ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

Hoe wordt je een "rijk" man...

12 Posts
Lord Enki
11
Simpel.

Je treed ergen in 2000 aan als VP van een bank.
Je roept daarbij dat vanaf dat moment alles in het teken van de shareholders value staat; de koers moet verdubbelen, want 28 Euri is niet genoeg.

Vervolgens maak je in 5 jaar tijd niks waar van dat wat je alle aandeelhouders had beloofd; de koers zakt weg naar of blijft hangen rond de 22 Euri.

Het zwaard hangt boven je hoofd, maar je wilt niet opgeven, dus praat je met enkele grote "aandeelhouders".
Deze Engelse (he Engelsen) durfkapitalisten die maar liefst 1% van het uitstaande aandelenkapitaal in handen hebben, laat je vervolgens in de media verkondigen dat AAB veel rendabeler zou zijn als het zou worden opgesplitst.
Dat werkt; de koers gaat een paar Euri omhoog en aangezien het maar relatief kleine aandeelhouders zijn heeft niemand iets door. Hoezo voorkennis.

Vervolgens "cash" je precies op het goede moment een pakketje opties dat ineens redelijk in the money is. Nog steeds heeft niemand iets door.

Als klap op de vuurpijl laat je vervolgens een bericht uitlekken over een fusie cq overname door een Engelse bank (he weer die Engelsen), maar roep je er meteen bij dat de gesprekken niets meer dan "verkennend van aard" zijn.

De koers stijgt 10% en het begint ergens op te lijken.

Nog geen dag later verspreid je het gerucht dat het hoofdkantoor van de nieuwe toko in Amsterdam komt te staan en dat een mogelijke samensmelting wel binnen een maand kan plaatsvinden.

Hoezo "verkennende gesprekken".

Alles leuk en aardig; dit lijkt meer op een one man show om 5 slechte jaren van bestuur in een klap op te poetsen.

Ik ben dan ook benieuwd wat de bonus zal zijn als alles is afgerond.

De aandeelhouder zal er weer niet voor worden beloond; daarvoor is de koers inmiddels te veel omhoog gegaan.

De enige vraag die mij nog rest is wanneer men nu eens in de gaten krijgt hoe slecht de heer Rijkman het eigenlijk doet en gedaan heeft, want iedere andere bestuurder had al lang het veld moeten ruimen als hij zo lang zijn targets zo ruim had gemist.

en dan heb ik het nog niet over de puinhoop die hij bij IT heeft achtergelaten, maar dat in een ander draadje....

Osiris.
joebeatt
0
Aanbevolen, Osiris. Dit zie je helaas vaak bij de "grote" mannen die zonodig vele miljoenen moeten binnenharken onder het mom van "anders gaan ze naar het buitenland". Ik zou zeggen: graag!

Jan Bennink is een ander voorbeeld. Gauw de veel te duur gekochte vitaminepoten afstoten, voor een veel te lage prijs. Daarna gewoon een paar jaar op de toko passen, de core business van Numico leverde namelijk altijd al een goed rendement, en zie: na een paar jaar is Numico er weer bovenop. Ja, geen wonder, dat was ook gebeurd als je een chimpansee aan het hoofd gezet had. Toch struikelt bijna iedereeen over elkaar om Jan te loven: "hij heeft Numico van de afgrond gered".

Goede bestuurders zijn zeldzaam. John Chambers van Cisco is een voorbeeld hoe het wel kan. Maar Chambers zag zélf van zijn bonus af toen de resultaten van Cisco achterbleven. Dat zie ik Rijkman nog niet doen.
[verwijderd]
0
Die Groendinges wordt lekker rijk....

Voorkennis?
Op 14 maart KOOPT hij aandelen, net als de andere bestuurders van ABN....
En waarempel op 19 maart wordt nu echt duidelijk dat er een fusie op handen is...
Ondertussen heeft Groendinges 230000 euries geinvesteerd (28,65 per aandeel gemiddeld, 8900 stuks) die hij nu met gemak op minstens 31 eurie kan verkopen...

Pfff

Onderzoeken svp!!!

Silfer
[verwijderd]
0
Ik vind dit ook schandalig. Als ze hiermee wegkomen omdat het geen voorkennis is, dan weet ik het niet meer. Lijkt me een mooie klus voor het Openbaar Ministerie.
DirkDeNeu
0
quote:

silfer schreef:

Die Groendinges wordt lekker rijk....

Voorkennis?
Op 14 maart KOOPT hij aandelen, net als de andere bestuurders van ABN....
En waarempel op 19 maart wordt nu echt duidelijk dat er een fusie op handen is...
Ondertussen heeft Groendinges 230000 euries geinvesteerd (28,65 per aandeel gemiddeld, 8900 stuks) die hij nu met gemak op minstens 31 eurie kan verkopen...

Pfff

Onderzoeken svp!!!

Silfer
snif Snif stinkt dit, of ben ik jaloers?

ABN AMRO-bestuur zet deel basissalaris in voor koop aandelen
21-03-2007 11:01:08

Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - ABN AMRO-bestuursleden waaronder bestuursvoorzitter Rijkman Groenink en chief financial officer Hugh Scott Barrett hebben op 14 maart 2007 in totaal 42.108 aandelen in handen gekregen die voortvloeien uit een aandelenprogramma voor de top van de bank. Zij mogen maximaal 25% van hun basissalaris inzetten om aandelen ABN AMRO te kopen in het kader van dit programma.

Als zij de aandelen drie jaar vasthouden en nog steeds in dienst zijn van de bank, wordt het aantal aandelen door de bank verdubbeld. In de eerste twee weken van november hebben zij aangegeven welk deel van hun basissalaris zij willen inzetten voor het programma, zo heeft woordvoerder Jochem van de Laarschot van ABN AMRO dinsdag desgevraagd gezegd.

'Het programma wordt betaald vanuit de bonus. Eind februari is duidelijk geworden wat de bonus over 2006 is en deze wordt eind maart betaald. Daar tussenin worden de aandelen gekocht', aldus Van de Laarschot.

Aandeelhouders van ABN AMRO keurden dit 'Share Investment and Matching Plan' in 2004 goed. De aandelen, inclusief opgebouwde dividenden, komen na deze periode van drie jaar beschikbaar. De aandelen die ABN AMRO verstrekt na drie jaar moeten gedurende een periode van minstens vijf jaar worden aangehouden. Wel mag een deel van deze aandelen worden verkocht om aan belastingverplichtingen te voldoen.

Volgens gegevens van de Autoriteit Financiele Markten heeft bestuursvoorzitter Rijkman Groenink op 14 maart 2007 8.600 aandelen gekocht voor afgerond EUR 26,85 per aandeel ofwel ruim EUR 230.000. Bij Scott Barrett ging het om 2.793 aandelen en bij de overige vijf bestuursleden om 6.143 aandelen.

Rijkman Groenink kreeg over 2005 een basissalaris van EUR 910.000, de overige bestuursleden EUR 650.000. Over 2006 zijn nog geen salarisgegevens bekend.

In 2006 namen alle zes toenmalige leden van de Raad van Bestuur deel aan de regeling. Vijf leden voor het maximum van 25% van hun basissalaris en e e n lid voor 12,5% van zijn basissalaris.

(c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1755; fax: +31 20 710 1875)
[verwijderd]
0
Voorkennis of niet,dat is de vraag.Vast staat dat de regeling al eerder is goedgekeurd.Twijfel komt er natuurlijk doordat een aantal dagen later de overname in het openbaar komt.Timing............of toeval.
Lord Enki
0
Toeval bestaat niet zullen velen zeggen.

Wat mij niets zal verbazen is als, nu de media aandacht de komende weken stukken minder wordt, er over een maand of twee het bericht naar buiten komt dat de beide parijen toch niet zo complementerend zijn als in eerste instantie werd gedacht.
Dat hoop ik ook want, noem eens een combinatie van een Engelse / Nederlandse toko die goed draait.

OK, Shell is een uitzondering, maar welke olieboer is in deze tijd in staat om het niet goed te doen.

CMG.
Dat deed het prima in Nederland. Toen het Engelse Admiral werd overgenomen restte slechts een fusie of overname door Logica. Sinsdien is het knudde.

Corus.
Hoogovens in IJmuiden draait momenteel zeer goed, maar de fabrieken in Trostre (UK) sluiten binnenkort voor een week of twee. Daar gaat alleen maar geld naar toe.

Ergo; houd aub die Engelsen buiten de deur; dat levert alleen maar ellende op.
Het land zit mentaal in een diepe crisis, de fabrieken stammen daar soms letterlijk nog uit de tijd van de stoomlocomotief en het kleine beetje luxe dat er is zit in Londen of bij de notabelen op de country-side.

Nee, ik heb mijn stukjes reeds verkocht.
Succes allen.....
DirkDeNeu
0
Ik ben het helmaal met je eens, ik probeer mijn baas hier ook van te ovetuigen, maar ja dat is zelf een engelsman. :-(

Een hoop mooie praatjes, maar werken ho maar. Dan moet er altijd eerst even een legertje consultants worden gehuurd. Op die manier wordt er altijd een hoop dure lucht gecreerd.
ABN ligt er bij mij ook uit, linea recta naar ING gegaan op 30,30.
bp5ah
0
Rijkman Groenink, ik vraag me af of ie wel 'zo rijk' is.

Heeft de uitstraling van 'een lantaarnpaal'.

Gr.

Dirk
bp5ah
0
quote:

DirkDeNeu schreef:

Ik ben het helmaal met je eens, ik probeer mijn baas hier ook van te ovetuigen, maar ja dat is zelf een engelsman. :-(

Een hoop mooie praatjes, maar werken ho maar. Dan moet er altijd eerst even een legertje consultants worden gehuurd. Op die manier wordt er altijd een hoop dure lucht gecreerd.
ABN ligt er bij mij ook uit, linea recta naar ING gegaan op 30,30.
Achter Potuyt aan, en dat was te vroeg.

Gr.

Dirk
Lord Enki
0
Het schijnt zo te zijn dat AAB alle Merger-banks voor een maand heeft ingehuurd.
Slim spel, want daarmee zet je alle andere gegadigden, die er opeens blijken te zijn, buiten spel.

De achterdochtigen onder ons zullen wellicht denken aan de Oostenrijkse schilder van weleer.
Als je de leugen maar groot genoeg maakt, trapt iedereen erin.

Waarom ook niet. Wie zegt mij dat dit geen prima getimede actie van de heer RG is om ziel en zaligheid in een maand te redden. Zijn persoonlijk prestatie plan (PPP) krijgt weer een beetje kleur.
Altijd leuk als je weer eens met de RVC in conclaaf moet.

De koers heeft er in ieder geval flink baat bij gehad en hij dus ook wel.

Wordt zeer waarschijnlijk vervolgd......
[verwijderd]
0
wil je aub nog wat publiceren osirus? wordt zeer gewaardeerd.misschien ook wat woorden vuil maken aan het kinderen-investeringsfonds uit uk....
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 15,905
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 15,985
Laag 15,830
Volume 3.431.829
Volume gemiddeld 3.548.690
Volume gisteren 3.431.829

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront