ASMI « Terug naar discussie overzicht

nieuws?

31 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
ischav2
0
Vandaag weer bijgekocht. Het is een cyclisch aandeel. Bij een aantrekkende economie gaat het aandeel weer als een speer. Als het met de chipsector beter gaat komt AMAT weer terug met een bod.
ijsvrij
2
quote:

ischav2 schreef:

Vandaag weer bijgekocht. Het is een cyclisch aandeel. Bij een aantrekkende economie gaat het aandeel weer als een speer. Als het met de chipsector beter gaat komt AMAT weer terug met een bod.
Misschien hebben Hermes en Fursa wel moeten verkopen.
Ik heb trouwens liever dat ASMI en ASMPT bij elkaar blijven. Ik vond het wel een mooie constructie om de research van ASMI te financieren. Ik moet er niet aan denken dat er met ASMI zou gebeuren wat er met Wavin, NXP en PCM gebeurd is. Angelsaksisch uitponden noemen ze dat een huisjesmelkerspraktijk. Niet anders dan een vorm van gelegaliseerd kapitaalterrorisme gefaciliteerd door een black hole in het belastingsysteem. Ik geef Del Prado dan ook groot gelijk dat hij zich verzet. Er is niks dommers dan de koe te slachten als je de melk nodig hebt. Het is duidelijk dat Hermes en Fursa inclusief hun aanhangers geen enkel moreel besef hebben en geld gebruiken om iets te vernietigen in plaats van op te willen bouwen. Het zal iedereen nu toch wel duidelijk zijn dat financiele organisaties tot volstrekt gewetenloos handelen in staat zijn uit naam van naamloze aandeelhouders (participanten in hun fonds) die zelf hun handen kunnen wassen in onschuld. De VEB kan zich daar inmiddels ook toe rekenen. God zij dank zijn er nog vakbonden met moreel besef.

nr36
0
VEB wil snel uitspraak rechter in conflict ASMI
12 december 2008 | Het Financieele Dagblad

Van onze redacteuren

Amsterdam

Belangenclub voor beleggers VEB heeft de Ondernemingskamer (OK) verzocht nog deze maand een zitting te plannen over de gang van zaken bij ASMI. Na bijna een halfjaar overleg achter de schermen vindt de VEB het de hoogste tijd dat de discussie over de toekomst van het bedrijf weer in de openbaarheid plaatsvindt.

Eerder verzocht zowel het bedrijf als een groep activistische beleggers onder leiding van Hermes opnieuw om uitstel. De VEB ziet geen reden de zaak nog langer door te schuiven. De afgelopen maanden was dat verzoek volgens de belangenclub gerechtvaardigd omdat het bedrijf in onderhandeling was met een potentiële koper. 'Nu die is afgehaakt, zijn we weer terug bij af', aldus een woordvoerder.

De VEB wil snel een principe-uitspraak van de rechtbank over de beschermingswal die ASMI mei dit jaar heeft opgetrokken om te voorkomen dat er gestemd zou worden over het aanblijven van huidig topman Chuck del Prado.

Ter bescherming oefende de stichting Continuïteit kort voor de vergadering haar optierecht uit en verkreeg daarmee preferente aandelen en werd in één klap de grootste aandeelhouder van de onderneming.

De acute dreiging lijkt weg omdat een van de drie aandeelhouders - Fursa - zijn belang aanzienlijk heeft teruggebracht en het fonds ook op het punt staat geliquideerd te worden. Blijven over als actieve aandeelhouders Hermes en Centaurus.

De Ondernemingskamer moet voor 22 december beslissen wat zij doet met het verzoek van de VEB. Eerder al was de onderneming en het trio activisten uitstel tot februari verleend.

[verwijderd]
0
De chipsector was gisteren in de VS opnieuw voortrekker van het beursherstel, de SOXX dikte liefst 5% aan. Sinds haar bodem op 21 november is de SOXX nu 27% opgelopen.
Toch zit ASMI door het sterke tegen de koers trappen van de afgelopen weken, ondanks een aantal positieve berichten en koersherstel bij dochter ASMI PT, nog steeds rond de 6 euro waar het ook 21 november al bivakkeerde.
Het heeft nog een hele weg te gaan naar een ook maar beetje faire waardering.
Kennelijk ziet de markt in de VS deze zeer cyclische sector als eerste weer opveren.
Bijlage:
[verwijderd]
1
Het lijkt erop dat een Amerikaanse aandelen research site ook de buitengewoon lage waardering van ASMI heeft ontdekt.
Best kept secrets on Wall Street...

"Do NOT Buy ASM INTERNATIONAL NV - ASMI "
Until You Know The Best Kept Secrets On Wall-Street!

tinyurl.com/6m4zl8
nr36
0
ASM International Highlights Materials Innovations at Luncheon Seminar
ALMERE, the Netherlands, December 15, 2008 - ASM International N.V. (NASDAQ:ASMI and Euronext Amsterdam: ASM) today announced that it will be hosting a technical luncheon seminar in San Francisco on Wednesday, December 17, 2008, the last day of the International Electron Devices Meeting (IEDM). The seminar will address important materials innovations that provide power and speed advantages on chips in high volume manufacturing, including Atomic Layer Deposition (ALD) of High-k gates, and Epitaxial Deposition of novel device structures.
The event will be presented in two parts:
Part 1: 11:30 - 12:15 - Walk-in Poster Session and Lunch Buffet. Topics include selective
epitaxy of silicon based structures, atomic layer deposition of novel high-k dielectrics
and metal gates, and low-k interconnects.
Part 2: 12:15 - 13:00 - Presentations by Industry Leaders on Key Materials Innovations for
High Volume Manufacturing:
• Prof. Eugene Fitzgerald (MIT) on "Low Power Silicon Systems Enabled by Epitaxy"
• Falk Graetsch (AMD) on "High-k Dielectric Deposition Tool Evaluation -Experiences and Challenges".
Following the presentations, there will be an opportunity for continued dialogue around the posters and presentation topics.
The ASM seminar will take place in the Golden Gate Room at the Nikko Hotel, 222 Mason St., San Francisco) a two-minute walk from the San Francisco Hilton towards Market St.). The room will open at 11:30 am. Interested parties should contact Debbie Kelley, +1 602 470 2705, debbie.kelley@asm.com

About ASM International
ASM International N.V. and its subsidiaries design and manufacture equipment and materials used to produce semiconductor devices. The company provides production solutions for wafer processing (Front-end segment) as well as assembly and packaging (Back-end segment) through facilities in the United States, Europe, Japan and Asia. ASM International's common stock trades on NASDAQ (symbol ASMI) and the Euronext Amsterdam Stock Exchange (symbol ASM). For more information, visit ASMI's web site at www.asm.com.
[verwijderd]
0
ASMI was in de VS gisteren met een winst van 0,79 op $8,94 (+ 10%) uitblinker in de chipsector.
Daarop is het na een half uur bij een positieve AMX met een verlies van 4% op € 5,86 het slechtst performende fonds!
Logische reactie toch...
[verwijderd]
0
The Smallest FinFET SRAM Cell Has Been DevelopedThe new cell uses a high-k/metal gate and has an area of just 0.128 square micrometers (µm2)

Toshiba Corporation, IBM and Advanced Micro Devices revealed yesterday the joint development of a Static Random Access Memory (SRAM) cell, which is said to feature an area of only 0.128 square micrometers (µm2). The SRAM cell announced by the three companies uses fin-shaped Field Effect Transistors (FinFETs) and is the smallest functional such part in the world.

news.softpedia.com/news/The-Smallest-...

raakt Amat achterop?,misschien nu de U.S rates op nul staan een hernieuwd bod op Asmi??
[verwijderd]
0
quote:

beeldscherm schreef:

raakt Amat achterop?,misschien nu de U.S rates op nul staan een hernieuwd bod op Asmi??
Hallo Beeldscherm.

Wie weet komt er inderdaad een dankzij deze waanzinswaardering een nieuw bod.
Wanneer je nagaat dat datgene wat AMAT cs voor 800 miljoen dollar wilde kopen, nu aan de beurs voor 250 miljoen dollar NEGATIEF is gewaardeerd...
Das een paradox van 1050 miljoen dollar voor 53 miljoen aandelen.
Wanneer er ooit ergens geld op straat ligt...
[verwijderd]
0
De 'logisch toch' story kan worden vervolgd.

Een winstwaarschuwing van hier tot Tokyo bij ASML.
Gevolg
opening ASML op € 10,50 (-12%).
opening ASMI op € 5,96 (-2%).

Maar zie, 4 uur later is ASML vanaf de opening 11% (!) gestegen naar € 11,68.
En is ASMI vanaf de opening 4% gedaald naar € 5,70.
Dat is in 4 uur een contrair koersverloop met ASML van 15%!
Ergo, men is in staat met de koers van ASMI te doen wat men wil.
Maar dat was al veel langer helder.
[verwijderd]
1
Het is enorm frustrerend, maar je doet er niets aan. Manipulatie ten top i.c.m. gedwongen verkopen is een zeer gevaarlijke cocktail. Ik hoop dat 2009 wat herstel brengt, want dan gebruik ik die gelegenheid om mijn aandelenportefeuille te liquideren en me met een vast bedrag te richten op 'traden', want dat is nu wel gebleken dat 'buy en hold' in deze krankzinnige tijden niet werkt.

En zouden we s.v.p. al die hebzuchtige hedgefunds in de ban kunnen doen. Hermes en co. oprotten a.u.b..
31 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 590,000
Verschil +58,400 (+10,99%)
Hoog 608,000
Laag 582,000
Volume 313.308
Volume gemiddeld 139.728
Volume gisteren 122.865

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront