RoodMicrotec « Terug naar discussie overzicht

6de Vraaggesprek met CEO 25/4/2006

28 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
33
Hier is ie dan. Heb even geduurd, maar dit vraaggesprek neemt hopelijk een stuk onduidelijkheid weg die nu bij sommigen heerst.

1. Bij de Business Unit: Test Engineering staan de tester platforms van Credence SZ en Credence Duo vermeld. Moet de standaardisatie van software ook niet toepasselijk worden op de tester: Credence Sapphire S.

Deze is door AMD aangeschaft en in het desbetreffende artikel staat het volgende:

“AMD will use the Sapphire S platform for all of its advanced processors testing requirements, from development and characterization through high-volume production test. AMD has chosen to migrate all of its next-generation, 65 nm testing requirements -- from debug through high volume production test -- to the Sapphire S system.”

‘The Sapphire ATE system promises considerable configuration flexibility with test capabilities optimized from DC to multi-gigahertz - digital and analog, structural and functional –

Antwoord:

Ja, software is in beginsel opgezet dat Software-Generator ook voor andere test apparatuur te gebruiken is. Als het verschil tussen een Credence SZ en Credence Duo niet al te groot is, maakt het de aanpassing niet al te moeilijk. Datzelfde geld dus ook voor de Credence Sapphire S.

Daarnaast kwam AMD nog even ter sprake. De micropressors die hun fabriceren kunnen door Rood Testhouse ook getest worden. Contacten vinden geregeld plaats.

2. De tester van Credence: Sapphire D-10 ATE systeem is door Microtec tweemaal aangeschaft. Dit ATE systeem is een duidelijke innovatie. Het wordt gezien als een test systeem voor de nieuwe generatie kostgevoelige devices.
Is het voor Rood ook niet noodzakelijk om dit test systeem aan te schaffen? Er staan voor het testen van chips 14 testers vermeld in het jaarverslag maar niet welke.

Antwoord:

Microtec gebruikt dit test systeem voor 1 bepaald soort chip. Rood houdt deze ontwikkeling nadrukkelijk in de gaten. Microtec is qua omzet iets kleiner als Rood, maar beide zijn zowat identiek in activiteiten.

3. Infineon heeft Teradyne met het test systeem, microFLEX, uitgekozen als enige automative power chipleverancier voor de komende jaren wereldwijd. Zijn dit soort gegevens van belang om te weten voor de business van Rood?

“Teradyne announced that it has been selected to supply its microFLEX(TM) test system as the designated automotive power IC test system to Infineon. In an agreement spanning four years, Teradyne will be the single automotive power IC device test equipment supplier for Infineon worldwide, including their new large capacity wafer production facility in Kulim Hi- Tech Park, Malaysia.“
Antwoord:

Jazeker, vele andere fabrikanten hebben dit testsysteem ook aangeschaft. Op de naam Freescale gaf hij geen antwoord. Maar duidelijk is dat vele automative chipleveranciers hier gebruik van maken. Daarnaast heeft Rood een hele goede relatie met Teradyne. Het is een bedrijf dat al lang bestaat en heel succesvol is met het ontwerpen van test-apparatuur. Aanschaf van zulke systemen wordt ook nadrukkelijk tegen het licht gehouden.

4.

- Is Renesas een klant, aangezien Mitsubishi en Hitachi (nu beide als klant vermeld op de site) hun chipdivies hebben samengevoegd en verzelfstandigt onder de naam Renesas?
- Is Motorola ook nog klant, aangezien hun chipdivisie is verzelfstandigt onder de naam Freescale?
- Texas Instruments klant van Rood Testhouse?

Antwoord:

Over Renesas kon hij geen uitsluitsel geven. Was hem nog niet helemaal duidelijk (waarschijnlijk voert Rood opdrachten uit voor Renesas, maar het kan ook zo zijn dat een Mitsubishi nog steeds bepaalde chips zelf maakt en dat die ook klant is).
Motorola is ook nog steeds klant en datzelfde geld voor Freescale. Daarnaast bevestigde de CEO dat Texas Instruments ook klant is. Dat is natuurlijk wel gaaf om te horen. De nummer 3 op de wereldranglijst van de chipsector die chips laat testen bij Rood.

Het is dus mogelijk dat 7 v/d top-10 spelers op de wereldranglijst qua chipomzet klant van Rood zijn, namelijk: 3.Texas Instruments, 4.Toshiba, 5.STmicroelectronics, 6.Renesas 7.Infineon, 8.Philips en 10.NEC.

Daarnaast zijn bedrijven als Cypress, AMI Semiconductor, Freescale, Austriamicrosystems, Atmel, Dialog Semiconductor, Elmos, OKI, Fujitsu, HP, IBM, National Semiconductor, X-fab en ZMD ook geen kleintjes.

Aan de hand van een mail zal ik er proberen achter te komen wat nou de definitieve lijst is met klanten. Ook fabless design huizen zijn namelijk heel interessant.

Het kan zijn dat veel orders van klanten 1x per jaar maar plaatsvinden, maar er zitten ook veel structurele klanten bij. Dat aantal neemt alleen maar toe en de volumes ook.

5.

- Sluiten fab (perlach) van Infineon bij Munchen geen gevolgen voor omzet Rood?
- AMI Semiconductor is van plan zijn 4-inch wafer fab faciliteit in Oudenaarde, België, te sluiten en is van plan zijn operaties te consolideren in zijn bestaande 6-inch wafer fab.

Antwoord:

Beide hebben geen negatieve gevolgen voor de omzet van Rood Testhouse. Van Infineon test Rood alleen producten die afkomstig zijn van de faciliteit in Villach-Oostenrijk. Ook de sluiting van 4-inch fab AMIS heeft geen gevolgen. Rood test juist chips in steeds grotere hoeveelheden van AMIS die bedoelt zijn voor de automative-sector.
[verwijderd]
0
6. Contacten met Fabless Design Houses belangrijk, omdat zij de productie onderbrengen bij foundry’s en dat deze vervolgens het testen weer onderbrengen bij onafhankelijke testhuizen (meestal).

Antwoord:

Jazeker, dat proces is heel belangrijk en daar wil Rood zich in mengen. Er zijn contacten met vele Fabless design huizen in Duitsland en specifiek nu ook Dresden. Maar dat gaat ook op voor Sjanghai. Daar zijn er vele gevestigd. Ook zoekt Rood contact met foudry’s.

Dit zijn de 5 grootste: TSMC, UMC, SMIC, Chartered, IBM.

Rood heeft nadrukkelijk contact gehad met SMIC. Deze foundry is uitermate interessant. Check de info hieronder van de SMIC-website:

“To meet the diverse needs of our global customer base, we offer a broad range of technologies from 0.35μm to 0.13μm, with capabilities that include logic, mixed signal/RF CMOS, high voltage, SoC, DRAM, flash, EEPROM, CIS and LCoS micro-display technology.*

SMIC's headquarters are located in Shanghai's Zhangjiang Hi-Tech Park, conveniently located midway between Shanghai's two major airports. Shanghai is home to a growing number of local and international semiconductor companies. There are currently over 100 design houses, 7 wafer fabs, 30 assembly and testing houses and 30 equipment and materials vendors here.

Fab 1 and Fab 2 offer 8-inch front-end wafer fabrication for 0.35μm to 90nm line process technologies. Fab 3B is a separate back-end fab that is attached to Fab 1 and Fab 2. The concept behind this unique fab arrangement is to prevent metal contamination to the front-end processes. It also enables customers to access copper interconnect services without making capital investment in a copper line.

All three Shanghai fabs have achieved ISO9001, ISO/TS16949, ISO14001 and OHSAS18001 certification, for attaining high standards in quality, automotive applications and continuous improvement of device quality and reliability, environmental protection as well as health and safety, respectively.

Ze hebben dus 3 fabs in Sjanghai, zijn gespecialiseerd in het fabriceren van logic, mixed signa/RF CMOS (hele belangrijke producten voor Rood) en hebben tot slot dezelfde certificaten als Rood (alleen ISO14001 moet nog Rood nog verkrijgen: doel 2006).

Daarnaast is de zin waarin feitelijk beweerd wordt dat er 100 design houses, 7 wafer fabs, 30 samenstellings- en testhuizen en 30 equipement en materialen fabrikanten aanwezig zijn natuurlijk heel interessant.

7. Tot slot nog iets over de publicaties van Rood. Dit is voor mij persoonlijk ook heel erg belangrijk om te weten en heb ik in voorgaande gesprekken niet goed uitgelicht.

- uit het jaarverslag blijkt namelijk dat de volgende ontwikkelingen zich hebben afgespeeld:

- Attracting major manufactures in the semiconductor market as customers

- Widening of the customer base, particulary with Fabless Design Houses

U weet dat er vele mensen zijn die heilig zijn overtuigd van de potentie van dit bedrijf. Velen volgen dit bedrijf dan ook op de voet en willen van de ontwikkelingen op de hoogte zijn. Ik en een aantal andere mensen zijn bijvoorbeeld bezig met het invullen van een Rood-beleggerssite.

Bepaalde berichten op het forum worden dan ook door veel mensen gewaardeerd. Wat ik dus merkwaardig vind is dat bovenstaande 2 ontwikkelingen die blijken uit het jaarverslag niet hebben geleid tot een publicatie!!

Vele grote manufacturers in Europa zijn al klant van Rood. Maar als dit aantal vergroot wordt of verkleind en er structurele relaties zijn aangegaan, wil ik daar heel graag van op de hoogte worden gesteld. Klantnamen zijn niet essentieel, maar u kunt wel aangeven dat deze nieuwe klanten zorgen voor een aanzienlijke omzet of belangrijk worden in de toekomst qua volume.

Ik zie het nadeel er niet van in om dit soort dingen te vermelden en dat geld dus ook voor de ontwikkelingen van ROT-project en China orders. Dan wordt het ook bij Dow Jones bekend en dan is iedereen we van op de hoogte. En dat geldt ook voor toekomstige ontwikkelingen v.w.b Test-Centrum

Antwoord:

Als er wezenlijke verschillen optreden die zich in de normale bedrijfsuitvoering niet voordoen, zal het gemeld moeten worden. Dat gaat dus op voor ontwikkelingen ROT-project, China orders en ontwikkelingen voor wat betreft het Test-centrum in Dresden bevestigde hij op een vraag van mij.

Ook structurele contracten met klanten die in de toekomst bijvoorbeeld gaan zorgen voor 5% van de totale omzet is publiciteitswaardig.

Enige beperking is dat Rood er geen speciale mensen voor in dienst heeft en dat het goed opstellen van een publicatie veel tijd beslaat. Echter zal Rood zo transparant als mogelijk willen overkomen. De huidige werkwijze qua publicaties wordt ook tegen het licht gehouden.
[verwijderd]
3
8. De verwachtingen voor H1 2006 staan nog steeds?

Antwoord:

Jazeker.

9. Weet u wanneer het SNS-rapport wordt gepubliceerd?

Antwoord:

Hij wist dat niet….maar vermoedde binnen 1 maand. Dat is ook mijn mening, want op een mail van mij kant aan SNS antwoordden hun dat ze ermee bezig waren. Tevens heb ik vandaag een mail gestuurd met daarin Test-centrum artikel en daaruit te trekken conclusies en wat het voor Rood kan betekenen. Antwoord: de informatie wordt doorgestuurd aan de analist die het aandeel zal gaan volgen.

Oftewel ze brengen een rapport uit en blijven het daarna volgen. Dus bij grote ontwikkelingen die op stapel staan, en vervolgens uitkomen via pb, zal SNS misschien met een reactie daarop komen. Kan dus interessant worden komende tijd.

10. U heeft op 19 april u resterende aandelen verkocht terwijl deze tot 2008 uitoefenbaar wanen. Ik hoef niet de exacte beweegreden te weten, maar waarom heeft u deze nu al verkocht en hoe ontwikkelt dit zich in de toekomst?

Antwoord:

Hij heeft zijn aandelen verkocht binnen een korte window na de jaarcijfers. Deze window staat vast en ik denk dat er een termijn staat voor 2 maanden (geld ook voor halfjaarcijfers). Vrienden hadden hem ook geadviseerd om toch voor zekerheid te kiezen.

Er komen nog meer tranches waarin de CEO zich moet bewijzen en waar dus aandelen als beloning tegenover staan. We moeten ook niet vergeten dat zijn basissalaris belachelijk laag is (87.000) voor de tijd die hij kwijt is aan werk. Bovendien is er geen pensioenaanvulling. Dat gebeurt dus indirect op deze manier. De pensioenen zijn in NL heel moeilijk geregeld en op deze manier gaat alles simpeler. Hij heeft absoluut niet naar de waardering van het aandeel gekeken. Dit was voor hem gewoon een stukje zekerheid waar hij nu voor koos.

De koers kan en wil hij niet voorspellen; 6 maanden geleden had hij ook geen flauw idee hoe hoog de koers zou kunnen gaan. We moeten de 0,80 dan ook niet als top gaan beschouwen, want de intrinsieke waarde op basis van garantievermogen en netto comperbare verliezen is al 47 cent.

Dan spreek je nog niet eens over andere zaken, zoals:
Omzetontwikkeling komende jaren, oper. winstontwikkeling, goede strategie, ROT-project, strategie Sjanghai+Dresden, Test-centrum Dresden wat uitermate interessant is en waar ik zo meer over vertel, enorme klantenbasis met zeer indrukwekkende bedrijven, structurele relaties met steeds meer klanten, transparant management, weinig uitstaande aandelen enz.

Tot slot zei hij: dat hij het in de toekomst misschien anders gaat aanpakken. Dus misschien houdt hij ze de volgende keer langer aan.

11. Ontwikkeling Test-centrum?

Antwoord:

Het test-centrum is heel relevant en Rood wil als uitbater daarvoor fungeren. Gesprekken met vele stakeholders vinden plaats (Silicon Saxony brancheorganisatie, fabrikanten chips en apparatuur denk, IIC enz). Rood heeft de mogelijkheden tot expansie op de locatie in Dresden. Tevens is de CEO van ZMD en voorzitter Silicon Saxony niet schuw van het uitbesteden van testwerk. ZMD besteed relatief veel werk uit.

P.S. Piet of wie het was: de website wordt op de schop genomen van Rood zelf. Zijn ze mee bezig.
[verwijderd]
0
Thxs Danicor Wederom super! spreekt vertrouwen uit, ik was nog wel benieuwd naat het grote nieuws dat volgens Nijenhuis binnen enkele maanden uitkomt waar gaat dat over en komt zijn uitspraak uit?
[verwijderd]
0
quote:

reindert28 schreef:

Thxs Danicor Wederom super! spreekt vertrouwen uit, ik was nog wel benieuwd naat het grote nieuws dat volgens Nijenhuis binnen enkele maanden uitkomt waar gaat dat over en komt zijn uitspraak uit?

Tja groot nieuws is groot nieuws dat komt alleen in een PB
naar buiten.
Koersgevoelige info.
Maar reindert ik was ook zeer nieuwsgierig als je goed leest kun je tussen de regels door wel wat vinden dat zeer groot nieuws kan worden.
GR TT.
bosje 61
0
Super gedaan Danicor, hoopvol voor de komende tijd. De LT strategie gaat zich vroeg of laat uitbetalen. De transparantie van het bedrijf is een waardevol element om zeker te van je zaak, ik ben er zeker van. Laat maar komen, ik ben er klaar voor!!!!!!
[verwijderd]
0
quote:

reindert28 schreef:

Thxs Danicor Wederom super! spreekt vertrouwen uit, ik was nog wel benieuwd naat het grote nieuws dat volgens Nijenhuis binnen enkele maanden uitkomt waar gaat dat over en komt zijn uitspraak uit?
8. De verwachtingen voor H1 2006 staan nog steeds?

Antwoord: Jazeker.

2 citaten uit interview 13/12/2005 van CEO

1. "Daarnaast is Rood Testhouse momenteel in gesprek met nog twee bedrijven in China, waar Nijenhuis in het eerste halfjaar van 2006 opdrachten verwacht binnen te slepen."

2. "Rood Testhouse voert momenteel met een 'aantal grotere partijen' in de Europese halfgeleidersector gesprekken om een verdergaande samenwerking te formaliseren op het gebied van testplatforms (ROT-project). Via deze samenwerking hoopt de onderneming de ontwikkelde software voor alle beschikbare testplatforms werkzaam te maken, waarna ze de initiële investering ten gelde wil maken. Nijenhuis denkt dat de samenwerking in het eerste halfjaar van 2006 concreet gestalte krijgt."
Vai
0
Weer waanzinnig Danicor. Heel boeiend om te lezen en wekt weer zeer veel vertrouwen. Ik weet alleen niet uit welke hoek het grote nieuws moet gaan komen. Of heb ik er overheen gelezen?
Nogmaal super bedankt en ga zo door.
Ronson
0
Je hebt je aardig voorbereidt Per ;~D

Je begrijpt dat ik heel content ben met de vragen en antwoorden aan het begin. We (Perry en ik) hadden hier een MSN-chat over en deze antwoorden zijn heel plezierig. Met name dat Rood zelf ook de ontwikkelingen van concurenten in de gaten houdt. Je zou niet anders mogen verwachten, maar toch prettig om even bevestigd te krijgen.

Testcentrum klinkt zeer goed (onderschat dit niet beleggers!) en smullen deed ik even bij de klantnamen. Erg prettig om dit bevestigd te krijgen.
Wederom een kwalitatief hoogstandje dit vragen lijstje en ik kan maar één ding aanbevelen: aanbevelen dit interview ;~D
[verwijderd]
0
bosje 61
0
Zou het geen part-time job voor jou kunnen zijn, Danicor, persberichten schrijven voor Rood. Volgens mij ben jij daar uitermate geschikt voor:
Kennis van zaken vwb chiptesting ed.
Kennis van Rood (en liefhebber)en collegea bedrijven.
Het zou toch mooi zijn, hebben wij het nieuws uit de eerste hand.;-))
Vai
0
quote:

bosje 61 schreef:

Zou het geen part-time job voor jou kunnen zijn, Danicor, persberichten schrijven voor Rood. Volgens mij ben jij daar uitermate geschikt voor:
Kennis van zaken vwb chiptesting ed.
Kennis van Rood (en liefhebber)en collegea bedrijven.
Het zou toch mooi zijn, hebben wij het nieuws uit de eerste hand.;-))
Geen slecht idee. Philip geeft zelf aan dat PB's schrijven een tijdrovende klus is. Het blijft ook een techneutenclub en die zijn altijd minder sterk in dit soort zaken. Blijft wel dat Danicor dan voorinformatie heeft. Wordt dan lastig voor hem om te handelen ;-))
[verwijderd]
0
men nummer is: ..........

Ja, ik zou het graag willen doen. Voor jullie ook wel prettig. Alleen degene die nu aandelen hebben, krijgen een wachtwoord en alleen diegene kunnen de publicaties bekijken.

Op dit moment sta ik effe leeg qua informatie. Heb nog een mail gestuurd naar SNS. Ben benieuwd of ze ook die info tot zich gaan nemen.

Maar binnenkort zal ik bij de CEO eens gaan aanbieden haha. De publicaties zullen komen als ze afwijken van de dagelijkse gang van zaken en dat geld voor China, ROT-project en Test-centrum ontwikkeling Dresden.
[verwijderd]
1
Alle mensen bedankt voor de aanbevelingen. Hij staat weer mooi weergegeven bij de home-pagina van de forums. Ook hier plaats ik de link nog maar even van de Semiconductor market in Sjanghai. Past mooi bij het vraaggesprek.

www.asicon2005.com/html/docs/keynote/...
28 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 dec 2023 17:35
Koers 0,336
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront