Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Bestuurders Rabobank intimideren en bedreigen klant

191 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Sylvia 11
0
Goedemorgen De Bos, ongetwijfeld en uiteraard.
Maar, op de een of andere manier ging het op een wat chiquere en elegantere manier.
Ik bedoel daar mee te zeggen, dat bepaalde uitwassen uitgevoerd door bank niet zichtbaar waren en er toch zichtbaar minder trammelant tussen bank en client was.
Men was client voor het leven en nu heeft men de makkelijke keuze om gelijk over te stappen naar een andere bank.

Over schuifkaas gesproken, ook een woord wat ik geloof ik, al 50 niet meer gehoord heb...;-)

Sylvia

ps, ik volg je op het perp en steepeners forum!
[verwijderd]
1
quote:

Sylvia 11 schreef:

Goedemorgen De Bos, ongetwijfeld en uiteraard.
Maar, op de een of andere manier ging het op een wat chiquere en elegantere manier.
...
Sylvia
[/quote]
Dat ligt er volgens mij meer aan dat clienten vroeger berustte in hun lot (net als in die film overigens. (meer dan een o van mylady die vervolgens net doet alsof het zakgeld was tegen nota bene de bankier die haar net bestolen heeft!
Denk wel dat je advies het beste is. Vecht er tegen desnoods, maar laat het emotioneel rusten.

de bos
[quote=Sylvia 11]
ps, ik volg je op het perp en steepeners forum!
leuk incrowd forum, met veel info. Heeft wel wat opgeleverd.
Sylvia 11
0
Ik heb mij dus veel in de 4% Ned gestoken, inkomen en vooral rust!
Verder roeien met de riemen die ik heb.

Fijne dag verder, de Bos!
ffff
2

Ik vond het te mooi om te laten liggen...die schuifkaas.....

Wat betekent schuifkaas?

En wat bedoelen ze in de Achterhoek met zik bange maken vuur ne heten harfs dee nooit kump?

Vraag van een lezer uit Zoetermeer: ,,Tijdens een feestje, sprekend over het grijze en arme verleden, gebruikte mijn gesprekspartner de uitdrukking schuifkaas.

Dat woord kende ik niet. Het blijkt ook niet in de Grote Van Dale te staan. De uitdrukking verwees naar tijden van armoe waarin een plakje kaas tijdens het eten langs de tafel ging zodat ieder een stukje kon nemen, omdat er onvoldoende en/of geen ander broodbeleg was! Merkwaardig genoeg bleek dat een andere dame die in de kring zat, het woord ook kende. De overigen niet. De gesprekspartner die het gebruikte kwam oorspronkelijk uit Oude Leede, de andere die het woord ook kende, uit Delft. Beide dicht bij elkaar gelegen! Kent u dit woord?’’
Nee, ik kende het niet en inderdaad, Van Dale kent het ook niet. Het ontbreekt eveneens in Koenen en zelfs in het Woordenboek der Nederlandsche Taal, het wetenschappelijke woordenboek van het Nederlands. Toch blijkt het wel degelijk geregeld voor te komen, ook in de dagbladen. In Factlane, het grote digitale krantenarchief, vond ik een kleine twintig ‘bewijsplaatsen’ uit de afgelopen tien jaar. Die plaatsen maakten ook duidelijk wat het woord betekent. Zo schreef Rob Vreeken in 1994 in de Volkskrant: ,,Broodje schuifkaas was het favoriete gerecht van mijn moeder in de hongerwinter. Op een droge boterham werd een plakje kaas gelegd. Lekker, boterham kaas! Maar bij het happen werd de mond niet al te ver geopend, zodat de kaas bleef haken tegen de bovenlip, van de boterham schoof en kon worden gebruikt voor het volgende broodje schuifkaas. In mijn kinderlijke fantasie kwam het hele gezin Klinkenberg zelfs de héle oorlog door met één plakje kaas.’’

Een goede omschrijving bleek ook te vinden op internet – waar het woord een kleine veertig keer voorkomt. Zo schrijft Frank den Hollander ergens: ,,Natuurlijk waren er ook wel vervelende dingen aan de armoede. Maar gelukkig was er ook af en toe de schuifkaas. Al een uur van tevoren zaten we aan tafel te likkebaarden, als we wisten dat papa een plak schuifkaas mee naar huis had genomen. Mama floot een vrolijk deuntje terwijl ze voor ons alle negentien een dikke plak brood afsneed en besmeerde met een dikke laag echte roomboter. Dan haalde papa de plak schuifkaas uit zijn borstzak en legde hem op de eerste boterham. Die was altijd voor hemzelf, dat was logisch. Vervolgens begon hij voorzichtig te eten, de bovenlip hoog opgetrokken. Met zijn voortanden schoof hij de plak kaas telkens een stukje achteruit, voordat hij een hap uit de onderliggende boterham nam. Lekker kauwen, dan weer de plak een stukje achteruitschuiven met de boventanden, weer een hap brood met boter… enzovoort. Als papa zijn laatste hap nam, ving mama de plak kaas voorzichtig op op de volgende plak brood, en dan mocht Freerk, mijn oudste broer, de boterham met schuifkaas eten. Wat lag je dan 's avonds heerlijk in je warme bedje te dromen van die zeldzame maaltijd, die gekoesterde avond dat je in ieder geval een plak kaas op je brood had gehad! Kom daar nou nog maar eens om.’’
Sylvia 11
0
[verwijderd]
2
quote:

Rommen schreef:

Maar hoe heeft de familie Stiphout zich tegenover de bank personen gedragen? Het verhaal komt hier telkens maar van 1 kant en dan is het gevaarlijk om een standpunt in te nemen.
Inderdaad. En het valt mij op dat slechts zeer weinigen de moeite nemen om zelf na te denken maar liever als een kip zonder kop achter het eenzijdige verhaal aanlopen.

M.n. Sylvia verbaast mij in dit kader aangezien ze elders duidelijk te kennen gaf zelf na te denken en niet domweg achter iemands eenzijdige uitspraken te lopen.

Feit is in elk geval dat de familie Stiphout bij meerdere instanties in het ongelijk is gesteld en daarmee verliest hun verhaal toch echt heel veel glans.

Sylvia 11
9
quote:

~^~^Bart schreef:

[quote=Rommen]Maar hoe heeft de familie Stiphout zich tegenover de bank personen gedragen? Het verhaal komt hier telkens maar van 1 kant en dan is het gevaarlijk om een standpunt in te nemen.
[/quote]

Inderdaad. En het valt mij op dat slechts zeer weinigen de moeite nemen om zelf na te denken maar liever als een kip zonder kop achter het eenzijdige verhaal aanlopen.

M.n. Sylvia verbaast mij in dit kader aangezien ze elders duidelijk te kennen gaf zelf na te denken en niet domweg achter iemands eenzijdige uitspraken te lopen.

Feit is in elk geval dat de familie Stiphout bij meerdere instanties in het ongelijk is gesteld en daarmee verliest hun verhaal toch echt heel veel glans.

Wat beperkt gedacht van je Bart; jij weet namelijk geenszins wat ik controleer of wat een ander wil en kan nagaan wat betreft een hier geplaatst bericht.
En nee, mensen volgen ligt niet in mijn aard, zoals je terecht aanhaalt.

En dat deze familie bij meerdere instanties in het ongelijk is gesteld, wil geenszins zeggen dat zij niet de waarheid hier vertellen.

Wat ik weet van deze zaak en dat is niet slechts gebaseerd op het lezen van dergelijke berichten geplaatst op de IEX, is genoeg om een mening in deze te kunnen hebben, dit in tegenstelling tot een aantal die slechts summier wat toch zich nemen.
Maar ook dat maakt iedereen voor zichzelf uit.

Alvast welterusten, Bart!
[verwijderd]
5


Wie schetst Stiphout's verbazing toen er vrijdag 17 juli 2000 om 07:45 bij zijn huis aangebeld werd en hij bij de voordeur twee politieagenten en een deurwaarder aantrof, die hem arresteerden en naar Maastricht wilden brengen, terwijl hij zich van geen kwaad bewust was. Gelukkig kon hij de begrijpende President van de Rechtbank in Roermond uitleggen hoe de zaak in elkaar zat en ook, omdat de kort-geding rechter al in zijn vonnis bepaald had, dat naar zijn mening de Rabobank ook niet vrijuit ging,bepaalde de rechter: "deze man hoort niet in het huis van bewaring thuis" werd vrijgelaten en door de politie naar huis gebracht.
Een pijnlijk voorval voor een bank die wil pretenderen sociaal te zijn en”midden in de samenleving te staan.

[verwijderd]
2
quote:

Sylvia 11 schreef:

En dat deze familie bij meerdere instanties in het ongelijk is gesteld, wil geenszins zeggen dat zij niet de waarheid hier vertellen.

Enige wat zij hier constant lopen te vertellen zijn alsmaar dezelfde verhaaltjes en velen zijn dan zo dom om die zonder slag of stoot voor waarheid aan te nemen. Als dit forum 30 jaar had bestaan dan hadden ze 30 jaar hetzelfde verhaaltje periodiek geplaatst

Blijkbaar hebben ze niets zinvollers te doen. Zo weinig dat ze binnen hetzelfde draadje hetzelfde nieuws"feit" meermalen vertellen alsof het weer iets nieuws is.
.

Maar dit forum staat dan ook bol van de mensen die alleen maar ellende met notarissen, rechters, banken en de rest van de wereld mee maken. Dus het gaat er bij velen in als zoete koek.

Aardig de doorsnee Nederlander van heden die wel hebbe, hebbe, hebbe wil maar als het mis gaat altijd en eeuwig als een kip zonder kop de schuld bij de ander legt zonder ook maar 1 moment naar de eigen verantwoordelijkheid te kijken.

De Stiphouts zijn daar inderdaad het symbool van. Het symbool van zielige mensen die niet hun ongelijk kunnen accepteren en overal en altijd de schuld bij de ander leggen.

Zielig!

Het wordt tijd dat mensen weer eens de verantwoording bij zichzelf gaan zoeken en zich beperken tot hun eigen middelen.

Sylvia 11
6
Ik bekijk het even wat anders en wéét helaas wat voor gevoelens het kan oproepen en wat het met je leven doet, als je besodemieterd bent door een groot bank.
Deze mensen en mijn excuus, ook ik, waren financieel gelukkig in staat om ons bij te laten staan door vakkundige advocaten, wat overigens niets geholpen heeft.
Er zijn mensen die niet meer in staat zijn om zich juridisch bij te laten staan en de KIFID is slechts toegankelijk voor de wat "kleinere" zaken en dat schrijf ik ironisch.
Geen enkele zaak/case is namelijk te klein als je geld bent verloren door je bank!

Er is één ding wat men toch wat over het hoofd ziet en dat is dat als een grootbank in het ongelijk wordt gesteld er meteen een bepaalde statement wordt gemaakt en wat dacht je dat dat veroorzaakt en voor gevolgen kan hebben in de financiele wereld?
Je moet voor de gein eens met de VEB hierover van gedachten gaan wisselen, dan zul je horen dat mijn bovenstaande stelling niet uit het niets komt.

Als je mij toestaat om de volgende opmerking aan je te maken: lees wat meer over deze zaak (er is behoorlijk wat te vinden en dan lees je ook over de andere partij) en alsjeblieft niet dit draadje, want dit is puin! maar dan zul je ook tot de conclusie komen dat deze familie de waarheid spreekt

Fijne avond, Bart en fijn om met je van gedachten te wisselen!
[verwijderd]
6
quote:

~^~^Bart schreef:

Aardig de doorsnee Nederlander van heden die wel hebbe, hebbe, hebbe wil maar als het mis gaat altijd en eeuwig als een kip zonder kop de schuld bij de ander legt zonder ook maar 1 moment naar de eigen verantwoordelijkheid te kijken.

De Stiphouts zijn daar inderdaad het symbool van. Het symbool van zielige mensen die niet hun ongelijk kunnen accepteren en overal en altijd de schuld bij de ander leggen.
[/quote]
Het ging natuurlijk mis omdat de familie dacht dat een bank je slapend rijk maakt. Juridisch staat de bank ongetwijfeld nog (net) goed afgedekt, maar dat betekent nog niet dat uiterst laakbaar gehandeld is. (nu weet ik weinig van de echte details, maar dat geloof ik zo) Het is net als de woekerpolissen, juridisch hadden de banken het goed voor elkaar, maar als je het te bont maakt gaat het volk met de riek achter je aan. En ga je toch compenseren. De fam. heeft denk ik het ongeluk dat ze niet in de grote massa opgaan, want dan is er wel verhaal te houden.
De bank zal jurisch gelijk hebben (ook door de ongelukkig gekozen aanpak van de fam. gok ik zo), maar moreel hebben ze natuurlijk alle gelijk van de wereld. Je geeft je hele vermogen (dus niet wat geld) niet aan de bank om dat er in een paar maanden doorheen te jassen en zelfs een bijna even hoge restschuld toe te voegen. Je hoeft geen klantenprofiel aan te maken om te begrijpen dat dat niet de bedoeling is, ook al meen je dat als bank in een gesprek uit de antwoorden te hebben kunnen afleiden. Dat de bank een pruts vermogensbeheerder is, is overduidelijk. Compensatie is alleen lastig, want als je iedereen die je met flutadviesjes met verlies hebt opgezadeld moet compenseren gaat de tent failliet. En ik denk zo dat er in die tijd (nu is dat misschien iets beter ingedekt, maar gemiddelde advies zal nog steeds slechter zijn dan aex) veel meer van dit soort adviezen is gegeven.
Achteraf was waarschijnlijk in een directe onderhandeling niet te lang na het gebeuren met dreiging van openbaarmaking wel wat te bereiken geweest. (met daarbij machtsmiddelen als adviseur aansprakelijk stellen, beslag leggen op zijn rekening en die van de bank, kortom het banken powerplay, en rekening opzeggen (als je nog veel vermogen gehad had)
Goed dat is nu gebeurt. De enige kans en soort van genoegdoening voor de fam. is nu continu de publiciteit zoeken en proberen de bank publicitair te raken. Zowel voor eventuele schadevergoeding (geloof niet dat dat nog gaat lukken maar goed) als voor persoonlijke genoegdoening, jullie mij kapotmaken dan doe ik ook alles wat niet expliciet door de rechter verboden is om wat terug te doen. Niets menselijks is een bankclient wat dat betreft vreemd. Waarom dit misgunnen eigenlijk?? als je het vervelend vindt lees je het toch niet, ze posten Nota Bene altijd onder een herkenbare alias!
Als je bij die bank werkt, probeer dan hier een les uit te leren. Denk altijd wat er kan gebeuren als de belegging verkeerd gaat en wat het betekent voor de klant. Als je met risicoprofielen werkt altijd dus behoudender beleggen dan aangegeven ipv omgekeerd.
[quote=~^~^Bart]
Zielig!
Het wordt tijd dat mensen weer eens de verantwoording bij zichzelf gaan zoeken en zich beperken tot hun eigen middelen.
Sneu en meer dan dat is het inderdaad. Ik denk ook niet dat ze opnieuw een eventueel vermogen weer in handen van een bank geven. Of hun kinderen of hun kleinkinderen.

de bos
Sylvia 11
3
Een eventueel vermogen...helaas hebben deze mensen een leeftijd bereikt waar het eigenlijk absoluut onmogelijk is, om nog iets te kunnen opbouwen voor zichzelf, laat staan voor hun kinderen.

Mooi stukje, de Bos, fijne avond!

Sylvia
[verwijderd]
4
Silvia met diep respect lees ik je steeds volhardende strijd voor het vrije woord, bij alle aanbevelingen steeds een van mij.
Waarom hier posters de Fam S de mond proberen te snoeren is mij een raadsel, kan niet anders dan bepaalde belangen zijn of misschien in opdracht.

Laat het vrije woord vrij als het op beschaafde manier gepresenteerd wordt.

Hier nog een staaltje van meedogeloze geldwolven.

www.telegraaf.nl/binnenland/6655898/_...,2
Sylvia 11
2
Ik ben erg blij dat mijn berichtjes zo overkomen, want dat is ook mijn vurige intentie, dank je wel Flatus!

Het bijgesloten linkje van je is wederom schokkend!

Laat wél en helder zien dat niemand zich kan permitteren om ooit te zeggen: mij gebeurt dat niet of mij kan dat niet gebeuren.

Je ziet het en zelfs op je sterfbed!

Prettige avond!
[verwijderd]
5
Sylvia diezelfde miljonair Jan Schoo gaf 30 miljoen van zijn vermogen aan goede doelen, en dan zo je laatste dagen hebben, verschrikkelijk.

Komen ze hier vertellen dat je dat niet wereldkundig mag maken, te erg dit moet juist zo veel en vaak mogelijk doorgegeven worden, immers nieuwe klanten kunnen kiezen of zij met lijkenpikkers of normale zaken mensen zaken doen.

[verwijderd]
2
Ook ik behoor tot de groep die vind dat ze nu maar eens moeten stoppen met het eeuwig keer op keer deponeren van hun kant van het verhaal.

Dat heeft namelijk geen enkel nut en het verzuurt henzelf alleen maar meer.

Onzin is het natuurlijk om mensen met een andere mening maar gelijk te bestempelen tot "mond snoerders". Zij initieren telkens weer een draadje over weer exact hetzelfde en dat geeft een ieder ander het recht om een mening te geven.

Of zouden ze nu eindelijk eens stoppen als niemand meer te kennen geeft dat ze het met hun stelling oneens zijn? Zo ja, dan roep ik iedereen op om te schrijven "ik ben het eens".

Zijn we eindelijk van dit overbekende onderwerp af.

[verwijderd]
4
[Modbreak IEX]: Gelieve niet over elkaar te discussiëren, een aantal berichten is verwijderd.]
[verwijderd]
1
quote:

de bos schreef:

[quote=~^~^Bart]
Aardig de doorsnee Nederlander van heden die wel hebbe, hebbe, hebbe wil maar als het mis gaat altijd en eeuwig als een kip zonder kop de schuld bij de ander legt zonder ook maar 1 moment naar de eigen verantwoordelijkheid te kijken.

De Stiphouts zijn daar inderdaad het symbool van. Het symbool van zielige mensen die niet hun ongelijk kunnen accepteren en overal en altijd de schuld bij de ander leggen.
[/quote]
Het ging natuurlijk mis omdat de familie dacht dat een bank je slapend rijk maakt. Juridisch staat de bank ongetwijfeld nog (net) goed afgedekt, maar dat betekent nog niet dat uiterst laakbaar gehandeld is. (nu weet ik weinig van de echte details, maar dat geloof ik zo) Het is net als de woekerpolissen, juridisch hadden de banken het goed voor elkaar, maar als je het te bont maakt gaat het volk met de riek achter je aan. En ga je toch compenseren. De fam. heeft denk ik het ongeluk dat ze niet in de grote massa opgaan, want dan is er wel verhaal te houden.
De bank zal jurisch gelijk hebben (ook door de ongelukkig gekozen aanpak van de fam. gok ik zo), maar moreel hebben ze natuurlijk alle gelijk van de wereld. Je geeft je hele vermogen (dus niet wat geld) niet aan de bank om dat er in een paar maanden doorheen te jassen en zelfs een bijna even hoge restschuld toe te voegen. Je hoeft geen klantenprofiel aan te maken om te begrijpen dat dat niet de bedoeling is, ook al meen je dat als bank in een gesprek uit de antwoorden te hebben kunnen afleiden. Dat de bank een pruts vermogensbeheerder is, is overduidelijk. Compensatie is alleen lastig, want als je iedereen die je met flutadviesjes met verlies hebt opgezadeld moet compenseren gaat de tent failliet. En ik denk zo dat er in die tijd (nu is dat misschien iets beter ingedekt, maar gemiddelde advies zal nog steeds slechter zijn dan aex) veel meer van dit soort adviezen is gegeven.
Achteraf was waarschijnlijk in een directe onderhandeling niet te lang na het gebeuren met dreiging van openbaarmaking wel wat te bereiken geweest. (met daarbij machtsmiddelen als adviseur aansprakelijk stellen, beslag leggen op zijn rekening en die van de bank, kortom het banken powerplay, en rekening opzeggen (als je nog veel vermogen gehad had)
Goed dat is nu gebeurt. De enige kans en soort van genoegdoening voor de fam. is nu continu de publiciteit zoeken en proberen de bank publicitair te raken. Zowel voor eventuele schadevergoeding (geloof niet dat dat nog gaat lukken maar goed) als voor persoonlijke genoegdoening, jullie mij kapotmaken dan doe ik ook alles wat niet expliciet door de rechter verboden is om wat terug te doen. Niets menselijks is een bankclient wat dat betreft vreemd. Waarom dit misgunnen eigenlijk?? als je het vervelend vindt lees je het toch niet, ze posten Nota Bene altijd onder een herkenbare alias!
Als je bij die bank werkt, probeer dan hier een les uit te leren. Denk altijd wat er kan gebeuren als de belegging verkeerd gaat en wat het betekent voor de klant. Als je met risicoprofielen werkt altijd dus behoudender beleggen dan aangegeven ipv omgekeerd.
[quote=~^~^Bart]
Zielig!
Het wordt tijd dat mensen weer eens de verantwoording bij zichzelf gaan zoeken en zich beperken tot hun eigen middelen.
[/quote]
Sneu en meer dan dat is het inderdaad. Ik denk ook niet dat ze opnieuw een eventueel vermogen weer in handen van een bank geven. Of hun kinderen of hun kleinkinderen.

de bos
Je schrijft advies, maar heeft de bank niet zelf gehandeld?
Sylvia 11
2
Ai, goed punt en zelf volledig overheen gelezen, desalniettemin is het een verdraaid goed stukje van de Bos.

Nu heden ten dage is het zo, dat bij elk gesprek met welke bank dan ook, je thuis een verslag ontvangt en dat verslag dient men ter accordering te ondertekenen.
Ik corrigeer mijzelf; bij het verlaten van de kamer waarin je het gesprek hebt gevoerd met een "adviseur"(ik hoop dat men dit voelt..;-))krijg je al een summier verslag ter ondertekening waarin de hoofdpunten zijn verzameld.
En dat verslag wordt genuanceerder aan de client toegestuurd ter ondertekening.

Edoch; deze wijze heeft pas zo'n 4 jaar geleden zijn intrede gegaan.

De familie S heeft deze handelswijze dus niet doorgaan en zoals je heel terecht opmerkt, Svartalfa, de bank handelde ZELF.

Sylvia
191 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 874,02 -0,77 -0,09% 24 apr
AMX 925,76 -8,67 -0,93% 24 apr
ASCX 1.207,07 +3,02 +0,25% 24 apr
BEL 20 3.883,83 -6,88 -0,18% 24 apr
Germany40^ 18.086,70 -2,00 -0,01% 24 apr
US30^ 38.353,31 0,00 0,00% 24 apr
US500^ 5.072,39 0,00 0,00% 24 apr
Nasd100^ 17.524,13 0,00 0,00% 24 apr
Japan225^ 37.998,76 0,00 0,00% 24 apr
WTI 82,90 0,00 0,00% 24 apr
Brent 88,08 0,00 0,00% 24 apr
EUR/USD 1,0705 +0,0008 +0,07% 05:51
BTC/USD 64.558,77 -1.813,21 -2,73% 02:59
Gold spot 2.314,25 -1,86 -0,08% 05:51
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 590,000 +58,400 +10,99% 24 apr
BESI 139,000 +5,450 +4,08% 24 apr
RANDSTAD NV 46,470 +1,470 +3,27% 24 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ING 14,670 -0,930 -5,96% 24 apr
RELX 38,500 -0,800 -2,04% 24 apr
DSM FIRMENICH AG 104,000 -2,150 -2,03% 24 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront