Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Als SS'er aan de slag bij de Ned. fiscus

37 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
1
Dacht je net banken in Nederland niet meer te kunnen vertrouwen, zijn er wel medeburgers die zelf beter worden van de boel verlinken. Lekker klimaat creeren we hier. Erg fijn allemaal.

Grote slag in aanpak zwartspaarders

ANP
Gepubliceerd op 31 oktober 2009 07:24, bijgewerkt op 07:29

DEN HAAG - Door een tipgever is de Belastingdienst honderden Nederlandse zwartspaarders op het spoor gekomen. Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) schrijft dat zaterdag in een brief aan de Tweede Kamer.

De spaarders hadden hun geld gestald bij verscheidene banken in Europa. De informatie bevat onder andere de namen, woonplaatsen, rekeningnummers en telefoonnummers van de rekeninghouders. De Jager is blij dat de fiscus zo een grote slag kan slaan in de aanpak van zwartspaarders. De betrokken belastingplichtigen wordt gevraagd om tekst en uitleg.

De Jager verwacht dat in veel gevallen een forse boete en naheffing zal volgen. ‘Het gaat hier om een groep belastingplichtigen die willens en wetens jarenlang met grote sommen geld de belasting heeft ontdoken’, aldus De Jager. Uit een eerste onderzoek blijkt dat het gaat om rekeninghouders die gemiddeld enkele honderdduizenden euro's per rekening hebben. In sommige gevallen gaat het zelfs om tientallen miljoenen euro's per persoon.

De tipgever krijgt een beloning. De hoogte van dat bedrag wordt bepaald door het succes van de actie. Het bedrag is gemaximeerd en kan oplopen tot enkele honderdduizenden euro's. De bestaande tipgeversregeling is in deze zaak speciaal verruimd. De identiteit van de tipgever wordt niet bekendgemaakt.

De Jager strijdt al langer tegen de zwartspaarders. Sinds begin dit jaar hebben meer dan 3.000 mensen gebruik gemaakt van de inkeerregeling. Zij gaven aan in totaal ruim 680 miljoen aan vermogen op buitenlandse rekeningen te hebben staan. Door gebruik te maken van de inkeerregeling voorkomen zij een boete en strafrechtelijke vervolging.
[verwijderd]
7
Ja, het fascisme is weer op komst, wen er maar aan.
Het is niet te stoppen.
Inmiddels heb ik ook al te horen gekregen dat we een europese president krijgen die op ondemocratische wijze wordt aangesteld. Ofwel dictatuur.

Voor wie dacht dat we een nederlandse politiek hebben, die komt bedrogen uit. Dit is tegenwoordig een schijn die opgehouden wordt. Dat is de reden waarom dit kabinet niets doet. Dit kabinet heeft onze onafhankelijkheid weggegeven aan de macht van europa ondanks een duidelijk NEE in het referendum.

Zeg maar eigenlijk hoe het 70 jaar geleden ook begon voor de tweede wereldoorlog. Alleen toen uit naam van de socialisten, nu uit naam van de christendemocraten.

Het verbaast mij ook dat juist deze lui elke keer de mond vol van vrijheid en democratie met normen en waarden enzo hebben.

Maar hoe dan ook, ik adviseer je met de stroom mee te gaan, net als de beurs, want ze hakken je kop eraf als het moet. Kijk maar naar wat Bush met Saddam heeft gedaan. Deze "illegale" oorlog koste al aan 1 miljoen mensen het leven. En hoe kwam de olieboer Bush ook alweer aan zijn post? Volgensmij was dat ook een soort van zelfbenoeming.
[verwijderd]
1
quote:

Beursgraaier schreef:

Ja, het fascisme is weer op komst, wen er maar aan.
Het is niet te stoppen.
Inmiddels heb ik ook al te horen gekregen dat we een europese president krijgen die op ondemocratische wijze wordt aangesteld. Ofwel dictatuur.

Deze ontwikkeling zie ik ook. De dictatuur van democratie en vrijheid is eigenlijk het ontnemen van vrijheden van burgers. Controle, dna-verzameling, verlinken, meer wetten en regels, etc. Burgers over de hele wereld gaan zich steeds meer beseffen hoe politiek "werkt" (op de lange duur werken die leugens niet meer). Kreeg de Hoop Scheffer (CDA) niet die baan als VN topman van Bush zelf omdat Nederland als een schoothondje aan de oorlog in Irak (ook weer zo'n leugen...Irak heeft massavernietigingswapens) heeft meegedaan?! Het ging Amerika uiteindelijk om de olie. En dat is ook de visie van Amerika, de hegemonie van de wereld middels militaire macht, politiek, olie. En "wij" lopen er als een lammetje achteraan. Het verlinken van elkaar past precies in die dictatuur die ons door de politieke elite, maar ook de invloedrijke burgerelite wordt opgedrongen. Lees Machiavelli eens, Verdeel en Heers.
[verwijderd]
0
Nu hebbben die imbecielen nog meer geld om te verkwanselen dat is 1 reden dat ik voor lage belastingen ben ,kunnen ze minder schade aanrichten, je ziet het overal onstaan of het nu een democratisch stelsel is een communistisch of sociaal demo.
Overal onstaat een zelfbenoemde elite die zich niks van het volk (domus ) aantrekt en alleen maar macht en geld naar zich toe trekt , de mensheid is geen steek veranderd alleen de technologische kennis veel groter nu
Robin Good
1
quote:

Beursgraaier schreef:

Inmiddels heb ik ook al te horen gekregen dat we een europese president krijgen die op ondemocratische wijze wordt aangesteld. Ofwel dictatuur.
In dat geval weet ik denk ik wel wie deze plek op gaat eisen.
Deze job is hem op het lijf geschreven, hij woont in Italië, past precies in het profiel en schijnt nogal goed te zijn in netwerken en het bespelen van de media.
[verwijderd]
0
Balkenende zou die functie toch krijgen, wat zouden ze ervoor hebben moeten "betalen " hogere bijdrage aan de eu kas, meer jongens naar oorlogsgebieden.
Boemba ~ de stem van de rede
0
ben wel benieuwd wie die mensen met die tientallen miljoenen zijn...dat zijn denk ik niet alleen maar de grijze muizen. daar zal wel een voetballertje tussen zitten. of een marco b...

Boemba ~ de stem van de rede
3
is eigenlijk wel hartverwarmend...

jullie loyaliteit ten opzichte van mensen die blijkbaar tientallen miljoenen euro's verstoppen.

wat voor mensen zullen dat eigenlijk zijn?

[verwijderd]
0
quote:

~~**boemba**~~ schreef:

is eigenlijk wel hartverwarmend...

jullie loyaliteit ten opzichte van mensen die blijkbaar tientallen miljoenen euro's verstoppen.

wat voor mensen zullen dat eigenlijk zijn?
Dat mag ik niet zeggen als anonieme tipgever ;-P
[verwijderd]
0
Werken er bij de belastingdienst überhaupt mensen zonder een flink NSB-gehalte in hun bloed? Ik heb ze nog niet meegemaakt. Heb eigenlijk alleen slechtere ervaringen met motoragenten...

Wel slecht nieuws voor zwartspaarders natuurlijk. Dit gaat natuurlijk ook doordringen tot medewerkers van andere banken in het buitenland. Gegevens van Nederlandse rekeninghouders aan de Nederlandse belastingdienst doorgeven en even een paar ton vangen, makkelijk verdiend.
Brievenbus
0
De vraag is natuurlijk alleen of het verhaal ook waar is; meneer de Jager heeft al meer pogingen gedaan om met half tot geheel onware zaken in de krant zwartspaarders op te jagen.
Ivanrybkin
5
ffff
2
Al de posters hier missen stuk voor stuk de echte reden van de drukte die De Jager maakt.

Kijk nu eens even naar de laatste postings in de draad over de aanpak van Zwitserse rekeningen.

Nog maar twee weken geleden stond in ALLE nederlandse media, met heel veel bombarie dat Luxemburg, Oostenrijk en België gegevens zouden gaan uitwisselen.

Maar nog geen twee dagen later gingen Oostenrijk en Luxemburg dwars liggen en gaat voorlopig het hele feest voor Dejager NIET door.

Opvallend is dan dat je in de Nederlandse pers, voor zover IK weet daar dan niets meer over leest. Wel in andere financiële media.

En dan moeten de heren weer wat anders verzinnen.

Het hoort allemaal bij de show, bij een beleid dat het altijd goed doet bij een bepaald publiek en dus goed is voor stemmen.

Maar , als die politici nu even hun gezonde verstand gebruiken: Wat denken ze te gaan doen aan spaarders die hun geld gaan omzetten in antiek, gouden Krugerrands, zilveren baren van 1 of 5 kilo, ruwe diamanten of geslepen briljanten.
Wat denken ze te gaan doen aan trommeltjes vol met briefjes van 500 Euro? Op de bank brengt geld ook niet veel op, dus het verlies dat je er geen rente van trekt is minimaal.

Ze zouden zich beter eens wat verdiepen waarom mensen eigenlijk zwart geld hebben en andere mensen steenrijke trusts bestuurd vanuit paleis Voorhout in 's Gravenhage.....

Peter
[verwijderd]
2
quote:

Watermannetje schreef:

Dacht je net banken in Nederland niet meer te kunnen vertrouwen, zijn er wel medeburgers die zelf beter worden van de boel verlinken. Lekker klimaat creeren we hier. Erg fijn allemaal.

Voor eenieder die de belasting 'ontwijkt' moeten wij meer belasting betalen.Lekker dan.
Wij werken en zij vieren vakantie met hun Zwitserse creditcard.
Wat mij betreft, gelijke monnikken,gelijke kappen.

Rigsby

p.s. de vergelijking met SS ers slaat als een tang op Dirk. Waterhoofd!
[verwijderd]
2
Waarschijnlijk betaal je weinig vienna en voor je informatie ,belastingen worden steeds hoger omdat het uitgavenpatroon steeds uitdijt vd overheid als je nu 80 % betaalt word het volgend jaar 90 % van je inkomsten aan allerlei belastingen en vervolgens word je met dat door jouw betaalde geld verder ingeperkt met regels en worden er meer lasersnelheidsmeters van gekocht en meer controleurs aangesteld om nieuwe belastingregels uit te voeren , besta belasting , alle kenmerken van een facistischs totalitair regime
Edjes1
2
Wat ontzettend naar om er "SS'er" boven te zetten.
Zeer onkies, zo'n vergelijking.

Overigens waren het niet de SS'ers die verraden, maar de eigen landgenoten veelal, NSB'ers. Dat bedoelde je natuurlijk.

NB: verder ben ik er helemaal VOOR dat mensen met miljoenen, die de wet ontduiken, aangepakt worden.
Gelukkig (...) ken ik niemand in die situatie.
[verwijderd]
0
quote:

andromeda 68 schreef:

Waarschijnlijk betaal je weinig vienna
Suggestief,tendentieus en vooral onwetend.
Je doet je naam eer aan Nevel.
Dat zal ik ook nog even doen. Goodnight.

Rigsby
[verwijderd]
2
quote:

andromeda 68 schreef:

Waarschijnlijk betaal je weinig vienna en voor je informatie ,belastingen worden steeds hoger omdat het uitgavenpatroon steeds uitdijt vd overheid als je nu 80 % betaalt word het volgend jaar 90 % van je inkomsten aan allerlei belastingen en vervolgens word je met dat door jouw betaalde geld verder ingeperkt met regels en worden er meer lasersnelheidsmeters van gekocht en meer controleurs aangesteld om nieuwe belastingregels uit te voeren , besta belasting , alle kenmerken van een facistischs totalitair regime
Ik betaal (te)veel belasting (alles is relatief, maar vind ik), maar dat betekent niet dat ik het goedkeur dat anderen belasting ontduiken.
Zoals hierboven ook al gemeld. Diegene die niks betalen zorgen dat de rest extra moet ophoesten.
Verder doet de Jager het klassieke bang maak verhaal en terecht.

de bos
Boemba ~ de stem van de rede
0
ik denk persoonlijk dat mensen met miljoenen op schimmige bankrekeningen er vaak niet op een eerlijke manier aangekomen zijn...

dus waarom iemand een ss'er (of nsb'er) genoemd wordt die drugs- en mensenhandelaren een hak zet is mij onduidelijk.

37 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 873,00 -1,02 -0,12% 09:14
AMX 919,39 -6,37 -0,69% 09:14
ASCX 1.207,07 0,00 0,00% 24 apr
BEL 20 3.867,05 -16,78 -0,43% 09:14
Germany40^ 18.009,50 -79,20 -0,44% 09:14
US30^ 38.372,98 +19,67 +0,05% 09:14
US500^ 5.039,19 -33,20 -0,65% 09:14
Nasd100^ 17.317,24 -206,89 -1,18% 09:14
Japan225^ 37.670,14 -328,62 -0,86% 09:06
WTI 82,98 +0,08 +0,10% 09:14
Brent 87,18 -0,90 -1,02% 09:14
EUR/USD 1,0714 +0,0016 +0,15% 09:15
BTC/USD 64.558,77 -1.813,21 -2,73% 02:59
Gold spot 2.320,90 +4,79 +0,21% 09:15
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,905 0,000 0,00% 24 apr
ADYEN NV 1.418,400 0,000 0,00% 24 apr
Aegon 5,752 0,000 0,00% 24 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
AEX 873,00 -1,02 -0,12% 09:14
ABN AMRO BANK N.V. 15,905 0,000 0,00% 24 apr
ADYEN NV 1.418,400 0,000 0,00% 24 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront