ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.541 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
voda
1
ING banktak sterk, druk op verzekeringen - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--ING heeft over het tweede kwartaal beter dan verwacht gepresteerd, ondersteund door sterke ontwikkelingen bij de bank, terwijl de verzekeringstak enigszins teleurstelde, stelt Maarten Altena van SNS Securities. De analist wijst bij de bankdivisie op de aanhoudend solide marges en toenemende volumes. De verzekeringsdivisie werd geraakt door een groter dan verwachte afschrijving op deferred acquisition costs vanwege ongunstige aandelenmarkten. Hij voorziet wat druk op de potentiele verkoopprijs van de verzekeringsdivisie door een trage ontwikkeling van de winst bij deze tak. SNS hanteert een buy-advies voor ING met een koersdoel van EUR9,00. Woensdag omstreeks 9.30 uur noteert het aandeel ING 0,7% hoger op EUR7,61, terwijl de AEX met 1,1% daalt. (BTZ)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
1
ING beter dan verwacht in KW2 - KBC


AMSTERDAM (Dow Jones)--De winst van ING over het tweede kwartaal was duidelijk beter dan verwacht, zegt analist Dirk Peeters van KBC Securities in een reactie. Hij wijst daarbij vooral op de prestaties van de bankendivisie, terwijl de verzekeringsactiviteiten zwakker waren. KBC hanteert een buy-advies op ING met een koersdoel van EUR9,00. Woensdag omstreeks 9.20 uur noteert het aandeel 1,5% hoger op EUR7,68, terwijl de AEX met 0,8% daalt. (BTZ)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
1
UPDATE: ING CEO: Meer inspanningen nodig voor verzekeringstak


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'ING CEO: Meer inspanningen nodig voor verzekeringstak', om extra informatie toe te voegen.)



AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Groep nv gaat zich extra inspanningen getroosten om de resultaten te verbeteren van de verzekeringentak, die het bedrijf voor het eind van 2013 zal verkopen, zegt chief executive Jan Hommen woensdag.

"We moeten meer voortgang maken om onze doelstellingen voor 2013 te behalen", aldus Hommen tijdens een presentatie voor analisten. Hij voegde daaraan toe dat het bedrijf zijn "inspanningen een stapje zal opschroeven" om de prestaties van de verzekeringstak te verbeteren, zonder dat nader toe te lichten.

ING is momenteel de verzekeringsactiviteiten aan het afsplitsen van de banktak, waarmee het bedrijf voor het eind van het jaar klaar moet zijn. De ingreep zal tot EUR150 miljoen aan splitsingkosten opleveren in 2010.

Hogere kosten zijn niet uitgesloten, zei Hommen, die daarbij opmerkte dat het bedrijf niet veel ervaring heeft met zulke drastische ingrepen.

Het financiele concern blijft de verschillende opties overwegen voor de afsplitsing van zijn verzekeringstak, zei de topman eerder dinsdag tegen journalisten. Het basisscenario blijft dat de verzekeringstak naar de beurs wordt gebracht, eventueel onderverdeeld in twee aparte bedrijven.

De bankdivisie ligt goed op koers voor het behalen van de doelstellingen voor 2013, zegt de CEO.

ING boekte dinsdag een groter dan verwachte stijging van de nettowinst, vooral dankzij sterke cijfers voor de bankdivisie. De verzekeringstak boekte een onderliggend verlies voor belastingen van EUR115 miljoen. Het verlies werd veroorzaakt door een grote afschrijving bij de Amerikaanse divisie, in verband met lagere aandelenmarkten.



Door Maarten van Tartwijk en Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715210; archie.vanriemsdijk@dowjones.com



voda
1
ING cijfers mooi, vooral de retailbank - Keijser


AMSTERDAM (Dow Jones)--ING heeft een mooi resultaat over het tweede kwartaal geboekt, met "heel mooie cijfers" voor de retailbank, zegt analist Nico van Geest van Keijser Capital, na een eerste blik op de cijfers. De verliezen op vastgoed zijn vrijwel geheel verdwenen, en de kredietkosten zijn gedaald, vooral bij de zakenbank, minder bij de retailbank. De verzekeraar bleef achter bij de verwachting van de analist, door een groter dan verwachte afschrijving op deferred acquisition costs (DAC). De boekwaarde van ING stijgt hiermee naar EUR11,02 per aandeel van EUR10,10 een kwartaal eerder en met een winst per aandeel van EUR0,29 in het kwartaal en EUR0,64 in het eerste halfjaar ligt het bedrijf ruim op koers voor het doel van EUR1 per aandeel in 2010, zegt Van Geest, die een buy-advies heeft. Het aandeel ING sloot dinsdag op EUR7,56. (AVR)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
1
Kracht van bank stut winst ING
11 augustus 2010, 13:19 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - Bank en verzekeraar ING heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Vooral de bankactiviteiten droegen bij aan het resultaat, terwijl bij de verzekeraar een verlies in de boeken werd gezet. Dat werd woensdag bekendgemaakt. ING meldde verder ,,goede vooruitgang'' te boeken met de splitsing van het bedrijf.

ING Bank realiseerde een onderliggend nettoresultaat van ruim 1,6 miljard euro, waar marktvorsers rekenden op circa 1,2 miljard euro. Hogere volumes, sterkere marges en een betere kostencontrole waren de belangrijkste oorzaken van de verbeterde bankactiviteiten.

De verzekeraar schoot in het rood, met een negatief resultaat van 115 miljoen euro. De markt rekende daar op een plus van 28,8 miljoen euro. De tak stond onder druk, doordat in de Verenigde Staten 521 miljoen dollar moest worden afgeschreven op handelscommissies. Dat kwam door de scherp zakkende aandelenmarkten in het afgelopen kwartaal. ,,Zorgen over landenrisico's, gecombineerd met de vrees voor een dubbele dip, hadden een significante impact op de interbancaire markten in de eurozone en de aandelenmarkten wereldwijd'', aldus topman Jan Hommen. Chief Risk Officer Koos Timmermans zei dat de interbancaire markt aantrekt, maar signaleerde nog steeds een schaarste aan geld.

Splitsing

De nettowinst van ING als geheel kwam uit op 1,1 miljard euro, waar analisten rekening hielden met een winst van circa 700 miljoen euro. In het tweede kwartaal van vorig jaar werd nog een winst van 71 miljoen behaald. ,,We bevinden ons fundamenteel in een betere positie dan een jaar geleden'', aldus bestuurder Hommen.

ING blijft werken aan de splitsing van de bank- en verzekeringsactiviteiten. Het is een van de voorwaarden die de Europese Commissie heeft gesteld voor het ontvangen van staatssteun in 2008. De splitsingskosten komen dit jaar waarschijnlijk uit op een totaal van 110 tot 150 miljoen euro.

Zo'n 30 miljoen euro daarvan is al genomen in de eerste zes maanden van het jaar ,,We blijven de opties voor de verzekeringstak afwegen, maar het basisscenario is nog steeds één of twee beursgangen'', zei Hommen, die wel belangstelling van potentiële kopers signaleerde. Hij denkt dat de verzekeraar aan het eind van dit jaar zelfstandig van de holding kan functioneren.
voda
1
Hypotheekmarkt
11 augustus 2010, 08:14 uur
Nederlandse banken berekenen dalende marktrentes nauwelijks door aan de hypotheekklant. Dit in tegenstelling tot banken in het buitenland. De hoge marges die de banken zo behaalden, zijn volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek de voornaamste reden waarom de bankensector zijn bijdrage aan het bbp in 2009 verhoogde met 50% naar 24 miljard euro.

Een uitzonderlijke stijging in het crisisjaar, waarin de meeste sectoren krompen.

Het is in zo'n situatie terecht als kartelwaakhond NMa de hypotheekmarkt eens goed onder de loep neemt. Rabobank, ING en ABN Amro hebben momenteel meer dan driekwart van de markt in handen. Buitenlandse prijsvechters als Gmac, Sparck en ELQ zijn sinds de kredietcrisis verdwenen.

Verzekeraars, die anders dan de grote banken geen toegang hebben tot het loket van de centrale bank, zitten in de verdrukking. Dit doet de concurrentie op de hypotheekmarkt geen goed. In Duitsland is een hypotheekaanbieder met 5% al snel marktleider. Het marktaandeel van de Nederlandse marktleider Rabobank ligt op circa 30%.

Het valt te betwijfelen of de NMa bewijs vindt van prijsafspraken. Eerder onderzocht de kartelwaakhond de kredietverlening aan het mkb door de drie grote banken. Na een onderzoek, inclusief invallen, dat twee jaar in beslag nam, kon de NMa geen overtreding vaststellen en sprak slechts over 'oligopolistisch volggedrag'.

Ook op de hypotheekmarkt ligt het voor de hand, nu de huizenmarkt er niet goed voor staat en het kredietrisico oploopt, dat banken meer oog hebben voor margeverhoging dan voor het strijden met de concurrent. De ECB heeft de rente juist verlaagd om banken te helpen hun buffers op te bouwen, zoals toezichthouders ook van de banken eisen. Dit lukt niet als de banken alle voordeel doorgeven aan de consument. Die profiteert ondertussen weliswaar niet van een lagere rente, maar heeft wel baat bij een financieel stabiele bankensector.

Uiteindelijk is een gezonde hypotheekmarkt gebaat bij gezonde banken. Frisse buitenlandse spelers kunnen zorgen voor meer concurrentie. Aan de NMa en toezichthouders om de drempel tot de Nederlandse markt zo laag mogelijk maken.
Bron:
FD
voda
1
ING bespaart splitsingskosten met tijdelijke oplossingen


AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Groep nv kiest bij de opsplitsing van het concern in sommige gevallen voor goedkopere tijdelijke oplossingen, om de twee op te splitsen bedrijven niet direct met te hoge kosten op te zadelen, blijkt woensdag uit een toelichting op de tweedekwartaalcijfers.

Het bedrijf voert momenteel wereldwijd 1.100 verschillende projecten uit om de bank en verzekeraar fysiek van elkaar te splitsen, wat aan het einde van het jaar rond moet zijn.

De topman licht toe dat van de 1.100 projecten 15% complex en derhalve duur is, waarbij het met name gaat om IT-systemen. "We stellen ons de vraag: hoeveel willen we uitgeven, en hoeveel wil de verzekeraar uitgeven?" zegt Hommen. "Neem bijvoorbeeld datacentra. Die zijn duur, en is het echt nodig? Je kunt het zelf doen, maar je kunt het ook uitbesteden aan andere partijen."

Door te kiezen voor de goedkopere voorlopige oplossing, wordt de keuze om te investeren in een duur nieuw systeem neergelegd bij de toekomstige afgesplitste verzekeringstak.

De keuze voor tussenoplossingen betekent dat de bank en verzekeraar juridisch en operationeel geheel zelfstandig zullen zijn, in aparte kantoren, maar dat ze voorlopig nog wel bepaalde diensten aan elkaar blijven verlenen door middel van servicecontracten. "Waarschijnlijk de bank meer aan de verzekeraar, dan andersom", voegt Hommen daaraan toe.

ING heeft in het eerste halfjaar EUR30 miljoen uitgegeven aan de splitsing en verwacht dat die kosten in de rest van het jaar zullen oplopen tot een bedrag tussen EUR110 miljoen en EUR150 miljoen. "Dat is een ruime marge, maar we hebben dan ook nog weinig ervaring met zulke grote ingrepen", verontschuldigt Hommen zich.



Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; archie.vanriemsdijk@dowjones.com



voda
1
ING-koersdoel omhoog naar EUR10 - Deutsche Bank


AMSTERDAM (Dow Jones)--Deutsche Bank verhoogt het koersdoel voor ING naar EUR10 van EUR9,50, omdat de bankactiviteiten terug zijn op het oude, normale niveau van voor de crisis met veel nieuw aangetrokken kapitaal, zegt DB-analist Spencer Horgan. Hij vindt wel dat er in de verzekeringstak vanwege de hoge afschrijvingen nog veel moet verbeteren, maar dat is geen verrassing, stelt hij. DB hanteert een buy-advies. Omstreeks 09.30 uur noteert het aandeel 0,9%% lager op EUR7,34, terwijl de AEX met 0,1% daalt. (BTK)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
1
ING koersdoel omhoog naar EUR10,72 - JPM


AMSTERDAM (Dow Jones)-- J.P.Morgan Cazenove heeft het koersdoel voor ING verhoogd naar EUR10,72 van EUR10,57. De analisten hebben hun winstverwachtingen voor 2010 met 39% verhoogd. Maar omdat dit vooral is vanwege kleinere verliezen op leningen en impairments is de impact op de winst per aandeel in 2011 en 2012 gering. Het advies blijft overweight. Omstreeks 09.15 uur noteert het aandeel 1,4% lager op EUR7,30, terwijl de AEX met 0,35% daalt. (LDF)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com



voda
1
ING België biedt oudere klanten excuus aan
12 augustus 2010, 9:52 | ANP
BRUSSEL (AFN) - ING in België heeft zijn oudere klanten schriftelijk excuses aangeboden voor haar voornemen om het bedrag dat 60-plussers zouden mogen pinnen te beperken tot 1000 euro per week. Dit idee werd vorige week naar buiten gebracht, maar kreeg zoveel kritiek dat het dezelfde dag nog werd ingetrokken.

In de brief aan de oudere klanten, waaruit de Vlaamse krant De Standaard donderdag citeerde, schrijft ING-topman Eric Dralans nog eens dat de pinlimiet alleen bedoeld was uit veiligheidsoverwegingen. Uit onderzoek blijkt dat 60-plussers relatief vaak het slachtoffer worden van diefstal of fraude wanneer ze 'geld uit de muur trekken'.

Belgische ouderenorganisaties bestempelden de maatregel als discriminatie van ouderen. Ook Belgische politici kwamen ertegen in het geweer. ING liet meteen weten in Nederland geen plannen te hebben voor een pinlimiet.
voda
1
En wat gaan de yanken voor ons doen? :-)

VS ziet effect Nederlandse staatssteun
12 augustus 2010, 13:50 uur | FD.nl
2Nederlandse staatssteun voor onder meer ING en ABN Amro heeft 'waarschijnlijk' bijgedragen aan de Amerikaanse economie, zegt een toezichthouder van het Amerikaanse Congres.

De conclusie komt naar voren in een rapport van The Congressional Oversight Panel, die moet controleren hoe de $700 mrd aan staatssteun (TARP) die de Amerikaanse regering verstrekte wordt besteed.

Bij de redding van verzekeraar AIG behoorden banken in Frankrijk en Duitsland tot de 'meest begunstigden', aldus de toezichthouder. 'Maar de Verenigde Staten droegen het volledige risico van de reddingsoperatie van $70 mrd'.

'Impact'

In een toelichting zei voorzitter Elizabeth Warren, professor aan Harvard, dat 'de reddingsoperaties van de Verenigde Staten een veel grotere impact hadden op andere landen, dan hun reddingsoperaties op de Verenigde Staten'.

etc.

www.fd.nl/artikel/19677891/vs-ziet-ef...
voda
1
ING schept grote zelfstandige consumentenbank
12 augustus 2010, 7:12 uur | FD.nl
Door: Bendert Zevenbergen, Marcel Hooft van Huysduynen
Nederland is binnen enkele maanden een grote zelfstandige consumentenbank rijker. Dat kondigde ING-topman Jan Hommen gisteren aan bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

De nieuwe bank, in één keer de vijfde consumentenbank van ons land, bestaat uit een aantal Nederlandse onderdelen die ING Groep op last van de Europese Commisie moet afstoten. Het hart wordt gevormd door hypotheekbank WestlandUtrecht. De bank wordt voor half november gepresenteerd aan het publiek. De naam wordt ook WestlandUtrecht.

Met de komst van de nieuwkomer worden de concurrentieverhoudingen op de Nederlandse bankmarkt aangescherpt. WestlandUtrecht verstrekt hypotheken en consumptief krediet en zal naar verwachting snel na de officiële lancering eigen spaarproducten op de markt brengen. De bank, die hoofdzakelijk via internet en tussenpersonen gaat werken, zal ook met ING Bank concurreren.

etc.

www.fd.nl/artikel/19651808/ing-schept...
loosloos
1
ING verkleint belang in Unilever tot 11,83% - Wft
13-8-2010 8:20:00

AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Groep heeft het belang in Unilever nv teruggebracht tot 11,83%. Dat blijkt vrijdag uit een melding in het kader van de Wet op het financiele toezicht (Wft).

De meldingsplicht is ontstaan op 9 augustus 2010. Het belang wordt middellijk reeel gehouden via onderdelen van ING en bestaat uit 9.944.560 certificaten van aandelen, 74.088 cumulatief preferente aandelen B, 18.907 cumulatief preferente aandelen C en 17.585 certificaten van cumulatief preferente aandelen. Het stemrecht bedraagt 11,83%.

De vorige melding van ING in Unilever dateert van 2 juli 2007. Toen bedroeg het belang nog 16,94%.

---------------- Ter info------

11,83% van 65,75 = nog steeds 7,8 Miljard Euro
De eigen marktwaarde van ING is slechts 18,57 Miljard.. Daarna heeft ING nog deelnemingen in:

Ahold
Akzo
Baan
Bam
Draka
DSM
Eriks
Fugro
Gamma
Kendrion
Qurius
Elsevier
RSDB
Smit
Vopak
Kluwer
voda
1
Beursgang AgBank officieel grootste ooit
13 augustus 2010, 13:48 | ANP
SHANGHAI (AFN) - De Agricultural Bank of China (AgBank) is er toch in geslaagd de grootste beursgang ooit op zijn naam te zetten. Het bedrijf kreeg medio juli gelijktijdig een notering aan de beurzen van Shanghai en Hongkong, maar het enthousiasme viel aanvankelijk tegen.

Het bedrijf hoopte met de duale beursgang in totaal 23 miljard dollar (bijna 18 miljard euro) op te halen, maar de teller stokte op 19,2 miljard dollar. Vrijdag maakte AgBank bekend dat de banken die de beursgang begeleidden hun aandelen AgBank, verkregen voor de noteringen, verkochten. Daarmee komt de totale opbrengst van de beursgang op 22,1 miljard dollar.

Met die opbrengst overtreft AgBank het vorige record van 21,9 miljard dollar, in 2007 opgehaald door de Industrial and Commercial Bank of China.
voda
1
Gestegen inflatie VS helpt beurs er bovenop
13 augustus 2010, 14:45 uur | FD.nl
De Amsterdamse beurs herstelt van de verliezen van vanmorgen na het bericht dat de inflatie in Amerika oploopt. Vooral Randstad en ING, die sterk zijn vertegenwoordigd in de VS, profiteren.

De AEX-index staat 0,2% lager op 323,5 punten. Vanmorgen daalde de Amsterdamse hoofdgraadmeter nog met bijna een procent. De Midkap-index is ongewijzigd. In de Verenigde Staten wijzen de futures nog wel op een lager opening van Wall Street. De omzetten zijn als gevolg van de vakantieperiode nog steeds aan de lage kant.

Cijfers VS

De inflatie, het consumentenprijspeil, in de Verenigde Staten is licht gestegen. Dat neemt de eerste vrees bij beleggers, deflatie, iets weg. Deflatie, een algehele daling van de prijzen, is volgens veel economen een groot gevaar voor de economie. Het oplopen van de prijzen daarentegen wijst op een toename van de economische activiteit. Dat blijkt ook uit de detailhandelsverkopen, de omzetten in de winkels. Die namen toe in juli.

Vanmiddag om vier uur wordt het Amerikaanse consumentenvertrouwen bekend gemaakt. De verwachting is dat ook dat iets is gestegen.

Draai

Vanochtend maakte Duitsland spectaculaire groeicijfers bekend. De economie van de oosterburen groeide in het tweede kwartaal met 2,2%, analisten rekenden op 1,3%. De groei van de eurozone kwam uit op 1% ten opzichte van het eerste kwartaal, aldus Eurostat.

etc.

www.fd.nl/artikel/14480043/gestegen-i...
voda
1
Ierland zorgenkindje van beleggers
13 augustus 2010, 8:30 uur | FD.nl
Door: Jonker, S.
Ierland heeft het lastig op de financiële markten. Nadat eerder deze week bekend werd dat de Anglo Irish Bank een nieuwe kapitaalinjectie van euro 10 mrd krijgt, zijn de zorgen om de schuldpositie van het land weer helemaal terug.

Ierland moest gisteren een fors hogere rente betalen op het kortlopend staatspapier dat het land uitgaf. Het ging om euro 500 mln aan obligaties die op 11 februari aflopen. De rente bedroeg 2,458%. Op 22 juli hoefde het land bij een veiling van hetzelfde papier slechts 1,367% te betalen. De markt dacht dat Ierland donderdag hooguit 2% zou moeten betalen.

De premie van een verzekering tegen het faillissement van Ierland, de zogeheten credit default swap, steeg tegelijkertijd naar 286 basispunten. Dat is het hoogste niveau sinds maart 2009.

Nieuwe kapitaalinjectie

De directe aanleiding voor het toegenomen wantrouwen in Ierland is de nieuwe kapitaalinjectie die het land aan de Anglo Irish Bank verstrekt. Begin deze week werd bekend dat de bank, die al is genationaliseerd, nog eens euro 10 mrd extra steun krijgt. Het is het gevolg van de 'bad bank' van Ierland, Nama geheten.

Nama heeft alle slechte leningen opgekocht van Ierse banken. Naar nu blijkt is dat tegen een veel lagere prijs dan waar de banken die leningen voor in de boeken hadden staan. 'De markt rekende wel op een korting, van zo'n 33%. Maar de leningen zijn gemiddeld 50% lager geprijsd dan waarvoor ze in de boeken van banken staan', zegt Padhraic Garvey, obligatiespecialist van ING.

etc.

www.fd.nl/artikel/19746032/ierland-zo...
voda
1
HSBC overweegt verhuizing om bankbelasting
15 augustus 2010, 14:58 | ANP
LONDEN (AFN) - De Britse bank HSBC overweegt het hoofdkantoor te verhuizen naar het buitenland uit onvrede over de recent aangekondigde plannen voor een extra bankbelasting. Dat schreef de Britse krant The Independent zondag. Sinds bestuursvoorzitter Michael Geoghegan in maart verhuisde naar een kantoor in Hongkong gonst het van de geruchten over een op handen zijnde verhuizing.

Voor de Britse regering, die miljarden moet bezuinigen, komt de eventuele verhuizing op een slecht moment. Minister van Financiën George Osborne kondigde in juni aan jaarlijks 2 miljard pond extra te willen heffen op de banksector. Een besluit dat volgens banken en verzekeraars schadelijk zal zijn voor de concurrentiepositie. HSBC, een van de grootste banken ter wereld, betaalt jaarlijks circa 1 miljard pond aan belastingen in het Verenigd Koninkrijk.

De afgelopen jaren heeft een aantal grote ondernemingen het Verenigd Koninkrijk verlaten vanwege de invoer van tal van extra belastingen. Uitgever United Business Media, farmaceut Shire en marketinggigant WPP hebben hun hoofdkantoren allemaal verplaatst van Londen naar Dublin.
voda
1
ING Verzekeringen waarderen blijft lastig - CS


AMSTERDAM (Dow Jones)--De kwartaalcijfers van ING bevestigen het beleggingsargument van analisten van Credit Suisse: dat ING een goedkoop bank-aandeel is, hetgeen echter pas zal blijken nadat de verzekeringstak is verkocht. Omdat de winst bij die tak in een overgangsfase zit, blijft dit onderdeel lastig te waarderen, stelt Credit Suisse. Meer zicht daarop is cruciaal voor de koersontwikkeling van het aandeel ING. Credit Suisse hanteert een outperform-advies en koersdoel van EUR10,70. Het aandeel ING noteert maandag rond 14.35 uur 1,7% lager op EUR7,18. De AEX daalt 0,7%. (AVR)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
1
Beleid banken jaagt markt in de zorg aan
16 augustus 2010 | Het Financieele Dagblad
1Door: Piersma, J.

Jeroen Piersma

Amsterdam

Nederlandse banken spelen een belangrijke rol bij het aanjagen van marktwerking in de zorg. Vanwege de toegenomen risico's in de zorg zijn banken veel kritischer geworden bij het financieren van ziekenhuizen. Zij stellen steeds vaker vermogenseisen en rekenen marktconforme rentes. Dat dwingt ziekenhuisbestuurders zich zakelijker op te stellen.

[Modbreak IEX: Gelieve persberichten van het FD niet volledig te kopiëren.]
www.fd.nl/artikel/19997750/beleid-ban...
voda
1
Fortisklanten raken korting kwijt
17 augustus 2010, 16:10 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - Ongeveer tienduizend Fortisklanten met een betaalpakket en een hypotheek hoeven na de fusie tussen ABN Amro en Fortis niet meer te rekenen op een korting. Dat zei een woordvoerster van ABN Amro dinsdag.

De Fortisklanten maakten destijds gebruik van een aanbieding. Zij zouden 50 procent korting krijgen op hun betaalpakket bij het afsluiten van een hypotheek bij Fortis.

De fusiebank heeft de korting geschrapt. ,,Wij hanteren voor iedereen dezelfde regels. Dat betekent dat de korting komt te vervallen'', liet een woordvoerster van ABN Amro weten. Het schrappen van de korting kost de klanten ,,gemiddeld een paar tientjes per maand''.
5.541 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:36
Koers 15,600
Verschil +0,238 (+1,55%)
Hoog 15,650
Laag 15,342
Volume 9.637.366
Volume gemiddeld 11.237.908
Volume gisteren 9.121.992

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront