Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Omslagartikel Beursexpress

16 Posts
[verwijderd]
2
Beste leden,

Kan iemand misschien inloggen bij Beursexpress of zich gratis inschrijven voor 3 dagen. Ik heb al van die dienst gebruik gemaakt in het verleden. Staat een omslagartikel over Galapagos deze week.
[verwijderd]
4
Potentieel Galapagos nog altijd miskend


Bij de beursgang in 2005 omschreven wij Galapagos als een biotechbedrijf in evolutie. De onderneming heeft deze typering tot op heden meer dan waargemaakt. De snelle ontwikkeling overtreft zelfs de verwachting van CEO Onno van de Stolpe die hij bij de beursgang had. Het aantal medewerkers is in vier jaar tijd gestegen van 70 naar 500, waarvan het merendeel biologen en chemici. Feitelijk staat er nu een geheel andere onderneming die zich een van de grootste medicijnontdekkers van de wereld mag noemen. In Europa spreken we qua omzet over het vijfde biotechbedrijf. De deals met farmaciebedrijven volgen zich in razend tempo op, de lopende programma´s vorderen gestaag en door de successen neemt de onderhandelingskracht van Galapagos zienderogen toe. Hoewel door gerichte acquisities de marktkapitalisatie sinds de beursgang ongeveer verdubbeld is, is de beurskoers zelf geen steek opgeschoten. Beleggers kennen daarmee nog altijd geen extra waarde toe aan het steeds duidelijker naar voren komend potentieel van de onderneming. Wij spraken met Van de Stolpe over de ontwikkelingen en wat er nog allemaal in de pijplijn zit.

Onno van de Stolpe, CEO

De evolutie van Galapagos van target discovery (het ontdekken van nieuwe startpunten voor de ontwikkeling van medicijnen) bedrijf tot daadwerkelijke medicijnontwikkelaar en onderneming die in staat is klinische tests uit te voeren is ongekend. Met name de sterk ontwikkelde chemiepoot biedt het bedrijf ongekende mogelijkheden. Inmiddels heeft het meer dan 160 chemici op de loonlijst staan, terwijl expertise op dit gebied bij de beursgang nog geheel ontbrak. Het technologisch platform dat Galapagos in huis heeft is gebaseerd op de menselijke PER.C6 cellijn van Crucell. Waar Crucell deze cellijn gebruikt voor de productie van vaccins, kweekt Galapagos hier adenovirussen op. Deze adenovirussen worden gebruikt om in een reageerbuis specifieke stukjes menselijk DNA in menselijke cellen in te brengen. Op deze wijze kan Galapagos eiwitten, “targets”, identificeren die verantwoordelijk zijn voor een bepaalde ziekte. Deze techniek staat en vergt daardoor relatief weinig investeringen. Volgens Van de Stolpe is er nog altijd geen concurrerend technologisch platform voor handen. “We spreken hier over de beste technologie om targets te vinden. Dat bewijzen al die allianties wel. Bij de deals die we in het verleden sloten hadden we de targets al ontdekt, maar de recente overeenkomsten met Merck zijn volledig op basis van vertrouwen in onze technologie gesloten. We hebben daar nog geen targets geïdentificeerd.” Met de eigen chemische kennis kan Galapagos vervolgens moleculen ontwikkelen die aan de targets binden en zo daadwerkelijke nieuwe medicijnen te ontwikkelen.

Marktkracht
De door Van de Stolpe genoemde allianties met Merck & Co (‘Merck’) betreffen de ontwikkeling van kandidaat medicijnen op het terrein van diabetes, obesitas (zwaarlijvigheid) en ontstekingsziekten. Binnen deze allianties heeft Merck de exclusieve optie om de kandidaat medicijn te licentiëren voor klinisch onderzoek en wereldwijde verkopen. Galapagos heeft een optie in de alliantie om Fase I klinische studies te doen. Dat is minder ver dan bij de andere allianties die Galapagos in zijn kernactiviteit bot- en gewrichtsziektes heeft gesloten, waar het doel veelal is kandidaat-medicijnen te ontwikkelen tot aan succesvol ‘Proof of Concept’ in klinische Fase II. Opmerkelijk is wel dat de structuur van de mijlpaalbetalingen door de tijd heen steeds lucratiever is geworden voor Galapagos. Dit maakt duidelijk dat vanwege toegenomen vertrouwen van de markt de onderhandelingskracht van Galapagos sterk is gestegen. Zo gaat Galapagos bij de recente Merck­deals minder ver in het onderzoekstraject en loopt het dus minder risico, maar liggen de mijlpaalbetalingen beduidend hoger dan bij de allereerste deal die in 2006 met GlaxoSmithKline (GSK) werd gesloten op het gebied van artrose. Het is logisch dat Galapagos deze ontwikkeling verder wil uitnutten. Van de Stolpe: “Omdat wij over een unieke target discovery technologie beschikken willen we die ook proberen in zo veel mogelijk ziektegebieden te gaan partneren. In het traject van de chemie tot de kliniek is expertise van het ziektegebied slechts beperkt noodzakelijk. Het komt hier vooral aan op de optimalisatie van het chemische molecuul. Uiteraard hebben we wel diermodellen nodig voor preklinisch onderzoek, maar daar helpt Merck ons in dit geval aan.” We spreken hier over een strategiewijziging die Galapagos in de afgelopen jaren heeft doorgevoerd.

Het vertrouwen van de farmaciesector in Galapagos staat zoals gezegd in schril contrast met de waardering van beleggers. Ondanks alle ontwikkelingen noteert het aandeel nog altijd dezelfde koers als bij de beursgang in 2005. De lage beurswaardering kan de onderneming kwetsbaar maken voor een overname, maar Van de Stolpe ziet een dergelijk scenario toch pas indien Galapagos met een van zijn eigen programma’s succesvol blijkt in een Fase II onderzoek. “De beperkte marktkapitalisatie blijft overigens wel een punt van zorg, temeer omdat wij Galapagos niet hebben neergezet om te zijner tijd door een farmaconcern te worden overgenomen. De allianties met meerdere partners maakt het voor een farmabedrijf wel minder aantrekkelijk Galapagos over te nemen, en deze zorgen dus voor een stukje bescherming.”


[verwijderd]
3
Alzheimer
De beurskoers maakte in februari van dit jaar wel een stevige inhaalslag toen Galapagos berichtte een mogelijke doorbraak te hebben bereikt bij de ziekte van Alzheimer. Galapagos had een target ontdekt dat mogelijk een sleutelrol bij deze snel groeiende ziekte speelt. Deze doorbraak, we spreken over een nieuw werkingsmechanisme tegen de ziekte, werd direct gepubliceerd in het vooraanstaande wetenschappelijke tijdschrift “Science”. Van de Stolpe: “Voor Alzheimer zijn nog heel weinig targets ontdekt. Feitelijk hadden wij dit target en andere targets voor Alzheimer al jaren geleden gevonden, maar zijn daar niet mee doorgegaan. Een universitaire groep onder leiding van professor Bart de Strooper van het onderzoeksinstituut VIB en de KU Leuven (België) zijn met een van de targets aan de slag gegaan met opzienbarende resultaten tot gevolg. Benadrukt zij wel dat het nog erg prematuur is en wij nog geen molecuul hebben die aan dit target bindt. Zolang we dat niet hebben is de waarde van het programma nog beperkt. De onderzoeksresultaten zetten ons wel aan via een partnerschap ook nog eens naar de andere gevonden Alzheimer targets te gaan kijken.” Het nieuws rondom het gevonden Alzheimer target zette de Galapagos target discovery technologie weer in de schijnwerpers en schept verder vertrouwen voor de reeds lopende programma’s. Dat zal vervolgens ook zeker de marktkracht van Galapagos vergroten bij het sluiten van toekomstige deals.

Reumaprogramma
Eind maart van dit jaar kon Galapagos melden dat het gestart was met een Fase I klinische studie voor een medicijn tegen reuma. Het gaat om het kandidaat medicijn met de codenaam GLPG0259, het eerste product dat vanuit het eigen technologieplatform de kliniek in is gegaan en daadwerkelijk op de mens getest wordt. Dit traject heeft in totaal vijf jaar geduurd wat als relatief snel mag worden gezien. Doel is uiteindelijk tot een oraal medicijn te komen. GLPG0259 had het preklinische ontwikkelingstraject succesvol doorlopen en binnen verschillende diermodellen een sterke botbescherming en ontstekingsremming laten zien. Het betreft een molecuul dat aangrijpt op target MAPKAPK5 dat door Galapagos is ontdekt in haar reuma programma. MAPKAPK5 is voorlopig nog een niet klinisch gevalideerd target, wat wil zeggen dat van dit eiwit nog nooit een rol in een ziekte is geïdentificeerd, dus ook niet in het onderzoeksgebied reuma. In Fase I klinisch onderzoek zijn ‘double blinded’ testen uitgevoerd op 34 gezonde vrijwilligers uit België. Deze testen hebben primair ten doel aan te tonen dat er geen onacceptabele bijwerkingen optreden. Dit programma valt binnen de alliantie met Janssen Pharmaceutica, onderdeel van de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson. Janssen heeft een optie op 12 reuma targets, alsmede op de toekomstige ontwikkeling en commercialisering van kandidaat geneesmiddelen uit de eigen reuma-programma’s van Galapagos incluis GLPG0259. Voor de verdere ontwikkeling van de 12 targets ontvangt Galapagos min of meer kostendekkende mijlpaalbetalingen. Voor de andere interne programma’s blijft de vergoeding voorlopig beperkt tot een optiefee, dat niet dekkend is voor de te maken onderzoekskosten. Indien Janssen de data interessant vindt dan betaalt het €60 miljoen per programma uit de optie-overeenkomst na afronding Fase II plus meer dan €700 miljoen aan latere succes betalingen en dubbelcijferige royalty’s over verkopen. “Dan hebben we de jackpot, want de €60 miljoen overtreft ruimschoots de tot die tijd te maken onderzoekskosten. Zijn de data goed en oefent Janssen zijn optie niet uit dan kunnen we het programma mogelijk nog wel tegen meer geld aan een andere partij verkopen. De waarde van positieve Fase II data is enorm”, aldus Van de Stolpe. De CEO verwacht, indien alles volgens de planning verloopt, dat Fase II medio volgend jaar van start zou kunnen gaan en eind 2011 afgerond kan worden. Dubbelcijferige royalty’s over daadwerkelijke medicijnverkopen zijn dan pas vanaf 2015 te verwachten. Over de onderzoeksresultaten van het Fase I onderzoek kan Van de Stolpe echter nog niets zeggen. De uitslag van het Fase I onderzoek wordt met spanning afgewacht omdat Galapagos vanaf het begin van het traject het grootste risico toedicht aan mogelijke onacceptabele bijwerkingen en niet zo zeer aan de effectiviteit van het medicijn. Dit laatste vanwege het feit dat het target afkomstig uit menselijke reuma cellen. Van de Stolpe: “Zowel het target als het chemische molecuul kan bijwerkingen geven, waardoor de ontwikkeling gestopt moet worden.” Het blijft speculeren, maar het feit dat Galapagos geen persbericht heeft uitgebracht waarin het zegt dat de studie is afgeblazen lijkt ons een goed teken.


Overige programma’s
Volgende maand gaat Galapagos met een tweede product te kliniek in, het zogeheten IRA-programma tegen bot-metastase (botkanker). Dit programma, dat in de productie voor de klinische fase enige vertraging opliep, verkreeg Galapagos via de overname van ProSkelia eind 2006. Dit target is al klinisch gevalideerd en is dus aantoonbaar de juiste target. Er zijn ook al medicijnen in ontwikkeling gebaseerd op dit target. Het geselecteerde kandidaat medicijn voor bot metastase kent mogelijk nog een tweede indicatie voor osteoporose, maar Van de Stolpe laat weten dat Galapagos dit laat aan de eventuele toekomstige partner in bot metastase. “De markt voor bot metastase is al een miljardenmarkt en snel groeiend. Concurrentie is er zoals gezegd wel, Novartis heeft een middel op de markt waarmee het een jaarlijkse omzet van €1 miljard maakt en Amgen heeft met een antilichaam goede testresultaten laat zien, maar deze betreffen beide een intraveneus (via injecties) medicijn, terwijl Galapagos net als bij zijn andere programma’s aan een voor de patiënt veel vriendelijker oraal medicijn werkt. Daarnaast heeft het kandidaat medicijn van Galapagos in diermodellen laten zien niet alleen metastase (uitzaaiingen) te voorkomen, maar tevens voor een reductie te zorgen van bloedtoevoer naar de tumor. “Dat zou een prachtig en uniek product opleveren”, zo zegt Van de Stolpe.

Begin dit jaar kon Galapagos wereldkundig maken dat het met succes een preklinisch kandidaat medicijn heeft ontwikkeld in de medio 2006 gesloten artrose (ook wel osteoartritis of slijtagereuma) alliantie met GSK. Ook hier gaat het om een target ontdekt via het eigen productieplatform. Het kandidaat medicijn is klaar om eind dit jaar dan wel begin volgend jaar in klinische studies in de mens te worden getest. Van de Stolpe verwacht eind dit jaar een tweede kandidaat medicijn op het gebied van artrose voor preklinisch onderzoek klaar te hebben. De GSK alliantie was de eerste grote deal die Galapagos sloot.

Dit jaar zal Galapagos ook starten met een omvangrijkere Fase II klinische studie voor Nanocort©, een door Galapagos vorig jaar in licentie genomen geoctrooieerde liposoom-formulering van prednisolon voor de behandeling van ontstekingen, met name van acute aanvallen van reumatoïde artritis alsmede bij multiple sclerose. Nanocort© heeft een relatief laag risicoprofiel omdat zowel het ontstekingsremmende medicijn prednisolon als de liposoom verpakking veilig in gebruik is. Nanocort© kan mogelijk al in 2012 op de markt worden gebracht.

Begin dit jaar liet Galapagos weten een preklinisch kandidaat medicijn voor cachexia (gewichtsverlies en verlies van spiermassa) te hebben geselecteerd. In dit zogeheten SARM programma, dat op schema ligt eind dit jaa
[verwijderd]
1
Begin dit jaar liet Galapagos weten een preklinisch kandidaat medicijn voor cachexia (gewichtsverlies en verlies van spiermassa) te hebben geselecteerd. In dit zogeheten SARM programma, dat op schema ligt eind dit jaar dan wel begin volgend jaar de kliniek in te gaan, is de strategie van Galapagos om het kandidaat medicijn eerst voor cachexia te ontwikkelen, met botontkalking als mogelijke tweede indicatie. Het SARM programma is onderdeel van de R&D programma’s die Galapagos zelfstandig ontwikkelt. In deze groep zitten ook het al besproken IRA programma tegen botkanker en Nanocort©, tegen acute aanvallen van reuma en multiple sclerose. Zou alles doorgaan, dan kan Galapagos volgend jaar met vijf verschillende programma´s in de kliniek zijn. Mogelijk dat er tussentijds nog tegenvallers komen, maar om dat op te vangen richt Galapagos zich ook op een brede pijplijn.



Eind november vorig jaar sloot Galapagos een deal met het Duitse MorphoSys om medicijnen op fifty/fifty kostenbasis te ontwikkelen die gebaseerd zijn op antilichamen en die een nieuw werkingsmechanisme hebben tegen bot­ en gewrichtsziekten. Antilichamen zijn eiwitten die specifieke andere eiwitten herkennen en hieraan binden, waarna afweercellen deze kunnen vernietigen. Dit vraagt om ander soort targets, die Galapagos al had gevonden, en vormt een aanvulling op de ontwikkeling van geneesmiddelen door Galapagos op basis van chemische moleculen. Binnen de deal zijn drie targets geselecteerd, waarop MorphoSys antilichamen gaat ontwikkelen welke Galapagos vervolgens in diermodellen gaat testen. Het gaat hier niet om orale medicijnen maar om medicatie die intraveneus in het lichaam wordt gebracht. We spreken hier over een snelgroeiende markt. Als de alliantie succesvol verloopt, kunnen de eerste antilichamen op basis van deze nieuwe targets binnen vier à vijf jaar in de kliniek getest worden.

Vooruitzichten
Galapagos is een van de weinige bedrijven die zich positief heeft uitgelaten over 2009. De ontwikkelingen gaan dan ook voortvarend. Voor dit jaar verwacht het Belgisch/Nederlandse bedrijf €100 miljoen aan inkomsten, 25% meer dan in 2008. Inkomsten van R&D (lees mijlpaalbetalingen van farmacieconcern uit de vele allianties die Galapagos heeft gesloten plus enkele miljoenen subsidie) nemen dit jaar naar verwachting met 90% toe tot €60 miljoen. De overige inkomsten komen voor rekening van de eigen servicedivisie BioFocus DPI. Het zal dit jaar voor het eerst zijn dat Galapagos meer inkomsten uit zijn allianties verwacht dan uit de servicetak. Opgemerkt zij dat we hier spreken over de service divisie in afgeslankte vorm, omdat vorig jaar de activiteiten in Londen en San Diego zijn verkocht. Galapagos heeft geen verwachting afgegeven voor de hoogte van de R&D kosten, maar deze zullen naar verwachting dit jaar een stuk hoger komen te liggen dan de €38,7 miljoen in 2008. Galapagos werkt momenteel parallel aan meer dan 40 verschillende programma’s en zal naar verwachting dit jaar drie verschillende producten in de kliniek hebben. Desondanks zal de cash burn mogelijk beperkt blijven tot circa €7 miljoen, tegen nog €22 miljoen in 2008. Dit hangt samen met de voorziene stroom aan mijlpaalbetalingen die uit de allianties voortkomen. Naarmate de programma´s vorderen zullen de mijlpaalbedragen in toenemende mate de ontwikkelingskosten overtreffen. Dankzij de beperkte cash burn zal de kaspositie tegen het einde van het jaar circa €20 miljoen bedragen. Dit bedrag is volgens Van de Stolpe genoeg om 2009 en 2010 door te komen zonder een beroep op de kapitaalmarkt te hoeven doen. Een prettige positie in deze barre beurstijden, waar Van de Stolpe terecht tevreden mee is. Wij vroegen Van de Stolpe wanneer er dan een beroep op de kapitaalmarkt verwacht kon worden. “Het is voor ons erg lastig in te schatten over hoeveel cash we in 2010 beschikken, omdat dit toch sterk afhankelijk is van de vorderingen in de verschillende programma’s. Hoe succesvoller we zijn des te meer geld we nodig zullen hebben. Onze kapitaalstructuur is niet zeer sterk, maar de huidige beurskoers nodigt niet uit om een emissie te doen. We willen uiteraard wel de situatie voor zijn dat we naar de markt moeten. Een optie blijft om de servicetak BioFocus DPI te verkopen, maar wij houden deze activiteit toch liever binnen de organisatie. BioFocus DPI verschaft ons uitgebreider toegang tot chemische expertise die bruikbaar is binnen de allianties”, aldus de CEO. Nu Galapagos in de kliniek is bestaat de kans dat het ook een ander soort investeerders aan zal trekken. “Via road shows proberen we altijd nieuwe investeerders te interesseren, maar nu de pijplijn zich zo snel ontwikkelt zullen we ons ook meer gaan richten op de meer gespecialiseerde beleggers. De durfkapitalisten van het eerste uur zitten allemaal nog op hun stukken en zullen ergens in de toekomst bij een aanvaardbare koers voor een exit gaan. Het is belangrijk dat we dan geïnteresseerde partijen opgelijnd hebben om de aandelen over te nemen.”

Naarmate de tijd verloopt komen zowel de potentiële successen als mogelijke teleurstellingen dichterbij. Het voordeel van Galapagos is dat het aan een breed scala programma’s tegelijk werkt en het vertrouwen van de farmawereld in Galapagos snel stijgt. Beleggings Expres denkt dat beleggers met het aandeel Galapagos een interessante risico/rendementsverhouding geboden wordt in de biotechsector. Ons advies blijft dan ook speculatief kopen.

*Publicatiedatum website 27 mei op €7,18. Door drs P. Schutte. Auteur heeft op moment van schrijven een positie in Galapagos.
27-05-2009

[verwijderd]
3






27-05-2009

>ARTIKEL BEURSEXPRES: Potentieel Galapagos nog altijd miskend!


VOORUITZICHTEN
Galapagos is een van de weinige bedrijven die zich positief heeft uitgelaten over 2009. De ontwikkelingen gaan dan ook voortvarend. Voor dit jaar verwacht het Belgisch/Nederlandse bedrijf €100 miljoen aan inkomsten, 25% meer dan in 2008. Inkomsten van R&D (lees mijlpaalbetalingen van farmacieconcern uit de vele allianties die Galapagos heeft gesloten plus enkele miljoenen subsidie) nemen dit jaar naar verwachting met 90% toe tot €60 miljoen. De overige inkomsten komen voor rekening van de eigen servicedivisie BioFocus DPI. Het zal dit jaar voor het eerst zijn dat Galapagos meer inkomsten uit zijn allianties verwacht dan uit de servicetak. Opgemerkt zij dat we hier spreken over de service divisie in afgeslankte vorm, omdat vorig jaar de activiteiten in Londen en San Diego zijn verkocht. Galapagos heeft geen verwachting afgegeven voor de hoogte van de R&D kosten, maar deze zullen naar verwachting dit jaar een stuk hoger komen te liggen dan de €38,7 miljoen in 2008. Galapagos werkt momenteel parallel aan meer dan 40 verschillende programma’s en zal naar verwachting dit jaar drie verschillende producten in de kliniek hebben. Desondanks zal de cash burn mogelijk beperkt blijven tot circa €7 miljoen, tegen nog €22 miljoen in 2008. Dit hangt samen met de voorziene stroom aan mijlpaalbetalingen die uit de allianties voortkomen. Naarmate de programma´s vorderen zullen de mijlpaalbedragen in toenemende mate de ontwikkelingskosten overtreffen. Dankzij de beperkte cash burn zal de kaspositie tegen het einde van het jaar circa €20 miljoen bedragen. Dit bedrag is volgens Van de Stolpe genoeg om 2009 en 2010 door te komen zonder een beroep op de kapitaalmarkt te hoeven doen. Een prettige positie in deze barre beurstijden, waar Van de Stolpe terecht tevreden mee is. Wij vroegen Van de Stolpe wanneer er dan een beroep op de kapitaalmarkt verwacht kon worden. “Het is voor ons erg lastig in te schatten over hoeveel cash we in 2010 beschikken, omdat dit toch sterk afhankelijk is van de vorderingen in de verschillende programma’s. Hoe succesvoller we zijn des te meer geld we nodig zullen hebben. Onze kapitaalstructuur is niet zeer sterk, maar de huidige beurskoers nodigt niet uit om een emissie te doen. We willen uiteraard wel de situatie voor zijn dat we naar de markt moeten. Een optie blijft om de servicetak BioFocus DPI te verkopen, maar wij houden deze activiteit toch liever binnen de organisatie. BioFocus DPI verschaft ons uitgebreider toegang tot chemische expertise die bruikbaar is binnen de allianties”, aldus de CEO. Nu Galapagos in de kliniek is bestaat de kans dat het ook een ander soort investeerders aan zal trekken. “Via road shows proberen we altijd nieuwe investeerders te interesseren, maar nu de pijplijn zich zo snel ontwikkelt zullen we ons ook meer gaan richten op de meer gespecialiseerde beleggers. De durfkapitalisten van het eerste uur zitten allemaal nog op hun stukken en zullen ergens in de toekomst bij een aanvaardbare koers voor een exit gaan. Het is belangrijk dat we dan geïnteresseerde partijen opgelijnd hebben om de aandelen over te nemen.”

Naarmate de tijd verloopt komen zowel de potentiële successen als mogelijke teleurstellingen dichterbij. Het voordeel van Galapagos is dat het aan een breed scala programma’s tegelijk werkt en het vertrouwen van de farmawereld in Galapagos snel stijgt. Beleggings Expres denkt dat beleggers met het aandeel Galapagos een interessante risico/rendementsverhouding geboden wordt in de biotechsector. Ons advies blijft dan ook speculatief kopen.

*Publicatiedatum website beursexpres 27 mei.
[verwijderd]
0
quote:

sokjes schreef:

Leuk,maar voor Galapgos-kenners niks nieuws...
toch goed om te plaatsen, aangezien er nog te weinig "Galapagos-kenners" zijn,Sokjes!
komt tijd.....komt de koers die ik als koersdoel heb, daar ben ik al een tijdje van overtuigd.
de koers staat natuurlijk nog steeds niet in verhouding met de resultaten die Galapagos tot nu toe heeft neergezet en de aandacht van de diversen beurs-sites en analisten is ook nog steeds bedroevend, maar dat zou dit jaar weleens kunnen gaan veranderen.
ik ben zeer in mijn "nopjes" met de resultaten tot nu toe en heb veel vertrouwen in een mooie toekomst voor Galapagos en mijn aandeeltjes!

fijne dag

ps: totaal zijn er nog geen 22 miljoen aandelen Galapagos en de waarde die de markt Galapagos nu geeft ligt dus rond de 169 miljoen euri's, m.i. wel een erg lage waardering.(de beleggers hebben blijkbaar nog steeds te weinig "verwachting" voor de toekomst van Galapagos)
[verwijderd]
0
jammer dat het boekje weer eens niet klopt op IEX en het "tabje":research klopt ook al tijden voor geen kant.
kijk gewoon eens op www.glpg.com voor informatie.
aossa
0
[verwijderd]
1
quote:

sokjes schreef:

Leuk,maar voor Galapgos-kenners niks nieuws...
de koers wijst uit dat er nog maar weinig Galapagos-kenners zijn.
marcello106
1
Toch weer een kenner erbij!

Galapagos Koopwaardig

Tjeerd Wiersma

In deze rubriek hebben we er
nooit een geheim van gemaakt
dat wij vinden dat biotechnologiebedrijven
eigenlijk de farmaceuten
van (over)morgen zijn. Verklaarden
we ons eerder al fan van het aandeel
Crucell, nu denken we dat de tijd
is gekomen om u te wijzen op een andere
parel. En dat is het Nederlands-
Belgische biotechbedrijf Galapagos.
Dit biotechnologiebedrijf is uitstekend
gepositioneerd, heeft een brede
productenportefeuille, een sterk management
en in tegenstelling tot
sommige andere biotechnologiebedrijven
heeft het ook een gezonde financiële
positie. De financiering van
de activiteiten wordt gedekt door de
inkomsten die in de komende jaren
verder oplopen, gedreven door zogeheten
mijlpaalbetalingen en royalty’s.
Behalve dat wij vinden dat
Galapagos een goed gerund bedrijf
is, denken wij dat het net zoals Crucell
wel eens een interessante overnamekandidaat
zou kunnen zijn
voor een groot farmaceutisch bedrijf.
Voorlopig doet het bedrijf het
echter prima op eigen kracht. Zo
werd vorige week nog een samenwerkingsovereenkomst
gesloten
met Janssen Pharmaceutica op het
gebied van reuma. Het Belgisch-Nederlandse
bedrijf is met een van de
reuma-programma’s ook in de volgende
fase gekomen. Galapagos is
wat ons betreft kopen.

depersnew.republisher.modernmedia.nl/...
[verwijderd]
0
quote:

marcello106 schreef:

Toch weer een kenner erbij!

Galapagos Koopwaardig

Tjeerd Wiersma

In deze rubriek hebben we er
nooit een geheim van gemaakt
dat wij vinden dat biotechnologiebedrijven
eigenlijk de farmaceuten
van (over)morgen zijn. Verklaarden
we ons eerder al fan van het aandeel
Crucell, nu denken we dat de tijd
is gekomen om u te wijzen op een andere
parel. En dat is het Nederlands-
Belgische biotechbedrijf Galapagos.
Dit biotechnologiebedrijf is uitstekend
gepositioneerd, heeft een brede
productenportefeuille, een sterk management
en in tegenstelling tot
sommige andere biotechnologiebedrijven
heeft het ook een gezonde financiële
positie. De financiering van
de activiteiten wordt gedekt door de
inkomsten die in de komende jaren
verder oplopen, gedreven door zogeheten
mijlpaalbetalingen en royalty’s.
Behalve dat wij vinden dat
Galapagos een goed gerund bedrijf
is, denken wij dat het net zoals Crucell
wel eens een interessante overnamekandidaat
zou kunnen zijn
voor een groot farmaceutisch bedrijf.
Voorlopig doet het bedrijf het
echter prima op eigen kracht. Zo
werd vorige week nog een samenwerkingsovereenkomst
gesloten
met Janssen Pharmaceutica op het
gebied van reuma. Het Belgisch-Nederlandse
bedrijf is met een van de
reuma-programma’s ook in de volgende
fase gekomen. Galapagos is
wat ons betreft kopen.

depersnew.republisher.modernmedia.nl/...
" Zo werd vorige week nog een
samenwerkingsovereenkomst
gesloten
met Janssen Pharmaceutica op het
gebied van reuma"

nog niet echt een kenner, de beste man moet (zoals zovelen op de beurs) zich eerst even goed inlezen voordat hij een stuk publiceert.
hij doelt natuurlijk op:
"Galapagos achieves milestone payment in rheumatoid arthritis alliance

Mechelen, Belgium; 28 May 2009 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) announced today achievement of a milestone under its alliance agreement in rheumatoid arthritis with Janssen Pharmaceutica NV (‘Janssen’). The milestone triggered a cash payment of €3.4 million to Galapagos."

maar goed het is in ieder geval weer publiciteit en dat kan, gezien de koers, Galapagos nog steeds erg goed gebruiken.
toch denk ik dat Galapagos dit jaar meer "op de kaart" gezet gaat worden en dat de koers dan ook eindelijk eens op nivo's komt waar het hoort.

wens iedereen alvast een fijn weekend!
[verwijderd]
0
quote:

parelduiker schreef:

[quote=sokjes]
Leuk,maar voor Galapgos-kenners niks nieuws...
[/quote]

toch goed om te plaatsen, aangezien er nog te weinig "Galapagos-kenners" zijn,Sokjes!
komt tijd.....komt de koers die ik als koersdoel heb, daar ben ik al een tijdje van overtuigd.
de koers staat natuurlijk nog steeds niet in verhouding met de resultaten die Galapagos tot nu toe heeft neergezet en de aandacht van de diversen beurs-sites en analisten is ook nog steeds bedroevend, maar dat zou dit jaar weleens kunnen gaan veranderen.
ik ben zeer in mijn "nopjes" met de resultaten tot nu toe en heb veel vertrouwen in een mooie toekomst voor Galapagos en mijn aandeeltjes!

fijne dag

ps: totaal zijn er nog geen 22 miljoen aandelen Galapagos en de waarde die de markt Galapagos nu geeft ligt dus rond de 169 miljoen euri's, m.i. wel een erg lage waardering.(de beleggers hebben blijkbaar nog steeds te weinig "verwachting" voor de toekomst van Galapagos)
Als je marktkapitalisatie linkt met omzet, dan is de marketcap van CRXL, Genmab e.d. 4 maal hoger dan die van GLPG. dat biedt dus ook kansen, maar genmab en CRXL zijn galeryplayers en GLPG is serieuze stuff

deze week twee maal gehoord dat GLPG in financiele probelemen verkeerde (vandaag nog bij CRXL). Onzin!
Allemaal geen kenners maar napraters!
Zoef
aossa
0
En dan de CEO maar beweren dat de koers te laag staat om een nieuwe emissie te overwegen maar desnoods wel bereid is om Biofocus-DPI in het uitstalraam te zetten. Je hoort zo zijn maag grommen van de geldhonger, 2009 en 2010 komen ze nog door, maar daarna? Napraters van de CEO dan wel ... de nieuwe CFO zal het mogen oplossen!

:-(
[verwijderd]
0
quote:

aossa schreef:

En dan de CEO maar beweren dat de koers te laag staat om een nieuwe emissie te overwegen maar desnoods wel bereid is om Biofocus-DPI in het uitstalraam te zetten. Je hoort zo zijn maag grommen van de geldhonger, 2009 en 2010 komen ze nog door, maar daarna? Napraters van de CEO dan wel ... de nieuwe CFO zal het mogen oplossen!

:-(
een hoop mensen kunnen niet goed lezen&luisteren, das wel weer duidelijk.
nog niet die paar stukjes die je van de week verkocht heb terug gekocht merk ik.
dacht dat je gisteren een paar stukjes gekocht had,zag namelijk een aantal "orders" voorbij komen van wel 3 stuks(die heeft het niet begrepen!)
mij hoor je niet klagen, de aangekochte stukjes op 3,25 (iets meer dan 3 stuks) renderen nu al fantastisch, de ontwikkelingen blijven geweldig en ik slaap dan ook als een roosje!
voorlopig hou ik mijn aandelen rustig vast.
aossa
1
Sommige mensen pikken alleen op wat ze graag horen en geven ridicule interpretaties aan wat ze menen te weten cq. menen te hopen.

Niet zo deze jongeman :-(

Re: ad hominem.
Dacht nou net hetzelfde wat betreft de aankopen van jou.
Wat betreft de stukjes aangekocht rond 3,25 wel dat geld zit weer in the pocket (verkocht rond EUR8), ik ga er gerust mee slapen want het duurt nog wel even voor GLPG winstgevend is en wat extra's uitkeert.

16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 27,380
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 27,380
Laag 26,940
Volume 135.801
Volume gemiddeld 81.069
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront