Hagemeyer « Terug naar discussie overzicht

dagopening donderdag 17 mei

85 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
bartbas
21
Goede morgen allemaal

Allereerst nog bedankt voor de aardige en veelal positieve reacties op mijn eerste dagopening. Bij die opening heb ik mijn visie verwachtingen gegeven. Er zijn op dit moment geen imposante nieuwe feiten of omstandigheden die een aanpassing van deze visie nu al wenselijk maken. Niettemin heb ik het de indruk dat het sentiment rond ons aandeel toch wat beter wordt.
Ik blijf daarom bij de volgende licht gewijzigde verwachting:

Tot augustus weinig beweging, grotendeels volgen van de AEX, waarbij ik gezien de positieve verwachtingen voor de lange termijn en de relatieve goedkoopte de dalingen wat minder diep zullen zijn en we wellicht wat boven de koersontwikkeling van de AEX zullen blijven. Per saldo een zijdelingse koerbeweging met mogelijk kleine plusjes ten opzichte van de AEX. Voor traders regelmatig mogelijkheden om kleine winstjes te maken.

Terugblik op de afgelopen week (donderdag t/m woensdag).

Per saldo zijn we in de achterliggende 5 dagen 1 cent opgeschoten. We openden donderdags op 3,53. Kort daarna maakten we een forse duikeling naar 3,43 waarna we weer mooi herstelden. Boosdoener donderdag was een slecht cijfer uit Amerika, dat vrijdag al weer overruled werd door positiever nieuws. Vrijdag herstelden we weer tot 3,54. Dit was ook maandag de slotkoers. Dinsdag maakten we zowaar een koerssprongetje naar 3,57 met een tussentijdse piek op 3,59. Gisteren tikten we nadat een forum lid wat kaarsen had opgestoken de 3,60 aan. Toen de kaarsen opgebrand waren, zakten we terug naar 3,56. Pluspunten waren de goede cijfers van Rexel op dinsdag en de goede cijfers van de VS. Voor SNS securities waren de cijfers van Rexel aanleiding om het al geldende positieve advies voor Hagemeyer te herbevestigen. Zie citaat

“Reported sales growth from Travis Perkins shows that the UK market is still very robust. However, Travis “Perkins' remarks about slowing market growth in H207 do not bode well for Hagemeyer UK. We maintain a BUY “recommendation on Hagemeyer as it has not achieved its full earnings potential yet and remains undervalued “versus its peers.

Ik heb al eerder opgemerkt dat goede resultaten voor Rexel niet automatisch ook goed voor Hagemeyer hoeven te zijn. Het kan zijn dat de totale markt groeit en dan heeft Hagemeyer daar waarschijnlijk ook voordeel van. Het is ook mogelijk dat Rexel een stukje marktaandeel van Hagemeyer afpikt. In dat geval kan het succes van Rexel wel eens nadelig voor Hagemeyer uitpakken. Het is vandaag een feestdag dus laten we niet te somber doen. De omzetcijfers van Hagemeyer over het eerste kwartaal waren immers niet slecht. Bovendien verwacht ik dat het beleid van de CEO om het marktaandeel in Engeland niet te laten groeien ten koste van de winst voor een positieve winstverrassing kan gaan zorgen.

De cijfers van gisteren:
Omzet 9.449.000 (ik ben er iedere dag weer verbaasd over)
Laag 3,55 hoog 3,60, slot 3,56
Niet slecht wanneer we dit vergelijken met de daling van de Aex met ruim 0,7 %!
.
Mijn verwachting voor vandaag is gezien de koersbeweging van gisteren en het slot van Amerika (alle indices circa 0,8 % hoger) positief. We zullen zeker weer een 6 als tweede cijfer in de koers van Hagemeyer zien. Verder zal het een rustige handelsdag zijn waar door de kleine omzet toch nog behoorlijke koersschommelingen mogelijk zijn.

Wat mij de afgelopen week opviel aan trends in de wereld van het grote geld
• Bedrijven kopen steeds meer aandelen in.
• De overname koorts steekt zijn kop weer op ondanks het feit dat 75 % van de opnames slecht afloopt of uiteindelijk geen meerwaarde oplevert
• De economie in Japan lijkt over het hoogtepunt heen; een voorbode voor een conjuncturele dip in Azië?
• Er komt steeds meer kritiek op de durfkapitalisten. Er wordt gestudeerd op wettelijke gedragsregels en ook de werknemers komen (terecht!) op voor hun belangen.

Het forum afgelopen week

Het is goed om te merken dat op het Hagemeyerforum ondanks het ontbreken van belangrijk nieuws en aansprekende koersontwikkelingen druk gepost wordt en we dagelijks gemiddeld drie duizend maal bezocht worden.
Rond Hagemeyer bevatten de postings geen spraakmakend nieuws. Een enkeling haakte af vanwege het verkopen van zijn Hagies. Een trouwe poster meldde dat hij zijn hele portefeuille verkocht had. Verder waren er de dagopeningen en de gebruikelijke Hagemeyer en beursgerelateerde kopieën.
Uitwisselingen van informatie en grafieken met betrekking tot de technische stand van zaken namen deze week een belangrijke plaats in. Zelf werd ik wat wijzer over
Turbo’s.

Als ik het kijk wat de technici onder ons te melden hebben dan wordt het de komende dagen spannend. We kruipen steeds verder naar de hoekpunt van een driehoek en naderen het moment dat de koers naar boven of beneden gaat uitbreken. en dan zou volgens sommige posters de remmen los gaan. Persoonlijk bekijk ik dat technische gedoe met een glimlach. Bewijs voor mijn mening vind ik dagelijks bij Tostrams. Op een dag zie je zijn adviezen soms twee keer van kleur verwisselen en alle adviezen worden zo geformuleerd dat het alle kanten op kan. Ik beschouw het als achter de muziek aanlopen. Niettemin geloof ik dat een forse uitbraak naar boven de fantasie prikkelt en even kopers zal aantrekken. Ik verwacht zoals gezegd geen forse stijging op de korte termijn. Darvoor zit er teveel angst in de markt en als we nog iets stijgen, zal er winst gepakt worden. We naderen ook eind mei en wanneer we eenmaal omlaag gaan kan het hard gaan. Het gezegde sell in may is dezer dagen zo vaak genoemd dat deze prophecy ziczelf alleen nog maar kan vervullen.

Het is goed om te zien dat het forum ook regelmatig dienst doet als vraagbaak.
Verder hebben we deze week voor nieuw input voor de grote Van Dale gezorgd. De woorden vodafiel en vodafiliteit zullen in een volgende druk zeker opgenomen worden. PaulsIII ontwikkelt zich snel als een volleerde en gewaardeerde dagopener. Ons forum wordt een kweekvijver voor jonge financiële journalisten.

Ook de kennis van de schapenfokkerij is bij de forumbezoekers weer belangrijk toegenomen. We weten inmiddels hoe kuilgras ontstaat en hoe we een schaap moeten fixeren. Aan de wijze waarop de schapenboeren omgaan met hun beesten kun je straks zien of ze het Hagemeyer forum al dan niet bezoeken.
Naast het schaap kreeg ook het melken van paarden aandacht.
Ik hoop dat we het forum met een goede mix van aan ons aandeel gerelateerde posts en positieve gein op een goede manier de zomer doorkrijgen.

Maandag wordt een belangrijke dag omdat Zwartbles dan wellicht zijn positie ter beschikking stelt. Persoonlijk zou ik het jammer vinden mals dit zou gebeuren. Ik hou wel van veelkleurigheid op het forum en kan nog steeds genieten van zijn korte statements.
Hij krijgt veel kritiek maar die roept hij over zichzelf af. Wanneer je zelf bij herhaling te hoge verwachtingen oproept en je verhaal is vervolgens een beetje dun, dan kun je de gevolgen voorspellen. Zelf heb ik trouwens ook menige kritische noot richting ZB gekraakt. Ik vind het goed van hem dat hij daar zo onverstoorbaar op reageert. Een meer inhoudelijke reactie zou echter goed zijn voor de kwaliteit van ons forum en de geloofwaardigheid van de HBK. Ik ben benieuwd of zich andere dagopeners aanmelden.
Ik vroeg me overigens af of we zomaar wijzigingen in ons dagopenersgilde kunnen aanbrengen zonder dat de hagemeyer
bartbas
3
vervolg dagopening

Ik vroeg me overigens af of we zomaar wijzigingen in ons dagopenersgilde kunnen aanbrengen zonder dat de hagemeyerforumchef, Voda, daar bij betrokken is. Deze moet toch op zijn minst hoor en wederhoor kunnen toepassen en een min of meer bindend advies kunnen geven, Daarnaast vroeg ik me af of er aan de functie van weekopener geen opzegtermijn verbonden is. Misschien kent een meer ervaren lid van het forum de spelregels.

Ik hou op met dit geklets met een serieuze ondertoon. .

Volgens afspraak heb ik in een tweede post onder de titel “Bart en de geschiedenis van het kleine geld” een eerste verhaal gemaakt over mijn financiële levensloop.
Het verhaal zal mits jullie het de moeite waard vinden chronologisch verteld worden. Ik start daarom bij het begin van mijn “financiële leven” en heb het vooral over vroege spaarervaringen en de eerste ervaringen met obligatieachtige producten in de naoorlogse periode. Wanneer dit verhaal op prijs gesteld wordt, komen er nog een aantal vervolgen. Die zullen wat meer met beleggen te maken hebben en ook wat leerpunten laten zien.

Tot slot de stelling van deze week.

De vorige stelling bleek een open deur en heeft slechts een instemmende reactie opgeleverd. Vandaag een nieuwe poging om reacties uit te lokken.

De stelling is:

Op korte termijn zal Hagemeyer door goedkope inkoop en productie voordeel hebben van de handel met China. Op lange termijn zullen de Chinezen hun producten zelf gaan verkopen en worden zij een geduchte concurrent.

Ik ben wederom benieuwd naar jullie reacties.
Ook morgen zal ik zoals gezegd jullie dagopener zijn. Bijzondere omstandigheden daargelaten zal ik dan weinig te melden hebben.

Ik wens jullie een goed lang week-end.

Bartbas



bartbas
9
Bart en de geschiedenis van het kleine geld

Mijn herinneringen op geld gebied gaan terug naar de jaren vijftig. Nederland was nog volop in de ban van het herstel van de oorlog. Een weekloon was ongeveer 40 gulden. Daar moest je wel 48 uur en ook op zaterdag voor werken. Een brood kostte 35 cent. Supermarkten kenden we nog niet De Gruyter met zijn “snoepje van de week” en “altijd 10 %” was een belangrijke kruideniersketen. De vuilnisman kwam met zijn paard en wagen in het stadje waar ik geboren ben alleen bij de elite. Kunststof bestond nog niet, de gewone man composteerde zijn organisch afval zelf, bracht oud papier, kranten, vodden en oud metaal naar de lompenboer en op al het glaswerk zat statiegeld.

Naar verhouding had ons gezin het niet slecht. Mijn vader werkte in de bouw en daar werd aardig verdiend. Zakgeld kreeg ik niet. Wel bij hoogtijdagen een paar kwartjes. Ook was er een oom die me regelmatig een dubbeltje gaf en met mijn verjaardag kreeg ik standaard een “papieren” gulden van mijn opa. Dat ging allemaal in een zware ijzeren spaarpot die alleen de nutsspaarbank open kon maken . Een of tweemaal per jaar ging ik met mijn moeder en de spaarpot naar de bank. Een hoog kil gebouw met loketten met een aparte deur ervoor. Optimale privacy. Daar werd de spaarpot geleegd en in je bijzijn geteld. De opbrengst werd met de hand in een boekje geschreven dat door een twee bankmedewerkers getekend werd. Dat boekje kreeg je mee naar huis. De bank zelf hield op een kartonnen kaart bij wat het saldo was.
Later verdiende ik regelmatig eerst kwartjes later guldens bij een boer bij ons in de straat. Ik leerde daar melken, met paarden omgaan en kon als het nodig was in de winter het hele voederproces verzorgen. Nee, zwartbles, schapen had die boer niet. Vooral op maandag moest ik nog wel eens actief worden. De boer ging dan naar de markt en kwam dan laat in de middag zwalkend vanwege overmatig alcoholgebruik naar huis. Vervolgens ging hij meteen naar bed.
Toen ik 16 was had ik met kwartjes, dubbeltjes en guldens toch al zo’n dikke 2000 gulden bij elkaar gespaard. Toen kocht ik mijn eerste schuldbrief van de bank voor Nederlandse gemeenten ter grootte van 1000 gulden. De looptijd was 25 jaar en de jaarlijkse rente 5,75 %. Mijn ouders waren klant bij de plaatselijke boerenleenbank. Obligaties kocht ik echter bij de Algemene Bank Nederland, die kort daarvoor nog Nederlandsche Handelsmaatschappij heette. De eenvoudige beheerder van de boerenleenbank had namelijk nog nooit van obligaties gehoord en wist niet hoe hij aan een dergelijk waardepapier kon komen. In een volgende aflevering zal ik meer vertellen over mijn achteraf leuke ervaringen met deze beheerder.
Op zo’n schuldbrief schreef je in en enkele weken later kreeg je bericht of en in welke mate je inschrijving gehonoreerd was. 5,75 % Rente was in het begin van de zestiger jaren een onvoorstelbaar hoge rente. Jarenlang had ik bij de Nutsspaarbank maar twee procent gehad en het postkantoor waar je ook met een boekje kon sparen betaalde al decennia 2,64 % rente. Dat was toen echter een erg onpersoonlijke spaaradres.
Bij mijn eerste schuldbrief had ik een heel bijzonder gevoel. Mijn vader schreef in voor 2 stuks en kreeg een brief dat hij om een stuk te krijgen voor meer dan twee miljoen gulden had moeten inschrijven. Zijn inschrijving werd dus niet gehonoreerd.
Ik kreeg mijn eerste inschrijving van een stuks wel volledig toegekend. en werd de trotse bezitter van een mooi gedrukt papier met veel kleine patroontjes en een blad (talon heette dat) met 25 gedateerde bonnetjes van ƒ 57,50. Ieder jaar ging ik met zo’n bonnetje naar de ABN en dan werd zonder kosten en zonder dat je naam hoefde te noemen ƒ 57, 50 uitbetaald.
Ondertussen was ik gaan werken en maakten mijn ouders er een gewoonte van om af en toe wat geld uit te delen. Binnen enkele jaren bezat ik dan ook mede door flink te sparen voor wel 10.000 gulden aan waarde papieren. Ondertussen steeg de rente tot 7 % en werd ik minder gelukkig met mijn eerste aankoop. Eenmaal getrouwd ben ik dit soort waardepapieren blijven kopen. Ik had ondertussen een eigen huis gekocht voor 68000 gulden en dit gefinancierd met een hypotheek van 43.000 gulden. Dat was het bedrag dat Kees, een bestuurslid van de boerenleenbank bepaald had nadat hij eenmaal langs het door mij te kopen huis gefietst was. Omdat mijn vrouw ook werkte, kon ik de hypotheek snel grotendeels aflossen. Ik ontdekte echter dat dit helemaal niet zo slim was. Daarom besloot ik al wat mogelijk was weer op te nemen. Hiervoor moest 1 % opnameprovisie betaald worden en inmiddels een forse rente van 8 % voor 5 jaar vast. Die hoge rente was geen probleem, die was immers fiscaal aftrekbaar en ik kocht van het geld pandbrieven van de Friesch-Groningsche hypotheekbank met een couponrente van 13,5 %. Als ik in Utrecht waar een kantoor van deze bank zat met mijn couponnetjes kwam, vroegen ze steevast “welke naam mag ik noteren”. Aan legitimeren deden ze in die tijd nog niet.

Volgende week mijn Ceehorn avontuur (klantenobligaties van Albert Hein) en verdere ervaringen met de lokale boerenleenbank.

[verwijderd]
0
Tjonge wat een verhaal, prachtig. Je (of moet ik u zeggen?)bent een man die op een verjaardag altijd omringt wordt door mensen. Zo'n type waarbij je in gezelschap "brand" moet roepen zodat iedereen naar buiten vlucht en je Bart eindelijk even voor je alleen hebt voor een zeer aangenaam gesprek. Maar pas op, voordat je het weet komen de eerste luister vinken alweer binnen gedruppeld en ben je genoodzaakt om Bart toch weer te moeten delen met de rest van de meute!
[verwijderd]
0
Tot augustus weinig beweging, grotendeels volgen van de AEX, waarbij ik gezien de positieve verwachtingen voor de lange termijn en de relatieve goedkoopte de dalingen wat minder diep zullen zijn en we wellicht wat boven de koersontwikkeling van de AEX zullen blijven. Per saldo een zijdelingse koerbeweging met mogelijk kleine plusjes ten opzichte van de AEX. Voor traders regelmatig mogelijkheden om kleine winstjes te maken.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vorig jaar in genoemde periode liepen we laag naar 3,19 van bijna 5,- hoog.

Toen was er de fantasie,nu is alles bekend.

Doelstellingen;marge verbetering,en reorganisatie van de ditributie centra,waardoor er nog efficienter gewerkt kan worden.

$ar en koperprijs blijven zijn stempel drukken,m.i. zullen ze met heel goed nieuws moeten komen wil men een koers kunnen genereren van boven de 4 euri.

Vooralsnog niet goed genoeg.

Met vriendelijke groet.
[verwijderd]
0
Hallo bartbas,

Ik heb aangegeven dat als HGM vrijdag niet boven de €4,00 sluit en er iemand is die mijn funktie als vaste maandagdagopener opeist ik deze zal afstaan!
Tot nog toe geen opeiser gehoord! Echter als er iemand zich meld zal ik mijn woord houden.

GR ZB

PS en het is nog geen vrijdag 17.35uur
bartbas
0
Whisdom

Een nagenoeg volgen van de aex betekent dat we ook met H. een forse duik zouden kunnen maken. Ik geloof echter niet in een scenario vergelijkbaar met vorig jaar. Je weet het echter pas achteraf. Voor mij is het allemaal psychologie. Als iedereen als een kudde schapen begint te verkopen, kan het hart gaan. Ik ben zelf tweemaal de boot in gegaan in de vakantieperiode. Door nagenoeg volbelegd te zijn inclusief het benutten van het effectenkrediet bleek de bank bij terugkomst een flink stuk van mijn portefeuille verkocht te hebben. Daarom houd ik nu vooral in de zomermaanden een flinke ruimte aan. Dan kun je ook nog wat kopen bij forse dips.
Dit najaar weten we wie van ons gelijk krijgt.
Overigens bedankt voor je reactie. Er zijn op dit en andere forums te veel mensen die alleen maar goed nieuws willen horen.
[verwijderd]
0
quote:

bartbas schreef:

Whisdom
Overigens bedankt voor je reactie. Er zijn op dit en andere forums te veel mensen die alleen maar goed nieuws willen horen.
Daarom ben ik ook niet populair.

Groet.

Zit ik ook niet op te wachten.
[verwijderd]
0
quote:

Euro07 schreef:

Iemand tradebox?
Abnamro trade box??
ik krijg hem niet.
ligt eruit denk ik.
[verwijderd]
0
quote:

fem1 schreef:

[quote=Euro07]
Iemand tradebox?
[/quote]

Abnamro trade box??
ik krijg hem niet.
ligt eruit denk ik.
Bij mij dus ook zeker ook vrije dag
[verwijderd]
0
quote:

Euro07 schreef:

[quote=fem1]
[quote=Euro07]
Iemand tradebox?
[/quote]

Abnamro trade box??
ik krijg hem niet.
ligt eruit denk ik.
[/quote]Bij mij dus ook zeker ook vrije dag

Nou 'k ben blij dat het niet aan mij comp ligt en dus niet de enige bent. Ik zal eens bellen en vragen wat er op doet.
[verwijderd]
0
quote:

jayda schreef:

Tjonge wat een verhaal, prachtig. Je (of moet ik u zeggen?)bent een man die op een verjaardag altijd omringt wordt door mensen. Zo'n type waarbij je in gezelschap "brand" moet roepen zodat iedereen naar buiten vlucht en je Bart eindelijk even voor je alleen hebt voor een zeer aangenaam gesprek. Maar pas op, voordat je het weet komen de eerste luister vinken alweer binnen gedruppeld en ben je genoodzaakt om Bart toch weer te moeten delen met de rest van de meute!
nah, het maakt toch niet uit of er andere mensen bijzitten of anders praat je zacht. Zo'n romantisch onderwerp is dit toch ook weer niet?

Maarja, ik begrijp het wel denk ik, alleen onder 4 ogen te spreken met iemand met wie je je verwant voelt of die je goed begrijpt en bij wie je je op je gemakt voelt, is natuurlijk ook fijn. Maar maak dan een afspraak. gr.
85 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 874,79 0,00 0,00% 23 apr
AMX 934,43 0,00 0,00% 23 apr
ASCX 1.204,05 0,00 0,00% 23 apr
BEL 20 3.890,71 0,00 0,00% 23 apr
Germany40^ 18.161,70 +24,05 +0,13% 23 apr
US30^ 38.504,96 0,00 0,00% 23 apr
US500^ 5.069,70 0,00 0,00% 23 apr
Nasd100^ 17.481,67 0,00 0,00% 23 apr
Japan225^ 37.938,71 0,00 0,00% 23 apr
WTI 83,30 0,00 0,00% 23 apr
Brent 88,29 0,00 0,00% 23 apr
EUR/USD 1,0705 +0,0003 +0,03% 06:48
BTC/USD 66.693,44 +360,76 +0,54% 06:32
Gold spot 2.327,08 +5,06 +0,22% 06:48
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,890 0,000 0,00% 23 apr
ADYEN NV 1.409,600 0,000 0,00% 23 apr
Aegon 5,798 0,000 0,00% 23 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,890 0,000 0,00% 23 apr
ADYEN NV 1.409,600 0,000 0,00% 23 apr
Aegon 5,798 0,000 0,00% 23 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront