Kinepolis Group « Terug naar discussie overzicht

Kinepolis 2022

84 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
voda
0
quote:

Lucid schreef op 19 augustus 2022 13:39:

Als iemand me kan uitleggen waarom we nu weeral aan het zakken zijn, laat het me zeker weten. Hier kan ik echt geen logische redenering voor vinden.
Kan dit meespelen?

’Britse bioscoopketen Cineworld vraagt faillissement aan’
2 uur geleden
in FINANCIEEL

BRENTFORD (ANP) - De Britse bioscoopketen Cineworld, de twee na grootste bioscoopketen ter wereld, vraagt faillissement aan. Dat meldt zakenkrant Wall Street Journal op basis van bronnen.

Bioscoop Cineworld in Beverwijk ANP / HH

Cineworld heeft net als veel andere bioscoopketens last van lage bezoekersaantallen. Filmgangers hebben moeite om de weg terug te vinden naar de bioscoopzaal na de pandemie.

BEKIJK OOK:
Nederlandse animatiestudio schrijft geschiedenis met ’Knor’

Beperkt aanbod
Enkele dagen geleden waarschuwde het aan de Londense beurs genoteerde bedrijf nog voor tegenvallende resultaten vanwege een te beperkt aanbod van 'blockbuster'-films en voorspelde het nog maanden last te hebben van slechte bezoekersaantallen. Dat zou het verminderen van de schuld nog moeilijker maken.

Cineworld heeft 751 vestigingen in tien landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, de Verenigde Staten en Israël.

www.telegraaf.nl/financieel/106724134...
[verwijderd]
0
Kinepolis is inderdaad goed bezig.
Ik vraag mij alleen af, of de mensen nog naar de cinema zullen gaan, als ze in de winter hun energierekening niet/nauwelijks kunnen betalen.
voda
0
Sectorbericht:

Cineworld overweegt faillissement in VS
Herstel na coronacrisis valt tegen.

(ABM FN) Cineworld Group heeft maandag bevestigd dat het overweegt faillissement aan te vragen in de Verenigde Staten.

De Britse bioscoopexploitant, die in de VS eigenaar is van Regal Cinemas, bevestigde daarmee eerdere geruchten in de media.

Afgelopen vrijdag meldde Wall Street Journal al op basis van bronnen dat Cineworld voorbereidingen trof om binnen enkele weken een faillissementsaanvraag te doen. Cineworld heeft sinds de coronacrisis moeite om bezoekers te trekken.

Een faillissementsaanvraag kan volgens Cineworld op korte termijn toegang geven tot extra liquiditeit en kan helpen bij het sluiten van een deal om de schulden terug te brengen. Het besluit zal wel leiden tot een significante verwatering voor aandeelhouders van de bioscoopexploitant.

Het bedrijf verwacht dat de huidige activiteiten gewoon door zullen lopen tot aan de aanvraag. Op lange termijn hoopt Cineworld de activiteiten door te zetten zonder in het personeelsbestand te hoeven snijden.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481
Lucid
0
WTF is dit nu weer, goede cijfers maar omdat een ander bedrijf in de sector het niet goed doet zakken we maar gezellig mee. Als dit voor alle sectoren de gang van zaken zou zijn, dan kunnen we de beurs binnenkort opschorten.
Arthur2
0
quote:

Arthur2 schreef op 12 augustus 2022 22:06:

Als je het koersverloop bekijkt van de voorbije twee maand zie je inderdaad een stijgende lijn... ik verwacht dat de cijfers vrijdag meevallen door toenemend bioscoopbezoek in deze prille post corona tijden... een koers van 55,00 lijkt me haalbaar. En dat lijkt me niet overdreven ambitieus.
Pfff... hoe het slechte nieuws bij een sectorgenoot met véél te véél schulden weegt op de koers van Kinepolis... Tijdelijke dip ? Koopopportuniteit of....????
Ieder bedrijf moet waken over zijn financiële gezondheid. De eene appel is de andere niet.
belegger1981
0
quote:

Arthur2 schreef op 22 augustus 2022 19:51:

[...]

Pfff... hoe het slechte nieuws bij een sectorgenoot met véél te véél schulden weegt op de koers van Kinepolis... Tijdelijke dip ? Koopopportuniteit of....????
Ieder bedrijf moet waken over zijn financiële gezondheid. De eene appel is de andere niet.
Volgens mij is dat in het algemeen slechte beurs vandaag,koers morgen terug omhoog…
belegger1981
0
wouter1652
0
Prognose voor komende maanden in EU economie zijn niet goed, de klanten zullen wss minder naar de bioscoop gaan + vaste kosten zullen verhogen (verwarming, ...),
jgeenens
0
1) in hoeverre is Kinepolis nog enkel afhankelijk van de EU economie? Ze zijn toch ook actief in de VS en Canada?
2) misschien gaan de mensen door de hoge energieprijzen minder op reis en gaan ze dan meer in eigen land op zoek naar ontspanning
3) buitenshuis gaan is dé manier bij uitstek om op uw verwarming te besparen
Kenny 91
0
Mijn inziens is dit combo van cineworld en feit dat de gehele beurs terug naar een dalende trend gaat.
Als er in september nieuwe films in de bioscoop komen, stijgen we vermoedelijk terug, al blijft er voor mij nog 1 grote onzekerheid: wat als corona weer hard toeslaat in de winter ... ?
belegger1981
0
Zien jullie het aandeel nog verder zakken?
Heb ze aangekocht aan 45€ wat ik al heel laag vond voor kinepolis,…zitten toch met koersdoel boven de 70€
Kenny 91
0
Ik denk dat ze ergens een steun hebben in de range 41-43. Kan nog iets lager dan de huidige koers maar dan zou de bodem moeten bereikt zijn.
stockholder
0
quote:

jgeenens schreef op 24 augustus 2022 11:38:

1) in hoeverre is Kinepolis nog enkel afhankelijk van de EU economie? Ze zijn toch ook actief in de VS en Canada?
2) misschien gaan de mensen door de hoge energieprijzen minder op reis en gaan ze dan meer in eigen land op zoek naar ontspanning
3) buitenshuis gaan is dé manier bij uitstek om op uw verwarming te besparen
Door de dure dollar kan Kinepolis voordeel behalen, immers elke dollar levert een eurootje op.Is bij een dallarkoers van bv 1.20 wel even wat anders.
Ik krijg overigens sterk de indruk dat er een partij (partijen) zijn die bezig zijn om het aandeel in elkaar te stampen.
Ik wil eigenlijk nog wel wat uitbreiden maar wacht toch maar even
belegger1981
0
Begrijp er totaal niks van,al 4dagen op rij in het rood.van dit aandeel ben ik dat niet gewoon…
Goedweere
0
Het aandeel zakt volgens mij op basis van Cineworld.

Alle analisten zijn unaniem . De ceo nu al schrijft dat 2023 recordjaar zal zijn. De geplande lijst aan blockbusters voor 2023 lijkt eindeloos. Kinepolis huurkosten zijn verwaarloosbaar tov sector genoten en de winstmarge per klant is groot.

Ik heb al pakket gekocht en misschien zakt het nog wat verder maar wachten tot de bodem kan tegenvallen.
Goedweere
0
"Every year is packed with big movies now, whether we're talking about the continuations of major franchises, the launch of new ones, or big-budget spectacles that just seem primed to grab our attention no matter what the subject matter. In that regard, 2023 is no different. In fact, it might be one of the biggest years for blockbuster movies we've ever seen."

www.looper.com/931475/movies-that-wil...
[verwijderd]
0
Dinsdag 30 Augustus 2022
Beursblik: Kepler Cheuvreux knipt stevig in koersdoel Kinepolis

(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft dinsdag het koersdoel voor Kinepolis fors verlaagd, van 72,00 naar 61,00 euro, terwijl het koopadvies werd herhaald.

Het herstel van de cinemagroep ziet er volgens de analisten iets minder goed uit dan eerder voorzien. Kepler besloot daarom de taxaties neerwaarts bij te stellen.

De raming voor de aangepaste EBITDA ging voor dit jaar met 12 procent omlaag, en met 16 procent voor volgend jaar. Voor 2024 ging de taxatie met 11 procent omlaag.

Reden is dat Kepler op minder bezoekers rekent dan voorheen, onder meer vanwege het erg warme weer in het derde kwartaal. Waar de analisten voor dit jaar aanvankelijk uitgingen van bijna 40 miljoen bezoekers, zijn dit er nu nog maar 35 miljoen. Dit stijgt volgend jaar naar 38 miljoen, maar dat is wel ruim minder dan de bijna 44 miljoen waarop Kepler eerst rekende.

Verder merkten de analisten op dat de concurrentie iets afneemt en dat bioscopen doorgaans goed bestand zijn tegen een recessie. Ook heeft Kinepolis volgens Kepler voldoende ruimte om te prijzen te verhogen en zo de inflatie te compenseren.

Het aandeel blijft ondanks de koersdoelverlaging aantrekkelijk gewaardeerd, aldus de analisten.

Het aandeel Kinepolis daalde dinsdagochtend 0,6 procent tot 44,42 euro.
[verwijderd]
0
Beursblik: ING verlaagt koersdoel Kinepolis fors

(ABM FN) ING heeft het koersdoel voor Kinepolis stevig verlaagd, van 77,00 naar 65,00 euro, maar herhaalde wel het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van analist David Vagman.

Na de halfjaarcijfers van vorig week heeft de analist de verwachtingen voor de aangepaste EBITDA na leases voor dit jaar en volgend jaar met respectievelijk 13 en 11 procent verlaagd. Vagman verwacht dat de bezoekersaantallen minder sterk stijgen dan eerder voorzien.

In 2022 zal Kinepolis volgens ING weer op 70 procent van het aantal bezoeker van voor de coronacrisis zitten, en in 2023 zal dit 80 procent zijn. Eerder ging ING uit van respectievelijk 77 en 88 procent.

Het koopadvies werd herhaald omdat het aandeel al genoeg gedaald is en het tragere herstel van de cinemagroep reeds ingeprijsd is.

Het aandeel Kinepolis daalde dinsdagochtend 0,4 procent tot 44,52 euro.

Door: ABM Financial News.
84 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 10:01
Koers 41,600
Verschil +0,400 (+0,97%)
Hoog 41,600
Laag 41,200
Volume 1.501
Volume gemiddeld 19.367
Volume gisteren 16.586

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront