Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

luchtschip
9
quote:

josti5 schreef op 6 augustus 2022 11:20:

[...]

Op het moment van schrijven was heel Oekraïne vergeven van de luchtalarmen.
Dat gebeurt met zeer grote regelmaat gedurende de afgelopen 5 1/2 maand die Rusland nodig heeft voor zijn 3 daagse verovering van Oekraine

Rusland voert niet alleen strijd aan een 1200 km breed front waar men dorpen en steden met artillerie beschietingen teistert

Rusland terroriseert ook nog de Oekraïners ver van de gevechtshandelingen

Rusland laat met regelmaat vliegtuigen opstijgen met lange afstandsraketten aan boord.
Deze raketten hebben een bereik voldoende om iedere stad of dorp in Oekraine te beschieten
Vooraf weet het Oekrainse leger niet of de raketten worden afgeschoten
En mochten de Russen de raketten afschieten dan weet het Oekrainse leger niet welke stad of dorp beschoten gaat worden

Uit voorzorg gaan dan in alle ( in ieder geval veel ) dorpen en steden van Oekraine het luchtalarm af

Wanneer er in Rusland deze gevechtsvliegtuigen opstijgen, wordt dus in feite geheel Oekraine geterroriseerd door potentionele bedreiging

Mogelijk schieten ze niets af, mogelijk wordt er ergens in Oekraine een huis geraakt met weerloze burgers, die gedood of voor hun leven verminkt worden
Bovendien de angst dat er een raket in jouw huis kan inslaan, plus het feit dat men van hun nachtrust beroofd wordt.

Dit geeft veel traumatische ervaringen, met name bij jonge kinderen

Misschien kun je jouw commentaar wat nuanceren en niet de indruk proberen achter te laten dat je van deze terreurdaden geniet en probeert triomfantelijk de indruk te geven dat het Oekrainse leger het onderspit dreigt te delven

Luchtalarm in het gehele land betekent slechts dat het leger de bevolking voorbereidt op een mogelijk nieuwe laffe daad van terroristische proporties
josti5
6
quote:

luchtschip schreef op 6 augustus 2022 14:11:

[...]

(...)

Misschien kun je jouw commentaar wat nuanceren en niet de indruk proberen achter te laten dat je van deze terreurdaden geniet en probeert triomfantelijk de indruk te geven dat het Oekrainse leger het onderspit dreigt te delven

(...)
Uitermate kwalijke en volledig onterechte hersenspinsels.

Vette NOK.
luchtschip
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 6 augustus 2022 09:31:

VS bereiden nieuw wapenpakket Oekraïne van 1 miljard dollar voor
ANP - Gisteren om 21:47

msn

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het volgende pakket militaire hulp van de Amerikaanse regering voor Oekraïne bedraagt naar verwachting 1 miljard dollar. Het omvat munitie voor langeafstandswapens en gepantserde medische transportvoertuigen, meldt persbureau Reuters op basis van drie anonieme regeringsbronnen.

Het pakket wordt vermoedelijk maandag al aangekondigd en zou de totale militaire hulp van de VS aan Oekraïne op ongeveer 8,8 miljard dollar brengen, gerekend vanaf het begin van de Russische invasie op 24 februari.

President Joe Biden heeft het nieuwe wapenpakket volgens de regeringsfunctionarissen nog niet ondertekend. Zolang dat nog niet gebeurd is, kan de inhoud in theorie nog veranderen. Maar in zijn huidige vorm bevat het pakket onder meer munitie voor de raketsystemen Himars en NASAMS, wat staat voor National Advanced Surface-to-Air Missile Systems, en vijftig gepantserde medische transportvoertuigen van het type M113.

Extra munitie

Maandag kondigde het Pentagon ook al extra munitie aan voor de Himars, ditmaal in een afzonderlijk pakket militaire hulp voor Oekraïne ter waarde van maximaal 550 miljoen dollar. Tot dusver hebben de Verenigde Staten 16 Himars naar Oekraïne gestuurd. Begin juli beloofde het land ook twee NASAMS-raketsystemen te sturen. De geavanceerde raketsystemen uit de VS zijn erg nauwkeurig en hebben een groter bereik dan andere artilleriesystemen. De Oekraïense regering beschouwt ze als noodzakelijk in de strijd tegen Rusland.

De Verenigde Staten stuurden eerder al tweehonderd medische M113-pantserwagens naar Oekraïne. Die voertuigen zijn uitgerust met medische apparatuur, waardoor ze eerste hulp kunnen verschaffen. En de pantserwagens kunnen ernstig gewonden relatief veilig naar Duitsland vervoeren voor verdere medische behandeling.
" Maar in zijn huidige vorm bevat het pakket onder meer munitie voor de raketsystemen Himars en NASAMS, wat staat voor National Advanced Surface-to-Air Missile Systems, en vijftig gepantserde medische transportvoertuigen van het type M113"

Goed artikel,

echter ter correctie

NASAM staat voor Norwegian Advanced Surface-to-Air Missile System (NASAMS)

(NASAMS) is een grond-luchtraketafweersysteem van recente ontwikkelingsdatum dat werd gebaseerd op de reeds geruime tijd gebruikte zijnde AIM-120 AMRAAM-raket.

Dit succesvol ontwikkelde luchtverdedigingssysteem doet sinds enige jaren dienst in de Noorse luchtmacht en blijkt tevens een prima exportartikel. Het is recent[(sinds) wanneer?] operationeel geworden bij de Spaanse luchtmacht en ook Finland en Nederland hebben de nieuwste systeemversie – NASAMS-II – aangekocht.[bron?]

Hoewel hierover slechts weinig bekend is gemaakt, wordt algemeen aangenomen dat ook de Amerikaanse hoofdstad Washington door meerdere NASAMS-II-systemen wordt afgedekt. Dit ter directe bescherming van de Amerikaanse regeringsgebouwen en het Witte Huis.

NASAMS bestaat uit

1 Fire Operation Centre (FOC). Een mobiele centrale commandopost voorzien van een MPQ64 Sentinel-radar.
1 Shortrange Air Defense Fire Unit (SFU). Het datanetwerk waardoor in eerste instantie door het centrale FOC gegevens naar de launchers worden gestuurd. Op een zeker moment neemt de actieve zoekfunctie van het systeem het over en wordt het systeem 'zelfstandig', waarna NASAMS de doelen automatisch gaat volgen, identificeren en bestrijden.

Hierna zijn nieuwe opdrachten vanuit de commandopost voor de huidige locatie niet meer nodig. De SFU regelt tevens het afvuren uit de diverse launchers naar de doelen, zodat de mogelijkheid van meerdere raketten voor één doel wordt uitgesloten.
3 lanceercontainers (launchers). Deze kunnen elk zes AMRAAM-raketten afvuren en zijn mobiel op Scania P113H vrachtwagens maar worden op de grond gezet om te kunnen vuren en te herladen.
FOC, SFU en launchers zijn standaard met elkaar gekoppeld en kunnen tot maximaal tien launchers worden uitgebreid..

nl.wikipedia.org/wiki/NASAMS
leek2018
1
quote:

gokker schreef op 6 augustus 2022 11:31:

[...]
Is Erdogan geen westerse leider dan?
Als je in Japan woont waarschijnlijk wel Zou dan ook voor Poetin kunnen gelden.
ffff
5
Toch blijft het Erdoganbericht heel opmerkelijk....

Ik lees:
Erdogan en Putin hebben gezamenlijk beslist hun handelsrelaties tussen hun landen te VERSTERKEN. Een gezamenlijk communiqué. Concreet: Meer samenwerking in transport, de landbouw, de toeristische en vooral in de industriële sector en in de financiële sector......

Als jet het mijlengrote verschuil constateert met al die honderden sancties door Europa. Daar mag nauwelijks met de Russen gesproken worden, laat staan bezocht of onderhandeld.

En als klap op de vuurpijl : Er werden nieuwe afspraken gemaakt omtrent energie.....

Terwijl heel Europa, ieder land kreunt onder energietekort en droogte, blijft Turkije gewoon zijn olie en gas invoeren Rusland levert de Turken de helft van hun gasverbruik en geen vuiltje aan de Turkse lucht. Dat ligt wel even anders in West- Europa.

Praten met de despoot, dictator Putin kan dan toch wat opleveren voor de Turken door de gesprekken van Erdogan met Putin. Beter dan elkaar verrot te schelden, als je het vanuit Turks oogpunt bekijkt. Erdogan zit er voor de Turken, en dan moet je zoiets maar kunnen slikken.

Biden bezocht enkele weken geleden Saoedie Arabie om ook een en ander te regelen met de moordenaar van de journalist, nog wel vermoord in Istanbul. En Biden kwam van een hele koude kermis thuis, in de zin van dat hij vrijwel niets voor elkaar kreeg.

Natuurlijk roept het gedrag van Erdogan wrevel op. Zo goed invoelbaar, maar....realpolitiek en je niet laten meeslepen, maar uiteindelijk aan de belangen van je eigen volk denken. DAT is de opgave voor iedere President en Erdogan geeft ons in het Westen een navrant lesje cynische politiek.

En Putin? Wat zal hij gegniffeld hebben na al die handtekeningen en overeenkomsten en in het Westen maar zorgen over langer openhouden van kerncentrales en heel veel gas invoeren om geen tekorten te krijgen en in de kou te zitten.... Het is toch allemaal wat.

Peter
Succes
2
Russian contract soldiers increasingly jailed in occupied Donbas

Ever more Russian soldiers are refusing to fight Putin's war. Human rights activists report many "refuseniks" are being jailed in Russian-controlled areas of Ukraine where they are subjected to violence and abuse.

Russian military personnel are increasingly refusing to take part in its invasion of Ukraine, human rights activists say. Contract soldiers who no longer want to fight in Ukraine or want leave for family reasons are being denied their wish to leave the country. The so-called "refuseniks," as relatives and activists tell DW, are being held in camps and prisons in several locations in the self-proclaimed Luhansk People's Republic; that is, in areas that are in Ukraine but not controlled by Kyiv.

From the age of 18, Russian men may sign a temporary contract with the Ministry of Defense to earn a living in the army for a limited time. These contract soldiers are currently fighting alongside professional forces in Ukraine. Many of them had signed their contracts before Russia invaded Ukraine and did not know where they would be sent until the last moment, human rights activists explain.

In the meantime, several parents of soldiers from Russia have made their way to Donbas to push for their sons' release. DW has learned that they traveled to the city of Brianka, where according to media reports, more than 200 such refuseniks are being kept in a camp. Parents have been holding a vigil outside, from morning to night. A Russian soldier who was jailed here told DW the camp is a former penal colony.

Allegations of 'unlawful detention, torture and inhumane treatment'

Russian soldiers are also being held at other locations in Russian-controlled areas of Ukraine, including Popasna, Alchevsk, Stakhanov and Krasnyi Luch. This has been documented in a complaint by Russia's Presidential Council for Civil Society and Human Rights, which was submitted to the public prosecutor and has also been seen by DW.

The document states that relatives of six conscientious objectors reached out to human rights activists. It also says the soldiers in question were jailed in the above-mentioned camps and prisons, as well as near the frontline in Svitlodar. Russia's military rejected their request to be released, but has also refused to send them back to their Russian barracks.

The complaint — authored by famous Russian filmmaker Alexander Sokurov, journalist Nikolai Svanidze and others — states soldiers are enduring inhumane imprisonment and psychological abuse by wardens. The report alleges "crimes committed against members of the armed forces, unlawful detention, torture and inhumane treatment."

Detention standards vary

Human rights activist and coordinator of the Citizens and Army organization, Sergei Krivenko, says detention standards vary depending on where soldiers are held. "At the beginning of July, it was reported that some of them were being held in pits," Kriwenko says. He adds that some relatives had reported their sons had been beaten.

The father of a soldier detained in Brianka, who wishes to remain anonymous due to security reasons, says his son calls him apparently from a general line also used by others to contact relatives. He was told that each morning, soldiers are picked up and "brought to work." It is not clear what kind of work this entails.

Krivenko says one soldier escaped from his Brianka jail and returned to Russia. "If a professional soldier returns to the barracks where he is permanently stationed within 10 days, then this is not considered desertion or unauthorized departure from the unit."

Back to the frontline

Several soldiers have reportedly been pressured to withdraw their cancellation, to the point that they returned to the battlefield. The parents of another contract soldier held in Brianka — who also wish to remain anonymous, as they fear for their son's safety — told DW: "At first, the soldiers had said they would definitely not return to the war and would not sign anything. But suddenly, we learned that they are going back to the frontline, without receiving any notification."

In early July, the organization reported that 500 such soldiers from Buryatia had refused to fight in Ukraine and were asking to be sent home. Verstka, a news outlet banned by Russia, says there are 1,793 such soldiers.

Krivenko says there are ever more cases of military personnel refusing to serve and ending up jailed in the self-declared Luhansk People's Republic. "This is a serious breach of Russian law; soldiers cannot be arrested and detained without a trial," says Krivenko. "Only Russian courts on Russian soil can hand down such ruli

www.dw.com/en/russian-contract-soldie...

Succes
2
Inside the city of the damned: What's going on in Putin occupied Kherson has been hidden from the world. But insider accounts obtained by veteran war reporter David Patrikarakos expose unimaginable evil - and the awesome courage of the Ukrainian resistance

A cloud of thick smoke hangs over the occupied city of Kherson in Ukraine. Its very stench is evidence of Russian war crimes, on a scale almost too sickening to contemplate.

The smoke comes from mobile incinerators that are running night and day. Vladimir Putin's paranoid soldiers are burning the corpses of Ukrainian citizens tortured and murdered on suspicion of helping the resistance.

And they are dispatching the bodies of their own comrades too — hundreds of them. The Russians are killed by the constant pounding of Ukrainian shells from artillery placements surrounding the city and by highly organised, secret units of freedom fighters.

They are even killed by gangs of youths armed with knives who set upon drunken Russians and stab them.


The incinerators fill Kherson with the reek of charred flesh. There is no mistaking the smell and it adds to the pervasive sense of horror in this Black Sea port. It is a living hell.

I am in contact with pro-democracy activists inside the city who have managed — for the first time since the start of the occupation — to get information out, describing the situation as it deteriorates daily, so that the world can finally have some idea of their plight.

To identify my sources in any way would be to condemn them to certain death. All I can say is that this information is reliable and comes from Kherson residents fiercely opposed to Russian occupation, who are risking everything to reveal the truth.

They say many of the Russian troops are drunk all of the time.

Arms, ammunition, kit and even food are in short supply for Putin's blundering army — but vodka is always available in abundance.

These soldiers are rounded up from the poorest regions of Putin's empire, far away from St Petersburg and Moscow. No one in the main cities wants to have their sons sent to be butchered in occupied territory.

Instead, bribes are often offered in rural districts, where conditions are little different from the world of Tolstoy's peasants. Many people are illiterate and generally ignorant of international news. They live largely without sanitation, in poverty and disease.

hese families don't want to send their young men to war either. But they cannot afford to refuse the government payouts.

And consequently, men from these regions are treated by the Kremlin as utterly disposable, lives without worth. Yet still, to return them to their villages in bodybags would be considered a military embarrassment — as well as an unwarranted expense — and so their remains are simply incinerated. Worthless in life, worthless in death.

When the Russians first occupied places such as Bucha, outside Kyiv, they were almost apologetic to Ukrainian citizens. On a 'special military operation' they'd been told would be over soon, these young men didn't really want to be there. In an odd way, the invaders were almost pathetically friendly.

But then their comrades started to die. And the mood changed.

Now in Kherson, Russians are hunted by snipers, ambushed and bombed. Thanks to consignments of Western arms, the Armed Forces of Ukraine (AFU) has the power to inflict serious damage.

The weapon the Russians fear most is the M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), supplied by the U.S. and capable of firing barrages of missiles from the back of an armoured lorry. Both manoeuvrable and lethally accurate, these rocket launchers are effectively unstoppable. They can wipe out an ammunition dump or a column of tanks in one hit.

I'm told that many of the rural Russian soldiers, who have never encountered such advanced military technology, are petrified: 'They talk of the HIMARS almost as children do of dragons.'

Lees verder:
www.dailymail.co.uk/news/article-1108...
Succes
2
quote:

ffff schreef op 6 augustus 2022 15:53:

..
Erdogan zit er voor de Turken, en dan moet je zoiets maar kunnen slikken.
..
DAT is de opgave voor iedere President en Erdogan geeft ons in het Westen een navrant lesje cynische politiek.
...

Was dat maar waar, als er iemand niet voor zijn eigen volk opkomt is het Erdogan wel!
Want helaas zit Erdogan er alleen maar voor zichzelf .. en door zijn wanbeleid gaat het economisch op z'n zacht gezegd nogal slecht met Turkije!

Zijn positie staat alle langere tijd onder druk, met de aankomende verkiezingen in 2023 en met een torenhoge inflatie van 80% (wat heeft geleidt tot grote protesten/armoede) poogt hij nu te redden wat er te redden valt ... en sluit hij zelfs met de duivel een pact als het moet.

Niks realpolitiek -- gewoon doodnormale dictator politiek!

"Turkey’s president is no different from Russia’s Vladimir Putin and Egypt’s Abdel Fatah al-Sisi. Their shared idea of democracy can be summed up by the motto: “You vote, I win.”
The Guardian

--
If the government does not stop its current policies, the outcome will be a sudden stop, a sharp decrease in output, and a credit crunch, resulting in a swift reduction in loans. Therefore, in addition to runaway inflation and currency depreciation, economic activity will stop, leading to a spike in unemployment. Recent opinion polls suggest the incumbent president’s re-election is far from secure. Trying to avoid early elections will only increase the social tension. The second half of the year will probably be disastrous for the Turkish economy and the political consequences will be dramatic and inevitable. It will be almost impossible to maintain economic stability until the scheduled elections in June 2023.

www.mei.edu/publications/turkeys-econ...

en ..

3 Aug 2022
ISTANBUL (AP) – Annual inflation in Turkey soared to nearly 80% in July, official data showed Wednesday, with skyrocketing food, housing and energy prices hitting consumers hard.

The Turkish Statistical Institute said consumer prices rose by 79.6% from a year earlier, up about 1 percentage point from June data.

Independent experts say inflation is much higher than official statistics. Economists also say the huge rise in inflation is caused by President Recep Tayyip Erdogan’s unorthodox belief that high borrowing costs lead to inflation despite established economic theory.

Turkey´s central bank slashed interest rates by 5 percentage points since September to 14%, sinking the national currency. While the bank has not made further cuts this year, central banks across the world are moving the opposite way, raising interest rates to combat global inflation.

In comparison, annual inflation hit a record 8.9% in the 19 countries that use the euro in July and a four-decade-high of 9.1% in the United States in June.

The Turkish lira lost 44% of its value against the U.S. dollar last year, eroding people’s ability to buy even basic items

www.breitbart.com/europe/2022/08/03/t...

closer
0
quote:

Succes schreef op 6 augustus 2022 17:09:

[...]

Was dat maar waar, als er iemand niet voor zijn eigen volk opkomt is het Erdogan wel!
Want helaas zit Erdogan er alleen maar voor zichzelf .. en door zijn wanbeleid gaat het economisch op z'n zacht gezegd nogal slecht met Turkije!

Zijn positie staat alle langere tijd onder druk, met de aankomende verkiezingen in 2023 en met een torenhoge inflatie van 80% (wat heeft geleidt tot grote protesten/armoede) poogt hij nu te redden wat er te redden valt ... en sluit hij zelfs met de duivel een pact als het moet.

Niks realpolitiek -- gewoon doodnormale dictator politiek!

"Turkey’s president is no different from Russia’s Vladimir Putin and Egypt’s Abdel Fatah al-Sisi. Their shared idea of democracy can be summed up by the motto: “You vote, I win.”
The Guardian

--
If the government does not stop its current policies, the outcome will be a sudden stop, a sharp decrease in output, and a credit crunch, resulting in a swift reduction in loans. Therefore, in addition to runaway inflation and currency depreciation, economic activity will stop, leading to a spike in unemployment. Recent opinion polls suggest the incumbent president’s re-election is far from secure. Trying to avoid early elections will only increase the social tension. The second half of the year will probably be disastrous for the Turkish economy and the political consequences will be dramatic and inevitable. It will be almost impossible to maintain economic stability until the scheduled elections in June 2023.

www.mei.edu/publications/turkeys-econ...

en ..

3 Aug 2022
ISTANBUL (AP) – Annual inflation in Turkey soared to nearly 80% in July, official data showed Wednesday, with skyrocketing food, housing and energy prices hitting consumers hard.

The Turkish Statistical Institute said consumer prices rose by 79.6% from a year earlier, up about 1 percentage point from June data.

Independent experts say inflation is much higher than official statistics. Economists also say the huge rise in inflation is caused by President Recep Tayyip Erdogan’s unorthodox belief that high borrowing costs lead to inflation despite established economic theory.

Turkey´s central bank slashed interest rates by 5 percentage points since September to 14%, sinking the national currency. While the bank has not made further cuts this year, central banks across the world are moving the opposite way, raising interest rates to combat global inflation.

In comparison, annual inflation hit a record 8.9% in the 19 countries that use the euro in July and a four-decade-high of 9.1% in the United States in June.

The Turkish lira lost 44% of its value against the U.S. dollar last year, eroding people’s ability to buy even basic items

www.breitbart.com/europe/2022/08/03/t...
Breitbart, bestaat dat nog?
josti5
4
quote:

closer schreef op 6 augustus 2022 18:54:

[...]
Breitbart, bestaat dat nog?
Ja, de NPO óók nog steeds, helaas.
matad
7
quote:

ffff schreef op 6 augustus 2022 15:53:

Toch blijft het Erdoganbericht heel opmerkelijk....

Ik lees:
Erdogan en Putin hebben gezamenlijk beslist hun handelsrelaties tussen hun landen te VERSTERKEN. Een gezamenlijk communiqué. Concreet: Meer samenwerking in transport, de landbouw, de toeristische en vooral in de industriële sector en in de financiële sector......

Als jet het mijlengrote verschuil constateert met al die honderden sancties door Europa. Daar mag nauwelijks met de Russen gesproken worden, laat staan bezocht of onderhandeld.

En als klap op de vuurpijl : Er werden nieuwe afspraken gemaakt omtrent energie.....

Terwijl heel Europa, ieder land kreunt onder energietekort en droogte, blijft Turkije gewoon zijn olie en gas invoeren Rusland levert de Turken de helft van hun gasverbruik en geen vuiltje aan de Turkse lucht. Dat ligt wel even anders in West- Europa.

Praten met de despoot, dictator Putin kan dan toch wat opleveren voor de Turken door de gesprekken van Erdogan met Putin. Beter dan elkaar verrot te schelden, als je het vanuit Turks oogpunt bekijkt. Erdogan zit er voor de Turken, en dan moet je zoiets maar kunnen slikken.

Biden bezocht enkele weken geleden Saoedie Arabie om ook een en ander te regelen met de moordenaar van de journalist, nog wel vermoord in Istanbul. En Biden kwam van een hele koude kermis thuis, in de zin van dat hij vrijwel niets voor elkaar kreeg.

Natuurlijk roept het gedrag van Erdogan wrevel op. Zo goed invoelbaar, maar....realpolitiek en je niet laten meeslepen, maar uiteindelijk aan de belangen van je eigen volk denken. DAT is de opgave voor iedere President en Erdogan geeft ons in het Westen een navrant lesje cynische politiek.

En Putin? Wat zal hij gegniffeld hebben na al die handtekeningen en overeenkomsten en in het Westen maar zorgen over langer openhouden van kerncentrales en heel veel gas invoeren om geen tekorten te krijgen en in de kou te zitten.... Het is toch allemaal wat.

Peter
Wat een ziekelijke geest hebt u.
Op de eerste plaats blaast u de loftrompet over Erdogan een persoon die enkel aan zijn eigen denkt en niet aan de alliantie genaamd de NATO. In uw geest is het bijna helemaal okay als je partner heult met je vijand. Lekker mannetje bent u.
Op de tweede plaats keurt u dat nationalisme van Erdogan goed. U schrijft immers:” ..aan de belangen van je eigen volk denken”. Turkije dat dolgraag bij de EU wil horen en daardoor toch minimaal een deel van haar nationalisme dient op te geven is boos dat die aansluiting te lang duurt of heeft geduurd. Welke kant wilt u in hemelsnaam op?
Wat Biden betreft: chapeau voor die man die achter de Oekraïne gaat staan daar waar u de witte vlag al klaar had en hebt staan.

Man wat kunt u raaskallen en bent u laf maar dat heb ik u al meermaals geschreven.U bent volledig in de war en wie zou u als partner willen? Wie solliciteert naar een dolksteek in zijn rug?
DeZwarteRidder
2
'Poetin verliest zijn eerste vrouwelijke kolonel door Oekraïense raketaanval'

De 52-jarige Russische vrouwelijke luitenant-kolonel Olga 'Korsa' Kachura zou zijn gedood door een Oekraïense raketaanval terwijl ze aan het rijden was in de stad Horlivka, in de regio Donetsk, dit schrijft Daily Mail.
Kachura is daarmee, voor zover bekend, de eerste vrouwelijke officier van Rusland die is gesneuveld in de oorlog met Oekraïne.
Van oorsprong is Kachura een Oekraïense en zou zich naar verluidt in 2014 hebben aangesloten bij de pro-Russische rebellen.
De Oekraïense journalist Denis Kazanskyi zegt tegen Daily Mail dat Kachura schuldig is aan veel oorlogsmisdaden in Oekraïne. Zo zou ze geholpen hebben bij het bombarderen van steden in de Donbas-regio. "Ze heeft veel burgerdoden op haar geweten", aldus de journalist. Vorig jaar veroordeelde Oekraïne haar bij verstek tot 12 jaar gevangenisstraf.
josti5
4
quote:

matad schreef op 6 augustus 2022 20:00:

[...]

Wat een ziekelijke geest hebt u.
Op de eerste plaats blaast u de loftrompet over Erdogan een persoon die enkel aan zijn eigen denkt en niet aan de alliantie genaamd de NATO. In uw geest is het bijna helemaal okay als je partner heult met je vijand. Lekker mannetje bent u.
Op de tweede plaats keurt u dat nationalisme van Erdogan goed. U schrijft immers:” ..aan de belangen van je eigen volk denken”. Turkije dat dolgraag bij de EU wil horen en daardoor toch minimaal een deel van haar nationalisme dient op te geven is boos dat die aansluiting te lang duurt of heeft geduurd. Welke kant wilt u in hemelsnaam op?
Wat Biden betreft: chapeau voor die man die achter de Oekraïne gaat staan daar waar u de witte vlag al klaar had en hebt staan.

Man wat kunt u raaskallen en bent u laf maar dat heb ik u al meermaals geschreven.U bent volledig in de war en wie zou u als partner willen? Wie solliciteert naar een dolksteek in zijn rug?
Maar weer eens een bloemlezing, IEX, uit één post nog wel:

*Wat een ziekelijke geest hebt u.
*In uw geest is het bijna helemaal okay als je partner heult met je vijand.
*Lekker mannetje bent u.
*Man wat kunt u raaskallen
*en bent u laf maar dat heb ik u al meermaals geschreven.
*U bent volledig in de war
*wie zou u als partner willen?
* Wie solliciteert naar een dolksteek in zijn rug?

Maar ja, als dit al mag blijven staan:

'Misschien kun je jouw commentaar wat nuanceren en niet de indruk proberen achter te laten dat je van deze terreurdaden geniet en probeert triomfantelijk de indruk te geven dat het Oekrainse leger het onderspit dreigt te delven'

dan is mij de opstelling van IEX zelf wel duidelijk...

Dit is overigens maar één voorbeeld van vele.
Freemoneyforever
0
quote:

josti5 schreef op 6 augustus 2022 20:42:

[...]
Maar weer eens een bloemlezing, IEX, uit één post nog wel:

*Wat een ziekelijke geest hebt u.
*In uw geest is het bijna helemaal okay als je partner heult met je vijand.
*Lekker mannetje bent u.
*Man wat kunt u raaskallen
*en bent u laf maar dat heb ik u al meermaals geschreven.
*U bent volledig in de war
*wie zou u als partner willen?
* Wie solliciteert naar een dolksteek in zijn rug?

Maar ja, als dit al mag blijven staan:

'Misschien kun je jouw commentaar wat nuanceren en niet de indruk proberen achter te laten dat je van deze terreurdaden geniet en probeert triomfantelijk de indruk te geven dat het Oekrainse leger het onderspit dreigt te delven'

dan is mij de opstelling van IEX zelf wel duidelijk...

Dit is overigens maar één voorbeeld van vele.
Een lekker mannetje op zijn tijd is toch niet te versmaden? (voor de liefhebbers...;)
matad
9
quote:

josti5 schreef op 6 augustus 2022 20:42:

[...]
Maar weer eens een bloemlezing, IEX, uit één post nog wel:

*Wat een ziekelijke geest hebt u.
*In uw geest is het bijna helemaal okay als je partner heult met je vijand.
*Lekker mannetje bent u.
*Man wat kunt u raaskallen
*en bent u laf maar dat heb ik u al meermaals geschreven.
*U bent volledig in de war
*wie zou u als partner willen?
* Wie solliciteert naar een dolksteek in zijn rug?

Maar ja, als dit al mag blijven staan:

'Misschien kun je jouw commentaar wat nuanceren en niet de indruk proberen achter te laten dat je van deze terreurdaden geniet en probeert triomfantelijk de indruk te geven dat het Oekrainse leger het onderspit dreigt te delven'

dan is mij de opstelling van IEX zelf wel duidelijk...

Dit is overigens maar één voorbeeld van vele.
Uw post is net zo warrig als dat van uw kompaan.
Ik zal niet reageren zoals u doet met de opmerking: “ik kan hier niet en mag dat zelfs niet, schrijven wat ik weet”, zo laf ben ik niet.
Edoch ben ik ook niet van plan om u als plaatsvervanger van pffff te accepteren. Ondanks diens duidelijke lafheid ben ik ervan overtuigd dat hij in deze de aangewezen persoon is om zelf te reageren en niet u. Indien u daaraan mocht twijfelen dan adviseer ik u om even met hem in contact te treden. Voorkomt toch weer een hoop geschrijf aan de secretaris van mevrouw von der Leyen, de bond van journalisten en de moderator. En nee hoor lieverd, hiervoor hoeft u me niet te bedanken.
plusmin
12
quote:

josti5 schreef op 6 augustus 2022 20:42:

[...]
Maar weer eens een bloemlezing, IEX, uit één post nog wel:

*Wat een ziekelijke geest hebt u.
*In uw geest is het bijna helemaal okay als je partner heult met je vijand.
*Lekker mannetje bent u.
*Man wat kunt u raaskallen
*en bent u laf maar dat heb ik u al meermaals geschreven.
*U bent volledig in de war
*wie zou u als partner willen?
* Wie solliciteert naar een dolksteek in zijn rug?

Maar ja, als dit al mag blijven staan:

'Misschien kun je jouw commentaar wat nuanceren en niet de indruk proberen achter te laten dat je van deze terreurdaden geniet en probeert triomfantelijk de indruk te geven dat het Oekrainse leger het onderspit dreigt te delven'

dan is mij de opstelling van IEX zelf wel duidelijk...

Dit is overigens maar één voorbeeld van vele.
Poe hee, Josti...
Ten overvloede nog maar eens: Dit draadje gaat NIET over U!
Dus kap er eens mee aub... Dat aandachts-geile kleuterschoolpleinengedrag zoals in groep 5.
Eerst de spotlight bewust opzoeken met behoorlijk opvallende en veelal afwijkende uitspraken,
om daarna te komen zeiken dat je weer in het voetlicht staat...
Als 90% hier zo tegen u is, ligt het dan aan die 90% of wellicht toch ook een beetje boel aan u?
Ze noemen het ook wel cognitieve dissonantie, blind zijn voor de werkelijkheid en dan opgesloten zitten in de eigen waanwereld en eigen waanbeelden. Nog even en u vertoont straks Calimero-gedrag: "het hele forum is tegen mij".

Deze draad gaat niet over U! maar over de verschrikkingen die Rusland momenteel begaat, dus stop eens met dat gezeur en gejank over "al het onrecht" dat u hier zogenaamd wordt aangedaan! Uw persoonlijke gevoel en vooral uw reacties daarop zijn volkomen onbelangrijk en behoren in dit draadje dan ook zeker niet thuis.

Als u de russische verschrikkingen bagatelliseert kunt u een gepeperde reactie verwachten, zeur daar dan ook niet zo over.

Ik zal u verder een beetje op weg helpen:

Dit bericht is heel erg NOK!
nvt
7
Matad meissie ga genieten van je pensioen.Wat haal je je op de hals?En IEX?Die moet ingrijpen want dat mens raast maar door.
A Mao
2
Why military aid to Ukraine doesn't always get to the front lines: "Like 30% of it reaches its final destination"

www.cbsnews.com/news/ukraine-military...
Beperktedijkbewaking
2
quote:

DeZwarteRidder schreef op 6 augustus 2022 20:19:

'Poetin verliest zijn eerste vrouwelijke kolonel door Oekraïense raketaanval'

De 52-jarige Russische vrouwelijke luitenant-kolonel Olga 'Korsa' Kachura zou zijn gedood door een Oekraïense raketaanval terwijl ze aan het rijden was in de stad Horlivka, in de regio Donetsk, dit schrijft Daily Mail.
...
Een luitenant-kolonel, ook wel overste genoemd, is geen kolonel.
Freemoneyforever
0
quote:

nvt schreef op 6 augustus 2022 22:14:

Matad meissie ga genieten van je pensioen.Wat haal je je op de hals?En IEX?Die moet ingrijpen want dat mens raast maar door.
Best stoer, dat u IEX opdrachten geeft, grote klasse!
63.282 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1049 1050 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 ... 3161 3162 3163 3164 3165 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 18:05
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 18:05
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 18:05
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 18:05
Germany40^ 17.714,20 -123,20 -0,69% 22:08
US30^ 37.851,00 -162,46 -0,43% 20:47
US500^ 4.960,72 -88,53 -1,75% 20:58
Nasd100^ 17.004,48 -544,32 -3,10% 20:52
Japan225^ 37.028,48 -973,23 -2,56% 20:58
WTI 82,10 +0,02 +0,02% 22:08
Brent 87,14 +0,15 +0,17% 22:08
EUR/USD 1,0653 +0,0010 +0,09% 22:08
BTC/USD 64.387,73 +799,96 +1,26% 21:29
Gold spot 2.387,91 +8,54 +0,36% 22:08
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 17:38
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 17:38
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 17:38
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 17:35
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 17:38

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront