Sofina « Terug naar discussie overzicht

Forum Sofina geopend

410 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 17 18 19 20 21 » | Laatste
voda
0
Advies van Kepler Cheuvreux over Sofina
Beurshuis Kepler Cheuvreux
Aandeel Sofina
Datum 14 maart 2022
Advies Houden
Koersdoel 360,00 EUR

Detail advies
PARIJS (Trivano.com) - Op 14 maart 2022 hebben de analisten van Kepler Cheuvreux hun beleggingsadvies voor Sofina (SOF; ISIN: BE0003717312) herhaald. Het advies van Kepler Cheuvreux voor Sofina blijft "houden".

De analisten behouden hun koersdoel van 360,00 EUR.
MiCno
0
Sterke jaarcijfers Sofina
Door ABM Financial News op 24 maart 2022 11:49 | Views: 532

Sterke jaarcijfers Sofina
Beeld: ABM Financial News
(ABM FN) Sofina heeft in 2021 een sterke prestatie neergezet, met een stijging van het eigen vermogen, maar ook van het nettoresultaat. Dit bleek uit de cijfers die de holding woensdagavond publiceerde.

Het eigen vermogen steeg op jaarbasis van 8,9 miljard naar 11,35 miljard euro. Per aandeel ging het om een stijging van 264,59 naar 337,86 euro.

“De prestatie van Sofina is positief in 2021. Het rendement op het eigen vermogen per aandeel bedraagt 29 procent”, aldus de holding.

Het nettoresultaat steeg ook aanzienlijk, van bijna 1,4 miljard naar 2,6 miljard euro, ofwel van 40,94 naar 76,99 euro per aandeel.

De loan to value ging van 7,0 procent negatief naar 2,9 procent negatief.

Verder stelt de holding een brutodividend van 3,13 euro per aandeel voor, wat netto neerkomt op een dividend van 2,19 euro per aandeel. In 2020 was dit nog respectievelijk 3,01 en 2,11 euro.

Sofina gaf geen concrete outlook voor 2022 af, maar voorzitter Dominique Lancksweert benadrukte in een toelichting op de cijfers dat de portefeuille van de holding “niet immuun is tegen de huidige beursvolatiliteit of het wantrouwen tegenover technologie-aandelen, iets wat in 2022 nog kan aanhouden”.

Bron: ABM Financial News
Katsjinggg
1
14:11 (24-03) - Bron: De Tijd

De Bel20 levert een halve procent in naar 4.106 punten en verliest meer dan het het Europees gemiddelde (-0,1%). Sofina is voor een zeldzame keer de hekkensluiter. De holding presenteerde nabeurs resultaten die een tikje beter waren dan wat de Boël-nieuwsbrief in januari deed verhopen. De nettowinst werd bijna verdubbeld naar 2,6 miljard euro.

De holding stelt zijn aandeelhouders een dividend van netto 2,19 euro per aandeel in het vooruitzicht, bijna 4 procent meer dan een jaar eerder.

'Het was opnieuw een prachtjaar', zegt analist Hans D'Haese bij ING. D'Haese stipt tegelijk ook aan dat de holding steeds communicatiever wordt zodat analisten nauwkeuriger hun waarderingsmodellen kunnen afstellen.

Toch ziet de analist een negatieve beleggersrespons op de cijfers. 'Het is opletten voor de impact van lagere waarderingen in de techsector waarin Sofina sterk actief is', klinkt het. D'Haese geeft de private Indiase paticipatie Byju's als voorbeeld. 'De leerapp stoomt zich klaar voor een IPO en kreeg bij een voorafgaande kapitaalronde een waardering van 22 miljard dollar opgekleerd', zegt D'Haese. 'Dat is hoger dan de 21 miljard bij een kapitaalronde in november maar ver onder de eerder geraamde waarde van 40 tot 50 miljard'.

D'Haese blijft wel zeer enthousiast over het opwaarts potentieel: hij geeft een koopadvies met een koersdoel van 450 euro.

Sofina verliest 4,2 procent naar 342 euro. Tegelijk valt een forse boost voor Floridienne op. De holding, die volgende week donderdag met resultaten komt, wint 5,8 procent.
'belegger''
2
quote:

Katsjinggg schreef op 24 maart 2022 14:33:

Toch ziet de analist een negatieve beleggersrespons op de cijfers.
Die negatieve beleggersrespons zie ik ook (-8%). Misschien heeft de schone slaapster een nare droom. Tot dusver lijkt er in het verslag geen trigger te staan voor deze koersdaling, tenzij één of enkele partijen iets zien waar de rest overheen heeft gelezen. Zorgen over tech waarderingen in het algemeen en specifiek de IPO van Byju's zijn niet opeens vandaag ontstaan.
Katsjinggg
1
Topvrouw van Sofina's 'Aziatische Zalando' op non-actief gezet
17:29 (15-04) - Bron: De Tijd

Ankiti Bose, de medeoprichter en CEO van de onlinemodewinkel Zilingo, is geschorst vanwege mogelijke onregelmatigheden in de boekhouding van het bedrijf. De Boël-holding Sofina is een van de aandeelhouders van het 'Aziatische Zalando'.

De onregelmatigheden zijn ontdekt tijdens de voorbereiding van een nieuwe kapitaalronde bij Ziligno. Het bedrijf had plannen om 100 à 200 miljoen dollar op te halen en zou daarbij naar alle waarschijnlijkheid een eenhoornwaardering - van meer dan 1 miljard dollar - gekregen hebben.

Maar de operatie is nu in de koelkast gezet. En topvrouw Ankiti Bose is op non-actief gezet. Ze ontkent formeel de beschuldigingen tegen haar en spreekt van een 'heksenjacht' die zou zijn gestart naar aanleiding van klachten die zij zou hebben geuit over een aandeelhouder van het bedrijf.

Een van die aandeelhouders is bij ons alom bekend: Sofina. De Boël-holding investeerde in 2018 voor het eerst in het 'Aziatische Zalando. Ze was toen zelfs de belangrijkste investeerder in een kapitaalronde van 54 miljoen dollar bij het Singaporese bedrijf. Begin 2019 legde Sofina voor een tweede keer geld op tafel. Midden vorig jaar bezat de familie Boël bijna 7 procent van de aandelen.

Sequoia
Sinds de uitbraak van het schandaal namen meerdere bestuurders ontslag bij Zilingo. Na de vertegenwoordigers van het Singaporese staatsinvesteringsfonds Temasek en het Duitse fonds Burda stapte onlangs ook de vertegenwoordiger van het Amerikaanse investeringsfonds Sequoia, een jarenlange bondgenoot van Sofina, op.

Zilingo is een Aziatische variant van de onlinemodewinkel Zalando en richt zich op de Zuidoost-Aziatische markt. Het begon als een webwinkel, met promoties voor 'dresses to die for' en 'must own trousers', maar groeide uit tot een alles-in-eenplatform (inkoop, productie, voorraden, marketing) voor internationale merken.

Michael Sephiha
Joni-2
0
THG verwerpt 'onaanvaardbare' overnamebenaderingen aangezien de inkomsten, met 35% stijgen (YTY)

UK: Kalyeena Makortoff

Online winkelgroep zegt dat het 'meerdere' pogingen om een ??bedrijf te kopen heeft afgewezen

THG PLC (The Hut Group) logo op een smartphone en een pc-scherm.

do 21 apr 2022 14.17 BST
De online winkelgroep THG heeft "talrijke" overnames van de hand gewezen als "onaanvaardbaar", omdat ze het bedrijf ondergewaardeerd hebben.

Het in Manchester gevestigde THG (voorheen bekend als The Hut Group), dat schoonheids- en voedingswebsites beheert, waaronder Lookfantastic, Cult Beauty en Myprotein, bevestigde dat er interesse was van derden, maar zei dat het bedrijf momenteel niet betrokken was bij gesprekken.

"Jullie zullen allemaal weten dat er veel gespeculeerd is over mogelijke belangen van derden in THG", zei de baas en oprichter Matthew Molding donderdag. “Ik kan bevestigen dat het bestuur de afgelopen weken indicatieve voorstellen heeft gekregen van tal van partijen.”

Hij zei echter dat de raad van bestuur "tot de conclusie was gekomen dat elk voorstel tot nu toe onaanvaardbaar was en de reële waarde van de groep niet weerspiegelde, en bevestigt dat THG momenteel geen benaderingen ontvangt".

"We blijven ons concentreren op het realiseren van onze opwindende groeistrategie in een aantal grote wereldwijde sectoren en bereiden ons voor om op het juiste moment over te stappen naar het premiumsegment van de LSE", voegde Molding eraan toe.

Het nieuws stuurde THG-aandelen donderdag met 20% omhoog tot 114p. De aandelen liggen nog steeds ver onder de beurskoers van 500 pence in september 2020 .

Het volgt een turbulent jaar voor THG, dat kritiek kreeg omdat Molding zowel als uitvoerend voorzitter als algemeen directeur kon dienen, wat in strijd is met de beste praktijken op het gebied van corporate governance. Het bestuur tekende ook een deal waardoor Molding een reeks THG-eigendommen kon verwerven voordat ze voor miljoenen ponden per jaar aan het bedrijf werden verhuurd.

Het nieuws over de aanbiedingen kwam toen THG een omzetstijging van 35% rapporteerde tot £ 2,2 miljard, waardoor de aangepaste winst met 7% steeg tot £ 161 miljoen. De resultaten over het eerste kwartaal lieten ook een omzetstijging van 16% zien tot £ 520 miljoen.

Molding zei dat het een sterke prestatie was die de doelstellingen overtrof die waren vastgesteld toen THG anderhalf jaar eerder naar de beurs ging. Hij noemde de sterke prestaties van Ingenuity, een divisie die direct-to-consumer websites bouwt voor andere bedrijven, wat een belangrijk onderdeel is geweest van de groeiplannen van het bedrijf.

THG zei dat het zich bewust was van de stijgende kostendruk en de "aanzienlijke impact van korte termijn kosteninflatie op zowel de wereldwijde consumenten als de toeleveringsketens".

De groep zei echter te geloven dat de kostendruk tijdelijk zou zijn en beloofde in de tussentijd "de consumenten af ??te schermen" als onderdeel van de inspanningen om een ??langdurig, loyaal klantenbestand op te bouwen, waarvan ze hoopt dat dit tot 80% van de jaarlijkse inkomsten.
voda
0
Advies van Degroof Petercam over Sofina
Beurshuis Degroof Petercam
Aandeel Sofina
Datum 03 mei 2022
Advies Kopen
Koersdoel 363,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 3 mei 2022 hebben de analisten van Degroof Petercam hun beleggingsadvies voor Sofina (SOF; ISIN: BE0003717312) verhoogd van "houden" naar "kopen".

Het koersdoel wordt door Degroof Petercam verlaagd van 372,00 EUR naar 363,00 EUR.
Katsjinggg
0
Indiase Sofina-eenhoorn Mamaearth lonkt naar de beurs
15:55 (09-05) - Bron: De Tijd

De Indiase start-up Mamaearth hoopt over 12 tot 18 maanden naar de beurs te trekken. Dat schrijven lokale media. Een van de hoofdaandeelhouders van het snel groeiende platform voor natuurlijke cosmetica is het Belgische Sofina.

Honasa Consumer - ook bekend onder de naam van zijn hoofdmerk Mamearth - is een digitaal platform voor persoonlijke verzorging en babyverzorging dat natuurlijke en toxinevrije producten verkoopt onder de merknamen Mamaearth, The Derma Co en Aqualogica.

Sofina investeerde midden vorig jaar voor het eerst in het bedrijf en legde begin dit jaar nog eens geld op tafel. Vorige zomer zou de holding van de familie Boël bij een kapitaalronde van 50 miljoen dollar zelfs meer dan de helft van dat bedrag op tafel gelegd hebben.

Het bedrijf werd bij die operatie gewaardeerd op 1,07 miljard dollar. Het mag zich zich voortaan een eenhoorn (unicorn) noemen, een techbedrijf met een waardering van meer dan 1 miljard dollar. Eind 2021 bezat Sofina 9,89 procent van het bedrijf.

Timing
Volgens de lokale pers overweegt MamaEarth binnen hoogstens 18 maanden naar de beurs te trekken. Daarover werden interne besprekingen gevoerd. Eén bron schuift zelfs een concrete timing naar voren: juni of juli 2023.

MamaEarth zou in het afgelopen boekjaar een omzet van 10 miljard Indiase roepie (122 miljoen euro) gerealiseerd hebben. Het mikt dit jaar op bijna het dubbele. Het is al actief in India, Nepal, Bangladesh en Sri Lanka en staat op het punt activiteiten te lanceren in het Midden-Oosten.

Michael Sephiha
Katsjinggg
0
Schuldeisers van Sofina's 'Aziatische Zalando' eisen geld terug
14:31 (16-05) - Bron: De Tijd

De schuldeisers van de onlinemodewinkel Zilingo vorderen hun leningen aan het bedrijf onmiddellijk en volledig terug. Een nieuwe tegenslag voor het portefeuillebedrijf van het Belgische Sofina.

Het gaat van kwaad naar erger met Zilingo. Enkele weken nadat het bedrijf zijn oprichtster en CEO opzij had gezet, krijgt het nu te maken met zijn schuldeisers.

'Omdat Zilingo niet heeft voldaan aan bepaalde verplichtingen die onder de leningsovereenkomst vallen, hebben de kredietverstrekkers de beslissing genomen de terugbetaling van hun volledige lening te versnellen', maakte het bestuur via het persagentschap Reuters bekend. Hoe omvangrijk die lening is, is niet bekend.

De radicale beslissing van de schuldeisers komt slechts enkele weken nadat de raad van bestuur Ankiti Bose, de topvrouw van het 'Aziatische Zalando', op non-actief had gezet wegens mogelijke onregelmatigheden in de boekhouding van het bedrijf. Die zouden ontdekt zijn tijdens de voorbereiding van een nieuwe kapitaalronde.

De operatie is nu in de koelkast gezet. En Bose is geschorst. Ze ontkent de beschuldigingen formeel en spreekt van een 'heksenjacht' die zou zijn begonnen naar aanleiding van haar klachten over een aandeelhouder van het bedrijf.

Sofina
Een van die aandeelhouders is het Belgische Sofina. De Boël-holding investeerde in 2018 voor het eerst in het 'Aziatische Zalando'. Ze was toen zelfs de belangrijkste investeerder in een kapitaalronde van 54 miljoen dollar bij het Singaporese bedrijf. Begin 2019 legde Sofina voor een tweede keer geld op tafel. Midden vorig jaar bezat de familie Boël bijna 7 procent van de aandelen.

Het Amerikaanse investeringsfonds Sequoia, een bondgenoot van Sofina, is ook aan boord, net als het Singaporese staatsinvesteringsfonds Temasek. Hun vertegenwoordigers namen al ontslag uit de raad van bestuur.

Volgens Reuters haalde de raad van bestuur van Zilingo na de beslissing van de schuldeisers een financiële adviseur aan boord om de toekomstige 'opties' van het bedrijf op een rijtje te zetten. Lees: de manieren waarop vers kapitaal kan worden binnengehaald.

Zilingo is een variant van de onlinemodewinkel Zalando en richt zich op de Zuidoost-Aziatische markt. Het begon als een webwinkel, met promoties voor 'dresses to die for' en 'must own trousers', maar groeide uit tot een alles-in-eenplatform (inkoop, productie, voorraden, marketing) voor internationale merken.

Michael Sephiha
Katsjinggg
0
en vandaag dan weer positief nieuws:

Bron: De Tijd

Byju's
De holdinganalisten van KBC Securities, Sharad Kumar en Michiel Declercq, meldden dat er geruchten zijn dat Byju’s, de Indiase leerapp die een van de hoeksteenparticipaties is van Sofina, een overnamebod voorbereidt op het Amerikaanse educatieve technologiebedrijf Chegg of zijn sector- en landgenoot 2U. Een eventuele overname zou een orde van grootte van ongeveer 2 miljard dollar hebben.

De analisten zijn niet verbaasd dat Byju’s op overnamepad is. Eerder deze maand vernamen ze dat het bedrijf gesprekken voerde met kredietverschaffers over meer dan 1 miljard dollar aan overnamefinanciering.

‘Hoewel deze transactie geen onmiddellijke impact heeft op onze waardering, krijgen we een indicatie van hoe agressief Byju’s marktaandeel wil veroveren en een onestopshop voor opleiding wil worden, van de kleuterklas tot postacademisch’, klinkt het.

Door het algemene pessimisme in de markt verloor het aandeel Sofina dit jaar al 34,4 procent en noteert het met zo'n 14 procent korting tegenover de laatst gemelde nettoactiefwaarde. De KBCS-analisten vinden dat het aandeel oververkocht is en herhalen hun koopadvies en koersdoel van 380 euro. Sofina won 0,8 procent tot 281,2 euro.
Katsjinggg
0
Wat gebeurt er plots? - 11 % zonder dat ik iets specifieks hoor of zie dat als trigger had kunnen dienen.....
YinYang
0
Shorter viseert Sofina
Een paar uur geleden heeft de shorter Fraser Perring Sofina op de korrel genomen, leert onderstaande tweet. Fraser Perring zou gezegd hebben dat Sofina 'vals' speelt. Perring is wereldberoemd geworden als de shorter die Wirecard viseerde.
JCous
0
quote:

YinYang schreef op 18 mei 2022 16:52:

Kom dit tegen: Shorter viseert Sofina | Holding keldert 12 procent bij
maar kan het artikel niet lezen:
www.tijd.be/markten-live/live-blog/sh...
"Een paar uur geleden heeft de shorter Fraser Perring Sofina op de korrel genomen, leert de onderstaande tweet. Fraser Perring zou gezegd hebben dat Sofina "vals" speelt. Perring is wereldberoemd geworden als de shorter die Wirecard viseerde.

twitter.com/haasenbirgit/status/15269...
"
'belegger''
0
Volgens dit artikel heeft Fraser Perring twijfels bij Byju's en volgens hem moet Sofina de waardering daarvan naar beneden bijstellen: businessam.be/boel-holding-sofina-kel...
410 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 17 18 19 20 21 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 211,800
Verschil -0,400 (-0,19%)
Hoog 212,200
Laag 207,600
Volume 23.934
Volume gemiddeld 18.192
Volume gisteren 26.777

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront