Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Beleggers, let op Iran!

744 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

waterskieer schreef:

Gelieve uw politieke propaganda elders te gaan verkondigen en u te beperken tot de relatie van de kwestie Iran en de beurs Pacito.

Ab
Enig idee wat er met de beurs gebeurt als we meegesleurd worden in een actie tegen Iran?
Pacito
[verwijderd]
0
Jazeker maar dit is geen politiek forum daarom kunt u uw politieke mening beter niet hier verkondigen,politieke statements verdeeld de mensen terwijl we elkaar zo hard nodig hebben hier in de kk.......begrijpt u wat ik bedoel?

gr

Ab
[verwijderd]
0
Het bericht van tradecommander bijvoorbeeld staat boordevol interessante relevante info met links maar hij neemt geen politiek standpunt in,een voorbeeld voor ons allemaal en aanbevolen dus.

Ab
[verwijderd]
0
Maar goed.....in het verleden bemoeide ik mij ook met iedere politieke discussie dus sorry voor de interrruptie.

Ab
[verwijderd]
1
als het mij niet ontgaat , gaat het hier toch over wat olie, een kurk waarop ons werldje drijftmet daarbij ook de koffie uit onze kk want hoe denk je anders dat de koffie hier naar toe komt uit brazilië .Verder denkt meneer de ayatollah te mogen dreigen met vergelding terwijl meneer amadinaadje daar over ging, nog steeds geen scheiding tussen moskee en staat ,dus op grond van argumenten zal een gesprek of verdrag nooit iets voorstellen.
Vroeg of laat mondt het net zo uit als met de serven , gewoon omdat ze zichzelf niet goed inlichten wie nou miltait sterk is. Iran kon irak niet eens aan, wat dan dreigen ?

Dan denk ik, 3x dreigen jij klapjes krijgen. liever niet maar ik wil zoveel liever niet.
bartelx
1
Een analyse van de effecten van een VS/Iran conflict van mei vorig jaar.

www.usmarkets.nl/modules.php?name=New...

Enige tijd later is het Israëlisch/palestijns conflict uitgebroken met de gekende correctie.
[verwijderd]
0
wie betaalt eigenlijk die anti-raket-systemen die de vs leveren ? zag in de telegraaf 5 mnd geleden dat het grote installaties zijn van rond een miljard per stuk, de NAVO-landen waarschijnlijk, terechte bangmakerij voorlopig dan ook goeie handel , voor hun!
[verwijderd]
0
Poetin haalt hard uit naar VS

MUNCHEN - De Russische president Vladimir Poetin heeft zaterdag hard uitgehaald naar de Verenigde Staten. Op een veiligheidsconferentie in München beschuldigde Poetin de Amerikaanse regering ervan te pogen de wereld haar wil op te leggen.

Volgens de Russische leider is de Amerikaanse benadering van de relaties in de wereld „zeer gevaarlijk”. De wereld is volgens hem een stuk gevaarlijker geworden door de politiek van de VS. Washington heeft zijn grenzen op bijna elk terrein overschreden, meent hij.Poetin hekelde de Amerikaanse strategie van een unipolaire wereld met een supermacht. Dit komt maar op één ding neer, namelijk „een centrum van macht, een centrum van kracht, een centrum voor besluitvorming, een wereld van een meester, een soeverein”.
bartelx
0
En hier is Israël ook weer.

Israël test met succes Hetz-raket
zondag 11 februari 2007 21h45

--------------------------------------------------

(Belga) De Israëlische luchtmacht heeft zondag een geslaagde test uitgevoerd met haar Hetz-raketafweersysteem. Dat heeft de plaatselijke openbare televisie gemeld.

© BELGA/AG
De Hetz-raket werd gelanceerd van een basis ten zuiden van Tel-Aviv en onderschepte een raket die werd afgevuurd uit een vliegtuig. De oefening was vooral bedoeld om het gedrag van de raket in het donker te bestuderen, maar was ook "een signaal aan Iran". De ontwikkeling van de Hetz-raketten werd in 1988 gestart op initiatief van de Verenigde Staten in het kader van het "Star Wars"-project van Ronald Reagan. (dwm)
Serpa
0

Wat zouden de gevolgen zijn van een eventueel EU-embargo tegen Iran?
En dan bedoel ik de gevolgen voor de europese beurzen.
Heftige reactie of een gematigde?

Groet,Serpa.
[verwijderd]
0
Getallen heb ik niet maar wel gelezen dat Duitsland enom zal worden getroffen,die hebben een enorme handel met Iran.
Mochter er echt schermutselingen gaan plaatsvinden zal de wereldeconomie er behoorlijk onder lijden dus de beursen ook,raadzaam is tijdig weg te wezen.
Misschien mooi om eind maart flink cash te gaan,ben je ook mooi het jaarlijkse mei effect voor.

mvrgr jo jo
Serpa
0

Goed advies JoJo,

Jij hebt al eerder gewezen naar de vlootopbouw in de perzische golf.
Ik zie de laatste 2 weken de olieprijs behoorlijk oplopen, maar wat dacht je van de goudprijs?
666.60 USD aangetikt.
Is dus uitgebroken.

Olie en goud flink stijgende, dit zijn zeer grote geldstromen die in beweging zijn.
Degene die hier achter zitten weten heel goed wat er
aan de hand is.
Dit alles heeft m.i. met Iran te maken.

Het verhaal van de E.U.-embargo tegen Iran heb ik overigens van een zakenrelatie vernomen.
Bedrijven in Iran gaan namelijk momenteel heel snel in op aanbiedingen van westerse bedrijven.
Nu kunnen ze het materiaal nog krijgen is de gedachte?

Eigenlijk zou ik nu al moeten cashen, maar ja er komen nog wat leuke cijfers aan.
Lastig.

mvg.Serpa.



joebeatt
0
di 13 feb 2007, 06:54

'EU: nucleaire ambities Iran niet meer te stoppen'

LONDEN/BRUSSEL - Iran zal vroeger of later voldoende grondstoffen produceren om een kernbom te maken en er is weinig dat de internationale gemeenschap kan doen om dit tegen te gaan.

Dat staat in een rapport dat is opgesteld door medewerkers van EU-buitenlandcoördinator Javier Solana in het kader van de bijeenkomst van EU-ministers van Buitenlandse Zaken in Brussel afgelopen maandag. De krant Financial Times kreeg inzage in het niet openbaar gemaakt document. Volgens het rapport is het Iraanse kernprogramma hoogstens opgehouden door technische beperkingen, en zeker niet door diplomatieke druk. „De problemen met Iran zullen niet worden opgelost door enkel economische sancties”.
[verwijderd]
0
technische beperkingen ?

europese commissie is het eens over sancties geworden voor wat betreft alle technologische materiaal dat gebruikt zou kunnen worden voor atoombommenfabricage.

Het kan zo dan nog jaren duren voor ze wat maken kunnen, dreiging blijft echter ook bestaan.
Japan heeft 10 mjdr gascontractje gesloten voor 10 jaar gasproductie/afname, geld komt er daar wel binnen.
grootste gevaar lijkt me pakistan als die gaat helpen maar oiv vs, n-korea oplossing bijna rond.
wordt moeilijk voor iraaan
ffff
1
Dit draadje is hatstikke boeiend maar je vindt, althans tot nu toe, nou nergens voorbeelden van consequenties voor de belegger. In andere draadjes postte ik ze vandaag al:

1 Daimler Chrysler vertrekt uit Iran. Geeft toe aan de druk van Bush. Zo, en niet anders staat het op de Duitse sites.

2 Een veel en veel interssanter voorbeeld postte ik in het draadje over de scheepvaartaandelen.
Exmar gaat op diverse wijzen miljarden contracten aan met Iran en nou ben ik zo benieuwd wat de Amerikanen met CMB, Exmar en de petroleumtankers gaat doen.

3 Putin maakt momenteel een rondreis in de Arabische Emiraten, Qatar, Oman etc. en Putin speelt het 100 keer slimmerr dan Bush. Die biedt wel samenwerking aan. Eventueel een gas -Opec met Qatar, Algerije.

Ben toch blij dat Putin eens flink terugbijt. Surf ook eens op Duitse sites. Hij was afgelopen weekend in Duitsland en EIGENLIJK, schrijft de Duitse pers, zegt Putin wat velen in West Europa denken: Die Bush-politiek in het Midden Oosten is een grote catastrofe. Laten we het nu eens op MIJN manier doen.

Ik trek de Putin-kaart.....
Als belegger moet je ook op een gegeven moment een keuze maken.

Peter
[verwijderd]
1
quote:

ffff schreef:

Ik trek de Putin-kaart.....
Peter
Als 't de zwarte Piet is?
Maersk(-:

kck

ps vergeten wordt mi dat Iran totaal geen probleen Hoeft te zijn,als Putin mee zou werken:Rusland bouwt niet alleen Irans kerncentrales maar levert ook de brandstof.Putin heeft een pak boter op zn hoofd,dit ergert me als RD belegger des te meer.
ffff
1
Hoi KCK,

Ik vind de afgelopen jaren de politiek van Putin echt veel realistischer dan de Amerikaanse.
Als je ziet hoe Putin Rusland weer enorm veel macht en gezag heeft teruggegeven, kortom Rusland echt weer op de kaart gezet, en de zaken binnen Rusland veel beter op orde dan pakweg 8 jaar geleden en daartegenover de houding/achting van de de moslimwereld t.o.v. de Bush-administration.
Wat hebben die aan gezag en respect enorm verloren!

De beste politiek is er altijd een van wederzijdse belangen. En niet zozeer van confrontatie. En opnieuw is Putin alweer bezig met "wederzijdse belangen". Dat brengt in het gasrijke Iran méér op dan hooghartig die mensen daar "de les te spellen". Zo van: "Wij Westerlingen weten wel wat goed voor jullie is" Nou met die politiek bereik je niks, dat hebben we de afgelopen 8 jaar gezien. Zoals ik al 4 jaar geleden voorspelde: De Atta 's staan in de rij in Irak als de Amerikanen er binnenvallen. En nu ervaren ze het dagelijks aan den lijve en ze hebben de les nog niet geleerd.

Bush heeft een hele slechte politiek gevoerd en dat moet nu maar eens ronduit gezegd worden en het wordt hoog tijd dat we van die confrontatiepolitiek afstand nemen en wat nuchterder gaan kijken waar we "wederzijdse belangen" kunnen opbouwen.

Zowel als wereldburger ( politiek) als als belegger heb je daar heel wat meer aan.

Peter
[verwijderd]
1
quote:

ffff schreef:

Hoi KCK,

Peter
Hoi Peter,

natuurlijk respecteer ik je mening,ben het wel zeer met je oneens!
Denk aan bv Tjetjenie en aan het feit dat niet de US Saddam steunde maar Rusland(en Frankrijk en Duitsland).
De zeer gevaarlijke Ahmedinidad wordt ook door Putin gesteund,de man die Israel van de kaart gaat vegen.
Hoe noemde je dat?Wederzijdse belangen?

Maar goed laten we het bij beleggen houden:
sta met crucell nog een vette plus,maakt niet uit dus.Sanofi wat minder,komt goed.Zojuist Cat bijgekocht,een week terug BHP,die gaat top.

groet,kck
744 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 875,62 +9,11 +1,05% 17:30
AMX 934,77 +6,09 +0,66% 17:30
ASCX 1.202,63 +14,08 +1,18% 17:15
BEL 20 3.895,38 +32,12 +0,83% 17:30
Germany40^ 18.138,30 +277,50 +1,55% 17:30
US30^ 38.422,98 +172,53 +0,45% 17:09
US500^ 5.062,70 +45,78 +0,91% 17:30
Nasd100^ 17.446,05 +236,13 +1,37% 17:30
Japan225^ 37.863,71 +139,88 +0,37% 17:25
WTI 82,64 +0,59 +0,72% 17:30
Brent 87,65 +0,57 +0,65% 17:30
EUR/USD 1,0701 +0,0049 +0,46% 17:30
BTC/USD 66.787,91 +222,38 +0,33% 17:30
Gold spot 2.322,87 -4,38 -0,19% 17:30
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
PROSUS 31,010 +1,170 +3,92% 17:13
ASMI 529,400 +14,000 +2,72% 17:13
ASML 833,800 +20,600 +2,53% 17:14
Dalers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 44,970 -3,530 -7,28% 17:13
Akzo Nobel 62,780 -4,140 -6,19% 17:13
ArcelorMittal 23,440 -0,670 -2,78% 17:13

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront