Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Blij met fysiek goud en zilver!

8.777 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
Snowbaco
0
De mens is ,in het DNA ingebakken, een “verzamelaar”! Ik heb als schooljongen ongeveer alles verzameld wat los of vast zat. De laatste 30 jaar koop ik met regelmaat gouden munten. Leuk om te doen en bovendien ook wel lucrative. Ik kan mij nog herinneren dat ik gouden tientjes kocht voor 40 gulden per stuk. Later in Zuidafrika in de ban geraakt van het Krugerrand-virus en weer later andere munten van een troy oz en wat baartjes gekocht. Als de goudprijs zakt is het de kunst op het juiste moment te kopen. Uiteindelijk eet het allemaal geen brood. Als ik nu ergens een gouden tientje vind dan pak ik het nog steeds op. In de totale portefeuille is het een klein plukje.
vdBroek
0
quote:

polo47 schreef op 26 februari 2022 09:55:

Heeft iemand hier belangstelling om wat zilveren munten over te nemen?
Waarom niet gewoon bij een handelaar verkopen? 108% v.d. spotprijs > goudzaken.nl/product-categorie/zilver...
jowi
0
quote:

jowi schreef op 14 februari 2022 13:38:

Mijn WT Physical Silver (net als goud) bijna 3% in de plus.
WT Physical silver plus 4,17 % en WT Physical gold plus 2,68%
vdBroek
0
quote:

polo47 schreef op 1 maart 2022 08:14:

Mee eens, maar de verzamelwaarde lijkt me hoger.
Om wat voor munten gaat het dan als ik zo vrij mag zijn? Grote kans dat je via Goudzaken nog wel het e.e.a. kunt regelen. Focus daar ligt op Bullion maar die jongen kent een redelijk groot publiek. Waarschijnlijk kan hij best wat voor je betekenen. Zou het gewoon even op de mail zetten. Baat het niet, dan schaadt het niet ;)

>> goudzaken.nl/product-categorie/zilver...
polo47
0
quote:

vdBroek schreef op 2 maart 2022 15:13:

[...]

Om wat voor munten gaat het dan als ik zo vrij mag zijn? Grote kans dat je via Goudzaken nog wel het e.e.a. kunt regelen. Focus daar ligt op Bullion maar die jongen kent een redelijk groot publiek. Waarschijnlijk kan hij best wat voor je betekenen. Zou het gewoon even op de mail zetten. Baat het niet, dan schaadt het niet ;)

>> goudzaken.nl/product-categorie/zilver...
Kilomunten van Lunar (zilver)
bearishbull
0
quote:

polo47 schreef op 26 februari 2022 09:55:

Heeft iemand hier belangstelling om wat zilveren munten over te nemen?
Die kilo munten wil ik wel voor de spot prijs overnemen.
voda
0
Goud ziet er weer even wat doffer uit

In tandem met de sterke beursrally vorige week hadden beleggers even minder nood aan een verzekeringspolis tegen onheil: de goudprijs viel scherp terug.

Een extra kopwind voor het edelmetaal vormt de Federal Reserve: nu de Amerikaanse centrale bank bij monde van voorzitter Jerome Powell het startschot heeft gegeven voor een lange reeks renteverhogingen, biedt binnenkort de meest liquide belegging ter wereld - de dollar - weer een relatief aantrekkelijk rendement. En dat weegt op de staafjes goud, die logischerwijs geen 'coupon' hebben.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ol...
Bijlage:
voda
0
Geopolitieke spanningen versterkt het argument voor goud
Dit artikel verscheen eerder in de nieuwsbrief van VanEck

Samenvatting

De waarde van goud en goudaandelen als veilige haven werd goed zichtbaar in februari. De goudprijs consolideert zich rond de $ 1900.

De status van goud als veilige haven blijft onaangetast

De waarde van goud en goudaandelen als veilige haven werd goed zichtbaar in februari. De goudprijs heeft zijn 18 maanden durende consolidatie op 11 februari doorbroken toen de VS waarschuwden voor een mogelijke aanval van Rusland op Oekraïne. Goud herstelde zich daarna tot rond $ 1900 per ounce tot er bekend werd dat er beschietingen plaatsvonden in Oost-Oekraïne en er werd gewaarschuwd dat er een invasie op handen was. Toen de bommen op 24 februari daadwerkelijk begonnen te vallen, steeg de waarde van veilige haven assets zoals goud, de U.S. dollar en Amerikaanse staatsobligaties sterk. Goud bereikte een record van $ 1974/oz op de Aziatische markt, terwijl risicoassets zoals aandelen en bitcoin scherpe dalingen vertoonden. De goudprijs daalde daarna weer na dat record, daalde ook op de Europese markt en eindigde laag op de dag nadat president Biden sancties had aangekondigd tegen Rusland, die niet zo zwaar waren als was verwacht. Risicoassets zagen ook een snelle ommekeer, en eindigden de dag met stijgingen. De goudprijs sloot de maand $ 111,82 hoger af (6,2%), op $ 1.908,99. De goudaandelen hadden een goed hefboomeffect op de stijgende prijs van goud, aangezien de NYSE Arca Gold Miners Index1 steeg met 14,2% en de MVIS Global Junior Gold Miners Index2 met 13,3%.

Verbetering van het sentiment (en niet alleen wat geopolitiek betreft)

Historisch gezien stimuleren geopolitieke problemen de goudprijzen op de korte termijn. Geopolitieke factoren hebben op de lange termijn geen invloed op goud, omdat de wereld zich aanpast aan nieuwe situaties. Toch heeft de oorlog in Oekraïne een groter effect op de wereldwijde economie en het financiële systeem dan enig ander regionaal conflict in de recente geschiedenis. Goud consolideert nu de doorbraakwinsten boven de $ 1900.

Na 18 maanden van matige handel en afgezien van de Oekraïense factoren lijkt het er nu op dat het sentiment voor goud verbetert, om verschillende redenen:

Technisch gezien zijn er een half dozijn doorbraakpogingen geweest voor goud, die sinds het record van $ 2075 in 2020 allemaal zijn mislukt. Nu is er eindelijk een bevestigde doorbraak en een positievere trend te zien.
Beleggers hadden vragen bij de geschiktheid van goud aangezien goud flink te lijden had onder de toenemende inflatie. De recente prijsbewegingen laten er geen twijfel over bestaan dat goud als veilige haven fungeert. We zijn ervan overtuigd dat de rol van goud als inflatiehedge ook te zien zal zijn als de inflatie in 2022 blijft.
Sinds net iets meer dan een maand zien op fysiek goud gebaseerde instrumenten de grootste instroom sinds de recordhoogte van goud in augustus 2020. Dit duidt op de terugkeer van een sterke vraag naar goudbeleggingen.
voda
0
Gaan edelmetalen weer blinken?

Categorie: Technische Analyse, Beurs vandaag
Door Wouter Slot op donderdag 31 maart 2022
Views: 6.591

De geopolitieke onrust en de hoge inflatie zijn ideale omstandigheden voor goud om in waarde te stijgen. Toch is de opmars van het edelmetaal de afgelopen maanden relatief beperkt gebleken. Vooral de oplopende rente lijkt een stijging van de goudprijs parten te spelen.

Goud wordt gezien als de ideale inflatiehedge, omdat het schaars is en het weinig correlatie heeft met andere beleggingscategorieën. Dat de goudprijs nog niet tot nieuwe hoogtepunten is opgelopen, hoeft overigens nog geen reden te zijn dat de regel deze keer niet op zou gaan.

In de afgelopen 50 jaar zijn er twee langere periodes van hoge inflatie aan te wijzen, namelijk in de jaren '70 en in de periode tussen 2003 en 2008. In beide gevallen presteerde goud minder sterk dan de brede grondstoffenindex in de eerste helft en beter in de tweede helft van deze periodes. We lijken dus nog even geduld te moeten hebben voordat de goudprijs echt losgaat.

Weerstand te zwaar
Het technische plaatje van goud oogt op lange termijn neutraal met wat positieve signalen. Sinds medio 2020 is de koers van het edelmetaal per saldo niet veel opgeschoten en zien we een zijwaarts koersverloop boven de steun rond $1.680.

Onlangs is het patroon van lagere toppen binnen deze neutrale fase afgebroken en is de koers opgelopen tot aan de weerstand rond $2.075. De eerste aanval op deze barrière is mislukt, waardoor de koers weer wat is teruggevallen.

Goud lijkt nu echter boven de oude toppenlijn een nieuwe hogere bodem te vormen. Is hiermee een nieuwe aanval op de weerstand in de maak?

Hogere bodem
De goudprijs is afgeketst op de weerstand, maar lijkt nu steun te vinden boven de oude top van november vorig jaar. Rond $1.900 zien we de eerste signalen van een hogere koersbodem. Dit duidt op aantrekkende vraag.

Wanneer de correctieve fase van de afgelopen weken wordt afgebroken, kan een nieuwe aanval worden ingezet op de langetermijnweerstand. Pas wanneer deze wordt doorbroken, zal het beeld verder opklaren en kan de goudprijs verder oplopen richting het berekende koersdoel op $2.500.

Zilver blijft achter
Het technische beeld van zilver overtuigt nog niet. Ook zilver laat al bijna twee jaar per saldo een vlak koersverloop zien, maar noteert nog ruim onder de oude toppen.

Toch lijkt ook de zilverprijs de correctieve fase binnen de bandbreedte af te breken en verder omhoog te willen. Als het lukt om boven het 200-daags gemiddelde (rode glooiende lijn) een hogere bodem te vormen, kan de bovenkant van de bandbreedte rond 30 dollar worden opgezocht.

Aarzeling
De prijs van zilver heeft eind februari en begin maart een opleving laten zien, maar de overtuiging lijkt te ontbreken. Alleen als de koers rond het huidige niveau een nieuwe hogere bodem weet te vormen en de correctieve fase weet af te breken, kan er weer omhoog worden gekeken.

Het eerste richtpunt is dan de bovenzijde van de langetermijnbandbreedte rond $30. Hierboven zal het technisch beeld verder opklaren en kan de zilverprijs verder omhoog richting het berekende koersdoel op $40.

Voor grafieken, zie link:

www.iex.nl/Artikel/743559/Gaan-edelme...

Bijlage:
voda
0
Goudprijs in de lift
Beleggers zoeken dekking in goud, nu de zorgen omtrent inflatie, de oorlog in Oekraïne en een verkrappende Federal Reserve groot blijven.

De goudprijs stijgt voor de vijfde dag op rij.
Bijlage:
voda
0
Vraag zilver stijgt door zonnepanelen naar nieuwe recordhoogte

De vraag naar zilver blijft maar groeien. Een groot deel van die vraag is afkomstig van fabrikanten van zonnepanelen. Het Amerikaanse Metals Focus meldt dat de vraag ook dit jaar naar een nieuwe recordhoogte stijgt.

De recordvraag naar zilver is dit jaar volgens Metals Focus – dat samen met The Silver Institute jaarlijks de World Silver Survey publiceert – te danken aan de zonne-energiesector.

Jarenlange tekorten
Het toenemende gebruik van zonnepanelen zal volgens de onderzoekers van The Silver Institute en Metals Focus voor jarenlange aanbodtekorten zorgen. De wereldwijde vraag naar zilver zal dit jaar naar verwachting stijgen tot 1,1 miljard ounces, 5 procent meer dan in 2021.

De recordvraag zal de zilvermarkt dit jaar naar een tekort van 71,5 miljoen ounce duwen, na een tekort van 51,8 miljoen ounce in 2021. Onzekerheid rond de oorlog in Oekraïne en de mogelijkheid van een wereldwijde recessie vormen daarbij wel een risico voor de industriële vraag, die goed is voor ongeveer de helft van de zilverconsumptie zoals blijkt uit onderstaande tabel.

Voor tabel, zie link onderin.

Tegengestelde krachten
Tegengestelde krachten domineerden volgens de onderzoekers de zilvermarkt in 2021. Aan de ene kant waren de fundamenten van het metaal in goede gezondheid, maar anderzijds was in 2021 het eerste tekort aan zilver sinds meer dan een decennium.

Dat tekort ontstond ondanks het feit dat de mijnproductie zich herstelde tot een niveau niet ver van 2019, toen de coronacrisis uitbrak die de productie belemmerde. Bovendien steeg de recycling van zilver tot het hoogste punt in 8 jaar tijd.

3 en 5 procent
Hogere mijnproductie en een toename van industriële recycling zorgen in 2022 voor een toename van het wereldwijde aanbod met 3 procent. De wereldwijde vraag zal naar verwachting met 5 procent stijgen.

Stijgende Amerikaanse rentetarieven zullen de zilverprijs desondanks onder druk zetten. Tegelijkertijd zijn ook de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en corona-uitbraken in China van invloed. De analisten voorspellen daarom dat de prijs van zilver in 2022 gemiddeld 23,90 Amerikaanse dollar per ounce zal bedragen, zo’n 5 procent minder dan in 2021.

Door Marco de Jonge Baas

www.solarmagazine.nl/nieuws-zonne-ene...
simidoc
0
Het goud neemt vandaag blijkbaar een voorschot op de renteverhoging die er nu zit aan te komen.
josti5
2
De wereldwijde vraag naar goud steeg in het eerste kwartaal van dit jaar naar 1.234 ton, het grootste volume sinds het vierde kwartaal van 2018. Vergeleken met een jaar geleden steeg de vraag zelfs met 34%. De belangrijkste redenen daarvoor zijn hoge inflatie en de oorlog in Oekraïne, waardoor spaarders en beleggers hun toevlucht zoeken in het edelmetaal. Dat schrijft de World Gold Council in haar nieuwste kwartaalrapport over de goudmarkt. Ook kochten centrale banken meer goud.

www.hollandgold.nl/nieuws/wereldwijde...

www.geotrendlines.nl/wp-content/uploa...
voda
0
Beursblik: stagflatie klopt aan de deur
Fed aan zet nu inflatie niet afkoelt.

(ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse inflatiecijfer voor april zorgt voor "enorme angst" bij handelaren, omdat het bij lange na niet genoeg is gedaald om het een afkoeling te kunnen noemen. Dat stelde marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade in een eerste reactie op de nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers.

Volgens Aslam had niemand het inflatiecijfer van 8,3 procent op jaarbasis voorzien en heeft het zelfvertrouwen van handelaren daardoor een grote knauw gekregen. Er was gerekend op een sterkere daling na de 8,5 procent van maart.

Hij merkt op dat de goudprijs onderuitging op de cijfers, omdat men nu gokt dat de Fed de rente veel sneller gaat verhogen dan de markt incalculeerde.

Niet alleen de Fed, maar ook de Amerikaanse regering zal veel meer moeten doen om de inflatie te beteugelen, meent Aslam. Als er geen serieuze maatregelen komen om de inflatie omlaag te dringen, is de gevreesde stagflatie met hoge inflatie en lage groei een feit, waarschuwt de marktanalist.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Goudprijs zakt even onder 1800 dollar

De goudprijs is zonet even onder 1800 dollar gezakt, voor het eerst sinds begin dit jaar. Dat is opvallend, want goud is een traditionele schuilplaats in onzekere beurstijden. Die reputatie heeft 'de koning der metalen' voorlopig nog niet kunnen waarmaken.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/wd...
Bijlage:
josti5
1
Fintech bedrijf in Londen gaat personeel in goud uitbetalen

Het Londense fintech bedrijf TallyMoney wil haar werknemers met goud betalen in plaats van Britse ponden. Op die manier wil het bedrijf haar werknemers helpen om koopkracht te behouden, zo schrijft de Britse financiële krant City A.M. De directeur van het fintech bedrijf, Cameron Parry, zegt in een interview met de krant dat goud zich heeft bewezen als iets wat haar koopkracht behoudt.

Ella Fraser, een 25-jarige medewerkster van het bedrijf, heeft al ingestemd met het voorstel om salaris in goud te ontvangen. "Tegenwoordig lijken de prijzen van alles te stijgen. Jonge mensen maken zich steeds meer zorgen over de waarde van het geld in hun portemonnee. Ik denk dat het belangrijk is voor werkgevers om op een meer innovatieve manier te kijken naar hoe ze hun personeel door deze moeilijke tijd kunnen helpen."

www.hollandgold.nl/nieuws/fintech-bed...

Nieuwe jonge goud-generatie?
Zou mooi zijn :-)
bearishbull
0
quote:

josti5 schreef op 13 mei 2022 17:38:

Fintech bedrijf in Londen gaat personeel in goud uitbetalen

Het Londense fintech bedrijf TallyMoney wil haar werknemers met goud betalen in plaats van Britse ponden. Op die manier wil het bedrijf haar werknemers helpen om koopkracht te behouden, zo schrijft de Britse financiële krant City A.M. De directeur van het fintech bedrijf, Cameron Parry, zegt in een interview met de krant dat goud zich heeft bewezen als iets wat haar koopkracht behoudt.

Ella Fraser, een 25-jarige medewerkster van het bedrijf, heeft al ingestemd met het voorstel om salaris in goud te ontvangen. "Tegenwoordig lijken de prijzen van alles te stijgen. Jonge mensen maken zich steeds meer zorgen over de waarde van het geld in hun portemonnee. Ik denk dat het belangrijk is voor werkgevers om op een meer innovatieve manier te kijken naar hoe ze hun personeel door deze moeilijke tijd kunnen helpen."

www.hollandgold.nl/nieuws/fintech-bed...

Nieuwe jonge goud-generatie?
Zou mooi zijn :-)
Dit werkt natuurlijk niet om overduidelijke reden Werknemers worden flink genaaid.
A Mao
0
Ik stel hem hier maar aangezien die draadje het meest actieve is,
Na Goud wil ik ook in zilver beleggen,
Wat is het goedkoopste en betrouwbaarste manier om in zilver te beleggen?
Fysiek zilver zie ik zelf niet zo zitten.
Alvast bedankt voor de input,
Jalapenjos
0
quote:

A Mao schreef op 29 mei 2022 22:22:

Wat is het goedkoopste en betrouwbaarste manier om in zilver te beleggen?
Fysiek zilver zie ik zelf niet zo zitten.
Dan denk ik dat je bij de etf's (of etc's) gaat uitkomen. Denk aan Wisdom Tree, iShares of X-Trackers. Als je daar toegang toe hebt dan is Sprott met z'n physical silver trust een leuk alternatief (PSLV; geen etf).
Er zullen er best meer zijn, maar deze ken ik uit m'n hoofd.

Het betrouwbaarst daarbij is wel dat het zilver in die etf ook daadwerkelijk bij de houder aanwezig is ("physical backed" of "physical" in de naam van het etf).
8.777 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 874,79 +8,28 +0,96% 23 apr
AMX 934,43 +5,75 +0,62% 23 apr
ASCX 1.204,05 +15,50 +1,30% 23 apr
BEL 20 3.890,71 +27,45 +0,71% 23 apr
Germany40^ 18.161,70 +24,05 +0,13% 23 apr
US30^ 38.504,96 0,00 0,00% 23 apr
US500^ 5.069,70 0,00 0,00% 23 apr
Nasd100^ 17.481,67 0,00 0,00% 23 apr
Japan225^ 37.938,71 0,00 0,00% 23 apr
WTI 83,30 +1,25 +1,52% 23 apr
Brent 88,29 +1,21 +1,39% 23 apr
EUR/USD 1,0702 +0,0050 +0,47% 00:40
BTC/USD 66.393,30 -172,23 -0,26% 00:28
Gold spot 2.322,18 -5,07 -0,22% 00:40
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
PROSUS 30,890 +1,050 +3,52% 23 apr
ASMI 531,600 +16,200 +3,14% 23 apr
ASML 834,300 +21,100 +2,59% 23 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 45,000 -3,500 -7,22% 23 apr
Akzo Nobel 62,280 -4,640 -6,93% 23 apr
ArcelorMittal 23,470 -0,640 -2,65% 23 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront