Crucell « Terug naar discussie overzicht

Moderatie op het Crucell forum

13 Posts
voda
13
Thijs Vollenbroek
forum@iex.nl
Guidus - 11 apr 07, 18:49 | Zoek | Aanbevolen: 2

IEX.nl_Forummoderator schreef:

Guidus,

Graag eventuele vragen/opmerkingen via e-mail (forum@iex.nl). Ik ben benieuwd naar uw mail met een verklaring waarom u uw eigen opmerking 'op site xx zijn we wel actueel' niet als reclame ziet, maar als een bijdrage aan de discussie over Crucell op dit forum.

Vriendelijke groet,

Thijs Vollenbroek
forum@iex.nl

Beste Thijs,

Buiten het feit dat mijn mailadres op dit moment niet actief is houd ik deze discussie net zo lief openbaar.
Met mijn opmerking geef ik aan dat er op een ander forum up to date informatie beschikbaar is. Net zoals er op vele andere plekken op het net waardevolle informatie voorhanden is. Ik zie dit niet als reclame maken maar puur als het delen van vrij beschikbare informatie. Dat is mijns inziens precies waar een forum voor bedoeld is, het delen van informatie en hier je mening over geven. Mijn mening in deze is dat er op het andere forum actuele en dus waardevolle informatie beschikbaar is.
Als ik reclame ergens voor maak dan zou ik daar volgens mij een commercieel belang bij moeten hebben. Anders zou ik geen reclame hoeven te maken immers. Ik kan je verzekeren dat ik geen enkel commercieel belang in wat voor website of forum dan ook heb. Als ik reclame zou maken dan zou ik iets moeten aanprijzen, ook dat doe ik niet. Ik geef slecht informatie over waar actuele informatie beschikbaar is.

Als laatste wil ik wel nog kwijt dat ik het betreur dat dit mooie forum eerst afgebroken is door het niet ingrijpen van de moderator en dat die als het te laat is met dit soort acties het forum helemaal tot de grond toe afbreekt.

Groet Guidus
==========================================

Beste Thijs/Eric/IEX,

Guidus geeft een heel normaal antwoord op je vraag.
Waarom moet dan die draad weer gesloten worden?
www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=228&...

Persoonlijk, vind ik de moderatie op het Crucell forum buiten proporties. Dit grenst bijna tegen uiten van vrije mening aan. Uiteraard heb je gelijk (volgens de forumreglementen) tegen het "reclame" maken van andere fora. (in de figuurlijke zin des woords).

Maar schiet dit nu niet wat al te ver door?

Echt, voorheen waren er hier poster(s) die van alles konden uithalen met het forum (POSTEN), maar daar werd nauwelijks tegen opgetreden.

Maar sinds er een "eigen" Crucell forum is (duidelijk een doorn in het oog van de de IEX), wordt iedere post bekeken onder een vergrootglas.

Dit getuigd mijn inziens van weinig tolerantie van de IEX. Dit roept een hoop irritatie ( en rebelsheid) op bij een hoop (oud)-poster.

Beste IEX, dit kan toch nooit de bedoeling zijn van een openbaar forum waar in iedereen zijn/haar mening mag verkondigen (mits redelijk en binnen IEX normen)?

Laten we eerlijk wezen, het Crucell forum was op de koffie kamer na bijna het meest populaire forum. Misschien iets te populair? Ik kan de werkelijke reden achter deze “heksenjacht” namelijk niet zien. Misschien krijg ik door deze post ook wel een e-mail, het zij zo. Ik moet dit gewoon even “kwijt”. Nogmaals, ik vind dit heel erg zoals het allemaal gelopen is. Door alle omstandigheden is de IEX, een aantal zeer ervaren en gedreven posters, min of meer kwijt geraakt. Of raakt dat de IEX niet?

Thijs, en andere IEX’ers, ga a.u.b. nog eens de “koppen” bij elkaar steken over het moderatie beleid. Elders is dringend “behoefte” aan moderatie. Wellicht dat die aan uw aandacht ontsnapt is door het na”floszen” van het Crucell forum?

Vriendelijke groet,

Voda

[verwijderd]
4
Goedenavond,
Er wordt misscien iets over het hoofd gezien?
De site "IEX.NL" is absoluut geen, ik herhaal: geen, filantropische instelling!!!

Over belangen en commercie gesproken?!

Groet.
[verwijderd]
5
Het beleid van IEX is voor mij in elk geval genoeg reden om mijn abbonnement op het blad IEX op te zeggen. Ik vindt het triestheid ten top als een draad gesloten wordt omdat ik reactie geef op de door de moderator gestelde vraag. Als ik reclame maak dan zeg ik ga het fantastische ..... bezoeken dat moet je echt zien, wordt lid enz enz. Van dat alles is echter geen sprake, ik geef slechts aan dat het er is.

Thijs puntje ter overweging:

Jouw werk als moderator bestaat bij de gratie van de forum bezoekers! Zonder bezoekers geen forum om te moderaten. Je bent in ieder geval goed bezig om jezelf overbodig te maken door het tegenovergestelde te doen van wat goed is voor het forum. Slimme jongen die Thijs...

Succes ermee, ik ga naar daar waar de informatie en gezelligheid wel is.

Guidus
[verwijderd]
5
Het sluiten van de bovengenoemde draad is ook voor mij onbegrijpelijk. In de koffiekamer is moderatie hard nodig op sommige draadjes.
Wanneer gebeurt daar nu eens wat?
Dit forum wordt bijna monddood gemodereerd!
[verwijderd]
5
Laat ik naast aanbevelingen ook maar eens duidelijk stelling nemen.
Een commercieel bedrijf dat vanuit "macht" gaat handelen is uiteindelijk ten dode opgeschreven. Heren van de redactie jullie hebben alle mogelijkheden, als je luistert naar de posters, om dit forum weer normaal te laten functioneren. Ik zou zeggen, ego even aan de kant en actie.

Hans
[verwijderd]
0
Tot op de dag van vandaag wordt een contraire en kritische belegger zoals ondergetekende structureel belachelijk gemaakt op dit forum.
Tientallen aanbevelingen volgden voor collegabeleggers die niets beters te doen hadden dan met modder te gooien aan mijn adres.
Een regelrechte haat blijkt uit de talloze bijdragen zoals heden weer van bv callhans waarbij ik op volstrekt ontoelaatbare wijze word gedemoniseerd.
Ook zou Ruli dit forum naar de gallemiese hebben geholpen.
Mijn opvatting is dat men hier absoluut niet tegen kritiek kan, en dat het forum zichzelf daarmee om zeep heeft geholpen.
Misschien eerst eens naar de balk in het eigen oog kijken, voordat men nu weer gaat doorzeuren mbt het IEX splintertje ...?
[verwijderd]
2
Ik wil me graag aansluiten bij het bovenstaande. Geen enkele waardevolle info meer over Crucell op dit forum vanwege het slecht modereren van de discussie. Uiteindelijke leidt dit er toe om debeurs.nl uit mijn favorite sites te halen.

Jammer, vele jaren het Crucell forum gelezen.
[verwijderd]
2
quote:

ruli schreef:

Tot op de dag van vandaag wordt een contraire en kritische belegger zoals ondergetekende structureel belachelijk gemaakt op dit forum.
Tientallen aanbevelingen volgden voor collegabeleggers die niets beters te doen hadden dan met modder te gooien aan mijn adres.
Een regelrechte haat blijkt uit de talloze bijdragen zoals heden weer van bv callhans waarbij ik op volstrekt ontoelaatbare wijze word gedemoniseerd.
Ook zou Ruli dit forum naar de gallemiese hebben geholpen.
Mijn opvatting is dat men hier absoluut niet tegen kritiek kan, en dat het forum zichzelf daarmee om zeep heeft geholpen.
Misschien eerst eens naar de balk in het eigen oog kijken, voordat men nu weer gaat doorzeuren mbt het IEX splintertje ...?
Ik voel me vereerd aangesproken te worden echter ik neem niets van mijn posting terug. Typisch is dat je zodra je de kans krijgt (daling) weer op je borst gaat trommelen hoe goed je bent, hoe dom de rest is etcetera. Dit heeft niets meer met balken en splintertjes te maken maar met een combinatie van narcisme, arrogantie en incompetentie.

Hans (op dit moment geen positie Crucell)
[verwijderd]
0
Alsof je al shortend in een aandeel niet gerechtigd zou zijn enige opmerkingen te plaatsen?
Ik ben ook wel eens vet long geeest hoor op dit aandeel, je bent kort van memorie.
Mij gaat het erom dat je meent dit soort rabiate teksten ongestraft te kunnen debiteren zonder ook maar een (1) zakelijk argument.
Maar ik stel de Crucellers/believers voor jou zo snel mogelijk 20 aanbevelingen te geven, dan wordt nl vanzelf duidelijk wat hier speelt..hahaha

aossa
5
[verwijderd]
5
Ruli,

Voordat je zelf begon te posten is jouw naam hier niet genoemd. Als je vindt dat je op dit forum gedemoniseerd wordt moet je dat vooral melden bij de moderator (ik zou overigens eerst eens bij mezelf te raden gaan hoe dat nu zou komen...). Echter de ervaring leert dat dit niet veel opschiet. De moderator is druk met het blokken van gebruikers van het yourbb forum.

Guidus

[verwijderd]
1
Beste forumleden,

Aangezien ik zie dat er nog steeds veel verontwaardiging bestaat over ons optreden op dit forum zal ik nog één keer een korte toelichting geven.

Allereerst wil ik u absoluut gelijk geven dat we de laatste 1-2 maanden soms te laat optraden. Excuus daarvoor. Ik begrijp ook dat u wellicht wilt uitvliegen naar een ander forum. Helaas, maar het zijt zo.

Ik kan echter niet toestaan dat u reclame maakt / andere forumleden probeert over te halen ook naar dat forum te verhuizen. Tegen (verhulde) reclameberichten treed ik dan ook zo streng op.

Om ruimte te bieden aan nieuwe inhoudelijke discussies op dit forum die wellicht door u of andere IEX'ers worden opgestart, heb ik aangegeven niet verder te willen discussiëren over mijn optreden op dit forum. Ik heb in meerdere threads toelichting gegeven en wil nu de ruimte vrijmaken voor inhoudelijke berichten over Crucell.

Ik hoop dan ook dat deze toelichting voldoende is. Via mail ben ik altijd bereid om antwoord te geven op aanvullende vragen/onduidelijkheden, maar nieuwe threads over dit onderwerp zal ik zonder aanziens des persoon verwijderen. Ik hoop daarmee weer ruimte te geven aan u of anderen om weer een goed forum op te bouwen.

Met vriendleijke groet,

Thijs Vollenbroek
forum@iex.nl
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 865,36 +0,01 +0,00% 18 apr
AMX 926,60 +7,92 +0,86% 18 apr
ASCX 1.189,83 -18,08 -1,50% 18 apr
BEL 20 3.826,58 +32,01 +0,84% 18 apr
Germany40^ 17.751,90 -85,50 -0,48% 18 apr
US30^ 38.013,46 0,00 0,00% 18 apr
US500^ 5.049,25 0,00 0,00% 18 apr
Nasd100^ 17.548,80 0,00 0,00% 18 apr
Japan225^ 38.001,71 0,00 0,00% 18 apr
WTI 82,08 0,00 0,00% 18 apr
Brent 86,99 0,00 0,00% 18 apr
EUR/USD 1,0626 -0,0018 -0,17% 05:09
BTC/USD 61.389,25 -2.198,52 -3,46% 05:09
Gold spot 2.393,83 +14,46 +0,61% 05:09
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 48,350 +1,250 +2,65% 18 apr
ING 15,168 +0,242 +1,62% 18 apr
ArcelorMittal 23,800 +0,290 +1,23% 18 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 544,800 -35,400 -6,10% 18 apr
BESI 138,550 -3,800 -2,67% 18 apr
ASML 840,300 -12,100 -1,42% 18 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront