Exmar « Terug naar discussie overzicht

Forum Exmar geopend

2.540 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 ... 123 124 125 126 127 » | Laatste
Peetje76
1
Wij hebben nu toch nog geen corporate event gehad waar we moeten aangeven of we al dan niet ingaan op het bod? Als ik die vraag krijg, ga ik daar ook niet op ingaan en volg dit forum hier om te weten wat het merendeel doet als er een hoger bod komt. Bedankt alvast voor jullie reacties.
Giache
3
Het aanbod is nog niet officieel gemaakt. Het zal niet lang meer duren. Het is duidelijk dat iedereen hoopt dat het aanbod hoger zal zijn dan het aangekondigde.
Ortho2023
2
Hallo, heeft iemand hier toegang tot de beurstip... het is betalend, er is een update, deze dag op Exmar? een samenvatting ? als het waar is dat de abonnees nog niet geregistreerd zijn bij dejuisteprijs, is er nog hoop op het bereiken van een quotum van 5% of meer om de terugtrekking van de beurs door Saverex te blokkeren, indien geen verhoging van het bod.. ..Bedankt voor jouw antwoorden !
boothram
0
er is nu zowat 30% van benodigde aandelen die zich heeft aangemeld.
Wellicht zijn er nog veel meer (zoals ik) die ngo wat wachten, eventueel zelfs bijkopen... er kan ook nog altijd een concurrentieel bod komen, al was het maar om 25% te bekomen. Ik denk ook dat institutionelen zich nu niet aanmelden, en nieuws van de dag brand in newbuildings werf LNG. waarschijnlijk ook opwaartse invloed op toekomstige spotprijzenn.
indien er geen bod komt rond 15 euro ex-div zullen waarschijnlijk wel velen zich bij de juisteprijs melden. En die grote aandeelhouder met 5%...die zal wellicht ook wel zijn prijs optrekken.
Er zijn nu dus 464 geregistreerde deelnemers...De prospectus is nog niet uit, en ik verwacht dan wel grote sprong als bod niet substantieel wordt verhoogd.
nog een weekje en dan q1 resultaten...volg op dejuistprijs.be de evolutie
Die kleine 30% nu, moet je ook rekening houden dat wel steeds 1a2 % zich(onvrijwillig) niet aanmeld, en dan zitten we al snel bij die 5%
Het is dus nu aftellen 5,4,3,2 1 werkdagen en dan q1 report.
En zien of we de nodige details van de contracten krijgen, met de voorwaarden van de nieuwe contracten en info over verse beleggingen.
Ik verwacht een extra dividend op 24 mei bruto 1 euro, en ook een kwartaaldividend ... van die orde
en wellicht vooraf een hoger bod met beide dividenden toegevoegd bij de voorgestelde prijs..?dat is dan al 14, maar nog te weinig.
Ortho2023
1
Hallo...we moeten ook niet te hebzuchtig zijn; Saverex moet ook iets winnen in de deal (dit is mijn mening) en de deal moet voor iedereen win-win zijn; we moeten er ook rekening mee houden dat we een lange weg hebben afgelegd en dat de activiteit cyclisch is en zal blijven en dat we ons in het hoogste deel van de cyclus bevinden zonder te weten voor hoe lang!Dus 14 euro en het netto dividend van 0,70 euro (totaal 14,70 euro) lijkt mij een correcte prijs; als Saverex van zijn aanbod afziet, vallen we terug tot tussen de 9 en 11 euro... en als we 16 of 18 euro willen, wor
keffertje
2
quote:

Ortho2023 schreef op 4 mei 2023 11:00:

Hallo, heeft iemand hier toegang tot de beurstip... het is betalend, er is een update, deze dag op Exmar? een samenvatting ? als het waar is dat de abonnees nog niet geregistreerd zijn bij dejuisteprijs, is er nog hoop op het bereiken van een quotum van 5% of meer om de terugtrekking van de beurs door Saverex te blokkeren, indien geen verhoging van het bod.. ..Bedankt voor jouw antwoorden !
Ja, ik ben abonnee, maar het plaatsen van berichten is verboden (net als die van IEX Premium en dat vind ik terecht overigens). Beurstips heeft zo een grote en trouwe lezersschare dat ze zelf wel aan die 5% zullen geraken als ze dat willen.

Beurstips is al jaren lang goed op de hoogte van het wel en wee bij Exmar en plaatst ook boeiende (en doorgronde) analyses. De actie van dejuisteprijs.be komt me een beetje opportunistisch over en ik heb ook niet het idee dat het daar storm loopt.
BeursTips-TuyauxBourse
2
Beste Ortho,

Ik kreeg hier van iemand door dat je vragen had.

Je mag ons gerust altijd bellen op het secretariaat of ons een mailtje sturen.

Best het contactformulier op onze site gebruiken aub.

Zelfs niet-lezers probeer ik altijd te helpen.

Mvg,

Bart Goemaere
boothram
3
morgen de resultaten...
Een corrrecte prijs?
Als het bod slaagt kan saverex over de liquiditeiten beslissen. die zou hij kunnen gebruiken voor het bod, onrechtstreeks bv door inkoop eigen aandelen of winstuikering.
De oveige actie kunnen geschat worden op marktwaarde en 65% daarvan aan aandeelhouders vergoeden. met een minimum van 6x cashflow. Morgen reken ik het ff uit voor jullie. Ik schat 19 euro

Voor de overige activa
boothram
2
eni draagt nog niet bij en ook van bexco geen spoor: de infrastructuur is dus nog zeer fel ondergewaardeerd.
het kwartaarapport van exmar is waardeloos.
bexco en eni zouden ook moeten bijdragen; en daarom zijn de kwartaalresultaten met 1 euro per aandeel ondergewaardeerd, op niveau infrastructuur. Ik ga er van uit dat dit een poging is om de echte resultaten te verdoezelen£. Wellicht zitten in infrastruur ook de voorbereidingskosten van tangolng en is de ebitda absomuut niet representateif voor het potentieel.
BeursTips-TuyauxBourse
7
Hoi allemaal,

Ik kan jullie mededelen dat op basis van mijn telling ik meer dan 5% van de aandeelhouders gehoord heb en dat zij mij melden dat ze NIET op het bod zullen in gaan. Er zitten aandeelhouders met zeer grote blokken bij.

Registratie is bij BeursTips niet nodig, gezien dat voor een juridisch obstakel zorgt en gezien er rekening gehouden moet worden met de privacy-wetgeving...

Er zijn achter de schermen dingen bezig waarover ik verder niet kan, mag en wil schrijven. Sommigen nemen de inhoud van BeursTips maar al te graag over en proberen de pluimen van mijn werk op hun hoed te steken.

Gezien Saverex normaal geen 95% van alle aandelen zal bekomen, zal zijn bod niet slagen.

Verdere updates volgen op onze website.

Mvg,

Bart Goemaere
BeursTips-TuyauxBourse
boothram
2
felicitaties met ja 5 procent Bart maar...
Voor alle duidelijkheid: Alles wat ik gepubliceerd heb was nooit via beurstips maar via pers en eigen opzoekingen, en publieke bronnen, presentaties, en ikzelf zoek niet naar 'pluimen'... en wat ik publiceer mag je gerust doorgeven. Indien ik het van beurstip zou hebben, dan zeg ik dat met bronvermelding. Als je toevallig hetzelfde publiceert ...logisch toch, geen insinuaties bart, is niet ok.

De cijfers van exmar zijn dus kwartaalcijfers en blijkbaar zit bexco nog niet onder infrastructuur van q1. Bovendien kent exmar wijziging van boekhouder: meningsverschil??
Gezien onduidelijkheid of eni contract nu al bijdraagt of pas na de ceremonie, en gezien steevast de kosten voor adjusted ebitda gelijk zijn aan de ebitda is er geen 'adjusting' gebeurd, ondanks het grote verschil tussen zakencijfer huurcontract en ebitda: dit is onverklaarbaar,
Ook het gasunie contract levert een zakencijfer die normaliter haast volledig ebitda is dus adjusted moet woren: =eenmalig. Er is hoogstwaarschijnlijk wel een 'adjusting' vereist, bv voor de kosten verbonden aan de tango installatie of initiële kosten voor eni contracten, die wel een 'adjusting' van de ebitda vereisten.
Kortom, zonder volledige duidelijkheid is de geleverde info en de verandering van boekhouder zorgwekkend.Ik vrees dat de adjusted ebitda pas later zal adjusted worden, en dat de dienstverlening aan bexco wel onder suppporting staat, maar de infrastructuuropbrengsten nog niet beschikbaar waren. En ja, dan dragen die niet bij tot infrastructuuropbrengsten ...maar wel supporting voor ondersteunende diensten,. Kortom: veel te vroeg, geen betrouwbare info!! Dat is mijn mening alvast. Overigins kan het ook dat Exmar geen grote boekingen heeft gedaan in dit kwartaal.
tel er maar 1 euro per aandeel bij als niet erkende q1 infrastructuuropbrengsten via eni contract en bexco. Of op jaarbasis 4x..
Anders moet men mij uitleggen waarom men die niet terugvindt, gedetaillerd onder infrastructuur.
Thole
1
Bootrham, ik denk niet dat BeursTips per sé naar jou insinueert. Ik zou het dus niet persoonlijk opnemen, lijkt me eerder een algemene opmerking.
arconati
1
Het doortrekken van de kwartaalcijfers levert alvast 1.4€ WPA op en zowat het dubbele aan EBITDA per aandeel. Dat is het minimum en redelijkerwijze kan je daar nog een stuk bijtellen, zoals Bootrham zegt. Gezien het uitblijven van verdere details zit je met een grote prijsvork voor de schatting van de waarde van een aandeel. Al naar gelang kwam ik op getallen tussen de 12 en 24€ uit. Ik ga hier, net als Bart Goemaere, geen verdere details over geven.
Zoals verwacht zal het bod tegen 11€ niet slagen, (dank aan BG om dit te bevestigen) benieuwd of een hoger bod uit de bus komt. Zoniet zijn we waarschijnlijk weg voor een hoog jaarlijks dividend.
Todeco
1
quote:

Thole schreef op 12 mei 2023 14:25:

Bootrham, ik denk niet dat BeursTips per sé naar jou insinueert. Ik zou het dus niet persoonlijk opnemen, lijkt me eerder een algemene opmerking.
Nee, hij verwijst naar Dejuistprijs / Spaarvarkens / Stefan Willems. Ook op Twitter een relletje geweest.
Vraag me af wat er speelt.
boothram
0
ik apprecieer wel waar 'Beurstips' mee bezig is. Insinueren dat iemand hem copieert, als het copy -paste is van niet-publieke info, ja dat is dan wel laakbaar maar daar dient een forum niet voor. nu, ik heb geen commerciele bedoelingen en men mag me gerust copieren ook zonder bronvermelding, al doe ik veel eigen berekeingen en veronderstellingen. Ook soms veronderstellingen met de bedoeling info uit te lokken of onduidelijkheid te beklemtonen. Dat anderen daar voorzichtiger handelen, is hun goed recht en dat ze eventueel een onderhandelingspositie innemen, dat kan best positief zijn...Maar het is voorlopig een jacht op correcte, volledige info. Laat het wat mij betreft nog wat duren... Ook wat recente info over Bexco: zeker hun positie voor windenergie toeleveringen is veelbelovend. Ik denk dat Bexco alleen al een flink stuk van de beurskapitalisatie vertegenwoordigd: hun voorraden, gebouwen, contracten... Laten we vooral eerst wachten op eerlijke info, vooraleer te zeggen dat we verkopen aan bv. 24 euro...Ikzelf geef nu nog geen info prijs over wanneer ik al dan niet verkoop. Dit zou kunnen leiden tot een veel te lage prijs. (Als bv. maar 3% zegt niet te verkopen aan 18 euro, wat geen garantie is trouwens dat 95% dan wel bereikt wordt)
I
Ortho2023
2
Wat wij, de kleine aandeelhouders, graag hadden gezien, is om, ook al is dat niet makkelijk in een conjuncturele markt, een realistische en eerlijke inschatting te hebben binnen een bandbreedte van de in het jaarverslag opgenomen winst- en omzetprognose voor het hele jaar 2023 , het is het minste van de dingen! Saverex runt Exmar nog steeds niet blindelings zonder deze gekwantificeerde schattingen, maar vreemd genoeg houden ze ze voor zichzelf! In tijden van overname is het oneerlijk tegenover andere aandeelhouders en staat het elke realistische berekening van de waarde van de actie in de weg, dit heet het achterhouden van informatie! Wat betreft de "onafhankelijke" bestuurders van Exmar, die het overnamebod unaniem hebben goedgekeurd, zij zijn alleen extern onafhankelijk en hebben geen objectiviteit getoond in hun steun voor dit overnamebod. Bovendien ben ik van mening dat het in mindering brengen van het dividend met betrekking tot de oefening van 2022 van de prijs nogal ongepast is, omdat het een recht is van de aandeelhouders die de aandelen bezitten op de dag van de onthechting van de coupon.Dus de echte prijs aangeboden door Saverex is 11,10 euro, het is een groteske klucht!
Alfonz
1
quote:

Ortho2023 schreef op 15 mei 2023 10:31:

Wat wij, de kleine aandeelhouders, graag hadden gezien, is om, ook al is dat niet makkelijk in een conjuncturele markt, een realistische en eerlijke inschatting te hebben binnen een bandbreedte van de in het jaarverslag opgenomen winst- en omzetprognose voor het hele jaar 2023 , het is het minste van de dingen! Saverex runt Exmar nog steeds niet blindelings zonder deze gekwantificeerde schattingen, maar vreemd genoeg houden ze ze voor zichzelf! In tijden van overname is het oneerlijk tegenover andere aandeelhouders en staat het elke realistische berekening van de waarde van de actie in de weg, dit heet het achterhouden van informatie! Wat betreft de "onafhankelijke" bestuurders van Exmar, die het overnamebod unaniem hebben goedgekeurd, zij zijn alleen extern onafhankelijk en hebben geen objectiviteit getoond in hun steun voor dit overnamebod. Bovendien ben ik van mening dat het in mindering brengen van het dividend met betrekking tot de oefening van 2022 van de prijs nogal ongepast is, omdat het een recht is van de aandeelhouders die de aandelen bezitten op de dag van de onthechting van de coupon.Dus de echte prijs aangeboden door Saverex is 11,10 euro, het is een groteske klucht!
Er zou minimum een overnamebod moeten komen van €14,00 met daar bovenop een dividenduitkering....
Monika
0
Wat als die niet komt? Dan maakt bijna iedereen die hoger dan 11.80 e/a instapte verlies. Men heeft nog instap- en uitstapkosten.
2.540 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 ... 123 124 125 126 127 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 12:38
Koers 7,610
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 7,630
Laag 7,590
Volume 1.556
Volume gemiddeld 14.062
Volume gisteren 7.148

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront