Sopheon « Terug naar discussie overzicht

Sopheon week 42-2005

36 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
metoburo
16
Een enerverende Sopheon-week. Ik begin met de laatste alinea van de Third Quarter Trading Update:

'Sopheon's third quarter sales performance has been higher than the seasonal
norm and this return to growth, together with our pipeline of potential
business for the final quarter of 2005, gives us confidence that we will have a
strong finish to the current year


moneyextra.uk-wire.com/cgi-bin/articl...

De verwachting voor 2005.
Een omzet van nu (tot 1-10-2005) 4,1 m GBP. Kwartaal 3 heeft voor een forse omzet verhoging gezorgd, mogelijk ook vanwege doorgeschoven omzet vanuit de kwartalen 1 en 2.
En er zit nog meer aan te komen wat in het laatste kwartaal verwacht wordt.
Kwartaal 4 wordt dan ingeschat op zo’n 1,5 tot 2,0 miljoen GBP.
Jaaromzetverwachting 5,5 tot 6,0 GBP.

Dit betekent dat 2005 het eerste verdienjaar gaat worden, waarbij de verlieshistorie omgezet is naar een winstgevende. Het is dan niet moeilijk te veronderstellen dat de vervolgjaren vanaf 2006 cumulatief gaan verlopen.
Dit kan eigenlijk ook niet anders vanwege:
- ingezet sales/marketing strategie inclusief uitgebreide performance
- meer dan uitstekend producten i.s.m. de grootste softwarehuizen waardoor de producten bij standaarden worden.
- Imposante klantenkring wat leidt tot verdere omzetverhoging

Sopheon is een re-start begonnen en het lijkt erop dat deze succesvol is vanwege bovengenoemde informatie. Sommige Sopheon-beleggers zien deze mogelijkheden en beleggen in dit fonds. De huidige koers van 0,34 tot 0,35 veronderstelt een waarde van 45 miljoen euro. In mijn ogen een schijnwaarde afgewogen tegen de huidige 2005 omzet, maar nog meer naar mijn verwachtingen over de jaren 2006 tot bijvoorbeeld 2008. Een verdubbeling van de omzet in die jaren sluit ik niet uit: 11 m GBP in 2006.

Potentie heeft tijd nodig en die tijd hebben vele beleggers niet. Het over elkaar vallen over een Anglicaanse tekst bijvoorbeeld leidt al tot verkopen zonder zelf de juiste conclusies te trekken. Sopheon heeft met haar huidige situatie nog nooit zo goed voorgestaan als nu.
En die situatie wordt voortgezet en dan kan het wel eens snel gaan, erg snel. 2006 wordt het Sopheon-jaar dankzij de 2005 strategie.

De huidige koers van Sopheon is ultimo 2006 een schijntje. Dat betekent nu instappen en de koersexplosies volgen naar een eerste niveau van 1,25 tot 1,50. Ligt de beleggingshorizon hoger mag een volgend niveau verwacht worden in 2007.
Prettig weekend M.


Bertus S
1
Netjes Meto!!

Een omzet van nu (tot 1-10-2005) 4,1 m GBP, datum moet zijn d.d. 20-10-2005, date of report.

Bertus S., Borne, regen en 15.3º
[verwijderd]
1
Inderdaad potentie heeft tijd nodig maar hoeveel tijd ga je dat geven? 11 jaar 14 jaar of meer ?
Ik vind dat als een bedrijf binnen 2-3 jaar geen progressie laat zien
dan schrijf ik het af .
Bertus S
1
quote:

Dezoeker schreef:

Ik vind dat als een bedrijf binnen 2-3 jaar geen progressie laat zien
dan schrijf ik het af.

Ik óók, maar op Sopheon niet van toepassing..........vanaf midden 2003, moment van de turnaround naar softwarebedrijf de omzet jaarlijks goed verhoogd en het verlies telkens ~gehalveerd.

We zijn m.i. zojuist het breakeven/kantelpunt gepasseerd.

Trek die trendlijn ff door en je kunt het zelf verder invullen.

Bertus S.
[verwijderd]
2
Beste Dezoeker, Sopheon heeft van auto gewisseld in september 2003. De oude auto was helaas nog niet volledig afbetaald maar heeft verder geen invloed meer op de nieuwe, die afbetaling van de oude auto rond men af voor eind 2005 en dan is alle leed wat dat aangaat voorbij.

Ik zie dus niet in waar de huidige schoen wringt.

sinds 2003 50% stijging in omzet op kern activiteit software verkoop.

Indien Sopheon het dus dit jaar wederom laat zien, in harde cijfers, geen interpretatie variabelen dan is er gewoon niets meer te klagen. Dan werkt het model.

Als dan ook de onderhoud en services eveneens evenredig stijgen is dat de basis inkomsten van het bedrijf en wordt de volatiliteit minder. Al verwacht ik tot eind 2006 dit niet afnemen met contracten met een waarde van 0,28 tot 0,56 miljone pond per stuk.

Tot slot, ik ben/was (erg) tevreden met een rendament op mijn beleggingen van 20% per jaar, geen bank die me dat geeft, geen obligatie fonds die dat garandeert en alleen Warren Buffet schijnt 22% jaar op jaar te kunnen scoren.

Na alle slechte jaren achter ons lijkt ineens iedereen minimaal 100% te willen doen, realistisch? Ik denk met mijn sopheon belegging dus van wel, al moet ik al met veel minder erg gelukkig zijn.

groet
[verwijderd]
1
quote:

Bertus S schreef:

[quote=Dezoeker]
Ik vind dat als een bedrijf binnen 2-3 jaar geen progressie laat zien
dan schrijf ik het af.

[/quote]

Ik óók, maar op Sopheon niet van toepassing..........vanaf midden 2003, moment van de turnaround naar softwarebedrijf de omzet jaarlijks goed verhoogd en het verlies telkens ~gehalveerd.

We zijn m.i. zojuist het breakeven/kantelpunt gepasseerd.

Trek die trendlijn ff door en je kunt het zelf verder invullen.

Bertus S.
Het klinkt makkelijk en logisch en...... dat is het ook!
Bertus S
1
quote:

cazan schreef:

Ik zie dus niet in waar de huidige schoen wringt.

groet
Nou, ik wél Googelaar, het is niet de bedoeling dat je in dezelfde minuut bijna hetzelfde schrijft/post als mij.

{:<))))))

Bertus S.
metoburo
1
Dezoeker, een horizon heb ik duidelijk aangegeven: 2006 – 2008. Dus geen belangstelling voor forumbijdragen in de trand van “wat doet de koers vandaag” enzovoort. Onelinerproza zonder info. De perioden die u aangeeft, past in dat kader. Bedenk dat dag-handel in Sopheon steeds moeilijker wordt vanwege handelvolume. M.

[verwijderd]
3
Ik heb ook wat feiten op een rijtje gezet qua financiën Sopheon:

Per 1-6-2005 was er ruim 2 Mio GBP in kas. Daarna is er wat duidelijkheid gekomen in de voortgang van de omzet. Hoe was dat ook alweer?

- Tot 1-7-2005 1,9 Mio GBP omzet (teleurstellend).
- Tot 1-9-2005 3,1 Mio GBP omzet, dus 1,2 Mio omzet in 2 maanden tijd! Dit is goed!
- Tot 20-10-2005 4,1 Mio GBP omzet, dus 1 Mio omzet in 1 2/3e maand en dat is ook goed!

Kijken we naar de kostenbase, dan heeft Sopheon reeds meermalen gezegd dat deze onder de 0,5 Mio per maand ligt (op jaarbasis ongeveer 5,5 Mio GBP).

Als we nu eens van het slechtste scenario uitgaan en stellen dat Sopheon in juni geen omzet heeft gedraaid, dan zou de kaspositie per 1-7-2005 iets meer dan 1,5 Mio GBP zijn geweest.

Wat zal de kaspositie dan nu zijn?

Ze hebben tussen 1-7 en 20-10 een omzet gedraaid van 2,2 Mio GBP! Laten we ook hier eens van het slechtste scenario uitgaan en rekenen met 4 maanden en ervan uitgaan dat Sopheon tot 1-11-2005 geen omzet meer draait! Dan heeft Sopheon in 4 maanden (van 1-7 tot 1-11) 2,2 Mio omzet gehad. Hiervan trekken we een kostenbase van 2 Mio GBP af (4 x 0,5 Mio per maand), dan heeft Sopheon vanaf 1-7-2005 ongeveer 200K GBP Nettowinst gedraaid! En, hebben ze per 1-11-2005 ruim 1,7 Mio GBP in kas!

Nogmaals, ik ben uitgegaan van wat "worst case scenario's", omdat er wat extra kosten gemaakt kunnen zijn met nieuwe Dealers/wederverkopers en wellicht Microsoft.

Dit zijn de feiten die ik nu zie en als de laatste 2 maanden van 2005 echt goed worden, dan wordt het in 2006 een mooi Sopheonjaar! Ook ik was teleurgesteld over de omzet het 1e Hj, maar dit is weer ruimschoots goedgemaakt door het laatste PB.

Ik ben geen RBG-lid, maar zie de toekomst van Soof zonnig in. Ik blijf ook openstaan voor negatieve invloeden en tegenvallers die een bedrijf als Sopheon te verwerken kunnen krijgen. Het is een concurrerende markt, maar de besten zullen overleven en ik reken Sopheon tot 1 van de beste PLM Leveranciers!
[verwijderd]
1
"At the period end, consolidated net assets stood at a positive £1.4 million, compared with £1.6 million excluding goodwill at 30 June 2004".

Dit kwam ik net nog in het PB van 1-9 tegen, dus mijn inschatting van de kaspositie per 1-7-05 was redelijk goed!

[verwijderd]
1
Turnover: £1.9m (2004: £2.1m)
Loss for the period: £0.9m (2004: £1.3m)
LBITDA: £0.8m (2004: £0.7m)

OP basis van de 1e Hj-cijfers 2005 kan je duidelijk zien dat de kostenbase minder dan 0,5 Mio GBP per maand bedraagt! Bij 3 Mio GBP hadden ze het 1e Hj dus nettowinst gemaakt, dus NU MAKEN ze vanaf 1-7 ECHT NETTOWINST!!!
[verwijderd]
1
"The fourth license opportunity identified in our July announcement has been removed from our pipeline due to budgetary issues in the customer's current fiscal year." en "one of which has already contracted for its license, subject to an acceptance decision due in the fourth quarter."

Bovenstaande vond ik wat vreemd in het PB van 1-9 jl. Die combineer ik nu met PB 20-10:

"One of these has already contracted for its license, subject to an acceptance decision in the fourth quarter." en "however a proportion of the revenues deriving from these new sales will not be booked until next year."

Dan zie je dat 1 groot contract in het 4e kwartaal wordt geboekt en er wordt wat doorgeschoven naar 2006. Dat doorschuiven zou natuurlijk ook die zogenaamde gemiste order kunnen zijn van de klant waarvoor het niet in het fiscale jaar 2005 paste. Wellicht dat deze order zeker in Q1 2006 al wordt getekend en dat er wellicht helemaal geen order verloren is gegaan.

Maar, voor Q4 staan ze er al goed op, want daar hebben ze al een grote order staan hoewel Q4 nog niet eens begonnen is!!!

Laat ze maar komen, die PB's met nieuwe klinkende klantnamen.
Bertus S
1
quote:

behoudend schreef:

hoewel Q4 nog niet eens begonnen is!!!

Wanneer verwacht je dat Q4 wél zal beginnen.......??

Bertus S.
[verwijderd]
1
quote:

Bertus S schreef:

[quote=behoudend]
hoewel Q4 nog niet eens begonnen is!!!

[/quote]

Wanneer verwacht je dat Q4 wél zal beginnen.......??

Bertus S.
Tja, ik bedoelde nov/dec! Dus was slip of the pen. Maar, ik blijf er wel bij dat die order waarvan gezegd wordt dat ie in Q4 nog geboekt moet worden, nog niet in de omzet tot 20-10 zit! Dit blijkt uit de bewoordingen dat er nog alleen getekend moet gaan worden (in de toekomst dus).

Het gaat echter om de grote lijnen en die zien er goed uit!

Ik verwacht in Q4 (NU DUS) ook nog wel wat omzet uit Antenna, maar dat komt er dan gewoon bij.
Bertus S
1
quote:

behoudend schreef:

Tja, ik bedoelde nov/dec! Dus was slip of the pen. Maar, ik blijf er wel bij dat die order waarvan gezegd wordt dat ie in Q4 nog geboekt moet worden, nog niet in de omzet tot 20-10 zit! Dit blijkt uit de bewoordingen dat er nog alleen getekend moet gaan worden (in de toekomst dus).

Het gaat echter om de grote lijnen en die zien er goed uit!
Lijkt mij óók, want anders werd deze niet separaat nog eens genoemd.

{;<)))

Maar gezien de problematiek bij SBS zet ik het Antenna-gebeuren nog maar even weer in de kast.........

Bertus S.
[verwijderd]
1
quote:

Bertus S schreef:

Maar gezien de problematiek bij SBS zet ik het Antenna-gebeuren nog maar even weer in de kast.........

Bertus S.
Er is door Barry in een mail laatst iets over gezegd en dat kwam eropneer dat er wellicht toch dit jaar een kleine (startende) omzet uit verwacht kan worden. Die verwacht ik dan in Q4. De order is nl al getekend en de Portal is er al, dus wat er bij SBS gebeurt zal daar weinig invloed op hebben. Airbus/Boeing zullen de eersten zijn die hun input op de Portal zullen zetten en de rest volgt dan.
Bertus S
1
Ja, de Portal is er al wel, maar de achter/onderliggende database zal gevuld moeten worden door SBS met de aangeleverde info vanuit Boeing/Airbus.

De inkomsten voor Sopheon moeten komen van de aangesloten leveranciers, maar die willen wel eerst een bruikbare Portal zien.

Ben toch bang dat het (nóg) trager gaat dan we verwachten..........maar wie wéét.

Bertus S.
[verwijderd]
0
quote:

Bertus S schreef:

Ja, de Portal is er al wel, maar de achter/onderliggende database zal gevuld moeten worden door SBS met de aangeleverde info vanuit Boeing/Airbus.

De inkomsten voor Sopheon moeten komen van de aangesloten leveranciers, maar die willen wel eerst een bruikbare Portal zien.

Ben toch bang dat het (nóg) trager gaat dan we verwachten..........maar wie wéét.

Bertus S.

groups.msn.com/SopheonClubsite/genera...

Met dank aan Nassie! Het zou dus wel eens sneller kunnen gaan dan wij hier kunnen vermoeden!
Bertus S
0
Behoudend, men denkt begin 2006 de specificaties rond te hebben:

Boeing and Airbus worked together to develop the data specifications surrounding RFID, which Porad says should appear in the next annual revision to the standard, due out in early 2006.

Dan moet de database nog gevuld worden met deze specificaties en de 100-en leveranciers aangesloten:

Hundreds of Boeing suppliers will be affected by the aerospace giant's plan to require RFID smart labels on high-value parts used in its 787 Dreamliner.

Verwacht toch dat het voorjaar 2006 wordt, alvorens er geld uit gaat rollen voor Sopheon.

Bertus S.
36 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 875,78 +1,76 +0,20% 10:12
AMX 923,60 -2,16 -0,23% 10:12
ASCX 1.203,92 -3,15 -0,26% 09:57
BEL 20 3.861,84 -21,99 -0,57% 10:12
Germany40^ 18.024,30 -64,40 -0,36% 10:12
US30^ 38.368,49 +15,18 +0,04% 10:12
US500^ 5.044,19 -28,20 -0,56% 10:12
Nasd100^ 17.352,47 -171,66 -0,98% 10:12
Japan225^ 37.617,64 -381,12 -1,00% 09:24
WTI 83,15 +0,25 +0,30% 10:12
Brent 87,31 -0,77 -0,87% 10:11
EUR/USD 1,0728 +0,0031 +0,29% 10:12
BTC/USD 63.979,87 -2.392,12 -3,60% 09:49
Gold spot 2.327,40 +11,29 +0,49% 10:12
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNILEVER PLC 47,040 +2,080 +4,63% 09:54
Aegon 5,786 +0,034 +0,59% 09:54
KPN 3,433 +0,016 +0,47% 09:53
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.216,200 -202,200 -14,26% 09:54
BESI 135,100 -3,900 -2,81% 09:54
IMCD 147,500 -4,000 -2,64% 09:52

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront