Mithra Pharmaceuticals « Terug naar discussie overzicht

Mithra in 2022 - het jaar van beLEONing?!

3.656 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
Larsi!
0
DeZwarteRidder
0
quote:

Larsi! schreef op 9 december 2022 10:37:

Voila! Gewoon pakketje van 1000 stuks in het mandje! Gewoon spotprijs.
Het woord 'mandje' doet mij altijd denken aan onthoofdingen..........
Riding the Tiger
2
Mark Coucke Part 2

Mark, de grote beursgoeroe slaat weer toe ! Hij had een participatie genomen in SONO die een electrische zonnewagen zouden produceren... Zeer leuk idee, maar SONO blijkt op rand van de bankroet te zijn.

Zoals gezegd, komt Mark in de buurt, maak dan dat je wegkomt.

( uit De Tijd van vandaag )

Sono Motors, de Duitse maker van een auto die deels op zonne-energie rijdt, krijgt zijn financiering niet rond. Het bedrijf, dat Marc Coucke als aandeelhouder heeft, rekent op de centen van klanten die al een auto gereserveerd hebben.

‘We hebben gefaald’, zo begint een weinig verhullende e-mail van Sono Motors SEV-5,13%
aan zijn klanten en sympathisanten. De oprichters leggen uit dat ze er niet in geslaagd zijn een geplande kapitaalronde voor de productie van hun eerste auto, de Sion, tijdig en succesvol af te ronden. De Sion kreeg de bijnaam ‘zonnewagen’ omdat hij zijn energie deels haalt uit zonnecellen die in het koetswerk geïntegreerd zijn.

lucas D
1
JorisS
0
Waar blijven die pieken van eind juni, begin augustus... mag nu wel stilaan komen
silverwheaton
0
quote:

Hopende schreef op 8 december 2022 16:09:

Ik ben er kapot van dank u wel Coucke en co alles uw weg pff
Je meldt dat je bijna niks dan giftig spul in portefeuille hebt, vrijwel niks dan biotech. Waarom heb je niet gespreid over verschillende sectoren? Dat is toch de beginnerswijsheid bij uitstek… Dan mag er al eens een gokje tussenzitten, het zal je niet in deze mate pijnigen. Het is nooit te laat om je strategie te wijzigen en casino-aandelen achterwege te laten…
lucas D
0
De koers van Mithra heeft afgelopen week 0,57 ingeleverd, dat is teveel en op de keeper beschouwd is dat een beleggers probleem.

De angst om een paar centen te verliezen is zo groot dat er te weinig oog is voor het enorme winstpotentieel.
Gun normaal iedereen alles, maar deze angst hazen nog geen cent.

Waarom? Omdat alle doelstellingen die Mihra aangegeven heeft zonder wijziging nog altijd overeind staan.

Wens wel iedereen een goed weekend.
uverme
1
Vraag: waar leent highbridge aandelen om te schorten? Is dit bij bestaande grootaandeelhouders ( die neem ik aan nu geen transacties doen owv mogelijke veroordeling voorkennis) om zo toch een graantje mee te pikken? Of meer pervers, op voorhand afgesproken? Iemand hier meer inzichten in, mij lukt het niet dit op te snorren. Bedankt
Leefloon
1
quote:

uverme schreef op 9 december 2022 22:05:

Vraag: waar leent highbridge aandelen om te schorten?

meer pervers
Antwoord: "nergens". Men, een herhaling van zetten, kan kopen op dag T door conversie in goedkope nieuwe aandelen. Die aandelen worden op/vanaf dag T meteen gedumpt. Levering van de verkregen aandelen én van de verkochte aandelen is op dag T+2, tevens de dag van de KV's: www.investopedia.com/ask/answers/what... LDA leent wel, van grootaandeelhouders. Een iets andere constructie.

Eens, hoor; mooi standpunt. Meer perversiteit.
Leefloon
2
quote:

Leefloon schreef op 9 december 2022 22:11:

kopen op dag T door conversie in goedkope nieuwe aandelen. Die aandelen worden op/vanaf dag T meteen gedumpt.

LDA leent wel, van grootaandeelhouders. Een iets andere constructie.
Of, omgekeerd beschreven, dumpen wat er lukt, met later op diezelfde dag als afdekking een conversie van schuld in goedkope nieuwe aandelen. Het zou echter ook een rol kunnen spelen dat de nieuwe aandelen nog officieel tot de notering moeten worden toegelaten, zodat er tijdelijk een administratieve schuld is in oude aandelen. Zou kunnen. In alle gevallen dumpen op de markt en terugkopen buiten de markt om, zonder dat er bij derden aandelen hoeven te worden geleend omdat die alvast verkochte, nieuwe aandelen op dag T+2 door de aandelendrukkerij van Mithra gaan worden geleverd.

Bij LDA een dubieuze, mogelijk niet meldingsplichtige shortpositie, met geleende aandelen zonder van de stemrechten daarvan gebruik te zeggen te gaan maken. Bij de bodemloze of contraire put Croissant, ex-Option, blijkt het lenen dan bijv. uit de persberichten:

De voltooiing van de kapitaalverhoging is afhankelijk van de inschrijving op de nieuwe aandelen door LDA Capital Limited, ten belope van maximaal 48.400.000 aandelen. De nieuwe aandelen zullen worden uitgegeven tegen een uitgifteprijs die wordt bepaald door de Volume Weighted Average Price ... gedurende een periode van 30 opeenvolgende handelsdagen ... Van Zele Holding NV zal 48.400.000 aandelen uitlenen aan LDA Capital als onderpand tot de datum van uitgifte van deze nieuwe aandelen.

Zo kan LDA dankzij grootaandeelhouder Herr Seele alvast gaan dumpehedgen, gedurende de periode dat de prijs van de latere nieuwe aandelen wordt bepaald met een VWAP-30.
Biokloot
4
Er is nog meer rottigheid op komst ! Uit het andere forum dit bericht :
Als je vriend plots een rivaal wordt

SERGE MAMPAEY
Redacteur Beleggen
Vandaag om 19:14

Veel nieuws uit medisch België deze week. Terwijl IBA zijn grootste contract ooit in de wacht sleepte, komen er twijfels over de trouw van Mithra's Australische partner.

Vreemde dingen

Terwijl IBA en UCB goed nieuws presenteerden, deed een ander farmaceutisch bedrijf uit het zuiden van het land het omgekeerde. Bij Mithra gebeuren hoe langer hoe meer vreemde dingen. Het Australische Mayne Pharma, dat Mithra’s anticonceptiepil Nextstellis en diens vaginale ring voor geboortecontrole Myring exclusief in de VS verdeelt, sloot maandag onverwacht een partnership met een grote rivaal van de Luikenaars.
Het gaat om TherapeuticsMD uit Florida. Dat bedrijf heeft met Annovera ook een vaginale ring in huis die je een jaar lang tegen zwangerschap beschermt. Een zware concurrent voor de ring ‘Made in Liège’ dus. Zullen de verkopers van Mayne tijdens een doktersbezoek Annovera aanraden? Of toch maar Myring, dat in de States trouwens Haloette heet? Als vrouw kan je niet beide gebruiken.
TherapeuticsMD heeft daarnaast een middel om vaginale pijn tijdens seks in de menopauze tegen te gaan. En een hormoontherapie om opvliegers en nachtelijk zweten in de overgang te bestrijden. Precies dezelfde aandoeningen waartegen ook Mithra’s ‘wondermiddel’ Donesta moet helpen. Mayne zal de rivaliserende producten voortaan in de VS aan de man - of liever vrouw - brengen.

Mithra-topman Leon Van Rompay herhaalde twee weken geleden dat hij voor eind dit jaar met een Amerikaanse distributiepartner voor Donesta naar buiten zal komen. Mayne Pharma zal het niet zijn na deze deal. De ‘vriend’ begint op een vijand te gelijken, hoewel Mayne herhaalde dat het zwaar blijft inzetten om Nextstellis voet aan de grond te doen krijgen in Amerika. Dat lukt langzaam. Er komen elke week 100 dokters bij die Nextstellis voorschrijven. Ze zijn al met bijna 5.000.
Laten we hopen dat Van Rompay een betere partner voor Donesta vindt dan Mayne. Toen bekend raakte dat het voor ‘de pil’ uit Luik niet om een grote naam ging in 2019, begon het aandeel aan zijn duikvlucht. De koers is bijna 90 procent gecrasht. Mithra kreeg als onderdeel van de deal zelfs een belang van bijna 10 procent in Mayne. Louter cash was meer welkom geweest, want het is duidelijk dat Mithra krap bij kas zit.
Deze week rolden opnieuw ruim een kwart miljoen nieuwe aandelen van de band. Dat stond in het Staatsblad, want Mithra hulde zich in stilzwijgen. Het gaat wellicht alweer om stukken om aan Amerikaanse fondsen als Highbridge en Whitebox te geven in ruil voor hun financiering. Zo kunnen ze ongestoord en zonder risico ‘short’ gaan op het aandeel.
Wat me zeer verbaast, is dat de analisten hun koersdoelen niet naar beneden halen door de drukpers die continu aandelen uitbraakt. Puur mathematisch zou zo’n koersdoel evenredig met het grotere aantal stuks moeten zakken, want Mithra brandt de middelen vrijwel meteen op.
Het gemiddelde koersdoel ligt op 17,82 euro binnen twaalf maanden. Ruim vier keer meer dan de huidige koers. Dat lijkt vreselijk veel op hopen dat Sinterklaas geen kinderschoen, maar een overzetboot zal vullen. Gelet op de prijs die Mayne betaalt voor de licentie op meerdere, al goedgekeurde middelen van TherapeuticsMD - 140 miljoen dollar - kan de Donesta-deal wel eens tegenvallen.
Ik hoop vurig dat het Mithra-verhaal alsnog een succes wordt. Veel kleine beleggers zitten in het aandeel. De producten op basis van het natuurlijke hormoon estetrol zijn baanbrekend. Nextstellis is de eerste innovatie in anticonceptiepillen in een kwarteeuw. Chapeau, maar dat betekent niet automatisch dat je een blockbuster in huis hebt.
De race naar succes is duur, tijdrovend en zonder garanties. Bovendien heeft Mithra in de zomer bijna alle activa als onderpand gegeven voor een kapitaalronde van 100 miljoen euro. Sinterklaas en de Kerstman zouden wel eens niet kunnen langskomen in Luik dit jaar.
zwartkater liked last!Brahim_av, zwartkater waardeerde(-n) dit
twitter.com/lama_daila
Omhoog

Lees meer op: beursig.com/forum/viewtopic.php?f=4&a... voor meer informatie
Leefloon
0
quote:

Biokloot schreef op 10 december 2022 09:15:

Deze week rolden opnieuw ruim een kwart miljoen nieuwe aandelen van de band. Dat stond in het Staatsblad, want Mithra hulde zich in stilzwijgen. Het gaat wellicht alweer om stukken om aan Amerikaanse fondsen als Highbridge en Whitebox te geven in ruil voor hun financiering. Zo kunnen ze ongestoord en zonder risico ‘short’ gaan op het aandeel.
In dit ene geval, zonder de "wellicht", Whitebox. Dat had op 5-12 een shortpositie, dag T, die meteen is gesloten (of verkleind) door de KV van 7-12, dag T+2. Zonder Staatsblad en zonder hulp van Mithra gratis te volgen via de FSMA (shortregister) en Euronext (KV).
uverme
1
Hallo
Scenario met lene aandelen, schorten, conversie en sluiten shortpositie is logisch want ‘m iedereen eet mee van tafel’’. Situatie T+2 van HGB , eigenlijk dumpscenario met ingedekte conversiekoers , zie ik het voordeel niet voor Fornieri, Coucke ea grootaandeelaanhouders. Ik kan me niet voorstellen dat die zomaar hun kapitaal laten verdampen uit idealisme om Mithra te redden.
Leefloon
2
quote:

uverme schreef op 10 december 2022 11:15:

Fornieri, Coucke ea grootaandeelaanhouders. Ik kan me niet voorstellen dat die zomaar hun kapitaal laten verdampen uit idealisme om Mithra te redden.
Croissant geeft een voorbeeldje. LDA lijkt daar, bij gebrek aan minder slecht, toch voor teveel verwatering te zorgen. Teveel verdamping van marktwaarde. De hoge prijs die de grootaandeelhouder daar dan echter moet betalen voor een alternatief, is dat Herr Seele zonder LDA telkens zelf eigen geld in het telkens bijna failliete Croissant moet blijven pompen. Dan verdampt niet de (manipuleerbare) waarde van zijn "belegging", maar zijn geld. Of ook daar geld van allerlei relaties, waaronder Coucke. Zo zal LDA ook bij Mithra zijn geïntroduceerd, via grootaandeelhouder Coucke.

Met andere woorden: stel, we stoppen met deze bijna misdadige financiering. Soit. Wat is dan het alternatief? Nog meer echt eigen geld in Mithra blijven pompen? Failliet laten gaan? Laten verwateren door jan publiek vers geld te laten betalen voor nieuwe aandelen, zoals recent bij succesnummer Biocartis? Even daargelaten of Couckes handelswijze een geschikte benchmark is, als uitgangspunt voor bij voorbaat bijna altijd sterke investeringen.
Jan de Man
0
quote:

lucas D schreef op 9 december 2022 13:48:

Mijn gemiddelde aankoop gebracht naar € 4,412.

Nu alleen nog wachten op nieuws.
Slecht nieuws ook ingecalculeerd?
JdeFL
1
quote:

Jan de Man schreef op 10 december 2022 22:24:

[...]
Slecht nieuws ook ingecalculeerd?
Blijkbaar doen alleen angsthazen dat. Tot zover de theorieën van Lucas D.
lucas D
0
Allemaal op zoek naar slecht nieuws, maar dat is geen nieuws dat van Mithra komt.

Waarom doen sommige beleggers aan zelfmoord?
3.656 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 14:45
Koers 0,231
Verschil -0,003 (-1,07%)
Hoog 0,232
Laag 0,221
Volume 42.212
Volume gemiddeld 380.896
Volume gisteren 36.373

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront