Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos Juni 2022

164 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Brabander
1
Haha, toch had Onno een paar jaar geleden ergens wel gelijk met zijn uitspraak dat Galapagos groter kon worden dan Philips...

Op de ATH van 250 was Gala ergens rond de 16 miljard waard, Philips vandaag de dag nog slechts 18 miljard en daar kan met de huidige berichtgeving nog wel wat vanaf..
Spaarvarken
0
Gala is op dit moment in ieder geval nog groter dan World On Line destijds. Je had overigens op dat moment beter de aandelen van Gala om moeten ruilen naar Philips.
P.s. Vakkenvullers worden slecht betaald, zakkenvullers zijn beter af.
Down the drain 2
0
quote:

Spaarvarken schreef op 21 juni 2022 09:02:

Toch even samenvatten:
-gala zit op een enorme berg kapitaal;
-gala haalt nieuw kapitaal binnen;
- wie heeft hier voordeel aan?
Wij de kleine beleggers of een selecte groep bestuurders
Tja, volkomen belachelijk om nieuw kapitaal te creëren. En waar hebben we het over als je het afzet tegen de cash die al op de plank ligt ? Er heeft al 1 bestuurslid direct uitgeoefend (Walid, the usual suspect ?) . Dient dus alleen maar om het MT te spekken. De eerste beursreactie was ook meteen negatief. Waarom er een remonte volgde is mij volslagen duister.
TonyW
0
quote:

Down the drain 2 schreef op 17 juni 2022 19:58:

Ook leuk; Het TA plaatje van Nico Bakker ernaast zetten( nicoprbakker.nl/chartservice/nederlan... ) . Dit plaatje voorspelt nog 4 handelsdagen ellende.
Ik ben nieuw hier. Interessant om te lezen over jullie visie en kijk op Gala.
De verwachting van Nico hierboven heeft in ieder geval 180 graden de andere kant uitgepakt...
Gerard1968
0
Galapagos neemt CellPoint en AboundBio over om toegang tot celtherapieën van de volgende generatie te versnellen

Potentieel voor een paradigmaverschuiving in CAR-T-therapie met het gedecentraliseerd point-of-care productiemodel van CellPoint, in samenwerking met Lonza, gecombineerd met de baanbrekende, volledig op menselijke antilichamen gebaseerde capaciteiten van AboundBio, dat een platform biedt voor een volgende generatie CAR-T's en bispecifieke antilichamen
Klinische validatie van gedecentraliseerd productieplatform met CD19 CAR-T in 2 fase 1/2a-studies lopend in recidive/refractaire Non-Hodgkin-Lymfoom (rrNHL) en Chronische Lymfatische Leukemie (rrCLL), met topline resultaten verwacht in de eerste helft van 2023
Galapagos positioneert zich op de markt van de volgende generatie kankertherapieën en breidt portfolio en capaciteiten aanzienlijk uit
Overname van CellPoint in cash voor een upfront bedrag van €125 miljoen, met mijlpaalbetalingen tot €100 miljoen, en AboundBio voor $14 miljoen
Webcast presentatie morgen, woensdag 22 juni 2022, om 14.00 CET / 8 AM ET, www.glpg.com



Mechelen, België, Leiden, Nederland, Pittsburgh, Pennsylvania, Verenigde Staten; 21 juni 2022, 22.01 CET; gereglementeerde informatie – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG), CellPoint en AboundBio hebben vandaag aangekondigd dat beide bedrijven definitieve overeenkomsten hebben gesloten met Galapagos. Hierdoor maakt Galapagos versneld deel uit van de volgende generatie celtherapie en verbreedt haar portfolio en mogelijkheden aanzienlijk.

Door de overname van respectievelijk CellPoint en AboundBio krijgt Galapagos toegang tot een innovatief, schaalbaar, gedecentraliseerd en geautomatiseerd point-of-care toeleveringsmodel voor celtherapie en een volgende generatie platform gebaseerd op volledig menselijke antilichamen. Gecombineerd en ondersteund door Galapagos als een volledig geïntegreerde biofarma, hebben zij het potentieel om het CAR-T behandelingsparadigma te doorbreken. Het doel is om de huidige markt voor CAR-T behandelingen te vergroten en een belangrijke impact te hebben op patiënten die nood hebben aan bijkomende en verbeterde behandelingsopties.

CellPoint heeft, in een strategische samenwerking met Lonza, een nieuw point-of-care leveringsmodel ontwikkeld, dat het potentieel biedt voor efficiënte, 7-daagse levering van CAR-T therapieën en complexe logistiek vermijdt, waardoor belangrijke beperkingen van de huidige CAR-T behandelingen worden aangepakt. Het gepatenteerde platform bestaat uit CellPoint's end-to-end xCellit workflow management en monitoring software en Lonza's Cocoon® systeem, een gesloten, geautomatiseerd productieplatform voor cel- en gentherapieën.

Klinische studies met het gedecentraliseerde toeleveringsmodel van CellPoint zijn goedgekeurd door regelgevende instanties in België, Spanje en Nederland. Twee fase 1/2a-studies in rrNHL en rrCLL met een CD19 CAR-T kandidaatmedicijn zijn momenteel lopende. Topline resultaten worden verwacht in de eerste helft van 2023, wat de mogelijkheid biedt voor een snelle klinische validatie van het CAR-T point-of-care toeleveringsmodel. In een volgende stap is het de bedoeling om CellPoint’s platform te gebruiken om nieuwe CAR-T's, afkomstig van AboundBio's unieke, volledig op menselijke antilichamen gebaseerde bibliotheek en biologische geneesmiddelenontdekkings- en ontwikkelingscapaciteiten te ontwerpen, en om in de komende drie jaar drie bijkomende gedifferentieerde, CAR-T-kandidaten van de volgende generatie in de kliniek te brengen.

“Met de vandaag aangekondigde transacties positioneren we onszelf als een potentiële innovator in CAR-T, terwijl we een sterke basis leggen van waaruit we kunnen blijven innoveren voor patiënten met vergevorderde kankers die nood hebben aan nieuwe behandelingsmogelijkheden. Ons doel is om in de komende drie jaar drie gedifferentieerde, CAR-T kandidaten van de volgende generatie in de kliniek te brengen,” zegt Paul Stoffels1, MD, CEO van Galapagos. “Dit is een eerste belangrijke stap in onze strategische transformatie om onze pijplijn te versnellen en te diversifiëren met het doel om op korte en lange termijn waarde te creëren aan de hand van gerichte externe groei. We blijven aanvullende mogelijkheden voor business development onderzoeken om onze interne capaciteiten verder te benutten en onze portfolio te vernieuwen. Later dit jaar verwachten we een gedetailleerde update over onze bedrijfsstrategie en portfolio bekend te maken. Met de steun van onze samenwerkingspartner Gilead heten we de teams van CellPoint en AboundBio van harte welkom bij Galapagos, en samen kijken we uit naar de mogelijkheid om levensreddende geneesmiddelen naar patiënten wereldwijd te brengen.”

“We zijn verheugd deel uit te maken van Galapagos wat ons in de mogelijkheid stelt om de ontwikkeling, commercialisering en opschaling van ons baanbrekende vein-to-vein CAR-T toedieningsmodel te versnellen. Ondanks de vooruitgang met de huidige CAR-T therapieën, blijven lange doorlooptijden, zeer handmatige centrale productie en complexe logistiek de beperkende factoren voor toepassing op grote schaal met een brede toegang voor patiënten. Ons nieuwe gedecentraliseerde productie- en leveringsmodel is ontworpen om deze beperkingen aan te pakken en CAR-T-cellen af te leveren op de plaats van de zorgverlening, in of nabij het ziekenhuis, waardoor de tijd tot behandeling aanzienlijk kan verkort worden tot één week in vergelijking met de huidige behandelingsstandaard van meer dan een maand," voegt Dr. Tol Trimborn, medeoprichter en CEO van CellPoint toe.
Gerard1968
0
Vervolg van het persbericht:

“Wij zijn verheugd ons aan te sluiten bij Galapagos om ons onderzoek te versnellen en het volledige potentieel van onze innovatieve wetenschap te realiseren. Onze volgende generatie van volledig menselijke, multi-paratopische en multi-specifieke CAR-T constructen bieden het potentieel voor diepere, duurzamere reacties op behandeling, evenals herbehandeling van terugval na eerdere CAR-T celtherapie. In combinatie met het gedecentraliseerde point-of-care toeleveringsmodel van CellPoint streven we ernaar de toegang voor patiënten te verruimen en uiteindelijk het leven van patiënten te veranderen. We zijn onder de indruk van het leiderschap en de expertise bij Galapagos en kijken uit naar de interessante reis die voor ons ligt”, concludeerde John Mellors, MD, CEO van AboundBio.



Voordelen van de transactie

Productmogelijkheden op korte tot middellange termijn

Klinische gegevens genereren om gedecentraliseerd productiemodel met CD19 CAR-T voor rrNHL/rrCLL te valideren
Streven naar drie CAR-T’s van de volgende generatie in de kliniek in de komende drie jaar
Pijplijn en complementaire technologieplatformen om toekomstige groei te stimuleren

Versterking van de huidige portfolio met nieuwe therapeutische gebieden
Toevoeging van volledig op menselijke antilichamen gebaseerde capaciteiten en nieuwe geneesmiddelenmodaliteiten met een breed toepassingsgebied
Galapagos positioneert zich als vernieuwer in celtherapie

Mogelijkheid om levensreddende geneesmiddelen efficiënter en aan meer patiënten te verstrekken
Een voortrekkersrol spelen op het gebied van wetenschappelijke en medische innovatie
Potentieel om inzichten en capaciteiten te benutten van samenwerkingspartner Gilead, die optierechten voor de nieuwe programma’s behoudt
Transactievoorwaarden

Volgens de voorwaarden van de overeenkomsten verwierf Galapagos alle uitstaande aandelen van CellPoint en AboundBio via een volledige cash transactie tegen betaling van een upfront bedrag van €125 miljoen voor CellPoint, waarbij bijkomend €100 miljoen moet worden betaald wanneer bepaalde mijlpalen worden bereikt, en tegen een betaling van $14 miljoen voor AboundBio. De transacties zijn volledig uitgevoerd en werden eerder vandaag afgerond.



Webcastpresentatie

Het management zal morgen, woensdag 22 juni 2022, om 14.00 uur CET / 8.00 uur ET, een webcastpresentatie met vragen en antwoorden organiseren. De live webcast is toegankelijk via de investeerderssectie van de Galapagos website en een replay zal kort na de presentatie beschikbaar zijn.



Over Galapagos

Galapagos is een volledig geïntegreerd biotechnologiebedrijf dat zich richt op het ontdekken, ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve geneesmiddelen. Wij streven ernaar het leven van patiënten wereldwijd te verbeteren door ons te richten op ziekten waarvoor nog een grote medische behoefte bestaat. Onze R&D-capaciteiten omvatten meerdere geneesmiddelmodaliteiten, waaronder kleine moleculen en celtherapieën. Ons portfolio omvat ontdekkingsprogramma's tot fase 3 in ontstekingen, oncologie, fibrose en andere indicaties. Ons eerste geneesmiddel voor reumatoïde artritis en colitis ulcerosa is goedgekeurd en beschikbaar in Europa, Groot-Brittannië en Japan. Voor meer informatie kunt u terecht op www.glpg.com of volg ons op LinkedIn of Twitter.



Over CellPoint

CellPoint legt zich toe op de ontwikkeling van CAR-T therapieën in de behandelingscentra waardoor deze therapieën betaalbaarder en toegankelijker worden voor patiënten. CellPoint heeft een 6-daags productieproces ontwikkeld, aangedreven door zijn het xCellit real-time monitoring software-systeem, dat een vein-to-vein doorlooptijd van 1 week mogelijk maakt in vergelijking met de huidige productiestandaard van meer dan een maand. Een eerste eigen CD19 CAR-T onderzoekstherapie bevindt zich momenteel in fase 1/2a-studies om een snelle klinische validatie te bieden van het gedecentraliseerde point-of-care productiemodel. CellPoint is een privébedrijf met +ND Capital als enige durfkapitaalinvesteerder. Meer informatie vindt u op www.cellpoint.bio.



Over AboundBio

AboundBio is een innovatief privaat biotechnologie bedrijf met als missie het genereren van nieuwe biologische therapieën op basis van antilichamen voor kankers waarvoor een grote medische behoefte blijft bestaan. AboundBio's toonaangevende, volledig humane antilichaambibliotheek biedt voordelen op het gebied van omvang, diversiteit en ontwikkelbaarheid, waarbij verschillende binder formaten, waaronder VH-domeinen, scFvs en Fabs2, worden geïntegreerd in geschikte therapeutische platformen, waaronder CAR-T-cellen. Deze technologie wordt reeds gebruikt door meerdere industriële partners. De initiële startfinanciering en ondersteuning voor AboundBio werden verstrekt door UPMC Enterprises, de innovatie, durfkapitaal en commercialiseringsarm van toonaangevend gezondheidssysteem UPMC. Meer informatie op www.aboundbio.com.
Endless
1
quote:

Gerard1968 schreef op 21 juni 2022 22:08:

Galapagos neemt CellPoint en AboundBio over om toegang tot celtherapieën van de volgende generatie te versnellen

Potentieel voor een paradigmaverschuiving in CAR-T-therapie met het gedecentraliseerd point-of-care productiemodel van CellPoint, in samenwerking met Lonza, gecombineerd met de baanbrekende, volledig op menselijke antilichamen gebaseerde capaciteiten van AboundBio, dat een platform biedt voor een volgende generatie CAR-T's en bispecifieke antilichamen
Klinische validatie van gedecentraliseerd productieplatform met CD19 CAR-T in 2 fase 1/2a-studies lopend in recidive/refractaire Non-Hodgkin-Lymfoom (rrNHL) en Chronische Lymfatische Leukemie (rrCLL), met topline resultaten verwacht in de eerste helft van 2023
Galapagos positioneert zich op de markt van de volgende generatie kankertherapieën en breidt portfolio en capaciteiten aanzienlijk uit
Overname van CellPoint in cash voor een upfront bedrag van €125 miljoen, met mijlpaalbetalingen tot €100 miljoen, en AboundBio voor $14 miljoen
Webcast presentatie morgen, woensdag 22 juni 2022, om 14.00 CET / 8 AM ET, www.glpg.com



Mechelen, België, Leiden, Nederland, Pittsburgh, Pennsylvania, Verenigde Staten; 21 juni 2022, 22.01 CET; gereglementeerde informatie – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG), CellPoint en AboundBio hebben vandaag aangekondigd dat beide bedrijven definitieve overeenkomsten hebben gesloten met Galapagos. Hierdoor maakt Galapagos versneld deel uit van de volgende generatie celtherapie en verbreedt haar portfolio en mogelijkheden aanzienlijk.

Door de overname van respectievelijk CellPoint en AboundBio krijgt Galapagos toegang tot een innovatief, schaalbaar, gedecentraliseerd en geautomatiseerd point-of-care toeleveringsmodel voor celtherapie en een volgende generatie platform gebaseerd op volledig menselijke antilichamen. Gecombineerd en ondersteund door Galapagos als een volledig geïntegreerde biofarma, hebben zij het potentieel om het CAR-T behandelingsparadigma te doorbreken. Het doel is om de huidige markt voor CAR-T behandelingen te vergroten en een belangrijke impact te hebben op patiënten die nood hebben aan bijkomende en verbeterde behandelingsopties.

CellPoint heeft, in een strategische samenwerking met Lonza, een nieuw point-of-care leveringsmodel ontwikkeld, dat het potentieel biedt voor efficiënte, 7-daagse levering van CAR-T therapieën en complexe logistiek vermijdt, waardoor belangrijke beperkingen van de huidige CAR-T behandelingen worden aangepakt. Het gepatenteerde platform bestaat uit CellPoint's end-to-end xCellit workflow management en monitoring software en Lonza's Cocoon® systeem, een gesloten, geautomatiseerd productieplatform voor cel- en gentherapieën.

Klinische studies met het gedecentraliseerde toeleveringsmodel van CellPoint zijn goedgekeurd door regelgevende instanties in België, Spanje en Nederland. Twee fase 1/2a-studies in rrNHL en rrCLL met een CD19 CAR-T kandidaatmedicijn zijn momenteel lopende. Topline resultaten worden verwacht in de eerste helft van 2023, wat de mogelijkheid biedt voor een snelle klinische validatie van het CAR-T point-of-care toeleveringsmodel. In een volgende stap is het de bedoeling om CellPoint’s platform te gebruiken om nieuwe CAR-T's, afkomstig van AboundBio's unieke, volledig op menselijke antilichamen gebaseerde bibliotheek en biologische geneesmiddelenontdekkings- en ontwikkelingscapaciteiten te ontwerpen, en om in de komende drie jaar drie bijkomende gedifferentieerde, CAR-T-kandidaten van de volgende generatie in de kliniek te brengen.

“Met de vandaag aangekondigde transacties positioneren we onszelf als een potentiële innovator in CAR-T, terwijl we een sterke basis leggen van waaruit we kunnen blijven innoveren voor patiënten met vergevorderde kankers die nood hebben aan nieuwe behandelingsmogelijkheden. Ons doel is om in de komende drie jaar drie gedifferentieerde, CAR-T kandidaten van de volgende generatie in de kliniek te brengen,” zegt Paul Stoffels1, MD, CEO van Galapagos. “Dit is een eerste belangrijke stap in onze strategische transformatie om onze pijplijn te versnellen en te diversifiëren met het doel om op korte en lange termijn waarde te creëren aan de hand van gerichte externe groei. We blijven aanvullende mogelijkheden voor business development onderzoeken om onze interne capaciteiten verder te benutten en onze portfolio te vernieuwen. Later dit jaar verwachten we een gedetailleerde update over onze bedrijfsstrategie en portfolio bekend te maken. Met de steun van onze samenwerkingspartner Gilead heten we de teams van CellPoint en AboundBio van harte welkom bij Galapagos, en samen kijken we uit naar de mogelijkheid om levensreddende geneesmiddelen naar patiënten wereldwijd te brengen.”

“We zijn verheugd deel uit te maken van Galapagos wat ons in de mogelijkheid stelt om de ontwikkeling, commercialisering en opschaling van ons baanbrekende vein-to-vein CAR-T toedieningsmodel te versnellen. Ondanks de vooruitgang met de huidige CAR-T therapieën, blijven lange doorlooptijden, zeer handmatige centrale productie en complexe logistiek de beperkende factoren voor toepassing op grote schaal met een brede toegang voor patiënten. Ons nieuwe gedecentraliseerde productie- en leveringsmodel is ontworpen om deze beperkingen aan te pakken en CAR-T-cellen af te leveren op de plaats van de zorgverlening, in of nabij het ziekenhuis, waardoor de tijd tot behandeling aanzienlijk kan verkort worden tot één week in vergelijking met de huidige behandelingsstandaard van meer dan een maand," voegt Dr. Tol Trimborn, medeoprichter en CEO van CellPoint toe.
Goede zet want Gilead heeft ook een uitgebreid programma in CAR-t kunnen mekaar versterken en kun je voorstellen gecombineerd verkoopteam. Zij in de USA en Galapagos in Europa, zomaar een gedachte.
FlatEarthBeliever
0
Een kankerovername? Heeft Galapagos hier kennis in of is deze deal ingefluisterd door Gilead? Of wil Gilead niks meer te maken hebben met de reumatische aandoening en doet Galapagos daarom geen overname in die richting?

Gaat in ieder geval een heel uitzoekwerk worden om wijs te worden in het extreem volatiele kankerlandschap...

CellPoint is trouwens een bedrijf gevestigd te Oegstgeest
Nurfer
2
In nabeurshandel op Wall Street eerst een kleine 2% verlies, maar dit is al verkleind tot minder dan 1%.
GLPG was er tijdens de reguliere handel 3,95% op vooruit gegaan.
Paul zal - door zijn ervaring - wel weten waar het neusje van de zalm te vinden is.
Hopelijk klaart de hemel nu op met een mooie toekomst in het verschiet !
Lingus
7
Cellpoint: 1 Fase 1/2 trial in Europa gevonden met in planning 45 deelnemers: www.clinicaltrialsregister.eu/ctr-sea...
Geen trial(s) in USA.
Gaat nog wel 3 jaar duren
CAR-T arena is druk. Als dit gaat werken, als Cellpoint's xCellit workflow en Lonza's Cocoon systeem onderscheidend genoeg is, kan het wat worden. Lonza is een goede en grote (distributie-)partij, staat al een tijd op mijn watchlist. AroundBio, leuk. Antibodies, mits gericht op juiste targets, kan waardevol zijn. Afwachten maar...
de tuinman
0
quote:

FlatEarthBeliever schreef op 21 juni 2022 22:19:

Een kankerovername? Heeft Galapagos hier kennis in of is deze deal ingefluisterd door Gilead? Of wil Gilead niks meer te maken hebben met de reumatische aandoening en doet Galapagos daarom geen overname in die richting?

Gaat in ieder geval een heel uitzoekwerk worden om wijs te worden in het extreem volatiele kankerlandschap...

CellPoint is trouwens een bedrijf gevestigd te Oegstgeest
Ik begrijp deze zet ook niet. Ik dacht dat Galapagos een soort specialist was op het gebied van autoimmuun-ziektes. Iets wat een aanvulling was voor Gilead.
En nu deze koers wijziging..
de tuinman
0
quote:

Lingus schreef op 21 juni 2022 22:37:

Cellpoint: 1 Fase 1/2 trial in Europa gevonden met in planning 45 deelnemers: www.clinicaltrialsregister.eu/ctr-sea...
Geen trial(s) in USA.
Gaat nog wel 3 jaar duren
CAR-T arena is druk. Als dit gaat werken, als Cellpoint's xCellit workflow en Lonza's Cocoon systeem onderscheidend genoeg is, kan het wat worden. Lonza is een goede en grote (distributie-)partij, staat al een tijd op mijn watchlist. AroundBio, leuk. Antibodies, mits gericht op juiste targets, kan waardevol zijn. Afwachten maar...
Dan is Morphosys misschien ook interessant voor je.
wiegveld
0
ja heel bijzonder dat ze nieuwe weg inslaan weg bij de immuungerelateerde ziekten en naar drukbevolkte CAR-T.
verrassend
de tuinman
0
Dit zijn overigens niet echt de grote overnames die in korte tijd het bedrijf weer op de kaart zetten.

150 miljoen stelt niet veel voor.
wiegveld
1
klopt dat dit klein is. CAR T therapieën zijn op de markt, zijn prijzig ( enkele tonnen per patient) en zijn om die reden ook bijna altijd onderdeel van lang onderhandelen. mooi voorbeeld is Bluebird Bio, dat bijna failliet is gegaan, uit de EU vertrok omdat Duitsland niet 1,2 miljoen € voor de kankerbehandeling wilde betalen. Nu zijn ze nog gedecimeerd bezig met 2 behandelingen tegen sikkelcelanemie en andere bloedziekte. Iets anders dus, deze zijn door FDA volgens mij goedgekeurd of in het proces.
Bij de ASCO zijn de nieuwe bedrijven aan de beurt geweest weer andere cellen die bij kanker hun werk doen., ook bij mensen waar CAR-T gefaald heeft.
Bijlage:
Polylepis
0
quote:

de tuinman schreef op 21 juni 2022 22:48:

[...]

Ik begrijp deze zet ook niet. Ik dacht dat Galapagos een soort specialist was op het gebied van autoimmuun-ziektes. Iets wat een aanvulling was voor Gilead.
En nu deze koers wijziging..
Ik denk dat dat beeld van GLPG als organisatie als specialist niet helemaal juist is geweest. Ik dacht dat 5 jaar geleden ook, maar door de recente koersverliezen ben ik wel kritischer naar GLPG gaan kijken. Zeker als je het dan naast Argen-X houdt, is GLPG de afgelopen jaren toch wel meer generalist geweest en zeg ik gevoelsmatig dat ze in al die verschillende ziektebeelden ook een beetje met hagel geschoten hebben.
Als je dit filmpje kijkt, vanaf 1.31:00, dan zie je denk ik een uitleg die dichterbij een specialist komt.
www.youtube.com/watch?v=yTNtq0uGyPM

Maar laten we hopen voor alle aandeelhouders dat dit de koers gaat laten stijgen!
Endless
0
Deze overname is echt wel in samenspraak geweest met Gilead want deze zitten met Kite ook in CAR-t en de data zijn daar veelbelovend. Laat wel zien dat Gilead meedenkt Tenslotte kunnen zij in fase 3 als eerste een opt nemen . Bij Gilead zien zij hier ook wel voordelen in. Zelf denk ik ook dat de specialist van Kite mee heeft gekeken. Zou mooi zijn als ze de nr 1 in oncologie kunnen worden. Opgeteld dat Paul zijn expertise er is voelt het goed aan. Willen in 2023 versnelling gaan dus veel vertrouwen
Endless
1
IOTECHNOLOGIE
Galapagos stapt met twee overnames in celtherapie
Van onze redacteur 21 juni   22:01 Aangepast om 07:37

Deel via WhatsApp

Deel via Twitter

Deel via Facebook

Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Bewaar artikel in Mijn Nieuws
Biotechbedrijf Galapagos heeft twee bedrijven overgenomen die zich richten op een behandeling voor kanker via celtherapie. Het bedrijf betaalt €125 mln voor het Leidse bedrijf CellPoint en zo'n $14 mln voor het Amerikaanse Abound Bio. Met de toevoeging van celtherapie hoopt het bedrijf op termijn een belangrijke nieuwe inkomstenstroom te genereren.
Galapagos maakte de overnames dinsdagavond bekend na sluiting van de Amerikaanse beurs. De overnames zijn in contanten, de som voor het Leidse bedrijf kan nog oplopen met €100 mln afhankelijk van prestaties van het bedrijf in de toekomst.
Met de overnames krijg Galapagos de beschikking over twee behandelingen met celtherapie in de testfase. Het gaat om celtherapie voor twee vormen van bloedkanker. Galagapos hoopt dat de resultaten in de eerste helft van volgend jaar beschikbaar komen. 'We denken dat het in 2026 tot een medicijn kan leiden', zegt Galapagos-ceo Paul Stoffels.
'Productietijd verkorten'
De techniek die CellPoint ontwikkelde verkort de productietijd voor de behandeling van deze typen kanker met celtherapie, legt Stoffels uit. 'Met hun technologie kan dat ook lokaal in het ziekenhuis gedaan worden, in plaats van zoals nu gebruikelijk in een lab elders. Dat vergroot de beschikbaarheid en verkort de productietijd. Het kan nu in zeven dagen.'
Het Amerikaanse Abound Bio, gevestigd in Pittsburgh, werkt aan 'de volgende generatie celtherapie', zegt Stoffels.
Met beide toevoegingen krijgt Galapagos de 'nieuwe pijplijn voor medicijnen', waar het bedrijf al eerder op zinspeelde. 'Het is een grote transformatie voor Galapagos', zegt Stoffels. Het bedrijf haalt nu alleen inkomsten uit het reumamedicijn Jyseleca. 'De nood voor deze therapie is hoog. Het zal een belangrijke, zo niet de belangrijkste bijdrage voor Galapagos zijn op korte termijn.'
Voor Jyseleca verwacht Galapagos dit jaar een omzet van €65 mln tot €75 mln. In het eerste kwartaal lag de omzet van het bedrijf zelf op €136,3 mln, een groei van 22%.
Correctie: In een eerdere versie van dit artikel stond een overnamebedrag voor het Amerikaanse Abound Bio van 'zo'n €14 mln'. Dit moet 'zo'n $14 mln' zijn.
Lees ook
Biotechbedrijf Galapagos boekt hogere omzet en beperkt operationeel verlies Galapagos verwacht zeker €65 mln omzet uit reumamedicijn

Meest gelezen

Vijf stikstofmythes ontrafeld

'Rusland eindigt niet zoals Duitsland in 1945'

Rabobank kan de stikstofcrisis in één klap oplossen
Volgen via Mijn nieuws
Biotechnologie

Volg
Galapagos

Volg
Investeringen

Volg
Overname

Volg

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1443090/galapagos...

In fd
Triple A
2
quote:

de tuinman schreef op 21 juni 2022 23:37:

Dit zijn overigens niet echt de grote overnames die in korte tijd het bedrijf weer op de kaart zetten.

150 miljoen stelt niet veel voor.
Als je het interview leest dat Stoffels op 27 januari gaf aan het Financieel Dagblad, dan doet hij nu precies wat hij toen zei:

........

Wat gaat Stoffels doen om het tij te keren? 'We moeten ons gaan focussen op meerdere ziektegebieden, waar een hoge medische nood is. En we moeten gebruik maken van extra technologieën', aldus de nieuwe ceo. 'De komende maanden gaan we een nieuwe, solide strategie voor de lange termijn uitstippelen en na de zomer komen we met onze conclusies naar buiten.'

..............

Dat Galapagos ruim bij kas zit, geeft 'comfort', reageert Stoffels. Het bedrijf heeft 'een paar jaar' om te investeren in de ontwikkeling van geneesmiddelen en kan eventueel de rechten kopen op geneesmiddelen die nog in ontwikkeling zijn. 'De vraag is dan op welk moment je instapt. Als je meer zelf doet, vroeger instapt, dan kan de company meer waarde creëren. Dat is een belangrijke overweging.'

fd.nl/bedrijfsleven/1428443/paul-stof...

Kortom: iedereen had kunnen weten dat Stoffels gaat voor kleine early stage biotech bedrijven met vernieuwende technologieën. Ik mag die man wel. Doet wat hij belooft.

Het is natuurlijk een strategische keuze die bij korte termijn beleggers minder in de smaak valt, maar bij lange termijn beleggers des te meer.

-
164 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 27,380
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 27,380
Laag 26,940
Volume 135.801
Volume gemiddeld 81.069
Volume gisteren 104.556

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront