Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

De arrogantie van oorlogszuchtig Israel

130 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
[verwijderd]
5
Koning Saudi-Arabië voorziet oorlog
van onze redactie buitenland

RIYAAD - Als Israël arrogant blijft en er geen einde komt aan de strijd in Libanon ,,is er geen andere optie dan oorlog''. Dat heeft de koning van Saudi-Arabië, Abdullah Ibn Abdul Aziz gezegd.
Koning Abdullah riep de leiders van de wereld op in te grijpen ervoor te zorgen dat de Israëlische militaire acties meteen stoppen. Het islamitische Saoedi-Arabië is een grootmacht in de Arabische wereld. Het land is de grootste olie-exporteur ter wereld.

Abdullah: ,,Niemand kan voorspellen wat er gaat gebeuren als de zaak uit de hand loopt. De Arabische landen hebben voor vrede gekozen. Wij hebben een eerlijk voorstel gedaan voor de ruil van grond tegen vrede. Wij hebben extremisten die tegen vrede zijn, genegeerd. Maar ons geduld is niet eeuwig.''

In 2002 besloot een Arabische top Israël vrede aan te bieden mits het land in 1967 bezette Palestijnse gebieden teruggaf.

Het soennitische Saoedi-Arabië heeft problemen met sjiïtische extremisten, zoals Hezbollah dat gesteund wordt door Syrië en Iran. Daarbij speelt ook de hegemonie in de regio een rol. Iran tracht de positie van Saoedi-Arabië als leider van de Arabische wereld over te nemen.

Prins Saud Al-Faisal, minister van buitenlandse zaken, erkende dat Saoedi-Arabië te lang stil is geweest zonder dat dit iets heeft opgeleverd. ,,Het koninkrijk zal niet meer onafhankelijk blijven in deze strijd, nu noch in de toekomst'', waarschuwde hij.

Hij veroordeelde de Israëlische agressie en zei dat zijn land volledig achter de Libanese regering staat. De prins betichtte Israël van het voeren van een totale oorlog met het voorop gezette doel infrastructuur te vernietigen, mensenrechten te schenden en onschuldige burgers te treffen, zonder op internationale verdragen of normen te letten. Ook waarschuwde hij voor een oorlog in de hele regio als er geen einde aan de Israëlische acties komt.

Saoedi-Arabië heeft al noodhulp, waaronder een veldhospitaal, naar Libanon gezonden. Het land kan instemmen met de komst van een internationale vredesmacht in Zuid-Libanon onder leiding van de VN.

Vertegenwoordigers van een aantal Arabische landen nemen vandaag deel aan de conferentie in Rome over het conflict. Later deze week staat een extra vergadering van de organisatie van 56 islamitische landen (OIC) gepland.

Het vechten ging gisteren gewoon door. Israël nam Bint Jbeil in, een machtsbasis van Hezbollah. Daarbij zouden 25 militanten zijn omgekomen, al ontkende Hezbollah dat. Ook Beiroet werd weer gebombardeerd. In Noord-Israël kwamen opnieuw Hezbollah-raketten neer.

EU-commissaris Louis Michel heeft Israël ervan beticht de internationale mensenrechten te schenden. Het recht op zelfverdediging houdt niet in dat Beiroet en grote delen van de infrastructuur worden vernietigd, aldus Michel.

Officeel zijn bij de strijd tot nu toe 411 Libanezen en 42 Israëliërs omgekomen.

Ivanrybkin
4
quote:

dokterSpock schreef:

Blaming the victim, meer niet.
Tja,

Blaming the victim. Dat is een mooie samenvatting van het stukje, Ik noem het zelf arabische retoriek.

Er zijn genuanceerdere berichten over het conflict voorbij gekomen, bv in het na een tijdje toch ontspoorde draadje over israel en de beurzen.

Inmiddels erkent toch iedereen wel dat Hezbollah het echte probleem in libanon is. Niet voor niets dat de “vredesmacht “die er uiteindelijk vast gaat komen feitelijk de opdracht krijgt om het klusje van israel over te nemen en hezbollah te ontwapenen.

Dit draadje zal vast ook wel ontaarden in een wellus nietus spelletje, dus lijkt me hie minder op zijn plaats, zeker gezien de provocerende titel.

Geniet vooral van de zon vandaag,
Groetjes,
Ivan.

Ps, voor wie een economische daad wil stellen, Het is via diverse routes mogelijk om bijzonder goede israelische wijn in te kopen. Je hebt zelf een originele wijn in huis, en je steunt de economie in de regio (waar ook de palestijnse gebieden sterk van profiteren).

[verwijderd]
6
Blame the victim.....??? Ik ben absoluut voorstander van zelfverdediging...echter...Israel maakt de infrastructuur van Libanon kapot en....bombadeert steden waardoor vele burgers omkomen. De Israelische regering maakt het kennelijk niets uit wie er omkomt als zij hun regerinsgdoelstelling maar halen....blind, nietsontziend, minachtend zoals Israel altijd is geweest naar niet-Joden. Groet, BB
[verwijderd]
0
Libanese wijn is anders ook niet verkeerd.
Maar FF serieus, als je het geloof buiten beschouwing laat vindt hier niet op miniatuurschaal
het grote globaliseringsconflict plaats?
Ivanrybkin
6
quote:

ButlerBeleg schreef:

De Israelische regering maakt het kennelijk niets uit wie er omkomt als zij hun regerinsgdoelstelling maar halen....blind, nietsontziend, minachtend zoals Israel altijd is geweest naar niet-Joden. Groet, BB
Lees eens goed wat je zelf zegt!
Waar slaat zo'n stelling op?

Je begint de draad met een bijzonder gekleurd bericht en vervolgens als je eigen opvattingen voorbij komen vlieg je volledig uit de bocht.

Kom met goede onderbouwingen, (dan blijft het forum leesbaar,) of laat het gaan.

Het invullen van de motieven van de regering is op deze manier niet zinvol.
Je laatste zin toont aan dat het je ook niet echt de bedoeling is echt naar de achtergronden van het conflict te kijken.

Ik zou de moderator dan ook willen vragen om deze draad te sluiten!
Bart Meerdink
2
quote:

Ivanrybkin schreef:

Inmiddels erkent toch iedereen wel dat Hezbollah het echte probleem in libanon is.
Gebrainwashed door Israël misschien? Drie gevangengenomen militairen, is dat een aanleiding voor een grootschalige oorlog? En daarvoor heeft Israel helemaal noooit iets ergs gedaan naar de Palestijnen toe?

Het lijkt me dat de Libanezen het recht toekomt om te zeggen wat het probleem in hun eigen land is. En dat zijn dan ongetwijfeld Israël's bommen, zo schat ik in.

Blaming the victim, dat klopt wel, ja.
[verwijderd]
2
quote:

Ivanrybkin schreef:

[quote=ButlerBeleg]
De Israelische regering maakt het kennelijk niets uit wie er omkomt als zij hun regerinsgdoelstelling maar halen....blind, nietsontziend, minachtend zoals Israel altijd is geweest naar niet-Joden. Groet, BB
[/quote]

Lees eens goed wat je zelf zegt!
Waar slaat zo'n stelling op?

Je begint de draad met een bijzonder gekleurd bericht en vervolgens als je eigen opvattingen voorbij komen vlieg je volledig uit de bocht.

Kom met goede onderbouwingen, (dan blijft het forum leesbaar,) of laat het gaan.

Het invullen van de motieven van de regering is op deze manier niet zinvol.
Je laatste zin toont aan dat het je ook niet echt de bedoeling is echt naar de achtergronden van het conflict te kijken.

Ik zou de moderator dan ook willen vragen om deze draad te sluiten!

Is een onderbouwing daadwerkelijk nodig zodra diverse hooggeplaatste VN medewerkers aangeven dat Israel de infrastructuur van Libanon kapot maakt en burgers vermoord.

Wat nu weer gebeurt: "GAZA (ANP) - Een Israëlische aanval in Gaza heeft woensdagochtend zeker zeven Palestijnen, onder wie een kind, het leven gekost. Middenin een menigte mensen in het noorden van de Gazastrook ontplofte volgens ooggetuigen een tankgranaat."

Ja....ik ben woedend....woedend op zoveel machtsvertoon, gesteund door Amerika (met veel wapens), ik ben woedend dat er zoveel leed, verdriet, pijn wordt gecreerd, terwijl mensen vreedzaam kunnen samenleven op deze wereld. Ik ben woest omdat Israel niet alleen Hezbollah aanpakt, maar in haar blindheid andere mensen betrekt. En...ik ben woest omdat hierdoor nog meer slachtoffers gaan vallen. Mag je tegenwoordig niet meer woedend, boos, verontwaardigd zijn met zoveel oorlogsbeluste en leugens verspreidende regeringen aan de macht? Mag dat niet meer...en ondertussen gebeurt het gewoon. Ik ben al verbaasd dat niet alle burgers van de wereld opstaan en zeggen: genoeg regeringen, genoeg, stop met het kapotmaken van landen, infrastructuur van burgers: stop ermee. Nee...we gaan gewoon door met ons alledaagse leven en zijn blind geworden voor het leed dat de medemens ondergaat. Hoeveel onderbouwingen heb je nodig voordat je gaat protesteren?! BB

[verwijderd]
0
Israël betreurt 'tragische dood'

Uitgegeven: 26 juli 2006 06:23
Laatst gewijzigd: 26 juli 2006 10:02

JERUZALEM - In het zuiden van Libanon zijn dinsdagavond bij een Israëlische luchtaanval vier waarnemers van de Verenigde Naties om het leven gekomen. Secretaris-generaal Kofi Annan van de VN zei "geschokt" te zijn over de "ogenschijnlijk doelbewuste" beschieting.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De Israëlische premier Ehud Olmert heeft woensdag Annan laten weten "diep bedroefd" te zijn over de dood van de waarnemers. Eerder benadrukte het ministerie van Buitenlandse Zaken dat VN-personeel geen doelwit is. Het leger zal het incident diepgaand onderzoeken.

Observatiepost

De observatiepost in Khiyam werd getroffen door een bom afgeworpen door een Israëlisch toestel. De waarnemers uit Canada, Oostenrijk, China en Finland zaten in een schuilkelder toen de post werd getroffen. Israël had de duidelijk gemarkeerde post eerder ook al bestookt, aldus de VN.

De Unifil-commandant, de Franse generaal-majoor Alain Pelligrini, stond dinsdag nog herhaaldelijk in contact met Israëlische officieren over de legeracties in Zuid-Libanon.

VN-post

Maandagnacht was door Israëlisch tankvuur ook al een VN-post getroffen waardoor vier Ghanezen gewond raakten. De VN-missie in Zuid-Libanon (Unifil) opereert in het grensgebied sinds maart 1978. Unifil is 1990 man sterk en de blauwhelmen komen op dit moment uit China, India, Ghana, Frankrijk, Ierland, Polen en Oekraïne. In de twintig jaar dat de missie actief is, heeft het 257 man verloren.

Rome

In de Italiaanse hoofdstad Rome is woensdagmorgen een eendaagse topconferentie over de crisis in Libanon begonnen. Naast VN-topman Annan zijn ministers uit de VS, Europa en het Midden-Oosten aanwezig, onder wie de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleeza Rice.

De verwachtingen zijn niet hoog gespannen. De meeste landen zullen aandringen op een snel staakt-het-vuren, maar Israël en de Libanese beweging Hezbollah hebben al laten weten hier niets in te zien. Rice hoopt steun te vinden voor het sturen van een interventiemacht.

Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN wil Rice in eerste aanleg na een bestand 10.000 Turkse en Egyptische troepen in Zuid-Libanon plaatsen om de orde te herstellen. In een tweede fase moeten zij worden vervangen door een bredere strijdmacht van circa 30.000 manschappen.

Peretz

De Israëlische minister van Defensie Amir Peretz zei dinsdag dat tot de eventuele komst van de multinationale troepenmacht Israël een "nieuwe veiligheidsstrook" in Zuid-Libanon zal creëren. Hoe breed de zone zal worden, maakte de bewindsman niet bekend.

Het kan volgens deskundigen nog weken duren voordat deze veiligheidszone is afgebakend. Israël hield meer dan twintig jaar tot 2000 een deel van het zuiden van Libanon bezet. Onder het Israëlische volk bestaat veel weerstand tegen een nieuwe langdurige bezetting van Zuid-Libanon.

Intussen heeft Israël, aldus Unifil, na zware gevechten het stadje Bint Jbeil ingenomen, een bolwerk van Hezbollah. Het Israëlisch leger zou nu optrekken naar Yaroun. Volgens het Israëlische leger zal het offensief hier nog zeker een week tot tien dagen in beslag nemen.

Bij gevechten bij Maroun al-Ras is volgens de Israëlische strijdkrachten de commandant van de Hezbollah-militie in het gebied, Abu Jaafar, omgekomen en zijn "enkele tientallen" strijders van de sjiitische groep gedood. Hezbollah liet weten 27 strijders te hebben verloren.

Hezbollah-leider Hassan Nasrallah bezwoer woensdag dat de raketaanvallen op Israël zullen voortduren. Daarbij kwam dinsdag nog een Israëlisch-Arabisch meisje om. Hij zei tegen Hezbollah-zender al-Manar dat "een nieuwe fase in de confrontatie ingaat, de fase van aanvallen voorbij Haifa".

Zeer opvallend: "Israël had de duidelijk gemarkeerde post eerder ook al bestookt, aldus de VN."


pcrs7
1
quote:

ButlerBeleg schreef:

Blame the victim.....??? Ik ben absoluut voorstander van zelfverdediging...echter...Israel maakt de infrastructuur van Libanon kapot en....bombadeert steden waardoor vele burgers omkomen. De Israelische regering maakt het kennelijk niets uit wie er omkomt als zij hun regerinsgdoelstelling maar halen....blind, nietsontziend, minachtend zoals Israel altijd is geweest naar niet-Joden. Groet, BB
Hoe zou jij de beschietingen van Hezbollah stoppen als jij in Haifa woonde ?
-pcrs
Ivanrybkin
1
Omdat de proportionaliteitsvraag voortdurend voorbij komt een herhaling van ene reactie uit een eerdere discussie.

Wanneer is iets disproportioneel.

Er is de afgelopen jaren consequent bewezen dat het nodig is om voortdurend op te letten als israelisch leger.

Alle preventieve controles leveren tot op zekere hoogte een succes op. Elke maand worden er tientallen risicovolle situaties voorkomen doordat er tijdig wordt ingegrepen.( zelfs de muur is vanuit het gezichtspunt van zelfmoordaanslagen beperken een succes; het aantal aanslagen is duidelijk verminderd)

Dat is zo al jaren doorgegaan. regelmatig gaat het echter ook mis, wordt er iets of iemand over het hoofd gezien en dan barst er weer een bom.
( Op een gegeven moment wen je er als toerist aan dat je bij elke openbare deur die je doorgaat een mannetje staat die even in je tas wil kijken.)

Wat is een proportionele reactie.......
Als er één raket wordt afgeschoten weet je inmiddels zeker dat het niet bij die ene raket zal blijven. als je één tiener oppakt, weet je zeker dat de omgeving niet is afgeschrikt. Immers, het gaat niet om incidenten, het gaat om een systematische stroom van risico's.

Ik denk dat als we praten over proportionaliteit we dat aspect niet moeten vergeten.

Als je op een gegeven moment wilt voorkomen dat rakketten met een bereik van 6 kilometer nog huizen raken, dan moet je een strook van 6 km langs de grens ontoegankelijk maken. (techneutenoplossing, dat geef ik toe). Dat bedenk je niet na de eerste 10 raketten, maar nadat is gebleken dat de tegenacties die in eerste instantie eveneens proportioneel leek op niets is uitgelopen.

Israel is in veel opzichten de sterke partij, maar daar begin je niet zoveel mee, als de tegenstander vastbesloten is om slachtoffers te maken desnoods ten koste van de eigen maatschappij. (een religie die dat aanmoedigt is er één van een zeer dubieuze soort, maar levert wel eindeloos veel motivatie)

Er is sprake van een partoon. elke actie van israel moet gezien worden in de historie van aanslag op aanslag, mislukte tegenactie op mislukte tegenactie.
Op een gegeven moment wordt je cynischer, en wordt de actie grimmiger.

In het Nederlands kennen we de uitdrukking zachte heelmeesters maken stinkende worden, of iets als "pappen en nathouden".

Het komt erop neer dat als er ergens een probleem is, en de pogingen om er wat aan te doen lopen op niets uit, dat je dan aan het verzanden bent. Er moet stevig worden ingegrepen. Patronen moeten worden doorbroken.

Als het gaat om reorganisaties bij beursgenoteerde bedrijven die verlies maken en het management ploetert verder, dan snapt iedereen dat er stevig moet worden ingegrepen.

Israel doet niet anders dan de interim manager bij een groot bedrijf die bij binnenkomst een dik dossier krijgt waaruit blijkt dat alle kleine acties geen effect hebben gehad.

Als je het niet redt met kleine acties, dan moet het grootschaliger.
Een cultuur moet op de schop.
Desnoods een nieuwe regering in libanon.
Desnoods een bom op het HAmas parlement na alweer een aanslag.

Het zonder twijfel benoemen als disproportioneel is te kort door de bocht.....................

Dit heb ik eerder gesteld en hier blijf ik bij.
Ik wil israel niet voor alles een hand boven het hoofd houden, dat is echt iets anders.
Israel maakt inderdaad fouten. Ik vind de start van de actie in Libanon echter legitiem.
[verwijderd]
3
quote:

pcrs7 schreef:

[quote=ButlerBeleg]
Blame the victim.....??? Ik ben absoluut voorstander van zelfverdediging...echter...Israel maakt de infrastructuur van Libanon kapot en....bombadeert steden waardoor vele burgers omkomen. De Israelische regering maakt het kennelijk niets uit wie er omkomt als zij hun regerinsgdoelstelling maar halen....blind, nietsontziend, minachtend zoals Israel altijd is geweest naar niet-Joden. Groet, BB
[/quote]
Hoe zou jij de beschietingen van Hezbollah stoppen als jij in Haifa woonde ?
-pcrs
Door geen Palestijnen meer te vermoorden/te liquideren en de dialoog aan te gaan met deze mensen. Stoppen met het kapot maken van de infrastructuur van de Palestijnen, hen een menselijk leven geven ipv ze te onderdrukken, te martelen, te vernederen, te beschimpen. Gewoon menselijk te zijn.....OF is oorlog de oplossing?! Israel riskeert een totaal oorlog van verenigd Islamitische landen. Zie de recente uitspraken van de koning van Saudie Arabie. Dat wil je toch niet? De enige oplossing die mensen er is: dialoog, hoe moeizaam ook? Je hoeft elkaar niet aardig te vinden om toch vreedzaam met elkaar te kunnen leven. Nogmaals: dialoog is de enige oplossing. Oorlog leidt tot oorlog, wraak leidt tot wraak, pijn leidt tot pijn. Wanneer gaan we met z'n allen dat nu eens inzien...en dus ook: liefde leidt tot liefde. BB
[verwijderd]
1
Tja de Joden hebben nu weer 4 VN ers naar de hemel gejaagd dit doen zij alleen maar om te kijken hoever men kan gaan voordat ze teruggeroepen worden door de Europeesche Unie, echter deze lafbekken hebben ook nog nooit wat bereikt dus men kan gewoon zijn gang gaan met behulp van de nazi''s uit Amerika. Ik weet nog goed hoe die Amerikanen een Bom gooide op de Ambassade van China tijdens de oorlog in Kosovo, reken maar dat die Chinezen dit niet zijn vergeten en deze heren nog wel een keer de oren wast. De dag dat de dollar valt komt echt wel een keer, uiteindelijk is dit alleen nog maar WC papier en die oorlog in Iran komt ook wel want deze gaan nog steeds door een oliebeurs in Euro's op te richtentja das wel slim en goed voor de Euro maar dat pikken die neocons niet natuurlijk, dit wat wij nu aanschouwen is het voorspel !!!!!!!!!!!!
[verwijderd]
0
quote:

pcrs7 schreef:

[quote=ButlerBeleg]
Blame the victim.....??? Ik ben absoluut voorstander van zelfverdediging...echter...Israel maakt de infrastructuur van Libanon kapot en....bombadeert steden waardoor vele burgers omkomen. De Israelische regering maakt het kennelijk niets uit wie er omkomt als zij hun regerinsgdoelstelling maar halen....blind, nietsontziend, minachtend zoals Israel altijd is geweest naar niet-Joden. Groet, BB
[/quote]
Hoe zou jij de beschietingen van Hezbollah stoppen als jij in Haifa woonde ?
-pcrs
gaarne het volgende verzoek gezien de ervaring van afgelopen week, deze draad kan een constructieve discussie worden als:

- niet op de man wordt gespeeld
- men inhoudelijk ingaat op de reacties
- geen actie-reactie oftewel een-tweetje onstaat tussen gewaardeerde forumleden
- men zich op de feiten baseert dan haar/zijn gevoelens c.q. symphatie

het issue en de conflict is hot en heeft invloed op de beurzen, daarom de zorgvuldigheid wederzijds ...

het verzoek om niet tegelijk aanvallen voor deze posting, en ook geen aanbeveling...

groet,

[verwijderd]
2
Het is een spoor van geweld door religie:

Vele beweren dat alle geloven gebaseerd zouden zijn op een verlangen naar vrede en dat de personen die dit niet geloven, volgens hun maar eens in de boeken zouden moeten duiken.
Dat heb ik gedaan en wat bleek. In het oude Testament las ik dat de joden juist nadat zij de Tien Geboden van hun god hadden gekregen en de woestijn uittrokken de eerste de beste stad uitmoordden (gij zult niet doden) en ze gewapenderhand het door god beloofde land veroverde (gij zult niet stelen).
Datzelfde land wordt nu ook geclaimd door de moslims, die onder hun profeet ook een spoor van bloed achterlieten bij de verspreiding van hun godsdienst, wat uitgebreid wordt omschreven in de Koran.
Wat er gebeurt er als een god een land aan twee godsdiensten belooft, kunnen we nu zien in het Midden-Oosten.
Blijkbaar is het voor de meeste godsdiensten moeilijk om te delen en naast elkaar in vrede te leven met anderen.
Vooral als ze een geschienis van agressie en onverdraagzaamheid hebben.

Groetjes Antoon
[verwijderd]
5
quote:

Bart Meerdink schreef:

[/quote]
Gebrainwashed door Israël misschien? Drie gevangengenomen militairen, is dat een aanleiding voor een grootschalige oorlog? En daarvoor heeft Israel helemaal noooit iets ergs gedaan naar de Palestijnen toe?

Je vergeet de raketten die hamas vanuit de gazastrook op Israelische dorpen heeft afgeschoten nadat Israel zich volledig vanuit dit gebied heeft teruggetrokken! Is dit geen rechtstreekse oorlogsverklaring aan Israel?

Je vergeet de raketten die hezbollah heeft afgeschoten op Israelische dorpen en steden vanuit Zuid Libanon nadat Israel zich volledig vanuit dit gebied heeft teruggetrokken! Is dit geen rechtstreekse oorlogsverklaring aan Israel?

Als je weet dat hezbollah en hamas de vernietiging van de staat Israel bovenaan hun verlanglijstje hebben staan (gesteund door Syrie en Iran),het feit dat de jodenhaat en de afkeer van een Joodse staat in het midden oosten, een algemeen heersende gedachte is binnen de moslimwereld, is het dan niet logisch dat Israel reageert zoals het nu doet?

[verwijderd]
1
quote:

Amissa schreef:

[quote=Bart Meerdink]
[/quote]
Gebrainwashed door Israël misschien? Drie gevangengenomen militairen, is dat een aanleiding voor een grootschalige oorlog? En daarvoor heeft Israel helemaal noooit iets ergs gedaan naar de Palestijnen toe?

[/quote]

Je vergeet de raketten die hamas vanuit de gazastrook op Israelische dorpen heeft afgeschoten nadat Israel zich volledig vanuit dit gebied heeft teruggetrokken! Is dit geen rechtstreekse oorlogsverklaring aan Israel?

Je vergeet de raketten die hezbollah heeft afgeschoten op Israelische dorpen en steden vanuit Zuid Libanon nadat Israel zich volledig vanuit dit gebied heeft teruggetrokken! Is dit geen rechtstreekse oorlogsverklaring aan Israel?

Als je weet dat hezbollah en hamas de vernietiging van de staat Israel bovenaan hun verlanglijstje hebben staan (gesteund door Syrie en Iran),het feit dat de jodenhaat en de afkeer van een Joodse staat in het midden oosten, een algemeen heersende gedachte is binnen de moslimwereld, is het dan niet logisch dat Israel reageert zoals het nu doet?

Ja...ik geef aan dat Israel zich mag, nee moet verdedigen. Maar....hoe zou dit haat toch ontstaan zijn. En....wanneer gaan we inzien dat we naast elkaar op vreedzame wijze kunnen ofwel moeten leven om elkaar leven te geven? Kunnen we pas in vrede leven als andere mensen met ander gedachtengoed dood zijn? Is dit wat we met elkaar willen, wat jij wenst? Ik niet! Jodenhaat, moslimshaat, christenhaat, mensenhaat....ik kies niet voor haat, maar voor liefde, erkenning, ruimte aan een ander. Als ik er niet voor kies, wie dan wel? Als jij daar niet voor kiest...wie dan wel? We maken elkaar op deze wijze kapot?! Als we daar met elkaar voor kiezen, gebeurt uiteindelijk wat we beogen: als mensheid maken we elkaar monddood en is alle ellende uit de wereld. Zoals gezegd....ik kies voor liefde en vreedzaamheid...waar kies jij voor? Het mooiste aandeel ben je zelf. Groet, BB
[verwijderd]
1
quote:

De Bear schreef:

Het is een spoor van geweld door religie:

Vele beweren dat alle geloven gebaseerd zouden zijn op een verlangen naar vrede en dat de personen die dit niet geloven, volgens hun maar eens in de boeken zouden moeten duiken.
Dat heb ik gedaan en wat bleek. In het oude Testament las ik dat de joden juist nadat zij de Tien Geboden van hun god hadden gekregen en de woestijn uittrokken de eerste de beste stad uitmoordden (gij zult niet doden) en ze gewapenderhand het door god beloofde land veroverde (gij zult niet stelen).
Datzelfde land wordt nu ook geclaimd door de moslims, die onder hun profeet ook een spoor van bloed achterlieten bij de verspreiding van hun godsdienst, wat uitgebreid wordt omschreven in de Koran.
Wat er gebeurt er als een god een land aan twee godsdiensten belooft, kunnen we nu zien in het Midden-Oosten.
Blijkbaar is het voor de meeste godsdiensten moeilijk om te delen en naast elkaar in vrede te leven met anderen.
Vooral als ze een geschienis van agressie en onverdraagzaamheid hebben.

Groetjes Antoon
Iedere religie/godsdienst vindt dat HUN god en HUN bijbel/kathechismus/koran/thora het ware geloof is/verkondigt. Dat kan bij monotheïstische geloven ook niet anders.
Vervolgens gebruiken naar wereldse macht strevende (godsdienstige) leiders de goedgelovigheid van hun onderdanen om de geschriften zo uit te leggen als het in hun politieke straatje past.

Het geloof wordt als excuus gebruikt.
[verwijderd]
0
quote:

De Bear schreef:

Het is een spoor van geweld door religie:

...Blijkbaar is het voor de meeste godsdiensten moeilijk om te delen en naast elkaar in vrede te leven met anderen.
Vooral als ze een geschienis van agressie en onverdraagzaamheid hebben...

Groetjes Antoon
Antoon, ik kan me vinden in je redenering...

elk volk, sterker nog elk mens heeft recht op een fatsoenlijk bestaan waar dan ook, en zeker ook het Israëlisch volk...

het gaat m.i. in deze conflict om de bemoeienis van Iran, een rechts en conservatief regim dat honderdduizenden mensen in Iran heeft vermoord en houdt haar eigen bevolking constant onder druk, beschendt alle rechten van vrouwen, enz... wat moet dit middeleeuwse regime in Libanon, wat moet Hezbollah in deze conflict...?

mocht Iran en Hezbollah -hopelijk nooit- ooit aan de macht komen dan gaan ze hun (eigen) volk onderdrukken, de vrije en prachtige Libanon beheersen met hun middeleeuwse regels...

zodoende is deze oorlog een strijd om de Hezbollah te ontmantelen, hopelijk wordt hiermee blijvende resultaten geboekt...

130 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 876,45 +2,43 +0,28% 11:01
AMX 925,95 +0,19 +0,02% 11:01
ASCX 1.204,43 -2,64 -0,22% 10:46
BEL 20 3.864,48 -19,35 -0,50% 11:01
Germany40^ 17.991,70 -97,00 -0,54% 11:01
US30^ 38.345,00 -8,31 -0,02% 11:01
US500^ 5.042,94 -29,45 -0,58% 11:01
Nasd100^ 17.356,09 -168,04 -0,96% 11:01
Japan225^ 37.717,64 -281,12 -0,74% 10:31
WTI 82,95 +0,05 +0,06% 11:01
Brent 87,12 -0,96 -1,09% 11:01
EUR/USD 1,0723 +0,0026 +0,24% 11:01
BTC/USD 63.979,87 -2.392,12 -3,60% 09:49
Gold spot 2.327,27 +11,15 +0,48% 11:01
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNILEVER PLC 47,310 +2,350 +5,23% 10:44
Aegon 5,808 +0,056 +0,97% 10:44
SHELL PLC 34,210 +0,195 +0,57% 10:44
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.249,200 -169,200 -11,93% 10:44
IMCD 149,200 -2,300 -1,52% 10:44
Philips Koninklijke 19,485 -0,135 -0,69% 10:44

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront