Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

GM en Opel perikelen draadje

506 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 22 23 24 25 26 » | Laatste
voda
0
Autoverkopen in de VS nemen toe in oktober


AMSTERDAM (Dow Jones)--General Motors Co.(GM) heeft in oktober meer auto's verkocht na een lange reeks van dalende verkopen en ook Ford Motor Co. verraste Wall Street dinsdag met positieve verkoopresultaten.

GM zag het aantal autoverkopen in oktober met 4,7% stijgen naar 176.632. In de 20 maanden daarvoor rapporteerde de autofabrikant enkel afnemende verkopen in vergelijking met een jaar eerder.

Ford verkocht in oktober 132.483 auto's, een toename van 2,6%. Die stijging is voornamelijk te danken aan Fords nieuwe samenstelling van automodellen en de toenemende vraag naar milieuvriendelijke auto's.

Wat de Japanse autofabrikanten betreft, meldde Toyota Motor Corp dat in oktober 64 auto's meer heeft verkocht dan een jaar eerder en kwam daarmee uit op 152.165 stuks. Hierbij dient vermeld te worden dat oktober een extra verkoopdag telde in vergelijk met 2008.

Nissan zag de maandelijkse verkopen met 5,6% stijgen naar 60.115 auto's.

Honda Motor Co. verkocht 85.864 auto's, wat een daling van 0,4% betekent.

Hyundai verkocht in oktober 48,9% meer auto's wat neerkomt op een totaal van 20.820 stuks. Topman Zuchowski zei uit te kijken naar de laatste twee maanden van het jaar.



Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; levien.defeijter@dowjones.com

[verwijderd]
0
"GM Houd Opel zelf" < Dit is echt de joke van de century

Hoe is het mogelijk, ze hakken n boom om, maken er wat vierkante papiertjes van, en hoppa

Protectionisme?, De russen helpen de VS nu al jaaaaaren de ruimte in, maar n auto fabrikantje mogen ze niet hebben

TE zielig voor woorden die Ami's

Waardeloze nieuwssite link uit be> www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx...
[verwijderd]
0
Quotes uit n ander draadje, en gelijk hebben ze!

quote:

Hendrikus schreef:

Hoe duidelijk moet de draai van de economie zijn voor men zich er naar gedraagt. General Motors heeft besloten Opel te houden. Hoeveel signalen zijn er nodig eer men zich beseft dat we de goeie kant op gaan. Ik ben er van overtuigd dat dit besluit de markt de drive geeft die reëel is. Twijfel? U dacht in de afgelopen maanden bij elk opeltje dat u voorbij reed of dat u voorbij reed, zelfs Opel kan niet meer zelfstandig blijven bestaan, het gaat echt slecht, terwijl u nu mag denken, het gaat blijkbaar toch beter, opel blijft gewoon bij GM. Ik zeg, bears, eat your hart out.

[/quote]
[quote=jonas]
Hendrikus, het is verrassend. Economisch signaal? I don't no. Zou kunnen, maar bij eerste beschouwing denk ik dat het sterk te maken heeft met high politics.

Groet, Jonas
[/quote]
[quote=HJ deTuinman]
Wordt tijd dat men in de VS ook eens een "kloon" van Neelie Kroes krijgt!
Mocht GM hiertoe besluiten, dan lijkt het redelijk om ze elke vorm van toekomstige staatssteun/subsidie categorisch te weigeren.
Dan rest alleen nog een definitief faillissement!

P.S.: Dan zou een "criminele organisatie" als Goldman Sucks ook opgesplitst moeten worden!

Groet HJ.

[verwijderd]
4
Cash for clunkers.
Wat visie betreft is GM altijd het slechtste jongetje van de klas geweest.
Een bende klungelaars van jewelste die de eene blunder na de andere opgstapeld hebben.
Dat bewijzen ze nu nog maar eens met Opel.
Wat ze doen is niet meer dan de regeringen in Europa waar hun Opel fabrieken gevestigd zijn geld uit de zakken blijven kloppen.
Uiteindelijk is het hier in Europa de belastingbetaler die al jaren opdraait voor hun geklungel.
voda
0
Opel sinds 1929 in handen van GM
4 november 2009, 15:35 | ANP
RÜSSELSHEIM (AFN) - De autofabrikanten Opel en General Motors hebben een lange gezamenlijke geschiedenis. General Motors was in de jaren twintig van de vorige eeuw op zoek naar een Europees hoofdkwartier om de hoge invoerrechten in Europa te kunnen omzeilen. De oplossing werd gevonden in 1929 met de aankoop van een controlerend belang in Adam Opel AG. Hier volgt een overzicht met de belangrijkste gegevens van Opel.

-Opel is in 1862 in het Duitse Rüsselsheim opgericht door Adam Opel, die begon met de productie van naaimachines.

-Aan het einde van de 19e eeuw werd de eerste auto geproduceerd, een koets met een 1-cilindermotor.

-Tijdens de Tweede Wereldoorlog viel Opel onder het regime van de nazi's. GM kreeg het bedrijf in 1948 terug.

-Bekende Opel-modellen zijn de Record, de Astra en de Kadett. De autofabrikant staat vooral bekend om zijn betrouwbare, degelijke, maar ook saaie gezinsauto's. In Nederland was Opel meer dan 35 jaar het best verkochte merk. In 2005 werd de toppositie verloren.

-Opel telt ongeveer 50.000 werknemers in Europa, van wie de helft in Duitsland werkzaam is.

-Het hart van Opel bevindt zich nog steeds in Rüsselsheim. Daar werken nog ruim 15.000 mensen voor het bedrijf.

-De nu met sluiting bedreigde fabrieken in Bochum, Kaiserslautern en Antwerpen tellen respectievelijk 4900, 3490 en 2850 werknemers.
ffff
0
Simi,

De Amerikanen zijn anders wel bereid om de staatssteun terug te betalen. Zetten nu de werknemers voor een verschrikkelijke keuze: Of zwaar inlveren qua salaris of insolvenz anfragen...

Wat een artikelen vandaag over deze U- bocht!

Opel-Verkauf an Magna abgesagt

GM will staatliche Finanzhilfen zurückzahlen

DruckenVersendenSpeichernVorherige Seite
04. November 2009 Die Opel-Mutter General Motors (GM) ist bereit, die staatliche Finanzhilfe von 1,5 Milliarden Euro zurückzuzahlen. „GM wird den Brückenkredit zurückzahlen, falls dies gefordert wird“, sagte eine GM-Sprecherin der Deutschen Presse-Agentur in Frankfurt. Mit dem von Bund und Ländern gestellten Kredit wird der Autobauer Opel seit Monaten am Leben gehalten. Ob die Rückzahlung bereits angefordert wurde, wollte die Sprecherin nicht sagen. Der Kredit läuft zum Monatsende aus. Allerdings wurden nur 1,1 Milliarden Euro ausbezahlt, rund 200 Millionen Euro wurden bereits zurückbezahlt.

voda
0
GM wil Duits krediet terugbetalen
4 november 2009, 13:54 | ANP
FRANKFURT (AFN) - Het Amerikaanse autoconcern General Motors is bereid om een overbruggingskrediet van 1,5 miljard euro aan de Duitse overheid terug te betalen als die dat eist. Dat liet een woordvoerster van het bedrijf woensdag weten.

Duitse politici riepen GM eerder op de dag op om de Duitse overheidssteun terug te storten, nadat het concern het besluit had genomen om dochterbedrijf Opel niet te verkopen aan de Canadese auto-onderdelenproducent Magna en de Russische staatsbank Sberbank. Duitsland vreest nu dat de autofabrikant hard gaat saneren bij Opel.

Met het overbruggingskrediet wordt Opel al maanden in leven gehouden. Eind deze maand loopt het krediet af. Tot dusver is 1,1 miljard euro verstrekt en rond de 200 miljoen euro al terugbetaald.
voda
0
Bonden en or Opel roepen op tot staking
4 november 2009, 11:17 | ANP
RüSSELSHEIM (AFN) - De vakbonden in Duitsland en de ondernemingsraad van Opel hebben woensdag de werknemers van het autoconcern opgeroepen vanaf donderdag werkonderbrekingen te houden uit protest tegen het besluit van moederbedrijf General Motors om Opel toch niet te verkopen.

Het is de bedoeling dat de actie begint in Duitsland en zich vervolgens uitbreidt tot andere landen in Europa, zo liet de voorzitter van de centrale ondernemingsraad, Klaus Franz, weten.

In Groot-Brittannië zal die oproep geen gehoor vinden. De Britse vakbonden zijn blij met het besluit van GM. ,,Het is het beste besluit voor Groot-Brittannië en onze fabrieken'', aldus vakbondsleider Tony Woodley.
voda
0
Magna legt zich neer bij besluit GM
4 november 2009, 7:58 | ANP
MONTREAL (AFN) - Magna legt zich neer bij het besluit van General Motors af te zien van de verkoop van Opel. Dit heeft de Canadese producent van auto-onderdelen woensdag verklaard kort nadat GM zijn beslissing wereldkundig had gemaakt.

,,We hebben begrepen dat de Raad van Bestuur tot de conclusie is gekomen dat het in het belang was van GM om Opel te behouden'', zei Siegfried Wolf van Magna. ,,Wij blijven Opel en GM steunen in de uitdagingen die voor hen liggen ....''.

voda
0
General Motors verbijstert Duitsland
4 november 2009, 18:05 | ANP
BERLIJN (AFN) - General Motors (GM) heeft tot grote woede van de Duitse overheid een verrassend einde gemaakt aan de maandenlange strijd rond Opel, door te besluiten het bedrijf toch niet te verkopen. Duitsland vreest nu dat alsnog fabrieken in eigen land dicht zullen gaan. Werknemers gaan mogelijk de komende dagen actie voeren.

GM besloot dinsdagavond na een urenlange bestuursvergadering zelf verder te gaan met Opel. Het bedrijf liet weten zijn verlieslijdende dochter te belangrijk te vinden voor zijn internationale strategie. Ook wees GM op de verbeterde omstandigheden binnen het eigen concern. Die dankt het voor een groot deel aan de Amerikaanse overheid, die het noodlijdende bedrijf eerder dit jaar met tientallen miljarden dollars aan noodkredieten op de been hield.

Het strategisch belang van Opel ligt voor een groot deel bij de noodzaak voor GM om kleinere en zuinigere auto's te gaan bouwen dan het gewend is. De kennis van Opel op dit gebied kan van levensbelang zijn voor het voorheen grootste autoconcern ter wereld. Om dezelfde reden stemde concurrent Chrysler afgelopen zomer in met een overname door Fiat.

Boos

Duitse politici reageerden woensdag boos en geschokt op het besluit van GM en eisen dat het bedrijf snel met een plan komt om Opel er weer bovenop te helpen. Het overbruggingskrediet dat Opel draaiende moest houden tot de overname moet volgens hen zo snel mogelijk worden terugbetaald. De voorzitter van de centrale ondernemingsraad van Opel, Klaus Franz, vreest voor het voortbestaan van de fabrieken in Bochum en Kaiserslautern. Ook de vestiging in Antwerpen staat volgens hem op het spel. ,,Nu ligt het oude plan van GM weer op tafel. Dat betekent dat die drie fabrieken acuut in gevaar zijn.''

Duitse vakbonden en de ondernemingsraad hebben werknemers van Opel dan ook opgeroepen om donderdag al werkonderbrekingen te houden. Die oproep werd echter niet overal goed ontvangen. Britse vakbonden lieten weten juist blij te zijn met de ommezwaai van GM. Zij verwachten nu dat de Britse GM-activiteiten minder zullen worden geraakt in de aankomende reorganisatie.

Argwaan

In september leek Opel nog in meerderheid naar de Canadese auto-onderdelenproducent Magna en de Russische staatsbank Sberbank te gaan. GM sloot een voorlopig akkoord, waarbij de Duitse overheid met miljardenleningen over de brug zou komen. De Duitse overheid hoopte zo een groot deel van de ongeveer 25.000 banen bij Opel in Duitsland te kunnen behouden. De steun riep echter ook de argwaan op van andere landen met belangen in Opel en van Europees commissaris Neelie Kroes (Concurrentie). Die liet direct weten er streng op toe te zien dat de Duitse overheidssteun niet zou leiden tot bevoordeling van de Duitse activiteiten van Opel.

Ondertussen slaagde Magna er niet in tot een definitief akkoord te komen met GM. Vooral de Russische aanwezigheid in het consortium en de dreiging van het weglekken van Opel-expertise naar de Russische auto-industrie zat de Amerikanen niet lekker.
voda
0


De honden!

GM wil 10.000 banen schrappen bij Opel
4 nov 2009, 22:03 uur

BERLIJN (AFN) - General Motors (GM) wil ongeveer tienduizend van de ruim 50.000 banen bij Opel schrappen om het bedrijf levensvatbaar te maken. Dat zei de tweede man van het Amerikaanse autoconcern, John Smith, woensdag.

GM wil ongeveer 30 procent op de kosten van het Duitse bedrijf bezuinigen. Daarmee komen de plannen van GM voor een groot deel overeen met die van de partijen die Opel wilden overnemen, het Canadese Magna en investeringsmaatschappij RHJ International.

,,Er zit weinig licht tussen de voorstellen van RHJ en Magna en wat GM zal voorstellen'', aldus Smith. ,,Maar wij blijven geloven dat we Opel met minder geld kunnen reorganiseren dan andere investeerders.''

[verwijderd]
0
quote:

voda schreef:

De honden!
Wel objectief blijven Voda in je berichtgeving !
Of reageer er als normale poster op .

Mvg Peerke
voda
0
quote:

TA-Phoenix schreef:

[quote=voda]

De honden!
[/quote]

Wel objectief blijven Voda in je berichtgeving !
Of reageer er als normale poster op .

Mvg Peerke
OMG! 1 onvertogen woord woord van mij, en ja hoor, er duikt er wel meteen iemand op.

Mea culpa, mea maxima culpa Peerke!!!!!
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef:

Mea culpa, mea maxima culpa Peerke!!!!!
Dat hoeft nu ook weer niet Voda.
Van postings die je eigen mening vertegenwoordigen is het beter geen (ver)oordeel te geven .

Mvg Peerke
voda
0
Opel-werknemers demonstreren in Rüsselsheim
5 november 2009, 14:01 | ANP
RÜSSELSHEIM (AFN) - Zeker tienduizend werknemers van Opel zijn donderdag in het Duitse Rüsselsheim begonnen met protestacties tegen het Amerikaanse moederbedrijf General Motors (GM). Op borden en spandoeken uitten zij bij het hoofdkantoor van Opel hun woede over de afgeblazen verkoop van de Opelfabrieken aan de Canadese auto- en onderdelenproducent Magna.

De werknemers vrezen dat bedrijfssluitingen en ontslagen door GM niet zullen uitblijven. ,,We willen dat Opel in Duitsland en Europa een toekomst heeft'', zei minister-president Roland Koch van de deelstaat Hessen.

Bij alle vier Duitse vestigingen staan demonstraties op stapel. Bij de Duitse Opelfabrieken werken ruim 25.000 mensen.
voda
0
Poetin is niet blij met GM
5 nov 2009, 17:47 uur

MOSKOU (AFN) - Rusland moet lessen trekken uit de manier waarop General Motors (GM) deze week ineens afzag van de verkoop van Opel. Dat zei de Russische premier Vladimir Poetin donderdag op een bijeenkomst met ministers uit zijn kabinet. In september sloot het Amerikaanse autoconcern nog een akkoord over de verkoop van Opel aan een een consortium waar ook de Russische staatsbank Sberbank deel van uitmaakte.

,,GM heeft niemand gewaarschuwd en heeft niets besproken, maar confronteerde iedereen met een voldongen feit, ondanks alle eerder ondertekende akkoorden'', zei Poetin. ,,Hun beslissing schaadt onze belangen niet, maar het toont op zijn zachtst gezegd wel de aparte manier waarop onze Amerikaanse partners met hun zakenpartners omgaan. Het is een les; in de toekomst moeten we met deze omgangsvormen rekening houden.''

506 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 22 23 24 25 26 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 866,51 0,00 0,00% 22 apr
AMX 928,68 0,00 0,00% 22 apr
ASCX 1.188,55 0,00 0,00% 22 apr
BEL 20 3.863,26 0,00 0,00% 22 apr
Germany40^ 17.977,40 +116,60 +0,65% 08:40
US30^ 38.231,04 -19,41 -0,05% 08:40
US500^ 5.008,72 -8,20 -0,16% 08:40
Nasd100^ 17.191,00 -18,92 -0,11% 08:40
Japan225^ 37.531,21 -192,62 -0,51% 08:38
WTI 81,96 -0,09 -0,11% 08:40
Brent 87,06 -0,02 -0,02% 08:40
EUR/USD 1,0645 -0,0007 -0,06% 08:40
BTC/USD 66.548,98 -16,55 -0,02% 08:40
Gold spot 2.302,07 -25,17 -1,08% 08:40
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,510 0,000 0,00% 22 apr
ADYEN NV 1.381,400 0,000 0,00% 22 apr
Aegon 5,702 0,000 0,00% 22 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,510 0,000 0,00% 22 apr
ADYEN NV 1.381,400 0,000 0,00% 22 apr
Aegon 5,702 0,000 0,00% 22 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront