Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koers van Ripple kan nog door de helft

Koers van Ripple kan nog door de helft

Vandaag een korte update van het technisch plaatje van XRP, de token van het Ripple-netwerk. Ripple is nog altijd verwikkeld in een rechtzaak met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Een uitspraak in deze zaak is inmiddels meerdere keren uitgesteld en hoeft niet voor het einde van het jaar te worden verwacht.

Zoals ik in mijn column van eind april aangaf, zal het uitblijven van duidelijkheid ervoor zorgen dat serieuze positieve impulsen voor de koers schaars zullen zijn. Het technische plaatje signaleerde zelfs aan dat een grotere daling meer voor de hand lag.

Verkoopdruk

De gehele cryptomarkt heeft de afgelopen weken onder druk gestaan en ook XRP wist niet aan de verkoopdruk te ontkomen. Het technisch beeld van de munt is er hierdoor niet beter op geworden.

De digitale munt is door de belangrijke steun rond $0,55 gezakt. Hier lagen de bodems van medio vorig jaar en begin dit jaar, waar de koers telkens wist op te veren. De doorbraak onder dit niveau heeft het technisch plaatje flinke schade toegebracht. 

Er is nu ruimte vrijgekomen voor een grotere koersdaling richting de bodems van eind 2020 rond $0,22. Vanaf de huidige koers bekekent dit een neerwaarts potentieel van nog eens 50%.

Adempauze

Op wat kortere termijn lijkt de koers wel even op adem te komen van de flinke daling. Er is sprake van een consolidatiefase binnen de dalende trend. De huidige opleving zou de komende periode nog wat meer vorm kunnen krijgen.

De eerste weerstand komt XRP tegen rond de oude bodems die voorheen als steun dienst deden rond $0,55. Gezien de kracht van de voorgaande daling, verwacht ik overigens niet dat dit niveau bereikt gaat worden voordat er weer nieuwe verkoopdruk optreedt.

De trend is duidelijk neerwaarts gericht en van bodemvorming is voorlopig geen sprake. Een daling richting de volgende steun op $0,22, na een korte opleving, is dan ook het meest voor de hand liggende scenario.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 21 mei 2022 09:32
    Het is wel essentieel dat netwerken als ripple in elke bullrun een hogere top neerzetten. Anders groeit het netwerk onvoldoende. Ripple, net als Litecoin, is er niet in geslaagd om in 2021 de top van 2017 te verslaan. Dat is geen goed teken. Bovendien zijn de tokenomics van ripple wazig. Kunnen ze die dingen nu onbeperkt bijdrukken of niet? Of zijn we overgeleverd aan de nukken van het management?

    Ripple heeft in 2017 getopt op $3,30 en in 2021 op bijna $2,-
    Dat scheelt nogal. Volgens mijn grafieken kan ripple terug naar $0,11. Dat is beduidend meer dan 50%.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links