Océ « Terug naar discussie overzicht

132 jaar oude niche speler weggeven voor 8.60

22 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
catch22
2
Het kan toch niet zo zijn dat oce lange tijd qua
koers heeft bewogen tussen grofweg 10 en 14 euro
als niche speler en overname kandidaat en nu wordt
opgerold door canon voor 8,60 euro.
Toegegeven de kredietcrises en recessie heeft
zijn uitwerking op de bouwsector en de banken als
de meest belangrijke afzetmarkten van oce niet gemist. Oce heeft gesaneerd en gesaneerd qua
locatie en produkten. Nu de conjuntuur werelwijd
hersteld moet dat oce een vliegende herstart geven.
Om japanners die goedkope kans op 8,60 euro te geven is wat mij betreft een schande en ik lever mijn
oce aandelen als langjarig aandeelhouder op deze prijs
niet in. De markt is het vandaag met mij eens.
catch22
hans199
0
Océ: bod Canon beste voor alle partijen
VENLO (AFN) - Printer- en kopieermachinefabrikant Océ vindt de voorgenomen overname door het Japanse Canon de beste optie voor alle betrokkenen. Aandeelhouder Orbis Portfolio Management van Océ betwijfelt dit en zal zijn belang van circa 10 procent niet aanmelden.

Orbis vindt het bod van 8,60 euro per aandeel, ofwel 730 miljoen euro in totaal, te laag. Ook vraagt de aandeelhouder zich af of Océ de strategische herziening van het bedrijf wel zorgvuldig heeft uitgevoerd.

Zo vraagt Orbis zich af waarom Konica Minolta, waarmee Océ al jarenlang samenwerkt, niet werd uitgenodigd om een bod te doen op Océ. ,,De herziening was grondig en volledig'', aldus Océ woensdag hierover.

Orbis had eerder per brief aan topman Rokus van Iperen voorgesteld dat Océ diverse onderdelen aan verschillende partijen zou verkopen. Dat had bij elkaar volgens de investeerder meer hebben opgeleverd dan het huidige bod van Canon.

De overname van Océ kan door de opstandige aandeelhouder in gevaar komen. Canon heeft aangegeven het bod gestand te doen als 85 procent van de aandelen wordt aangemeld. Tot nu toe kan Canon rekenen op ongeveer 50 procent van de aandelen. Daarvan is 28,5 procent toegezegd op voorwaarde dat het bod gestand wordt gedaan.
voda
0
Never ever give up hope!

Oce weerlegt kritiek van aandeelhouder Orbis op bod


AMSTERDAM (Dow Jones)--Oce nv weerlegt de kritiek van aandeelhouder Orbis, en stelt dat het proces rond de strategische review zorgvuldig een compleet was. De printerfabrikant uit Venlo stelt bovendien dat het bedrijf frequent contact heeft gehad met alle relevante partijen in de industrie, en verschillende transactievormen heeft overwogen en besproken.

Oce reageert daarmee op uitspraken van aandeelhouder Orbis, die vandaag stelde dat Oce het bod van EUR8,60 per aandeel, als gevolg van een "gebrekkig onderhandelingsproces", de onderdelen van Oce significant onderwaardeert.

Volgens Orbis zouden alle stakeholders het meest gebaat zijn bij een verkoop van de verschillende operationele activiteiten aan verschillende bedrijven. "Maar afgelopen maandag bij de conference call van Canon en Oce, gaf het management toe dat Oce zelfs geen gesprekken heeft gevoerd met zijn strategische partner Konica Minolta", zo schrijft Orbis, dat volgens de laatste melding bij de AFM een belang van 7,48% heeft in Oce.



Door Maaike Noordhuis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; maaike.noordhuis@dowjones.com



[verwijderd]
1
Dan hoop ik voor jullie dat de overname niet doorgaat. Dan staat de koers zo weer op 4,50. Kijken of jullie dan blij zijn!
[verwijderd]
0
Zou Neelie Kroes deze overname goedkeuren, of valt dit buiten haar werkings-gebied?
me_n
0
hahha 4,50 zeg jij....

Cannon laat oce echt niet vallen hoor.... ze moeten oce kosten wat het kost hebben.

Hebben niet voor niks een belang van nu denk ik ongeveer 25 %
Adek 2001
0
De branche genoten gaan ze zeker tegenwerken en vermoedelijk komen die met een hoger bod, al was het alleen maar om ze dwars te zitten. Je kunt er gewoon op wachten volgens mij.
[verwijderd]
1
Op dit moment heeft Canon 25% misschien zelfs 30% ergens gelezen? in bezit en heeft nog eens 30% toegezegd gekregen als het bod doorgaat.
Dit betekent dat ze nu al 60% beschikbaar hebben.

Er kan een andere bieder komen en Canon kan ook zelf nog met een beter bod komen maar dat heeft allemaal even tijd nodig.

Canon heeft aangegeven begin 2010 Oce over te willen nemen dus ff 2 maanden geduld.

Ik ben het ermee eens dat Oce eigenlijk voor minimaal 10 euro van de beurs zou mogen gaan maar vind het bod van Canon toch netjes gezien de koers van pakweg 4-5 euro waar Oce stond.
Het is nou eenmaal zo dat de koers erg laag stond en voor overnemende partijen is dat gunstig.

[verwijderd]
0
quote:

jos1968 schreef:

Op dit moment heeft Canon 25% misschien zelfs 30% ergens gelezen? in bezit en heeft nog eens 30% toegezegd gekregen als het bod doorgaat.
Dit betekent dat ze nu al 60% beschikbaar hebben.

Er kan een andere bieder komen en Canon kan ook zelf nog met een beter bod komen maar dat heeft allemaal even tijd nodig.

Canon heeft aangegeven begin 2010 Oce over te willen nemen dus ff 2 maanden geduld.

Ik ben het ermee eens dat Oce eigenlijk voor minimaal 10 euro van de beurs zou mogen gaan maar vind het bod van Canon toch netjes gezien de koers van pakweg 4-5 euro waar Oce stond.
Het is nou eenmaal zo dat de koers erg laag stond en voor overnemende partijen is dat gunstig.
Aan dat laatste punt is de bieder waarschijnlijk zelf debet.
voda
0
FONDSEN UITGELICHT: BAM en Oce


Door Eelco Hiltermann en Maaike Noordhuis

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week waarin beleggers de laatste kwartaalcijfers te verwerken kregen, maakte de AEX een pas op de plaats. Het aandeel van printerfabrikant Oce explodeerde door een overnamebod van Canon, terwijl bouwbedrijf BAM omlaag gierde na teleurstellende kwartaalresultaten.

OCE GROOTSTE STIJGER NA OVERNAME DOOR CANON

Oce was de afgelopen week de grootste procentuele stijger, nadat maandag bekend werd dat de printerfabrikant uit Venlo wordt overgenomen door het Japanse Canon voor EUR8,60 per aandeel of EUR730 miljoen.

Het aandeel steeg maandag vrijwel direct na opening naar het niveau van het bod ten opzichte van een slotkoers van vrijdag van EUR5,07.

De ovename leek dan ook in kannen en kruiken, aangezien niet alleen de raad van commissarissen en raad van bestuur het bod steunen, maar ook aandeelhouders Ducatus, ING, ASR en Besinver Gestion, samen goed voor een belang van ongeveer 30%, hadden toegezegd hun aandelen aan te zullen melden. Later in de week werd bovendien bekend dat Canon al zo'n 20% van Oce in handen had.

Woensdag maakte aandeelhouder Orbis, met naar eigen zeggen 10% van de aandelen Oce, echter bekend zijn aandelen niet aan te zullen bieden, omdat het bod de onderdelen van Oce significant zou onderwaarderen. Orbis noemde het onderhandelingsproces gebrekkig en Oce zou meer waarde creeren voor alle stakeholders als de onderdelen zouden worden gesplitst en aan verschillende bedrijven verkocht. De berichten rond Orbis voedden de speculatie over een eventueel hoger bod: het aandeel steeg tot boven de biedprijs en eindigde woensdag op EUR8,81.

Een tegenbod wordt door analisten echter niet waarschijnlijk geacht. Analisten van Theodoor Gilissen en Fortis Bank NL zetten hun adviezen dan ook op sell, waarbij ze opmerkten dat een tegenbod onwaarschijnlijk is, maar dat er wel wat onzekerheid rond de overname is ontstaan door het verzet van Orbis. Zij zetten hun koersdoel op de overnameprijs van EUR8,60.

Het aandeel bewoog rond het eind van de week evenwel nog boven die prijs. Uiteindelijk sloot Oce de week af met een winst van 85,3%.



Door Eelco Hiltermann en Maaike Noordhuis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, amsterdam@dowjones.com



voda
0
Tja.....

De sterkste stijgers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):

Oce +72,36%
Wessanen +5,65%
Mediq +3,40%
Crucell +2,92%
TNT +1,65%

De sterkste dalers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):

BAM -9,83%
Heijmans -8,11%
ING -7,71%
Draka -6,18%
USG People -5,74%
Adek 2001
0
VEB mail

Opnieuw wordt bedrijf van de Amsterdamse beurs gehaald
Overnamebod op Océ kan hoger

Na Super de Boer en Smit Internationale is printerfabrikant Océ de derde onderneming in korte tijd die zijn zelfstandigheid als beursfonds gaat verliezen. Maar of het huidige bod van Canon hoog genoeg is valt nog te bezien.

Het overnamebod van 8,60 euro per aandeel Océ van Canon is weliswaar 70 procent boven de slotkoers van afgelopen vrijdag, maar geen bod waarbij alle aandeelhouders Océ een gat in de lucht zullen springen.

Gezamelijk persbericht van Océ en Canon
Océ is langzaam afgegleden van een belangrijke speler in de markt van printers en copiers tot een gemarginaliseerd concern dat onvoldoende schaalgrootte had om een vuist te maken tegen wereldspelers. Indien Océ na overname door een sterke partij opgaat in een groter geheel kan de winstgevendheid sterk worden verbeterd.

Het aandeel van de Venlose printer- en copierfabrikant noteert sinds eind vorig jaar op zeer lage niveaus en vrijwel voortdurend onder de 5 euro. Het persbericht schermt met een bod dat 137 procent boven de gemiddelde beurskoers van de afgelopen 12 maanden ligt, maar dat beeld verdient een nuancering. In de periode 2000-2007 fluctueerde de koers meestal tussen 10 en 15 euro. En in 1998 was een aandeel Océ nog 40 euro waard.

Grootaandeelhouder vindt bod te laag
Investeerder Orbis Portfolio Management vindt het overnamebod van Canon op de printer- en kopieermachinefabrikant te laag. Orbis weigert zijn aandelen aan te melden omdat Canon met dit bod Océ "significant onderwaardeert", aldus Orbis. Naar eigen zeggen bezit Orbis bijna 10 procent van de aandelen Océ.

Management greep te laat in
Een analyse van de cijfers van de printerfabrikant over de afgelopen jaren levert het beeld op van een onderneming op weg naar het einde. Een gestaag afkalvend eigen vermogen, een stagnerende omzet en hoge kosten voor onderzoek en ontwikkeling drukten sterk op de resultaten.

Daarnaast werd het bedrijf hard getroffen door de recessie: in het laatste kwartaal (een verlies van 25 miljoen euro, 1 miljoen meer dan een jaar eerder) bedroeg de omzetdaling op autonome basis 12 procent. Ook de opbrengst uit servicecontracten en onderhoud toonde in het derde kwartaal een autonome neergang van 7 procent.

Het management had juist strategisch ingezet op het verhogen van deze omzet. Dat bleef te lang zonder resultaat. Océ heeft het roer niet tijdig kunnen omgooien en dat mag het bestuur van Océ zich aantrekken. Het management is er niet in geslaagd Océ tot een sterke, winstgevende nichespeler om te vormen.

Alles over Océ
Gemarginaliseerd
Océ bleek een te kleine partij in een sterk globaliserende afzetmarkt. Canon koopt nu voor 730 miljoen euro (1,5 miljard euro inclusief de schulden) een jaaromzet van circa 2,7 miljard dit jaar.

Dat is niet al te veel als de mogelijke synergievoordelen zowel aan de achterkant (onderzoek en ontwikkeling) als aan de voorkant (distributie) gerealiseerd kunnen worden. Juist deze potentiële synergievoordelen kunnen de interesse wekken van andere kandidaat-kopers.

Het bijna tien keer zo grote Canon is op veel fronten een stuk efficiënter dan Océ. De omzet per werknemer is bij Canon ongeveer 30 procent hoger en de operationele winstmarge bedraagt een veelvoud (12 procent over 2008).

Het rendement op het eigen vermogen in de afgelopen drie jaar was gemiddeld bij Canon ruim twee keer zo hoog dan bij Océ. Dat in overweging nemend is niet uit te sluiten dat een derde partij een hoger bod neer kan leggen. HP en Kyocera zijn in dit verband mogelijke kandidaten.

Beloning
De huidige bestuursleden van Océ, Rokus van Iperen (ceo), Hans Kerkhoven (cfo) en Anton Schaaf, zullen vanuit Venlo de nieuwe Canon-divisie blijven besturen. Overigens blijkt in dergelijke gevallen dat een lang aanblijven van het zittende management niet vanzelfsprekend is. Opereren in de luwte is niet iedereen gegeven, verschillen over de te volgen strategie of cultuurverschillen zijn doorgaans spelbrekers die een langer aanblijven in de weg kunnen staan.

Wat wel duidelijk is, is dat lopende beloningsplannen direct worden afgerekend met het bestuur. Océ bestuurders bezitten per 30 november 2008 bijna 120.000 aandelen Océ die tegen het huidige bod bijna een miljoen euro waard zijn.

Beloning ceo Van Iperen
Ook hebben Van Iperen en Schaaf voorwaardelijk ruim 148.000 aandelen in bezit. In geval van een overname worden deze meestal direct onvoorwaardelijk toegekend. Océ meldt in haar laatste jaarverslag niet dat er een speciale bonus in geval van fusie of overname (change of control regeling) van toepassing is.
voda
0
Canon krijgt goedkeuring EC en Taiwan voor overname Oce


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Japanse Canon Inc. meldt dinsdag dat Europese Commissie en de Taiwanese mededingingsautoriteiten onvoorwaardelijke goedkeuring hebben verleend aan de voorgenomen overname van Oce.

Gisteren verkreeg Canon ook al goedkeuring van de Amerikaanse en Zwitserse mededingingsautoriteiten, waarmee een belangrijke stap in het biedingsproces is voltooid.

Oce ging eerder deze maand akkoord met een overname door Canon voor EUR8,60 per aandeel in contanten.



Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; harm.luttikhedde@dowjones.com

[verwijderd]
0
De koers komt gelukkig weer wat bij de laatste dagen.
Ik ben benieuwd hoeveel % Canon nu heeft. Zal binnenkort wel weer bekend worden.
[verwijderd]
0
quote:

hendrik1985 schreef:

De koers komt gelukkig weer wat bij de laatste dagen.
Ik ben benieuwd hoeveel % Canon nu heeft. Zal binnenkort wel weer bekend worden.
Koers blijft gelukkig vrij steady zo rond het bod. Hopen dat snel bekend wordt hoeveel % ze hebben.
[verwijderd]
0
quote:

hans199 schreef:

ik hoop dat ze in jan. met een bod komen die 20% hoger ligt,

De koers zit behoorlijk vast he. Mooie hoek van 90° in de grafiek. Zou Canon nog dagelijks kopen? Dan zullen ze spoedig met een nieuwe belangenmelding moeten komen.
22 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 19 apr
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 19 apr
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 19 apr
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 19 apr
Germany40^ 17.714,20 -123,20 -0,69% 19 apr
US30^ 37.851,00 0,00 0,00% 19 apr
US500^ 4.960,72 0,00 0,00% 19 apr
Nasd100^ 17.004,48 0,00 0,00% 19 apr
Japan225^ 37.028,48 0,00 0,00% 19 apr
WTI 82,10 0,00 0,00% 19 apr
Brent 87,14 0,00 0,00% 19 apr
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 19 apr
BTC/USD 63.900,56 +312,78 +0,49% 16:22
Gold spot 2.392,50 0,00 0,00% 19 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 19 apr
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 19 apr
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 19 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 19 apr
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 19 apr
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 19 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront