Boskalis « Terug naar discussie overzicht

Boskalis in 2022

1.170 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
leek2018
0
quote:

Bohera schreef op 11 april 2022 17:51:

Ze zoeken een bestemming voor de enorme berg cash die ze op de rekening hebben staan.Natuurlijk willen ze heel boskalis inlijven en zullen ze zeker het bod nog flink verhogen anders heeft dit helemaal geen zin om maar een een paar % erbij tekrijgen van het belang wat ze al hebben.Ik denk dat ze iedereen nog verrassen.Het eerste bod is nooit het eind bod.Gewoon rustig af wachten.
Waarom zouden ze verhogen? Ze hebben het aandeel al aardig opgekrikt, dus ook hun eigen al in bezit zijnde aandelen. Komt er van een ander een beter bod, dan verkopen ze hun aandeel wel misschien. En wordt hun bod niet geaccepteerd dan zal de koers waarschijnlijk niet terugvallen.
Kaviaar
0
quote:

objectief schreef op 8 april 2022 20:44:

[...]

Prietpraat, want bij Hunter Douglas liep het totaal anders. Enkele malen verhoogd en een eindbod dat het dubbele was van het 2e bod.
Kortom: immens verschil en van een plas is geen melding gemaakt.
De spijker op z’n kop Henk.
voda
0
PERSBERICHT: Boskalis verwerft groot exportkabelcontract
Papendrecht, 20 april 2022

Boskalis heeft een groot contract verworven voor het transport en de installatie van de exportkabels voor een groot offshore windpark. De waarde van dit contract voor Boskalis wordt als "substantieel" beschouwd (1).

Het contract omvat het transporteren van de exportkabels waarbij Boskalis gebruik zal maken van zijn eigen zware-ladingschepen. Voor de installatie van drie 275kV AC-exportkabels met een gecombineerde totale lengte van meer dan 200 kilometer zal een van de N-klasse kabellegschepen voor ten minste negen maanden werkzaam zijn. De voorbereidende werkzaamheden zullen in de tweede helft van 2023 van start gaan, gevolgd door de kabelinstallatie-werkzaamheden in 2024.

De succesvolle staat van dienst van Boskalis op het gebied van offshore windparken kent zijn oorsprong in Europa en heeft zich de afgelopen jaren uitgebreid naar Azië en de Verenigde Staten. De strategie van Boskalis is erop gericht om in te spelen op de belangrijkste macro-economische factoren en het faciliteren van de energietransitie. Met dit project en via zijn opdrachtgever bevordert Boskalis de energietransitie middels de ontwikkeling van duurzame energie.

(1) Voor Boskalis heeft een "substantieel" contract een waarde tussen de EUR 150-300 miljoen www.globenewswire.com/Tracker?data=r7... boskalis.com/ir/ir-policy.html

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's. Met kernactiviteiten zoals kust- en oeverbescherming en landaanwinning kan Boskalis adaptieve en mitigerende oplossingen aanbieden ter bestrijding van de gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme weersomstandigheden en de stijging van de zeespiegel, evenals oplossingen voor de toenemende behoefte aan ruimte in kust- en deltagebieden over de hele wereld. De onderneming faciliteert de ontwikkeling van offshore energie-infrastructuur, waaronder duurzame windenergie. Tevens is Boskalis actief in de aanleg en het onderhoud van havens, waterwegen, toegangskanalen en civiele infrastructuur waarmee bijgedragen wordt aan het faciliteren van handelsstromen en de sociaal-economische ontwikkeling van een regio. Boskalis is tevens een internationaal expert op het gebied van scheepsbergingen en heeft meerdere strategische partnerships in havensleep- en terminaldiensten (Keppel Smit Towage en Smit Lamnalco). Met een veelzijdige vloot van ruim 600 schepen en vaartuigen en meer dan 10.000 medewerkers, inclusief deelnemingen, is de onderneming wereldwijd actief met Creating New Horizons.

Dit persbericht is tevens opgenomen op onze website www.globenewswire.com/Tracker?data=nN... www.boskalis.com.

Bijlage

-- Boskalis exportkabel NL
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
harryhol
0
quote:

guusje schreef op 20 april 2022 09:47:

Maakt een hoger bod van Boskalis sterker om te onderhandelen.
En u dacht dat Hal niet vooraf op de hoogte was van de mogelijke gunning van deze opdracht ? Het is 8 % meer omzet, goede reden om het bod dan zo"n 6 % te verhogen, uiteindelijk 33,50 of 34 na dividend. Allemaal al van tevoren in scenario's vastgelegd, allemaal theater.
Bohera
1
Om het bod te doen slagen gaan ze echt wel meer betalen dan een 1,50 meer .Ze gaan zeker richting €38,00.Dit bedrijft heeft veel toekomst perspectief.Daarbij ze hebben al de helft dus zoveel extra kost het hun nu ook weer niet.
Bert12345
0
quote:

Bohera schreef op 20 april 2022 10:51:

Om het bod te doen slagen gaan ze echt wel meer betalen dan een 1,50 meer .Ze gaan zeker richting €38,00.Dit bedrijft heeft veel toekomst perspectief.Daarbij ze hebben al de helft dus zoveel extra kost het hun nu ook weer niet.
Ik bezit ook aandelen BOS, dus ik ga je niet bashen o.i.d.

Het is 5 jaar geleden geweest dat BOS boven de 32,50 stond. Jarenlang stond het laag. Ik snap dat je meer wilt, maar waarom stond de koers dan vlak voor het overnamebod zo laag?
Stork 49
0
quote:

guusje schreef op 20 april 2022 09:47:

Maakt een hoger bod van Boskalis sterker om te onderhandelen.
probeer nog eens te verwoorden wat je wil zeggen want hier staat iets vreemds voor mij (hoger bod van BK? ; onderhandelen: door wie?)
guusje
0
quote:

Zwaluwe/Dongen schreef op 20 april 2022 11:54:

[...]
probeer nog eens te verwoorden wat je wil zeggen want hier staat iets vreemds voor mij (hoger bod van BK? ; onderhandelen: door wie?0
Meerwaarde van Boskalis te rechtvaardigen maar zo te zien gaat dat al aardig naar de richting van hoger koers. Hal is de enige partij om het bod te herzien. Duidelijk?
guusje
0
quote:

harryhol schreef op 20 april 2022 10:02:

[...]

En u dacht dat Hal niet vooraf op de hoogte was van de mogelijke gunning van deze opdracht ? Het is 8 % meer omzet, goede reden om het bod dan zo"n 6 % te verhogen, uiteindelijk 33,50 of 34 na dividend. Allemaal al van tevoren in scenario's vastgelegd, allemaal theater.
We zullen zien Harry wat de uitkomst ook is blijf wel zitten met mijn 17 k aandelen.
harryhol
0
quote:

Bas Arnoud schreef op 21 april 2022 07:05:

Voorzover nog niet gezien, zie: www.evaluationcapital.com/media/visie...

Wel een interessante analyse.
Een aardig verhaal maar ik weet niet of men bij Hal erg onder de indruk zal zijn van een hut die na 14 jaar een AUM van 180 miljoen heeft bereikt. Bovendien kan ik ook het tegenovergestelde verhaal verzinnen. Ja, het orderboek ziet er goed uit, maar wie niet onder een steen leeft ziet dat de rentes wereldwijd omhoog schieten. Een wereldwijde recessie kan niet worden uitgesloten. Grote infrastructurele projecten, vaak afhankelijk van vreemd vermogen, zeker in EM landen, zullen voorlopig onderin de la verdwijnen. Dit geldt ook voor relatief dure investeringen voor groene energie op zee. Ik zou niet persé groot durven inzetten op 2025 en later. En ja, ik heb ook belang bij een hoger bod...
Bohera
0
Niemand lijkt meer van zijn stukken af te willen, koers kruipt langzaam omhoog.Om even te reageren wat hier over groene energie , men gaat juist fors investeren en wel heel snel om de afhankelijkheid van rusland te beperken en voor het klimaat.
Hans2021
1
Geduld mensen. HAL denkt dat beleggers dom zijn., en denken ze af te kunnen schepen met een bod van 32,50 euro inclusief het dividend van 50 cent. Ze hebben een behoorlijke misrekening gemaakt.
guusje
0
quote:

Hans2021 schreef op 21 april 2022 09:35:

Geduld mensen. HAL denkt dat beleggers dom zijn., en denken ze af te kunnen schepen met een bod van 32,50 euro inclusief het dividend van 50 cent. Ze hebben een behoorlijke misrekening gemaakt.
Koers had zonder het bod al veel hoger gestaan dan voor het bod. Boskalis gaat het nu druk krijgen dat heb Hal al veel eerder in de gaten. Wil Hal succes hebben dan zal de portemonnee wat wijder open moeten gaan. De particulier is ook slim genoeg om niet op dit bod in te gaan.
RvdN
2
Boskalis spint garen bij snelle toename van aantal windparken op zee; opnieuw miljoenencontract

Boskalis sleept het ene na het andere miljoenencontract binnen bij de aanleg van windparken op zee. Woensdag maakte de maritiem dienstverlener en baggeraar bekend een nieuwe deal te hebben gesloten om volgend jaar voor ruim 200 kilometer aan kabels aan te leggen.

Met de opdracht is een bedrag gemoeid van ergens tussen de 150 en 300 miljoen euro. Boskalis gaat vanaf 2024, na de voorbereidende werkzaamheden van volgend jaar, kabels voor het windpark transporteren en installeren, waarbij het gebruikmaakt van eigen zware-ladingschepen. Een van de kabellegschepen is daar negen maanden mee bezig. De kabels hebben een totale lengte van meer dan tweehonderd kilometer.

Hollandse kust
Boskalis spint flink garen bij de snelle toename van het aantal windparken op zee. De rol van het bedrijf is vooral om de opgewekte duurzame energie op zee met kabels richting het vasteland te krijgen. Onlangs werd al bekend dat Boskalis een belangrijke rol gaat vervullen bij de aanleg van een groot windmolenpark voor de Hollandse kust, bij Wijk aan Zee. Het werk behelst de aanleg van twee 65 kilometer lange kabels die de turbines op zee verbinden met het hoogspanningsnet van TenneT in Nederland.

Eind vorig jaar maakte Boskalis wereldkundig een belangrijke rol bij de bouw van een nieuw windmolenpark voor de oostkust van Amerika op zich te nemen. Daar wordt Boskalis verantwoordelijk voor het transport en de installatie van de fundering voor de turbines en de zogeheten substations, die nodig zijn om de stroom naar het vasteland te krijgen. Met het contract voor het windpark op zee is een bedrag van ongeveer 450 miljoen euro gemoeid.

Boskalis werkte eerder al mee aan windparken op zee in Europa. De afgelopen jaren heeft het bedrijf ook soortgelijke opdrachten gehad in Azië. Boskalis maakt daarbij gebruik van de moderne kraanschepen Bokalift 1 en 2 en de vloot voor zwaar zeetransport.

www.ad.nl/dordrecht/boskalis-spint-ga...
1.170 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 18:05
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 18:05
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 18:05
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 18:05
Germany40^ 17.714,20 -123,20 -0,69% 22:29
US30^ 37.851,00 -162,46 -0,43% 20:47
US500^ 4.960,72 -88,53 -1,75% 20:58
Nasd100^ 17.004,48 -544,32 -3,10% 20:52
Japan225^ 37.028,48 -973,23 -2,56% 20:58
WTI 82,10 +0,02 +0,02% 22:29
Brent 87,14 +0,15 +0,17% 22:29
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 23:05
BTC/USD 64.387,73 +799,96 +1,26% 21:29
Gold spot 2.392,50 +13,13 +0,55% 23:05
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 17:38
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 17:38
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 17:38
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 17:35
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 17:38

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront