Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

In hoeverre zijn Shell en de rest nou oorlogsprofiteurs?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. fymanth 7 november 2022 14:04
    Ik heb nog geen enkel bedrijf gezien die dat doet. De tijd is rijp dat we in gaan zien dat het kapitalisme scheuren gaat vertonen. Je ziet ook dat politiek profiterende bedrijven extra gaat belasten (mogen ze bij albert heijn ook doen overigens. De vraag wordt of we een tijdperk ingaan waarin winsten worden bepaald door overheden. En als gevolg daarvan beleggers afhankelijk zijn van de keuzes van overheden. Lees ook de Spaanse overheid en de Spaanse Banken. Banken maken teveel winst, overheid grijpt in.
  2. Steven v. O. 7 november 2022 14:42
    Ik denk dat afroombelastingen onverstandig zijn. De energiemajors als zondebok, terwijl een tal van sectoren oneveredig hebben geprofiteerd van recente "idiosyncratische factoren". Zoals een bovenstaande reageerder oppert, zet dit ons op een glijdende schaal van centraal geplande winstmaxima.

    Klinkt als China's "common prosperity"...
    Socialisme iemand?

    Wat betreft de desinvesteringen in energie, gevoed door een onrealistisch beleid gevoerd door klimaatdrammers;
    twitter.com/BurggrabenH/status/158562...
    Wat Jamie zegt
  3. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 7 november 2022 15:27
    Overheden moeten zich zo min mogelijk met de economie bemoeien, dus ook geen gekke heffingen als dat even beter uitkomt. Dat is ook mijn grootste zorg over die hele energie transitie: het initiatief ligt bij de overheid. Dat het in het honderd loopt (en dat doet het, alleen daar heeft de media het niet over) is dan ook voorspelbaar.
  4. Warren Buffet Fan 8 november 2022 01:07
    Waar waren al deze 'af-room' socialisten toen Shell en andere bedrijven verlies draaiden tijdens de corona crisis, door een olieprijs van $30? Nu dat momenteel ingehaald wordt door hoge winsten a.g.v. hoge energie prijzen (te danken aan het korte (ESG) termijn beleid van dezelfde politici en NGO's) komen de politici en media als aasgieren op de oliebedrijven af.
  5. Warren B... 8 november 2022 10:29
    Domme politici weer. Als je winsten wil aanpakken dwing ze dan die in renewables te investeren. En ook het weggeven van geld aan mensen met slecht geisoleerde huizen is weggegooid geld. Geef ze dan een isolatie subsidie of iets dergelijks. Nu financier je de fossiele industrie
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links