Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

gnocchi.
1
Ach als deze ex hier van geniet in zijn nadagen. Zijn haar zit in ieder geval goed. Het schijnt dat hij elke ochtend een paar uur aan make up verzorging doet. In de gevangenis zal dat straks moeilijk gaan.

twitter.com/Acyn/status/1578947337874...

Marchant: President Trump en ik hebben in 2020 een verkiezing verloren door vervalste verkiezingen. Als mijn coalitie van kandidaten voor staatssecretarissen wordt gekozen, gaan we het hele land opknappen en wordt president Trump weer president
closer
1
Vote to delay Trump Media merger with Digital World Acquisition Corp postponed for another three weeks

PUBLISHED MON, OCT 10 20227:43 AM EDT, UPDATED 3 MIN AGO
Jack Stebbins @JACKSTEBBS

Digital World Acquisition Corp, the shell company set to take Trump Media and Technology Group public, on Monday again adjourned an important shareholder meeting, this time until early next month.

The Monday meeting was supposed to announce the results of a shareholder vote to extend the deadline for the merger with Trump Media by about a year. DWAC needs 65% of its investors to approve the extension. The meeting will now take place at 10 a.m. ET on Nov. 3.

This is the fourth time CEO Patrick Orlando has used his executive power to adjourn and delay the meeting. The previous adjournments occurred in September, around when Reuters reported that DWAC lacked the necessary shareholder support to approve the extension.

With $1 billion in financing already at risk, DWAC needs 65% of its shareholders to approve the extension for the merger with Trump Media beyond the current deadline of Dec. 8. The special-purpose acquisition company has previously warned that a failure to extend the deadline could force it to liquidate.

The company is also dealing with the fallout from a Trump Media executive’s whistleblower complaint to federal regulators. A senior vice president at Trump Media, William Wilkerson, filed a whistleblower complaint alleging securities violations in August. Wilkerson, who describes himself as one of the founders of the company, no longer believes in its viability.

“One way or another, this company is going to go bankrupt,” Wilkerson told the Miami Herald. “I don’t think the company is going to be approved by the SEC.”

Trump Media and DWAC didn’t immediately respond to requests for comment about the whistleblower.

The stakes of Monday’s vote are particularly high for some of the former president’s fans, who shared on Truth Social that they’ve invested thousands of dollars in DWAC as a show of support for the platform.

One user, posting under the handle @jcn7817, tagged Donald Trump’s account, writing, “i Need You to focus On DWAC, I put My Life savings into it! Please Help and Fix That today!”

Shares of DWAC were down about 2% in early trading Monday.

Verder lezen: www.cnbc.com/2022/10/10/trump-media-d...
gnocchi.
1
Trump advocaat Christina Bobb spreekt met federale onderzoekers in Mar-a-Lago zaak
Bobb ondertekende in juni een brief waarin zij verklaarde dat "gebaseerd op de informatie die mij is verstrekt", Trump alle geheime documenten die de regering zocht had teruggegeven. De huiszoeking bij Trump op 8 augustus leverde nog meer gegevens op.
10 oktober 2022, 6:37 PM CEST
Door Marc Caputo..

www.nbcnews.com/politics/donald-trump...

Christina Bobb, de advocate die een brief ondertekende waarin zij verklaarde dat alle gevoelige dossiers in het bezit van voormalig president Donald Trump waren teruggegeven aan de overheid, sprak vrijdag met federale onderzoekers en noemde twee andere Trump-advocaten die betrokken waren bij de zaak, volgens drie bronnen die bekend zijn met de zaak.

De verklaring, die Bobb op 3 juni ondertekende, gaf aan dat Trump voldeed aan een dagvaarding van de grand jury van mei en niet langer in het bezit was van een groot aantal documenten met classificatiemarkeringen in zijn club Mar-a-Lago in Florida, aldus de drie bronnen, die geen publiekelijk commentaar willen geven vanwege de gevoelige aard van het omvangrijke federale onderzoek.

Hun verklaringen komen overeen met federale gerechtelijke documenten, hoewel het ministerie van Justitie haar niet heeft genoemd als de advocaat die de verklaring heeft ondertekend, of andere betrokkenen heeft geïdentificeerd.

Nadat ambtenaren van het ministerie van Justitie de verklaring hadden gekregen, stelde de FBI vervolgens vast dat de inhoud van de verklaring niet waar was en op 8 augustus voerden agenten een huiszoekingsbevel uit en namen meer dan 103 dossiers met classificatiemarkeringen in beslag, zo blijkt uit gerechtelijke documenten.

Bobb, die op dat moment Trump's bewaarder was, heeft de verklaring niet opgesteld, volgens de drie bronnen die geen publiekelijk commentaar willen geven vanwege de gevoelige aard van het uitgebreide federale onderzoek.

In plaats daarvan heeft de toenmalige hoofdadvocaat van Trump in de zaak, Evan Corcoran, de verklaring opgesteld en haar gezegd deze te ondertekenen. Bobb sprak met de onderzoekers ook over de juridisch adviseur van Trump, Boris Epshteyn, die volgens de bronnen niet hielp bij het opstellen van de verklaring, maar minimaal betrokken was bij de besprekingen over de gegevens.

Epshteyn's mobiele telefoon werd vorige maand in beslag genomen door de FBI, volgens een verslag van de New York Times, waarin bronnen worden geciteerd die bekend zijn met de zaak. Twee bronnen bevestigden aan NBC News dat zijn telefoon in beslag werd genomen.

Bobb en Corcoran hebben niet gereageerd op vragen om commentaar. Het ministerie van Justitie gaf geen commentaar.

Voordat Bobb het document ondertekende, stond ze erop dat het werd herschreven met een verklaring dat Trump geen gegevens meer had "gebaseerd op de informatie die mij is verstrekt", aldus de bronnen over wat ze de onderzoekers vertelde. Bobb identificeerde de persoon die haar die "informatie" gaf als Corcoran, zeiden de bronnen.

"Ze moest twee keer aandringen op die disclaimer voordat ze hem ondertekende," zei een bron die met Bobb sprak over wat ze de onderzoekers vertelde. Ze is niet strafrechtelijk aansprakelijk. Ze wordt niet aangeklaagd. Ze wijst niet met de vinger. Ze is gewoon een getuige voor de waarheid."

In de verklaring staat dat er "zorgvuldig is gezocht" naar gegevens waarnaar in een dagvaarding van 11 mei is gevraagd en dat alle gevraagde relevante gegevens zijn verstrekt.

"Dat de FBI in een paar uur tijd twee keer zoveel documenten met rubriceringsmarkeringen terugvond als de 'ijverige zoektocht' die de raadsman van de voormalige president en andere vertegenwoordigers wekenlang moesten uitvoeren, roept ernstige twijfels op over de verklaringen in de verklaring van 3 juni en doet twijfel rijzen over de mate van medewerking in deze zaak," schreef het ministerie van Justitie.

Bobb gaf haar getuigenis vrijdag in Washington en sprak met federale onderzoekers, niet met de grand jury die Trump onderzoekt, zei de bron met kennis van haar getuigenis. De informatie die zij gaf zou een cruciale rol kunnen spelen in het groeiende onderzoek naar Trump betreffende zijn bezit van dossiers die hij volgens de federale overheid niet had mogen bewaren nadat hij zijn ambt had neergelegd.

In totaal bezat Trump sinds januari in zijn post-presidentschap 325 dossiers met rubriceringsmarkeringen die ofwel het label "TOP SECRET" (60 daarvan), "SECRET" (162) of "CONFIDENTIAL" (103) droegen, heeft de regering in gerechtelijke dossiers aangegeven.

Op zijn campagne-achtige bijeenkomsten heeft Trump zonder bewijs gesuggereerd dat de FBI sommige van de documenten heeft neergelegd en tegelijkertijd betoogd dat hij hoe dan ook het recht had om de documenten te bezitten. Het ministerie van Justitie heeft in rechtszaken de beweringen over het plaatsen van bewijsmateriaal tegengesproken en de advocaten van Trump hebben deze beweringen tot nu toe niet in de rechtszaal aangevoerd.

Zondag versterkte Trump zijn ongefundeerde beschuldigingen in een rally in Arizona die Bobb, een rechtse mediacommentator, volgens haar Twitterfeed had bijgewoond.

De dag nadat Bobb met onderzoekers had gesproken, berichtte The New York Times hoe Trump zich verzette tegen de langdurige verzoeken van de federale overheid om de documenten, waarbij helpers en advocaten betrokken waren. Ondertussen hebben de Times, die bekende bronnen aanhaalt, en The Washington Post, die mensen aanhaalt die bekend zijn met de beraadslagingen, ook melding gemaakt van onenigheid binnen het juridische team van Trump waarbij Epshteyn, Corcoran en een nieuwe advocaat die is ingehuurd om de zaak over te nemen, Chris Kise, die niet kon worden bereikt voor commentaar.
gnocchi.
1
Zelfs als Christina Bobb werd voorgelogen over het feit dat er geen geheime documenten meer waren, maakte ze zichzelf onderdeel van de samenzwering om te belemmeren toen ze de bewoordingen van de Corcoran-attestbrief veranderde en haar naam erop zette. DoJ heeft dat juridische hefboomeffect om samenwerking te verkrijgen.

twitter.com/MuellerSheWrote/status/15...
gnocchi.
4
"Schuldig en bang"
Bill Palmer | 9:00 pm EDT 10 oktober 2022.

www.palmerreport.com/analysis/guilty-...

Zelfs nu het DOJ aantoonbaar dichter bij een aanklacht tegen Donald Trump komt, en het steeds duidelijker wordt dat Trump ten onder gaat, zien we paradoxaal genoeg meer loze kreten dan ooit van degenen die bang zijn dat hij er gewoon "mee wegkomt". Zij redeneren dat, omdat Trump nog steeds uitdagend zijn mond opendoet, hij op de een of andere manier moet weten dat hij er op magische wijze mee wegkomt. Maar in werkelijkheid werkt niets zo.

Neem bijvoorbeeld de toespraak van Trump dit weekend. In plaats van te proberen de kandidaten te helpen die hij zogenaamd moest promoten, of zelfs zijn eigen politieke zaak te helpen, besteedde hij zijn toespraak aan een obsessie over het feit dat de DOJ hem op het spoor is wegens het stelen van geheime documenten.

Maar Trump probeerde niet eens echt zijn daden te verdedigen of zijn onschuld te bewijzen. In plaats daarvan is hij nu overgegaan tot het stadium waarin hij suggereert dat het goed is dat hij misdaden heeft gepleegd, omdat anderen daarbuiten (zogenaamd) soortgelijke misdaden hebben gepleegd. Alsof dat ooit goed valt bij aanklagers of jury's.

De kick is dat Trump niet eens zijn eigen nepargument goed kan krijgen. Hij houdt nu vol dat voormalig president George H.W. Bush binnenkort zal worden vervolgd voor het zogenaamd stelen van geheime documenten. Trump schijnt niet te weten dat Bush al jaren dood is. Het klinkt alsof Trumps babysitters hem dit soort sterke verhalen vertellen om hem rustig te houden op zijn weg naar beneden, en hij is zo ver verwijderd van de werkelijkheid dat het hem niet eens kan schelen dat Bush niet meer leeft om vervolgd te worden. Het is tenslotte maar een fantasie.

Dit is hoe verward Trump klonk toen hij zijn argument probeerde te maken. C-SPAN transcribeerde het als volgt: "George H.W. Bush nam miljoenen documenten mee naar een voormalige bowlingbaan en een voormalig Chinees restaurant waar ze ze samenvoegden. Dus ze zijn in een bowlingbaan slash Chinees restaurant."

Nee echt, Trump is zo ver heen dat hij raaskalt over hoe een dode president op het punt staat te worden vervolgd voor het stelen van geheime documenten en deze te verbergen in een Chinees restaurant dat ook een bowlingbaan is. Trump probeert een dapper gezicht op te zetten, maar al zijn bravoure en gebral komt slechts over als een versteende man die zichzelf lauw probeert te overtuigen dat hij er op de een of andere manier bovenop komt.

Wij zijn niet de enigen die dat zo zien. Voormalig federaal aanklager Joyce White Vance haalde Trump's bowling bondgenootschap aan en vatte het zo samen: "In mijn ervaring als aanklager zeggen mensen zulke dingen als ze schuldig en bang zijn." Dat zegt eigenlijk alles.
gnocchi.
1

Slecht nieuws voor Donald Trump in Fulton County Georgia strafzaak
Shirley Kennedy | 9:00 pm EDT 11 oktober 2022

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/bad-new...

Je moet het Fani Willis nageven, de officier van justitie in Georgia die onderzoek doet naar de criminele pogingen van Donald Trump om zich met de verkiezingen in Georgia te bemoeien. Ze laat geen steen ongemoeid. CNN meldde dat Willis de medewerking van Cassidy Hutchinson aan haar onderzoek heeft verzekerd. Willis heeft geprobeerd een getuigenis te krijgen van voormalig stafchef Mark Meadows, die niet bepaald bereid was mee te werken. In plaats van te wachten op Meadows, deed Willis het volgende beste en ging naar zijn voormalige assistent. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat Hutchinson aanwezig was bij het telefoongesprek met Trump, Meadows en anderen, is het waarschijnlijk dat ze in de buurt was toen het gesprek plaatsvond.

Meadows was duidelijk een van de deelnemers aan het telefoontje van Trump naar Brad Raffensperger. Later deze maand is een hoorzitting gepland om te bepalen of Meadows zal worden gedwongen om te getuigen. Als er enige twijfel bestaat over de betrokkenheid van Meadows, herinnerde CNN ons eraan dat Meadows de persoon is die de DOJ de hand reikte om kiezersfraude in Georgia (en andere staten) aan te klagen en er bij de DOJ op aandrong een onderzoek in te stellen. Willis nam die informatie op in haar aanklacht om Meadows te dwingen te getuigen en noemde hem een "materiële getuige". Hij was niet alleen een getuige, maar een gewillige deelnemer aan de echte fraude: de bewering dat de verkiezingen van 2020 zijn gestolen. Terwijl zowel Willis als het DOJ hun onderzoeken terugschroeven tot na de midterms, heeft CNN gemeld dat Willis van plan is om al in december aanklachten in te dienen. Hopelijk staat op een van die aanklachten de naam van Trump. Als Willis Trump niet pakt, doet de DOJ het wel.

De lakeien van Trump hebben overuren gemaakt om wie en wat dan ook de schuld te geven van het feit dat Trump geheime documenten van het Witte Huis naar zijn resort in Florida heeft meegenomen. Verschillende van hen beweerden dat de GSA, en niet Trump, de dozen inpakte, maar niemand geloofde dat verhaal. Nu heeft de GSA e-mails vrijgegeven met details over de hindernissen die ze genomen hebben om ervoor te zorgen dat Trump niets meenam dat niet van hem was. Ze vroegen Trump's voormalige assistent voor operaties, Beau Harrison, om te bevestigen wat er werd meegenomen, wat materiaal had moeten zijn "dat nodig is om het kantoor van de voormalige president af te sluiten of dat eigendom is van de federale overheid". Hoewel presidenten bepaalde documenten mogen meenemen die helpen bij het opzetten van nieuwe permanente kantoren, mogen ze geen geheime documenten meenemen. Deze informatie toont duidelijk aan dat niet alleen de GSA GEEN van de dozen heeft ingepakt, maar dat het bureau naar de mensen van Trump moest gaan om erachter te komen wat er in de dozen zat. Als ze de dozen zelf hadden ingepakt, hadden ze dat aan niemand hoeven vragen. Volgens CNN waren de dozen al ingepakt en in krimpfolie verpakt, dus de GSA kon niet weten wat erin zat. Wat een verrassing dat ze geclassificeerde documenten bevatten, die Trump niet mocht meenemen.

Trump wist wat hij deed, en hij deed het voor zijn eigen verdraaide doeleinden. Trump stelt langzaam de zaak van de DOJ voor hen samen. Ze hoeven alleen maar het papier te volgen.
gnocchi.
1
gnocchi.
2

Nog een Trump advocaat getroffen met een ethische klacht.
Sarah K. Burris.
12 oktober 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/kenneth-chesebro-eth...

Donald Trump's advocaat Kenneth Chesebro is de laatste advocaat waar men vragen bij stelt over zijn ethiek na berichten dat hij heeft meegewerkt aan het ongedaan maken van de verkiezingen van 2020.

The New York Times meldde woensdag dat een groep van enkele tientallen advocaten en prominente rechtsfiguren aangesloten bij de Lawyers Defending American Democracy de ethiek van Chesebro in twijfel trekt in een indiening bij de griefcommissie van het Hooggerechtshof van New York.

De aanklacht noemt Chesebro "het kennelijke brein achter belangrijke aspecten van de nepverkiezing" en beschuldigt hem van samenzwering "met [Rudy] Giuliani, [John] Eastman en anderen om onze democratie te ondermijnen".

Zowel Giuliani als Eastman worden nu onder de loep genomen vanwege hun ethiek rond schetsmatige juristerij, valse wetsdossiers en de algemene poging om de verkiezingen van 2020 omver te werpen. Chesebro was de advocaat die hielp bij de ontwikkeling van de nepverkiezersregeling, waarbij een groep Republikeinse kiezers bijeen zou komen en op Donald Trump zou stemmen en hun namen bij de federale overheid zou indienen alsof ze "gekozen" waren door het volk van de staat. Ze zijn nooit gekozen. Deze valse kiesmannen worden nu onderzocht door het Ministerie van Justitie.

De klacht zegt verder dat Chesebro "oneerlijkheid, fraude, bedrog of roekeloze of opzettelijke onjuiste voorstelling van zaken" gebruikte bij het schenden van de gedragsregels voor advocaten met een vergunning in New York.

Eastman wordt aangeklaagd bij de State Bar of California en Rudy Giuliani werd geschorst door de Orde van Advocaten van New York.

Critici hebben een nieuwe slogan gemaakt voor de MAGA afkorting om de spot te drijven met Trump advocaten: "Make Attorneys Get Attorneys."
gnocchi.
1
Federale rechter weigert de rechtszaak van E. Jean Carroll tegen Donald Trump op te schorten voor de geplande getuigenis van de voormalige president volgende week
ADAM KLASFELDOct 12th, 2022, 1:16 pm

Volledig verhaal en heerschappij in dit ONTWIKKELENDE verhaal.

lawandcrime.com/high-profile/federal-...

twitter.com/KlasfeldReports/status/15...

Federale rechter weigert de rechtszaak van E. Jean Carroll tegen Donald Trump op te schorten voor de geplande getuigenis van de voormalige president volgende week
ADAM KLASFELDOct 12th, 2022, 1:16 pm

Precies een week voor de afzetting van Donald Trump heeft een federale rechter het verzoek van de voormalige president afgewezen om de smaadzaak van E. Jean Carroll, die hem ervan beschuldigt valselijk te ontkennen dat hij haar heeft verkracht, te onderbreken.

De uitspraak maakt de weg vrij voor Carroll's advocaten om Trump te ondervragen op woensdag 19 oktober.

Trump's advocaten zullen Carroll vrijdag ondervragen.

"Het afronden van deze ondervragingen - die al jaren zijn uitgesteld - zou geen onnodige last voor Mr. Trump betekenen, laat staan onherstelbare schade", schreef U.S. District Judge Lewis Kaplan in een 16 pagina's tellende opinie.

Zoals in het verleden heeft Kaplan de advocaten van Trump berispt voor wat de rechter karakteriseerde als een patroon van tijdrekken.

"Zoals dit Hof eerder heeft opgemerkt, heeft de heer Trump deze zaak vanaf het begin in 2019 geprocedeerd met het effect en waarschijnlijk het doel om de zaak te vertragen", schreef Kaplan aan het begin van het advies.

Trump was nog president toen Carroll hem voor het eerst publiekelijk beschuldigde van verkrachting in de kleedkamer van een Bergdorf Goodman in de jaren negentig. De huidige rechtszaak heeft betrekking op Trump's ontkenningen van die beschuldigingen. In een interview met The Hill zei Trump tegen verslaggevers: "Ze is niet mijn type."

Hoewel Carroll haar klacht drie jaar geleden indiende in de staatsrechtbank, werd de rechtszaak overgedragen aan de federale rechtbank nadat het ministerie van Justitie betoogde dat Trump gevrijwaard was van aansprakelijkheid voor uitspraken die hij als president aan verslaggevers deed. Kaplan verwierp dat argument, maar het ministerie van Justitie - zowel onder leiding van procureurs-generaal Bill Barr als Merrick Garland - bleef dat standpunt handhaven in hoger beroep.

Het Second Circuit gaf Trump onlangs een gedeeltelijke overwinning op dat punt, door te oordelen dat de voormalige president een "werknemer" van de overheid is in de zin van de Westfall Act. Het verdeelde panel certificeerde vervolgens een vraag aan het D.C. Court of Appeals om te bepalen of Trump's verklaringen over gedragingen vóór zijn presidentschap als officiële handelingen onder de lokale wetgeving worden beschouwd.

Sindsdien hernieuwde Trump zijn motie om de Verenigde Staten in zijn plaats als gedaagde te stellen. Kaplan wees het verzoek opnieuw botweg af en zei dat hij de voormalige president geen "tweede hap uit de appel" zou geven.

Carroll's advocaat Roberta Kaplan kondigde aan dat ze van plan is een aparte rechtszaak aan te spannen op 24 november 2022, de datum waarop de New Yorkse Adult Survivors Act van kracht wordt. De verwijdert wat de bar zou zijn geweest voor Carroll om haar verkrachtingsbeschuldigingen zelf te vervolgen in een civiele rechtszaak.

"De vraag of de heer Trump mevrouw Carroll daadwerkelijk heeft verkracht, staat centraal in deze zaak", aldus het advies. "Maar het zal ook centraal staan in de nieuwe zaak die vrijwel zeker op 24 november 2022 of kort daarna zal worden aangespannen. Bijgevolg zijn ontdekking en bewijs met betrekking tot het al dan niet plaatsvinden van de vermeende verkrachting relevant voor beide zaken. Mr. Trump heeft niet gewezen op enige ontdekking of andere procedure die in deze zaak zou plaatsvinden zonder een schorsing die niet ook relevant zou zijn voor de op handen zijnde nieuwe zaak."

Zoals hij in het verleden heeft gedaan, ging Kaplan in op het proces en de tactiek van Trump's advocaat Alina Habba, die de argumenten van Carroll's juridische team "onzinnig" noemde. De rechter citeerde die opmerking voordat hij Habba in een voetnoot berispte: "Het Hof zal dergelijke ongepaste taal niet meer tolereren."

De advocaat van Trump gaf een korte verklaring uit vooruitlopend op de uitspraak in de zaak.

"We kijken ernaar uit om officieel vast te stellen dat deze zaak volledig ongegrond is en altijd is geweest," schreef Habba.

De advocaat van Carroll, die een naam deelt met de rechter maar geen familie van hem is, prees de uitspraak.

"We zijn blij dat rechter Kaplan het eens is met ons standpunt om het onderzoek in deze zaak niet op te schorten," schreef Kaplan. "We kijken ernaar uit om onze zaak in te dienen onder de Adult Survivors Act en met alle spoed door te gaan naar de rechtszaak."

gnocchi.
1
Merrick Garland's "onvermijdelijke" aanklacht tegen Donald Trump
Bill Palmer | 2:57 pm EDT 12 oktober 2022
Palmer Report " Analyse.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/merrick...

Omdat het DOJ alleen periodiek nieuws maakt over haar Donald Trump onderzoek wanneer het iets moet indienen bij de rechtbank, gaan de meeste dagen voorbij zonder publieke updates over de zaak. Dit creëert een vacuüm waarin de media en het publiek uiteindelijk hun toevlucht nemen tot veel filler. Dit omvat vaak onzinverhalen over Merrick Garland die zogenaamd te bang is voor een rechtse reactie om Trump daadwerkelijk aan te klagen, en andere verhaallijnen die gewoon uit de lucht gegrepen zijn.

En natuurlijk lijken Garland en het DOJ daar niet echt om te geven. Hun taak is om een aanklacht tegen Trump in te dienen die zo overweldigend is, dat een veroordeling tijdens het proces bijna gegarandeerd is. En terwijl ze die enorme strafzaak tegen Trump opbouwen, maken ze zich geen zorgen over wat u van hen vindt. U zult tevreden zijn met het eindresultaat of niet.

Ondertussen heeft Franklin Foer van de Atlantic de opmerkelijke stap genomen om Merrick Garland en de mensen die het dichtst bij hem staan te interviewen, in een poging om erachter te komen of de DOJ Trump zal aanklagen.

Foer is stellig dat hij niet werkt met voorkennis over beslissingen die al dan niet zijn genomen. Maar hij is net zo onvermurwbaar dat, op basis van alles wat hij van Garland en over Garland heeft geleerd, er geen twijfel over bestaat dat Garland Trump zal aanklagen. U kunt de lange lezing hier vinden.
www.theatlantic.com/politics/archive/...
robrdam
0
quote:

gnocchi. schreef op 12 oktober 2022 21:44:

Merrick Garland's "onvermijdelijke" aanklacht tegen Donald Trump

Een "filler" over "fillers".
gnocchi.
1

Hoe de J6-commissie van plan is de hamer te laten vallen tijdens de hoorzitting van morgen
Areeba Shah, Salon
12 oktober 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/how-the-j6-committee...

De volgende openbare hoorzitting van het Huis Jan. 6 commissie op donderdag zal betrekking hebben op nieuw materiaal verstrekt door de geheime dienst die onthult dat voormalig president Donald Trump "herhaaldelijk werd gewaarschuwd voor broeiend geweld" op 6 januari, volgens The Washington Post.

De geheime dienst verstrekte meer dan een miljoen elektronische berichten aan de congresonderzoekers, vertelden twee anonieme bronnen aan NBC News. Dit omvat e-mails en andere elektronische berichten van agenten in de dagen voorafgaand aan en tijdens de opstand.

De communicatie kan inzicht geven in het contact dat agenten hadden met relschoppers, hun inspanningen om voormalig vicepresident Mike Pence te beschermen en wat er gebeurde toen Trump naar verluidt agenten van de geheime dienst opdracht gaf hem naar het Capitool te brengen.

"We hebben en blijven volledig meewerken met de selecte commissie van 6 januari. Hoewel er geen extra tekstberichten zijn teruggevonden, hebben we een aanzienlijke hoeveelheid details verstrekt uit e-mails, radio-uitzendingen, Microsoft Teams chatberichten en bewijsstukken die aspecten van de planning, operaties en communicatie rond 6 januari behandelen," vertelde Special Service Agent Steve Kopek aan NBC.

In juli dagvaardde de commissie de geheime dienst voor communicatie van 5 en 6 januari 2021 die zou zijn gewist als onderdeel van een vooraf geplande upgrade van het telefoonsysteem. De inhoud van deze teksten kreeg veel belangstelling nadat voormalig Witte Huis-medewerker Cassidy Hutchinson de commissie vertelde dat ze uit de tweede hand had gehoord dat Trump een agent van de geheime dienst aanviel nadat hij weigerde het voertuig van de voormalige president naar het Capitool te rijden tijdens de opstand, aldus NBC.

De commissie is ook van plan bewakingsbeelden te delen die op de ochtend van 6 januari in de buurt van de Ellipse zijn gemaakt vóór de toespraak van Trump tijdens de "Stop the Steal" rally. Andere interne e-mails die tijdens de hoorzitting zullen worden onthuld, bevatten mogelijk bewijsmateriaal over personeelsleden die Trump waarschuwden voor de mogelijkheid van geweld die dag, maar Trump bleef druk uitoefenen op agenten van de geheime dienst om hem naar het Capitool te brengen om zich bij zijn aanhangers te voegen, aldus drie mensen volgens The Washington Post.

De commissie heeft in de zomer verschillende openbare hoorzittingen gehouden met nooit eerder vertoonde videobeelden van de aanslag op het Capitool en video-getuigenissen van voormalige functionarissen over de weigering van Trump om zijn verkiezingsverlies te accepteren. De hoorzittingen boden inzicht in de plannen die Trump's bondgenoten orkestreerden om kiesmannen te vervangen in slagveldstaten die president Joe Biden won en onthulden de manieren waarop lokale en staatsverkiezingsfunctionarissen werden bedreigd.

De negende openbare hoorzitting zal gaan over de "nauwe banden tussen mensen in de wereld van Trump en sommige van deze extremistische groepen," zei Rep. Zoe Lofgren, D-Calif., die in het panel zit, in een interview met CNN.

"We gaan door, echt een deel van wat we al hebben gevonden, maar aangevuld met nieuw materiaal dat we hebben ontdekt door ons werk gedurende deze zomer," voegde Lofgren eraan toe.

De hoorzitting is gepland om 13.00 uur ET op donderdag, nadat deze vorige maand werd verplaatst vanwege de verwoesting door orkaan Ian in Florida.
gnocchi.
1

'Ron Johnson, je gewapende opstand roept': Nicolle Wallace speelt J6 clips die de geheime dienst zal bevestigen
Sarah K. Burris
12 oktober 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/january-6-ron-johnso...

De Washington Post is op de hoogte van wat de House Select Committee over de aanslag van 6 januari zal onthullen in wat naar verwachting de laatste openbare hoorzitting zal zijn. Een van de verslaggevers die het stuk schreef, sprak met Nicolle Wallace en legde uit dat alles wat de voormalige Witte Huis-medewerker Cassidy Hutchinson onder ede heeft gezegd, donderdag door de geheime dienst zal worden bevestigd.

Een van de belangrijkste stukken van het onderzoek van 6 januari was het radioverkeer dat ze konden afspelen tijdens de laatste hoorzitting. Agenten van de Geheime Dienst meldden verschillende mensen met wapens buiten de veiligheidsperimeter van het Witte Huis.

Wallace herhaalde de geluidsfragmenten.

"Individuen in een boom, een blanke man, ongeveer 1,80 meter lang, bruine cowboylaarzen," meldt een stem op de radio. "Heeft een blauwe spijkerbroek en een blauw spijkerjack en hij heeft een AR-15. Hij is met een groep individuen, 5 meter van andere individuen. Twee van de individuen in die groep onder de boom zijn in groene uniformen, ongeveer 1,80 m, 1,80 m, magere blanke mannen, bruine cowboylaarzen, Glock-pistolen in hun middel."

Een andere stem spoorde agenten aan om "te zoeken naar de cowboylaarzen en de wapens op de rechter heup."

"Motor One, zorg ervoor dat PPD weet dat ze een verhoogde dreiging hebben in de bomen aan de zuidkant van Constitution Ave," legt de stem uit.

Toen meldde een andere stem: "Er lopen drie mensen in uniform met AR-15 op straat. Begrepen bij 14th and Independence."

Wallace zei weer: "Ron Johnson, je gewapende opstand roept."

Senator Ron Johnson (R-WI), die dit jaar herkiesbaar is, blijft erbij dat de aanval op het Congres geen "gewapende opstand" was.

Bekijk de video hieronder.

www.youtube.com/watch?v=EOm_U9q7xCY

gnocchi.
1
Palmer Rapport
DOJ beveiligt belangrijke getuige in Mar-a-Lago om Donald Trump te pakken voor obstructie
Bill Palmer | 6:21 pm EDT 12 oktober 2022.

www.palmerreport.com/analysis/doj-sec...
gnocchi.
1

'Ze kunnen geen onwetendheid claimen': J6 getuige verscheurt Elise Stefanik's staf
Bob Brigham
12 oktober 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/they-cant-claim-igno...

Voormalig vice-perschef Sarah Matthews van het Witte Huis van Trump besprak woensdag de "gênante uitstraling" van GOP Conference Chairwoman Elise Stefanik van New York toen ze getuigde voor de House Select Committee Investigating the Jan. 6 Attack on the U.S. Capitol.

Matthews sprak met Jake Tapper van CNN in haar eerste live televisie interview.

"Terwijl u een paar maanden geleden getuigde, viel de Republikeinse Conferentie van het Huis, de officiële Twitter-feed van de Republikeinse Conferentie van het Huis, u aan, ze besmeurden u," merkte Tapper op. "En op dat moment werkte u voor de Republikeinen van het Huis in de Commissie Milieu en Openbare Werken of zoiets."

Matthews werd aangevallen door het @HouseGOP account als, "gewoon een andere leugenaar en pion in Pelosi's heksenjacht."

"Ik weet dat je het niet in real-time wist en waarschijnlijk tegen de tijd dat je er achter kwam, hadden ze het verwijderd," vervolgde hij. "Maar dat moet verschrikkelijk gevoeld hebben."

"Ja, ik vond het een gênante aanblik," antwoordde Matthews.

"Ik was op dat moment een medewerker van het Huis en voor hen om dat te tweeten -- ze kunnen niet beweren dat ze het niet wisten, ik ken mensen van Elise Stefanik's team," zei ze. "Ze wisten dat ik een huidige medewerker van het Huis was."

"En ik denk dat wat mij het meest verbaasde aan het feit dat ze dat tweeten was dat ze mij een leugenaar noemden voordat ik ooit mijn mond opendeed," merkte Matthews op.

Bekijk hieronder.

www.youtube.com/watch?v=8VzRy1GKd18&a...
Bullwish
1
Trump wordt geconfronteerd met problemen, in de zin van juridische onderzoeken en procedures tegen hem. Op zijn beurt zal hij ook alles weer juridisch aan gaan vechten, dat gaat allemaal lang duren. Hij heeft veel vriendjes en supporters. Bovendien heeft hij bepaalde rechters van het Hooggerechtshof zelf aangesteld, daar is nu een meerderheid die zijn gedachtegoed grotendeels volgt.

Wat ik me afvraag, is of ze in Amerika kunnen voorkomen dat dit ongeleide projectiel weer president wordt. Hij vormt echt een veiligheidsrisico.

(Jammer dat er geen jongere, charismatische, intelligente kandidaat voor het presidentschap is.)
gnocchi.
1
quote:

Bullwish schreef op 13 oktober 2022 09:23:

Trump wordt geconfronteerd met problemen, in de zin van juridische onderzoeken en procedures tegen hem. Op zijn beurt zal hij ook alles weer juridisch aan gaan vechten, dat gaat allemaal lang duren. Hij heeft veel vriendjes en supporters. Bovendien heeft hij bepaalde rechters van het Hooggerechtshof zelf aangesteld, daar is nu een meerderheid die zijn gedachtegoed grotendeels volgt.

Wat ik me afvraag, is of ze in Amerika kunnen voorkomen dat dit ongeleide projectiel weer president wordt. Hij vormt echt een veiligheidsrisico.

(Jammer dat er geen jongere, charismatische, intelligente kandidaat voor het presidentschap is.)
Daarom wordt er achter de schermen ook op verschillende fronten de Don onderzocht en waarschijnlijk tegelijk aangeklaagd.
Stel dat ze plm 10 verschillende aanklachten hebben, dan is de kans groot dat er een paar bij zijn die hem in korte tijd de das om doen.Er worden tig aantal getuigen onder eed verhoord die opdrachten van de ex president persoonlijk kregen. Als ze hem gaan aanklagen dan moet het gewoon waterdicht zijn.
Donald is niet bijdehand of van teflon, hij is een kwaadaardig gewetenloos kind met veel geld en laat andere de vuile was voor hem doen. Hij heeft gewoon slimme corrupte advocaten en schatrijke criminele donors.
gnocchi.
0
"Trumpisme" is in feite openlijk kwaadaardig narcisme. Dat is het.

Verborgen kwaadaardig narcisme is de politiek van weleer - je deed alsof je een fuck om anderen gaf.

Trumpisme is de GOP "New School" - je hoeft niet eens te doen alsof je om anderen geeft.

twitter.com/maxapotter/status/1580427...
gnocchi.
0
Dus hij ontkend niet dat hij persoonlijk opdrachten heeft gegeven om de documenten naar zijn vakantieoord te laten brengen.

'Geen misdaad': Trump post onsamenhangende late-night rant als nieuwe rapporten hem verder betrekken in docs schandaal
Brad Reed
13 oktober 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-documents-scan...

Voormalig president Donald Trump plaatste woensdag laat een onsamenhangende tirade op zijn Truth Social platform nadat de Washington Post meldde dat de regering een insider getuige heeft die de voormalige president heeft betrokken bij mogelijke obstructie van justitie.

Uren nadat de Post meldde dat een getuige onderzoekers heeft verteld dat Trump persoonlijk opdracht gaf om topgeheime overheidsdocumenten naar zijn persoonlijke woning te verplaatsen, zelfs nadat hij een dagvaarding had ontvangen waarin de teruggave ervan werd geëist, ging Trump naar Truth Social om te beweren dat er geen misdaad was gepleegd.

"Er is geen 'misdaad' die te maken heeft met de opslag van documenten in Mar-a- Lago, alleen in de hoofden van de radicaal linkse gekken die ons land vernietigen, en die net door de rechtbank werden gedwongen om mij veel terug te geven van wat zij namen (stalen?) tijdens hun ongekende en onnodige inbraak in mijn huis," schreef de voormalige president.

In werkelijkheid is de regering niet gedwongen om de in beslag genomen documenten terug te geven, omdat ze niet het eigendom zijn van de twee keer beschuldigde voormalige president. Bovendien is het uitvoeren van een wettig huiszoekingsbevel geen "inbraak".

Trump besloot zijn tirade door ten onrechte te beweren dat voormalige presidenten de rechtmatige eigenaren zijn van zeer gevoelige inlichtingendocumenten, waaronder informatie over nucleaire programma's van buitenlandse naties.

"De 'Sokkenzaak' van Clinton, die wet is, zegt dat het allemaal toebehoort aan 'de president,' GEEN MISBRUIK, en de Presidential Record Act is eenvoudig, 'onderhandelen,' en GEEN MISBRUIK," schreef hij. "Deze mensen zijn krankzinnig!!!"
gnocchi.
0

Laatste Mar-a-Lago bom onthult 'echt juridisch gevaar' voor Trump ivm getuigen: WaPo verslaggever
Travis Gettys
13 oktober 2022

De verslaggever die het laatste bommennieuws over de documenten die Donald Trump meenam naar Mar-a-Lago brak, legde de significanten over de laatste onthullingen uit.

Washington Post correspondent Devlin Barrett verscheen donderdag op MSNBC's "Morning Joe," waar hij beschreef hoe een Trump-medewerker federale agenten vertelde dat de voormalige president hem vertelde om dozen met documenten te verplaatsen nadat het ministerie van Justitie een dagvaarding uitvaardigde die de teruggave van die documenten eiste -- en beveiligingscamera video bevestigt dat verslag.

Lees verder.
Link Engels.
www.rawstory.com/mar-a-lago-investiga...
70.586 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3082 3083 3084 3085 3086 3087 3088 3089 3090 3091 3092 ... 3526 3527 3528 3529 3530 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 19 apr
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 19 apr
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 19 apr
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 19 apr
Germany40^ 17.714,20 -23,16 -0,13% 19 apr
US30^ 37.851,00 0,00 0,00% 19 apr
US500^ 4.960,72 0,00 0,00% 19 apr
Nasd100^ 17.004,48 0,00 0,00% 19 apr
Japan225^ 37.028,48 0,00 0,00% 19 apr
WTI 82,10 0,00 0,00% 19 apr
Brent 87,14 0,00 0,00% 19 apr
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 19 apr
BTC/USD 63.782,82 +195,04 +0,31% 02:39
Gold spot 2.392,50 0,00 0,00% 19 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 19 apr
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 19 apr
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 19 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 19 apr
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 19 apr
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 19 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront