

GAK € 29,58

Kom maar op komende week met € 32-34 op de borden.
craasie
0
denk niet dat we nu direct 32 gaan zien! eerst maandag afwachten..., waar komen ze mee? Blijft van Houten? blijft huidige dividend in stand? enz.
Berichten zijn nu van belang
MrBio
0
Toch maar een stop-loss ingezet, denk dat het nieuws van Maandag alle kanten op kan.
Take a sisi
1
Heb mijn positie nog wat sterker weg gezet , rest nog een filosofische uitdrukking zat aan de volgende te denken ;

it's in the hands of the gods now ;-)
optiejunky
1
Ook wat korte calls gekocht ( week calls) doe ik anders nooit maar heb zo'n flauw vermoeden dat Personal Health en connected care wel eens kunnen verrassen, plus de slechte boodschap is al geweest ( extra lasten, en supply chain problemen).

Samenhangend met het feit dat Nasdaq ( en AEX) al flink is - gecorrigeerd deze week, komt er een keer een klein ommezwaaitje.

verder ook nog put -put en call geschreven -call gekocht combinaties voor maart.
ToTheTop
0
Werd Philips niet verplicht te leveren binnen de VS? Doet Philips daar nog wat mee of nemen ze alle schade op eigen rug?
ToTheTop
0
Met alle dalende beurskoersen en al veel verwerkte waarschuwingen, zijn laagvliegers beter in trek dan dalende hoogvliegers, mits het bedrijf gezond is. Aldus eene Warren Buffet.
7.913 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 392 393 394 395 396 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 apr 2024 17:37
Koers 19,105
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 19,235
Laag 18,915
Volume 1.379.209
Volume gemiddeld 2.007.455
Volume gisteren 1.379.209

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront