Tele Atlas « Terug naar discussie overzicht

Overnamebod TomTom onderwaardeert Tele Atlas

24 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
5
MARKET TALK: Overnamebod TomTom onderwaardeert Tele Atlas


AMSTERDAM (Dow Jones)--Aandeelhouders van Tele Atlas kunnen mogelijk in de verleiding komen hun aandelen niet te verkopen aan TomTom voor het overnamebod van EUR21,25 per aandeel, omdat het bod van TomTom lager ligt dan de reele waarde van Tele Atlas, aldus Felix Oberdorfer analist bij Fortis. De analist merkt op dat Tele Atlas, als zelfstandig bedrijf, goed genoeg is gepositioneerd om te profiteren van verdere groei in de navigatiemarkt en dat dit niet volledig terugkomt in het overnamebod. "Het is een aantrekkelijke overeenkomst voor TomTom, maar een bod van contanten is minder aantrekkelijk voor aandeelhouders van Tele Atlas," zegt Oberdorfer. De analist handhaaft een buy advies met een koersdoel van EUR26 voor Tele Atlas. Zowel het advies als het koersdoel voor TomTom staan bij Fortis onder herziening. Omstreeks 12.40 uur noteert het aandeel TomTom 0,8%% hoger op EUR45,55, terwijl de AEX met 0,2% daalt. Het aandeel Tele Atlas daalt 1,6% op EUR21,02. (MAT)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com



(END) Dow Jones Newswires

July 27, 2007 06:43 ET (10:43 GMT)

[verwijderd]
0
precies.

overigens ook goed te begrijpen. tele atlas heeft zelf immers al eens op de 25 euro gestaan. toen was er veel minder duidelijk als nu.
nu zijn ze duidelijk op weg naar het hefboom effect en kan daarom ook niet begrijpen waarom men de aandelen weg wil doen nu men op het punt staat winst te maken en men het effect van de hefboom zal missen.

dit gegeven + mijn gevoel dat andere partijen zeker nog wel aan het beraden zijn over een bod verwacht ik nog wel wat meer spektakel :)
GVteD
0
Google wil geen commentaar geven op deze zaak, laat senior associate Oliver Rickman van de communicatie-afdeling van Google in Groot-Brittannië weten.

Researchdirecteur Telematica en Automobiel Michael Ippoliti van het gespecialiseerde onderzoeksbureau ABI Research onderstreept vooral dat TomTom een enorm kostenvoordeel zou halen uit de overname.
Ook hij sluit niet uit dat er een tegenbod komt van partijen zoals Google, Microsoft of Nokia. "
[verwijderd]
0
Nokia versnelt navigatie via GPS-telefoon
Nieuwe techniek verkort opstarttijd aanzienlijk
Rowald Pruyn
20 juli 2007
Bron: ZDNetdit artikel
Dankzij een nieuwe technologie van Nokia kunnen mobiele GPS-telefoons binnen een minuut hun bestemming bepalen. De uitvinding kan een reuzensprong betekenen voor de mobiele navigatiemarkt.

Nokia ontwikkelde een nieuwe SIM-kaart die via speciale software rechtstreeks contact zoekt met navigatiesatellieten. Navigatietelefoons die nu al op de markt zijn, gebruiken mobiele netwerksites om aan hun informatie te komen. Door de nieuwe kaart kan Nokia deze sites omzeilen. De opstarttijd loopt daardoor terug van drie minuten naar minder dan een minuut.

Omdat de laadtijd voorheen nog zo lang was, zagen navigatiebedrijven de mobiele telefoon niet als een echte concurrent. Nu de Nokia-chip het levenslicht ziet, hebben ze reden om zich zorgen te maken. Uit recent marktonderzoek van Berg Insight blijkt dat de verkoop van mobieltjes met GPS in 2009 aan Amerikanen en Europeanen over twee jaar op 12 miljoen uit zal komen. Dat aantal lag in 2005 nog maar op één miljoen.

Voorlopig zal Nokia de nieuwe kaart alleen inbouwen in het vlaggenschip van de Finse vloot: de N95-smartphone. Omdat de marktprijs van dat toestel bijna duizend dollar bedraagt, zullen weinig mensen geïnteresseerd zijn om er een aan te schaffen. Het bedrijf heeft echter al aangekondigd dat het de snelle GPS-hulpjes zo snel mogelijk ook in zijn goedkopere modellen gaat inbouwen. Met de aankoop van de Duitse kaartenmaker Gate-5 in februari kan de telecompionier ook zijn eigen kaarten en routebeschrijving in de toestellen leveren.
[verwijderd]
0
Ik weet zeker dat we met Tele Atlas een een goeden toekomst tegemoet zouden gaan. Ik ben ervan overtuigd dat tussen nu en 10 jaar iedereen navigatie op zijn mobieltje heeft. De markt voor tomtommetjes komt flink onder druk te staan. Wie wil immers niet een (klein) alles-in-een apparaatje dat je je auto klikt en klaar is kees.

Nee, Nokia is gek als ze dit zomaar laten gebeuren, aangezien men deze ontwikkeling ook als een mega-apportunity zien.

Guus
[verwijderd]
0
Vriendelijke tik
Het is een mooi bedrijf, Tele Atlas. Dat vinden in ieder geval de makers van TomTom. Zonder het geraffineerde kaartsysteem van Tele Atlas zouden de navigatieapparaten van TomTom geen knip voor de neus waard zijn. En juist voor die apparaten zijn consumenten bereid grof geld te betalen. Vandaar dat TomTom ook bakken met geld verdient. Zo veel zelfs dat het in staat is om een kleine euro 2 mrd uit te trekken om Tele Atlas in te lijven.

Het blijft een heleboel geld voor een bedrijf dat in zijn hele geschiedenis niet in staat is geweest om uit de rode cijfers te geraken. Want Tele Atlas is niet zomaar een recent opgeborreld idee, dat onmiddellijk na de geboorte groeistuipen heeft gekregen en voor de volwassenheid in de armen wordt gedreven van een kapitaalkrachtige branchegenoot.

Nee hoor.

Tele Atlas bestaat al ruim twintig jaar, maar heeft op eigen kracht die fase van volle bloei niet weten te bereiken. Het is in feite steeds de belofte gebleven die het altijd al was.

De cijfers die het kaartenbedrijf gisteren presenteerde zouden wel eens de laatste kunnen zijn die het in volledige zelfstandigheid naar buiten brengt. Het bod van TomTom hangt boven het hoofd en gezien de koersontwikkeling van de afgelopen dagen is de gedachte gerechtvaardigd dat aandeelhouders zich neerleggen bij dit bod.

De cijfers spreken niet erg tot de verbeelding. Nu is dat wel vaker het geval bij een bedrijf waarvan de bestuurders zich gecommitteerd hebben aan de bieding van een ander bedrijf. Ineens met klinkende cijfers komen, zou aandeelhouders het gevoel kunnen geven dat er voor hen meer in het vat zit. Dat zou bestuurders weer kunnen worden nagedragen. Waarom hebben die immers niet een hoger bod weten te bedingen.

Aan de andere kant heeft TomTom, voordat het een bod uitbracht, natuurlijk inzicht gehad in de meest recente cijfers van Tele Atlas. De verwachting is gerechtvaardigd dat de koper een hoger bod hadden uitgebracht als de cijfers waren meegevallen.

Het interessante aan de minnezang tussen TomTom en Tele Atlas is dat Tele Atlas voor een belangrijk deel van de omzet afhankelijk is van TomTom. Ongeveer 30% komt binnen via de Nederlandse kandidaat-koper.

Juist in het afgelopen kwartaal zijn er nieuwe onderhandelingen gevoerd over de prijs die TomTom wil betalen voor de kaartjes van Tele Atlas. En juist het afgelopen kwartaal blijkt de prijs die Tele Atlas weet te bedingen voor zijn producten sterker te zijn gedaald dan de afgelopen jaren al gebruikelijk was.

De conclusie ligt voor de hand. TomTom heeft zijn prooi eerst het vel over de neus gehaald, alvorens een voorstel te doen wat dan naar buiten toe ook nog wordt gepresenteerd als een vriendelijk bod.

Ze ogen vriendelijk, de apparaatjes van TomTom, die roffelende handjes hebben iets heel gemoedelijks. Maar ze zijn ook in staat om een linkse directe uit te delen. Tele Atlas kan ervan meepraten.

Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

[verwijderd]
1
01-08-2007 Tele Atlas introduceert Tele Atlas Connect

Tele Atlas heeft vandaag de introductie bekendgemaakt van Tele Atlas Connectä , dat digitale kaartdekking biedt voor ruim 170 landen en grondgebieden. Tele Atlas Connect is een aanvulling op MultiNetä, de uitgebreide database van Tele Atlas met digitaal kaartmateriaal wereldwijd, die nu kaartgegevens bevat over ruim 200 landen en grondgebieden. Tele Atlas heeft wereldwijd inmiddels meer dan 30 miljoen kilometer aan wegen in kaart gebracht. De extra kaartdekking bevat gegevens over landen in Latijns-Amerika en gebieden in Midden- en Oost-Europa, Afrika en Azië.

Tele Atlas Connect is bedoeld om partners de beschikking te geven over een complete oplossing met naadloze werelddekking voor digitale kaartapplicaties en LBS. Naast basiskaart- en routefuncties maakt de oplossing grensoverschrijdende routering mogelijk via een koppeling tussen het wegennet van Tele Atlas Connect en de MultiNet database. Tele Atlas Connect ondersteunt de levering van digitale werelddekking in een standaard databaseformaat en is geschikt voor het soort applicaties waarmee eindgebruikers wereldwijd plaatselijke zoekacties uitvoeren.
GVteD
1
morgen komt nokia met de cijfers mogelijk zeggen zij nog wat over tele atlas!
2Q Results - Thursday, August 2, 2007
[verwijderd]
0
Uit het Nokia persbericht:

Multimedia
- Volumes of the high-end Nokia N95 were approximately 1.5 million units during the quarter. The device is now available in almost all markets, including the United States and China.
- First shipments began of the slim Nokia N76 and the DVB-H enabled Nokia N77 Multimedia Computers.
- Nokia announced the availability of Nokia photo printing services in Europe. The new services enable people to order high-quality prints easily and directly from their Nokia device, over cellular or WLAN networks, and have them delivered.
- The recently launched Nokia Maps application and navigation service were well received by the market in the second quarter.

Verder blijkt uit het persbericht dat de divisie multimedia één van de beter presterende onderdelen is.

Iemand een idee waar Nokia het minst voor hoeft te betalen? Software aanpassen op een bedrijf als bijvoorbeeld Navteq of een bod uit brengen op Tele Atlas?

[verwijderd]
0
Het gaat niet alleen om de kosten van e.e.a., maar ook om de voordelen die een overname met zich meebrengt, en Tomtom slaat op het juiste moment toe, voordat de koers weer is opgelopen naar 25 euro, snel een bod gedaan.
Iedereen weet dat dit eigenlijk een koopje is, maar er zal toch een andere partij moeten opstaan om het spel op de wagen te krijgen, dus geduldig afwachten.

gr Knul
dickk
0
Ik volg voorlopig een interessante strategie. Ik verkoop na het sluiten van de markt, zo rond 17,36 uur, de helft van mijn bezit. Dat koop ik de volgende morgen weer aan tussen 9,00 en 9,15. Dit heeft me gemiddeld al 1,5 procent randement per transactie opgebracht de laatse week. Dat ik maar de helft doe, heeft te maken met een toch te verwachte bod en die komen gegarandeerd ruim na het sluiten van de beurs of ruim voor het openen van de beurs.Bij een dergelijke situatie snoep ik dan in ieder geval nog mee uit die ruif voor een groot deel. Vandaag of morgen stop ik hier mee, want hoe verder we in de tijd komen hoe meer de kans op een concurerend bod. In ieder geval zal ik het morgenavond niet doen want een weekend is altijd een mooie gelegenheid om een bod wereldkundig te maken

dick
[verwijderd]
0
Recordwinst voor Amerikaanse concurrent Tele AtlasWOENSDAG 1 AUGUSTUS 2007, 11:40
CHICAGO (ANP-AFX) - De Amerikaanse producent van digitale kaarten Navteq heeft in het tweede kwartaal zijn omzet en operationele winst tot een recordhoogte zien stijgen. Dat kwam vooral door een sterke vraag naar kaarten voor navigatiesystemen in auto's, zo maakte het bedrijf dinsdag nabeurs bekend.

Navteq boekte een omzet van van 202,3 miljoen dollar (148 miljoen euro), bijna de helft meer dan vorig jaar. Het in Chicago gevestigde bedrijf, dat concurreert met het Nederlandse Tele Atlas, behaalde een operationele winst van 54 miljoen dollar tegen 33,1 miljoen dollar een jaar eerder.

In tegenstelling tot Tele Atlas, dat eerder deze week zijn resultaten bekendmaakte, wist Navteq ook onder de streep een positief resultaat in de boeken te zetten. De nettowinst kwam uit op 40,9 miljoen dollar. De resultaten zijn fors beter dan marktvorsers gemiddeld hadden ingeschat.

dickk
0
quote:

cointje schreef:

Recordwinst voor Amerikaanse concurrent Tele AtlasWOENSDAG 1 AUGUSTUS 2007, 11:40
CHICAGO (ANP-AFX) - De Amerikaanse producent van digitale kaarten Navteq heeft in het tweede kwartaal zijn omzet en operationele winst tot een recordhoogte zien stijgen. Dat kwam vooral door een sterke vraag naar kaarten voor navigatiesystemen in auto's, zo maakte het bedrijf dinsdag nabeurs bekend.

Navteq boekte een omzet van van 202,3 miljoen dollar (148 miljoen euro), bijna de helft meer dan vorig jaar. Het in Chicago gevestigde bedrijf, dat concurreert met het Nederlandse Tele Atlas, behaalde een operationele winst van 54 miljoen dollar tegen 33,1 miljoen dollar een jaar eerder.

In tegenstelling tot Tele Atlas, dat eerder deze week zijn resultaten bekendmaakte, wist Navteq ook onder de streep een positief resultaat in de boeken te zetten. De nettowinst kwam uit op 40,9 miljoen dollar. De resultaten zijn fors beter dan marktvorsers gemiddeld hadden ingeschat.

Dit soort zwart cijfers voor TA komen echt wel op het moment dat de transactie met 2T is afgerond.

dick
[verwijderd]
0
Volgens de nieuwszender CNN zal Nokia op 29 Augustus een persconferentie geven waarin ze een nieuwe dienst zal introduceren met de daarbij behorende toestellen. Dit is opmerkelijk omdat Nokia zelden van de te voren aan geeft dat ze met iets op de proppen komen door middel van een persconferentie.
[verwijderd]
1
Roadblog: GPS-smartphones
3

08

2007
Na de breedbeeld-navigatiesystemen is er nu een voorzichtige nieuwe trend zichtbaar: kant-en-klare GPS-smartphones. En waarom ook niet, een mobieltje heb je meestal toch al bij je.

Telefoons waarmee je ook kunt navigeren zijn niet nieuw. Met een losse ‘GPS-muis’ en de nodige software, kun je de meeste smartphones zelf omtoveren tot navigatiesysteem. Maar die drempel is voor veel gebruikers te hoog. Een smartphone, die direct uit de doos al werkt, is daarentegen een extra koopargument. Dat vindt ook Nokia, die onlangs de 6110 navigatietelefoon op de markt heeft gebracht. En Mio, niet eens een telecomfabrikant, die het met de A501 PDA Phone gaat proberen. Samsung presenteert eind dit jaar de i550, E-Ten en HTC hebben er ook al eentje.

Wat ons betreft is het grootste voordeel van een GPS-telefoon dat je niet met een extra apparaat op stap hoeft. De telefoon zit toch al in je zak en komt tenminste ook nog van pas op het deel tussen parkeergarage en eindadres. Maar is zo’n klein schermpje wel handig? We namen de Nokia 6110 mee voor een rit.

Knopjes!
En het antwoord is….. het volstaat. Kruispunten en drukke knooppunten worden overzichtelijk in beeld gebracht, het enige wat je zou kunnen inbrengen is dat je een minder goed beeld van de omgeving krijgt. Dat maakt een navigatietelefoon niet de eerste keuze voor op vakantie, maar op weg van A naar B is er niets mis mee.
Smartphones beschikken over het algemeen niet over een aanraakscherm, maar wel over een overweldigende hoeveelheid knopjes. En dat beviel ons eerlijk gezegd prima. De belangrijkste opties zijn op de Nokia ondergebracht in een menu, dat ook via een speciale navigatietoets opgeroepen kan worden. We hadden geen enkel probleem om onze eerste route te plannen. Een benzinestation als tussenstop invoeren was ook zo gedaan.
Nieuwe gebruikers zullen dus zo met de Nokia aan de slag kunnen. Voor meer ervaren gebruikers gaat er onder elke knop van het nummerieke toetsenbord een snelkoppeling naar veelgebruikte functies schuil en dat is maar wat lekker. Het zal even duren voor je alle mogelijkheden blind weet te vinden, maar daarna hoef je nooit meer in menu’s te graven om bijvoorbeeld van 2D naar 3D te schakelen of het geluid uit te zetten. Gewoon één knopje indrukken.

Snelheid
Onze vrees dat een smartphone veel te traag zou zijn om vlot te navigeren blijkt in ieder geval op de Nokia volledig ongegrond. De 6110 is sneller dan de meeste ‘toegewijde’ systemen die we op de redactie hebben getest. Met name het uitzoomen en verschuiven van de kaart gaat heerlijk soepel. Ook het uitrekenen van een route kost weinig tijd.

Conclusie
Voor al die mensen die niet voor elke toepassing een ander kastje willen hebben is een navigatietelefoon ideaal. Altijd op zak én zo bij de hand. Niet alleen in de auto, maar ook lopend in de stad. Handig als je op weg bent naar een afspraak, maar net zo makkelijk als je uitgaat. Bovendien: je hoeft je veel minder druk te maken over diefstal.

www.navigatieblog.nl/2007/08/03/roadb...
[verwijderd]
0
Zou er toch nog een bod op TA volgen ?

Nokia voegt Microsoft-drm toe aan zijn diensten

Maandag 6 augustus 2007, 09:28 - Nokia gaat gebruikmaken van Playready drm-technologie van Microsoft om zo het gebruik van draadloze diensten als muziek en video een impuls te geven.

8 reacties Door Judith Groot
Nokia gaat de technologie inbouwen in zijn S60-software, zo hebben de twee bedrijven maandag bekendgemaakt. Met de Playready-technologie kunnen gebruikers beschermde content, zoals muziek, games of video's delen met andere mobiele telefoons, pc's of andere apparaten.

"Mensen gebruiken hun mobiele telefoon steeds vaker voor muziek, games, video's en foto's", zegt Ilkka Raiskinen, hoofd multimedia bij Nokia. "Door ondersteuning van Microsofts Playready-technologie toe te voegen, bieden wij providers de mogelijkheid om meer content aan te bieden." Nokia heeft aangegeven dat het de Playready-technologie in 2008 gaat aanbieden op een reeks van S60- en Series 40-telefoons.

De bedrijven stellen dat de overeenkomst ervoor gaat zorgen dat het entertainmentaanbod voor mobiele telefoons groter wordt. De twee bedrijven zeggen tevens dat zij gaan samenwerken om de toegang tot mobiele entertainment te vereenvoudigen.

[verwijderd]
0
quote:

cointje schreef:

Zou er toch nog een bod op TA volgen ?

Nokia voegt Microsoft-drm toe aan zijn diensten

Maandag 6 augustus 2007, 09:28 - Nokia gaat gebruikmaken van Playready drm-technologie van Microsoft om zo het gebruik van draadloze diensten als muziek en video een impuls te geven.

8 reacties Door Judith Groot
Nokia gaat de technologie inbouwen in zijn S60-software, zo hebben de twee bedrijven maandag bekendgemaakt. Met de Playready-technologie kunnen gebruikers beschermde content, zoals muziek, games of video's delen met andere mobiele telefoons, pc's of andere apparaten.

"Mensen gebruiken hun mobiele telefoon steeds vaker voor muziek, games, video's en foto's", zegt Ilkka Raiskinen, hoofd multimedia bij Nokia. "Door ondersteuning van Microsofts Playready-technologie toe te voegen, bieden wij providers de mogelijkheid om meer content aan te bieden." Nokia heeft aangegeven dat het de Playready-technologie in 2008 gaat aanbieden op een reeks van S60- en Series 40-telefoons.

De bedrijven stellen dat de overeenkomst ervoor gaat zorgen dat het entertainmentaanbod voor mobiele telefoons groter wordt. De twee bedrijven zeggen tevens dat zij gaan samenwerken om de toegang tot mobiele entertainment te vereenvoudigen.

Kun je mij het verband met TA aangeven ik zou het zelf niet leggen.

Wat ik mijzelf afvraag is waar een partij als bijvoorbeeld Nokia zich op gaat richten. Een tegenbod op op TA, samenwerking met TT of overgaan op bijvoorbeeld Navteq. Kosten van een tegenbod kunnen ook aangewend worden om software voor telefoons aan te passen. Iemand die hier zijn gedachten over heeft laten gaan?
24 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 874,79 +8,28 +0,96% 18:05
AMX 934,43 +5,75 +0,62% 18:05
ASCX 1.204,05 +15,50 +1,30% 18:05
BEL 20 3.890,71 +27,45 +0,71% 18:05
Germany40^ 18.161,70 +300,90 +1,68% 22:29
US30^ 38.504,96 +254,51 +0,67% 21:49
US500^ 5.069,70 +52,78 +1,05% 21:59
Nasd100^ 17.481,67 +271,75 +1,58% 21:49
Japan225^ 37.938,71 +214,88 +0,57% 21:50
WTI 83,30 +1,25 +1,52% 22:29
Brent 88,29 +1,21 +1,39% 22:29
EUR/USD 1,0702 +0,0050 +0,47% 23:13
BTC/USD 66.109,02 -456,50 -0,69% 22:19
Gold spot 2.322,02 -5,22 -0,22% 23:05
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
PROSUS 30,890 +1,050 +3,52% 17:37
ASMI 531,600 +16,200 +3,14% 17:38
ASML 834,300 +21,100 +2,59% 17:39
Dalers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 45,000 -3,500 -7,22% 17:37
Akzo Nobel 62,280 -4,640 -6,93% 17:39
ArcelorMittal 23,470 -0,640 -2,65% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront