Boskalis « Terug naar discussie overzicht

Boskalis in 2022

1.170 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 » | Laatste
voda
0
HAL doet bod op Boskalis gestand
Op 33,00 euro per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) HAL doet het overnamebod op Boskalis van 33,00 euro per aandeel gestand. Dit maakten het baggerbedrijf en de holding woensdag bekend.

HAL verhoogde eind augustus het bod nog met een euro naar het huidige niveau, aangepast voor het in mei uitgekeerde dividend door Boskalis van 0,50 euro per aandeel.

De biedprijs inclusief het dividend vertegenwoordigt een premie van circa 32 procent ten opzichte van de slotkoers voorafgaand aan de aankondiging van het eerste bod, gedaan op 10 maart 2022.

Van de uitstaande aandelen is nu 82,2 procent aangemeld of in bezit van HAL. De resterende aandelen kunnen tot 20 september van dit jaar worden aangeboden tijdens de na-aanmeldingstermijn tegen dezelfde voorwaarden.

De overdracht van de vennootschap vindt plaats op 14 september aanstaande, waarop de biedprijs in contanten wordt betaald.

Als HAL na afronding van de transactie minimaal 95 procent de uitstaande aandelen Boskalis in handen heeft, zal de investeerder een uitkoopprocedure starten, om zo ook de laatste aandelen in handen te krijgen. Bij een lager percentage, maar wel boven de 85 procent, is afgesproken dat HAL "Boskalis in kennis mag stellen dat zij de Fusie en Liquidatie na het Bod wenst door te voeren of, met instemming van Boskalis, een alternatieve structuur voor beëindiging van de beursnotering van de Aandelen".

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
PERSBERICHT: HAL doet Bod op Boskalis gestand op EUR 33,00
Papendrecht en Monaco, 7 september 2022, 7:15 CET

Dit gezamenlijke persbericht van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. ("Boskalis") en HAL Holding N.V. ("HAL Holding") wordt uitgebracht ingevolge het bepaalde in artikel 16, leden 1 en 2 en artikel 17, lid 1 van het Besluit openbare biedingen Wft (het "Bob") in verband met het openbare bod (het "Bod") door HAL Bidco B.V. (de "Bieder"), een directe 100%-dochtermaatschappij van HAL Investments B.V., op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen in het kapitaal van Boskalis. Dit persbericht vormt geen aanbod, of een uitnodiging tot het doen van een aanbod, tot koop van of inschrijving op effecten. Een bod wordt uitsluitend gedaan door middel van het biedingsbericht van 23 juni 2022 (het "Biedingsbericht"). Dit persbericht is niet bestemd voor vrijgave, publicatie of distributie, geheel of gedeeltelijk, in of naar, direct of indirect, enige jurisdictie waarin een dergelijke vrijgave, publicatie of distributie onwettig zou zijn. Termen met een hoofdletter die in dit persbericht worden gebruikt maar niet anderszins zijn gedefinieerd, hebben dezelfde betekenis als daaraan is gegeven in het Biedingsbericht, of, voor zover niet gedefinieerd in het Biedingsbericht, het gezamenlijke persbericht van Boskalis en HAL van 29 augustus 2022.

Dit persbericht wordt ook in het Engels gepubliceerd; de Engelse versie zal prevaleren boven de Nederlandse versie. Aan deze Nederlandse vertaling kunnen geen rechten worden ontleend.

-- HAL doet Bod op Boskalis gestand op EUR 33,00

-- 82,2% van de Aandelen aangemeld of in bezit

-- Overdracht vindt plaats op 14 september 2022

-- Biedprijs van EUR 33,00 is finaal van rechtswege

-- Resterende Aandelen kunnen tot 20 september 2022 worden aangeboden
tijdens de Na-Aanmeldingstermijn tegen dezelfde voorwaarden als het Bod
Aanmeldingen; Bod gestand gedaan

Boskalis en HAL zijn verheugd mede te delen dat alle in het Biedingsbericht beschreven Voorwaarden vervuld zijn en dat de Bieder het Bod gestand doet. Dit betekent dat de Biedprijs van rechtswege finaal is. Tijdens de Aanmeldingstermijn zijn 28.285.416 Aandelen aangemeld onder het Bod die een gezamenlijke waarde vertegenwoordigen van EUR 933 miljoen en circa 21,9% van het geplaatste aandelenkapitaal van Boskalis. Tezamen met de reeds door HAL gehouden Aandelen, inclusief Aandelen die door HAL gekocht zijn maar nog niet geleverd, vertegenwoordigt dit een totaal van 106.314.654 Aandelen of circa 82,2% van het geplaatste aandelenkapitaal van Boskalis. Sinds de eerste aankondiging van het voorgenomen openbaar bod door HAL op 10 maart 2022 zijn 46.589.483 Aandelen aangemeld of verworven, hetgeen ongeveer 36,0% van het geplaatste aandelenkapitaal van Boskalis vertegenwoordigt.

Overdracht

Op de Dag van Overdracht zal de Bieder de Biedprijs van EUR 33,00 (cum dividend) in contanten betalen voor elk Aangemeld Aandeel dat is geleverd aan de Bieder, op de voorwaarden zoals uiteengezet in het Biedingsbericht. De Dag van Overdracht is 14 september 2022.

Na-Aanmeldingstermijn

De Bieder kondigt hierbij een Na-Aanmeldingstermijn aan die zal aanvangen op 8 september 2022 om 09:00 CET en zal eindigen op 20 september 2022 om 17:40 CET. Dit stelt Aandeelhouders die hun Aandelen niet hebben aangemeld tijdens de Aanmeldingstermijn in staat om dit alsnog te doen tijdens de Na-Aanmeldingstermijn onder dezelfde voorwaarden en beperkingen als het Bod. De Bieder zal de levering van alle Aandelen die geldig zijn aangemeld (of gebrekkig aangemeld, op voorwaarde dat de Bieder een dergelijke gebrekkige aanmelding aanvaardt) tijdens de Na-Aanmeldingstermijn blijven aanvaarden en zal voor dergelijke Aandelen betalen binnen vijf (5) Werkdagen na de laatste dag van de Na-Aanmeldingstermijn. Overeenkomstig artikel 17, lid 4 van het Bob, zal de Bieder binnen drie (3) Werkdagen na de laatste dag van de Na-Aanmeldingstermijn een openbare mededeling doen over het aantal en het percentage van de Aandelen dat is aangemeld tijdens de Na-Aanmeldingstermijn en het totale aantal en percentage Aandelen in bezit van de Bieder.

Verwezen wordt tevens naar hoofdstukken 4.11 (Post-Acceptance Period) en 10.14 (Na-Aanmeldingstermijn) van het Biedingsbericht.

Gevolgen van het Bod

Indien na afronding van het Bod, HAL, alleen of samen met haar Gelieerde Ondernemingen, voor eigen rekening ten minste 95% van de Aandelen houdt (en op voorwaarde dat er geen Beschermingspreferente Aandelen uitstaan), zal HAL een wettelijke uitkoopprocedure starten om de resterende Aandelen te verwerven. Verwezen wordt naar hoofdstuk 5.9(b) (Buy-Out, Delisting and amendment of the Articles of Association as per Delisting) van het Biedingsbericht.

HAL en Boskalis zijn voorts overeengekomen dat HAL, mits HAL alleen of samen met haar Gelieerde Ondernemingen gezamenlijk minder dan 95% maar ten minste 85% van de Aandelen houdt, Boskalis in kennis mag stellen dat zij de Fusie en Liquidatie na het Bod wenst door te voeren of, met instemming van Boskalis (welke instemming niet op onredelijke gronden mag worden onthouden, voorwaardelijk gemaakt of vertraagd), een alternatieve structuur voor beëindiging van de beursnotering van de Aandelen. De vergoeding per Aandeel die niet-aanmeldende Aandeelhouders zullen ontvangen in de Fusie en Liquidatie na het Bod (indien geïmplementeerd) zal zoveel mogelijk gelijk zijn aan de Biedprijs vóór aftrek en inhouding van de toepasselijke Nederlandse dividendbelasting en kan dientengevolge beduidend minder zijn dan de Biedprijs van EUR 33,00 (cum dividend) in contanten per Aandeel. Verwezen wordt naar het gezamenlijke persbericht van Boskalis en HAL van 29 augustus 2022.

Resterende Aandeelhouders die overwegen of voornemens zijn hun Aandelen niet aan te melden gedurende de Na-Aanmeldingstermijn, dienen het gezamenlijke persbericht van Boskalis en HAL van 29 augustus 2022 en het Biedingsbericht zorgvuldig te bestuderen, in het bijzonder (maar niet beperkt tot) hoofdstukken 5.9(b) (Buy-Out, Delisting and amendment of the Articles of Association as per Delisting), 5.9(c) (Post-Closing Measure between 80% and 95%), 5.10 (Possible consequences of the Offer for non-tendering Shareholders) en 9.3 (Material Dutch tax consequences for Shareholders who do not tender their Shares), waarin bepaalde daadwerkelijke of potentiële risico's en gevolgen worden beschreven waaraan Aandeelhouders zullen of kunnen worden onderworpen indien zij ervoor kiezen hun Aandelen onder het Bod niet aan te melden.

Boskalis Investor Relations:

Martijn L.D. Schuttevâer

ir@boskalis.com www.globenewswire.com/Tracker?data=x6...

T +31 786969310

Afwikkelingskantoor:

Van Lanschot Kempen N.V.

Attn OS / T&D/ Agency Services L-11

Beethovenstraat 300

1077 WZ Amsterdam

Nederland

kas@kempen.com www.globenewswire.com/Tracker?data=k9...

Information Agent:

Georgeson (Computershare Netherlands B.V.)

Blaak 34

3011 TA Rotterdam

Nederland

boskalis-offer@georgeson.com www.globenewswire.com/Tracker?data=5s...

+31 (0) 10 313 8909
Claude Hommel
0
Nou, dat was het dan. Jammer dat er zoveel aandelen zijn aangemeld. Ik had gehoopt dat er nog 1 of 2 euro meer in had gezeten. Felicitaties voor HAL, ze hebben Boskalis voor een mooie prijs aan boord gehengeld.
Baarsjes
0
quote:

Claude Hommel schreef op 7 september 2022 08:50:

Nou, dat was het dan. Jammer dat er zoveel aandelen zijn aangemeld. Ik had gehoopt dat er nog 1 of 2 euro meer in had gezeten. Felicitaties voor HAL, ze hebben Boskalis voor een mooie prijs aan boord gehengeld.
Ik gokte ook er ook op dat de aanmelding lager dan 80% zou uitvallen maar hellaas het is anders verlopen.
guusje
0
Voor de koers was Boskalis geen aantrekkelijk aandeel maar het zat er wel in dat het met hun kennis nu veel geld ging verdienen. daar heeft Hal nu van geprofiteerd. Tijdperk Boskalis is af gesloten dat hoort ook bij beleggen. Kijken wat ik met de opbrengst van het geld gaat doen.
Branco P
1
quote:

guusje schreef op 7 september 2022 09:07:

Voor de koers was Boskalis geen aantrekkelijk aandeel maar het zat er wel in dat het met hun kennis nu veel geld ging verdienen. daar heeft Hal nu van geprofiteerd. Tijdperk Boskalis is af gesloten dat hoort ook bij beleggen. Kijken wat ik met de opbrengst van het geld gaat doen.
Ik heb vandaag mijn positie HAL uitgebreid. Dit kunstje gaan ze nog wel een keer flikken de komende tijd, verwacht ik.

Nog overtuigender was het overigens geweest wanneer HAL reeds minimaal 85% had zekergesteld.

Maar die 2,8% gaat nu in de na-aanmelding sowieso volgen me dunkt.

We weten nu dus hoe HAL te werk gaat en dat ze heel goed kunnen inschatten wat het minimale is wat ze moeten bieden. 1 euro extra bieden om boven 80% uit te komen. En daarmee zetten ze ook meteen de toon voor alle eventuele toekomstige biedingen (op SBM, Vopak, Fugro).

Tegelijkertijd is ook duidelijk geworden: in eerste instantie niet aanbieden is verstandig. Hoe meer aandeelhouders dat doen, hoe meer er nog bovenop komt.

In het persbericht worden de aandeelhouders, die hun stukken nog niet hebben aangeboden, aan het eind nog even flink bang gemaakt zie ik. Dreigende taal. Fraai is het zeker niet, maar kennelijk is het allemaal wel geoorloofd.

Zeer leerzame periode, is het geweest.
Hans2021
2
Ron Kerstens
3
Ik denk niet dat die ene euro het verschil heeft gemaakt maar wel de reactie van Berdowski dat hij het bod nu wel van harte kon aanbevelen aan zijn aandeelhouders. Een 3% hogere prijs en dan is het wel opeens dik in orde, LOL. HAL zal hem persoonlijke toezeggingen hebben gedaan, leuk optiepakket of andere douceurtjes hebben gegeven en daarna kon hij dankzij de verhoging van de biedprijs met opgeheven hoofd een draai van 180 graden maken. Familie Berdowski wordt nog veel vermogender heb ik zo maar het vermoeden.
Branco P
1
quote:

Ron Kerstens schreef op 7 september 2022 10:22:

Ik denk niet dat die ene euro het verschil heeft gemaakt maar wel de reactie van Berdowski dat hij het bod nu wel van harte kon aanbevelen aan zijn aandeelhouders. Een 3% hogere prijs en dan is het wel opeens dik in orde, LOL. HAL zal hem persoonlijke toezeggingen hebben gedaan, leuk optiepakket of andere douceurtjes hebben gegeven en daarna kon hij dankzij de verhoging van de biedprijs met opgeheven hoofd een draai van 180 graden maken. Familie Berdowski wordt nog veel vermogender heb ik zo maar het vermoeden.
Ik zie dat anders. Berdowski moest kijken naar de volgende belangen:

* 50% Grootaandeelhouder
* 50% Kleine aandeelhouders
* Continuïteit/winstgevendheid van het bedrijf
* Werknemers
* Klanten
* Eigen belang

Ik snap dat de 50% kleine aandeelhouders vinden dat hij hun belangen niet maximaal heeft "vertegenwoordigd" maar dat klopt dus ook gewoon en dat hoef je van Berdowski ook niet te verwachten. Alle andere stakeholders en belanghebbenden hadden geen belang bij een fors hogere prijs.

Je moet dus niet boos zijn op Berdowski. Als je boos op iemand wilt zijn, dat moet je boos zijn op de 32,2% kleinere aandeelhouders die hun stukken hebben aangemeld.
Branco P
0
Hoezo schrijft IEX nu dat er weinig animo is? als men op 65% was uitgekomen, dan zou je zeggen dat er weinig animo was.
Men staat echter 82,2%, ondanks de vrij omvangrijke campagnes tegen het bod. Dat noem ik niet weinig. Ook niet overtuigend veel. Maar wel meer dan verwacht. Dus er was dan toch relatief veel animo.
Mr sponge
3
quote:

Hans2021 schreef op 7 september 2022 10:03:

Dat HAL is een kil bedrijf. Ik zou daar niet graag aandeelhouder van willen zijn.
Een kil bedrijf? Dat noemen ze een goede investeerder. Ze zijn geen sinterklaas en handelen in het belang van het eigen bedrijf en aandeelhouders. Ze betalen voor een bedrijf wat ze het waard vinden. Niet wat de analisten ervan vinden.
Hoe zagen de koersdoelen van die analisten er eigenlijk uit voor de overname? Lagen die toen al boven de €33?
Als aandeelhouder van HAL zou ik net blij zijn dat ze geen geld over de balk gooien. Niet meer betalen dan absoluut noodzakelijk.
objectief
3
Geen idee waarom beleggers niet blij zijn met die EUR 33. Andere aandelen zijn intussen 10/15% gedaald.
junkyard
1
HAL announces that today the Offeror purchased a total of 695,135 Shares, representing
approximately 0.5% of the issued share capital of Boskalis. Together with any Shares already
owned by HAL, including Shares tendered during the Acceptance Period and Shares to which
HAL is entitled (gekocht maar nog niet geleverd), this represents a total of 107,009,789 Shares or
approximately 82.7% of the issued share capital of Boskalis.


> Die 85% wordt zo snel gehaald. Ferme waarschuwingen voor de zittenblijvers vanuit HAL en Boskalis vanmorgen, wie niet van plan is om zich te verenigen en proactief actie te ondernemen tegen HAL/Boskalis kan nu beter de aandelen aanmelden of direct verkopen aan HAL. Anders is er tijdens de uitrookprocedure weinig winst te behalen, en kunnen er zelfs extra kosten in rekening worden gebracht. HAL zal alle kans bieden aan aandeelhouders om zich alsnog aan te melden, maar meer dan € 33 zal dit nu niet meer worden (tenzij >5% Boskalis aandeelhouders zich weten te verenigen en met succes actie onderneemt).
Another day @ the terrace
0
Wat een bullshit argument daling is tijdelijk terwijl je Boka voor de lange termijn koopt.
Ik ga niet aanmelden
Branco P
0
quote:

Another day @ the terrace schreef op 8 september 2022 07:17:

Wat een bullshit argument daling is tijdelijk terwijl je Boka voor de lange termijn koopt.
Ik ga niet aanmelden
objectief heeft wel een punt. Met je Boskalis inkomsten kun je nu andere aandelen kopen die flink lager staan. Je rendement zal hoger zijn dan wanneer je in Boskalis zou kunnen blijven zitten. Je kunt uiteraard wel kijken in wat voor processen je terecht gaat komen wanneer je niet aanmeldt… leuk om eens een keer mee te maken… voor de ervaring..
voda
0
Bestuurders Boskalis verkopen aandelen aan HAL
Voor 33,00 euro per stuk.

(ABM FN-Dow Jones) Bestuursvoorzitter Peter Berdowski en bestuurslid Bart Heijermans hebben al hun aandelen in Boskalis aangemeld onder het overnamebod van HAL. Dit bleek uit meldingen in het kader van de Nederlandse Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 7 september 2022.

Berdowski hield 100.000 aandelen Boskalis, terwijl Heijermans 25.000 aandelen in bezit had. De aandelen zijn verkocht voor 33,00 euro per stuk. HAL verhoogde eind augustus het bod op Boskalis nog met een euro naar 33,00 euro per aandeel.

Woensdag deed HAL het bod op Boskalis gestand. Van de uitstaande aandelen is nu 82,2 procent aangemeld of in bezit van HAL.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang. meldde een kapitaalbelang van 3,21 procent met een dito stemrecht. Het belang wordt middellijk reëel gehouden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
1.170 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 865,36 +0,01 +0,00% 18:05
AMX 926,60 +7,92 +0,86% 18:05
ASCX 1.189,83 -18,08 -1,50% 18:05
BEL 20 3.826,58 +32,01 +0,84% 18:05
Germany40^ 17.742,50 -27,52 -0,15% 20:30
US30^ 38.013,46 +285,75 +0,76% 16:37
US500^ 5.049,25 +29,69 +0,59% 16:56
Nasd100^ 17.548,80 +43,89 +0,25% 16:49
Japan225^ 38.001,71 +257,64 +0,68% 16:49
WTI 82,09 -0,12 -0,15% 20:30
Brent 87,05 -0,26 -0,30% 20:30
EUR/USD 1,0645 -0,0026 -0,25% 20:30
BTC/USD 62.977,64 +1.724,70 +2,82% 20:30
Gold spot 2.382,15 +21,16 +0,90% 20:30
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 48,350 +1,250 +2,65% 17:35
ING 15,168 +0,242 +1,62% 17:35
ArcelorMittal 23,800 +0,290 +1,23% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 544,800 -35,400 -6,10% 17:39
BESI 138,550 -3,800 -2,67% 17:36
ASML 840,300 -12,100 -1,42% 17:39

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront