KBC Groep « Terug naar discussie overzicht

Forum KBC Groep geopend

667 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 30 31 32 33 34 » | Laatste
voda
0
Advies van Goldman Sachs over KBC
Beurshuis Goldman Sachs
Aandeel KBC Groep
Datum 24 oktober 2022
Advies Neutraal
Koersdoel 67,00 EUR

Detail advies
LONDON (Trivano.com) - Op 24 oktober 2022 hebben de analisten van Goldman Sachs hun beleggingsadvies voor KBC Groep (KBC; ISIN: BE0003565737) herhaald. Het advies van Goldman Sachs voor KBC Groep blijft "neutraal".

Het koersdoel wordt door Goldman Sachs verlaagd van 77,00 EUR naar 67,00 EUR.

Op 10 februari 2022 publiceerde KBC Groep zijn jaarresultaten.
voda
1
PERSBERICHT: KBC Groep: Resultaat derde kwartaal van 776 miljoen euro

Persbericht

Buiten beurstijd - Gereglementeerde informatie*

Brussel, 9 november 2022 (07u00 CET)

KBC Groep: Resultaat derde kwartaal van 776 miljoen euro

"Er zijn nu bijna negen maanden verstreken sinds Rusland Oekraïne binnenviel en helaas lijkt er niet meteen een einde te komen aan de oorlog. De tragedie in Oekraïne veroorzaakt immens menselijk leed en onze oprechte solidariteit gaat uit naar alle slachtoffers van dit conflict. We hopen van harte dat er zo snel mogelijk een respectvolle, vreedzame en blijvende oplossing kan worden bereikt. De oorlog in Oekraïne, naast andere geopolitieke onzekerheden, veroorzaakt ook een schokgolf in de wereldeconomie, die leidt tot hoge inflatie en weegt op de economische groei. Rekening houdend met die onzekerheden hebben we onze toegewezen reserve voor geopolitieke en opkomende risico's verder verhoogd tot bijna 0,4 miljard euro aan het einde van het verslagkwartaal.

De tragedie die zich in Oekraïne afspeelt, komt boven op andere dringende problemen zoals de klimaatcrisis, zoals blijkt uit de extreme weersomstandigheden van het afgelopen jaar. Daarom blijven ook duurzaamheid en ESG in het algemeen hoog op onze agenda staan. Zo hebben we in augustus als eerste Belgische financiële instelling een sociale obligatie uitgegeven voor een bedrag van 750 miljoen euro. Het opgehaalde geld zal worden gebruikt voor investeringen in de gezondheidszorg. Bovendien hebben we, aangezien we bijna al onze vroeger bepaalde duurzaamheidsdoelstellingen eerder dan gepland hebben bereikt of zelfs overtroffen -- in overeenstemming met onze klimaatverbintenissen -- nu nieuwe klimaatgerelateerde doelstellingen vastgelegd voor een aantal belangrijke sectoren en activiteiten. U leest er alles over in ons allereerste klimaatrapport op www.globenewswire.com/Tracker?data=T_... www.kbc.com.

Begin juli hebben we de overname van Raiffeisenbank Bulgaria afgerond. Raiffeisenbank Bulgaria en onze bestaande Bulgaarse dochter UBB zullen hun activiteiten samenvoegen, waardoor we ons aandeel in onze Bulgaarse kernmarkt aanzienlijk kunnen uitbreiden tot naar schatting 19% wat activa betreft. Raiffeisenbank Bulgaria is nu voor het eerst opgenomen in onze geconsolideerde resultaten.

Wat onze financiële resultaten betreft, hebben we in het afgelopen kwartaal een uitstekende nettowinst van 776 miljoen euro geboekt. De totale opbrengsten bleven min of meer stabiel ten opzichte van het vorige kwartaal, waarbij de hogere nettorente-inkomsten, technische verzekeringsinkomsten en nettoprovisie-inkomsten werden gecompenseerd door een lager trading- en reëlewaarderesultaat en lagere overige netto-inkomsten. Ook de kosten lagen min of meer op het niveau van het vorige kwartaal, hoewel dat kwartaal 78 miljoen euro eenmalige kosten omvatte in de vorm van een nieuwe, bijkomende bank- en verzekeringsheffing in Hongarije. We boekten een nettoterugname van de waardeverminderingen op onze kredietportefeuille, maar die werd meer dan teniet gedaan door een verhoging van de reserve voor geopolitieke en opkomende risico's. Onze solvabiliteitspositie bleef heel solide met een common equity ratio van 15% op fully loaded-basis en onze liquiditeitspositie was uitstekend, met een NSFR van 140% en een LCR van 155%. Zoals eerder aangekondigd, zullen we in overeenstemming met ons algemene dividendbeleid op 16 november 2022 een interim-dividend van 1 euro per aandeel uitkeren als voorschot op het totale dividend over het boekjaar 2022.

Tot slot een paar woorden over onze Mobile-app. Enkele weken geleden riep het onafhankelijke internationale onderzoeksbureau Sia Partners KBC Mobile opnieuw uit tot een van de beste mobilebankingapps ter wereld. KBC Mobile is ook de beste app voor mobiel bankieren en verzekeren in België, waar we onze leiderspositie nog verder consolideren. Dat is niet alleen een erkenning van de kwaliteit van onze dienstverlening, het is ook een duidelijk teken dat we blijven inzetten op innovatie en onze klanten, die ons hun vertrouwen blijven schenken, maximaal willen ontzorgen. Ik wil dan ook onze klanten, onze medewerkers, onze aandeelhouders en al onze andere stakeholders bedanken voor hun blijvende vertrouwen en steun."

Johan Thijs

Chief Executive Officer

Persbericht in de bijlage

Bijlages

-- 3q2022-pb-nl
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...

-- 3q2022-quarterly-report-en
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
bruguy
0
KBC overtreft verwachtingen in derde kwartaal
08:05 (09-11) - Bron: De Tijd
De bank en verzekeraar klopte de prognoses dankzij stijgende rente-inkomsten. De groep versterkt haar buffers om toekomstige economische tegenvallers op te vangen, maar ziet het aantal probleemkredieten vooralsnog niet stijgen.

Net zoals andere grootbanken als ING en BNP Paribas, die eerder al met betere kwartaalcijfers naar buiten waren gekomen, kan ook KBC volop profiteren van de oplopende rente.

Dat de Belgische bank en verzekeraar woensdag kon uitpakken met een beter dan verwachte derdekwartaalwinst van 776 miljoen euro - een derde meer dan een jaar eerder -was onder meer te danken aan de stijgende rente-inkomsten.

De bank kon haar inkomsten al een tijdje opkrikken bij de Tsjechische en Hongaarse dochters omdat de centrale banken daar de rente aan het verhogen waren om de inflatie te bestrijden. Nu de Europese Centrale Bank sinds deze zomer hetzelfde is beginnen doen, krijgt de bank extra rugwind.

776 miljoen

KBC boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 776 miljoen euro.

KBC's rente-inkomsten, goed voor ruim 60 procent van het totale inkomstenplaatje van de groep, kwamen in het derde kwartaal uit op 1,3 milljard euro. Dat is 17 procent meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Tegelijk bleek ook KBC's verzekeringstak flink meer inkomsten te genereren in het derde kwartaal

Op basis van dit kwartaalrapport ziet KBC dan ook geen reden om zijn verwachtingen bij te stellen. Afgelopen zomer trok de groep al haar prognoses op en zei ze 8,4 miljard euro aan inkomsten te kunnen boeken over heel 2022.

Nu de ECB deze zomer de rente is beginnen optrekken, krijgt de bank extra rugwind.

KBC-topman Johan Thijs had afgelopen zomer ook al aangegeven dat de bank er rekening mee hield dat de oplopende inflatie en de tragere economische groei op termijn slachtoffers gingen maken. Dat is voorlopig nog niet gebeurd in het derde kwartaal.

KBC wist zelfs voor 24 miljoen euro aan eerdere coronaprovisies terug te draaien. Maar tegelijk sterkte de bank wel haar buffers aan om eventuele toekomstige tegenvallers te kunnen opvangen. Op het einde van het derde kwartaal beschikte de bank zo over een buffer van 387 miljoen euro. Eerder had KBC aangegeven dat die buffer tot 500 miljoen euro kan oplopen tegen het einde van het jaar.

KBC herhaalt verder dat het zijn aandeelhouders ook dit jaar een interimdividend zal uitkeren van bruto 1 euro per aandeel. De groep zal dat interimdividend betaalbaar stellen op 16 november

Pieter Suy
trab33
0
dit zijn dus de aandelen die op zo'n dag extra op de plank komen te liggen ,,,,,zo'n cijfers en -5% dan weet je het wel. 51 ,20 en deze rechtstreeks het schap opgelegd
bruguy
0
BUZZ-KBC Groep drops after guidance confirmation
09:12 (09-11) - Bron: Reuters

** Shares in KBC Groep fall 2.5% after the Belgian bank posted Q3 results and confirmed its guidance for 2022

** KBC reported a Q3 net result at 776 million euros ($782.05 million), ahead of the 698 million expected by a company-compiled consensus, and net interest income in line at 1.30 billion euros for the period
** RBC Capital Markets says the lack of 2022 NII guidance upgrade is disappointing given that the Belgian bank increased their expectation of the ECB rate, now assuming a 2.25% deposit rate by end-2022 (previously 1.5%, market prices in 2.0%)
** "There is nothing particularly worrying in today's print, but nothing exciting either", says Jefferies
** Both brokers flag that rate sensitivity assumptions seems to have been decreased due to a higher assumed pass-through rate
** KBC stock, down 32% YTD, sits at the bottom of Belgium's blue chip index
($1 = 0.9923 euros)
(Reporting by Elena Vardon)
((elena.vardon@tr.com))
Rowi62
0
Stap er flink in. Nederlandse banken zijn grotendeels hersteld. ASR en Aegon al flink gestegen maar KBC nog flinke koers mogelijkheden.
trab33
0
quote:

trab33 schreef op 9 november 2022 09:56:

dit zijn dus de aandelen die op zo'n dag extra op de plank komen te liggen ,,,,,zo'n cijfers en -5% dan weet je het wel. 51 ,20 en deze rechtstreeks het schap opgelegd
ondertussen 53 aangetikt + 1 euro dividend ontvangen ,,,,,laat deze maar rustig rijpen .
De hogere rentes zullen voor extra winsten zorgen in de toekomst , dividend voor volgend jaar schat ik op minstens 5 a 7 euro wat toch een mooi rendement is op een aankoop van momenteel 53 euro
voda
0
PERSBERICHT: KBC Groep: KBC Bank Ireland verwelkomt de beslissing van de minister van Financiën dat het vrijwel al zijn performing kredieten en passiva mag verkopen aan Bank of Ireland Group

Persbericht

Buiten beurstijd -- Gereglementeerde informatie*

Brussel, 2 december 2022 (8 uur CET, voor beurstijd)

KBC Bank Ireland verwelkomt de beslissing van de minister van Financiën dat het vrijwel al zijn performing kredieten en passiva mag verkopen aan Bank of Ireland Group.

Op 16 april 2021 kondigde KBC Groep aan dat KBC Bank Ireland een principeakkoord had gesloten met Bank of Ireland Group. Op 22 oktober 2021 sloot KBC Bank Ireland een juridisch bindende overeenkomst met Bank of Ireland Group, waarbij Bank of Ireland vrijwel alle performing kredieten en deposito's van KBC Bank Ireland zou overnemen. Daarnaast zal als onderdeel van de transactie ook een kleine portefeuille van non-performing hypotheekleningen (NPE's) worden verworven.

Op 24 mei 2022 werd de transactie goedgekeurd door de Irish Competition and Consumer Protection Commission (CCPC), en vandaag, 2 december 2022, kan KBC bevestigen dat de deal definitief is goedgekeurd door de Ierse minister van Financiën.

Gezien de timing van de verschillende goedkeuringen wordt nu verwacht dat de afronding van de transactie en de migratie van klanten naar Bank of Ireland Group in het eerste kwartaal van 2023 zal plaatsvinden.

KBC Bank Ireland blijft vastbesloten om de belangen van onze klanten zo goed mogelijk te beschermen nu we de markt verlaten. KBC Bank Ireland heeft de klanten een brief gestuurd met een update voor elk product dat ze bij de bank hebben, waarin duidelijk wordt aangegeven wat de klant kan verwachten en welke acties hij eventueel moet ondernemen.

KBC Bank Ierland blijft zich richten op het welzijn en de welvaart van de werknemers en is uitgebreid met hen in gesprek, zowel rechtstreeks als via de Employee Council. Met de Employee Council zijn solide ontslagvoorwaarden overeengekomen die zeer gunstig zijn binnen de sector. KBC Bank Ireland heeft ook het overlegproces met het personeel in gang gezet om na te gaan wie er in het kader van de TUPE-wetgeving in aanmerking komt om over te stappen naar Bank of Ireland. De aanpak rond de overstap naar de nieuwe werkgever en ontslagen zal worden ingegeven door dit proces, door de verantwoordelijkheid van KBC voor zijn personeel en door de behoeften van de klanten waaraan moet worden blijven voldaan.

Johan Thijs, CEO van KBC Groep reageert op de beslissing van de Minister: "De goedkeuring van vandaag betekent een belangrijke stap in de ordelijke en gefaseerde terugtrekking van KBC Groep uit de Ierse markt. Ik ben ervan overtuigd dat we samen met Bank of Ireland Group onze klanten een goed onderkomen zullen bieden, terwijl ze dezelfde wettelijke en regulatoire bescherming blijven genieten. Wij blijven ons inzetten om dit proces de komende tijd in goede banen te leiden. Ik wil ook uitdrukkelijk het Ierse management en de collega's bedanken voor het enorme werk en de inspanningen die zij hebben geleverd en nog steeds leveren om de laatste stappen van dit proces tot een goed einde te brengen."

Frank Jansen, CEO KBC Bank Ireland: "We blijven ons absoluut inzetten om onze verantwoordelijkheden tegenover onze klanten na te komen nu we ons uit de Ierse markt terugtrekken. Klantenservice blijft een belangrijke prioriteit en we hebben al onze klanten aangeschreven om hen te informeren over hun specifieke producten bij de bank en de bijbehorende acties die zij moeten ondernemen."

"Ik wil ook mijn erkentelijkheid en dank betuigen aan alle medewerkers van KBC die de klanten een uitstekende service en ondersteuning blijven bieden in deze ook voor hen persoonlijk zeer uitdagende periode. De medewerkers blijven zichzelf elke dag overtreffen voor hun collega's en de klanten, en we zijn hun bijzonder dankbaar voor hun voortdurende inzet en steun."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

KBC Groep

Viviane Huybrecht, directeur Corporate communicatie/woordvoerster KBC-groep

Tel +32 2 429 85 45 - E-mail: www.globenewswire.com/Tracker?data=nt... viviane.huybrecht@kbc.be, www.globenewswire.com/Tracker?data=fh... pressofficekbc@kbc.be

Website: www.globenewswire.com/Tracker?data=H4... www.kbc.com

Kurt De Baenst, directeur Investor Relations, KBC Groep

Tel + 32 2 429 35 73 - E-mail: www.globenewswire.com/Tracker?data=Dk... IR4U@kbc.be

KBC Bank Ireland

Edelman - Joe Carmody, CEO -- Tel + 353 86 805 87 64 www.globenewswire.com/Tracker?data=od... joe.carmody@edelman.com

* Deze mededeling bevat voorkennis.

* Dit perscommuniqué bevat informatie die is
onderworpen aan de transparantievoorschriften voor
beursgenoteerde vennootschappen.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KBC Groep NV Persdienst Persberichten van KBC zijn beschikbaar op www.kbc.com
Havenlaan 2 -- 1080 Brussel Tel. + 32 2 429 65 01 Stef Leunens of kunt u aanvragen door een e-mail te sturen naar
Viviane Huybrecht Tel. + 32 2 429 29 15 Ilse De Muyer pressofficekbc@kbc.be.
directeur Tel. + 32 2 429 32 88 Pieter Kussé Volg ons op www.twitter.com/kbc_group
Corporate communicatie/woordvoerster Tel. + 32 2 429 85 44 Sofie Spiessens Blijf op de hoogte van alle www.kbc.com/en/newsroom/innovation/in...
Tel. + 32 2 429 85 45 mailto:pressofficekbc@kbc.be pressofficekbc@kbc.be innovatieve oplossingen
------------------------------------- --------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------

Bijlage

-- 20221202-pb-ireland-nl
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
trab33
0
“De goedkeuring van vandaag betekent een belangrijke stap in de ordelijke en gefaseerde terugtrekking van KBC Groep uit de Ierse markt”, zegt Johan Tijs, de CEO van KBC, in het persbericht. KBC zal meer dan 40 jaar, sinds 1978, actief geweest zijn in Ierland.

Overeenkomst


Beide partijen hadden in april vorig jaar een principeovereenkomst aangekondigd en die werd enkele maanden later, in oktober 2021, in een bindende overeenkomst gegoten. Het gaat om een deal van zowat 5 miljard euro, klonk het destijds.

In februari dit jaar had KBC al de afronding van een andere Ierse deal aangekondigd. Hier ging het om de bijna volledige portefeuille van hypothecaire kredieten met terugbetalingsproblemen in het land.

dit zou wel terug eens een extra dividend kunnen opleveren
voda
0
Beursblik: bankaandelen in Benelux aantrekkelijk

Mooie koersdoelverhoging ABN AMRO door Jefferies.

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies vindt bankaandelen in de Benelux aantrekkelijk, en geeft daarbij de voorkeur aan ING en KBC boven ABN AMRO. Dit bleek vrijdagochtend uit een sectorrapport van analist Flora Bocahut.

Jefferies is te spreken over de banken in de Benelux, vanwege de combinatie van zicht op stijgende nettorentebaten, lage waarderingen en de hoge uitkering aan aandeelhouders.

Jefferies heeft een koopadvies op ING en KBC. Voor ING werd het koersdoel licht verlaagd van 16,30 naar 16,20 euro, terwijl voor KBC het koersdoel omhoog ging van 69,00 naar 70,00 euro. Analisten van Jefferies zijn positiever dan de consensus op het gebied van de nettorentebaten en kosten en verwachten een hoge aandeelhoudersbeloning.

Op ABN AMRO heeft Jefferies een Houden advies, maar het koersdoel werd vrijdag wel verhoogd van 11,00 naar 13,20 euro. "Het verhaal rond de bank verbetert, maar dit is al ingeprijsd na de recente rally van het aandeel", aldus Bocahut. Jefferies blijft met de nieuwe taxaties voor ABN nog altijd onder de consensus vanwege de hogere kosten en voorzieningen, en ondanks de hogere rentebaten die Bocahut verwacht.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
DiGa
0
Zomaar dinges
0
Sinds een 13u worden precies vreemde orders geboekt, bij elke verkoop zakt de prijs
voda
0
Advies van J.P. Morgan over KBC
Beurshuis J.P. Morgan
Aandeel KBC Groep
Datum 06 december 2022
Advies Neutraal
Koersdoel 58,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 6 december 2022 hebben de analisten van J.P. Morgan hun beleggingsadvies voor KBC Groep (KBC; ISIN: BE0003565737) herhaald. Het advies van J.P. Morgan voor KBC Groep blijft "neutraal".

Het koersdoel wordt door J.P. Morgan verlaagd van 64,00 EUR naar 58,00 EUR.
trab33
0
die gasten zijn echt niet te doen ,,,,KBC staat momenteel aan een KW van minder dan 9 en ze betalen een jaarlijks dividend van ongeveer 10% op deze koers ....Met de hogere rentes zal dit de komende jaren enkel maar oplopen .
Laat ze maar rustig verder boeren zou ik zeggen , hier liggen ze uitstekend op het schap
Zomaar dinges
0
Bij inbev zelfde fenomeen, dubbel en meer in verkoop vs aankoop, telkens zelfde aantallen/orders robot beursduivels, met af en toe een pauze, dat is geen normaal verloop
Zomaar dinges
0
Eerste 5 kooporders allemaal quasi zelfde aantallen vs dubbel in verkoop en beurs in evenwicht. Wie legt me dat uit?
trab33
0
de koersmanipulatie die je hier ziet kom je bij ieder aandeel tegen waar inkoop programma's actief zijn . Het is de bedoeling om zoveel mogelijk stukken te bemachtigen aan een zo laag mogelijke prijs . Ze kunnen enkel wat stukken bemachtigen bij grote koersverschillen of de kleine belegger het moe te maken zodat ze toch hun stukken aanbieden . Bij hoge dividend aandelen zijn er altijd wel partijen die stukken willen bemachtigen zeker bij aan aandeel zoals kbc waar geweten is dat ze momenteel terug met overcash zitten er er waarschijnlijk volgend- maar waarschijnlijk binnen 2 jaar terug een superdividend gaat uitgekeerd worden (volledige uitstap Ierland) .
Ondertussen blijft het voor de lange termijn belegger om het even of de koers 50 of 80 staat , feit is een kw van 8 is onhoudbaar aan koersen onder de 80 euro op termijn , koers zal vanzelf wel volgen
667 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 30 31 32 33 34 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 70,000
Verschil +1,360 (+1,98%)
Hoog 70,080
Laag 68,840
Volume 657.606
Volume gemiddeld 579.787
Volume gisteren 420.528

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront