Crucell « Terug naar discussie overzicht

VRIJDAG 6 FEBRUARI

146 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

TraderRon schreef:

Wat ik niet begrijp is dat er even 100k verhandeld wordt zonder noemenswaardige koersstijging terwijl er nauwelijks bied/laat staat. computerfoutje?
Het onderhands schuiven van aandelen heeft geen stijging of daling tot gevolg volgens mij
eddy59
0
Een paar dagen geleden ging er ook 100 k buiten het boekje om.
Zeker een gok schuld van een broker aan een andere broker.
TraderRon
0
[verwijderd]
0
quote:

TSKing schreef:

Iemand koopt buiten het boekje 100 K , hoe kan dit?


Betreft een "All of nothing" - order.
[verwijderd]
0
quote:

De Pareltjeszoeker schreef:

[quote=TSKing]
Iemand koopt buiten het boekje 100 K , hoe kan dit?
[/quote]

Betreft een "All of nothing" - order.
Zo heren valt niet mee he om tegen een rode pijl aan te kijken. Tja we zijn natuurlijk een beetje verwend de laatste tijd met al dat groen.
gogogoo
0
quote:

lafite rothschild schreef:

[quote=De Pareltjeszoeker]
[quote=TSKing]
Iemand koopt buiten het boekje 100 K , hoe kan dit?
[/quote]

Betreft een "All of nothing" - order.
[/quote]

Zo heren valt niet mee he om tegen een rode pijl aan te kijken. Tja we zijn natuurlijk een beetje verwend de laatste tijd met al dat groen.
Tja, ik heb nog nooit zulke goede cijfers gezien bij Crucell. Zo goed, dat ze vervroegd moesten worden gepubliceerd. Dan valt het wel een beetje tegen,ja.
[verwijderd]
0
Volgens mij wordt het boekje gewoon bespeeld. Iemand wil volgens mij nog laag inkopen doen. Degene die net 100k kocht op 15,63 heeft nu ook al een beetje verlies. Tja en als je 100k koopt ga ik er van uit dat je meer weet dan wij.
gogogoo
0
quote:

lafite rothschild schreef:

Volgens mij wordt het boekje gewoon bespeeld. Iemand wil volgens mij nog laag inkopen doen. Degene die net 100k kocht op 15,63 heeft nu ook al een beetje verlies. Tja en als je 100k koopt ga ik er van uit dat je meer weet dan wij.
Tenzij je die 100K overneemt om te gebruiken om de koers juist in bedwang te houden. Kan jou die 100.000 x 40 cent schelen als je de waarde van Crucel 67.000.000 x 40 cent kan terugzetten.
PlayBall10
2
Crucell verrast markt met versnelde publicatie cijfers

Van een onzer verslaggevers


AMSTERDAM – Crucell heeft gisteren vriend en vijand verrast door plotseling te komen met veel beter dan verwachte jaarcijfers. Daardoor ontstond onder marktpartijen wederom speculatie dat het winstgevende Leidse biotechnologiebedrijf zichzelf als topstuk in de etalage wil plaatsen. Na de stukgelopen gesprekken met het Amerikaanse Wyeth worden in de media steeds weer de namen genoemd van Sanofi-Aventis en Novartis als mogelijke kopers. Volgens topman Ronald Brus verkeert Crucell in ieder geval in blakende gezondheid.
Oorspronkelijk stonden de jaarcijfers van Crucell op de agenda voor 17 februari. Dinsdagavond laat verscheen echter plotsklaps een kort persbericht waarin het management liet weten de volgende ochtend al de resultaten te zullen publiceren.
Aldus geschiedde, en de cijfers bleken veel beter dan analisten hadden voorzien. Het Leidse biotechnologiebedrijf bleek zelfs op jaarbasis fors winstgevend te zijn geweest in 2008.
De publicatiedrang van Crucell is opmerkelijk te noemen: de ervaring leert dat voor beursgenoteerde bedrijven in het algemeen alleen een winstalarm een dwingende reden is om de markt onverwijld op de hoogte te stellen. De woordvoerster liet gisteren via een schriftelijke reactie weten dat slechts de beter dan verwachte resultaten ten grondslag lagen aan versnelde publicatie. Laat niemand iets anders denken, was de boodschap.
Toch twijfelen sommige analisten aan deze lezing. Het is algemeen bekend dat in medicijnenland overnames eigenlijk alleen maar kans van slagen hebben als het bestuur van de prooi meewerkt. Het management van Crucell heeft, door gesprekken aan te gaan met Wyeth, de geest uit de fles gelaten. Vooral de match met het Franse SanofiAventis lijkt aanwezig. Topman Brus wilde gisteren niet ingaan op vragen over eventuele overnamegesprekken met welke partij dan ook.

Vertrouwen

Brus liet echter niet na zijn vertrouwen in de toekomst van Crucell uit te spreken. Het bedrijf verwacht niet dat de activiteiten in 2009 hinder zullen ondervinden van de moeilijke markten. De omzet moet dit jaar 20% groeien (tegen constante wisselkoersen) en de operationele winst zal volgens het management significant verbeteren. Daarnaast zal de kasstroom „solide” zijn.
Crucell profiteerde vorig jaar vooral van de verkoop van kinderziekte- en griepvaccins. Met name in het laatste kwartaal van 2008 liepen de zaken goed. Van het Quinvaxem-vaccin tegen kinderziekten is in het vierde kwartaal flink wat geproduceerd, in aanloop naar verdere groei van de verkopen in 2009.
In de resultaten over het vierde kwartaal zat overigens wel een belastingbate van €8,8 miljoen, maar de cijfers waren ook zonder de bate veel beter dan analisten hadden voorzien. Vooral de brutomarge van 50% (tegen 34% in het vierde kwartaal van 2007) wordt gezien als structurele groeiaanjager.
Een analist van Petercam kopte in reactie op de jaarcijfers: „Sterke resultaten, dat is alles!?” De analist is er zeker van dat de fantastische cijfers zullen bijdragen aan een hogere biedprijs voor Crucell van welke partij dan ook.

Bron: De Telegraaf

gogogoo
0
-Volgens topman Ronald Brus verkeert Crucell in ieder geval in blakende gezondheid.
-..en de cijfers bleken veel beter dan analisten hadden voorzien.
-Het Leidse biotechnologiebedrijf bleek zelfs op jaarbasis fors winstgevend te zijn geweest in 2008.
-de ervaring leert dat voor beursgenoteerde bedrijven in het algemeen alleen een winstalarm een dwingende reden is om de markt onverwijld op de hoogte te stellen (DUS MEEVALLER)
-Het bedrijf verwacht niet dat de activiteiten in 2009 hinder zullen ondervinden van de moeilijke markten.
-De omzet moet dit jaar 20% groeien (tegen constante wisselkoersen) en de operationele winst zal volgens het management significant verbeteren. Daarnaast zal de kasstroom „solide” zijn.
-In de resultaten over het vierde kwartaal zat overigens wel een belastingbate van €8,8 miljoen, maar de cijfers waren ook zonder de bate veel beter dan analisten hadden voorzien.
-Vooral de brutomarge van 50% (tegen 34% in het vierde kwartaal van 2007) wordt gezien als structurele groeiaanjager.
-De analist is er zeker van dat de fantastische cijfers zullen bijdragen aan een hogere biedprijs voor Crucell van welke partij dan ook.

-------

Even een bloemlezing uit het artikel van positieve zaken (de paar dingen die ik weg heb gehaald was overigens niet negatief maar).

Kernwoorden: verrassing, beter dan verwacht, fantastisch, fors winstgevend.

-->bij een AEX van +3% zou je wellicht toch een wat minder negatieve koersontwikkeling verwachten.

Dat gezegd hebbende hou ik nu op met mijn verontwaardiging over de koersdwangbuis hier te etaleren en ga even leukere dingen doen dan koersstaren.
[verwijderd]
0
het is een dag zoals alle andere voorgaande dagen dat CRXL cijfers presenteerde...met 1 verschil: er viel weinig op af te dingen. Derhalve duurde het een beursdag langer voor men erin slaagde de koers neerwaarts te krijgen...business as usual!

De koopdruk was gisteren blijkbaar te groot.

Het momentum voor een overname is m.i. daar; CRXL heeft geen schulden, maakt winst, heeft goede vooruitzichten...wat wil je nog meer?
In winsttermen niet opzienbarend, maar CRXL heeft een technologie dat goed is voor miljardenopbrengsten (zie eerder artikel van Wijma inz. nieuwe Advac vector...'miljarden waard'!)

wachten tot CRXL flu-vaccin en rabiesmiddel op de markt heeft zal een nog veel hoger kostenplaatje opleveren wil men CRXL t.z.t. overnemen...3 miljard euro is en blijft een schijntje voor grote partijen als Wyeth(e.v.a.)
Koffiezondersuiker
0

Ik ben 1,5 uur van huis uit en ik kom terug: zie de AEX flink oplopen, ik dacht: goed banencijfer VS maar nee hoor, lekker tegendraads handelen door die profs.

Crucell is vandaag gewoon ff in cooling down-positie. Gaat wel weer omhoog, misschien eerst nog iets verder terug.
Koffiezondersuiker
1
Koers is gewoon te hard opgelopen. Word nu gewoon gedrukt, mogelijk terug naar 14-15 euro.

En dan zal het zich langzaam ontwikkelen, ook het overnameaspect.
[verwijderd]
0
enkele artikelen mbt vaccinbusiness CRXL:

MARKET TALK: Crucell; nieuwe vector wellicht miljardenproduct


AMSTERDAM (Dow Jones)--Crucell maakte donderdag bekend een vector ontwikkeld te hebben samen met diakonessenziekenhuis Beth Israel om een nieuw vaccin tegen hiv te testen. SNS denkt dat Crucell in de toekomst een partner nodig heeft voor de verdere ontwikkeling van dit vaccin, aangezien de tweede en derde fase uitgebreider zullen zijn. Wanneer er in de eerste fase positieve resultaten geboekt worden, zal Crucell geen moeite hebben met het vinden van een partner aangezien dit hiv vaccin potentieel miljarden dollars kan opleveren. SNS heeft een koopadvies op Crucell met koersdoel EUR17,50. Omstreeks 9.50 uur noteert het aandeel 0,9% hoger op EUR10,25, terwijl de Midkap met 0,1% stijgt. (EBA)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com



(END) Dow Jones Newswires

April 04, 2008 03:55 ET (07:55 GMT)

Copyright (c) 2008 Dow Jones & Company, Inc.

=================================

Crucell-vector gebruikt in nieuwe test hiv-vaccin


AMSTERDAM (Dow Jones)--Een vector die is ontwikkeld door Crucell nv en het diakonessenziekenhuis Beth Israel (BIDMC) zal worden gebruikt om een nieuw vaccin tegen hiv te testen. Dat maakt het Leidse biotechbedrijf donderdag bekend.

De vector recombinant adenovirus serotype 26 (rAd26) is speciaal ontworpen om aanwezige immuniteit te omzeilen tegen het meer gebruikelijke serotype 5 (Ad5), dat beperkingen blijkt te hebben als vector voor een hiv-vaccin.

De Ad5-vector is gebaseerd op het virus dat gewone verkoudheid veroorzaakt, waardoor veel mensen hier antistoffen tegen hebben.

"De rAd26-vector komt niet veel voor in mensen en daarom zijn antistoffen ertegen zeldzaam", zegt Jaap Goudsmit, chief scientific officer van Crucell. "Deze nieuwe vector zou een oplossing kunnen bieden voor problemen die zich voordeden bij eerdere tests van hiv-vaccins."

Het rAd26-vaccin is het eerste kandidaatvaccin dat voortkomt uit een speciaal hiv-vaccinprogramma van wetenschappers en biotechbedrijven, IPCAVD genaamd.

De klinische fase-I-studie, die gericht is op de veiligheid en immuunreactie op het vaccin, zal worden uitgevoerd in een ziekenhuis in Boston onder 48 gezonde vrijwilligers.

Een vectorvaccin is een vaccin dat gebruikmaakt van een verzwakt virus om onderdelen van het genetisch materiaal van het hiv-virus door het lichaam te verspreiden, wat moet leiden tot een immuunreactie bij de patient.



Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; archie.vanriemsdijk@dowjones.com



(END) Dow Jones Newswires

April 03, 2008 08:47 ET (12:47 GMT)

Koffiezondersuiker
0

Dat HIV-plan klinkt wel f*** goed! Nou, laat ze het eens waarmaken dan word die omzet over 1,5 jaar al E1 mld en dan staat die koers zonder overname al op E30.
TraderRon
0
PFF meneer begint een BEETJE het potentieel te snappen. Lezen lezen lezen over je aandeel. Maar vergis je niet in deze sector heb je het ook over LANGE trajecten.
[verwijderd]
1
[quote=Sander040]
Koers is gewoon te hard opgelopen. Word nu gewoon gedrukt, mogelijk terug naar 14-15 euro.

ik wist gelijk van wie dit was
jecebe
0
quote:

gogogoo schreef:

[quote=wilb52]
[quote=jecebe]
Koers blijft, ondanks het goede nieuws en de hoge omzetten van de laatste tijd, toch een uiterst zwakke performance geven.

Binnenkort misschien weer een melding van VH met weer een miljoen aandelen minder in bezit?
[/quote]

De koers zit in de tang van de Hollandia Maffia
[/quote]

Zoals gebruikelijk even een muurtje opwerpen voor 14:00 uur. Je weet niet of er een PB komt die de koers omhoog kan zetten.
Maffia, of wat dan ook.
Het stinkt aan alle kanten, zonder de overname perikelen er nog maar bij te halen.

Woensdag een onverklaarbare koersstijging met grote hoeveelheden, net voor de voor iedereen verassende vervroegde cijfers.
Dus nog steeds een lekkend Crucell.

Gevolg, de Crucell bevoordeelde kan goedkoop flink inslaan een dag voor de cijfers en daarna weer vlot verkopen, met forse winst.
De niet bevoordeelde Crucell aandeelhouder loopt weer eens achter de feiten aan en betaald het gelag.

Zelfde patroon bij Quinvaxim goedkeuring en vele andere berichten.
Wordt toch echt tijd dat of de AFM of Crucell zelf de tent eens doorlicht op een lekker.
gogogoo
0
Die 100K die vanmiddag in 1 trade even langskwam heb ik in het laatste uur om en rond de 15,80 zien liggen als baricade.
146 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 861,70 -3,66 -0,42% 14:30
AMX 924,48 -2,12 -0,23% 14:30
ASCX 1.182,42 -7,41 -0,62% 14:15
BEL 20 3.819,09 -7,49 -0,20% 14:30
Germany40^ 17.740,20 -97,20 -0,54% 14:30
US30^ 37.737,07 -276,39 -0,73% 14:23
US500^ 5.007,45 -41,80 -0,83% 14:26
Nasd100^ 17.366,02 -182,78 -1,04% 14:26
Japan225^ 37.478,47 -523,24 -1,38% 14:26
WTI 81,50 -0,58 -0,71% 14:30
Brent 86,40 -0,59 -0,68% 14:30
EUR/USD 1,0661 +0,0018 +0,17% 14:30
BTC/USD 65.357,16 +1.769,39 +2,78% 14:29
Gold spot 2.381,87 +2,50 +0,11% 14:30
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,680 +1,680 +1,91% 14:08
UNILEVER PLC 44,540 +0,310 +0,70% 14:11
UMG 26,950 +0,110 +0,41% 14:11
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.401,800 -40,800 -2,83% 14:11
ASMI 532,600 -12,200 -2,24% 14:11
Aegon 5,468 -0,118 -2,11% 14:09

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront