Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Jos Koets - Nieuw voorstel renteaftrek

64 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Jos Koets
0
quote:

de bos schreef:

Alle respect voor jou Jos, maar waarom moeten er zoveel hypotheekadviseurs zijn? Dat is omdat regelgeving bewust ingewikkeld is GEMAAKT en eigenlijk is het grootste deel van het werk zorgen dat de belastingaftrek maximaal is (en bij veel "adviseurs" maximaliseren van provisie).
Met duidelijke eenvoudige regels met verantwoordelijkheid bij de klant worden er straks alleen nog maar annuiteiten en aflossingsvrije hypotheken afgesloten (de laatste voor de vrijheid van moment van aflossen).

de bos
Tja waarom zijn er zoveel ambtenaren en heeft de belastingdienst zoveel mensen in dienst. Kijk ook eens naar de AFM en het ministerie van financien. Er zijn regels verzonnen in Den Haag waar ze zelf niet meer uitkomen. Dus dan verzinnen ze toch weer iets anders. Helaas naar de gevolgen wordt niet gekeken.
[verwijderd]
1
quote:

de bos schreef:

... met verantwoordelijkheid bij de klant worden er straks alleen nog maar annuiteiten en aflossingsvrije hypotheken afgesloten (de laatste voor de vrijheid van moment van aflossen).

de bos
Verantwoordelijkheid bij de klant.. het zou een goed voornemen voor 2010 zijn. Helaas is het een illusie dat klanten (schuldenaren) verantwoordelijkheid nemen voor de aflossing van een schuld. Als ik nu bij mid-twintigers kijk zie ik toch vaak een houding van 'hebben is uitgeven' en 'het huis is niet van mij maar van de bank'. Zonder enige stimulans zal het merendeel dus ook niet sparen voor een aflossing of voor een annuïteit kiezen. dit is trouwens niet typisch voor hypotheken. In een heel ver verleden bleek ook al dat mensen geen geld opzij zetten voor betaling van inkomstenbelasting. Het gevolg: introductie van loonbelasting en verrekening met de inkomstenbelasting. Eenvoudiger werd het er niet op, maar er werd in ieder geval wel betaald en daar gaat het uiteindelijk om.

Ik ben trouwens geen voorstander van om de prioriteit te leggen bij het betaalbaar maken van hypotheken OMDAT men in een eigen huis MOET kunnen wonen. Een eigen huis is een gelukkige omstandigheid en een hypotheek is slechts een middel omdat te bereiken. Of de kosten van dat middel dan opwegen tegen het doel (de 'eigen' woning) is een afweging die iedere potentiële eerst eens voor zich af zou moeten maken voor hij ergens een handtekening onder zet.
[verwijderd]
0
Je kunt deze problematiek niet los zien van de huizenmarkt. De complete woningmarkt incl. huurmarkt en fiscale regelgeving zal moeten worden herzien, anders kom je nooit tot een evenwichtig systeem. Elk luchtballontje is gedoemd om te mislukken als niet tegelijkertijd de woningmarkt wordt aangepakt...

Feit is de de huizenprijzen hun piek hebben gehad. Meer faillisementen, ontslagen, loonstops, hypotheekrente-aftrek-beperkingen, stijgend aantal te koop staande woningen en beleid bij banken zij nou geen postitieve signalen voor de toekomst.

De overheid stimuleert starters nu met o.a. koopsubsidie en startersleningen. Het gevolg hiervan is dat de starters in de toekomst 't helemaal moeilijk krijgen want dit soort maatregelen geeft alleen maar een prijsopdrijvend effect.

De overheid dient in eerste instantie te zorgen voor voldoende starterswoningen, dus meer bouwen in deze prijsklasse. Daarna zal het fiscale beleid en huurmarkt in 1 keer moeten worden aangepakt. Hoe langer men wacht hoe groter het probleem wordt ben ik bang....

[verwijderd]
0
Dames en heren van het Binnenhof, ga vooral door op de ingeslagen weg en sta derhalve toe dat de genoemde voorbeelden hieronder gemeengoed gaan worden.
Enne Boemba, jammer, het probleem ligt zoals zo vaak ook dit keer niet bij babyboomers. ;-)

Door Ed Groot
In tijden van voorspoed en stijgende huizenprijzen was echtscheiding nog overkomelijk. Maar wat als aan het einde van het huwelijk restschuld verdeeld moet worden?

Naarden
Vorige maand maakte de Stichting Nationale Hypotheekgarantie bekend dat er landelijk gezien nog steeds weinig gevallen zijn van betalingsachterstanden en gedwongen verkoop van de eigen woning. Maar voor zover die er wel zijn, is echtscheiding in toenemende mate de oorzaak, zo signaleerde de Stichting.

Marjoleine de Boorder en Mirjam Schoots, oprichters van De Boorder Schoots advocaten, met vestigingen in Naarden en Amsterdam en gespecialiseerd in familierecht, bevestigen dat beeld. Zij zien in hun praktijk nog geen voorbeelden van persoonlijke faillissementen, maar wel gevallen van gedwongen huisverkopen en problemen bij de verdeling van restschulden. 'We hebben nu in korte tijd zo'n tien van die gevallen gezien. Dat is een nieuwe situatie', zegt De Boorder.

Meestal gaat het om stellen die een tophypotheek hadden afgesloten. Dat zijn doorgaans mensen tussen de veertig en de vijftig jaar; bij ouderen zie je dat huizen vaker conservatiever zijn gefinancierd.

Een restschuld heeft ingrijpende gevolgen, zegt De Boorder. 'We hadden laatst een stel dat hun huis in het Gooi voor nog eens twee ton had verbouwd en daarna uit elkaar ging. Bij de vrouw leefde het idee dat ze er wel kon blijven wonen met drie kinderen. Maar de man kon de hypotheekrente niet meer opbrengen en het huis moest ver onder de vraagprijs worden verkocht. De man bleef zitten met de restschuld. Let wel: de rente is dan op enig moment niet meer fiscaal aftrekbaar. Hij kon ook geen partneralimentatie meer betalen. Het einde van het liedje is dat de vrouw nu met drie kinderen in een sociale huurwoning moet rondkomen van een bijstandsuitkering. Dat had ze duidelijk niet verwacht.'

Schoots: 'Ik ken een ander geval waarbij de man in het huis bleef. Hij had beloofd de hypotheek over te nemen, maar na een halfjaar bleek hij die niet meer te kunnen betalen. Dan spreekt de bank de vrouw alsnog aan op haar hoofdelijke aansprakelijkheid. Zij kan ook geen nieuwe hypotheek nemen.'

Schoots noemt dit voorbeeld - dat overigens niet uit de eigen praktijk komt - een gevolg van slechte afspraken. Het is niet alleen belangrijk bij scheiding de financiële afspraken vast te leggen, maar ook te toetsen of die wel haalbaar zijn.

Hoewel steeds meer vrouwen werken, is het meestal nog steeds de man die het hoogste inkomen heeft. In de praktijk draait die dan op voor de hypotheek. Daar komt hij niet gemakkelijk af. Schoots: 'Voor banken is schuldsanering of faillissement niet aantrekkelijk. Zolang er inkomen is, accepteren ze liever een tijdje betalingsachterstanden.' En soms stuiten mannen die het huis willen verkopen op tegenwerking van de vrouw. De Boorder: 'Vrouwen beseffen vaak dat ze het huis niet op hun naam kunnen krijgen. Dan komt het voor dat ze de verkoop van het huis traineren. Bijvoorbeeld door niet thuis te zijn bij bezichtigingen voor kopers of, als het toch zover komt, ervoor te zorgen dat het een rommel is in het huis. Rechters zullen niet gauw beslissen een vrouw met kinderen uit een onverkocht huis te zetten.'

Het vinden van nieuwe huisvesting voor een van de partners wordt moeilijker omdat een tweede hypotheek minder snel wordt gegeven. Schoots: 'Wat je ziet, is dat veel mensen eerst tijdelijk bij familie intrekken of een vakantiewoning huren. Gescheiden mannen trekken nogal eens bij elkaar in.' De Boorder en Schoots kennen een huis waarin nu vier gescheiden mannen wonen, die er met elkaar trouwens een gezellige boel van maken. Wat op dit moment ook helpt, is dat onverkoopbare huizen tijdelijk worden verhuurd.

Hoe minder financiële ruimte, hoe moeilijker de scheiding. Het rampscenario is dat partijen eindeloos gaan procederen, zodat boven op de restschuld ook nog hoge advocatenkosten komen. 'Mediation' biedt lang niet altijd uitkomst. Het kantoor De Boorder Schoots probeert nu een nieuwe vorm van echtscheiding van de grond te krijgen, de zogenoemde collaborative divorce, oftewel 'overlegscheiding'.

Wat is het verschil?
De Boorder: 'Bij mediation is de rol van de advocaat beperkt tot procesbewaker. Je mag wel informatie geven, maar je mag niet de zwakke partij adviseren. In de praktijk is er bij scheiding vaak sprake van machtsongelijkheid. De man weet meer van de financiën en de vrouw heeft de kinderen. Als het dan misgaat en het wantrouwen groeit, krijg je een "battle of experts" en gaat de vrouw de kinderen in de strijd betrekken.'

'Bij overlegscheiding gaat het anders. Ieder begint met een eigen advocaat en die advocaten kijken dan wat een reële oplossing is die recht doet aan beide partijen. Ze schakelen als het nodig is samen een financiële expert in. Dat bespaart tijd en geld. De advocaten mogen niet naar de rechter stappen en moeten dus aan tafel oplossingen zoeken.'

Schoots: 'Je krijgt ook ander gedrag. Advocaten zijn gespitst op foutjes van de ander. Maar bij een overlegscheiding moet je het gezamenlijke belang zoeken. Als je dan te veel dramt, riskeer je dat de bereidheid tot schikking op een ander punt afneemt.'

De overlegscheiding is overgewaaid uit de Angelsaksische landen naar Duitsland en Oostenrijk. 'Nederland is er hartstikke laat mee', vindt De Boorder. Ze is zelf voorzitter van de Vereniging Collaborative Divorce, die ook trainingen organiseert voor deze methode.

De Boorder Schoots ziet veel toekomst in de overlegscheiding. Een simpele mediation kost rond de euro 3000 en de overlegscheiding zit in dezelfde orde van grootte. Een gewone procedure loopt al gauw op. Het kantoor heeft nog geen geval van mislukking meegemaakt. Overlegscheiding helpt tegen de chronisch overbelaste rechterlijke macht. Het is ook een oplossing voor tweeverdieners die bij scheiding snel zaken willen doen en die vooral niet te veel geld willen uitgeven aan advocatenkosten. En ten slotte sluit het aan bij de tendens dat rechters partijen steeds meer aanspreken op hun gezamenlijke verantwoordelijkheden.

De Boorder: 'Als het kind in bed plast, zegt de rechter tegenwoordig dat dit komt door de spanningen tussen de ouders en dat het geen reden is geen omgangsregeling af te spreken.' Schoots: 'De kunst bij een overlegscheiding is eerst de partijen om de tafel te krijgen. Als dat lukt, kom je er wel uit.'
Christustepaard
1
inderdaad is dit voorstel niet sterk.

Half off-topic
Ik neem mijn situatie als voorbeeld. Ik woon nog bij mijn ouders, verdien 28.500,- en kan daarmee niet genoeg hypotheek nemen voor een huis. Daarnaast heb ik 30K spaargeld hierover betaal ik dus vermogens belasting. Ik krijg geen koopsubsidie als ik dit wel zou krijgen zou ik 171.708 ipv 139.752 hypotheek kunnen krijgen. Dat zou voor mij inhouden dan ik met spaargeld erbij wel een huis zou kunnen kopen. Daarnaast wordt mijn spaargeld minder waard +2,5% spaarrente - 2% vermogensbelasting -3% inflatie. Het hele systeem lijkt gericht op lenen ipv sparen. Er wordt op de VS gemopperd dat de banken zoveel invloed hebben in de regering, maar zo goed als in NL hebben ze het nog niet voor elkaar.
[verwijderd]
0
quote:

willem60 schreef:

Het beste voorstel zou zijn om mensen te verplichten iedere hypotheek op zijn 70ste jaar volledig te hebben afbetaald.Schuldenvrij is altijd de beste optie voor ons allen.
Natuurlijk, nog meer verplichtingen. Er zijn tenslotte nog maar weinig verplichtingen in dit land.

Waarom blijven mensen nu steeds weer vergeten dat "de maakbare samenleving" niet bestaat!

[verwijderd]
0
quote:

Sun Tzu schreef:

[quote=willem60]
Het beste voorstel zou zijn om mensen te verplichten iedere hypotheek op zijn 70ste jaar volledig te hebben afbetaald.Schuldenvrij is altijd de beste optie voor ons allen.
[/quote]

Natuurlijk, nog meer verplichtingen. Er zijn tenslotte nog maar weinig verplichtingen in dit land.

Waarom blijven mensen nu steeds weer vergeten dat "de maakbare samenleving" niet bestaat!

Volgens mij kwam al die ellende juist doordat mensen bij een aflossingsvrije hypo verplicht werden geld in zo'n hopeloze constructie als spaar en beleggingshypotheek te steken in plaats van hen de vrijheid te geven en te stimuleren af te lossen
[verwijderd]
0
quote:

Christustepaard schreef:

Ik krijg geen koopsubsidie als ik dit wel zou krijgen zou ik 171.708 ipv 139.752 hypotheek kunnen krijgen. Dat zou voor mij inhouden dan ik met spaargeld erbij wel een huis zou kunnen kopen.
Je zou ook je eisen wat kunnen bijstellen. Maar ja...
Christustepaard
0
quote:

BJL schreef:

[quote=Christustepaard]
Ik krijg geen koopsubsidie als ik dit wel zou krijgen zou ik 171.708 ipv 139.752 hypotheek kunnen krijgen. Dat zou voor mij inhouden dan ik met spaargeld erbij wel een huis zou kunnen kopen.
[/quote]

Je zou ook je eisen wat kunnen bijstellen. Maar ja...
vind maar wat in postcode gebied 7462...

en dan niet deze daar moet nog veel geld bij voor het opknappen.
www.jaap.nl/koophuis/Walstraat+51/746...

[verwijderd]
0
quote:

sims schreef:

[quote=Sun Tzu]
[quote=willem60]
Het beste voorstel zou zijn om mensen te verplichten iedere hypotheek op zijn 70ste jaar volledig te hebben afbetaald.Schuldenvrij is altijd de beste optie voor ons allen.
[/quote]

Natuurlijk, nog meer verplichtingen. Er zijn tenslotte nog maar weinig verplichtingen in dit land.

Waarom blijven mensen nu steeds weer vergeten dat "de maakbare samenleving" niet bestaat!

[/quote]

Volgens mij kwam al die ellende juist doordat mensen bij een aflossingsvrije hypo verplicht werden geld in zo'n hopeloze constructie als spaar en beleggingshypotheek te steken in plaats van hen de vrijheid te geven en te stimuleren af te lossen
Ik heb nu al zo'n 25 jaar (4 verschillende huizen/hypotheken) en altijd een aflossingsvrije hypotheek gehad.

Er is zelfs nooit gevraagd (of zelfs geëist) om een "constructie" te accepteren. M.a.w., ik betaal het rentebedrag en verder niets.

De mensen die al die constructies namen (en nu steen en been klagen) hebben dat vrijwillig gedaan.

Er is niets op tegen om mensen hun eigen verantwoordelijkheden te laten nemen. Wel moeten ze daar ook aan gehouden worden en daar ontbreekt het nogal eens aan.

[verwijderd]
0
quote:

Christustepaard schreef:

[quote=BJL]
[quote=Christustepaard]
Ik krijg geen koopsubsidie als ik dit wel zou krijgen zou ik 171.708 ipv 139.752 hypotheek kunnen krijgen. Dat zou voor mij inhouden dan ik met spaargeld erbij wel een huis zou kunnen kopen.
[/quote]

Je zou ook je eisen wat kunnen bijstellen. Maar ja...
[/quote]

vind maar wat in postcode gebied 7462...

en dan niet deze daar moet nog veel geld bij voor het opknappen.
www.jaap.nl/koophuis/Walstraat+51/746...

Aan de foto's te zien valt dat wel mee. Bij elk huis moet je rekenen met nieuwe vloer- en wandbedekking. Het is trouwens een vraagprijs.

Ik zou liever dit huis hebben dan op oudere leeftijd bij pappie en mammie te moeten wonen.

[verwijderd]
0
quote:

Christustepaard schreef:

[quote=BJL]
[quote=Christustepaard]
Ik krijg geen koopsubsidie als ik dit wel zou krijgen zou ik 171.708 ipv 139.752 hypotheek kunnen krijgen. Dat zou voor mij inhouden dan ik met spaargeld erbij wel een huis zou kunnen kopen.
[/quote]

Je zou ook je eisen wat kunnen bijstellen. Maar ja...
[/quote]

vind maar wat in postcode gebied 7462...
Ach ja, vast zitten aan 1 postcode gebied...
@iPlof
0
quote:

Christustepaard schreef:

[quote=BJL]
[quote=Christustepaard]
Ik krijg geen koopsubsidie als ik dit wel zou krijgen zou ik 171.708 ipv 139.752 hypotheek kunnen krijgen. Dat zou voor mij inhouden dan ik met spaargeld erbij wel een huis zou kunnen kopen.
[/quote]

Je zou ook je eisen wat kunnen bijstellen. Maar ja...
[/quote]

vind maar wat in postcode gebied 7462...

en dan niet deze daar moet nog veel geld bij voor het opknappen.
www.jaap.nl/koophuis/Walstraat+51/746...

hypotheek vanaf 327,- p/m

Wat zeuren we nou eigenlijk. Daar kun je nog geen hondehok voor huren!

En met 5K opknapgeld, bouwmarkt vloer, ikea keuken wat witten is het zo in betere staat.

Evt onderhoud en luxere verbouwingen kun je uit je evt toekomstige inkomensstijging realiseren.
Christustepaard
0
quote:

plof@ schreef:

[quote=Christustepaard]
[quote=BJL]
[quote=Christustepaard]
Ik krijg geen koopsubsidie als ik dit wel zou krijgen zou ik 171.708 ipv 139.752 hypotheek kunnen krijgen. Dat zou voor mij inhouden dan ik met spaargeld erbij wel een huis zou kunnen kopen.
[/quote]

Je zou ook je eisen wat kunnen bijstellen. Maar ja...
[/quote]

vind maar wat in postcode gebied 7462...

en dan niet deze daar moet nog veel geld bij voor het opknappen.
www.jaap.nl/koophuis/Walstraat+51/746...

[/quote]
hypotheek vanaf 327,- p/m

Wat zeuren we nou eigenlijk. Daar kun je nog geen hondehok voor huren!

En met 5K opknapgeld, bouwmarkt vloer, ikea keuken wat witten is het zo in betere staat.

Evt onderhoud en luxere verbouwingen kun je uit je evt toekomstige inkomensstijging realiseren.
139.752+30.000= 169.752

dat is een paar honderd euro voor de verbouwing. Hopen dat hij nog even op de markt blijft, dan moet dat lukken.

Bedankt voor de reacties, leuk dat jullie meedenken!
[verwijderd]
0
quote:

Opera schreef:

[quote=sims]
[quote=Sun Tzu]
[quote=willem60]
Het beste voorstel zou zijn om mensen te verplichten iedere hypotheek op zijn 70ste jaar volledig te hebben afbetaald.Schuldenvrij is altijd de beste optie voor ons allen.
[/quote]

Natuurlijk, nog meer verplichtingen. Er zijn tenslotte nog maar weinig verplichtingen in dit land.

Waarom blijven mensen nu steeds weer vergeten dat "de maakbare samenleving" niet bestaat!

[/quote]

Volgens mij kwam al die ellende juist doordat mensen bij een aflossingsvrije hypo verplicht werden geld in zo'n hopeloze constructie als spaar en beleggingshypotheek te steken in plaats van hen de vrijheid te geven en te stimuleren af te lossen
[/quote]

Ik heb nu al zo'n 25 jaar (4 verschillende huizen/hypotheken) en altijd een aflossingsvrije hypotheek gehad.

Er is zelfs nooit gevraagd (of zelfs geëist) om een "constructie" te accepteren. M.a.w., ik betaal het rentebedrag en verder niets.

De mensen die al die constructies namen (en nu steen en been klagen) hebben dat vrijwillig gedaan.

Er is niets op tegen om mensen hun eigen verantwoordelijkheden te laten nemen. Wel moeten ze daar ook aan gehouden worden en daar ontbreekt het nogal eens aan.

In die tijd eisten de banken voor onze "tophypotheek" zo'n verzekering als onderpand en we waren echt niet de enigen die daarin trapten. We hebben die vorig jaar na 10 jaar afgekocht en maar de helft van de inleg teruggekregen. Wat toen een tophypotheek was, is sinds een paar jaar door de prijsstijgingen een doodgewone hypotheek en omdat er geen onderpand meer nodig is lukt het ons eindelijk tussentijds af te lossen. Helemaal mooi is dat we nu euribor rente betalen, hopelijk blijft die nog een paar jaar laag..
[verwijderd]
0
quote:

jkoets schreef:

[quote=de bos]

Alle respect voor jou Jos, maar waarom moeten er zoveel hypotheekadviseurs zijn? Dat is omdat regelgeving bewust ingewikkeld is GEMAAKT en eigenlijk is het grootste deel van het werk zorgen dat de belastingaftrek maximaal is (en bij veel "adviseurs" maximaliseren van provisie).
Met duidelijke eenvoudige regels met verantwoordelijkheid bij de klant worden er straks alleen nog maar annuiteiten en aflossingsvrije hypotheken afgesloten (de laatste voor de vrijheid van moment van aflossen).

de bos
[/quote]

Tja waarom zijn er zoveel ambtenaren en heeft de belastingdienst zoveel mensen in dienst. Kijk ook eens naar de AFM en het ministerie van financien. Er zijn regels verzonnen in Den Haag waar ze zelf niet meer uitkomen. Dus dan verzinnen ze toch weer iets anders. Helaas naar de gevolgen wordt niet gekeken.
Jos natuurlijk ook allemaal. Komt misschien omdat kosten van regelgeving nooit wordt meegenomen. Zou mooi zijn bij elke maatregel aangeven wat dit kost aan handhaving, aanpassingen etc.
Wat ik wil zeggen is dat het een doodlopende weg is steeds maar regels aan te passen. Rigoreus kappen is veel beter en niet steeds repareren voor zwaar getroffen gevallen. Overigens blijven hypotheekadviseurs wel nodig natuurlijk.
de bos
handyman6
3
quote:

de bos schreef:

spaarhypotheek en beleggingshypotheek zijn ook aflossingsvrij. Het "spaar of beleggings"gedeelte (hoe verzin je het en dan gek opkijken dat de burger wordt opgelicht door het rookgordijn van belastingvoordeel en restschuld) is onbelast door de staat, maar kolfje naar de hand van de banken.
Ik zou graag zien dat dit soort constructies een halt wordt toegeroepen. (elk jaar 1/30 minder aftrek of misschien naar annuiteit ratio) levert dat netto op.
Wanneer wordt de oorzaak van woekerpolis, woekerpensioen, etc. nou eens aangepakt? Duidelijke belastingregels zonder constructies.
Het is misgegaan omdat de politiek niet vertrouwde op de discipline van de mensen. Je mag niet zelf sparen voor je pensioen, of voor de aflossing van je huis, maar dat moet je doen bij een betrouwbare instelling met een mooie marmeren voorgevel. Alleen in dat geval krijg je belastingaftrek (net een te grote worst om te negeren). Eigenlijk is het een motie van wantrouwen, we vertrouwen ons eigen volk niet. Die gaat niet sparen, maar alles verbrassen.
Blijkt nu dat er toch verbrast werd alleen door die betrouwbare instelling.

Alle respect voor jou Jos, maar waarom moeten er zoveel hypotheekadviseurs zijn? Dat is omdat regelgeving bewust ingewikkeld is GEMAAKT en eigenlijk is het grootste deel van het werk zorgen dat de belastingaftrek maximaal is (en bij veel "adviseurs" maximaliseren van provisie).
Met duidelijke eenvoudige regels met verantwoordelijkheid bij de klant worden er straks alleen nog maar annuiteiten en aflossingsvrije hypotheken afgesloten (de laatste voor de vrijheid van moment van aflossen).

de bos
Dat komt ,hr Bos ,omdat de banken c.q. verzekeringsbedrijven een enorme lobby bij de regering hebben,om juist al die leenhandel bij hen terecht te laten komen ,zodat ze er links om of rechts om enorm aan kunnen verdienen:lijkt me duidelijk,toch!?
Aan simpele hypotheken en verzekeringen wordt gewoon niks verdiend ,als ik mijn zoon mag geloven...daarom staan er in verdragen ook zoveel kleine letterjes om aan uitbetaling te ontkomen;als de woekerpolisaffaire iets heeft duidelijk gemaakt ,is het wel de rookgordijnen van banken om je overal in te lokken ,te laten betalen ,en vervolgens bijna nergens voor op te hoeven draaien in geval van calamiteiten:die bonussen moeten ergens van betaald worden ,het liefst van onze premies..ben het helemaal zat,sorry dus voor de toonzetting..H6
handyman6
0
quote:

Christustepaard schreef:

inderdaad is dit voorstel niet sterk.

Half off-topic
Ik neem mijn situatie als voorbeeld. Ik woon nog bij mijn ouders, verdien 28.500,- en kan daarmee niet genoeg hypotheek nemen voor een huis. Daarnaast heb ik 30K spaargeld hierover betaal ik dus vermogens belasting. Ik krijg geen koopsubsidie als ik dit wel zou krijgen zou ik 171.708 ipv 139.752 hypotheek kunnen krijgen. Dat zou voor mij inhouden dan ik met spaargeld erbij wel een huis zou kunnen kopen. Daarnaast wordt mijn spaargeld minder waard +2,5% spaarrente - 2% vermogensbelasting -3% inflatie. Het hele systeem lijkt gericht op lenen ipv sparen. Er wordt op de VS gemopperd dat de banken zoveel invloed hebben in de regering, maar zo goed als in NL hebben ze het nog niet voor elkaar.
Precies..het hele systeem is gunstig voor de banken :mijn punt ook!AB..H6
[verwijderd]
0
quote:

handyman6 schreef:

Dat komt ,hr Bos ,omdat de banken c.q. verzekeringsbedrijven een enorme lobby bij de regering hebben,om juist al die leenhandel bij hen terecht te laten komen ,zodat ze er links om of rechts om enorm aan kunnen verdienen:lijkt me duidelijk,toch!?
Aan simpele hypotheken en verzekeringen wordt gewoon niks verdiend ,als ik mijn zoon mag geloven...daarom staan er in verdragen ook zoveel kleine letterjes om aan uitbetaling te ontkomen;als de woekerpolisaffaire iets heeft duidelijk gemaakt ,is het wel de rookgordijnen van banken om je overal in te lokken ,te laten betalen ,en vervolgens bijna nergens voor op te hoeven draaien in geval van calamiteiten:die bonussen moeten ergens van betaald worden H6

Helemaal mee eens, helaas uit ervaring, toen wij destijds aangaven liever een lineaire of annuiteitenhypo te nemen, werd dat door het bankmannetje als onacceptabel bestempeld omdat de maandlasten "onverantwoordelijk" hoog werden (wat attent!) maar ze schamen zich er niet voor de helft van ons ingelegde geld te stelen
[verwijderd]
0
quote:

handyman6 schreef:

]Dat komt ,hr Bos ,omdat de banken c.q. verzekeringsbedrijven een enorme lobby bij de regering hebben,

Dat hebben alle sectoren, die zich verenigd hebben. De een is succesvoller dan de ander, hetgeen geen verbazing zal wekken.
64 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 865,35 -9,32 -1,07% 17 apr
AMX 918,68 -1,38 -0,15% 17 apr
ASCX 1.207,91 -8,96 -0,74% 17 apr
BEL 20 3.794,57 -2,35 -0,06% 17 apr
Germany40^ 17.771,70 +1,68 +0,01% 17 apr
US30^ 37.727,71 0,00 0,00% 17 apr
US500^ 5.019,56 0,00 0,00% 17 apr
Nasd100^ 17.504,91 0,00 0,00% 17 apr
Japan225^ 37.744,07 0,00 0,00% 17 apr
WTI 82,21 0,00 0,00% 17 apr
Brent 87,31 0,00 0,00% 17 apr
EUR/USD 1,0675 +0,0004 +0,04% 04:41
BTC/USD 61.694,10 +441,16 +0,72% 04:40
Gold spot 2.373,73 +12,74 +0,54% 04:41
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ING 14,926 +0,222 +1,51% 17 apr
ASR Nederland 44,950 +0,360 +0,81% 17 apr
RANDSTAD NV 47,100 +0,360 +0,77% 17 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASML 852,400 -61,000 -6,68% 17 apr
ASMI 580,200 -20,600 -3,43% 17 apr
Philips Koninklijke 18,940 -0,220 -1,15% 17 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront