Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TomTom gaat mogelijk failliet in 2010

702 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
me_n
0
quote:

HerrKaiser schreef:

21-07-2010 08:11:00 TomTom CFO: doelstelling zal wel moeilijker zijn om te halen
knap, dit was ongeveer het enige slechte nieuws van vandaag

Je mag de positieve punten ook noemen hoor, dat geeft een wat eerlijker beeld
[verwijderd]
0
quote:

HerrKaiser schreef:

aiaiai naar de range 4 euro
zou mooi zijn,koop ik er wat bij..
[verwijderd]
0
Wat is nou de reden dat jullie nog in TT zitten? Enkel de hoop op een overname? Hier zit toch geen toekomst in ..
relic
0
quote:

K. Wiggers schreef:

Wat is nou de reden dat jullie nog in TT zitten? Enkel de hoop op een overname? Hier zit toch geen toekomst in ..
Kwaliteit is de hoofd reden en nu ga je vast met allerlei feiten en tekortkomingen en andere bedrijven die het gratis geven etc...komen .maar die maken toch geen indruk net zoals er zovelen zijn die een Mac computer blijven afkraken wil dat nog niet zeggen dat ze gelijk hebben.

[verwijderd]
0
relic
0
quote:

K. Wiggers schreef:

Mm ja maar ééns moet de markt toch verzadigt zijn. Ze innoveren nauwelijks.
Ze doen niet anders volgens mij.
Van het TT forum gepasted:

Software en diensten
Dat de navigatieproducent niet langer verkopen expliciet vrijgeeft zegt veel over de strategie van het bedrijf. TomTom is druk doende zijn producten- en dienstenmix aan te passen.

De onderneming wil minder afhankelijk worden van navigatieapparatuur en zich meer richten op het leveren van intelligente, digitale diensten met hoge marges. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het inpassen van file-informatie in de snelste routeberekeningen.

Ook gaat het bedrijf via de kastjes commerciële informatie aan autorijders doorspelen. Waar zit het dichtstbijzijnde restaurant? En welke parkeergarage heeft nog vrije plekken?

TomTom heeft behoorlijke stappen gezet in die omslag naar software en digitale diensten.

Voor het gehele bericht:
www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=1819...
Kaiser
0
MARKET TALK: TomTom koersdoel omlaag bij JP Morgan
22-07-2010 08:36:00

AMSTERDAM (Dow Jones)--JP Morgan Cazenove verlaagt het koersdoel om TomTom naar EUR4,80 van EUR6,80, nadat de cijfers over het tweede kwartaal woensdag conform de verwachtingen waren. De analist stelt dat het belangrijkste voor het aandeel is dat TomTom de afname van de verkopen van losse navigatieapparaten kan opvangen met groei bij de onderdelen Automotive en Content & Services. Nieuwe overeenkomsten met autoproducenten zouden een impuls voor de koers kunnen betekenen. Daarnaast is hij te spreken over de toegenomen marktaandelen, maar kijkt hij uit naar de cijfers van Garmin om daar een beter zicht op te krijgen. JP Morgan heeft een neutral-advies op TomTom. Het aandeel sloot woensdag op EUR4.80.

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

[verwijderd]
3
RBS Wim Gille 22-Jul-10 € 12.00 Buy
MKM Partners Pablo A. Perez-Fernandez 22-Jul-10 € 10.00 Buy
Crédit Agricole Cheuvreux Hans Pluijgers 22-Jul-10 € 9.00
[verwijderd]
0
Garmin: Gratis navigatie is duur
vrijdag 9 juli 2010 13:25

Sinds de komst van gratis navigatieapplicaties op smartphones, dalen de inkomsten van fabrikanten als Garmin, TomTom en Navigon. Garmin slaat nu terug met een eigen onderzoek.

Volgens Garmin is 'gratis' navigeren helemaal niet gratis
Het navigatiebedrijf heeft een test gedaan met Google Maps Navigatie in Frankrijk om de werkelijke kosten van gratis navigatie aan de kaak te stellen. Volgens het persbericht kost een ritje van Calais naar Parijs ongeveer 12 tot 13 megabyte aan data, oftewel zo’n 45 euro bij een prepaid telefoon of 30 euro bij een abonnement.

Downloaden

Navigeren met Google Maps Navigatie is inderdaad niet gratis. Het programma haalt de nodige kaarten namelijk van het internet. Download je de kaarten tijdens je tocht, dan betaal je dus voor de datakosten. Ga je over de grens, dan kan een ritje al snel duur uitpakken. Je kunt de kaarten echter ook thuis downloaden en ze tijdelijk op het toestel opslaan.
Brievenbus
0
quote:

HerrKaiser schreef:

TOMTOM 22-07-2010 Jefferies & Company Sell TARGET 4,10 Sell (4,10) bit.ly/bCKGoM
Tjsa, je blijft wat beperkt bezig, zolang je zorgvuldig de downgrades selecteert en de upgrades negeert...:-)
@iPlof
0
Tijd vor een koersimpuls(je)..

Verkrijgbaarheid
De TomTom GO LIVE 1000 zal deze zomer verkrijgbaar zijn.

Amsterdam, 27 april 2010 –TomTom laat vandaag een voorproefje zien van de GO LIVE 1000, het eerste model van een geheel nieuwe generatie navigatieapparaten, ontworpen om miljoenen bestuurders te voorzien van real-time diensten.

De nieuwe TomTom GO LIVE 1000 is het eerste TomTom product dat ontworpen is met een volledige focus op connectiviteit. Met een krachtige ARM 11 500 Mhz processor als basis wordt met dit apparaat ook een nieuwe Webkit-gebaseerde gebruikersinterface geïntroduceerd, met de allernieuwste capacitive touchscreen technologie.

Het platform dat software en diensten levert is verder geperfectioneerd, zodat applicaties van derden razendsnel toegevoegd kunnen worden en plaatsbepaling nóg beter werkt, zodat ook speciale markten en applicaties voorzien worden in hun behoefte. Ter ondersteuning van een topnavigatie-ervaring zijn de onderliggende back end serversystemen volledig opnieuw ontworpen, zodat gedetailleerde content en downloadbare applicaties in een oogwenk verstuurd kunnen worden, via de kabel of draadloos. Dit alles maakt de TomTom GO LIVE 1000 volledig klaar voor de toekomst. Het wordt gemakkelijker dan ooit om de nieuwste content en relevante informatie onmiddellijk te ontvangen.

In samenwerking met partner Vodafone heeft TomTom een innovatief nieuw business model uitgewerkt dat draait om connectiviteit. Voor het eerst worden in 33 Europese landen volledig gestroomlijnd real-time diensten geleverd. Met de GO LIVE 1000 is activeren of abonneren verleden tijd, want bij aanschaf van het apparaat kan een volledig jaar gebruik gemaakt worden van diensten zoals TomTom HD Traffic™, flitslocatieservice en local search in 16 landen*.

Nieuwe vorm van routebepaling

TomTom streeft er continu naar om bestuurders te voorzien van de allerbeste routebepalingstechnologie – zo was TomTom de eerste van alle merken navigatiesystemen die IQ Routes™ en HD Traffic™ in haar apparaten inbouwde.

Voor het nieuwe platform hadden de ingenieurs van TomTom de opdracht gekregen om een nieuwe routebepalingsalgoritme te ontwerpen, dat het wegennet constant afscant om de snelste routes te vinden en daarbij gebruik maakt van deze gelaagde navigatie-informatie. Het resultaat is een gepatenteerd, supersnel routebepalingsalgoritme dat de nieuwe standaard voor nauwkeurigheid en snelheid stelt. Dankzij de verbeterde gebruikersinterface krijgen bestuurders nog beter zicht op de verkeerssituatie.

Volledig nieuwe look en feel

De nieuwe gebruikersinterface en applicatielogica is aanmerkelijk verbeterd. Voor bestaande TomTom-gebruikers ‘voelt’ het product als de TomTom waar ze zo aan gewend zijn: gemakkelijk in gebruik en bomvol mogelijkheden, maar dan van een nog hogere grafische kwaliteit. Het nieuwe krachtige touchscreen biedt kristalheldere beelden met een hoge resolutie.

“Onze klanten vertrouwen steeds meer op hun navigatie-apparaten. Het gaat daarbij niet meer om de aankomstplaats alleen,” zegt Corinne Vigreux, managing director van TomTom. “De GO LIVE 1000 is ontworpen om van de reis een gemakkelijke, voorspelbare, veilige en fijne belevenis te maken. Dankzij onze technologie kennen we de weg en weten we wat er op onze reis gebeurt. De GO LIVE 1000 brengt onze klanten gemakkelijker, veiliger en sneller op hun bestemming dan ooit.”

De kaarten, gedetailleerder dan ooit en van een ongeziene grafische kwaliteit, met twee miljoen kilometer meer aan wegen en adresseerbare locaties in 45 Europese landen, zorgen ervoor dat bestuurders nooit tijd hoeven te verliezen aan het zoeken naar kostbare informatie over hun route. Ook is er een nieuwe Park Assist functie, die bestuurders automatisch informatie geeft over parkeermogelijkheden in de buurt van hun bestemming.

*De verkrijgbaarheid van de diensten is per land verschillend

Kaiser
0
AND breidt digitale kaartenaanbod iPhone app uit
29-07-2010 15:15:00

AMSTERDAM (Dow Jones)--AND International Publishers nv meldt donderdag dat zijn navigatie-applicatie voor de iPhone van Apple nu verkrijgbaar is voor tien Europese landen.

In samenwerking met het Britse Navmii biedt AND nu ook 'GPS Navmii Live' aan in Denemarken, Italie en Zweden, na de eerdere introductie in Nederland, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Zwitserland, Belgie en Luxemburg.

AND meldt dat drie maanden na de introductie de 'app' al ruim 50.000 keer is gedownload.

Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; harm.luttikhedde@dowjones.com
Kaiser
0
AND heeft succes met iPhone-applicatie: ROTTERDAM (AFN) - De ontwikkelaar van digitale kaarten AND heeft succes me... bit.ly/cN1yoq
@iPlof
0
AMSTERDAM - De leverancier van navigatiesystemen TomTom heeft een overeenkomst gesloten met een Chinese distributeur voor het verkennen van de Chinese markt. Dat zei een woordvoerder van TomTom vrijdag tegen ANP-Reuters.

''Het is nog onduidelijk wat we van de Chinese markt kunnen verwachten. Het is ook geen grootschalige overeenkomst'', aldus de woordvoerder. Hij benadrukt dat TomTom zijn aandacht vooral blijft richten op Europa en Noord-Amerika.

Volgens de woordvoerder waren de navigatie-apparaten van TomTom al jaren geleden klaar voor de Chinese markt. ''Ze waren al in de Chinese tekens omgezet.'' (ANP)
Kaiser
0
Android-smartphones verslaan iPhone in Verenigde Staten
Smartphones met het besturingssysteem Android hebben het in het tweede kwartaal van 2010 beter gedaan dan de iPhone in de Verenigde Staten. De Androidtelefoons behaalden een marktaandeel dat meer dan de helft groter is dan dat van de toestellen van Apple, meldt het Amerikaanse marktonderzoeksbureau Canalys in een rapport met de laatste marktcijfers voor smartphones in de VS en de rest van de wereld.

Cijfers
Het Androidplatform streefde de iPhone en voormalig marktleider BlackBerry het afgelopen kwartaal voorbij met een bijna negenvoudige toename van het marktaandeel tot 34 procent. In Amerika worden meer smartphones verkocht dan in enig ander land, en ruim twee keer zoveel als in China, waar 11 procent van alle smartphones ter wereld worden verkocht.

Wereldwijd is het marktaandeel van Android-telefoons ook bijna vernegenvoudigd, maar dat was nog niet genoeg om de bestaande marktleiders te passeren. Dat zijn Nokia met een aandeel van 38 procent en de BlackBerry van Research In Motion met een marktaandeel van 18 procent.

Software
Na een mislukte poging om onder de eigen merknaam een toestel te verkopen, levert Google alleen nog maar software voor smartphones. Android-programma's draaien op telefoons van uiteenlopende merken zoals Motorola, HTC, Samsung en Sony-Ericsson.

Apple verkoopt zijn eigen telefoons met software die niet op toestellen van andere fabrikanten werkt. Ook Nokia- en BlackBerry-telefoons gebruiken eigen software die niet of nauwelijks op andere toestellen draait. (anp/sam)
03/08/10 10u25
[verwijderd]
0
quote:

HerrKaiser schreef:

Android-smartphones verslaan iPhone in Verenigde Staten
Smartphones met het besturingssysteem Android hebben het in het tweede kwartaal van 2010 beter gedaan dan de iPhone in de Verenigde Staten. De Androidtelefoons behaalden een marktaandeel dat meer dan de helft groter is dan dat van de toestellen van Apple, meldt het Amerikaanse marktonderzoeksbureau Canalys in een rapport met de laatste marktcijfers voor smartphones in de VS en de rest van de wereld.

Cijfers
Het Androidplatform streefde de iPhone en voormalig marktleider BlackBerry het afgelopen kwartaal voorbij met een bijna negenvoudige toename van het marktaandeel tot 34 procent. In Amerika worden meer smartphones verkocht dan in enig ander land, en ruim twee keer zoveel als in China, waar 11 procent van alle smartphones ter wereld worden verkocht.

Wereldwijd is het marktaandeel van Android-telefoons ook bijna vernegenvoudigd, maar dat was nog niet genoeg om de bestaande marktleiders te passeren. Dat zijn Nokia met een aandeel van 38 procent en de BlackBerry van Research In Motion met een marktaandeel van 18 procent.

Software
Na een mislukte poging om onder de eigen merknaam een toestel te verkopen, levert Google alleen nog maar software voor smartphones. Android-programma's draaien op telefoons van uiteenlopende merken zoals Motorola, HTC, Samsung en Sony-Ericsson.

Apple verkoopt zijn eigen telefoons met software die niet op toestellen van andere fabrikanten werkt. Ook Nokia- en BlackBerry-telefoons gebruiken eigen software die niet of nauwelijks op andere toestellen draait. (anp/sam)
03/08/10 10u25

Was gisteren ook al bekend.
En Tom2 is bezig met sofware voor Android.
702 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 870,27 -3,75 -0,43% 25 apr
AMX 916,54 -9,22 -1,00% 25 apr
ASCX 1.190,79 -16,28 -1,35% 25 apr
BEL 20 3.857,94 -25,89 -0,67% 25 apr
Germany40^ 17.931,00 +13,72 +0,08% 25 apr
US30^ 38.124,13 0,00 0,00% 25 apr
US500^ 5.044,94 0,00 0,00% 25 apr
Nasd100^ 17.428,55 0,00 0,00% 25 apr
Japan225^ 37.725,14 0,00 0,00% 25 apr
WTI 83,75 +0,85 +1,03% 25 apr
Brent 87,91 -0,17 -0,19% 25 apr
EUR/USD 1,0729 +0,0031 +0,29% 00:39
BTC/USD 63.979,87 -2.392,12 -3,60% 25 apr
Gold spot 2.332,77 +16,66 +0,72% 00:39
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNILEVER PLC 47,590 +2,630 +5,85% 25 apr
KPN 3,436 +0,019 +0,56% 25 apr
Ahold Delhaize 27,880 +0,120 +0,43% 25 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.157,000 -261,400 -18,43% 25 apr
BESI 136,000 -3,000 -2,16% 25 apr
Philips Koninklijke 19,265 -0,355 -1,81% 25 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront