Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Financieel onafhankelijk

121 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
[verwijderd]
1
Hallo,

Ik ben 2 jaren geleden met beleggen begonnen om ooit op een dag financieel onafhankelijk te worden. De laaste 3 - 4 weken, lijkt die droom verder weg dan ooit.

Is er iemand van jullie gelukt om zoveel geld met beleggen te verdienen dat ie niet meer hoeft te werken?

Met vriendelijke groeten.
Hallo!
1
quote:

JaapAap schreef:

Is er iemand van jullie gelukt om zoveel geld met beleggen te verdienen dat ie niet meer hoeft te werken?
Dat is niet mijn ideaal. Er moet een doel zijn om voor te leven.

Wel probeer ik mijn pensioenvoorziening op te krikken en dat is me aardig gelukt. Ik heb mijn pensioentekort behoorlijk weggewerkt.

[verwijderd]
1
Dat is ook mijn doel. En ik denk dat het zeker mogenlijk is. Je moet gewoon de eerste jaren veel leren en veel geld verliesen om echt te kunnen beleggen en traden. Maar ik heb het nog lang niet opgegeven. Ook al heeft m'n porto de laatste weken -30% gemaakt.
[verwijderd]
1
quote:

Munte maken schreef:

Dat is ook mijn doel. En ik denk dat het zeker mogenlijk is. Je moet gewoon de eerste jaren veel leren en veel geld verliesen om echt te kunnen beleggen en traden. Maar ik heb het nog lang niet opgegeven. Ook al heeft m'n porto de laatste weken -30% gemaakt.
De mijne met -28%.
[verwijderd]
1
Elke euro die ik verdien met beleggen pomp ik weer nieuwe/andere fondsen.

Verlies op tijd nemen, zodat je je geld weer een in ander niet-verliesgevend fonds kan investeren.

En tsja alleen je geld verdienen met beleggen...en daarnaast geen baan hebben. De belastingdienst weet je in ieder geval te vinden, en zal je hoogstwaarschijnlijk naar box 1 doen verhuizen i.p.v. box 3.

Maar niets is onmogelijk!
Cézan
1
Ik geloof niet dat je met beleggen financieel onafhankelijk kunt worden, hoogstens dat een aardig rendement op je geld mooi meegenomen is.
Wel bijv. met een eigen onderscheidend bedrijf en dan zou je een horizon moeten hebben van minstens 10 jaar en keihard moeten willen werken. Dus hoe jonger hoe beter.
Gaat wel altijd ten koste van...
Czn.
Hallo!
1
quote:

Cézan schreef:

Ik geloof niet dat je met beleggen financieel onafhankelijk kunt worden, hoogstens dat een aardig rendement op je geld mooi meegenomen is.
Cézan, het is heel goed mogelijk om financieel onafhankelijk te worden. Het probleem is dat je heel veel geld bij elkaar moet zien te krijgen als je wilt rentenieren en de hoofdsom in stand moet blijven. Dat was 15 jaar geleden wel iets anders, toen je nog 8-8,5% rente ontving.
[verwijderd]
1
Ik denk dat financieele onafhankelijkheid een illusie is. Er wordt namelijk geprobeerd via diezelfde financien die onafhankelijkheid te bereiken. Er zal dus een spel met die financien gespeeld moeten worden. Dat spelletje moet je wel leuk vinden, anders lukt het nooit om alle spelregels tot je te nemen en daar optimaal gebruik van te maken. Het spelletje lijkt namelijk zo in elkaar te zitten, dat er verdient wordt aan degenen die de spelregels niet goed kennen.

Ikzelf heb ook een tijd gestreefd naar financieele onafhankelijkheid. Dat was in een tijd dat ik een grote hekel had aan geld en materialisme. Op een gegeven moment begreep ik dat ik m'n "vijand" moest leren kennen om dat doel te proberen bereiken.

Het is mij nog niet gelukt om financieel onafhankelijk te zijn. Verre van dat zelfs. Maar ik begin heb wel de goede en leuke kanten van het spel te zien en dat is misschien wel de grootste verdienste.

Wat is nu werkelijk de reden om financieel onafhankelijk te willen zijn. Omdat de regels van het spel onvoldoende beheerst worden en de wens om aan dat spel niet meer te hoeven participeren ?

Bij mij was dat bijvoorbeeld het laatste, hoe confronterend dat voor mezelf ook is.
[verwijderd]
1
Ik weet niet of financiele onafhankelijkheid mijn einddoel is. Voorlopig weet ik dat ik het een erg leuk "spel" vind en ook altijd heb gevonden. Juist vanuit dit gegeven heb ik me er altijd zeer in verdiept en heb ik tot nu toe een erg net rendement behaald van jaar tot jaar.
Dus financiele onafhankelijkheid? ik weet het niet, ik denk wel dat die grens bij iedereen weer anders ligt, de een zal tevreden zijn met een paar ton, de ander pas tussen de 1 tot 5 miljoen. En de laatste zal pas tevreden zijn als ie multimiljonair is. :-)

Mvg.

Onno
marique
1
quote:

quetzacoatl schreef:

Ik denk dat financieele onafhankelijkheid een illusie is.
...
Mee eens, Qenz.
Ik vraag me af op welk inkomensniveau de starter van dit draadje zich financieel onafhankelijk voelt.
Ik ken een bijstandtrekker die ´daar genoeg aan heeft´, dus zich financieel onafhankelijk voelt en ik ken een grootverdiener die zijn best doet om nog meer te verdienen, dus zich financieel afhankelijk voelt.

vrgr
marique
[verwijderd]
0
Zonder direct heel erg op mijn eigen situatie in te gaan denk ik wel degelijk dat je financiele onafhankelijkheid kunt bereiken.

Wanneer je in de goede tijden je huis hebt gekocht (lees lage hypotheek, veel overwaarde) en altijd trouw hebt kunnen sparen/beleggen (zeker wanneer je tweeverdiener bent) is financiele onafhankelijk bereikbaar.
Hierbij moet je wel realistisch zijn. Dit doel is (vaak) niet in tien jaar te bereiken.

Voorwaardes: displicine, hard werken, soms wat wensen op korte termijn laten varen en ja ook wel een beetje geluk natuurlijk (2 jaar werkloosheid zal je niet dichterbij brengen).
ffff
5
Wat ikzelf van dit soort vragen het aardigst vind is altijd de opmerking: " Dat ik niet meer hoef te werken"

Dat heb ik de afgelopen jaren wel 100 keer in allerlei varianten gelezen. Alsof" Dat ik niet meer hoef te werken" zo zaligmakend is. Nou zijn we gelukkig allemaal echt verschillend, maar ik kon echt twintig jaar geleden al gaan rentenieren. Maar ik moet er niet aan denken de godsganselijke dag " niet meer te hoeven werken".

Je ziet dat ook zo vaak bij mensen die vroeg met pensioen willen. Alsof dan het paradijs begint. Ik geloof daar niks van en zie het ook regelmatig in mijn omgeving. Dus kapitaal vergaren om " niet meer te hoeven werken" vind ik op zich al discutabel. Wat je dan wel kunt arrangeren is dat je iets doet wat je werkelijk leuk vindt. Het is wel werken, zelfs hard werken, maar jijzelf ervaart het niet als werken, omdat je het gewoon graag doet.

Eigenlijk is dat, althans voor mij, de ideale situatie. Geef ik bovendien ook nog een goed voorbeeld aan mijn kinderen, want de godsganselijke dag niks doen lijkt me voor je kinderen toch ook geen denderend voorbeeld. Worden ook niet gestimuleerd zich ergens voor in te zetten en te ervaren dat alles niet vanzelf gaat en vanzelf komt. Terwijl je daar wel de financiële middelen voor hebt om de godsganse dag in een hangmat te liggen.

Peter
[verwijderd]
0
Wanneer je geduld hebt en de juiste aandelen hebt kun je financieel onafhankelijk worden.

Ik las pas in IEX magazine dat wanneer je in 1985 met 10.000 dollar in AMGEN was gestapt en je had het laten staan, zou je nu een belegd vermogen hebben van 6,3 miljoen dollar.

Dit scenario verwacht ik bij Crucell. Dus ik wacht af.

BENZ
[verwijderd]
0
Boeiend, er blijkt dus een verband/conflict te bestaan tussen werken en financieele onafhankelijkheid. Financieele onafhankelijkheid om niet te willen werken, hoewel juist dat werken de sleutel tot diezelfde financieele onafhankelijkheid is.

Dat niet meer willen werken, komt voort uit omdat iemand werk doet wat ie niet leuk vindt.

In het kader van het streven naar financieele onafhankelijkheid, zou ik graag de volgende vraag willen stellen:

Hoe kom je erachter welk werk je leuk vindt ? Daarnaast, hoe zorg je ervoor dat je dat werk krijgt wat je leuk vindt ?

Ikzelf vind handelen in aandelen leuk "werk", ondanks de missers die je geregeld om de oren vliegen (en waardoor je financieele onafhankelijheid, of zelfs een inkomen daaruit, uit je hoofd kunt zetten).
[verwijderd]
0
quote:

Cézan schreef:

Ik geloof niet dat je met beleggen financieel onafhankelijk kunt worden, hoogstens dat een aardig rendement op je geld mooi meegenomen is.

Czn.

Ja, tis ook maar een armlastig mannetje die Warren Buffett.
;-))))
[verwijderd]
1
Ik kan rondkomen van de beurs alleen.
Ik heb daarnaast dus geen baan.
Maar de beurs, dat is voor mij ook werken.
Meer wil ik er niet over zeggen.
Dat zijn mijn privezaken. Gaat niemand wat aan.
Suc6
MHM
bearishbull
4
Nooit meer te werken? Ik draai meer dan 40u per week en ken er nog een paar die het zo doen. Maarleven van de handel is echt niet zonder zorgen een sigaartje opsteken en achterover leunen.

Ik doe het ook nog niet zo lang en af en toe krijg ik een leuke aanbieding en kan ik het toch niet laten ergens in dienst te gaan.

Sociale contacten moet je ook blijven houden en die komen niet als je thuis de hele dag op je reet zit naar koersen te staren.

Ook niet echt gezellig als jij met een megapositie in de markt zit en je vriendin komt thuis van een zware werkdag. Ff een babbeltje maken of negeren en je positie in de gaten blijven houden?

Mijn tip is. werk gewoon door en verzin ondertussen een mooie manier hoe jij denkt dat je rond kunt komen. Als die methode werkt kun je altijd nog je baan opzeggen, maar bedenk wel dat je gelijk al je collega's opgeeft en thuis eenzaam achter je scherm komt te zitten.

gr BB
[verwijderd]
0
ffff en BB beide aanbevolen.Ik zou dus bij wijze van spreken best heel de dag thuis naar de koersen willen staren, maar dan moet je het dus ook heel de dag doen.
Maw, ook dan heb je eigenlijk geen minuut vrij. Je hoeft niet naar je baas, maar bent wel een slaaf van de beurzen.
Is dat financiele onafhankelijkheid ???
En wat als je het bent ?? Heel de dag op je reet achter de geraniums ??
Financiele onafhankelijkheid is lijkt mij een situatie van geen dromen meer, want je hebt toch niks extra's meer nodig.
Succes, lijkt mij een klotesituatie.

Groeten Ronald
Jos Koets
0
Je kan de vraag ook anders stellen.

Stel je wint morgen 20 miljoen dus je kan daarvan leven. Je bent dus financieel onafhankelijk maar is dat echt leven.

Ik zou mijn werk echt gaan missen dus zeker niet stoppen.

Ben benieuwd of jullie wel achter de bloemetjes duiken.

Gr. Jos
[verwijderd]
4
Ik werk om te leven.

Ik leef niet om te werken.

Ik zou dus direct stoppen. Maar niet achter de geraniums gaan zitten. Hobby's zat.

Het heeft er ook niets mee te maken of ik mijn werk wel of niet leuk vind. Mijn werk is best leuk maar ik kan nog veel leukere dingen verzinnen.

Dit is natuurlijk per persoon verschillend.

BENZ
121 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 875,05 -9,02 -1,02% 14:29
AMX 921,13 -10,16 -1,09% 14:29
ASCX 1.218,06 -11,53 -0,94% 14:14
BEL 20 3.795,60 -58,14 -1,51% 14:29
Germany40^ 17.822,90 -203,68 -1,13% 14:29
US30^ 37.910,21 +211,55 +0,56% 14:29
US500^ 5.063,49 +2,63 +0,05% 14:29
Nasd100^ 17.707,55 +13,89 +0,08% 14:29
Japan225^ 38.503,62 -194,14 -0,50% 14:29
WTI 84,45 -0,61 -0,72% 14:29
Brent 89,63 -0,63 -0,70% 14:29
EUR/USD 1,0640 +0,0015 +0,14% 14:29
BTC/USD 63.199,10 -3.013,81 -4,55% 14:29
Gold spot 2.372,07 -11,09 -0,47% 14:29
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
DSM FIRMENICH AG 102,100 +1,300 +1,29% 14:12
Philips Koninklijke 19,360 -0,035 -0,18% 14:11
Akzo Nobel 65,820 -0,120 -0,18% 14:11
Dalers Laatst +/- % tijd
ArcelorMittal 23,930 -1,590 -6,23% 14:11
ASMI 587,200 -16,000 -2,65% 14:10
RANDSTAD NV 47,330 -1,200 -2,47% 14:12

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront