ageas « Terug naar discussie overzicht

Ben eruit..

16 Posts
[verwijderd]
14
Ik ga dus niet verkopen. Ben zeer content geweest met het feit dat Fortis deze week niet verhandeld is. Wou eerst gelimiteerd verkopen, maar dat heb ik geannuleerd.

Waarom?

Er zijn gewoon te veel vragen die nog open liggen omtrent de waarde van Fortis:

1-Niemand weet wat er in de holding exact zit.
“The proceeds from the sale, announced on 3 October 2008, of the Dutch activities to the
Dutch State for EUR 16.8 billion have been allocated as follows:
• EUR 12.8 billion received for the Dutch banking activities (including ABN AMRO)
remains within Fortis Bank;
• EUR 4 billion received for the Dutch insurance activities goes to the Fortis Group
2. The EUR 4.7 billion proceeds in cash from the sale of the remaining 50% + one share
of Fortis Bank to the Belgian State goes to the Fortis Group
3. The EUR 5.73 billion proceeds in cash from the sale of 100% of Fortis Insurance
Belgium to BNP Paribas will go to the Fortis Group.” = 27,23 miljard opgehaald
Wat staan daar exact aan schulden tegenover? Wie het precies weet mag het zeggen?

2-Hoe waardeer je de 66% participatie in de Structured Credit Portfolio af? EUR 10.4 billion zegt Fortis zelf. daarvan 66% = 6,864 miljard + 27.23 = € 34,094 miljard euro in de holding die de aandelen houdt. Maar een aantal vooraanstaande financieel analisten hebben al gezegd dat in de negatieve trend die er heerste tijdens de deal die Leterme slot, deze Structured Credit Portfolio te hard is afgewaardeerd. Ter vergelijk: Een maand geleden stond de Portfolio nog voor 17 miljard op de balans. Dat was dus al na afschrijvingen eerder genomen door Fortis naar aanleiding van de creditcrisis in de Verenigde Staten.

3-"The Belgian government has reached an agreement with BNP Paribas on the subsequent
transfer of 75% of Fortis Bank SA/NV; the Belgian State will continue to own the
remaining 25% of the company.
• BNP Paribas will acquire 100% of Fortis"

Wat gaat de Belgische Staat doen met die 25% aandelen van Fortis Bank België? Een optie is: Het is goed mogelijk als de rust op de financiële markten is wedergekeerd. Leterme zegt: Dit gedeelte gaat A-ook naar BNP-Paribas tegen welke prijs? Tegen cash of tegen aandelen? Een ding is zeker. De Belgische Staat zal op (korte) termijn de 25% belang gaan afstoten. Tenslotte is het niet de taak van een overheid om bankier te spelen. En de Belgische staat stort de (meer) opbrengsten in de Fortis Holding als pleister op de wonde voor de gedupeerde Fortis aandeelhouder. De kans bestaat ook dat de Belgische Staat zich voor de 25% in Fortis door BNP-Paribas in aandelen laat uitkeren. Die kunnen dan naar de holding. Of als de staat ze zelf houdt; ook hiervan het dividend in de vorm van warrants naar de gedupeerde Fortis-aandeelhouder. Vergeet niet dat Fortis een volksaandeel is zoals Ahold, dat is in Nederland. Er schijnen 800.000 Fortis-aandeelhouder in België rond te lopen. En leterme zal ook aan de herverkiezingen moeten denken.

4-Hoe word precies de 100% participatie in Fortis
Insurance International NV afgewaardeerd? Die deed toch een flukse net. profit van EUR 102 miljoen in een half jaar tijd. X12 de winst is normaal. Zou dus voor 1,224 aan waarde op de balans van de holding kunnen.

5-Wat wordt de waarde van de BNP-Paribas warants? “De Belgische regering gaat met Fortis nv/sa een conventie sluiten waarbij "aan de aandeelhouders van deze groep het recht wordt toegekend op het deel van de meerwaarde en het resultaat dat hoger ligt dan de financiële last van de totale investering van de staat, vermeerderd met een redelijke risicopremie". Dit maakt het ministerie dinsdag bekend.” Lees ik als de Belg staat geeft het dividend 8,25 miljard aan BNP-Paribas aandelen terug aan de Fortis aandeelhouder. En meerwaarde van de BNP-Paribas koersstijgingen( winst bij koersstijgingen) bij verkoop van de Belg. Staat van de BNP-Paribas aandelen gaan ook naar de Fortis aandeelhouders. Want tenslotte heeft de Belgische Staat geen winst maken als oogmerk. En heel misschien koopt de Belgische Staat op termijn, als de financiële markten weer in rustiger vaarwater zijn de belangen wel terug van BNP-Paribas. En herstelt zij Fortis als financieel instituut, toch een stukje Vaderlands Trots in België.

Wat is de waarde van de warrants? Ik zal het eens proberen:
132.6m new shares issued at €68), (bron: BNP-Paribas site) Dividend was 3,35 in 2007 zal nu zo ongeveer op 3 euro liggen. BNP paribas hoeft amper op VS- hypotheekderivaten afschrijvingen te nemen. 132*3= afgerond 400 miljoen : 2 mld. aandelen = 0,20 cent per aandeel. + ‘een redelijk risicopremie’ En dat is ook nu nog niet in te vullen hoeveel dat exact is.
invest.bnpparibas.com/en/pid523/home....
media-cms.bnpparibas.com/file/20/6/32...

6-Omdat bij verkoop het misschien moeilijker aantoonbaar is óf en hoeveel aandelen je gehad had voor de schadeclaims. En meteen moet je de Fortissen nog in portefeuille hebben voor een bepaalde datum om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding. Dan zul je ze maar net blindelings verkocht hebben.

Conclusie: Ik ben er in ieder geval uit. Ik verkoop dus NIET. Te veel haken en ogen. Ik zit nu op een waarde in de holding in als alles omgezet is cash op 34, 09 + 1,2 mld. Internationale verzekeringen + 400 miljoen dividend = € 35,69 miljard. Ik weet exact de schulden niet. Maar als je dus dat (zou 14 miljard zijn, volgens Dierckx door Fortis Groep aangewend om het 66% belang in de portefeuille van gestructureerde producten te financieren(hoe gaat dat dan in zijn werk dan?) bedrag minus de 35,7 zal doen: 2 miljard aandelen zou je dus de intrinsieke waarde van Fortis moeten hebben= 10,845 .Maar dat bedrag moet te hoog zijn want men komt nu veelal uit op 3,5 per aandeel. Ik schat dat er tussen de 2 en 3 euro aan schade vergoedingen uit komt rollen per aandeel, naar 2 tot 3 jaar procederen zit je op 6,6 euro per aandeel. Zonder toekomstige groei van de dividenden van de Internationale verzekeringstak (nu 100 miljoen per jaar)en eventueel herstel en waarde stijgingen van de 66% van de gestructureerde producten. Als je die zou meenemen kom je weer hoger uit

Dus ja: Wat is Fortis waard? Wie het écht met een mooie bereking die houdt snijd exact kan vertellen, die mag het zeggen

[verwijderd]
0
goed verwoord, ik verkoop ook niet.
ze zullen er toch niet zo makkelijk mee weg komen?
[verwijderd]
0
maar we moeten dit natuurlijk niet accepteren, welke advocaat gaat hier werk van maken?
en dan leest ik niets over de nederlandse, oplossing, want dit lijkt me belgs
[verwijderd]
0
Goed stuk (Ab) Stock Rocks . Ik verkoop ook niet, mede voor het bewijs en de toekomstige schadeclaim.

De waarde van Fortis zou veel hoger moeten zijn, de opgebouwde winsten en de ingelegde gelden per aandeel is veel hoger.

Dit weekend zou Fortis met berekeningen moeten komen, omdat anders maandag de handel niet gaat herstarten.

Hans
[verwijderd]
1
quote:

Blondy@home schreef:

maar we moeten dit natuurlijk niet accepteren, welke advocaat gaat hier werk van maken?
en dan leest ik niets over de nederlandse, oplossing, want dit lijkt me belgs
let op ! meld je hier aan! www.dgb.nl
mvg
mickey1399
5
Ik verkoop ook niet, ik wil gewoon mijn eigendom terug.
Alle aandelen bij VEB en beduveld.be aangemeld. We moeten strijden voor onze zaak. Dexia is gered zonder de aandeelhouders te onteigenen. Dus die hebben nog een kans dat het goed komt. Wij zijn nu mooi de klos.

Als ABNAMRO naar de beurs gaat koop ik daar beslist geen aandelen van. Als je fiets gestolen is koop je die toch ook niet terug van de dief. Die sla je op z'n bek.
Mr TT
0
Hoe kom je aan die 30 miljard?
Die 12.8 miljard van Bos voor Fortis Bank NL hebben de Belgen ingepikt door de koop van Fortis Bank Belgie, de eigenaar van Fortis Bank NL. Wat hadden de Belgen daar ook al weer voor betaald? 8 miljard of zo? Dat is de deal van het jaar dan.
[verwijderd]
0
FORTIS en mark Dutroux en LETERME zijn gezien in Monaco !! __ ze liepen hand in hand.
[verwijderd]
0
Goed stuk, AB-tje!
Zelf verkoop ik ook niet (al is dat in mijn totale portefeuille geen gemakkelijke beslissing).

Ik heb ook nog een bijkomende vraag voor de beide regeringen. Niet over het verschil tussen "kleine spaarders" die hun geld op de bank zetten en "kleine spaarders" die dachten de bank te helpen door van hun spaargeld aandelen van die bank te kopen.

Maar het volgende: twee weken geleden nam de Belgische staat een 49% belang in Fortis België. Daarvoor werd € 4,7 miljard betaald.
Vorige week kochten ze de rest (51%) voor € 4 miljard. Maar naar nu blijkt is daar € 10,8 miljard van het door Nederland betaalde geld bijgedaan (bij die bank).

Hoe kan er door de Belgische regering minder zijn betaald (€ 8,7 mld) dan die kapitaal-injectie alleen?

Moeten we daaruit begrijpen dat (1) de AAB op de balans van de bank stond en niet van de Holding en (2) deze aan Nederland verkocht werd met een boekverlies van ongeveer 1 mld (= verschil tussen 100% Fortis België voor de Be-regering voor en na het laatste weekend)?

Kortom: inderdaad dient er nog veel inzicht verschaft te worden (aan ons, aandeelhouders) over de verschillende onderliggende transacties en de daarbij gehanteerde grondslagen en juridische constructies.

Kees
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Vandaag(zondag) zullen we als het goed is, meer te weten komen. De Belgische krant De Tijd had het in van haar PB's over een update van Fortis, nu zondag.
NY-DJ-In 8.451,19 -1,49%
Tja, als we maandag weer open moeten, dat valt het hopelijk mee. Kijkend naar het magere verlies waarop de Dow gesloten is. Waarschijnlijk herstel aan de Europese beurzen na de enorme afstraffing van afgelopen vrijdag. Da's in ieder geval dan prettig openen.

www.tijd.be/home

www.fortis.com

www.tijd.be/nieuws/markten/Persconfer...
[verwijderd]
0
Nav de opschorting handel Fortis die maandag mischien opgeheven wordt:
De Belgische aandeelhouders Fortis gaan waarschijnlijk een onwaarschijnlijk hoog bedrag
Inzetten als verkoopkoers, te weten 20 euro of meer.
het voorstel om 20 euro in te leggen als koers is geen illegale beinvloeding: het is duidelijk een 'statement' als protest tegen de gang van zaken.
een ieder zal dit duidelijk kunnen/moeten zijn.

immers zolang er geen kopers zullen zijn voor die prijs zal de koers automatisch bevriezen;
het niet handelen op as maandag of van de week totdat er meer duidelijkheid is, ivm de acties van Deminor en de VEB (NL) zodat de rechter -naar ik als jurist verwacht- komt tot een onrechtmatige daad zijdens Fortis, lijkt me dan ook perfect idee.

Dus ik steun het voorstel om met zijn allen domweg de koers op een absurd bedrag in te zetten.
In plaats van als een gek zich in de verkoopcaroussel te storten, zoals van de week gebeurde. Het feit dat de media daar vuur op gooit tot mijn ergernis leidde tot een soort massapsychose, die ik 1 x eerder wereldwijd heb gezien: de dood van Princes Diana: de media klopte dat enorm op.
Kom op voor jezelf en baseer je handelen op feiten ipv de primaire emoties van angst te volgen.

Zolang aandeelhouders onderling solidair zijn op deze wijze zal iedere aandeelhouder er profijt van hebben doordat straks en duidelijkheid is en de markten zich wat stabiliseren.
Het feit dat we door Fortis en de div betrokken partijen (Overheden) een oor aan genaaid hebben gekregen rechtvaardigd dat we met zijn allen een streep trekken door te weigeren te handelen in de aandelen.
Het zou een unicum zijn, maar meteen een (p)krachtig instrument

16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 09:56
Koers 43,280
Verschil -0,540 (-1,23%)
Hoog 43,400
Laag 43,160
Volume 38.780
Volume gemiddeld 415.782
Volume gisteren 853.887

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront