Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"De gasprijzen gaan dalen"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. schakelaar 23 september 2022 17:46
    quote:

    Uppie schreef op 23 september 2022 17:21:

    Kan er nog steeds geen text appje meelopen en achteraf uploaden? Op youtube uitzenden? Podcast echt niet mijn ding en wil wel graag de info
    Inderdaad. Ben zelf slechthorend, kan dus podcasts helemaal niet luisteren. Graag text transcripts publiceren van deze podcasts.
  2. Maan Arkenbosch 23 september 2022 21:17
    Zoals voorspeld is het einde van de financiële (beurs)glijbaan nog niet in zicht. Wie het eerste verlies genomen heeft, heeft het meeste verdiend! Of niet alleen gasprijzen en andere vitale grondstoffen, verder omlaag gaan ligt voor een groot stuk aan de €. versus $. verhouding. Volgens de pendel formule gaat de €. naar $.0,76. Dat betekend dat Zuid E.U. met sociale onrust te maken krijgt, als de Franse E.C.B.vazal, Lagarde, niet snel met zeer forse rente verhogingen komt. Ook wordt de E.U. slagkracht t.o.v. Poetin/Rusland nog zwakker. Duidelijk is dat Zuid E.U., zoals jaren reeds voorspeld, van de Noord E.U. landen zeker gedeeltelijk, losgekoppeld moet worden. Feitelijk moeten de Noordelijke E.U.landen dan terug naar hun nationale munten of combinatie hiervan, van voor de introductie van de €. Weliswaar komt er een golf van sociale onrust en armoe aan, zeker met de tomeloze import van gelukzoekers, maar de taaiheid van de bevolking, zal uiteindelijk langzaam verbetering brengen. Tenslotte wil ik nog wijzen op de zilver prijzen, welke, interessant worden.Waarom? Vooreerst wordt zilver grotendeel gewonnen uit zink en die smelterijen liggen door de hoge energie prijzen stop. De wereld voorraden zijn maar voor een maand productie en dat is historisch laag en worden genoteerd in $. Dus investeren in zilver is investeren in $! Voorts is er globaal veel zilver-vraag naar zonnen-collectoren/omvormers,mobieltjes,computers en automatisering elektronica. Koop vooral munten, want die kunnen mogelijk ook nog een (kleine)verzamelwaarde krijgen.
  3. forum rang 6 rene66 24 september 2022 10:51
    quote:

    opoopo schreef op 24 september 2022 10:36:

    [...]

    Begint een beetje op VI te lijken. Het wordt wel echt tenenkrommend
    Daar heb je gelijk in. Ik heb na het beluisteren van de recente podcast besloten om er niet meer naar te luisteren. Het is echt zonde van mijn tijd. De beste Nederlandse podcast is in mijn beleving Beurstalk. Of het echt interessant is hangt altijd af van de gasten die Rob heeft maar het niveau is een stuk hoger.
  4. Mr.Windows 24 september 2022 13:29
    mijn witte zwanen zijn Amerikaanse bedrijven die al jaren dividend uitkeren, zoals Pepsi/Coca Cola, Mc Donalds, P&G, J&J, ADM en ADP (meer dan 40 jaar! consequent verhogen, nog los van koerswinst).
    Daarnaast grotere tech bedrijven zoals Apple, Microsoft en ASML.
    Twee dividendbedrijven die maandelijks (al meer dan 20 jaar) iedere maand (stijgend) dividend, Realty Income en Main.
    En vergeet Nestlé niet.
    Het dividend wat ik ontvang herbeleg ik weer voor nog meer dividend dat zijn mijn witte zwanen.
    Overigens wel leuk om meningen terug te horen want beursanalisten gaven al meerdere jaren aan dat EU (ook begin dit jaar! getipt) veel meer potentie had dan de USA. En consequent klopt het niet want EU bakt op zoveel punten niets van, van klimaatcrisis, zwakke landen zoals Griekenland, Spanje en Italië .
    Prettige dag gewenst!
  5. forum rang 7 wiegveld 24 september 2022 17:01
    Ik luister liever naar de podcast van de concurrent, maar dat is kwestie ban smaak.
    Iets meer niveau.

    merk dat IEX adviezen vooral tot stand lijken te komen van DCF invuloefeningen en het woordje sell komt nauwelijks voor.
    Met aandelen als Cm com en JET had IEX zich onsterfelijk kunnen maken.
    Wellicht goed om als analisten eens een heidagje te plannen
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links