Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

matad
2
quote:

keljans 123 schreef op 4 september 2022 11:29:

moderator sluit dit draadje aub
Is indirect de bedoeling van o.a. Fred putoptie, Jostov, niet van toepassing en green kiekeboe.
[verwijderd]
1
quote:

matad schreef op 4 september 2022 12:03:

[...]

Is indirect de bedoeling van o.a. Fred putoptie, Jostov, niet van toepassing en green kiekeboe.
Klopt mijn directe bedoeling.Stop met dit forum wissel elkaar app gegevens uit en ga daar verder.
Niets indirect.
asti
0
quote:

josti5 schreef op 4 september 2022 09:33:

[...]

Ook het insinuerend voortdurend verbasteren van een alias is goed fout, heb ik inmiddels van mijn zoon begrepen, waarbij het 'Johnno' van asti en 'Jostiband' relatief onschuldig zijn, vergeleken met het kwaadaardige, insinuerende 'Jostov' van jou, overgenomen door anderen.

(...)
Johnno is een (in andere landen) gangbare verbastering van de naam John. Dat je het als plaagstoot ziet en als repliek mij aanspreekt met 'astinix' is wat mij betreft alleen maar komisch. Ik weet niet of de verbastering 'jostiband', bezien in samenhang met andere berichten, zo onschuldig is.

Dat brengt me bij het volgende punt. Jij bent denk ik een van de weinige forumleden hier die niet volledig anoniem is. Sommigen kennen jou als ik het goed heb begrepen bij voor- en achternaam en ik heb ook begrepen dat bekenden van jou meelezen. Ik heb me de afgelopen weken (n.a.v. onder meer de berichten van de persoon achter het alias 'tomtom100') weleens afgevraagd of dat juridisch gezien relevant zou kunnen zijn. In theorie.

Het is inderdaad een interessante casus.
[verwijderd]
3
Ik geef u mijn mening over de eerder uitgeschreven doodswens.
De casus waarbij iemand riep ""ik zou je willen vermoorden"" gaf geen veroordeling.

De doodswens in dit geval is een wensdenken in figuurlijke zin en geprojecteerd op een eerder bericht van buitenaf.
Noch de persoon in kwestie achter de alias werkelijk kennende noch te bedreigen rechtstreeks zal geen enkele kans van slagen hebben in de veroordeling van de persoon in kwestie.

De jurist die ingeseind is of insgelijks zal na bestudering van het recht er achter komen dat er geen grond is voor een vervolging.

Ben geen jurist maar wel voorzien van een boerenverstand_denkraam.
DeZwarteRidder
0
Energieoorlog losgebarsten: ‘Rusland wil Europese economieën maximale schade toebrengen’

Rusland levert Duitsland vooralsnog geen gas meer via de Nord Stream 1-gasleiding, die gisteren weer in gebruik zou worden genomen. De energieoorlog is nu echt losgebarsten, zeggen internationale media vanochtend.
Bob van Huët 04-09-22, 09:49

,,In tegenstelling tot wat was aangekondigd, gaat er geen gas meer door de Nord Stream 1-gasleiding”, schrijft de Süddeutsche Zeitung in het commentaar. Al drie dagen had Moskou vorige week de levering van gas - via de gaspijpleiding die Siberië met Duitsland verbindt - onderbroken. Formeel vanwege lekkages en onderhoudswerkzaamheden. Ook de levering van gas aan het Franse bedrijf Engie blijkt te zijn afgesloten.

Dat het om technische problemen zou gaan, geloven weinigen. Gasleveringen zijn een wapen geworden in de oorlog van Rusland met het Westen dat economische sancties afkondigde tegen Moskou vanwege de oorlog in Oekraïne. Voor zover er nog twijfel was wil Vladimir Poetin Europa hard aanpakken voor de militaire steun aan Oekraïne en de Europese economieën maximale schade toebrengen, zo concluderen commentatoren in diverse internationale kranten.

Volgens de Britse krant The Guardian illustreren de jongste ontwikkelingen dat ‘de energieoorlog nu echt is losgebarsten’ en dat ‘de chantage (van Poetin) voor iedereen duidelijk is’. Dat laatste was gisteravond ook het thema in de dagelijkse video van de Oekraïense president Zelenski. Rusland wil de Europese energiemarkt nog deze winter een genadeklap uitdelen, zei hij. Ook Zelenski sprak van een ‘energieoorlog’ waarmee Rusland zou proberen ‘het normale leven van alle Europeanen te vernietigen’.

Smoesje

De door Gazprom aangevoerde reden voor het stilleggen van de gastoevoer naar Duitsland (‘lekken in de leiding’) wordt door experts als een smoesje gezien. ‘Als fabrikant van turbines kunnen we bevestigen dat een dergelijke constatering geen technische reden is om de activiteiten stop te zetten’, aldus de Duitse fabrikant Siemens. Het bedrijf laat weten dat de benodigde werkzaamheden ter plekke snel en ‘binnen de grenzen van routine-onderhoudswerk’ kunnen worden uitgevoerd.

Sinds Moskou in het begin van de zomer aan de gaskraan begon te morrelen, hebben Europese landen noodoplossingen aangeboord om hun bevoorrading in ieder geval meer te te diversifiëren en hun gasvoorraden zo snel mogelijk aan te vullen, in afwachting van wat de komende winter gaat brengen.

Frankrijk zegt inmiddels zijn gasvoorraden tot 92% te hebben gevuld. Niettemin verwachten gashandelaren her en der in Europa dat een langdurige stopzetting van Nord Stream 1 deze week al zal leiden tot snelle prijsstijgingen. Europese regeringen beweren hierop te zijn voorbereid. Maar de schade is er al, stelt de gezaghebbende Zwitserse econoom Cornelia Meyer tegenover de BBC. Frankrijk en Duitsland hebben de verwarming in openbare gebouwen al lager gedraaid. Duitsland en Italië willen de straatverlichting dimmen. De vrees is echter groot in diverse Europese landen - ook Nederland - dat huishoudens deze winter in grote problemen komen om de oplopende stookkosten te betalen. Tegen de BBC zegt Meyer verder dat gas nu ongeveer vier keer duurder is dan vorig jaar en dat de kosten van levensonderhoud verder omhoog zullen schieten.
Geen toeval

Dat Poetin juist nu Nord Stream 1 dichtdraait voor de Duitsers is volgens analisten ook geen toeval. Dit weekeinde liet de Duitse regering weten dat het haar gasvoorraden sneller kon aanvullen dan verwacht. Formeel zouden de Duitse opslagtanks nu al voor 85 procent zijn gevuld. De gasprijs op de internationale markten daalde na dat goede nieuws, prompt kwam de repliek uit Moskou en bleef Nord Stream 1 dus dicht. Een woordvoerder van de Bundesverband der Deutschen Industrie (BDI), een Duitse werkgeversorganisatie, tekende daarbij aan dat het aanvullen van de reserves minder te maken had met nieuwe efficiency dan met een ‘dramatische daling van de productiviteit’. Het onderstreept dat de Duitse economie ‘een massief probleem had’, aldus BDI-baas Siegfried Risswurm.

Dat Gazprom de belangrijke gaspijpleiding vanwege technische problemen al dagen dichthoudt, is volgens de Europese Commissie een teken dat het Russische staatsbedrijf ,,onbetrouwbaar” is. Europese leiders verwijten Rusland de gaskraan als politiek drukmiddel in te zetten.

Als het aan de Europese Commissie ligt, komt er een prijsplafond voor gas via gaspijpleidingen uit Rusland. Volgens Brussel is een limiet op de gasprijs nodig ‘zodat de Europese Unie zich kan verweren tegen manipulatie door president Poetin’.
matad
8
Uiteindelijk zal blijken dat Poetin geen beter ding had kunnen doen dan Europa afsluiten van het gas.
Het zal een of twee jaar moeilijk worden doch dan is het een overwinning voor de natuur, de kernenergie en andere milieuvriendelijke energie-opwekking en mogelijk een vervanging van het rattenregime in Rusland. Kom op leiders in Europa. Laat iets van Churchill zien en zeg tegen je bevolking: kost ons even wat kou doch dan een lange neus naar die rat in Moskou.
closer
10
quote:

plusmin schreef op 3 september 2022 20:49:

In Kyiv, a farewell ceremony was held for the scout zuiger, "Jostov", who suddenly died during a combat mission. His name was not revealed, however his family wanted to make sure he would be remembered as the great bloedzuiger he always was, the magnificant zuigbuis 2.0, the ulitimate vacuumpump and extreme trekhaak-zuiger.
Dat Josti5 dit graag als een "doodsbedreiging" wil lezen, is natuurlijk onzin.

Erg subtiel is het bericht niet, maar m.i. is het niet meer dan een (begrijpelijk) parodistisch antwoord op de eindeloze hoeveelheid off-topic berichten van Josti5, met de bedoeling reactie uit te lokken (vandaar het woord "zuigen"). Josti5 gebruikt dit topic alleen om het over zichzelf te hebben, en te klagen over de moderatie en het vermeende onrecht dat hem wordt aangedaan. Steeds opnieuw herinnert hij ons eraan dat hij al 20 jaar forumlid is en daarom meer respect verdient.

Josti5, respect verdien je op grond van je berichten, en dat betekent meer dan hier af en toe een link naar LiveUAMap neer te gooien.
luchtschip
0
Mensen die het dorp wilden verlaten werden staande voet doodgeschoten

In the village of Motyzhyn, Kyiv region, Russian occupants captured, tortured and killed civilians. Those who tried to leave the village were shot right on the road.

Similar things are probably happening on currently occupied territories.

video 2:01 minuut Engels ondertiteld

twitter.com/Gerashchenko_en/status/15...
closer
0
Afscheid van Gorbatsjov mondt uit in zeldzame massabijeenkomst van andersdenkenden

Geert Groot Koerkamp, 4 september 2022, 05:00

Het afscheid van Michail Gorbatsjov in Moskou bracht zaterdag duizenden Russen op de been. Ze dachten met mildheid aan hem terug, en spraken zich ook zeldzaam openhartig uit over ‘de catastrofe van globale omvang’ die hun land momenteel doormaakt.

Als om 10.00 uur de deuren van het Huis der Vakbonden in Moskou opengaan, is meteen duidelijk dat niet iedereen die dat wil, Michail Gorbatsjov de laatste eer zal kunnen bewijzen. De toeloop is groot en eerst honderden, dan al snel duizenden mensen sluiten zich aan bij de rij op de Bolsjaja Dmitrovka en een zijstraat die erop uitkomt. Aanvankelijk was voor de ceremonie vier uur ingeruimd, maar het Kremlin bracht dat de dag tevoren terug tot twee uur, zonder opgaaf van redenen.

Het Huis der Vakbonden is een fraai, lichtgroen pand uit de 18de eeuw dat in het niet valt bij het aangrenzende Russische lagerhuis, de Staatsdoema. Van hier uit werden eerdere Sovjetleiders als Lenin, Stalin en Brezjnev naar hun laatste rustplaats gebracht. Tsjajkovski trad er op en de schrijver Fjodor Dostojevski hield hier ooit een vlammende historische toespraak. Een huis dat veel heeft gezien.

Massale aanwezigheid politie, milde stemming
Lange tijd staat de rij stil. Iedereen moet door een metaaldetector en groepsgewijs worden de mensen mondjesmaat verder doorgelaten, van het ene met dranghekken afgezette straatdeel naar het volgende. De politie is massaal op de been. De stemming is mild en de mensen in de rij zijn graag bereid te vertellen waarom ze hier zijn, al willen de meesten niet met hun achternaam in de krant. Die bereidheid is in het moderne Rusland niet vanzelfsprekend.

‘Ik ben gekomen om hem te bedanken’, zegt de 62-jarige Aleksandr. Hij glimlacht als hij de tijd van Gorbatsjov voor de geest haalt, hij was jong en net begonnen als wetenschappelijk medewerker. ‘Gorbatsjov heeft ons de vrijheid gegeven, dat is het belangrijkste. We kregen het gevoel dat er veel nieuwe mogelijkheden kwamen en dat ons een goede toekomst zou wachten.’ Maar er is nog een reden hier te zijn, zegt Aleksandr. ‘Ik ben vandaag ook gekomen om me uit te spreken over wat er nu bij ons gebeurt.’

Hij is niet de enige. Jelena (54) draagt een felblauw jasje met daaronder een gele blouse, onmiskenbaar de kleuren van de Oekraïense vlag. ‘Nee, dat is zeker niet toevallig’, zegt ze. ‘In ons land vindt een catastrofe plaats van globale omvang, zoals die in de geschiedenis van Rusland nog nooit voorgekomen. En ik ken de geschiedenis van Rusland goed.’

Haar stem verraadt emotie als ze Gorbatsjov ‘mijn president’ noemt. ‘Zopas hoorde ik dat zowel zijn moeder en zijn schoonvader Oekraïners waren. Het is verbazingwekkend dat hij dit heeft moeten meemaken. Ik denk dat hij twee grote tragedies heeft doorleefd in zijn leven: de dood van zijn vrouw en deze catastrofe, die in volle gang was toen hij overleed. Stelt u zich dat eens voor, op zijn leeftijd, alles waar hij voor stond is om zeep geholpen.’

Poetin laat verstek gaan
Binnen in het Huis der Vakbonden is er een nieuwe controle. Twee militairen flankeren er stram een groot zwartwit portret van Gorbatsjov. Lange lege gangen en trappen leiden naar de Kolonnezaal, waar de overledene in het halfduister ligt opgebaard, eromheen een erewacht, familieleden en een handvol journalisten. Lang afscheid nemen is er niet bij, iedereen wordt gemaand snel door te lopen richting uitgang.

Hoogwaardigheidsbekleders zijn schaars vandaag. President Poetin laat verstek gaan. Hij heeft twee dagen eerder alleen afscheid genomen van Gorbatsjov in het ziekenhuis waar de oud-president is overleden. Volgens zijn woordvoerder had Poetin zaterdag ‘geen plek in zijn agenda’. De prominentste buitenlanders zijn de Hongaarse premier Viktor Orbán en de Amerikaanse ambassadeur John Sullivan. Nobelprijswinnaar voor de Vrede Dmitri Moeratov is er ook, een goede vriend van Gorbatsjov.

‘Ik ben gewoon gekomen om hem de laatste eer te bewijzen’, zegt Vasili, een kale man van 70. ‘Ik heb goede herinneringen aan hem, een vriendelijke man, hij geloofde in het volk, zelfs al steunde dat volk hem niet. Gorbatsjov heeft het land vrijheid gegeven, laten zien wat er mogelijk was. Daarna hebben sommigen daarvan misbruik gemaakt, die vrijheid aangewend voor eigen gewin.’

Verder lezen: www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
matad
3
quote:

BRESL01 schreef op 4 september 2022 12:31:

Ik geef u mijn mening over de eerder uitgeschreven doodswens.
De casus waarbij iemand riep ""ik zou je willen vermoorden"" gaf geen veroordeling.

De doodswens in dit geval is een wensdenken in figuurlijke zin en geprojecteerd op een eerder bericht van buitenaf.
Noch de persoon in kwestie achter de alias werkelijk kennende noch te bedreigen rechtstreeks zal geen enkele kans van slagen hebben in de veroordeling van de persoon in kwestie.

De jurist die ingeseind is of insgelijks zal na bestudering van het recht er achter komen dat er geen grond is voor een vervolging.

Ben geen jurist maar wel voorzien van een boerenverstand_denkraam.
Grappig is dat Jostov & Zoon zich op allerlei wetten gaan beroepen in hun bezwaarschrift en intussen een regime ondersteunen dat met een pennenstreek alle wetten overboord zet.
Zo’n soort mensen als Jostov & Zoon zou je maar eens moeten hebben als er iemand aan het verdrinken is en er een bordje verboden te zwemmen staat. Mijn grootmoeder zou zeggen: “ dan ben je genaaid”.
luchtschip
0
Russia's propaganda is trying to convince the world, that all well in Mariupol - the Ukrainian city it wantonly ( moedwillig ) destroyed.

Meanwhile, footage shows human body parts rotting in the rubble of destroyed flats & homes. Russia can't even be bothered to bury the civilians it murdered.

pbs.twimg.com/media/FbzfM84XEAEUbyE?f...

pbs.twimg.com/media/FbzfOmvXoAEFrdl?f...

twitter.com/GlasnostGone/status/15663...
luchtschip
0
Dit is een reclame die in Rusland op de TV verschijnt namens de Communistische Partij

"Communisme verdrinkt.......Schoonheid zal het Communisme redden"

video 0:44 minuut geluid aan

twitter.com/pmakela1/status/156636075...
luchtschip
0
According to the General Staff of the Armed Forces of Ukraine, the Russian railway company has received an order to find among its employees up to 10 thousand volunteers, who will be sent to the war in Ukraine in the future.

twitter.com/eskelinen_antti/status/15...
Paul1111
1
quote:

Fred 60 schreef op 3 september 2022 20:50:

[...]

Ik vind het eerlijk gezegd nogal wat dat er hier
pro Russisch gepost wordt.
Hoe kan je met een normaal set hersens de acties
van Rusland goedpraten of zelfs verdedigen.

En nu doe jij daar ook aan mee.

Hoe wil jij de agressie in Oekraïne van Rusland
rechtvaardigen?
Vertel het maar.
Voor alle duidelijkheid na mijn eerdere bericht. Uiteraard wil ik niets goed praten over wat de Russische agressie in Oekraïne teweeg brengt. Dat houdt echter niet in dat er geen duiding mag worden gegeven hier over oorzaken en gevolgen hoe het zover heeft weten te komen en bijdragen, ideeën van posters hoe ons werelddeel weer tot vrede zou kunnen komen zonder verder maar doorgaand en escalerend bloed vergieten ..
[verwijderd]
1
[quote alias=closer id=14392812 date=202209041311]
[...]
Dat Josti5 dit graag als een "doodsbedreiging" wil lezen, is natuurlijk onzin.

Erg subtiel is het bericht niet, maar m.i. is het niet meer dan een (begrijpelijk) parodistisch antwoord op de eindeloze hoeveelheid off-topic berichten van Josti5, met de bedoeling reactie uit te lokken (vandaar het woord "zuigen"). Josti5 gebruikt dit topic alleen om het over zichzelf te hebben, en te klagen over de moderatie en het vermeende onrecht dat hem wordt aangedaan. Steeds opnieuw herinnert hij ons eraan dat hij al 20 jaar forumlid is en daarom meer respect verdient.

Josti5, respect verdien je op grond van je berichten, en dat betekent meer dan hier af en toe een link naar LiveUAMap neer te gooien.
[/quote

Closer......... mijn complimenten uitstekend weergegeven en een dikke AB (de zesde) van mij !
Fred 62
0
quote:

Paul1111 schreef op 4 september 2022 13:29:

[...]

Voor alle duidelijkheid na mijn eerdere bericht. Uiteraard wil ik niets goed praten over wat de Russische agressie in Oekraïne teweeg brengt. Dat houdt echter niet in dat er geen duiding mag worden gegeven hier over oorzaken en gevolgen hoe het zover heeft weten te komen en bijdragen, ideeën van posters hoe ons werelddeel weer tot vrede zou kunnen komen zonder verder maar doorgaand en escalerend bloed vergieten ..
Duiding geven aan de agressie van Rusland is ze een reden
geven waarvoor ze een ander land aan gort schieten.
Er is geen reden anders dan dat het barbaren zijn.
Ideeën over vrede zijn zinloos als je tegen een opponent
vecht die niet voor rede vatbaar is.

Geef mij één goede reden die gerechtvaardigd wat Rusland
in Oekraïne doet?
De ideeën van posters hier om vrede te verkrijgen
is dat Oekraïne zich moet overgeven of in ieder geval
gedeeltes van het land moet overdragen aan de agressor.
Buigen voor geweld dus en dat is onacceptabel.

Maar als jij goeie ideeën hebt over het stoppen van
het zinloze geweld hoor ik en mede posters dat graag.

Mvg

Fred
Fred 62
2
quote:

keljans 123 schreef op 4 september 2022 11:29:

moderator sluit dit draadje aub
Waarom?
Sluit je eigen account en ga een stukje fietsen of zo.
Succes
0
Nieuwe Oekraïense doelen tegen Russische bezetter verdienen westerse steun

Een onderhandelde vrede was al nooit erg waarschijnlijk, maar Rusland is hard bezig zich daarvoor definitief buiten spel te zetten. Wat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky betreft is die mogelijkheid nu verder weg dan ooit. „Hoe zien wij het einde van de oorlog? Eerder zeiden we: vrede, nu zeggen we: overwinning”, zei hij recent op de viering van de Oekraïense onafhankelijkheidsdag in Kiev. Deze week volgde een langverwacht offensief in het gebied rondom de zuidelijke stad Cherson, bezet door Rusland. Veel informatie is er niet. Kiev heeft opgeroepen tot radiostilte: help de vijand niet. Maar het is duidelijk dat er over een breed front wordt geprobeerd de Russen onder druk te zetten. Oekraïne wil voor het invallen van de herfst, voordat het slagveld verandert in een modderpoel, nieuwe ‘feiten op de grond’ creëren.

Het offensief is opnieuw een voorbeeld van de ongekende moed van de Oekraïeners, vaak tegen de klippen op. De Oekraïense krijgsmacht beschikt niet over het volume aan tanks, houwitsers of manschappen dat nodig is om de grotere Russische legermacht beslissend in het defensief te drukken. Kiev heeft daar ook nooit geheimzinnig over gedaan, maar gaat nu toch over tot de aanval. Niet zomaar: al weken worden kleinere, gerichte aanvallen uitgevoerd op Russische munitiedepots, communicatielijnen en commandocentra. Op de door Moskou geannexeerde Krim werd het toeristische seizoen verstoord door mysterieuze en minder mysterieuze explosies, onder meer op Russische luchtmachtsbases. Het Oekraïense leger is niet optimaal uitgerust, dus moet het slim zijn. De door het Westen geleverde wapens, zoals het mobiele raketlanceersysteem HIMARS (bereik: 80 kilometer), helpen daarbij onmiskenbaar.

Emmanuel Macron wil wel in gesprek blijven met Moskou, zei de Franse president donderdag. „Wie wil dat Turkije de enige mogendheid in de wereld is die met Rusland blijft praten?” Macron zei dat de Franse steun voor Oekraïne onverminderd doorgaat, ook op langere termijn, maar dat elke kans om te de-escaleren, hoe kansloos ook, moet worden aangegrepen. Het Franse staatshoofd heeft gelijk, maar dat Zelensky weinig meer ziet in verder praten is óók heel begrijpelijk: de Russische president Vladimir Poetin heeft het internationale recht en de beschaving compleet de rug toegekeerd.

...

Lees verder:
www.nrc.nl/nieuws/2022/09/03/nieuwe-o...
het zwaard
2
josti5 schreef op 4 september 2022 09:33:

Mijn zoon vindt het een interessante casus, en hij gaat op z'n gemak de hele draad doorlopen.

Het is nu al zelfs niet meer van "Meester hij doet het weer " maar nu " Lieve slimme zoon help mij af van al die stoute mensen hier op dit draadje. Zou jij niet beter hulp zoeken bij een of andere psychiater ?
het zwaard
0
Nucleaire waakhond: "Kerncentrale Zaporizja verliest verbinding met elektriciteitsnetwerk na nieuwe bombardementen"
De Oekraïense kerncentrale in Zaporizja, die sinds maart bezet wordt door Russische troepen, is de hoofdverbinding met het energienetwerk kwijtgeraakt. Dat zegt het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA), waarvan sinds donderdag permanent twee deskundigen op de nucleaire site aanwezig zijn. De centrale blijft wel elektriciteit leveren via een noodleiding. Volgens het IAEA verloor de kerncentrale de hoofdverbinding "na nieuwe bombardementen in het gebied".
63.281 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1186 1187 1188 1189 1190 1191 1192 1193 1194 1195 1196 ... 3161 3162 3163 3164 3165 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 18:05
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 18:05
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 18:05
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 18:05
Germany40^ 17.713,70 -123,70 -0,69% 20:03
US30^ 37.967,93 -45,53 -0,12% 19:44
US500^ 4.976,96 -72,29 -1,43% 20:03
Nasd100^ 17.137,65 -411,15 -2,34% 19:57
Japan225^ 37.265,98 -735,73 -1,94% 19:50
WTI 82,35 +0,27 +0,33% 20:03
Brent 87,32 +0,33 +0,38% 20:02
EUR/USD 1,0652 +0,0009 +0,08% 20:03
BTC/USD 64.226,69 +638,92 +1,00% 19:13
Gold spot 2.394,08 +14,71 +0,62% 20:03
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 17:38
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 17:38
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 17:38
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 17:35
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 17:38

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront