Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het begint steeds meer op een echte crisis te lijken en AEX-indicatie voorspelt weinig goeds

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Happy 3 oktober 2022 08:51
    quote:

    Dr. Phil schreef op 3 oktober 2022 08:46:

    Dergelijke kopteksten zorgen voor paniek onder beleggers. Wordt wel steeds vaker toegepast. Natuurlijk is het beurssentiment slecht. Na sluiting usa weet iedereen dat de beurs lager gaat openen. Maar om nog eens aan te dikken met dikke kopteksten ?
    Omdat vele particulieren nog steeds hun overtollige centjes in aandelen stoppen. Hele generatie die nog geen structureel dalende beurs heeft meegemaakt het gaat een puinhoop worden de komende maanden.
  2. domin8tor 3 oktober 2022 08:52
    Die kopteksten moet je als particuliere belegger sowieso nooit echt aandacht aan geven, wij bewegen de markt ook niet als Piet P. Wat wel van belang is, is als je als startende belegger nu binnen komt, je best wel keuze hebt tussen aandelen en obligaties. Voor de rest, lekker maandelijks inleggen en je koopt vanzelf de dip (en de top).
  3. Dago_Bert_Duck 3 oktober 2022 08:56
    quote:

    Happy schreef op 3 oktober 2022 08:51:

    [...]

    Omdat vele particulieren nog steeds hun overtollige centjes in aandelen stoppen. Hele generatie die nog geen structureel dalende beurs heeft meegemaakt het gaat een puinhoop worden de komende maanden.
    Mee eens, daarom ook besloten om grotendeels met cash aan de zijlijn te gaan staan en omdat ik wel wil blijven beleggen het restant in Flow Traders gestopt. Ik verwacht namelijk ook een zeer volatiele beurs de komende maanden.
  4. Shalom 3 oktober 2022 08:58
    quote:

    Dago_Bert_Duck schreef op 3 oktober 2022 08:56:

    [...]

    Mee eens, daarom ook besloten om grotendeels met cash aan de zijlijn te gaan staan en omdat ik wel wil blijven beleggen het restant in Flow Traders gestopt. Ik verwacht namelijk ook een zeer volatiele beurs de komende maanden.
    Cash= -17% accepteren….succes!
  5. forum rang 5 Jason Voorhees 3 oktober 2022 09:25
    Gewoon kop in het zand en doorkopen, prima, maar ik heb te veel meegemaakt, wat dat betreft. Dus aan de zijlijn heb ik mijn stekkie ingenomen een half jaar geleden hoewel nog wel wat belegd, aandelen die ik al jaren heb.
    Ik wacht nog op het plaatje van iex met een struisvogel kop in het zand, onderschrift, belegger ziet geen gevaren en blijft rustig doorkopen;-)
  6. Dutchwax 3 oktober 2022 10:32
    Onderstaande verhaal is niet van toepassing op personen die de hele dag met beleggen bezig zijn maar degene die bijvoorbeeld voor de oude dag bezig zijn en er niet elke dag mee bezig wil zijn.

    Vanaf het begin van dit jaar was het al duidelijk dat je aandelen moest gaan afbouwen. Dat heb ik gedaan en geen spijt van gehad. De oorlog die daarna uitbrak had voor vele een duidelijke aanwijzing moeten zijn om dit ook te doen.

    Heel veel aandelen zijn 30% kwijt geraakt en er is ook geen enkele rede aan te nemen dat we de bodem hebben bereikt.
    Praatjes van "de markt loop altijd vooruit" kennen we onderhand wel. Slaat helemaal nergens op omdat je niet weet wat ons allemaal te wachten staat. Het opblazen van Nord Stream 1&2 is een voorbeeld. De impact zal gigantisch zijn al dringt dit nog niet door bij velen. De winstwaarschuwingen zijn pas begonnen. Dit is een van de redenen waarom we veel lager zullen gaan.

    De oorlog is nog lang niet afgelopen en er zullen nog vele onverwachte zaken uit voortvloeien met als gezamenlijke factor dat we minimaal een recessie of depressie gaan zien.

    Ook de berichten hier laten zien dat heel veel mensen nog in een ontkenningsfase zitten. Berichten zoal deze worden meteen slecht ontvangen.

    Wie het niet eens is met de stelling dat we nog veel lager gaan dan de huidige niveaus, graag aangeven waarom we dan omhoog zouden gaan. Wat zijn dan de positieve factoren die daarvoor verantwoordelijk zijn.
  7. Jopieklaploper 3 oktober 2022 11:03
    Crisis? Nee hoor we krijgen een crisis, zelfs niet eens een milde recessie. De inflatie is voorbij en volgend jaar gaat iedereen er gemiddeld 4% in koopkracht op vooruit!!!! Dankzij maatregelen van het Kabinet (grote klasse) kan volgend jaar iedereen de energierekening betalen en worden boodschappen nauwelijks duurder.

    Het MKB krijgt geen hulp van de overheid voor hun gestegen energiekosten en dit is zeer te prijzen (Hulde voor Kaag) want het MKB zuigt al jarenlang de maatschappij leeg en het zal NIET tot ontwrichting leiden als een groot deel van het MKB failliet gaat, dit zal de maatschappij zelfs helpen. Multinationals produceren veel klimaatneutraler en milieuvriendelijker dan het MKN (multinationals voldoen al masaal aan de ESG sustainable goals van de VN terwijl het MKN hier nog niet eens over heeft nagedacht!!!!!!!

    Het gaat gewoon goed en dat mogen we vieren!!!!!!! Dankzij lagarde en haar team bij de ECB staat de euro er beter voor dan ooit (Grote Klasse) en daar hebben we allemaal voordeel van. Kijk maar naar het VK waar de eigenwijze Engelsen niet hun Pond wilden opgeven voor de Euro en ook nog én passant uit de EU zijn gestapt. Het Pond is volledig ingestort en gedevalueerd t.o.v. de sterke Euro en de sterke dollar.

    Nee, wij leven in de mooiste tijd ooit, de economie draait als een tierelier en het geld klotst tegen de plinten!!!!! Het gaat gewoon goed, en dat mogen we vieren!!!!
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links