Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

KK Dagdraad 16-6 – De heks op de bezemsteel

588 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 » | Laatste
Twinkeling
20
Dinsdag was de weg omhoog. Europa opende wat lager dan maandag maar al een stuk hoger dan de futeres aangaven bij het slot een dag ervoor. Al vrij snel was de achterstand weggewerkt en bleef het de rest van de dag groen rond de 333-334 punten.

In de VS was maandag wat achterstand opgelopen en die is ruim ingehaald. De DOW door de 10.400 en de S&P door 1.115 puntengrens. Beiden een dikke winst van ruim 2%.

Waarom deze stijging zullen sommigen zich afvragen. Zijn de macrodata zo goed, of is het Europese schuldprobleem geschiedenis? Zijn de eerst geraporteerde kwartaal 2 cijfers spectaculair? Volgens mij allemaal niet. Ook werd vandaag in de dagdraad geopperd dat de triple witching optie expiratie (index opties, index futures en individuele aandelen opties) voor onverwachte bewegingen zou kunnen zorgen.
Is dit laatste nu zo? Er wordt wel eens beweert dat door de samenloop van expiraties, partijen (gedwongen) posities aanpassen en bijstellen. Dit zou met name bij tijdelijke afwijkingen van individuele aandelen een kans zijn om redelijke rendementen in korte termijn (triple witching hour – het uur dat de expiratieprijs in de VS wordt bepaald) te kunnen halen, wanneer aangenomen wordt dat de prijs van een aandeel weer teruggaat naar de prijs van voor de expiratieperiode.

Wanneer je nu van de afgelopen vier jaar kijkt naar het rendement in een normale week, een normale expiratie week en een triple witching expiratieweek zou misschien een beeld gevormd kunnen worden of triple witching weken significant afwijken van andere weken.

In de volgende link staat een overzicht van de rendementen vanaf 2006 tot maart 2010
www.schaeffersresearch.com/images/com...

Te zien valt dat zowel rendement en het aantal positieve weken duidelijk hoger ligt. Het gemiddelde negatieve en positieve rendement ligt dan weer iets lager dan tijdens andere weken. Dat laatste is naar mijn mening frapant en had ik eigenlijk niet verwacht voordat ik naar dit soort getallen ging zoeken. Naast dat ik uit de verhalen begrijp dat triple witching uren/dagen/weken volatiler worden geacht te zijn, is de hele aanname dat je rendement uit onverwachte bewegingen zou kunnen halen juist gebaseerd op de aanname van beweging van de waarde, oftwel volatiliteit. De schrijver van het artikel waar ik de grafiek van gebruikt heb, had dezelfde conclusie en heeft als toegift ook nog een plaatje geplaatst van de afwijking in percentage:

www.schaeffersresearch.com/images/com...

Kan je nu een conclusie trekken uit deze korte beschouwing? Dat denk ik maar in zeer geringe mate en niet voor beleggen bestemd. De enige conclusie die ik kan trekken is dat de gevaren voor een belegger tijdens triple witching op zijn minst overdreven zijn. Wel is het de laatste grote expiratie voor de zomer en daarna zal het wel rustiger worden in verband met vakanties.

De agenda voor morgen:
www.fd.nl/beleggen/agenda/?minicaldat...
[verwijderd]
0
6:11pBREAKING

Chile lifts key interest rate to 1%

www.marketwatch.com/

Spanishtrader
dickdekker

dickdekker mijn verwachting AEX voor Woensdag 331 - 338 3 hours ago reply
dickdekker de AEX ondervindt nu mega weerstand zowel horizontaal danwel diagonaal www.spanishtrader...

WOENSDAG 16 JUNI 2010
1430 USD Building Permits 0,63M
1515 USD Industrial Production m/m 0,9%

www.spanishtrader.com/

Groeten en Sterkte.
d' Aandelen '
0
Witte Weduwe,

AB tje ook van mij.

Waarom er nu in eens zo positieve stemming is op de beurzen, ik begrijp het niet.
Een herhaling van een patroon in de grafieken en alles lijkt te kloppen?

Of misschien toch een beetje gekunsteld wat Paulus29 schreef.

Morgen waarschijnlijk nog verder omhoog, WS eindigde flink hoger,

We zullen het gaan beleven
d'Aandelen
[verwijderd]
0

Witte Weduwe, goede bijdrage. Ik heb ook wel eens een tijdje zitten kijken naar shortposities. probleem is dat ze niet actueel zijn te vinden of ik moet wat missen.

Overigens zijn er best ook positieve macrosignalen zoals die uitzendcijfers vandaag. Export loopt ook beter. Uiteraard is er dat gedoe over die overheidsheidsobligaties.

Bij dat laatste speelt ook de politiek een grote rol. Er is sprake van druk zetten op landen zoals Griekenland en kunnen niet nu zeggen uiteindelijk redden we jullie wel, want dan gaan die Grieken nog meer aan de oezo.

Groet, Jonas
[verwijderd]
0
By Robert Schroeder, MarketWatch
WASHINGTON (MarketWatch) -- BP PLC's damaged well in the Gulf of Mexico is leaking as much as 60,000 barrels of oil a day, U.S. and independent scientists said in a new estimate Tuesday, raising the figure significantly just hours before President Barack Obama will speak to the country about one of the worst environmental disasters in American history.

www.marketwatch.com/story/drilling-mu...

By Carla Mozee, MarketWatch
LOS ANGELES (MarketWatch) -- BP PLC shares retreated late Tuesday after the U.S. raised its estimate for the amount of oil leaking from the company's ruptured well in the Gulf of Mexico.

Meanwhile, PDL BioPharma Inc. shares edged up after the biotech firm's sales outlook was in line with Wall Street's current view.

BP /quotes/comstock/13*!bp/quotes/nls/bp (BP 30.54, -0.86, -2.74%) shares fell 2.7% to $30.55, wiping out their 2.4% day-session rise, after the U.S. government and independent scientists late Tuesday said they now estimate the damaged well is leaking between 35,000 and 60,000 barrels of oil per day.

Obama to do 'whatever it takes'President Barack Obama, on a two-day tour of the stricken Gulf Coast, headed to the Pensacola Naval Air Station in Florida where he vowed to use all resources to combat the oil spill.
The flow rate was previously estimated at 20,000 to 40,000 barrels per day.

www.marketwatch.com/story/bp-best-buy...

Groeten en Sterkte.
[verwijderd]
0
Spain Is Worse?

In the case of Greece, the debate is not likely to be whether to restructure, but how – chaotically or in an orderly manner, he said.

Other economists have predicted that Greece will default, with one saying that this may happen as early as in August.

Spain "is worse in some ways," according to Roubini, because unemployment there has reached 20 percent, not 10 percent like in Greece, the country's housing bubble has burst and it is one of the top four economies in the euro zone. A Spanish breakdown would be "a disaster," he said.

Yields on Spanish T-bills jumped in an auction Tuesday, raising doubts over the country's credit rating as they were much higher than those on T-bills of triple-A rated peers.

"There is no calm" in the markets, Roubini said.

www.cnbc.com/id/37703057

Groeten en Sterkte.
[verwijderd]
0
mogguh :)

mn 330ers is ge-expireerd, de rest dus afgeschreven ;)
vandaag weer geen tijd, morgen zal ik er weer zijn... denk ik.
vandaag maar eens genieten van het mooie weer en wat inkopen doen voor vaderdag :)

iedereen succes, 340 here we come ?!? ;)
[verwijderd]
1
Ook een goedemorgen

Zon schijnt alweer, zal mij weer benieuwen wat t vandaag weer wordt op de beurs.

roy
[verwijderd]
0
ik heb onwijs zin om een zwikkie turbo short 338 te kopen *ghegheghe* en dan morgen vroeg kijken waar we staan :P
maar ja, dat zou wel heel erg gokken zijn he ;)

ik blijf erbij dat in 1 lijn omhoog ik vreemd vind... tikkie terug jaap lijkt me wel ff een keer aan de orde.... ff ademhalen, en dan weer doorstomen zeg maar....

maar ja, ik heb het niet voor het zeggen, wie weet staan we idd zo op de 345....
[verwijderd]
0
Hoi Guusje, vreemd, ik heb die neiging ook, een turbootje short. inderdaad gokken. groet, louve
[verwijderd]
0
groen groener groenst... en dan word het opletten geblazen! triple witch klinkt bijzonder logisch!
of we helemaal weer terugzakken naar oude niveau's is dan wel een kwestie van afwachten.. maar ook dat klinkt logisch!! zelf te weinig tijd om te handelen.
vaak al voorbeurs aan het werk en nabeurs pas thuis. en op het werk geen mogenlijkheid :(
wanneer is de triple witch precies?? wanneer expireerd die rommel allemaal???

happy trading!
[verwijderd]
0
quote:

Guusje00 schreef:

ik heb onwijs zin om een zwikkie turbo short 338 te kopen *ghegheghe* en dan morgen vroeg kijken waar we staan :P
maar ja, dat zou wel heel erg gokken zijn he ;)

ik blijf erbij dat in 1 lijn omhoog ik vreemd vind... tikkie terug jaap lijkt me wel ff een keer aan de orde.... ff ademhalen, en dan weer doorstomen zeg maar....

maar ja, ik heb het niet voor het zeggen, wie weet staan we idd zo op de 345....
We weten allemaal donders goed dat de klap omlaag onvermijdelijk weer gaat komen.

Maar wanneer?

Waarschijnlijk vlak voor of de dagen na de juni expiratie. De bomenschudders willen eerst even de vette premies innen.
[verwijderd]
0
quote:

schreef:

ROEMENEN BOOS
Een langzamerhand bekend gezicht, maar nu in weer een ander EU-land: in de Roemeense hoofdstad Boekarest gingen vandaag een paar duizend boze burgers de straat op om te protesteren tegen bezuinigingsplannen.

Roemeens protest

Dat meldt CNN. De regering wil fors ingrijpen om het begrotingstekort te verminderen. Salarissen en pensioenuitgaven moeten omlaag. Tijdens de demonstratie was in het parlement een debat over de geplande bezuinigingen bezig. Zonder bezuinigingen komt het land in grote problemen, zo zei premier Emil Boc.

De eurozone heeft vooralsnog minder te vrezen van eventuele Roemeense financieringsproblemen dan bij de PIIGS-landen: volgens de huidige plannen treedt Roemenië in 2014 toe tot de euro. Of dat er uiteindelijk van komt valt te bezien na de Griekse tragedie van de afgelopen maanden.
Goed short-moment voor de Euro. 't duurt even, maar dan heb je wel wat: 2014.

Vergeleken met Roemenie is Griekenland een peuleschilletje. Het was vlak na Caeusescu een boevenland en is nog steeds een boevenland. Als je door het land rijdt, vraag je je af waar de EU infrastructuursubsidies zijn heengegaan. Ik heb wel een idee ;)

In de corruptie-index zijn de buren:
= 88 Moldova: 2.9
= 88 Tanzania: 2.9
= 85 Dominican Rep: 3
= 85 Mongolia: 3
= 85 Romania: 3
= 83 Lebanon: 3.1
= 83 Rwanda: 3.1

Kortom. Een ware aanwinst binnen de EU-gemeenschap.
[verwijderd]
0
't Orakel uit Aalsmeer (tijdelijk verblijvend op het Malieveld) heeft er zin in. De nachten worden warmer dus het is niet zo koud in de tent.

Eerst naar de 370/380 en eind juli weer een correctie!

quote:

schreef:

AEX op korte termijn naar de 340
wo 16 jun 2010, 08:23

AMSTERDAM - De belangrijkste aandelenindex ter wereld, de Amerikaanse S&P500, is er gisteren in geslaagd om boven het 200daags voortschrijdend gemiddelde te sluiten. Een zeer belangrijke ontwikkeling en een signaal dat de lange termijn stijgende trend weer kan aanvangen.

De midzomerrally is ook in Amerika gestart.

De daling van de wereldwijde aandelenmarkten sinds einde april heeft aandelen gecorrigeerd tot het goedkoopste niveau in vergelijking tot obligaties sinds de ineenstorting van Lehman Brothers in september 2008.

Een signaal naar de markt dat aandelenkoersen in Amerika en Europa een rally kunnen ondergaan in de aankomende periode.

Een nieuwe langere periode van stijging kan nu ontstaan echter in een lagere versnelling als de ongekend sterke rally die begin maart vorig jaar begon en die de markten in ruim één jaar ongeveer 80 procent deed stijgen.

De aandelenmarkten zullen de komende periode worden gedreven door de zeer attractieve lage waarderingen, de positief verwachte winstontwikkeling, weer stijgende grondstoffenprijzen, een stabiliserende tot licht stijgende euro en natuurlijk de groeimotor China.

De AEX slaagde er gisteren in om boven de recente top van ruim 331 te sluiten. Een sterke ontwikkeling en signaal naar de markt dat een aanval en test op het 50 daags voortschrijdend gemiddelde van ruim 335 in het verschiet ligt.

Een uitbraak en slot hierboven genereert een zeer sterk koopsignaal en is de voorbode voor een aanval op de piekprijs van de maand mei van 340. Ik ben positief gestemd voor de komende weken voor een vervolg van de stijging van de AEX met eerst een test van de jaarhoog op 358 en daarna de vervolgrit naar het 370-380 niveau..

Dan pas verwacht ik een grotere correctieve beweging. Maar dan zijn we al einde juli begin augustus. Er zit nog steeds veel short in de markt die zich met steeds verder stijgende koersen meer en meer oncomfortabel gaat voelen. Verdere short covering kan de opgang versterken.

Wall Street werd gisteren vooral technisch gedreven. In eerste instantie werd gekeken naar de koersontwikkeling op de Europese beurzen die allemaal verder opwaarts reageerden op ontwikkelingen in de Europese staatsobligatiemarkt.

Er was namelijk solide belangstelling voor veilingen van staatsobligaties in Spanje, België en Ierland. De euro reageerde hier positief op en koerste hoger tot $ 1,2328. Deze positieve impuls werd opgepakt in Amerika. Beleggers kregen acuut verminderde angst dat de globale groei zal worden aangetast door een escalatie van de Europese soevereine schuldencrisis.

De ferme stijging vanaf de opening op Wall Street werd uitgebreid tot een aanval en test van de S&P500 op het 1108 200daags voortschrijdend gemiddelde niveau. Vooral de industriële- en technologiesector bedrijven trokken de kar. Het slot van 115 betekent een duidelijke opwaartse uitbraak.

Het 200daags voortschrijdend gemiddelde voor de S&P500 is stijgende en de richting van de indicator duidt erop dat er enige duurzaamheid voor de nieuwe rally kan ontstaan. We staan naar mijn mening aan de vooravond van verder beduidend koersherstel en een nieuwe langere periode van structureel verder opstuwende koersen.

Rob Koenders is directeur van Harmony Vermogensbeheer.

www.telegraaf.nl/dft/goeroes/robkoend...
[verwijderd]
0
quote:

Paulus29 schreef:

[quote=Guusje00]
ik heb onwijs zin om een zwikkie turbo short 338 te kopen *ghegheghe* en dan morgen vroeg kijken waar we staan :P
maar ja, dat zou wel heel erg gokken zijn he ;)

ik blijf erbij dat in 1 lijn omhoog ik vreemd vind... tikkie terug jaap lijkt me wel ff een keer aan de orde.... ff ademhalen, en dan weer doorstomen zeg maar....

maar ja, ik heb het niet voor het zeggen, wie weet staan we idd zo op de 345....
[/quote]

We weten allemaal donders goed dat de klap omlaag onvermijdelijk weer gaat komen.

Maar wanneer?

Waarschijnlijk vlak voor of de dagen na de juni expiratie. De bomenschudders willen eerst even de vette premies innen.
Het zou ook iets langer kunnen duren.. Zie plaatje weekgrafiek AEX.. de pijl geeft de opwaartse ruimte aan...
Bijlage:
[verwijderd]
0
Ben benieuwd hoe het zal verlopen vandaag. Technisch gezien moeten we de GAP naar 327 een keer sluiten, maar dat hoeft niet vandaag te zijn. Als het gebeurd is het volgens mij de laatste dip voor de significante stijging naar een nieuw jaarrecord.
588 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 19 apr
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 19 apr
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 19 apr
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 19 apr
Germany40^ 17.714,20 -123,20 -0,69% 19 apr
US30^ 37.851,00 0,00 0,00% 19 apr
US500^ 4.960,72 0,00 0,00% 19 apr
Nasd100^ 17.004,48 0,00 0,00% 19 apr
Japan225^ 37.028,48 0,00 0,00% 19 apr
WTI 82,10 0,00 0,00% 19 apr
Brent 87,14 0,00 0,00% 19 apr
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 19 apr
BTC/USD 63.977,14 +389,36 +0,61% 05:41
Gold spot 2.392,50 0,00 0,00% 19 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 19 apr
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 19 apr
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 19 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 19 apr
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 19 apr
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 19 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront