ageas « Terug naar discussie overzicht

maandag 14 juni 2010

172 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Jeliazkov
1
[verwijderd]
1
Meurning.

Hup Koersen Hup.

Rally van 4-6 weken.
Rob Koenders zegt het.

En wie zijn wij om daar een kanttekening bij te plaatsen :D
Geerten B
1
als`t dan niet meer zak, dan snel naar de 2,60.
kan ik me calls nog verzilveren.

en als het toch zakt, dan gaan we gewoon bodemvisse:)

Geerten B
0
Wanneer belasting verschuldigd bij uitkering dividend?

Posted by Martijn Betgem on June 11, 2010 · Leave a Comment

Een dividenduitkerende vennootschap moet op de dag dat het dividend onvoorwaardelijk is vastgesteld, dividend inhouden. De werkelijke uitbetalingsdatum is niet bepalend. Dat heeft Rechtbank ’s-Gravenhage bepaald.

Bij het uitkeren van dividend aan aandeelhouder(s), is een vennootschap verplicht dividendbelasting in te houden en te betalen aan de Belastingdienst. De Wet op de dividendbelasting bepaalt dat de vennootschap de belasting moet inhouden op de datum van het ter beschikking stellen van het dividend. Volgens Rechtbank ’s-Gravenhage is dat de dag waarop het dividend onvoorwaardelijk is vastgesteld en niet de dag van werkelijke uitbetaling.

Aangifte
Op 10 juli 2009 besluit de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van een holding dividend uit te keren aan de directeur-grootaandeelhouder (dga). Een maand later doet de holding aangifte dividendbelasting. In het aangiftebiljet vermeldt de holding dat op 10 juli 2009 een uitdeling van de winst ter beschikking is gesteld en dat zij hierover 31.500 euro aan dividendbelasting moet afdragen.

Verzuimboete
De dividendbelasting is op 15 september 2009 op de rekening van de Belastingdienst bijgeschreven. De inspecteur legt een verzuimboete op wegens het niet tijdig betalen van de dividendbelasting. De belasting moet aan de Belastingdienst worden betaald binnen één maand na het tijdstip waarop de belastingschuld is ontstaan. De holding is het niet eens met de verzuimboete. Volgens de holding is het dividend namelijk pas ter beschikking gesteld op het moment van de werkelijke betaling aan de dga (12 september 2009).

Onvoorwaardelijke vaststelling
De rechtbank beslist dat het dividend op 10 juli 2009 onvoorwaardelijk is vastgesteld. Dit houdt volgens de rechtbank in dat het dividend op die datum vorderbaar is geworden en in de beschikkingsmacht van de aandeelhouder is gekomen. De datum van terbeschikkingstelling is dan ook 10 juli 2009. Dat de werkelijke betaling pas later heeft plaatsgevonden is volgens de rechtbank niet van belang.

Betalingstermijn
De betalingstermijn voor de door de holding af te dragen dividendbelasting eindigde één maand na de datum van terbeschikkingstelling van het dividend, te weten op 10 augustus 2009. De boete is dan ook terecht opgelegd aangezien de betalingstermijn met meer dan een maand is overschreden. Bron: Plein+

Geerten B
0
Europese aanpak belastingfraude

Europa komt met een nieuwe aanpak van belastingfraude. Op initiatief van de Nederlandse en Franse overheid voert Europa een netwerk van fraude-experts in en wisselen de afzonderlijke landen onderling digitaal gegevens uit.

Minister De Jager van Financiën heeft in Luxemburg samen met zijn Europese collega’s besloten tot de invoering van het netwerk dat eind 2010 operationeel moet zijn. Belastingfraude moet daarmee sneller en effectiever op te sporen zijn en bestreden worden.

Koppeling bestanden
Volgens minister De Jager is de koppeling van bestanden cruciaal bij de nieuwe aanpak. ‘Ook nu wordt er informatie uitgewisseld, maar straks gaat dat volledig automatisch. Dat heeft drie voordelen: een verdere vergroting van de pakkans, minder schade en fraude komt eerder aan het licht. Deze EU-brede aanpak moet voorkomen dat fraudeurs in meerdere landen hun slag proberen te slaan.’ Het netwerk van fraudespecialisten is een belangrijk onderdeel van een nieuwe verordening die 8 juni werd aangenomen. Binnen het netwerk wordt informatie uitgewisseld die al bij de Belastingdienst bekend is. Voor bedrijven of particulieren brengt het geen extra werk met zich mee.

Successen
Voorkomen en bestrijden van belastingfraude en zwartsparen staan hoog op de agenda van de Europese ministers van Financiën, omdat er vele miljarden euro’s mee gemoeid zijn. In Nederland werkt de Belastingdienst bij de bestrijding van fraude nauw samen met de FIOD. Daarbij zijn recent diverse successen geboekt. Zo is er in 2009 voor 28 miljoen euro aan naheffingen en 4 miljoen euro aan boetes opgelegd voor btw-carousselfraude. Bij deze vorm van fraude draagt een ondernemer geen btw af, terwijl hij die wel in rekening brengt bij zijn klanten. Ook hebben de Belastingdienst en de FIOD in 2009 enkele grootschalige fraudegevallen met CO2-emissierechten blootgelegd. En voor zwartspaarders die door de Belastingdienst of de FIOD worden opgespoord geldt inmiddels een boete van maximaal 300 procent.

Geerten B
0
Herman Van Rompuy heeft met een beschuldigende vinger naar de sterke euro gewezen voor de Europese blindheid voor de schuldencrisis. De Europese president deed dat in een interview met de Britse krant Financial Times.
(tijd) - Daarin nam hij ook de financiële markten op de korrel. 'De markten waren in het eerste decennium te inschikkelijk, maar nu overreageren ze grotendeels op kleine incidenten'. Volgens Van Rompuy laten ze zich te veel leiden door 'geruchten en vooroordelen'.

Hij erkende wel dat de markten een nuttige rol speelden in het identificeren van de zwaktes in het Europese economische beleid. 'Wat verkeerd ging, gebeurde in de eerste elf jaar van de geschiedenis van de euro', zei Van Rompuy. 'Op een bepaalde manier waren we slachtoffers van ons eigen succes'.

'De euro was een zeer sterke munt met zeer kleine renteverschillen'. 'Dat was een soort slaappil', oordeelde de Europese president in de krant. 'We waren ons niet bewust van de onderliggende problemen.'

Volgens Van Rompuy stond het blok van eurolanden vorige maand op de rand van de afgrond. De Europese regeringsleiders zagen niettemin in dat enkel onpopulaire maar noodzakelijke besparingsmaatregelen een stap vooruit waren, stelde hij.

Signaal
In het interview haalt Van Rompuy ook uit naar de Franse en Duitse regeringen, die in het verleden tijdelijk de begrotingsdiscipline volgens het Stabiliteits- en Groeipact lieten varen. 'Dat gaf een verkeerd signaal', zei hij.

Nu wacht volgens Van Rompuy de moeilijkste opdracht: hervormingen op het budgettaire vlak en de economie. Hij denkt daarbij aan 'de competitiviteit, de arbeidsmarkt en de pensioenleeftijd'.

Van Rompuy sluit niet uit dat sociale onrust uit de besparingsronde voortvloeit, maar toont zich niettemin optimistisch. 'Ik ken de meeste leiders nu. Ze bereiden zich voor om grote risico's te nemen', sprak Van Rompuy. 'Ze weten wat op het spel staat'.

www.tijd.be/nieuws/politiek_-_economi...
Geerten B
0
het voetballen is nog niet begonnen hoor meide...!

de hele ceremonie is niet meer dan een kakafonie. Voor je het weet heb je last catatonie...
[verwijderd]
1
quote:

PARTYBEAST... schreef:

het voetballen is nog niet begonnen hoor meide...!

de hele ceremonie is niet meer dan een kakafonie. Voor je het weet heb je last catatonie...
Het optimaal installeren kost ook tijd :D
Geerten B
1
quote:

Drome van 'n skouspelagtige zome schreef:

[quote=PARTYBEAST...]
het voetballen is nog niet begonnen hoor meide...!

de hele ceremonie is niet meer dan een kakafonie. Voor je het weet heb je last catatonie...
[/quote]

Het optimaal installeren kost ook tijd :D
www.dagtekening.nl/wp-content/gallery...
Geerten B
0
De beurzen in Europa stonden maandag 14 juni aan het einde van de ochtend nog steeds op forse winst, na een opgewekte opening. Banken en de grondstoffensector waren in trek.

"Société Générale heeft een kleine overname gedaan en dat brengt de hele markt in beweging", stelt beleggingsadviseur Sijmen Plomp van VPV Bankiers vast. "Dat is natuurlijk flauwekul maar bij gebrek aan ander nieuws klampen beleggers zich daaraan vast."

"Verder is er goed nieuws over de toegenomen industriële productie in Europa en de euro wint iets tegenover de dollar. Dat brengt rust en die is hard nodig. De futures in de Verenigde Staten staan op dit moment in de plus en dat ondersteunt de Europese handel ook", aldus Plomp.

AEX en MidKap
De AEX-hoofdindex in Amsterdam stond maandagochtend 1,6 procent hoger op 330,88 punten. De MidKap-index voor het middensegment won 0,7 procent tot 534,00 punten. Londen, Frankfurt en Parijs stonden tot 1,6 procent hoger.

Groei productie industrie
De industriële productie in de eurozone is in april sterker toegenomen dan verwacht. De productie steeg met 0,8 procent in vergelijking met een maand eerder.

Analisten gepolst door persbureau Reuters gingen uit van een toename met 0,5 procent. Vergeleken met april vorig jaar lag de productie in de industrie in de zestien eurolanden 9,5 procent hoger. Hier werd door analisten gerekend op een productiestijging met 8,7 procent.

Delta Lloyd bereikt akkoord
Delta Lloyd is het met gedupeerde klanten eens geworden over de definitieve afwikkeling van de woekerpolisaffaire. De verzekeraar heeft met de stichtingen Woekerpolis Claim en Verliespolis een akoord bereikt over de nadere invulling van een overeenkomst die in 2008 is gesloten. Het aandeel noteerde ruim een halfuur na het begin van de handel 0,7 procent hoger.

De Franse verzekeraar AXA verkoopt mogelijk een deel van zijn activiteiten in Groot-Brittannië aan de Britse branchegenoot Resolution. Met de overeenkomst is 3,3 miljard euro gemoeid. Aan de beurs in Parijs noteerde AXA maandagochtend een 3,4 procent hogere koers.

ICT-dienstverlener Logica heeft een outsourcingcontract met de Zweedse vermogensbeheerder Skandia afgesloten ter waarde van 15 miljoen euro voor een periode van drie jaar. Het contract bevat een optie om de looptijd met twee jaar te verlengen. De koers van Logica zakte 1,3 procent op de Amsterdamse beurs.

BP weer op verlies
De energiesector hield maandag nog steeds de gemoederen bezig nu de druk op BP om de olieramp aan te pakken verder is opgevoerd.

De Britse oliemaatschappij heeft tot nu toe 1,6 miljard dollar (1,3 miljard euro) uitgegeven om de olieramp in de Golf van Mexico te bestrijden. Afgelopen weekend werd openlijk gespeculeerd dat de olieramp weleens het bankroet van het olieconcern zou kunnen inluiden. BP was maandagochtend de grootste daler aan de Londense beurs met een verlies van 3,3 procent.

De euro steeg maandag aan het einde van de ochtend naar 1,2250 dollar. Aan het einde van de Europese beurshandel op vrijdag was de euro 1,2065 dollar waard.

www.z24.nl/bedrijven/beurs/artikel_14...
Geerten B
0
Deze week wordt binnen de EU overlegt over een reddingsplan voor Spanje. Dat schrijft de Duitse kwaliteitskrant Frankfurter Allgemeine op basis van Duitse regeringsbronnen. Barroso en Trichet zouden beide voor hulp aan Spanje pleiten.

“Klaarblijkelijk is de situatie in Spanje dermate verslechterd dat niet tot de EU-top van aanstaande donderdag gewacht kan worden”, aldus een anonieme regeringsfunctionaris. Directe aanleiding voor het spoedoverleg zouden de problemen met Spaanse banken zijn. Een aantal grotere Spaanse spaarbanken wil fuseren, maar de interbancaire kredietverlening zou de afgelopen dagen opgedroogd zijn.

Enorme schulden
Eerder ontkende de Spaanse regering dat het gebruik zou willen maken van het reddingspakket van 750 miljard euro, na een bericht hierover in de krant El Pais. Het land heeft een staatsschuld van ca. 150 miljard euro en enorme schulden aan o.a. Frankrijk ($220 mld) en Duitsland ($238 mld). Eind april verlaagde kredietbeoordelaar Standard en Poor’s de rating voor Spanje naar AA. met een negatieve outlook.

Eerder deze maand onthulde deze site dat ING een exposure van 41 miljard euro heeft in Spanje, de grootste blootstelling van alle Europese banken. Hiervan is ca. 34 miljard belegd in vastgoed. Een woordvoerder van ING verklaarde dat ING Direct Spanje ruim 7 miljard euro aan hypotheken heeft uitstaan. Uit dit overzicht blijkt een veel bredere exposure, o.a. in mortgage-backed securities.

www.blikopdebeurs.com/weblog1/pivot/e...

Ga Spanje de AEX onder de 300 zetten??
Geerten B
0
Recordveiling voor Buffett-etentje
Een anonieme koper bood op de veilingsite eBay 2,63 miljoen dollar voor een lunch met Warren Buffett, een record.

Warren Buffett mag dan al ongewoon veel kritiek slikken als grootaandeelhouder van verguisde bedrijven als Goldman Sachs en Moody's, zijn 'star power' is intact. Dat leert de jaarlijkse veiling van een lunch met de superbelegger.

De veiling op eBay liep van 6 juni tot vrijdagavond. Negen geïnteresseerden boden tegen elkaar op, wat in totaal 77 biedingen opleverde. De teller bleef uiteindelijk op een record van 2,63 miljoen dollar (2,17 miljoen euro) steken.

De jaarlijkse veiling is een project van Glide Foundation, een liefdadigheidsorganisatie die in San Francisco voedselbedelingen voor daklozen en kansarmen organiseert. De winnaar van de veiling mag met acht personen gaan lunchen met Warren Buffett bij Smith & Wollensky, een legendarisch steakrestaurant in Manhattan.

De recordveiling was tot nog toe 2008. Toen bood de Chinese hefboomfondsbeheerder Zhao Danyang 2,1 miljoen dollar om bij een steak en Cherry Coke het ‘orakel van Omaha’ uit te horen. Vorig jaar uitte de crisis zich in een lichte daling van de prijs van de lunch, tot 1,68 miljoen dollar. Dat was nog altijd ruim meer dan de 18.000 dollar die een Buffett-lunch in 2001 'slechts' kostte.

www.tijd.be/nieuws/geld_-_beleggen_ma...
Geerten B
0
hoevaak moeten we verliezen voordat ze eruit ligge?
ik heb`t eigelijk wel weer gehad met dat voetbal
172 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 15:40
Koers 43,040
Verschil -0,080 (-0,19%)
Hoog 43,080
Laag 42,700
Volume 50.124
Volume gemiddeld 414.113
Volume gisteren 260.268

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront