Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

KK Dagdraad 7 juli 2010 : Vertrouwen

259 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 » | Laatste
[verwijderd]
31
Vertrouwen

Vertrouwen is een onderwerp dat erg belangrijk is, maar waar je toch niet lang bewust bij stil staat. Vertrouwen heb je in verschillende soorten en maten. Je kunt vertrouwen hebben in je partner, vertrouwen dat de post elke dag wordt bezorgd, vertrouwen op je stop-loss, of vertrouwen op bepaalde steun en weerstandspunten. Daarnaast kun je vertrouwen dat het Nederlands elftal de finale haalt en dat de trol elke dag terugkomt.

Vertrouwen heeft veel te maken met onze perceptie, hoe kijken er ergens tegen aan, dit wordt weer gevormd door onder andere ervaring, filtering, wat we lezen en horen etc.
De werkelijkheid is daardoor voor iedereen anders. Soms steken bepaalde zaken anders in elkaar dan men denkt. Hetzij door wat ons is aangeleerd of omdat we gefilterd waarnemen. Hierin schuilt een gevaar. Vertrouwen heeft namelijk ook veel te maken met angst, denk er maar eens over na. Bepaalde partijen kunnen hier handig op in spelen. Denk aan reclames, propaganda, en aan bepaalde nieuwsberichten. De meesten hebben vertrouwen in de economie en het monetaire systeem zoals we dat kennen, maar wat als dit vertrouwen wegvalt? Vertrouwen we de ECB? Onze politieke leiders? Is Ben Bernanke te vertrouwen? Kunnen we gepubliceerde data wel vertrouwen?

Door een bepaald vertrouwen of angst oordelen we vaak te snel, als mens zijn we nou eenmaal beperkt in ons opslag- denk en analyseringsvermogen, en reageren we te vaak vanuit emoties. Voor alles geldt dat we al dan niet bewust een afweging maken. Hetzelfde geldt voor beslissingen op de beurs. En juist omdat je nooit iets 100% zeker kunt weten en je er altijd wel eens naast zit, is het essentieel om voordat je een trade aan gaat een stop-loss / exit-strategie te hebben. Bij traden is de hoeveelheid risico dat je wilt of kunt lopen, het zogenaamde risk-management het allerbelangrijkste aspect.

Verhaaltje: Verschil in perspectief.
Zeven leerlingen maakten met hun meester ergens in het verre Oosten een ochtendwandeling. In het prille zonlicht schitteren de dauwdruppels. Bij een grote dauwdruppel liet de meester halt houden. Hij schaarde de leerlingen zo rondom de druppel dat de zon erop bleef schijnen en vroeg hun toen welke kleur de druppel had.
Rood zei de eerste, oranje zei de tweede, geel zei de derde, groen zei de vierde, blauw zei de vijfde, paars zei de zesde en de zevende zei violet. Ze stonden verbaasd over deze verschillen, en aangezien ze er allen zeker van waren dat ze het goed zagen, kregen ze bijna ruzie. Toen liet de meester hen van plaats wisselen. En heel langzaam drong het tot hen door dat zij ondanks de verschillen van hun waarneming, toch allen de waarheid hadden gesproken.

Door vanuit een andere perceptie/invalshoek te kijken kan men wellicht tot een beter oordeel komen en daarmee de resultaten verbeteren.

Ik lees hier regelmatig dat aandelen zo goedkoop zijn, daarom voor een andere perceptie het artikel van de dag: Beurs VS 40% overgewaardeerd
www.dekritischebelegger.nl/aandelen/b...

Muziekje van de dag: www.youtube.com/watch?v=K3CHi_9sxj0
Interview van de dag: www.zerohedge.com/article/rick-santel...

Agenda: www.forexfactory.com/calendar.php
En www.fd.nl/beleggen/agenda/?minicaldat...

Zelf vind ik de cijfers uit Australie interessant.

PS: Ik wilde eerst over de correlatie tussen aud/jpy en de SP-Futs schrijven, maar omdat ik dit al regelmatig in de dagdraad aankaart, heb ik er voor gekozen om dit niet te doen.

Succes!
Bijlage:
[verwijderd]
0
vandaag wederom een dag met positief en negatief nieuws. Macro cijfers blijven lager dan verwacht maar nog steeds groei. Gunstig nieuws van de grieken en de aussi's. Ik denk dat de beurs niet meer naar de 200 punten zal zakken omdat er toch nog een klein beetje goed nieuws is wat enige weerstand bied. Daarnaast zijn de verwachtingen voor de kwartaalcijfers hooggespannen. Word spannend.
[verwijderd]
0
quote:

ShortIsGoodMan schreef:

...
Vertrouwen heeft namelijk ook veel te maken met angst, denk er maar eens over na.
...

Zelf vind ik de cijfers uit Australie interessant.

...

Succes!

een AB voor zoveel wijsheden...

vertrouwen heeft echter weinig te maken met angst !

de cijfers uit Australie helemaal niet interessant !!

[verwijderd]
0
zeer leuk stuk, blijf vooral posten en reageer niet te veel op gezeur van anderen. De volgende keer schrijven betreft de correlatie aud/jpy en de SP-Futs vooral doen.
Ab van mij!
[verwijderd]
0
Ook al ben ik het niet altijd met je eens. Als psycholoogje in spé moet ik zeggen ab! :-)
[verwijderd]
0
Eerlijk is eerlijk, ondanks dat ik jouw manier van posten over het algemeen alles behalve subtiel vind, is dit een goede opening. Zeker een ABtje waard.
[verwijderd]
0
Ik wist wel dat je het in je had ;)
Goed gedaan SIGM :)
AB

ik kwam kijken want ik had gisteren mn put 316 eruit gedaan voor het dipje, ik dacht dit wordt niks meer.... maar de opening is idd vrij vlak lijkt het.
Dus geen man overboord ;)

Teleurstelling van gisteren is weer weggeslapen, nu een paar dagen rust ivm verplichtingen.

Topper: sterkte met je herstel!

En iedereen veel succes!
mercurius-adept
3
mijn vertrouwen in het koffiekamer volk in het algemeen en SIGM in het bijzonder is laag....zeer laag ;-)

(maar verder wel leuke opening)
[verwijderd]
0
sigman ik draai er niet omheen...

ik vertrouw je voor geen meter...!!!

maar je houdt wel het forum levendig :)
ab daar voor....hahaha
[verwijderd]
0
Welgemeende AB voor Sigm. Al dat gezeik over iemand die je niet kent, hou toch op. Dit is een beleggersforum waar ieder zijnn mening mag geven.
Nu genieten van de dag en ik heb een vreselijke koppijn. Sigm, lekker zo door gaan.
[verwijderd]
0
AB voor de opening SIGM.

Het orakel uit Aalsmeer blijft ook positief.

quote:

schreef:

Aandelen goedkoop
wo 07 jul 2010, 08:38

AMSTERDAM - De S&P500 bedrijven handelden aan het einde van de vorige week tegen een gemiddelde koerswinst verhouding van 12,5 de verwachte winst. Dat was de laagste waardering sinds maart 2009, toen de belangrijkste beursgraadmeter aan de 80 procent rally begon.

Zijn aandelen dan goedkoop op het moment? Zoals vorige week al hier vermeld noteren aandelen op het laagste niveau in relatie tot obligaties in 30 jaar. Een signaal dat het tijd is om aandelen te kopen.

Het zijn aantrekkelijke instapmomenten voor de periode tot einde van dit jaar wat betreft de risico - beloning verhouding. Gisteren ondervond de S&P500 een eerste rebound vanaf de dieptepunten in 10 maanden tijd.

De meeste aandelenbeurzen zijn over verkocht en hierdoor technisch in voor een rebound.

Beleggers speculeerden gisteren dat de verwachte tweede kwartaal winstgroei de aandelenmarkten aan een beduidende rebound kunnen helpen in de komende weken vanaf de laagste waarderingen sinds de bull markt begon in 2009.

23 april noteerde de S&P500 nog een absoluut hoogtepunt van 1231 punten, 1 juli werd een voorlopig dieptepunt van dit jaar genoteerd op 1010.

Een daling met 16 procent vanaf de voorlopige hoogtepunten van dit jaar vooral ingegeven door angst over een escalatie van de Europese soevereine schuldencrisis, de afkoeling in China en recent de teleurstellende Amerikaanse economische data.

De daling op de aandelenbeurzen zette onverdroten voort in de afgelopen weken zelfs nadat analisten de winstverwachtingen voor Amerikaanse bedrijven verhoogden met het sterkste percentage sinds 2004.

Winsten voor de S&P500 bedrijven worden voor totaal 2010 verwacht om 34 procent te stijgen, vergeleken met een verwachte stijging met 27 procent voor het jaar op 29 maart volgens data samengesteld door Bloomberg van meer dan 8000 analistenverwachtingen.

Het recente korte termijn negativisme was naar mijn mening gezocht en werd versterkt door een aaneenschakeling van slechte en teleurstellende economische data. De aandelenbeurzen zijn naar mijn mening te ver doorgeschoten naar beneden.

Natuurlijk weet ik ook wel dat de schuldenberg steeds zwaarder gaat wegen maar dat is een probleem wat in jaren voor ons voorzichtig verminderd en afgebouwd moet worden. Griekenland toont gisteren de eerste voorzichtige positieve signalen van hun aanpak van de schuldencrisis.

Het grootste gevaar voor een escalatie van de schuldencrisis is een stijging van de rente. De rente blijft vooralsnog laag tot bijzonder laag en er is eerder sprake van deflatie dan van mogelijke kans op inflatie. De stress tests voor de Europese banken moeten alleen maar voor een motie van vertrouwen uitwerken voor de Europese financiële instellingen.

Een slot in de komende dagen van de AEX boven de 316 bevestigt de bodem van 306 van de hoofdbeursgraadmeter van het Damrak. Verkoopdruk zal dan eroderen en een voorzichtig verder herstel in kunnen treden.

Hetzelfde geldt voor de S&P500 met een slot van boven de 1040. Dit bevestigt de bodem op de 1010 en kan uitwerken als springplank voor hogere koersen in de komende weken. Zolang de AEX zich begeeft tussen de 306 en 316 blijft nog steeds de mogelijkheid van verdere verzwakking bestaan om tot een aanval en test te komen van de jaar low op de 301,50.

Ik verwacht dat we de komende dagen boven de 316 zullen sluiten.

Rob Koenders is directeur van Harmony Vermogensbeheer.

www.telegraaf.nl/dft/goeroes/robkoend...
ONN
4
quote:

ShortIsGoodMan schreef:

Door vanuit een andere perceptie/invalshoek te kijken kan men wellicht tot een beter oordeel komen en daarmee de resultaten verbeteren.
Wijs :)

Wanneer zal dit voor jou ook opgaan ? ;-)
ramptoerist
0
quote:

Carp schreef:

Het orakel uit Aalsmeer blijft ook positief.

Tuurlijk, wat moet het Orakel anders. Dat aandelen nu goedkoop zijn hoorde ik ook rond de 11.200 DJ. Aandelen zijn namelijk altijd goedkoop, totdat je ze goedkoper tegenkomt :)

Benieuwd hoe vaak men in de US die Sp 1040 UP waarts wil gaan testen.
[verwijderd]
0
quote:

Guusje00 schreef:

Ik wist wel dat je het in je had ;)
Goed gedaan SIGM :)
AB

ik kwam kijken want ik had gisteren mn put 316 eruit gedaan voor het dipje, ik dacht dit wordt niks meer.... maar de opening is idd vrij vlak lijkt het.
Dus geen man overboord ;)

Teleurstelling van gisteren is weer weggeslapen, nu een paar dagen rust ivm verplichtingen.

Topper: sterkte met je herstel!

En iedereen veel succes!
morgen allemaal.

@ Guusje, check your mail
[verwijderd]
0
Goedemorgen,
long AEX FTI @ 311,15
Plan: de positie later vandaag met winst sluiten
[verwijderd]
3
Eigenlijk best wel grappig, dat JUIST JIJ een stukje schrijft over VERTROUWEN :)

Maar, het stukje proza is in orde; ik heb geen scheldwoorden of onwaarheden kunnen ontdekken deze keer. Goed gedaan !

259 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 858,57 -6,79 -0,78% 09:39
AMX 918,79 -7,81 -0,84% 09:39
ASCX 1.179,02 -10,81 -0,91% 09:24
BEL 20 3.795,33 -31,25 -0,82% 09:39
Germany40^ 17.642,40 -195,00 -1,09% 09:39
US30^ 37.576,16 -437,30 -1,15% 09:37
US500^ 4.983,46 -65,79 -1,30% 09:39
Nasd100^ 17.271,70 -277,10 -1,58% 09:32
Japan225^ 37.225,98 -775,73 -2,04% 09:09
WTI 83,02 +0,94 +1,15% 09:38
Brent 87,95 +0,96 +1,10% 09:39
EUR/USD 1,0650 +0,0006 +0,06% 09:39
BTC/USD 64.622,34 +1.034,57 +1,63% 09:36
Gold spot 2.389,01 +9,64 +0,40% 09:39
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,120 +1,120 +1,27% 09:20
UNILEVER PLC 44,370 +0,140 +0,32% 09:20
Ahold Delhaize 27,070 -0,070 -0,26% 09:20
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.408,400 -34,200 -2,37% 09:20
KPN 3,304 -0,075 -2,22% 09:20
BESI 135,500 -3,050 -2,20% 09:20

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront